Το forum του μεταφυσικού  

Επιστροφή   Το forum του μεταφυσικού > Συζητήσεις > Θρησκειολογία –Μυθολογίες

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 05-01-06, 21:34
Το avatar του χρήστη Μιχάλης
Μιχάλης Ο χρήστης Μιχάλης δεν είναι συνδεδεμένος
Banned

Περιοχή: Αργολίδα
Προεπιλογή

Είναι γνωστό ότι ο τρόπος που συνηθίζει να εκφράζεται ο Αρχιεπίσκοπος είναι από τολμηρός έως πολύ προκλητικός κάποιες φορές. Δεν είναι λίγες οι φορές που εξισώνει τους έχοντες διαφορετική άποψη από την εκκλησία ως δυνάμεις του σκότους ή του διαβόλου και γενικά συγκρίνει την περίοδο των διωγμών με τις σημερινές αμφισβητήσεις του θεσμικού ρόλου της εκκλησίας, δηλαδή πράγματα ανόμοια.
Από εκεί και πέρα όμως, άσχετα με το εάν διαφωνώ με τις διατυπώσεις του και σε πολλές περιπτώσεις με τις απόψεις του, παρατηρώ ότι συνέχεια μεμφόμαστε τον ίδιο ή το θεσμό που εκπροσωπεί. Και αν θεωρήσουμε ότι λέει ανοησίες και ξεπερνάει τα όρια, δεν σχολιάζουμε με τον ίδιο τρόπο και με τον ίδιο ζήλο τις απόψεις εκπροσώπων άλλων χώρων που βγαίνουν στις τηλεοράσεις και λένε τα τέρατα.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 07-01-06, 15:44
Το avatar του χρήστη beetlejuice
beetlejuice Ο χρήστης beetlejuice δεν είναι συνδεδεμένος
Μέλος της ομάδας Gateway

Περιοχή: Athens
Προεπιλογή Συνεχίζουν οι προκλησεις...

Συνεχιζει να ειναι προκλητικος ο αρχιεπισκοπος... Ιδου οι χθεσινες του δηλωσεις απο τον Βολο:

Κανείς στην Ελλάδα δεν έχει δικαίωμα να «τιμωρήσει» την Εκκλησία και να τη διαχωρίσει από το Κράτος, υποστήριξε την Παρασκευή ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος από το Βόλο, όπου συλλειτούργησε στον Αγιασμό των υδάτων για την εορτή των Θεοφανίων.

Ο Αρχιεπίσκοπος επετέθη ιδιαίτερα εναντίον εκείνων που «απεργάζονται τον όλεθρο του έθνους», χαρακτηρίζοντάς τους αντίθεους. «Ποιοι είναι εκείνοι που θα τολμήσουν να διαχωρίσουν την Εκκλησία από το Εθνος; Ποιος θα τολμήσει να τιμωρήσει την Εκκλησία η οποία έχει περγαμηνές όμοιες των οποίων κανένας άλλος δεν έχει; Εδώ δεν είναι Γαλλία, όπου ο διαχωρισμός Εκκλησίας - Κράτους αποδείχθηκε μεγάλο λάθος».

Ο αρχιεπίσκοπος κατέληξε, λέγοντας ότι έχει υποδουλώσει τον εαυτό του στη μεγάλη υπόθεση της σωτηρίας των ψυχών. «Μας λένε ότι ξεφεύγουμε από τα όρια των αρμοδιοτήτων μας. Στον τόπο αυτό όλοι έχουν γνώμη. Το δικαίωμα του λόγου το έχουν όλοι. Ομως, ο λόγος του αρχιεπισκόπου έχει διεισδυτικότητα και επηρεάζει μεγάλο μέρος της κοινωνίας, αυτό είναι που ενοχλεί».

