![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Σε ρώτησα κάτι ΠΟΛΥ ΞΕΚΑΘΑΡΟ. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΙ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ 75ΜHz ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΣΚΥΛΟΙ. Θα εκτιμούσα μία το ίδιο ξεκάθαρη απάντηση... (χώρια ότι στο βίντεο που παρέθεσες δείχνει απλά ένα σκύλο να τρέχει και καλά επειδή άκουσε σεισμό) Επίσης, όταν λες δυνατή ακοή τι εννοείς; Πώς ορίζεις την δύναμη της ακοής; Μπορεί δηλαδή να σπάει πέτρες; Και εάν η απάντηση σε αυτό το τόσο ξεκάθαρο που σε ρώτησα είναι "το ένστικτο" ΠΩΣ ΜΕΤΡΗΘΗΚΕ Η ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΝΣΤΙΚΤΟΥ; ΕΧΕΙ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΤΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ; Γιατί μου φαίνεται... ότι από κάτι τέτοιες επιστημονικίζοντες μπούρδες δημιουργείται μία δαιμονοποίηση των πάντων; Ειλικρινά θα εκτιμούσα ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ απαντήσεις... για να μάθω και εγώ -τι είναι αυτό που έχουν οι σκύλοι και έχει συχνότητα = 75MHz -εάν αυτό το κάτι είναι το ένστικτο, πώς στην ευχή το μετρήσανε -πώς στην ευχή μετρήσανε αυτό το 75MHz... -τι είναι η δυνατή ακοή Υ.Γ. Ο σκύλος τρέχει γιατί ΠΡΟΦΑΝΩΣ άκουσε ή/και αντιλήφθηκε χαμηλές συχνότητες δονήσεων ή/και ήχων και φοβήθηκε. Εάν αυτό που αντιλήφθηκε ήταν σεισμός, κομπρεσέρ από την άλλη άκρη του τετραγώνου ή ό,τι άλλο (μέχρι και μηχάνημα παραγωγής υπόηχων/"χαμηλόσυχνων δονήσεων") δεν το ξέρεις... (γενικά μιλώντας) Υ.Γ.2. Αλήθεια, πώς ορίζεις το ένστικτο; Τι είναι το ένστικτο; Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Ενώχ : 21-02-10 στις 14:38 |
|
|||||
|
|||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
![]() Όπως είπα και παραπάνω η δύναμη της ακοής ορίζεται με την συχνότητα της. Παράθεση:
Παράθεση:
- Το ένστικτο ρε φίλε δεν το μετράνε! Εσύ ποτέ σου δεν είχες ένα ένστικτο για κάτι καλό ή κακό ? Το ίδιο συμβαίνει και με τους σκύλους...Καταλαβαίνουν κάτι προτού γίνει! - Αυτό δεν ξέρω να το απαντήσω ![]() ![]() - ![]() Παράθεση:
|
|
|||||
|
|||||
![]() Παράθεση:
οι σκύλοι......!!! Δεν υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ που να λέγεται συχνότητα ακοής και να είναι 20 Hz έως 60kHz. Ήθελες να πεις εύρος (ή εύρος συχνοτήτων) ακοής... Και εδώ... μπορώ να σε πληροφορήσω ότι ο άνθρωπος έχει 20 Hz με 20kHz. Οπότε ΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΣΚΥΛΟΙ σύμφωνα με τα λεγόμενά σου; (έχουν... το θέμα είναι εάν το ξέρεις ή έλεγες ό,τι να 'ναι) Γιατί, όλο αυτό ξεκίνησε όταν υποστήριξες ότι οι σκύλοι μπορούν να καταλάβουν ότι κάτι συμβαίνει στο χώρο.. και τελικά... μόνο αυτό δεν μπορείς να υποστηρίξεις..... Παράθεση:
