![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() Μην τυχόν και το αποδώσουν στο χρώμα των μαλλιών της!! ![]() ![]() Παράθεση:
Μη λέτε, 'Ανακάλυψα την αλήθεια', αλλά καλύτερα, 'Μιαν αλήθεια ανακάλυψα'. Μη λέτε, 'Ανακάλυψα το μονοπάτι της ψυχής'. Πείτε καλύτερα, 'Αντάμωσα την ψυχή να βαδίζει στο μονοπάτι μου'. Khalil Gibran Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη friedman : 21-02-10 στις 12:22 |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Πώς θα μπορούσα άλλωστε; Κουβέντα κάνουμε... και περιμένω άλλη μία φορά η "μάθεια" να αποδείξει την αξία της έναντι στην "ήμι-μάθεια"... ![]() Και όταν έγινε σχόλιο για την ηλικία μου είπα και ευχαριστώ.... ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ντάξει δεκτό αλλά ο τρόπος σου είναι λιγουλάκι (πολύ δηλαδη
![]() ![]() Αυτό εννοώ με τους τόνους!!
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
αλλά, δεκτό ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
1. Παρακαλώ τον ΕΝΩΧ να μου πει τις διακρατικές συμφωνίες που έχει κάνει η χώρα μας για να δεχθεί μετανάστες από Αλβανία, Πακιστάν, Ινδία, χώρες του ανατολικού μπλοκ και γενικότερα Ασιατικές και Αφρικανικές. Εάν γνωρίζει κάτι που αγνοώ, ας το παραθέσει για να ενημερωθούμε. Η μετανάστευση που δέχθηκε η χώρας μας πρόκειται για μια μετανάστευση νέου τύπου, αυτή που εξελίσσεται χωρίς διακρατικές συμφωνίες μεταξύ των χωρών αποστολής και υποδοχής. Με αυτή την έννοια θεωρείται παράνομη από τα κράτη «υποδοχής», καθώς παραβιάζονται τα εθνοκρατικά σύνορα. Η μετανάστευση προς την Ελλάδα που έλαβε χώρα στις αρχές του ’90 τελέσθηκε λόγω της κατάρρευσης του πολιτικο-κοινωνικού συστήματος στις χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ, οι άνθρωποι των οποίων βρήκαν καταφύγιο στην όμορη περιοχή της Ελλάδας λόγω εύκολης πρόσβασης στο συνοριακό της έδαφος. Επιπλέον, πόλεμοι και συγκρούσεις σε χώρες του «τρίτου» κόσμου υποχρέωσαν δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους να δουν στην Ελλάδα ένα πέρασμα για την πρόσβαση σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Στο ελληνικό παράδειγμα, διατυπώνεται ένα άλλο χαρακτηριστικό: αυτό της ανοργάνωτης μετανάστευσης, αρχικά με τους προερχόμενους από την Αλβανία μετανάστες, σύμφωνα με το οποίο σε ιδιωτικό – ατομικό επίπεδο οι μετανάστες εγκαθίστανται ευκαιριακά και ίσως πρόσκαιρα, χωρίς διασυνδέσεις με συγγενείς που είναι ήδη εγκατεστημένοι στην Ελλάδα. Οι Αλβανοί μετανάστες, οι οποίοι αποτέλεσαν το μεγαλύτερο κομμάτι των μεταναστών αυτής της περιόδου, συγκεντρώθηκαν κυρίως στην Αθήνα και από κει διαχύθηκαν σε διάφορες περιοχές της επικράτειας. Μέσα σε αυτό το νέο φαινόμενο βρέθηκε το ελληνικό κράτος, από τη μία, απροετοίμαστο να εφαρμόσει πολιτικές «ενσωμάτωσης και ένταξης» ώστε να εξορθολογιστούν.