Μιλώντας στην παραλία του Βόλου, έπειτα από την τελετή, ο κ. Χριστόδουλος είπε μεταξύ άλλων: «Δοξάζουμε το Θεό γιατί είμαστε ο πιο θρησκευόμενος λαός της Ευρώπης και γι'αυτό πρέπει να αισθανόμαστε υπερήφανοι. Σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες που έχουν δημοσιευθεί, καταδεικνύεται με τον πιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο ότι οι ρίζες της θρησκευτικότητας δεν είναι επιφανειακές και επιπόλαιες, αλλά έχουν σμηλευθεί με τους αγώνες και το αίμα των προγόνων μας».

news.in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ

Ιδρυτικό μέλος και υπεύθυνος επικοινωνίας Gateway Team
Ιδρυτικό μέλος Κέντρου Αναζήτησης Πανεπιστημίου Αιγαίου
----------------------------------------
meta Journalist

Αγαλματένια Κρίνα

Μυθικισμός

Το πρόβλημα της ιστορικότητας του Ιησού

Δούρειος Ίππος (Β' έκδοση!)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 07-01-06, 20:49
Το avatar του χρήστη the_black_planet
the_black_planet Ο χρήστης the_black_planet δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Καλαματα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από cosmictsak
Είναι γνωστό πλέον ότι το φόρουμ έχει κάνει μία στροφή προς εθνοκεντρικές, ελληνοκεντρικές και εθνικιστικές απόψεις και όσο δίνεις βήμα και θάρρος σε τέτοια άτομα στο τέλος θα γίνει αυτό που λέμε
Φιλε μου cosmictsak,μπορεις σε παρακαλω να εξηγησεις ποιους εννοεις;Ειλικρινα δεν θεωρω οτι υπαρχουν τετοια ατομα στο φορουμ(αν και συμφωνω με τον Μηνα οτι και οι φασιστες εχουν δικαιωμα εκφρασης της αποψης τους σε μια δημοκρατικη κοινωνια,αν νομιζεις οτι κανω λαθος περιμενω την αποψη σου),καποιες παρεξηγησεις που ειχαν γινει στο παρελθον νομιζω οτι εχου λυθει.Θα σε παρακαλουσα να φερεις επιχειρηματα και αποδειξεις για το ποιους θεωρεις εθνικιστες,γιατι αν και ξερω οτι δεν εννοεις εμενα,εντουτις στο παρελθον ειχες κατηγορισει και εμενα για φασιστα με ελειπη ή ανισχυρα επιχειρηματα και ελπιζω να παραδειγματιστηκες απο το λαθος σου και να μην ξανακανεις το ιδιο και να προσβαλεις ατομα που δε φταινε σε τπτ.Μεγαλος αντρας εισαι και πρεπει να εχεις συνειδηση αλλα και ευθυνη των λογων σου.Ενας αλλος λογος ασχετος με εσενα που προβαινω στο να σου κανω αυτη την υποδειξη ειναι γιατι προσφατα ενας γνωστος ρουφιανος του φορουμ με κατηγορεισε σε μειλ του στους συντονιστες του φορουμ ως φασιστα(χωρις φυσικα επιχειρηματα) προφανως γιατι ζηλευει που εχω πολυ πιο βαθεια κατανοηση του νοηματος της αριστερας απο αυτον.Εσυ βεβαια εχεις το θαρρος να λες δημοσια την αποψη σου αλλα ελπιζω η αποψη σου να υποστηριζεται απο στοιχεια αλλιως θεωρω οτι γινεται για τη δημιουργια εντυπωσεων...

Παρεμβαση απο beetlejuice: Θα παρακαλουσα η συζητηση να μην ξεφευγει απο τη ροη της.Κανεις black planet δεν αναφερθηκε σε φασιστες (ουτε ο cosmic, ουτε εγω).Παρακαλειται ο cosmic να απαντησει μεσω π.μ για να αποφυγουμε ανουσιες κοντρες δημοσια...

