![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Φίλοι μου καλησπέρα σας.
Φίλε Samael πιστεύω πως αυτό το σκηνικό (ΑΔΑΜ ΚΑΙ ΕΥΑ) όπως αναφέρεις πως είχε σκοπό να υποβιβαστεί η γυναίκα που φαίνεται κάπως ανεδαφικό.... Ο λόγος είναι πως σε παιαλές εποχές υπήρξε Μητριαρχία αλλά ακομα και σε κάποιες περιοχες ισχύει ακομα και σήμερα σε κάποιες περιοχές του πλανήτη μας.... Θα ήθελα εαν σου είναι δυνατόν να μου προσδιόριζες την σχέση της Σοφίας και Baphomet και από που ορμόμενος το αναφέρεις αυτό..... Φίλη Vampirela στο ερωτημά σου εάν δεν πρέπει να την έχουν όλοι ναι εκεί μας οδηγούν κάποια πράγματα αλλά και ποιοί θα πρέπει όμως να την έχουν και γιατί ??????? Βέβαια ίσως οδηγηθούμε σε άλλα μονοπάτια αλλά ίσως να αξίζει και τον κόπο να το ψάξουμε... Ευχαριστώ.. |
|
||||
|
||||
![]()
Αγαπητοί συνταξιδιώτες το περιεχόμενο της ιστορίας έχει δημοσιευθεί 7 χρόνια πριν το ΟΥΡΑΝΤΙΑ εδώ στην ταπεινή ελλαδίτσα, από ένα πολύ ταπεινό εκδοτικό οίκο (ΠΑΥΛΟΣ: www.pavlosbooks.gr) καμία σχέση με την Λιακόπουα μούρη δεν έχουμε. Ένας φίλος συγγραφέας τώρα τελευταία παρουσίασε στα ΜΜΕ το εν λόγω βιβλίο κοιτάξτε το κατωθι link:
http://www.youtube.com/watch?v=9Rkoyw4wDLM Μέσα από την ΚΑΡΔΙΑ μου σας ευχαριστώ για την συμμετοχή σας.
Τίποτα δεν είναι νεκρό, όταν μπορεί να ξαναγεννηθεί... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ΕΛΙΣΑΙΟΣ : 26-11-09 στις 09:07 |
|
||||
|
||||
![]()
Αρκετά ενδιαφέρουσες οι απόψεις...
ως υποθέσεις εργασίας! Θα χωρίσω την απάντησή μου σε 4 μέρη για να μπορέσω και να απαντήσω καλύτερα αλλά και να μου απαντήσετε καλύτερα (εφ' όσον το θέλετε). 1) Αδάμ και Εύα Καταρχάς... αφού θα "μελετήσουμε" κάτι που αναφέρεται σε ένα συγκεκριμένο βιβλίο, θα ήταν καλό να δούμε τι λέει το βιβλίο αυτό και όχι άλλα.. "παράπλευρα".. Έτσι, το πρώτο όνομα της γυναίκας του Αδάμ ήταν Ζωή (δεν μπορώ να κάνω παράθεση αυτή τη στιγμή εδάφιο και κεφάλαιο, αλλά είναι στη γέννεση, το πρώτο βιβλίο της Π.Δ.) Λίγες σειρές παρακάτω, ο "συγγραφέας" του Κεφαλαίου ονομάζει την γυναίκα Εύα. 2)Γνώση Κάποιος παραπάνω (ή σε προηγούμενη σελίδα) έγραψε πως η γνώση είναι δύναμη και δεν πρέπει να την έχουν όλοι... (είτε εντός είτε εκτός εισαγωγικών το "δεν πρέπει") Το point δεν είναι η δύναμη της γνώσης, διότι η δύναμη από μόνη της δεν συνεπάγεται και την άσκησή της. Θέλει και το κατάλληλο "μέσο". Ο κύριος λόγος της "προφύλαξης" της γνώσης είναι η ευθύνη και οι υποχρεώσεις που φέρει η απόκτηση της γνώσης. Κάτι που εντέχνως αποκρύπτεται και από τους πολέμιους των/της θρησκειών/θρησκείας αλλά και από τους προασπιστές! (κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει κάποιον στο συμπέρασμα οτι ίσως τα αντίθετα στρατόπεδα δεν είναι και τόσο αντίθετα) Και όταν λέω ευθύνη και υποχρέωση... δεν λέω για κάποια ανώτερη ηθική ή ό,τι άλλο.... 3)Πίστευε και μη.... Τελικά, όσο περνάει ο καιρός... ανακαλύπτω αφενός την σοφία της γλώσσας μας και αφετέρου την σοφία της φράσης αυτής... Ούτε με κόμμα είναι ούτε χωρίς! Είναι και τα δύο! Όσο για το Πίστευε, και μη ερεύνα θα ήθελα να σας θυμίσω ένα παραμυθάκι... εκείνο με το παιδί, τον πατέρα και τον γάιδαρο. Που πηγαίνανε ένα ταξίδι. Στην αρχή ήταν πάνω στον γάιδαρο