Το forum του μεταφυσικού  

Επιστροφή   Το forum του μεταφυσικού > Συζητήσεις > Ψυχικά Φαινόμενα – Μεταφυσική –Αποκρυφισμός

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 26-05-15, 22:10
Το avatar του χρήστη apofasismenos
apofasismenos Ο χρήστης apofasismenos δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Προεπιλογή

Morticia σε ζηλεύω (με την καλή έννοια). Μπορεί όμως και όχι (πια).

Φαίνεσαι ακόμα αγνή, ίσως και ρομαντική αλλά όχι επιτηδευμένη (αν και σε αυτό όλοι είμαστε ύποπτοι στο ίντερνετ).

Προσωπικά τον πέταξα αυτόν τον "μανδύα", τώρα μόνο μεθοδικότητα και κρύο αίμα. Το θέμα είναι να χαλάμε τους κανόνες για να βάλουμε νέους
που μας συμφέρουν (ή όχι) αλλά απαραίτητα να μην συμφέρουν τους εχθρούς μας. Εν ολίγοις το θολό νόημα είναι: θα γίνει το δικό μας
ή θα διαλύθουμε παρέα αλλά στην πραγματικότητα φροντίζουμε πάντα να έχουμε σχέδιο διαφυγής.
Οι ήρωες πεθαίνουν πάντα νέοι, τρελλοί ή αυτόχειρες. Τέρμα οι ηρωισμοί. Είναι σαν να κάνεις μια δουλειά, ποιος ο τρόπος να επηρεάσεις τις καταστάσεις;
μα...με το να έχεις μοναδική απόδοση. Όταν όλοι σε λατρέψουν (τυπικά) και τους είσαι αναγκαίος (όχι επιθυμητός) τότε το αγγελικό χαμόγελο
θα μετατραπεί σε δρεπάνι. Κάθε λύκος φυλάει κάποιο μαντρί. Δεν το φυλάει για να φάει τα πρόβατα...αυτά είναι δεδομένα μεζεδάκια.

Το φυλάει γιατί περιμένει κάποιον άλλον λύκο.

Πως αλλιώς να τον βρει χωρίς τα μεζεδάκια;

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη apofasismenos : 26-05-15 στις 22:12
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-05-15, 15:49
Το avatar του χρήστη Morticia
Morticia Ο χρήστης Morticia δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Προεπιλογή

Θα σου απαντήσω σε προσωπικό μήνυμα.
Παλιά 27-05-15, 16:16
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Morticia Εμφάνιση μηνυμάτων
Θα σου απαντήσω σε προσωπικό μήνυμα.
Καλησπέρα...

ελπίζω να μην κατάλαβες κάτι άλλο με τον λύκο και το μαντρί μιας κι έχει πολλές έννοιες. Πρόκειται για μεταφορική έννοια της επικράτησης
ενός έναντι κάποιου άλλου, με σκοπό να γίνει το δικό μας (του πρώτου), έτσι ώστε να αλλάξουν οι συνθήκες εργασίας κτλ κάπου προς όφελός του
αλλά και των συνεργατών του. Καμία σχέση με γελοία συστήματα ανθρώπινου δυναμικού, αγώνων του μπλα-μπλα και άλλων τέτοιων μπουρδολογιών
που ακούμε με σταυρωμένα χέρια. Παίρνουμε δηλαδή το θέμα στα χέρια μας. "Ποιος τους μπίίίίίίίίπ στα κεντρικά;" εν ολίγοις...
Δεν υπακούμε σε κανέναν, ούτε και διατάζουμε, δίνουμε το αποτέλεσμα μόνο ως εξωτερικοί συνεργάτες ασχέτως αν αυτοί νομίζουν ότι μας προσέλαβαν.
Δεν είναι έτσι όμως, αυτά είναι διαδικαστικά της καθημερινότητας. Αναμένουμε (ακόμα και) την απόλυσή μας αν χρειαστεί.
Μετά περιέργως, η απόδοση κάποιων άλλων θα πέσει κατακόρυφα. Στις δουλειές και στον στρατό φτιάχνεις τις καλύτερες φιλίες.