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη beetlejuice : 07-01-06 στις 21:14
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 07-01-06, 21:06
Το avatar του χρήστη xontro_mpizeli
xontro_mpizeli Ο χρήστης xontro_mpizeli δεν είναι συνδεδεμένος
Συντονιστής της κοινότητας του μεταφυσικού

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

Παρακολουθώ πολύ καιρό να πω την αλήθεια παρόμοια θέματα όπυ θίγεται η εκκλησία και το πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου.
Θα ήθελα να πάρω και εγώ θέση σαν άλλος Αλ Πατσίνο.
Ας κάνω λοιπόν τον δικηγόρο του διαβόλου.
Παρατηρώ μία τάση από πολλά μέλη του φόρουμ εναντίον του αρχιεπισκόπου και της εκκλήσιας. Και εγώ, το έχω δηλώσει μάλιστα και σε ένα άλλο τόπικ, ότι δεν πιστεύω στον Θεό της εκκλησίας μας. Αλλά ποιός ο λόγος να πολεμάτε μέσα από δω την εκκλησία και τον Αρχιεπίσκοπο;
Πιστεύω ότι μεγάλο λάθος. Άλλο να σχολίαζουμε την επικαιρότητα και να λέμε την κριτική μας και άλλο να κατευθυνόμαστε εναντίον προσώπων και ιδεών.
Ας μην ξεχνάμε ότι η εκκλησία και η θρησκεία ακολουθεί τον ελληνισμό χρόνια τώρα και οι έννοιες ελληνισμός-εκκλησία θα λέγαμε ότι είναι παράλληλες και αλληλένδετες. Γιατί είστε εναντίον αυτού του θεσμού; Δεν πιστεύω ότι άμα χωριστούνε να γίνουνα καλύτερα τα πράματα. Μπορεί να κάνω και λάθος...

Τέλος πάντων...

Δεν θα ήθελα να συνεχίσω. Σταματώ εδώ.

Υ.Γ: Θα ήθελα απλά να σημειώσω ότι το φόρουμ είναι του "Μεταφυσικού" και όχι γενικού περιεχομένου...
--> Κυκλοφορεί το βιβλίο μου 88 Μύθοι & Αλήθειες (περισσότερες πληροφορίες καθώς και online παραγγελίες εδώ) <--
-
-> ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ: Σεπτέμβριος [αστυνομικό μυθιστόρημα] (εκδόσεις Πηγή). Περισσότερα δείτε εδώ <--
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 08-01-06, 10:52
Το avatar του χρήστη Voel
Voel Ο χρήστης Voel δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Queensland, Australia
Προεπιλογή

Παράθεση:
ελληνισμός-εκκλησία θα λέγαμε ότι είναι παράλληλες και αλληλένδετες.
Αγαπητο μπιζελι, ακριβως εκει βρισκεται και η δικη μας αντιθεση. Ο ελληνισμος και η Χριστιανικη θρησκεια οχι μονο δεν ειναι παραλληλοι και αλληλενδετοι, αλλα, αντιθετα, η εκκλησια αποτελεσε για αιωνες μεγιστο πολεμιο του ελληνισμου, οπως αποδεικνυεται απο την παγκοσμια ιστορια, και οχι μονο απο τα γραπτα καποιων -ενδεχομενως κακοβουλων- ανθρωπων.

Αυτο το καινουργιο παραμυθι περι Ελλην-ορθοδοξιας αποτελει μια νεα καραμελα στα χειλη ορισμενων για να αποκτησουν ερισματα εκει που δεν ειχαν και για να θολωσουν τα νερα. Οσο η πληροφορηση ειναι πιο καλη, ολοενα και περισσοτερα ατομα θα ρωτανε τις ιδιεα δυσαρεστες ερωτησεις. Προκειμενου να αντιδρασει, η εκκλησια οχειρωνεται πισω απο εναν υπερμετρο νεο-συντηριτισμο και εισαγει στο κυρηγμα τις ο,τιδηποτε θα μπορουσε να της φανει χρησιμο, απο οπου και εαν προερχεται.

