![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
North America is also home to several research organizations promoting parapsychological research, such as the American Society for Psychical Research, the Parapsychological Association, the Parapsychology Foundation in New York City, the Instituto de Latinoamericano de Parapsicologia in Queretaro, Mexico, the International Association for Near Death Studies in Connecticut, the Rhine Research Center in Durham, North Carolina, and the Society for Scientific Exploration, with officers throughout the U.S. The major parapsychological journals that are published in North America are Journal of Parapsychology, Journal of the American Society for Psychical Research, Journal of Scientific Exploration, and International Journal of Parapsychology. Other North American journals that have published articles on parapsychological topics include Psychological Bulletin, The Humanistic Psychologist, Explore: The Journal of Science and Healing, Journal of Alternative and Complementary Medicine, Alternative Therapies, Behavioral and Brain Science, Science, and Proceedings of the Institute of Electrical and Electronic Engineers. Institute of Noetic Sciences The Institute of Noetic Sciences (IONS) was founded in 1973 by former astronaut Edgar Mitchell to encourage and conduct research and education programs on mind-body relationships for the purpose of expanding "human possibility by investigating aspects of reality, mind consciousness, and spirit."[1] The term noetic is defined as "pertaining to, or originating in intellectual or rational activity." Institute programs include research in what they call "extended human capacities," "integral health and healing," and "emerging worldviews". This includes research into spiritual energy, meditation, consciousness, alternative healing, spirituality, human potential, psychic abilities and life after death, among others.[2] Headquartered in Petaluma, California, the Institute's membership is approximately 35,000.[3] The organization is situated on a 200-acre (80 hectare) campus housing an active retreat and learning center. [4] The Institute publishes a quarterly review called Shift: At the Frontiers of Consciousness. UNITED STATES: Minor in Parapsychology at the Undergraduate Level Department of Psychology Franklin Pierce College 20 College Road Rindge, NH 03461-3133 USA Contact: Prof. William Jack http://www.fpc.edu/pages/Academics/b...h/parapro.html Masters/Doctoral Degree Programs Saybrook Institute 450 Pacific, 3rd Floor San Francisco, CA 94133 USA Contact: Dr. Stanley Krippner http://www.saybrook.edu/ William James Center for Consciousness Studies Institute for Transpersonal Psychology 744 San Antonio Road Palo Alto, CA 93404, USA Contact: Dr. William Braud http://www.westga.edu/~psydept/directory-itp.html Συνεχιζεται
|
||||
|
||||
![]()
UNITED KINGDOM:
Undergraduate instruction/Post-graduate degrees Koestler Parapsychology Unit Department of Psychology University of Edinburgh 7 George Square Edinburgh, EH8 9JZ, Scotland Contact: Prof. Robert L. Morris http://moebius.psy.ed.ac.uk Anomalistic Psychology Research Unit Goldsmiths College University of London New Cross, London SE14 6NW, England Contact: Dr. Christopher French http://www.goldsmiths.ac.uk/apru Consciousness and Transpersonal Psychology Unit Liverpool John Moores University Center for Applied Psychology Henry Cotton Campus Liverpool, L3 2ET, England Contact: Dr. Michael Daniels http://cwis.livjm.ac.uk/ctp/staff.html Parapsychology Research Group Liverpool Hope University Psychology Department Hope Park Liverpool, L16 9JD, England Contract: Dr. Matthew Smith http://cwis.livjm.ac.uk/ctp/staff.html Parapsychology Studies Group Coventry University School of Health and Life Sciences Priory Street Coventry, CV1 5FB, England Contact: Dr. Ian Hume Opportunities in Other Parts of the World For more information on university-based research and study in Asia, Australia, Europe, and North America, go to http://www.spr.ac.uk on the Society for Psychical Research website. More links from Latin America and other parts of the world are available on the tri-lingual website (Portuguese, Spanish and English), http://www.pesquisapsi.com which has links to a number of websites, including those of Brazilian PF Affiliates Wellington Zangari and Fátima Regina Machado (at http://www.pucsp.br/pos/cos/cepe/int...ta/revista.htm) and Argentinian PF Affiliate Alejandro Parra (at http://www.alipsi.com.ar/). Other links are also available on the “Psi Info” section of our main website, http://www.parapsychology.org/dynamic/060200.html.
|
||||
|
||||
![]()
Νομιζω πως ειναι καλο να μη πλατιαζουμε και να μη ξεφευγουμε απο το θεμα ....