Άρα, αυτό που λες ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΟΧΟ, ΑΚΥΡΟ ΚΑΙ ΑΒΑΣΙΜΟ.- Δεν υπάρχει ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΑΚΟΗΣ (ΕΛΕΟΣ). ΟΛΑ ΤΑ ΖΩΝΤΑΝΑ ΔΕΝ ΑΚΟΥΝΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΦΑΣΜΑ ΤΟΥΣ. (το ίδιο και ο άνθρωπος) Παράθεση:
Αφού δεν ξέρεις τι σου γίνεται πάνω σε αυτό το ζήτημα.. γιατί δεν το παραδέχεσαι.. αφενός για να μην λες ό,τι σου κατέβει και αφετέρου μπας και μάθεις και κάτι; Παράθεση:
θορύβων... ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΕΥΧΗ ΟΙ ΣΚΥΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΠΤΥΓΜΕΝΗ ΑΚΟΗ ΕΦΟΣΟΝ ΑΚΟΥΝΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ; Παράθεση:
εγώ είμαι αστροναύτης.. Σαν να σου λένε τι είναι δυνατό αμάξι; Και να λες δυνατό αμάξι είναι αυτό που απαιτείται για να κάνεις όσα μπορεί να κάνεις με ένα δυνατό αμάξι. Εν ολίγοις... για να λυθούν οι δεισιδαιμονίες, οι παραφιλολογίες και οι λοιπές παρανοήσεις που προέρχονται από καθόλου γνώση έως και μισή γνώση (ημιμάθεια το λένε στο χωριό μου) και καταλήγουν στο να ακούγονται μπούρδες..... Οι σκύλοι, και τα άλλα ζώα, δεν είναι εξωγήινα πλάσματα να αντιλαμβάνονται τα μελλούμενα και επιπροσθέτως θα έλεγα πως είναι τόσο έξυπνα πλάσματα ώστε να έχουν αφήσει την ηλιθιότητα της αντίληψης όσων δεν υπάρχουν (ναι είναι εντελώς οξύμωρο) στον άνθρωπο. Οι σκύλοι εν προκειμένω... ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΚΟΥΝΕ ΑΠΟ 40ΗΖ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ 20ΗΖ (και το οποίο εξαρτάται και από το "μοντέλο" του σκύλου) ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΑΝΟΥΝ 34.6 dB SPL στα 40 Hz.... όπως χάνει ο άνθρωπος.... (βασικά δεν χάνει πάντα τόσο.. έχει σημασία και η στάθμη ηχητικής πίεσης της πηγής... αλλά πλέον έχει "καταργηθεί" αυτό από τα standards... ) Προφανώς και ο ισχυρισμός ότι οι σκύλοι έχουν κάτι που έχει συχνότητα 75MHZ είναι μία μπούρδα... και ο μόνος λόγος ύπαρξης του ήταν για να πειστεί ο αναγνώστης ότι ο σκύλος όντως καταλαβαίνει υπερφυσικές καταστάσεις (ουάου 75MHz.. και τα έχει ο σκύλος!!! ε τότε σίγουρα θα καταλαβαίνει κάτι παραπάνω από τους ανθρώπους) Προς πληροφόρηση του συγγραφέα της παραπάνω μπούρδας.. Mega = 10^6..... Έτσι, ο σκύλος σας δεν είναι ο γκουρού σας. Δεν καταλαβαίνει κάτι που δεν υπάρχει.. και είναι αρκετά πιο έξυπνος από εσάς που το καταλαβαίνεται (αυτό που δεν υπάρχει). Δεν αντιλαμβάνεται υπερφυσικά πράγματα... απλά όπως δεν βλέπει όπως βλέπετε εσείς... έτσι και δεν ακούει όπως ακούτε. Μην δαιμονοποιείται τα πάντα.... και προπαντώς... όταν χρησιμοποιείται τεχνικούς όρους.. να ξέρετε ότι αυτοί σημαίνουν ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ... και όχι ό,τι καταβαίνει στο κεφάλι του καθεμιανού (να μιλήσουμε και λίγο νησιώτικα) |
|
||||
|
||||
![]()
Ok φίλε δεν τα λέω σωστά, δεν ξέρω τι μου γίνεται....Άντε ψάξε στο google να βρεις τις απαντήσεις σου και θα σε παρακαλούσα να μιλάς καλύτερα....