Ετσι θα δεις μπολικο εθνικισμο, λιγη απο μαρξισμο, αρκετο λαικισμο, και ο,τι αλλο τους κανει. Σκοπος δικος μου, και πιστευω και αλλων μελων στο φορουμ δεν ειναι να στραφουμε εναντιον της εκκλησιας, αλλα να αποκαλυψουμε τις πραξεις και τα κινητρα τους, ωστε ο καθε σκεπτομενος πολιτης να μπορει ελευθερα να αποφασισει εαν θελει να ειναι με τον συγκεκριμενο θεσμο η κατα του....

Χαρακτηριστικο παραδειγμα ειναι οι τελευταιες δηλωσεις του αρχιεπισκοπου....γιατι ο κυριος αυτος να βγαινει και ν μιλαει ετσι, στο απυροβλητο, και μαλιστα με δικα ΜΟΥ λεφτα;
John 8:32
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 08-01-06, 12:35
Senior Member

Προεπιλογή

Αγαπητα μελη του φορουμ,πρεπει να ομολογησω οτι κουραζομαι λιγο γιατι επαναλαμβανουμε τα ιδια πραγματα για μια ακομα φορα ενω νομιζω οτι τα πραγματα σε αυτο το θεμα ειναι ξεκαθαρα,μαλιστα οι Voel και beetlejuice εχουν δωσει πηγες και νομιζω οτι θα ηταν ασκοπο να συνεχιστει η κουβεντα πριν μελετηθουν οι πηγες απο ολα τα μελη...Οσοι δεν μπορειτε να εχετε προσβαση στις πηγες,θα σας προτεινα ενα υπεροχο βιβλιο απο εκδοσεις ΑΡΧΕΤΥΠΟ,το "Λυκοφως των Θεων" που περιεχει συμπικνωμενα και με παραπομπες σε επιπλεον βιβλιογραφεια ο,τι χρειαζεται κανεις για να εχει εμπεριστατωμενη αποψη για το θεμα και αυτη την σκιωδη εποχη.Να πω μονο καποια πραγματα εν συντομια και που πιστευω οτι ολοι θα συμφωνησουν.Σιγουρα ο νεοελληνας δεν εχει καμια σχεση με τον αρχαιο,και οι μονοι τον τελευταιο αιωνα που αναβιωσαν την αρχαια Ελληνικη αρετη ηταν οι (αθεοι) κομμουνιστες,υπαρχουν βεβαια και οι ηρωες του '21 αλλα γι'αυτο το θεμα δεν μπορω να εχω πληρη αποψη ως προς το κατα ποσο ειχαν θρησκευτικη-χριστιανικη συνειδηση.Απο εκει και περα τιθεται το (χαζο κατα τη γνωμη μου) ερωτημα αν οι νεοελληνες αποτελουν εξελιξη η πισωγυρισμα σε σχεση με τους αρχαιους.Νομιζω οτι η απαντηση ειναι απλη για να την καταλαβει και παιδι του δημοτικου,αν και καποιοι κανουν οτι δεν καταλαβαινουν...Αν οι Ελληνες υιοθετουσαν τα θετικα του Χριστιανισμου και ταυτοχρονα διατηρουσαν τα θετικα στοιχεια τοσο της φυσης τους οσο και της παιδειας τους,τοτε ασφαλως θα μιλουσαμε για εξελιξη.Πιστευετε οτι κατι τετοιο εχει γινει;Ο χριστιανισμος ξεκινησα σαν ενα πολυ ενδιαφερον και σε καποιο βαθμο πρωτοποριακο φιλοσοφικο ρευμα αλλα ολα αλλαξαν οταν εγινε δογμα.Και μονο αυτο ειναι αρκετο,δεν μπορουμε να συγκρινουμε την ποικιλομορφια και την πολυσυλλεκτικοτητα της αρχαιας φιλοσοφιας με οποιοδηποτε δογμα.Επισης οσοι εχουν διαβασει πηγες θα συμφωνησουν οτι ηταν μια αποφαση της Ρωμαικης ηγεσιας(για ευνοητους λογους) να επιβληθει ο Χριστιανισμος σε ολους τους πλυθησμους της Ρωμαικης αυτοκρατοριας και ταυτοχρονα να σβησουν οι παλαιοτερες θρησκειες αλλα ταυτοχρονα και οι εθνικες συνειδησεις και να αντικατασταθουν με την επιπλαστη εθνικη συνειδηση του Ρωμαιου πολιτη.Πιστευω οτι δεν ειναι δυσκολο να το καταλαβεται αυτο γιατι κατι τετοιο βιωνουμε και σημερα με την παγκοσμιοποιηση,με πιο εξελιγμενες μεθοδους απο πλευρας των συγχρονων εξουσιαστων...
Παλιά 08-01-06, 21:33
AREIANOS Ο χρήστης AREIANOS δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: ΚΟΖΑΝΗ
Smile