Τώρα στείλε...

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη apofasismenos : 27-05-15 στις 16:30
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-05-15, 16:25
heretic Ο χρήστης heretic δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από apofasismenos Εμφάνιση μηνυμάτων

Προσωπικά τον πέταξα αυτόν τον "μανδύα", τώρα μόνο μεθοδικότητα και κρύο αίμα. Το θέμα είναι να χαλάμε τους κανόνες για να βάλουμε νέους
που μας συμφέρουν
(ή όχι) αλλά απαραίτητα να μην συμφέρουν τους εχθρούς μας. Εν ολίγοις το θολό νόημα είναι: θα γίνει το δικό μας
ή θα διαλύθουμε παρέα αλλά στην πραγματικότητα φροντίζουμε πάντα να έχουμε σχέδιο διαφυγής.
Οι ήρωες πεθαίνουν πάντα νέοι, τρελλοί ή αυτόχειρες. Τέρμα οι ηρωισμοί. Είναι σαν να κάνεις μια δουλειά, ποιος ο τρόπος να επηρεάσεις τις καταστάσεις;
μα...με το να έχεις μοναδική απόδοση. Όταν όλοι σε λατρέψουν (τυπικά) και τους είσαι αναγκαίος (όχι επιθυμητός) τότε το αγγελικό χαμόγελο
θα μετατραπεί σε δρεπάνι
. Κάθε λύκος φυλάει κάποιο μαντρί. Δεν το φυλάει για να φάει τα πρόβατα...αυτά είναι δεδομένα μεζεδάκια.
Διαπίστωσα τελικά οτι το υπέγραψες το συμβόλαιο με τον διάβολο. Συγχρητήρια για την επιλογή σου αυτή, βλέπω επίσης οτι πέρασες επιτυχώς και το πρώτο τέστ. Μου ανέθεσαν να σου δώσω τις πρώτες οδηγίες πλοήγησης. Μην σε παραξενέψει που τα γράφω έτσι δημόσια. Οπως επίσης να μην σε παραξενέψει οτι είμαι του άλλου μονοπατιού. Μόνο οι μυημένοι θα καταλάβουν γιατί το κάνω. Λοιπόν, ξεκινάς απο εδώ. Καλή επιτυχία!

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη heretic : 27-05-15 στις 16:34
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-05-15, 16:39
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από heretic Εμφάνιση μηνυμάτων
Βλέπω τελικά οτι το υπέγραψες το συμβόλαιο με τον διάβολο. Καλώς μπήκες στο κλάμπ, πέρασες επίσης επιτυχώς το πρώτο τέστ. Μου ανέθεσαν να σου δώσω τις πρώτες οδηγίες πλοήγησης. Μην σε παραξενέψει που τα γράφω έτσι δημόσια. Οπως επίσης να μην σε παραξενέψει οτι είμαι από την άλλη πλευρά. Μόνο οι μυημένοι θα καταλάβουν γιατί το κάνω. Λοιπόν, ξεκινάς απο εδώ.
Καλησπέρα...

έλα και σε έχω για ξύπνιο. Βιάστηκες και δεν είδες τι απάντησα. Φταίω όμως που δεν ανέλυσα το ποστ. Πως θα μπορούσα να υπογράψω κάτι
που με βάζει από "κάτω"; ας μην δημιουργούμε εντυπώσεις, πάσχω από το σύνδρομο του "ανυπάκουου". Άστα...μη θεραπεύσιμη νόσος.
Να σημειώσω ότι δεν φέρω πολιτικό μήνυμα ούτε αναρχισμό με ηρωικές πολυλογίες μιας και το ποστ ήταν λίγο "εμπρος παλληκάρια".
Ο Χ.Γούδης ως επιστήμονας (κρίνω μόνο αυτό και το πως σκέφτεται) είχε δηλώσει ότι ο αναρχισμός μπορεί να λειτουργήσει μόνο σε μικρές ομάδες
σε συγκεκριμένο επίπεδο κι όχι παντού και πάντα. Συμφωνώ απόλυτα. Η πλευρά μου είναι η μεθοδική. Εντός όμως αυτοσχεδιάζω (δεν σχεδιάζω).

