![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Βρε μανία με αυτά τα orbs τα φέρανε σε φωτογραφίες από Αμερική Αγγλία και μετακόμισαν και αυτά μαζί.
Ίσος να είναι σκόνη τπτ παραπάνω. Μια φίλη μου που τέλειωσε ψυχολογία και πήρε μερικά έξτρα στην παραψυχολογία από περιέργεια και μόνο σε καθαρά επιστημονικό επίπεδο… μου είπε ότι όντως τα λεγόμενα orbs και σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις δεν εξηγούνται… αλλά γιατί να μι το δεις με κεφάλι και με πόδια μου λες? Και πέρα από αυτό… μήπως το σπίτι δεν είναι τπτ παραπάνω από ένας απλός αστικός θρύλος? Μιας και είναι ετοιμόρροπο… να προστατευτούν τουλάχιστο τα μικρά παιδιά… και να πλανευτούν τα μεγαλύτερα ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
παντως για το περιβόητο σπίτι στο βότση θεσσαλονίκης (που παρεπιπτόντως είναι και η γειτονιά μου) έχει υποθεί ότι είναι σκέτη μπούρδα (διάβασα ένα σχετικο άρθρο του παντελή γιαννουλάκη) υπάρχουν πολλοί κληρονόμοι και μένει ανεκμετάλευτο... οι θάνατοι που τυχόν έχουν σημειωθεί είναι φυσικοί, αυτός που έχει την μάντρα με τα οικοδομικά υλικά δεν ξέρει τίποτα, ο απέναντι δεν ξέρει τίποτα... πώς βγήκε η όλη ιστορία δεν μπορώ να καταλάβω... μάλλον είναι αστικός μύθος και αυτό όπως και τόσα άλλα στην πόλη μας
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Εγώ και ο Ragnarok από την INF.A team είχαμε πάει αλλά δεν μπορώ να πω ότι βρήκαμε κάτι το ''στοιχειωμένο''...μπορέι να κάνουμε και λάθος...
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ολοι λενε λενε λενε και μόλις φτάσουμε στο παρασύνθημα δηλαδη στο να ζητήσουμε στοιχεία τοτε αρχίζουν τα γνωστά... δεν ξερω ακριβώς, δεν είδα, κάποιος φιλος μου το είπε, οι γειτονες κ.λ.π.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Φίλε μου,τι θεμα των urban legends εχει ακριβως αυτη την ιδιομορφια...καποιος λεει κατι σε καποιον και αυτος με τη σειρα του σε καποιον αλλον και με αυτο τον τροπο δημιουργειται ο θρυλος. Δεν καταλαβαινω τι σε ενοχλει.Ειναι πολύ δυσκολο να βρεις την αληθεια πισω απο αυτο γιατι καταρχήν δεν γνωριζεις την πηγη,δηλαδη απο που ξεκινησε το ολο θεμα. Γι αυτο ονομαζονται και urban legends.
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=Litsa]Και φυσικά και υποβόσκουσες οικονομικές σκοπιμότητες όπως
τρομάζω τους περίεργους και την γειτονιά και αγοράζω το ακίνητο "μπιτ παρά" Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Παλαιότερα η μητέρα μου, μου είχε αναφέρει για έναν πανέξυπνο καταστηματάρχη στην Σπάρτη, ο οποίος διέδωσε ότι το παραπλήσιο από αυτόν κτίσμα ήταν στοιχιωμένο και το βράδυ ... τριγυρνούσαν φαντάσματα ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Εσυ φιλη clarabel,πιστευεις πως εν ετει 2008 καποιος επιχειρηματιας δεν θα αγορασει καποιο καταστημα επειδη υπαρχει η φημη πως ειναι στοιχειωμενο...; ![]() Αυτο αποκλειεται... Οι αστικοι θρυλοι ειναι πολυ παλιοι και κανεις δεν γνωριζει πως ξεκινησαν και πως διαδοθηκαν...Σε καμια των περιπτωσεων δεν λεω πως ολα αυτα τα σπιται ειναι στοιχειωμενα...ισως και κανενα...αλλα το θεμα ειναι να ψαξουμε να βρουμε την πηγη των θρυλων αυτων και να ερευνουμε το θεμα οχι τοσο ισως απο την ερευνητικη σκοπια αλλα γιατι οχι και απο την λαογραφικη... Ας μην ψαχνουμε ''ευκολες'' ερμηνειες και εξηγησεις....
|
||||
|
||||
![]()
Συμφωνω μαζι σου leo καθως προσεγγισεις τετοιου ειδους, βλεπε στοιχειωμενα σπιτια με στοχο την αγορα τους κτλ, το 2008. Οι αστικοι θρυλοι εχουν τεραστιο ενδιαφερον και δεν θα πρεπει να χανουμε την ουσια ασχολουμενοι με αλλα θεματα περα απο αυτα που ανεφερες.
|
|||
|
|||
![]()
η θρησκεια ειναι απλα μια φυλακη....εγω οταν ημουν μικρος νομιζα οτι ενα σπιτι στην απο πανω γειτονια μου ηταν στοιχειωμενο...οι λογοι?κατι κοριτσια ειχανε γραψει οποιος μπαινει δν ξαναβγαινει και γιατι νομιζαμε ολοι πως ειχαμε δει το jumanji μεσα στο σπιτι...δν ξερω αν κανεις εχει δει την ταινια...
θελω να πω πως πολλοι λενε και ασκοπα πραγματα ετσι χωρις λογο... 8ελω επισης να ρωτησω αν ξερει κανεις για κανα στοιχειωμενο σπιτι στην αθηνα... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Τριτων : 27-05-08 στις 13:53 |
![]() |
|
|