2. Να υποθέσω ότι πριν έρθουν οι λαθρομετανάστες στην Ελλάδα, δεν υπήρχε αγροτική παραγωγή και δεν υπήρχαν καλλιέργειες στην Ελλάδα; Από τα λεγόμενα του ΕΝΩΧ προκύπτει ότι τα χωράφια άρχισαν να καλλιεργούνται και οι σοδειές να μαζεύονται από τη στιγμή που ήρθαν οι αλλοδαποί. 3. Δεν έχω ασχοληθεί με αγροτικές ασχολίες, ούτε αμφισβήτησα τις δυσκολίες και τον κόπο της αγροτικής εργασίας. Εργάζομαι, όμως, από 18 ετών στον ιδιωτικό τομέα, σπουδάζοντας συγχρόνως και μεγαλώνοντας δύο παιδιά. από την ηλικία των 23 ετών. Η δουλειά μου είναι καθιστική, πολύωρη, αγχώδης και αρκετά κοπιαστική, εφόσον τα τελευταία χρόνια η αμοιβή μου είναι ανάλογη της παραγωγικότητας. Όπως ο αγρότης (Έλληνας ή αλλοδαπός) δεν έχει βιώσει τη δική μου κόπωση και αγωνία, έτσι κι εγώ δεν έχω βιώσει την αντίστοιχη κόπωση της δικής του ασχολίας. Όμως, την κατανοώ ως ένα βαθμό γιατί έχω συγγενείς στην επαρχία και έχω επαφή με το αντικείμενο. 4. Η διακρατική συμφωνία σημαίνει ότι π.χ. η Γερμανία ορίζει τον αριθμό των εργατικών χεριών που χρειάζεται και πού θα χρησιμοποιηθούν (π.χ. βιομηχανίες ή αγροτικές εργασίες) και η Ελλάδα αναλαμβάνει να τους προωθήσει μέσω νόμιμης διαδικασίας. Ουσιαστικά η Γερμανία προσκαλεί επισήμως αριθμό εργατών. Τι το αντιφατικό βρίσκεις; 5. Αν γνωρίζεις ελληνικά σχολεία της Αμερικής που δεν είναι υπό την αιγίδα της Αρχιεπισκοπής σε παρακαλώ να τα αναφέρεις, διότι δεν τα έχω υπόψιν μου. Το Αμερικάνικο Κράτος δεν συμβάλλει οικονομικά στη λειτουργία των ελληνικών σχολείων. Οι «ντόπιοι» Έλληνες εκπαιδευτικοί που προσλαμβάνονται και οι αποσπώμενοι Έλληνες πληρώνονται από την Αρχιεπισκοπή και το Ελληνικό Κράτος. Μόνο στον Καναδά υπάρχει επιχορήγηση ανά μαθητή από το Δήμο που βρίσκεται το ελληνικό σχολείο. 6. Η Τουρκία έχει αναλάβει την ευθύνη και το κόστος της συγγραφής και έκδοσης βιβλίων για τα μουσουλμανικά σχολεία της Θράκης και αποστέλλει Τούρκους εκπαιδευτικούς (βάση μορφωτικού πρωτοκόλλου του 1968). Δεν βλέπω να έχει δημιουργηθεί κανένας χαμός στην Ελλάδα!!! 7. Τέλος, για να χαρακτηρισθεί ένας αλλοδαπός ως Έλληνας δεν είναι αρκετό να γνωρίζει Ιστορία, Γραφή, Ανάγνωση, Γραμματική κ.α., αλλά να έχει αποκτήσει ελληνική συνείδηση. Υπάρχουν αριστεύσαντες αλλοδαποί μαθητές αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είναι Έλληνες, όπως δε θα γίνω εγώ Γερμανίδα εάν φοιτήσω σε ένα γερμανικό σχολείο ή ενστερνιστώ το γερμανικό τρόπο ζωής. Η εθνική συνείδηση, όπως έχω αναφέρει σε άλλη συζήτηση, είναι κράμα ιστορικού βιώματος, μνήμης και αισθήματος. Δεν υπάρχουν αλλοδαποί που να διαθέτουν τα παραπάνω, εφόσον οι ίδιοι φέρουν τη δική τους εθνική συνείδηση (και πολύ καλά κάνουν). Μάλιστα, ακόμη και παιδιά αλλοδαπών που έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει στην Ελλάδα, διατηρούν την εθνική τους συνείδηση και αυτό είναι προς τιμήν των οικογενειών τους. Επειδή μιλάτε περί επιχειρημάτων, τα οποία αν και επικαλείστε δεν παραθέτετε, θα παρακαλούσα να απαντήσετε με στοιχεία και όχι αναπόδεικτες γενικολογίες.