Καλό ψάξιμο! ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
BreakDowN09, έχω διαπιστώσει από προσωπική εμπειρία τη διαισθητική ικανότητα των ζώων. Όταν ήμουν 10 ετών, είχα μια γάτα. Ένας θείος μου που δε συμπαθούσε τα ζώα, την είχε χτυπήσει. Από εκείνη την ημέρα και μέτα, κάθε φορά που ο θείος ερχόταν επίσκεψη (2-3 φορές το μήνα και συνήθως απροειδοποίητα), η γάτα εξαφανιζόταν από νωρίς το πρωί και ερχόταν σπίτι αμέσως μόλις έφευγε. Αφού κάθε φορά που εξαφανιζόταν, γνωρίζαμε ότι ο θείος θα μας επισκεφθεί και τον περιμέναμε. Μάλιστα, θυμάμαι ότι σε κάποια περίπτωση είχε έρθει μια Παρασκευή και κοιμήθηκε σπίτι μας γιατί θα έφευγε ταξίδι με τον πατέρα μου νωρίς το πρωί. Ήταν η πρώτη και μοναδική φορά στα 2 χρόνια που την είχαμε, που η γάτα δεν κοιμήθηκε εντός του σπιτιού και δεν ήρθε ούτε καν για να φάει, παρόλο που της είχαμε αφήσει τροφή στο μπαλκόνι.
Παραθέτω ένα ενδιαφέρον άρθρο της "ΗΜΕΡΗΣΙΑ" που είναι σχετικό με το θέμα. Αξίζει να του ρίξεις μια ματιά: Του Τάσου Σαραντή Η είδηση έκανε το γύρο του κόσμου εκπλήσσοντας φιλόζωους και μη. Ο Οσκαρ, ένας γάτος ενός Κέντρου Φροντίδας και Επανένταξης Ηλικιωμένων στο Ρόουντ Αϊλαντ των ΗΠΑ, όταν μπαίνει στο δωμάτιο κάποιου ασθενή και κουλουριάζεται κοντά του, οι γιατροί και το προσωπικό σπεύδουν πανικόβλητοι γιατί είναι σίγουρο πως ο άνθρωπος αυτός θα πεθάνει πολύ σύντομα. Στα δύο χρόνια που ο «γάτος-μέντιουμ» ζει στο Κέντρο έχει βρεθεί κοντά στο κρεβάτι 25 ασθενών, μόλις λίγες ώρες πριν από το θάνατό τους. Φυσικά, η περίπτωση του Όσκαρ έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των επιστημόνων. Αμερικανοί επιστήμονες, εξειδικευμένοι στη συμπεριφορά των ζώων, υποστηρίζουν ότι ο Οσκαρ οσφραίνεται πιθανώς μια χημική ουσία που εκπέμπεται από το σώμα. Μία συνάδελφός τους, η Τζακελίν Πρίτσαρντ που εργάζεται σε βρετανικό νοσοκομείο, συμφωνεί ότι η εξήγηση είναι βιοχημική, παρά κάποιο παραφυσικό φαινόμενο. «Δεν αμφιβάλλω ότι η γάτα σε αυτήν την περίπτωση αισθάνεται την έλευση του θανάτου. Αν και γνωρίζουμε λίγα πράγματα γι αυτό το πεδίο, δεδομένου ότι το σώμα διακόπτει τη λειτουργία του, θα υπέθετα ότι η γάτα αισθάνεται και μυρίζει τα όργανα που διακόπτουν τη λειτουργία τους». Όμως, λέει, θα μπορούσε επίσης να υπάρξει μια απλούστερη εξήγηση για την «ικανότητα» του Οσκαρ: «Οπως αλλάζουμε τη συμπεριφορά μας όταν ξέρουμε ότι κάποιος πεθαίνει, έτσι και τα ζώα μπορεί να κάνουν κάτι ανάλογο». Δια της όσφρησης «Τα σκυλιά, που έχουν έντονη την αίσθηση της μυρωδιάς και της διαίσθησης, μπορούν να ανιχνεύουν τον καρκίνο και να προβλέπουν τις επιληπτικές κρίσεις. Μια μελέτη από τον Δρ Τζον Τσερτς, που δημοσιεύθηκε το 2004, υποστήριζε σε γενικές γραμμές ότι τα σκυλιά θα μπορούσαν να ανιχνεύσουν τον καρκίνο της ουροδόχου κύστης μυρίζοντας τα ούρα. Εντούτοις, η σχετική έρευνα δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη. Όμως η αποτελεσματικότητα των σκύλων στην πρόβλεψη