δυστυχως ειμαστε αναγκασμενοι να μιλαμε περισοτερο με υποθεσεις και στατιστικες παρα με απτα γεγονοτα ... εκεινα τα χρονια περισσοτερο απ τα τωρινα ηταν δυνατο πολυ πιο ευκολα και για αρκετους λογους καποιοι να τρελαθουν και να παρουν τα βουνα ... βουνο με βουνο και μετα απο χρονια ηταν λογικο καποιοι να φτασουν στη θαλασσα οπου απο εκει νησι με νησι προχωρησαν αρκετα στο βαθος του ωκεανου .... ισως καποιοι απο αυτους λογικα λιγοστοι ισως και 2 -3 μεμονομενα να τα καταφεραν τη καταλληλη εποχη να φτασουν δυτικα της νοτιου αμερικης αλλοι παλι πιο τυχεροι φτανοντας στη βορειοανατολικη ασια ειχαν ευκολοτερη κοντινη πορεια προς τη βορειοανατολικη αμερικη οπου καλλιστα κοστα κοστα θα μπορουσαν ευκολα να φτασουν μεχρι τη νοτιο αμερικη απ την ανατολικη πλευρα της ... εξυπακουεται πως κατι τετοιο εκεινη την εποχη θα κρατησε πολλα χρονια και ισως καποια τετοια ταξιδια να συνεχιστηκαν απο τους απογονους των πρωτων θαλασσοπορων .... αν περασαν τα προσωπα περασαν μαζι τους και τα συμβολα τα εθιμα τα τυπικα οι συνηθειες και ολα τα υπολοιπα με πρωτο απο ολα το ΣΠΕΡΜΑ..... εκτος αυτου ομως ορισμενα συμβολα οπως το ροπαλο η το τσεκουρι η ακομη το κεφαλι της μεδουσας και το αλογο θωρουνται αρχετυπικα συμβολα που σημαινει πως καλλιστα θα μπορουσαν να υπαρχουν σε καθε γωνια του πλανητη ... μη φανταζομαστε ομως πως οποιος το προσπαθησε θα το πετυχε κιολας, αφου σιγουρα και βασει των στατιστικων η των πιθανοτητων θα πετυχε το 10% η ακομη λιγοτερο ποσοστο .... για το συγκεκριμενο θεμα δεν εχω την απαιτουμενη γνωση ωστε να προβω σε καποια μακροσκελη αναλυση αυτο που γνωριζω ομως (απο πρωτο χερι) ειναι ο φιλος μου ο Γιωργος ο οποιος σχεδιασε ενα μικρο σκαφος 9 μετρων την ΚΑΛΛΙΠΥΓΟ και με μια μηχανουλα 9,9 ιππων καταφερε να κανει τον περιπλου της υδρογειου μας http://www.horc.gr/print.php?thema_id=9&id=94&lang=1 http://www.books.gr/ViewShopProduct.aspx?Id=2822176 με βαση αυτο και αλλες πολλες γνωστες παρομοιες ιστοριες οπως εκεινη του "κον τικι" δε μου φαινεται καθολου περιεργο οτι καποιοι τρελλοι θαραλεοι θαλασσοποροι να το καταφεραν και τις προηγουμενες εποχες η χιλιετιες .... @
προσωπικη σελιδα - http://ΩΚΥΑΛΟΣ & ΟΡΕΙΘΥΙΟΣ.com Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη LuX : 22-11-08 στις 09:40 |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Έχουμε το παγκόσμιο copyright και κανένας άλλος δεν μπορεί να το κάνει;;; Να μου έγραφες για κολώνες ιωνικού ή δωρικού ρυθμού πάει στο διάολο - όμως για κάτι τόσο απλό!!! Δηλαδή με πόσο πιο απλά σχέδια θα διακοσμούσαν τα κτίρια τους, τα κεραμικά τους ή τα ρούχα τους; Μήπως τελικά δεν είναι τόσο θράσος, αλλά είναι η αλήθεια που δυσκολεύεστε να την δεχτείτε γιατί είναι πολύ πιο απλό να πιστεύετε στους πόθους σας;;; Πάρε για παράδειγμα: μερικά από τα γλυπτά των Μάγια της παραθαλάσσιας ζώνης δείχνουν barmudos - γενειοφόρους δηλαδή άντρες. Οι