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=ΙΑΝΕΙΡΑ;78934]Και για να "ελαφρύνω" λίγο τη συζήτηση. Οι βαμμένες ξανθιές νοούνται ως έξυπνες ή ανόητες; Γιατί οι ξανθιές του συγκεκριμένου παιχνιδιού είναι τίγκα στο οξυζενέ... Τελικά, μήπως πρέπει να μιλάμε για "ξανθά" μυαλά και όχι μαλλιά;
|
||||||||||
|
||||||||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
του ΕΝΩΧ προκύπτει ΟΤΙ ΠΛΕΟΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ.... Μήπως προσπαθείς να παραφράσεις τα όσα λέω..; Ελπίζω πως όχι... όχι ότι το κάνεις με επιτυχία.. αλλά να.. δεν θα έχει ενδιαφέρον η κουβέντα μετά.. χώρια ότι κάτι τέτοιες τεχνικές χρησιμοποιούν οι χριστιανοί... εξαπανέκαθεν! Παράθεση:
να καταλάβει την διαφορά μεταξύ του "Μπορούν να έρθουν τόσοι στο πάρτι μου" και του "Ελάτε ΕΣΕΙΣ στο πάρτι μου" Και τώρα που το είδα δεν το πιστεύω... δεν με αφήνει η πίστη μου στον ανθρώπινο εγκέφαλο και τις δυνατότητες τις σκέψεις... αν και φροντίζεις να με διαψεύδεις.... Παράθεση:
πολιτική.. στο χωριό μου το λένε "βλέπουμε ό,τι μας συμφέρει" και άλλο χριστιανικό κουσούρι ΙΑΝΕΙΡΑ... θα με κάνεις να πιστέψω ότι είσαι χριστιανή.. και είναι κρίμα.. μου φαινόσουν πιο έξυπνη!! (λίγο στην αρχή... αλλά είναι ακόμα σκαλιά πιο πάνω από τους χριστιανούς) Α.. για δες εδώ: http://ipode.gr/default.asp?V_ITEM_ID=843 Παράθεση:
Για αυτό νέοι διδάκτορες τα βρίσκουν σκούρα να κάνουν έρευνες σχετικά με τις μειονότητες στην Θράκη... Λόγω του ότι δεν έχουν πρόβλημα... Και μάλλον... ΞΕΧΝΑΣ ΤΟ ΧΑΜΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΖΑΜΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.... Μα πάλι να βλέπεις ό,τι σε συμφέρει; τσ τσ τσ Παράθεση:
ειδικά εκείνοι που απαρνήθηκαν την θρησκεία που είχε η πατρίδα τους 4000 χρόνια... για μία άλλη που ζει μέχρι τώρα 2010 χρόνια... Παράθεση:
ΓΕΡΜΑΝΙΔΕΣ ΜΗΤΕΡΕΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗς ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ επειδή ακριβώς ισχύει αυτό που λες... Τσιχλίτσα; Την θυμάσαι την διαφήμιση θαρρώ... Παράθεση:
ιστορικό βίωμα, μνήμη και αίσθημα ΕΛΛΗΝΙΚΟ είναι Έλληνες.. Επιτέλους ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ! Παράθεση:
την σημαία της Ελλάδος.. Ή στους ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ.. ε; (ξέρεις.. κάτι καχιασβίλη και κάτι τέτοια... μα πάλι να βλέπεις ό,τι σε συμφέρει; ) Παράθεση:
Δείξε μας τον δρόμο ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Ενώχ : 23-02-10 στις 00:44 |
|
||||
|
||||
![]()
Το σημείο που θέλω να σταθώ είναι οτι επιμένεις ΙΑΝΕΙΡΑ για τις διακρατικές συμφωνίες!Δεν αμφισβητώ ότι έτσι έγιναν τα πράγματα!Εκεί που διαφωνώ είναι οτι το θέτεις ως επιχείρημα!