των επιληπτικών κρίσεων είναι αποδεδειγμένη. Η φιλανθρωπική οργάνωση Support Dogs έχει προσφέρει 45 σκυλιά που διαισθάνονται τις κρίσεις επιληψίας. Σύντροφος - νοσοκόμος Η Τόνι Μράουν - Γκρίφιν, 35 ετών από το Κεντ, είναι ένας από τους παραλήπτες αυτών των σκύλων. Δώδεκα χρόνια πριν, προτού να λάβει τον πρώτο της σκύλο, πάθαινε 12 σοβαρές κρίσεις επιληψίας την εβδομάδα και αμέτρητες δευτερεύουσες, λόγος για τον οποίο παρέμενε άτεκνη και συνεχώς κλεισμένη στο σπίτι. Σήμερα είναι ανεξάρτητη και μητέρα δύο παιδιών. Ο Ατζέι, σκύλος ράτσας ρητρήβερ, γλείφει το αριστερό της χέρι 40 λεπτά πριν από μια σοβαρή κρίση, η οποία πλέον της συμβαίνει μόνο δύο φορές την εβδομάδα και έτσι, η ζωή της έχει γίνει πιο υποφερτή. «Με απελευθερώνει από το άγχος. Δεν είναι αναγκαίο να ανησυχώ για την επιληψία μου καθόλου, εκτός αν ο σκύλος μου με προειδοποιήσει. Πριν, σκεφτόμουν «έχω το χρόνο να διασχίσω το δρόμο», ή «θα έχω μια ακόμη κρίση»; Τις πρώτες ημέρες μου ήταν πολύ δύσκολο κυκλοφορήσω με το σκύλο, αλλά ήταν 100% ακριβής στις προβλέψεις του και σε όλες τις περιπτώσεις» εξηγεί η Τόνι στο ΒΒC. Σύμφωνα με την οργάνωση Support Dogs, η εκπαίδευση των σκύλων που προβλέπουν τις επιληπτικές κρίσεις διαρκεί 12 έως 18 μήνες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ο ασθενής συνταιριάζεται με ένα σκυλί. Δεν υπάρχει καμία προτίμηση σε ιδιαίτερες ράτσες, ενώ ο τρόπος που τα ζώα προειδοποιούν τους ασθενείς ποικίλλει είτε με την έκφραση του προσώπου ή κάποια ορισμένη μετακίνηση. Η διαίσθηση «Αν και η διαίσθηση των σκύλων λειτουργεί αποδεδειγμένα στην πρόγνωση των ανθρώπινων νόσων, η περίπτωση του Οσκαρ παραμένει ακόμη ένα μυστήριο», λέει ψυχολόγος ζώων Ρότζερ Μάγκφορντ. «Το ερώτημα είναι τι παρακινεί μια γάτα να εκδηλώσει αυτή τη συμπεριφορά. Τα σκυλιά που εκπαιδεύονται για να ανιχνεύσουν τον καρκίνο το κάνουν με ένα αντάλλαγμα παιχνιδιού. Αλλά μια γάτα σε έναν οίκο ευγηρίας; Τα σκυλιά παρουσιάζουν αλτρουιστικές τάσεις, αλλά όχι οι γάτες, αφού είναι πολύ πιο εγωιστικά και απόμερα πλάσματα». Μια θεωρία για το πώς τα σκυλιά έχουν εξελίξει αυτήν τη δεξιότητα είναι ότι οι πρόγονοί τους, οι λύκοι, ανέπτυξαν μια ικανότητα να γνωρίζουν πότε ένα μέλος της αγέλης ήταν άρρωστο. Αλλά δεν είναι μόνο στην υγεία που οι διαισθήσεις των ζώων είναι πιο προηγμένες από των ανθρώπων. Οι επιστήμονες υπενθυμίζουν ότι είχε παρατηρηθεί πως πολύ λίγα άγρια ζώα πέθαναν στο ασιατικό τσουνάμι το 2004επειδή ήταν σε θέση να διαισθανθούν την επερχόμενη καταστροφή και να προσφύγουν σε υψηλότερες περιοχές. Σκύλοι εντοπίζουν με την οσμή καρκινικούς όγκους Τα σκυλιά μπορούν κυριολεκτικά να μυρίζουν διάφορες μορφές καρκίνου στην ανάσα των ασθενών, επιβεβαιώνουν πειράματα που πραγματοποιήθηκαν στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με αυτά, οι σκύλοι μπορούν να ανιχνεύουν όγκους του στήθους και του πνεύμονα με την ακρίβεια των εργαστηριακών τεστ. Ο αέρας