Υ.Γ ποια είναι η άλλη πλευρά; μυημένοι σε τι; δηλαδή ξέρετε τι; πες τίποτα μεταφυσικής να επανέλθουμε στο θέμα.
Δεν διαβάζω τέτοια βιβλία, μπορώ να τα γράψω καλύτερα χωρίς καν να τα πιστεύω. Είμαι "οι συνεργάτες μου κι εγώ", όχι "εγώ κι οι συνεργάτες μου".

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη apofasismenos : 27-05-15 στις 16:53
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-05-15, 17:07
Senior Member

Προεπιλογή

Μην υποτιμας το βιβλιο αυτο. Εχει μεσα τα παντα υπο μορφη πλακας. Επισης το συμβολαιο που ανεφερες και ανεφερα, εχει σαφως συμβολικη σημασια. Σε ενδιαφερουν ολα αυτα που αναζητας; Ακομη και αποφοιτος του LSE να εισαι, θα σου φανουν χρησιμα. Μην ξεχασεις ποτε το παραθυρο χρονου που ανεφερα.
Παλιά 27-05-15, 17:20
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Μην υποτιμας το βιβλιο αυτο. Εχει μεσα τα παντα υπο μορφη πλακας. Επισης το συμβολαιο που ανεφερες και ανεφερα, εχει σαφως συμβολικη σημασια. Σε ενδιαφερουν ολα αυτα που αναζητας; Ακομη και αποφοιτος του LSE να εισαι, θα σου φανουν χρησιμα. Μην ξεχασεις ποτε το παραθυρο χρονου που ανεφερα.
Ευχαριστώ για την "άμεση" επιβεβαίωση του τύπου: "Επισης το συμβολαιο που ανεφερες και ανεφερα, εχει σαφως συμβολικη σημασια".

Διαβάζουν και κάτω των 18 απ'ότι (εύκολα) έχουμε αντιληφθεί, ας μην οραματίζονται διάφορα. Είσαι ωραίος.

Πάμε παρακάτω...το LSE είναι πολύ "πλάστικ" για'μένα. Θα μου άρεσε περισσότερο το ΜΙΤ, περισσότερο όμως κι όχι εντελώς.

To παράθυρο χρόνου το κρατώ, δώσε λίγο καλύτερο στίγμα αν θες.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη apofasismenos : 27-05-15 στις 17:22
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-05-15, 19:36
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:

που μας συμφέρουν (ή όχι) αλλά απαραίτητα να μην συμφέρουν τους εχθρούς μας. Εν ολίγοις το θολό νόημα είναι: θα γίνει το δικό μας
θα μετατραπεί σε δρεπάνι. Κάθε λύκος φυλάει κάποιο μαντρί. Δεν το φυλάει για να φάει τα πρόβατα...αυτά είναι δεδομένα μεζεδάκια.

Το φυλάει γιατί περιμένει κάποιον άλλον λύκο.

Πως αλλιώς να τον βρει χωρίς τα μεζεδάκια;
Όλα αυτά σε εκφράζουν, ή τα γράφεις για πλάκα; Η μετέπειτα δημοσίευση, σαν "μπάλωμα" μου φαίνεται και όχι σαν εξήγηση.