Επιμένω πως το θεωρώ αγοραπωλησία αλλιώς πιο λόγο είχε η Ελλάδα να στείλει τόσο κόσμο ωστε να ερημώσει η επαρχία όπως λες!Της ήταν άχρηστοι της Ελλαδας αυτοί οι άνθρωποι αναρωτιέμαι εγώ?\ Φιλικά
|
|||
|
|||
![]()
Για να προαχθεί ένας διάλογος και ν’ ανταλλάξουμε απόψεις, θεωρώ απαραίτητη προϋπόθεση να υπάρχει ένας ειρμός σε όσα γράφουμε και να μην παρεμβάλλουμε άλλα θέματα (π.χ. αν είμαι Χριστιανή) γιατί η κουβέντια «πλατιάζει» και χάνεται το νόημά της. Επίσης, θα παρακαλούσα τον ΕΝΩΧ να είναι περισσότερο σαφής, γιατί αδυνατώ να βγάλω άκρη με τα όσα παραθέτει. Θα απαντάω αποσπασματικά, γιατί τα ζητήματα που θέτετε είναι πολλά και μπερδεμένα
Περί παράθεσης «διακρατικών συμφωνιών» 1. Στη Βικπαίδεια, ελεύθερη εγκυκλόπαιδεια (el.wikipedia.org) αναφέρεται: Από το 1945 μέχρι 1970 Κατά τον ελληνικό εμφύλιο πόλεμο πολλοί κομμουνιστές έστειλαν τα παιδιά τους στη Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας και σε άλλες ανατολικοευρωπαϊκές χώρες. Επίσης ένα ρεύμα μετανάστευσης Ελλήνων κομμουνιστών σε χώρες της ανατολικής Ευρώπης (μεταξύ αυτών και η Ανατολική Γερμανία) ακολούθησε αφού ο εμφύλιος πόλεμος έληξε. Το διάστημα εκείνο η Δυτική Γερμανία άρχισε να καλεί για τα εργοστάσια της εργατικό δυναμικό από το εξωτερικό ως «φιλοξενούμενους εργάτες» (Gastarbeiter), πολλοί από τους οποίους ήταν Έλληνες. 2. Αναδημοσίευση απο την εφημερίδα Ηπειρος του Κώστα Φώτου Η μετανάστευση προς Γερμανία Το Μάρτιο του 1960 υπογράφτηκε η διακρατική συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας για την προσέλκυση και επιλογή μεταναστών(ανδρών και γυναικών), οι οποίοι θα απασχολούνταν εποχιακά στη μεταλλοβιομηχανία και μεταλλουργία, καθώς και στις οικοδομές και στη γεωργία. Τις προτάσεις επιλογής έκαναν τα κατά τόπους γραφεία του Ελληνικού Υπουργείου Εργασίας και πολλές φορές χρειαζόταν και η επέμβαση των βουλευτών για την απόκτηση της πολυπόθητης κάρτας, καθώς και η σύμφωνη γνώμη της Χωροφυλακής για την έκδοση διαβατηρίου. Την τελική επιλογή για Αυστραλία, Αμερική, Βραζιλία που βασίζονταν σε προγραμματισμένη μεταναστευτική πολιτική (φύλο, ηλικία, επάγγελμα), η Γερμανία περιορίζονταν στα κριτήρια της υγείας και (παραγωγικής) ηλικίας (18-45 ετών). 3. Ακολουθεί ένα ενδιαφέρον άρθρο, από το οποίο μπορείς να διαπιστώσεις τη νομιμότητα του τρόπου μετανάστευσης, αλλά και τη συνεργασία Ελλάδας-Γερμανίας. Το βρήκα στο www.kathimerini.gr Από τα ηπειρώτικα βουνά, στις στοές της Γερμανίας Αναμνήσεις ξενιτεμένων Ελλήνων από τα δύσκολα χρόνια της δεκαετίας του ’60 Του Σταυρου Τζιμα «…Καλέσαμε εργατικά χέρια και ήρθαν άνθρωποι». Μαξ Φρις, συγγραφέας-διανοητής, για το «οικονομικό θαύμα» της Γερμανίας. Ελληνική μετανάστευση στη Γερμανία: ένα μακρινό όνειρο που αρχίζει σιγά σιγά να ξεθωριάζει στη συλλογική μας μνήμη. Ενα εκατομμύριο άντρες και γυναίκες από πόλεις και χωριά ανταποκρίθηκαν, στη δεκαετία του ’60, στο κάλεσμα να εργαστούν για την ανόρθωση της ερειπωμένης από τον φοβερό πόλεμο Γερμανίας. Η ερημωμένη από τον εμφύλιο ορεινή Ελλάδα άδειασε με τη φυγή των νέων, ο υποτυπώδης οικονομικός αλλά και ο ισχυρός οικογενειακός και κοινωνικός ιστός επλήγησαν ανεπανόρθωτα, η χώρα έχασε το άνθος του εργατικού της δυναμικού σε μια εποχή που το είχε απόλυτη ανάγκη. Ολες αυτές οι οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες, ωστόσο, πέρασαν σε δεύτερη μοίρα, όταν άρχισαν να φτάνουν τα εμβάσματα και να αλλάζει προς το καλύτερο η καθημερινή ζωή αυτών που έμειναν πίσω. Ηταν όμως η μετανάστευση μια φολκλορική υπόθεση με καλό εισόδημα και σχετικά άνετη ζωή; Ηταν η φυγή από μια υπανάπτυκτη χώρα και η εγκατάσταση σε μια προηγμένη κοινωνία όπου οι συνθήκες δουλείας και διαβίωσης απέτρεπαν κάθε σκέψη για παλιννόστηση; Oι δύο όψεις Μια έκθεση φωτογραφίας από τη ζωή των Ελλήνων εργατών στη Γερμανία που οργανώνει τούτη την εποχή στη Θεσσαλονίκη το Ινστιτούτο Γκαίτε, προβάλλει –και ορθώς– το χαρμόσυνο πρόσωπο, την καλή πλευρά της μετανάστευσης. Υπάρχει ωστόσο και η άλλη, η σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού. Αυτή που «μπήκε στα χείλη» μας με τα λαϊκά τραγούδια του Καζαντζίδη όπως «το ψωμί της ξενητειάς είναι πικρό», του Διονυσίου «στο σταθμό του Μονάχου» ή και τα δημώδη άσματα για τα «ξενιτεμένα μας πουλιά στον κόσμο σκορπισμένα» που ακούγονταν και χορεύονταν στα πανηγύρια του καλοκαιριού από τους συγγενείς των μεταναστών. «Eφυγα με ένα κομμάτι ψωμί και τυρί στον ντορβά και λίγα χρήματα στην τσέπη. Μαζί με τέσσερις συγχωριανούς μου φτάσαμε στην Αθήνα και εγκατασταθήκαμε σ’ ένα πανδοχείο στην πλατεία Βάθης, όπου κατόπιν συμφωνίας με τον ξενοδόχο πληρώναμε από δύο δραχμές τη βραδιά. Για μαξιλάρι είχαμε τα παπούτσια και για κουβέρτες τα μάλλινα σακάκια μας. Προορισμός μας η Γερμανία, τα ανθρακωρυχεία. Πού να φανταστούμε ότι από τα χίλια εκατό υψόμετρο με τα πρόβατα θα βρισκόμασταν δύο χιλιάδες μέτρα μέσα στη γη να σκάβουμε». Νοέμβριος 1962. Μια ομάδα νέων, μεταξύ αυτών και ο 23χρονος τότε Δονάτος Διαμάντης, από το ορεινό χωριό Αυλότοπος Θεσπρωτίας, παίρνει το δρόμο για την ξενιτιά. Είχε «ανοίξει» πριν από δύο χρόνια η Γερμανία και οι νέοι άνθρωποι εγκατέλειπαν κατά κύματα τη ρημαγμένη από τον εμφύλιο πόλεμο Ηπειρο, αλλά και άλλες ακριτικές, κυρίως, περιοχές της Ελλάδας. Ιδέα δεν είχαν για τη χώρα που θα