που εκπνέουν οι ασθενείς με καρκίνο είναι γνωστό ότι περιέχει ίχνη ορισμένων χημικών, όπως παράγωγα των αλκανίων και του βενζολίου. Οι ερευνητές του Ιδρύματος Pine Street στην Καλιφόρνια πειραματίστηκαν με τρία σκυλιά Λαμπραντόρ και δύο πορτογαλικά νερόσκυλα, από τα οποία κανένα δεν είχε λάβει ειδική εκπαίδευση. Πείραμα Σε ένα από τα πειράματα, τα ζώα εξετάστηκαν με ειδικά δοχεία μέσα στα οποία είχαν εκπνεύσει 55 ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα και 83 υγιή άτομα. Η μελέτη ήταν «διπλά τυφλή», δηλαδή κατά τη διενέργεια του πειράματος ούτε οι ερευνητές ούτε οι χειριστές των σκύλων δεν γνώριζαν σε ποιον ανήκε το κάθε δείγμα. Οι διαγνώσεις για κάθε ασθενή επιβεβαιώθηκαν με βιοψίες. Τα σκυλιά ανίχνευσαν το 99% των δειγμάτων από ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα και έδωσαν ψευδώς θετικό αποτέλεσμα μόλις στο 1% των δειγμάτων από τα υγιή άτομα.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Είναι επειδή έχουν 75MHz που τελικά είναι 20 Hz με 60 kHz και τελικά είναι 40 Hz με 60 kHz... !!!! |
|
|||
|
|||
![]()
Γεια σας δεν ξερω αν το μυνημα μου πρεπει να μπει εδω η οχι οπωτε συγνωμη αν εχω κανει λαθος στην τοποθετηση του.Θα ηθελα τη βοηθεια σας σχετικα με καποια γεγονοτα που μου συμβαινουν.Εδω και αρκετους μηνες βλεπω συνεχεια "ατομα" η σκιες,υπαρχουν ομως 3 που τα βλεπω συνεχεια.Ειναι μια κοπελα ντυμενη στα ασπρα με ασπρα μαλλια και δερμα και μαυρα κανονικα ματια,ενα τεραστιο πανεμορφο ασπρο λυκο και μια σκια-κοπελα δεν ειμαι ακριβως σιγουρη τι απο τα δυο ειναι.Γενικα απο μικρη εβλεπα η ακουγα διαφορα πραγματα στο σπιτι η στο δρομο αλλα δεν μου ειχε ξανατυχει να βλεπω κατι παραπανω απο δυο τρεις φορες.Επισης ακουω και φωνες η ψιθυρους τισ περισσοτερες φορες δεν μπορω να καταλαβω τι λενε αν και εχει τυχη να ακουω να με φωναζουν.Η κοπελα με τα ασπρα και ο λυκος εχουν ερθει και διπλα το λυκο τον εχω ακουμπησει κιολας η σκια παλι δεν πλησιαζει ποτε πανω απο 6 μετρα.Πραγματικα δεν ξερω τι γινετε παντως δεν νομιζω να ειναι της φαντασιας μου γιατι μια φορα που εβλεπα την ασπρη κοπελα εξαφανιστικε οταν πλησιαζαν κατι σκυλια τα οποια κατι μαλλον μυρισαν η αντιλυφθικα γιατι αρχισαν να σκαβουν να μυριζουν και να γαβγιζουν στο ακριβες σημειο που ηταν πριν η κοπελα και αυτο εχει γινει παρα πανω απο μια φορα.Ελπιζω να μην σας κουρασα,προσπαθησα να πω οσο το δυνατον πιο πολλες λεπτομερειες γινοταν για να καταλαβετε καλυτερα.
Σας ευχαριστω εκ των προτερων για το χρονο και τη βοηθεια σας!! ![]() ![]() ![]() *έγινε τροποποίηση ως προς το χρώμα της γραμματοσειράς σχεδόν στο σύνολο του κειμένου. Οποιοδήποτε χρώμα ομοιάζει του κόκκινου θεωρείται χρώμα επισήμανσης και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πλήρες κείμενο. Εκ του Συντονισμού Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Trithemius : 14-10-10 στις 17:52 |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
![]() |
|
|