Συμφωνώ με το xontro mpizeli ότι δεν είναι δικαιολογημένος ο πόλεμος κατά της Εκκλησίας και του Αρχιεπισκόπου,αλλά δυστυχώς αυτό το thread έχει καταλήξει από μια απλή παράθεση είδησης σε πολεμικό προσκλητήριο.Και επειδή δεν βλέπω ότι κάτι θα αλλάξει,έχω να προτείνω σε όσους πολεμούν το Χριστόδουλο μια πολύ πρωτοποριακή ιδέα.Όπως έφτιαξαν οι βάζελοι DVD με φάσεις όπου πιστεύουν ότι αδικήθηκαν απ'τη διαιτησία,ας φτιάξουν και αυτοί ένα DVD με δηλώσεις του οι οποίες,κατά τη γνώμη τους,αποσκοπούν στην ύπνωση του ελληνικού λαού,στο πνευματικό σκότος και σε εθνικιστική νοοτροπία.Και επειδή σίγουρα τέτοιες δηλώσεις θα βρουν πάρα πολλές,ας φτιάξουν μια ολόκληρη σειρά από τέτοια DVD,που θα περιέχονται σε πολυτελή κασετίνα.Θα πρότεινα και τιμή:τα 7 DVD στην εκπληκτική τιμή των 30 ευρώ,μια αληθινή προσφορά στον σκεπτόμενο Έλληνα πολίτη.Είμαι σίγουρος ότι θα γίνουν τρελές πωλήσεις.Όλοι γρήγορα να σπεύσετε να τα αγοράσετε γιατί θα εξαντληθούν σε χρόνο ρεκόρ.Τρέξε κόσμε,όσο προλαβαίνεις!!!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 09-01-06, 11:54
Το avatar του χρήστη cosmictsak
cosmictsak Ο χρήστης cosmictsak δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Aθήνα
Προεπιλογή

the_black_planet δυο πραγματάκια.

Προφανώς ξέρεις γιατί μιλάω όταν μιλάω για εθνικιστές, εθνικοσοσιαλιστές κλπ κλπ. Μία βόλτα να κάνεις στο φόρουμ και στην κατηγορία ελληνισμός και θα καταλάβεις. Επίσης μιας και πρόλαβες και το παλιό φόρουμ, αν έχεις μνήμη θα θυμάσαι ακόμα περισσότερα πράγματα (και πιό ξεκάθαρα μιας και μερικοί πλεόν δεν το δηλώνουν ευθέως). Και τι αποδείξεις χρειάζομαι για να σου πω ποιός είναι τι? Αν γνωρίζεις τους ορισμούς (τους αντικειμενικούς και επιστημονικούς ορισμούς) λέξεων όπως ρατσιστής, εθνικιστής, φασίστας και τους βάλεις δίπλα δίπλα με μηνύματα μερικών μελών του φόρουμ θα καταλάβεις. Η άγνοιά τους για το που ανήκουν (οι περισσότεροι δηλώνουν απλά δημοκράτες ή πατριώτες), προσωπικά δεν με απασχολεί ούτε με δυσκολεύει.