Παράθεση:

ελπίζω να μην κατάλαβες κάτι άλλο με τον λύκο και το μαντρί μιας κι έχει πολλές έννοιες. Πρόκειται για μεταφορική έννοια της επικράτησης
ενός έναντι κάποιου άλλου, με σκοπό να γίνει το δικό μας (του πρώτου), έτσι ώστε να αλλάξουν οι συνθήκες εργασίας κτλ κάπου προς όφελός του
αλλά και των συνεργατών του. Καμία σχέση με γελοία συστήματα ανθρώπινου δυναμικού, αγώνων του μπλα-μπλα και άλλων τέτοιων μπουρδολογιών
που ακούμε με σταυρωμένα χέρια. Παίρνουμε δηλαδή το θέμα στα χέρια μας. "Ποιος τους μπίίίίίίίίπ στα κεντρικά;" εν ολίγοις...
Δεν υπακούμε σε κανέναν, ούτε και διατάζουμε, δίνουμε το αποτέλεσμα μόνο ως εξωτερικοί συνεργάτες ασχέτως αν αυτοί νομίζουν ότι μας προσέλαβαν.
Δεν είναι έτσι όμως, αυτά είναι διαδικαστικά της καθημερινότητας. Αναμένουμε (ακόμα και) την απόλυσή μας αν χρειαστεί.
Μετά περιέργως, η απόδοση κάποιων άλλων θα πέσει κατακόρυφα. Στις δουλειές και στον στρατό φτιάχνεις τις καλύτερες φιλίες.
Πρόσεξε δεν θα σε κρίνω για οτιδήποτε, ρωτάω απλά απο περιέργεια, γιατί υπάρχει αντίφαση. Εγω κατάλαβα οτι σε εκφράζει το mafia manager. Αν δεν σου λέει κάτι το αντικείμενο το παρακάμπτουμε. Το MIT έχει παράδοση στο engineering και το LSE στα οικονομικά. Οποιος έχει @ και αρκετό χρήμα δοκιμάζει την τύχη του σε αυτά. Δεν με απασχολεί αν κάποτε θελήσεις να κάνεις μεταπτυχιακό στην οικονομετρία. Νομίζω οτι ζητάς οδηγό ενδοεταιρικής επιβίωσης. Ξέρω 2-3 λαμόγια μανατζαραίους με κάτι τέτοια βιβλία στο συρτάρι τους, οχι αυτά των πανεπιστημίων. Αυτά.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη heretic : 27-05-15 στις 20:13
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-05-15, 20:39
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:

1) Όλα αυτά σε εκφράζουν, ή τα γράφεις για πλάκα; Η μετέπειτα δημοσίευση, σαν "μπάλωμα" μου φαίνεται και όχι σαν εξήγηση.

2) Πρόσεξε δεν θα σε κρίνω για οτιδήποτε, ρωτάω απλά απο περιέργεια, γιατί υπάρχει αντίφαση. Εγω κατάλαβα οτι σε εκφράζει το mafia manager. Αν δεν σου λέει κάτι το αντικείμενο το παρακάμπτουμε. Το MIT έχει παράδοση στο engineering και το LSE στα οικονομικά. Οποιος έχει @ και αρκετό χρήμα δοκιμάζει την τύχη του σε αυτά. Δεν με απασχολεί αν κάποτε θελήσεις να κάνεις μεταπτυχιακό στην οικονομετρία. Νομίζω οτι ζητάς οδηγό ενδοεταιρικής επιβίωσης. Ξέρω 2-3 λαμόγια μανατζαραίους με κάτι τέτοια βιβλία στο συρτάρι τους, οχι αυτά των πανεπιστημίου. Αυτά.
1) Βεβαίως και με εκφράζουν. Όταν αγριεύω (όπως ολοι μας πιστεύω) κι έχω αντίπαλους σε εργασιακά θέματα, θέλω να τους βγάλω από την μέση.
Γιατί; αυτοί δηλαδή τι θέλουν; ας μην είμαστε ρομαντικοί. Είναι δύσκολες οι εποχές. Πάντα πίστευα κι εξακολουθώ να πιστεύω ότι είναι καλύτερα
να συνεργάζονται οι άνθρωποι στα εργασιακά θέματα (όπως κι αλλού). Δυστυχώς παρατηρώ το οξύ φαινόμενο να κοιτά ο καθένας πως θα "ρίξει"
τον άλλον ή πως θα αποκτήσει εξουσία. Θεαθήναι και κυριλέ μπούρδες. Εντελώς κομπλεξική νοοτροπία. Εκεί παθαίνω "πηροκρανίαση".