ιθαγενείς άντρες όμως ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ γένια... Δεδομένου όμως ότι τα γλυπτά τα πήραν από την θέση τους πριν από χρόνια δεν ξέρουμε εάν απεικονίζουν Βίκινγκς ή είναι οι πρώτες απεικονίσεις των Ισπανών... Το θέμα το έχω αφήσει χωρίς να το προχωρήσω από το 1995 και δεν ξέρω τι έχουν κάνει. Όμως τα τελευταία χρόνια έχουμε πάμπολα στοιχεία ότι ο πολιτισμός των Αζτέκων και των Μάγια συνέχισε να ζει σε ανεξάρτητους θύλακες μέχρι και το 1600, προτού αυτοί οι θύλακες εξαφανιστούν από τις αρρώστιες που έφεραν οι λευκοί... Το ζήτημα εξακολουθεί να παραμένει ένα: τα στοιχεία. Οι αρχαιολόγοι μπορούν να σκάψουν (ΣΚΑΨΟΥΝ) σε τοποθεσίες και να μελετήσουν. Όπως και κατάφεραν να αποκωδικοποιήσουν την γλώσσα των Μάγια μετά το 1985... Αλήθεια the_black_planet, καμία αντίρρηση για το κείμενο το κείμενο που έβαλα με τον χάρτη του Πίρι;;; Παράθεση:
![]() Εδώ λοιπόν προκύπτουν οι εξής ορθές ερωτήσεις: α) Δεν έχεις βιβλίο για τους Αραουκανούς ή για τους υπόλοιπους ιθαγενείς ινδιάνους; β) Εάν δεν έχεις πως είσαι τόσο σίγουρος ότι ο μίστερ παραψυχολογία λέει την αλήθεια - βασίζεσαι μόνο στα λόγια του και στο βιβλίο του; γ) Θα ζητούσες βιβλίο εάν εγώ δεν έγραφα τις λογικές αντιρρήσεις μου; δ) Θα ζητούσες βιβλίο εάν εγώ δεν έγραφα "ξέρετε την ιστορία των Αραουκάνων"; ε) Και εν τέλει: θα ζητούσες ποτέ βιβλίο εάν ο κύκλος των συζητητών ήταν μόνο από "ένθερμους" που πιστεύουν ότι μέχρι και οι Αϊνού στην Ιαπωνία είναι Έλληνες;;; Και οι επόμενες ερωτήσεις: 1) Είσαι έτοιμος να δεχτείς τα γραφόμενα ενός βιβλίου που πάει κόντρα σε αυτά που έχεις ήδη διαβάσει; 2) Είσαι έτοιμος να πιστέψεις ότι ο άνθρωπος (ή οι άνθρωποι) που έγραψαν το βιβλίο για την ιστορία των Αραουκάνων είναι ιστορικοί και όχι "άνθρωποι σκοτεινών κυκλωμάτων που θέλουν να καταστρέψουν την πραγματική ιστορία των Ελλήνων"; 3) Με πόσα βιβλία ή με ποιές αρχαιολογικές αποδείξεις μπορείς να πειστείς ότι τα γραφόμενα του μίστερ παραψυχολογία είναι λανθασμένα; 4) Οι χρονολογίες έχουν κάποια βάση; Ένα βιβλίο του 1963 μπορεί να είναι αληθές ή ένα βιβλίο του 1995 μπορεί να είναι ψευδές; Παράθεση:
Με τους ατμοσφαιρικούς εμβολοφόρους κινητήρες μπορούμε να βγάλουμε μέχρι και 400 ίππους στα 1000cc^3 - βέβαια πέρνουμε τον κινητήρα στα χέρια μετά από μερικές ώρες λειτουργίας... Με μερικές παραχωρήσεις μπορούμε να φτάσουμε μέχρι και τους 1000 ίππους στα 1000cc^3 - μέχρι εκεί όμως. Οι μαθηματικοί τύποι λένε δεν πας παραπάνω με τίποτα... Για το αεικίνητο όμως υπάρχουν δύο κατηγορίες: η βασική μηχανική και η μηχανική της ενέργειας. Με λίγα λόγια: δεν μπορώ να φτιάξω μία μηχανή που να παράγει περισσότερο από όσο καταναλώνει γιατί έχω τις απώλειες σε τριβές και σε θερμότητα... Εάν όμως η μηχανή είναι ΜΟΝΟ ενεργειακή και θερμομωνομένη (πράγμα που σημαίνει όχι τριβές ή απώλεια θερμότητας) τότε είναι δυνατόν. Πάρε για