Από εκεί και πέρα όταν μιλάς για γνωστό ρουφιάνο του φόρουμ για ποιόν μιλάς? Και για ποιόν λόγο τον αποκαλείς έτσι? Ποιός σε ζηλεύει (!!!).
Μάλλον μιλάς για πράγματα που δεν γνωρίζω και δεν μπορώ να καταλάβω.

Ευθύνη των λόγων μου έχω και δεν νομίζω ότι λέω κάτι παράλογο. Με ρωτάς να σου πω τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμύδια όταν βλέπω ότι πολλά μέλη βρίσκουν αφορμή σε κάθε τόπικ να μιλήσουν για το μεγαλείο του ελληνικού πολιτισμού και συνεχώς γράφονται ατάκες (οι οποίες ούτε που καταδικάζονται από τους υπεύθυνους) του στίλ "όταν εμείς φτιάχναμε Παρθενώνες, αυτοί ήταν στα δέντρα", όταν συνεχώς ακούγονται προσβλητικοί χαρακτηρισμοί για Τούρκους, Αλβανούς και λοιπούς γείτονες, όταν ακούγονται χαρακτηρισμοί του στίλ προδότης-πουλημένος κλπ κλπ. Προφανώς εσύ αισθάνεσαι άνετα σε ένα τέτοιο περιβάλλον και δεν σε έχει ενοχλήσει ή προβληματίσει τίποτα.

Και κάτι άλλο. Ποιό το νόημα του πμ? Εντάξει ούτε εγώ θέλω να χαλάω κάποια συζήτηση αλλά καμιά φορά είναι αναγκαίο να γίνονται τέτοιες συζητήσεις ανοιχτά και όταν υπάρχει αφορμή δεν βρίσκω λόγο να τις διακόπτουμε. Στο συγκεκριμένο τόπικ η συζήτηση πήρε αυτόν τον δρόμο από την δεύτερη σελίδα και είναι μία ωραία αφορμή να πεί ο καθένας κάποια πραγματάκια. Το να ζητάνε οι υπεύθυνοι να συνεχίσουμε σε πμ εμένα μου φαίνεται λίγο πρακτική του στίλ βγάζουμε από πάνω μας όλη την ευθύνη και προσέχουμε την βιτρίνα του φόρουμ και άσε τους άλλους να βρίζονται στα πμ.

Ζητώ συγγνώμη αν όντως με αυτό το μήνυμα χαλάω το τόπικ αλλά ήθελα να απαντήσω σε κάποια ερωτήματα που μου έγιναν. Αν υπάρχει δυνατότητα θα ήταν καλό να δημιουργηθεί ένα τόπικ να μιλήσουμε αποκλειστικά για αυτά τα θέματα.
Παλιά 09-01-06, 13:17
Senior Member