πήγαιναν. Ανθρωποι αδούλευτοι, ανδρωμένοι στο ραχάτι των κοπαδιών και στην καθαρή ατμόσφαιρα της Πίνδου, ξεκινούσαν τώρα για έναν άλλο κόσμο, ξένο προς την καθημερινότητά τους. Ο Δονάτος Διαμάντης έφτιαξε τα χαρτιά του, μεταξύ αυτών και το απαραίτητο τότε πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων, στην τοπική νομαρχία, όπου λειτουργούσαν σε συνεργασία με το γερμανικό κράτος γραφεία ευρέσεως εργασίας, πήρε την «πράσινη κάρτα» και έχοντας στην τσέπη «πικρό σαν δηλητήριο» το διαβατήριο και στον ώμο τον ντορβά ξεκίνησε μαζί με τους συγχωριανούς του για μια περιπέτεια που επρόκειτο να κρατήσει δεκαεφτά χρόνια. Χώρισε με τους δικούς του χωρίς να ξέρει αν θα ξανασυναντηθούν. «Δεν ήταν εύκολο τότε να αποχωριστεί κάποιος την οικογένεια. Οι άνθρωποι ήταν δεμένοι μεταξύ τους γιατί ζούσαν σε δύσκολες συνθήκες. Οπότε ο αποχωρισμός συνοδευόταν από θρήνους, αφού κανείς δεν ήξερε πού πηγαίναμε και αν θα γυρίσουμε», λέει. Στην Αθήνα πέρασαν ιατρικές εξετάσεις και ένα βράδυ, στο λιμάνι του Πειραιά, χίλιοι πεντακόσιοι άνθρωποι επιβιβάστηκαν στον θρυλικό «Κολοκοτρώνη», το φέρι μπόουτ που μετέφερε τις οργανωμένες αποστολές στο Μπρίντιζι της Ιταλίας και από εκεί με τρένο στο Μόναχο. «Ηταν τέλη Νοεμβρίου, ο καιρός άσχημος και τα μποφόρ πολλά. Δεν είχαμε ταξιδέψει ποτέ με πλοίο και οι πάντες καταλήφθηκαν από ναυτία. Φοβηθήκαμε τόσο πολύ ώστε ένα συγχωριανός μου, μόλις αντίκρισε τις ακτές της Πρέβεζας, παρακάλεσε τον καπετάνιο να σταματήσει το καράβι για να κατέβει και να επιστρέψει στο χωριό…», διηγείται ο Δονάτος Διαμάντης..... The Lady answered. It’s men’s time now!
|
|||
|
|||
![]()
Περί μεταναστών και αγροτικής παραγωγής.
Το θέμα είναι πολύπλευρο. Θεωρώ (προσωπική μου άποψη) ότι αν φύγουν οι λαθρομετανάστες, οι Έλληνες θα αναδιοργανωθούν και η αγροτική παραγωγή θα συνεχιστεί κατά τον ίδιο τρόπο που γινόταν τη δεκαετία του 1980, με την κατάλληλη κρατική υποστήριξη. Το Κράτος δηλαδή να δώσει «κίνητρα» στους νέους μέσα από τη χάραξη μιας υπεύθυνης και σοβαρής αγροτικής πολιτικής, κάτι το οποίο δεν έχει γίνει έως σήμερα. Παρ’ όλα αυτά θα μπορούσε να υπάρξει μια οργανωμένη κατανομή συγκεκριμένου αριθμού αλλοδαπών εργατών ανά την Ελλάδα και ανάλογα με την εποχή, όπου σε κάθε περιοχή θα πηγαίνει ο αριθμός των εργατών που είναι απαραίτητος και βέβαια με νόμιμες διαδικασίες, οι οποίες θα διασφαλίζουν όχι μόνο τα συμφέροντα της ελληνικής πολιτείας, αλλά και τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των ανθρώπων αυτών. 