μόνο ο γιος αλλά επειδή ο κόσμος το σχολίασε κατέβηκε ο γιος και ανέβηκε ο πατέρας. (-Μα τι γιος είναι τούτος, αφήνει τον πατέρα του να πηγαίνει με τα πόδια και εκείνος με το γάιδαρο) Ύστερα, επειδή ο κόσμος το σχολίασε, κατέβηκε ο πατέρας και πηγαίνανε και οι δύο με τα πόδια και τραβάγανε και το γαιδούρι. (-Μα τι πατέρας είναι τούτος, αφήνει τον γιο του να πηγαίνει με τα πόδια και εκείνος με το γάιδαρο) Μετά, επειδή ο κόσμος το ξανασχολίασε, ανεβήκανε και οι δύο πάνω στο γαιδούρι. (-Μα καλά, χαζοί είναι; Έχουν το γάιδαρο και εκείνοι πάνε με τα πόδια ![]() Στο τέλος, ο γάιδαρος τα 'φτυσε και ψόφησε. Εάν.. πιστεύανε, και δεν ερευνούσαν, θα το είχαν το γαιδούρι! 4)Συνοψίζοντας Έτσι, αφενός ούτε ο όφις ούτε και το ζευγάρι τιμωρήθηκαν... και αφετέρου το πιστεύεις, και να μην ερευνάς αλλά και το είτε πιστεύεις είτε όχι, να ερευνάς, είναι χρήσιμα. Αυτό που γίνεται... είναι απλά ένας μηχανισμός της φύσης.. μια δικλίδα, που πολύ σοφά δεν αφήνει τους πάντες να το κατανοήσουν... και ούτε πρόκειται.. είτε τους το πει κάποιος, είτε όχι! |
|
|||
|
|||
![]()
Μήπως το κατάλαβες λάθος; Οι άνθρωποι δεν ερευνούσαν τίποτα αλλά πίστευαν ότι τους έλεγαν οι περαστικοί που συναντούσαν.
"ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ το φώς και η πρώτη χαραγμένη στην πέτρα ευχή του ανθρώπου" "ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ μου έδωσαν ελληνική το σπίτι φτωχικό στις αμμουδιές του Ομήρου. Μονάχη έγνοια η γλώσσα μου στις αμμουδιές του Ομήρου." |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
και έχει συμβολικό χαρακτήρα.... και έτσι, θα μπορούσε κανείς να πει: -Γιατί ο Φαέθων δεν φώναξε τον πατέρα του να τον βοηθήσει παρά μόνο "έκαψε" την γη ή στο εν λόγω παραμύθι, θα μπορούσε να πει: -Γιατί δεν παίρναν' το άλογο; ή -Γιατί δεν παίρναν' δεύτερο ζωντανό; Μπορώ με σιγουριά να πω, πώς εγώ για μένα δεν το κατάλαβα λάθος. Εάν εσύ ήθελες να καταλάβεις κάτι άλλο, φυσικά και μπορείς και έχεις κάθε ελευθερία να το κάνεις. Όπως είπα και σε άλλο post μου, εφόσον η φύση έχει δώσει δικαίωμα ύπαρξης σε τόσες διαφορετικές οντότητες.... ποιος είμαι εγώ που θα θελήσω να αλλάξω την γνώμη κάποιων... εάν δεν το θέλουν; Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Ενώχ : 26-11-09 στις 18:02 |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν είναι μόνον θέμα πρόθεσης αλλά κυρίως θέμα του αν αξίζει να αλλάξεις τη γνώμη σου και οι λόγοι που μπορεί να οδηγούν τον καθένα σε μία τέτοια απόφαση είναι διαφορετικοί, μου αρκεί όμως κάποιοι να θεωρούν την αλλαγή ως πιθανότητα από το να την έχουν απορρίψει εκ γεννέσεως...
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Εμένα μου αρκεί αυτό που έχω αποφασίσει για μένα... για τους λόγους που ήδη ανέφερα. Και όλα αυτά.. χωρίς να σηκώνω το γάντι... και να αρχίσω να σχολιάζω την ικανότητα του να κρίνει κανείς του παράγοντες ![]() Cheers! |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Γενικά ολο μια καλοστημένη απάτη ...
|
|
||||
|
||||
![]()
Αναφέρεσαι στην ιστορία του Αδάμ και της Εύας; Καλό θα ήταν να αναπτύξεις την άποψή σου
![]()
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Trithemius : 01-12-09 στις 06:09 |
![]() |
|
|