παράδειγμα τις μηχανές Stirling: παράγουν ενέργεια από την διαφορά θερμότητας. Λειτουργούν σε μεγάλες θερμοκρασίες καλύτερα. Όμως έχουν φτιαχτεί και μηχανές που λειτουργούν στους 20C - έχουν όμως πολύ μικρή απόδοση... Τα παραπάνω δεν είναι of topic, είναι ένας τρόπος σκέψης και έρευνας για την υπόθεση μας... Σκέψη και έρευνα που ποτέ δεν γίνεται, γιατί πολύ απλά τείνουμε να πιστεύουμε μία αλήθεια που Α) Μας αρέσει. Β) Μας βολεύει Γ) Την έχει πει άτομο που εμπιστευόμαστε Δ) Την έχει πει άτομο που εμπιστεύονται άλλοι, έστω και εάν εμείς δεν έχουμε ελέγξει την φερεγγυότητα του. Ε) Απλά δεν ψάξαμε να δούμε εάν είναι αλήθεια...
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ποτέ δεν είπα ότι δεν μπορεί να γίνει. Υπάρχουν όμως τα εξής προβληματικά σημεία: Α) Πρέπει να ξέρεις που πηγαίνεις. Εάν δεν έχεις ένα χάρτη πηγαίνεις στα τυφλά και άρα τρως πολύτιμο χρόνο. Για κάντε μία σύγκριση του ταξιδιού στην ξηρά με το ταξίδι του Μάρκο Πόλο και θα δείτε τι εννοώ... Ο Μαγγελάνος ξεκίνησε με 5 καράβια (ανοιχτής θαλάσσης) να κάνει τον γύρο του κόσμου και τελικά μόνο ένα έφτασε στην Ισπανία.. Β) Πρέπει να ξέρεις το περιβάλλον. Ο Κολόμβος κόντεψε να χάσει όλα τα πλοία του σε κάποιο από τα μετέπειτα ταξίδια του στην Καραιβική λόγω του ότι δεν ήξερε τίποτα από κυκλώνες... Οι Πολυνήσιοι μπορούν άνετα από την άλλη να ταξιδέψουν 2.500 χιλιόμετρα με τα κανό τους μια και έχουν ΧΑΡΤΕΣ εμπειρικούς με τα θαλάσσια ρεύματα και τα νησιά... Γ) Πρέπει να έχεις το κατάλληλο σκάφος και την εμπειρία. Από που θα αποκτήσει κάποιος Έλληνας την εμπειρία να ταξιδεύει εβδομάδες χωρίς να δει στεριά; Το ίδιο πρόβλημα είχαν και οι Γερμανοί στρατιώτες στον Βππ στην Ρωσσία. Περπατούσες επί μέρες και δεν έβλεπες παρά μόνο κάμπο... Μπορείτε να φανταστείτε την ψυχολογία αυτών που ήταν συνηθισμένοι σε ένα διαφορετικό ανάγλυφο που περιείχε λόφους και ψηλά βουνά; Μπορείτε να φανταστείτε τώρα την ψυχολογία κάποιων που μπορούσαν άνετα να βρουν καταφύγιο σε κάποιο νησί ή να βρουν πανεύκολα πόσιμο νερό, όταν έβλεπαν να πλησιάζει βαρβάτην καταιγίδα ή όταν τους τελείωνε το νερό; Από αυτό μπορεί κανείς εύκολα να καταλάβει ότι και να είχαν την διαταγή από τους θεούς για να ταξιδέψουν μέχρι εκεί στο τέλος θα τα παρατούσαν και θα έλεγαν και κάτι για το κέρατο του Δία... ![]() Ορίστε μία περίπτωση από ένα άνθρωπο που πραγματικά τον θεωρώ ίσως τον καλύτερο εξερευνητή του 20ου αιώνα: Thor Heyerdahl Μας ενδιαφέρει άμεσα γιατί και γνωστός έγινε από τα ταξίδια του με το Kontiki στον Ειρηνικό, Ra στον ατλαντικό και το επίσης δραματικό του ταξίδι με παπυρέλα στον Περσικό κόλπο... http://www.plu.edu/~ryandp/thor.html Και μπορεί να ξεκίνησε δραματικά με ακραίες απόψεις, αλλά σε κάποια από τα σημεία του έχει δίκιο και έχει ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ σήμερα αυτό είτε με DNA είτε με αρχαιολογικές αποκαλύψεις...