Έχω ανοίξει πολλών τους εργασιακούς "τάφους" και χαίρομαι. Φυσικά κι αυτοί το ίδιο ως εκδίκηση. Το βρίσκω θεμιτό και τίμιο ως εξέλιξη
αν κι αυτοί άρχιζαν πρώτοι (δικαιολογία-υπαρκτή όμως). Σε αυτή την χώρα υπάρχει πολύ μεγάλη ζηλοφθονία και τεμπελίκι.
Όλο φρου-φρου κι αρώματα. Προσωπικά σιχαίνομαι το "βύσμα". Όταν είχα συνεργάτη με βύσμα, προτιμούσα να διαλύσω τα πάντα
από το να συνεργαστώ μαζί του. Ε...αυτό δεν αρέσει όπως καταλαβαίνεις. Δεν θεωρείσαι "συνεργάσιμος" στην γλώσσα τους κι υπάρχουν συνέπειες.
Έτσι αποφάσισα να μείνω σταθερός στις απόψεις μου, δεν ήταν δύσκολο να βρω τι θέλω αφού ένιωθα καλά με ότι αποφάσιζα.

Γι'αυτό και είπα στην Morticia πριν, ότι ελπίζω να μη κατάλαβε κάτι άλλο. Διότι έχει πολλούς εξηγήσεις και πολλές βαθμίδες το ποστ.
Αν όμως το "μπάλωνα", για ποιο λόγο να πρωτοπόσταρα;

2) Έχεις δίκιο, γράφοντας καλά όπως μου έχεις πει (κοπλιμέντο που ανταπέδωσα, κι άλλοι εδώ γράφουν ωραία) ίσως να νομίζεις
ότι είμαι κυριλέ χαρτογιακάς. Συγνώμη...αλλά για'μένα όλοι οι οικονομοτέτοιοι είναι "λίγοι" αφού υπάρχει φτώχεια στην γη.
Αδιαφορώ αν το μεγάλο κεφάλαιο τους διαφεντεύει κι έχουν δεμένα χέρια. Να φύγουν, να πάνε αλλού και να κάνουν κάτι άλλο πιο παραγωγικό.
Προτιμώ το engineering. Ως αγάπη στις τεχνικής φύσεως θέματα, θέλω την εφευρεσούλα μου, την φαεινή ιδέα και γιατί όχι;...την μουντζούρα μου.
Φυσικά το engineering δεν είναι μόνο αυτά αλλά είναι πολύ πιο χειροπιαστό από το ικόνομυ που ούτε να το γράφω κανονικά δεν θέλω.
Χρήματα αρκετά δεν έχω κι ότι έχω τα σκορπώ ενώ την τύχη μου την δοκιμάζω αλλού. Φτιάχνω κάτι ως πρότυπο αυτόν τον καιρό.
Δυστυχώς δεν με βοηθαει ο ελεύθερος χρόνος κι οι συνθήκες ζωής και εργασίας. Πηγαίνω σαν "χελώνα" σε ρυθμό, άσε που κάνει ζέστη
κι αρχίζω να σκέφτομαι άλλα πράγματα. Το καλοκαίρι δεν είμαι ποτέ συγκεντρωμένος. Οπότε δεν ζητάω τίποτα.
Οι μανατζαραίοι τι είναι; αρουραίοι;

Y.Γ Νομίζω ότι έγραψα αρκετά όμως.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη apofasismenos : 27-05-15 στις 20:53
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-05-15, 20:46
Senior Member

Προεπιλογή

Mafia Manager τότε. Επιβάλλεται να το διαβάσεις. Εργο αναφοράς.

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν μπορείτε να προσθέσετε νέα threads
Δε μπορείτε να απαντήσετε
Δεν μπορείτε να προσθέσετε συνημμένα
Δεν μπορείτε
BB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 12:52.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.