Προεπιλογή

Αγαπητε cosmictsak,συμφωνω απολυτα με αυτα που λες οτι δεν πρεπει να κρυβομαστε πισω απο το δαχτυλο μας και οτι αυτα τα θεματα πρεπει να συζητιουνται ανοιχτα και αυτο το λεω και εκ του αποτελεσματος γιατι νομιζω οτι θα συμφωνησεις μαζι μου οτι χαρη σ'αυτες τις συζητησεις που εχουν γινει εχουν αλλαξει οχι μονο τα πραγματα αλλα και πολλοι ανθρωποι-μελη του φορουμ.Ο ανθρωπος αλλαζει και εξελισετε και δεν ειναι σωστο να κατηγορεις καποιον για το τι εκανε στο παλιο φορουμ.Ολοι εχουν δικαιωμα να μετανοιωσουν για τα λαθη τους.Εγω χαρακτηριστικα,αν με προλαβαινες οταν πρωτομπηκα στο φορουμ,δεν ειχα καμια σχεση με τον σημερινο Ηλια,αναπαρηγαγα συνεχως αποψεις του Φουρακη και του Πλευρη που δεν στηριζονταν καν απο υποτυπωδη επιχειρηματα,απλα "τις πιστευα",οπως αλλοι πιστευουν στα φαντασματα ή στην ψυχη...Και αυτο γιατι ημουν "ξυλο απελεκητο".Απο τοτε εχω εξελιχθει πολυ και σημαντικο ρολο σ'αυτο επαιξαν οι συζητησεις αυτου του φορουμ.Δεν αμφισβητω λοιπον οτι κατα καιρους εχουν σημειωθει εθνικιστικες εξαρσεις σ'αυτο το φορουμ αλλα πιστευω οτι μεσω του διαλογου η κατασταση εχει βελτιωθει κατα πολυ και σημερα πλεον ηταν αστοχο το ερωτημα σου,και πιστευω οτι και αν εμφανιστουν αλλα ατομα στο φορουμ με παρομοιες αποψεις,σιγα σιγα μεσω του διαλογου θα αναγκαστουν να αλλαξουν και να παραδεχτουν τα λαθη τους.Και αν ειναι κολλημενοι και δεν θελουν να παραδεχτουν το οτι κανουν λαθος,προβλημα δικο τους!

ΥΓ:Οσων αφορα τους υπαινιγμους μου για γνωστο ρουφιανο του φορουμ,το ατομο αυτο ευτυχως απεχει τελευταια απο το φορουμ.Δεν θα ειχα κανενα προβλημα να πω το ονομα του,απλα εμαθα οτι το ατομο πασχει απο βαθυτατα ψυχολογικα προβληματα(κατι που μπρουν να διαβεβαιωσουν και οι συντονιστες του φορουμ) και πλεον τον λυπαμαι και δε θελω να μεγιστοποιησω τον πονο του.Ας ειναι καλα το παιδι αλλα "απο μακρια και αγαπημενοι"...
Παλιά 09-01-06, 20:10
Το avatar του χρήστη Mordiel
Mordiel Ο χρήστης Mordiel δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Paleville
Προεπιλογή

Συμφωνώ με το προτελευταίο σου μήνυμα black_planet όπου μίλησες περί νεοελλήνων και αμφισβητούμενης εξέλιξης, καθώς και του μοντέλου της Ρωμαϊκής ηγεμονίας και της επιβλητικότητάς της, και της παρόμοιας επανάληψης που συμβαίνει σήμερα με την παγκοσμιοποίηση…

Όμως τώρα κάπου εδώ θα συμφωνήσω και εγώ με το ότι δεν αξίζει να συνεχίζονται οι διαμάχες στο συγκεκριμένο θέμα που όπως ειπώθηκε ήταν απλώς η παράθεση μιας είδησης. Θα αναμασιούνται τα ίδια πράγματα όπως γίνεται και σε άλλα threads, και παρόλο που κι εγώ επανειλημμένα είμαι κατά εκκλησίας και θρησκείας (έτσι όπως επικρατεί εδώ γύρω τουλάχιστο) προτείνω να το αφήσουμε εδώ πριν εξελιχτεί σε μεγάλη φασαρία.
Και, όχι, δεν είναι αποφυγή συζήτησης ενός θέματος. Αλλά ας δούμε τι μπορούμε να κάνουμε σε πράξη στην πορεία. Ο καθένας όπως το καταλαβαίνει.

ΥΓ: Παρόλο που μου έρχεται μια έντονη τάση να αντιμιλήσω στις τελευταίες δηλώσεις του αρχιεπίσκοτου τις οποίες παρέθεσε λίγο πιο πάνω ο Beetlejuice, συγκρατιέμαι(μετά βίας , αλλά προσπαθώ να δώσω το καλό παράδειγμα...).
Tread softly, for you tread on my dreams.

- William Butler Yeats
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν μπορείτε να προσθέσετε νέα threads
Δε μπορείτε να απαντήσετε
Δεν μπορείτε να προσθέσετε συνημμένα
Δεν μπορείτε
BB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 18:04.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.