1. Περί «βλέπουμε ό,τι μας συμφέρει» και «χριστιανικό κουσούρι»….. Δεν έχω καταλάβει τι εννοείς και βέβαια περίμενα να μου παραθέσεις το τι γνωρίζεις εσύ για τα ελληνικά σχολεία της Αμερικής, διότι είχες αφήσεις να εννοηθεί ότι γνωρίζεις περί ελληνικών σχολείων που χρηματοδοτούνται από το Αμερικανικό Κράτος. 2. Περί «κρίμα στην αρχή φαινόσουν έξυπνη» και «χριστιανικού κουσουριού» Κι εσύ στην αρχή φαινόσουν ευγενής και περισσότερο νοήμων ΕΝΩΧ, αλλά τι να κάνουμε, διαψευστήκαμε αμφότεροι. Στο δικό μου χωριό λένε «καταλαβαίνουμε ό,τι μας συμφέρει». Αλήθεια πού κολλάνε στην όλη συζήτηση τα περί «χριστιανικού κουσουριού» και τα υπόλοιπα; Για μια ακόμη φορά, βρίσκεσαι εκτός τόπου και χρόνου! Το link που αναφέρεις για τα σχολεία της Αμερικής είναι ενδιαφέρον, αλλά αυτό που βλέπω εγώ είναι ότι υπάρχουν κάποια ιδιωτικά σχολεία όπου διδάσκονται τα ελληνικά όπως σε πολλές χώρες της υφηλίου, αλλά και κάποια δημόσια όπου και πάλι διδάσκονται τα ελληνικά όπως σε πολλές χωρές της υφηλίου και φοιτούν σ' αυτά μαθητές ανεξαρτήτου εθνικότητας, δεν είναι δηλαδή αποκλειστικά για τους μετανάστες. Φαντάζομαι να γνωρίζεις ότι σε πολλά σχολεία του εξωτερικού διδάσκονται τα ελληνικά, όπως διδάσκοντα στην Ελλάδα Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά και Ιταλικά. Σχετικά με τα μουσουλμανικά σχολεία της Θράκης Μέσα σε λίγες γραμμές δεν μπορεί να αναλυθεί το τεράστιο αυτό θέμα με τις πολιτικές του προεκτάσεις. Το βέβαιο είναι ότι η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης αυξάνεται και πληθύνεται, σε αντίθεση με την ελληνική στην Τουρκία που αριθμεί πλέον μικρό αριθμό και έχει υποστεί αυτά που έχει υποστεί (μην μου πεις ότι δεν γνωρίζεις). Ποιοι διδάκτορες τα έχουν βρει σκούρα όταν κάνουν έρευνες; Ονόματα και τι ακριβώς συνέβη; Μήπως πρέπει να είσαι λίγο πιο συγκεκριμένος, αφήνοντας τα υπονοούμενα; Από τη μια ζητάς από μένα να αιτιολογώ τα πάντα και από την άλλη αποφεύγεις συστηματικά να κάνεις το ίδιο. Τζαμί στη Θράκη υπάρχει. Για το τζαμί στην Αθήνα δεν έχω αντίρρηση, αρκεί να λειτουργήσει και η Αγιά Σοφιά στην Τουρκία… Να υπάρξει, βρε παιδί μου, μια αμοιβαιότητα στο «πάρε-δώσε» μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων, γιατί εμείς όλο στο «δώσε» είμαστε. Περί «Ελλήνων» αλλοδαπών Είναι φανερό ότι υπάρχει διάσταση απόψεων και διαφορετική αντίληψη μεταξύ εμού και του ΕΝΩΧ. Μέσα από την προσωπική μου πορεία, έχω κατασταλάξει σε κάποιες απόψεις, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχω το αλάθητο, ότι δεν προβληματίζομαι ή ότι δεν προσπαθώ να κατανοήσω απόψεις που διαφέρουν από τις δικές μου. Θα φέρω ένα παράδειγμα που νομίζω ότι θα βοηθήσει να αντιληφθείτε τις απόψεις μου. Ένα παιδί που γεννήθηκε πριν από 15 χρόνια στην Ελλάδα από Πακιστανούς μουσουλμάνους