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
αν μπορείς να με διευκολύνεις για την καλή ροή της συζήτησης, πού?, εγώ δήλωσα οτι έχω ''κατεβάσει'' τις βιβλιοθήκες του πλανήτη περί της ιστορίας των Αραουκανών? εσύ όμως δεν απάντησες σε μία τόσο απλή ερώτηση.. ποιό βιβλίο προτείνεις? ξεκίνησα το θέμα γράφοντας οτι θέλω να συγκεντρώσουμε πληροφορίες για την προέλευση-σχέση με τους αρχαίους Ελληνες.. τίποτα παραπάνω.. αν εσύ έβγαλες άλλο συμπέρασμα, ξαναδιάβασέ το απο την αρχή.. και όσο για το τί είμαι έτοιμος να πιστέψω, ασφαλώς σου το έχω ξεκαθαρίσει με προσωπικό μήνυμα που σου έστειλα.. όπως κι εσύ, αναζητώ απαντήσεις-αποδείξεις.. τελικά κατάλαβες τίποτα απο αυτά που σου έγραφα? κρίμα.. |
|
||||
|
||||
![]()
Το θεμα δεν ειναι αν μπορουσαν οι ελληνες να πανε απο εδω εκει νομιζω
η απαντηση ειναι πως (θα) μπορουσαν ... απο την βορειοανατολικη ασια περναει κανεις σχετικα ευκολα στη βορειοδυτικη αμερικη το θεμα μας ειναι αν οι αραουκανοι ειναι απογονοι των σπαρτιατων αν με οποιοδηποτε τροπο λοιπον οι σπαρτιατες η εστω καποια ομαδα ελληνων εφτασε ως εκει τοτε ενα απ τα πρωτα πραγματα που θα εκαναν θα ηταν η συνευρεση (ενωση) με αυτους που βρηκαν εκει καθως και με οσους λαους συναντησαν στη πορεια τους @
|
|||
|
|||
![]()
ενα τεστ σε dna διαφορων ατομων της φυλης, και η συγκριση με ντοπια(αρχαια η νεα)δειγματα dna Ελληνων? μη με πειτε ρατσιστη..
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
πληροφορίες για το πως έκαναν θαλάσσια ταξίδια τότε οι αρχαίοι ημών πρόγονοι. Τι θα σε συμβούλευα να κάνεις Βήμα πρώτο Πας και αγοράζεις Διόδωρο Σικελιώτη, Στράβωνα, Πολύβιο και Πλίνιο από όποιον εκδοτικό οίκο αρέσει, εγώ έχω τον Διόδωρο Σικελιώτη ας πούμε από οίκο Γεωργιάδη, πας και βρίσκεις πληροφορίες για τους θαλασσοπόρους της εποχής. Ας πούμε διαβάζεις πολύ καλά για τον Πυθέα Μασσαλιώτη, (αν και είναι λίγο πακέτο θα σας σκανάρω μερικές πληροφορίες) Ο Πυθέας λοιπόν είναι ο πρώτος που το 330 π.χ. πήγε και έκανε τον περίπλου της Βρετανίας. Θεωρείται μεγάλος και ριψοκίνδυνος άθλος. Όλα αυτά το 330 π.Χ. Ο Πυθέας κάλυψε απόσταση 7000 ναυτικών μιλίων ακτοπλοϊκά και αυτό το γεγονός προκάλεσε επιφυλάξεις σε μεταγενέστερούς του θαλασσοπόρους. Βήμα δεύτερο Διαβάζεις από τον Πολύβιο ή τον Αρριανό τον "περίπλου του Άννωνος" ο οποίος ήταν ένας Καρχηδόνιος και επιχείρησε τον περίπλου της Αφρικής. Πιστεύεται ότι έφτασε μέχρι την Σιέρα Λεόνε. Αν θέλεις ψάχνεις για να βρεις την Κέρνη, η οποία είναι μια αποικία που ίδρυσε ο Αννωνας σε μια νησίδα 300 μέτρων διάμετρος η απόσταση απ το Γιβραλτάρ τόσο όση η Καρχηδόνα με το Γιβραλτάρ. Πολλοί επίδοξοι αρχαιολόγοι και ερευνητές έψαξαν να την εντοπίσουν αλλά μάταια, παραμένει ακόμα κρυμμένη. Τρίτο Διαβάζεις απ τον Στράβωνα το ταξίδι του Πολύβιου, μετά από εντολή απ τον φίλο του Σκιπίωνα τον Αφρικανό, στον ποταμό Βαμβότο που ήταν γεμάτος κροκοδείλους (μάλλον ο ποταμός Σενεγάλη ) Βήμα τέταρτο Μαθαίνεις για τον Εύδοξο τον Κυζικηνό ο οποίος ήταν ένας απ τους μεγαλύτερους θαλασσοπόρους της αρχαιότητας. Αυτός πήγε στην Αλεξάνδρεια, διάβασε τα ταξίδια του Άννωνα, του Πυθέα του Πολύβιου και αποφάσισε να ταξιδέψει και να συγκεντρώσει περισσότερες πληροφορίες για την Ερυθρά θάλασσα... (160 π.Χ. ) και για να βρει τις πηγές του Νείλου . Τότε συνέβη ένα παράξενο γεγονός, στις ακτές τις Ερυθράς θάλασσας ανακάλυψαν έναν μισοπεθαμένο ινδό ναυαγό. Του έμαθαν τα ελληνικά και έμαθαν από αυτόν ότι μπορεί να τους οδηγήσει στην Ινδία. Οι Πτολεμαίοι ανέθεσαν στον Εύδοξο να πραγματοποιήσει την πλεύση απ την Αλεξάνδρεια στην Ινδία με το ίδιο καράβι. Μέχρι τότε το ταξίδι αυτό δεν είχε γίνει με το ίδιο καράβι αλλά από διάφοροι έμποροι το έκαναν τμηματικά. Ο Εύδοξος πήγε Ινδία και επέστρεψε γεμάτος αρώματα και πολύτιμους λίθους. Από τότε άνοιξε για πρώτη φορά ο εμπορικός δρόμος Μεσογείου Ινδιών. Ο Εύδοξος έκανε και δεύτερο ταξίδι στις Ινδίες και ανακάλυψε μάλιστα και τηγν περιοδικότητα των ανέμων (Μουσώνες) Σε αφήνω να ψάξεις μόνο σου το ταξίδι του Εύδοξου που επιχείρησε από δυτικά της Αφρικής προς Ανατολικά και την περιπέτειά του εκεί. Βήμα πέμπτο Ιππαλος, μελέτησε τους μουσώνες και επιχείρησε να ταξιδέψει Ινδία από την ανοικτή θάλασσα και όχι ακτοπλοϊκά. Ξεκίνησε απ το σημερινό Άντεν και σε λίγες μέρες έφτασε στον Ινδό ποταμό. Η επιστροφή όμως δεν ήταν στο σημείο εκκίνησης, λόγω πλάγιων ανέμων έφτασε κάπου στην Αφρική νότια του ισημερινού. Να μη στα πολυλογώ, στις αρχές του 2ου μ.