γονείς, είναι δυνατόν να έχει αναπτύξει «ιστορική μνήμη», «ιστορικό βίωμα» και «αίσθημα» μέσα από την οικογένεια και το στενό κοινωνικό περιβάλλον των ομοεθνών του; Είναι δυνατόν να έχει αναπτύξει «συνείδηση» της ελληνικότητας μέσα από τη μόρφωση που δέχεται στο ελληνικό σχολείο, όταν η δημόσια παιδεία σήμερα δεν είναι σε θέση ν’ αναπτύξει την εθνική συνείδηση των Ελλήνων μαθητών; Άρα, αυτό το παιδί σε πρακτικό επίπεδο μπορεί να αποκτήσει την ελληνική ταυτότητα (δηλαδή να γίνει Έλληνας πολίτης), αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι ανήκει στο ελληνικό έθνος. Έλληνας μπορεί να χαρακτηρίζεται αλλά μόνο στα χαρτιά, όπως ακριβώς συμβαίνει σήμερα με το μουσουλμανικό στοιχείο της Θράκης (πλην των Πομάκων), που αισθάνονται Τούρκοι. Ένα κράτος που δεν μπορεί να «διαχειριστεί» πλέον την «ελληνικότητα» των ίδιων του των κατοίκων, πώς θα την «καλλλιεργήσει» στους ξένους; Τέτοιους είδους παραδείγματα μπορούμε ν' αναλύουμε ώρες και άκρη να μη βρίσκουμε. Θέτω, λοιπόν, το όλο θέμα σε μια ευρύτερη διάσταση. Τι είδους Ελλάδα θέλουμε σήμερα; Μια «παγκοσμιοποιημένη» Ελλάδα ισοπεδωμένη πολιτικά, πολιτιστικά, κοινωνικά, οικονομικά και εθνικά με δημιουργία πολιτών με υπερφυλετική, υπερεθνική, πολιτισμική ενότητα ή μια Ελλάδα οικουμενική, όπως αυτή μπορεί ν’ αναδειχθεί μέσα από την οικουμενικότητα του ελληνικού πολιτισμού και τις ελληνικές προτάσεις βίου, που δεν επιδιώκουν την κυριαρχία, την εκμετάλλευση και την αλλοτρίωση; Επειδή ο ΕΝΩΧ αφήνει να διαφανεί ότι είναι υπέρμαχος της αρχαίας ελληνικής θρησκείας, υποθέτω ότι έχει μελετήσει εις βάθος την αρχαία ελληνική γραμματεία και συνεπώς είναι σε θέση ν’ αντιληφθεί τη διαφορά μεταξύ της «πολιτισμικής οικουμενικότητας» που πρεσβεύει το ελληνικό πνεύμα και της σύγχρονης έννοιας της «παγκοσμοποίησης» και των πολυπολιτισμικών «ισοπεδωμένων» κοινωνιών που αυτή προωθεί μέσω της αθρόας λαθρομετανάστευσης. Αν συμβαίνει αυτό, τότε κατανοεί πλήρως γιατί δεν μπορούν οι αλλοδαποί να λογίζονται ως Έλληνες στις παρούσες συνθήκες και για ποιο λόγο δεν χρειαζόμαστε «πολυπολιτισμικούς δασκάλους», αλλά «ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥΣ» (για να επανέλθουμε στο αρχικό θέμα). Αν ο φίλτατος ΕΝΩΧ δεν κατανοεί τα παραπάνω, μάλλον θα πρέπει να ρίξει μια ακόμη ματιά στα όσα έχει μελετήσει (αν έχει μελετήσει) περί αρχαίας ελληνικής θρησκείας και κοσμοθέασης, γιατί κάπου εκεί θα βρει τις απαντήσεις.
ΙΑΝΕΙΡΑ ........................... Κάποιος πρέπει να έχει το χάος μέσα του για να γίνει φλεγόμενο αστέρι. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Trithemius : 23-02-10 στις 22:19 |
![]() |
|
|