Χ αιώνα ένας άλλος θαλασσοπόρος ο Αλέξανδρος (απλή συνωνυμία με τον Αλέξανδρο τον Γ ) έκανε ότι έκανε και ο Ίππαλος αλλά με ορμητήριο την δυτική ακτή της Ινδίας και έφτασε στην Μαλαισία μετά το έκοψε όλο αριστερά και πήγε καμπότζη όπου διαπίστωσε απ τα πολλά σχιστά μάτια ότι πλησιάζει Κίνα. Βήμα έκτο, είσαι στην Αθήνα, πάνε γράψου σε ένα ιστιοπλοϊκό όμιλο, τόσους έχει εκεί, να πάρεις μια ιδέα από ναυσιπλοΐα. Εγώ έχω πάρει τέτοια εμπειρία. Έχω πεισθεί πως ταξίδια Σπαρτιατών στην Χιλή στα καλά καθούμενα είναι μάλλον προϊόν ευφάνταστου παραμυθά. Ακόμη και απλά ταξίδια στην Βόρεια Ευρώπη ο Πυθέας τα έκανε κατόπιν οικονομικής ενίσχυσης (απ τον Αλέξανδρο λένε είχε πάρει χρήματα) . Χωρίς σπόνσορα ούτε μέχρι την Σικελία δεν πήγαινες. Άλλο Αυτός ο Δον Λόνκο Κιλαπάν, άλλη πληροφορία εκτός απ την Σπαρτιάτικη καταγωγή τους, δεν μας παρέδωσε ; Αυτοί οι τρεις Ιστορικοί που δεν έπρεπε να γνωρίζονται μεταξύ τους και ο καθένας από αυτούς όφειλε να έχει μια ομάδα, άλλο πληροφορία δεν μας έδωσαν; Μόνο την ιστορική πληροφορία ότι είναι Σπαρτιάτες μας διέσωσαν και μας παρέδωσαν ? Δεν θα ήταν λίγο παράδοξο αυτό; Σκεφτείτε η φυλή Ντογκόν και τι δεν μας είπε, εκεί, ναι, υπάρχει θέμα και δεν μπορεί έτσι εύκολα κάποιος να αμφισβητήσει εφόσον μας αποκάλυψαν ένα τεράστιο αριθμό από αξιόλογες και διασταυρωμένες πληροφορίες. Ο Δον Λόνκο Κιλαπάν όμως... Αυτά Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Litsa : 22-11-08 στις 20:42 |
|
||||
|
||||
![]()
το θέμα είναι ίσως, οτι ξεκινάω λίγο ανάποδα..
το οτι πήγαιναν οι αρχαίοι στη νότια Αμερική το θεωρώ βέβαιο.. χρόνος να διαβάσω όλα αυτά δυστυχώς δεν υπάρχει, αλλά δεν είναι δύσκολο νομίζω να βρεθούν στοιχεία γι αυτά που λέω.. αφού έχεις διαβάσει όλα αυτά, σε ποιό συμπέρασμα έφτασες φίλη Litsa? τελικά είχαν πάει στους αρχαίους χρόνους άνθρωποι απο την δική μας ήπειρο στην αμερικανική? ας ξεκινήσουμε με αυτή την βάση.. όσο για το ποιά εποχή, δεν με ενδιαφέρει αν ήταν το 800πχ ή το 3000πχ ίσως τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται.. το κακό είναι οτι όποιος λέει κάτι τον ''βαφτίζουμε'' ψυχοπαθή.. δεν είναι τακτική μου αυτή, τακτική μου είναι να ψάχνω.. για τον σπόνσορα που χρειάζονταν κάποιοι να κάνουν μεγάλα ταξίδια, μπορεί το ''εμπόρευμα'' να ήταν πολύτιμο.. ![]() θα δείξει.. ας καταθέσω κι αυτό.. http://www.mars-patent.org/projects/...ior/index.html ευχαριστώ για την συμμετοχή σας όλους. |
![]() |
|
|