![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Πάνω στο τελευταίο ερώτημα της Μίκα μπορώ να απαντήσω ότι φαίνεται πως περισσότερη σημασία έχει εάν ο άνθρωπος που ξεματιάζει πιστεύει στην ικανότητά του αυτή και στη μέθοδο που χρησιμοποιεί ή όχι. Δεν ξέρω εάν παίζει ρόλο και η συνολική του "πνευματική" κατάσταση (εννοώ στοιχεία του χαρακτήρα και όχι δείκτες νοημοσύνης), πάντως έχω δει ανθρώπους κάθε είδους να ξεματιάζουν αλλά να μην... "στρέχει" όπως λέμε στον τόπο μου η ικανότητα αυτή σε όλους.
Δεν το λέω για να παινευτώ αλλά από 13 ετών περίπου που ξεματιάζω, έχουμε διαπιστώσει ότι μπορώ να το κάνω με άμεσα και πολύ καλά αποτελέσματα, που έχουν ξεπεράσει εκείνη που μου το έμαθε. Επίσης, ένα ακόμα σχόλιο σχετικά με τη μετατροπή της ενέργειας. Συμφωνώ με τις απορίες της Αντωνίας, ότι δηλαδή εάν η ενέργεια μετατρέπεται από το δέκτη, τότε βάση ποιών κριτηρίων γίνεται αυτό? |
|
||||
|
||||
![]()
Καταρχήν σε ευχαριστώ για την απάντηση, διότι δεν ήξερα τι ακριβώς συμβαίνει πάνω στο θέμα αυτό.
Τώρα σχετικά με την ερώτηση που έθεσες: Επίσης, ένα ακόμα σχόλιο σχετικά με τη μετατροπή της ενέργειας. Συμφωνώ με τις απορίες της Αντωνίας, ότι δηλαδή εάν η ενέργεια μετατρέπεται από το δέκτη, τότε βάση ποιών κριτηρίων γίνεται αυτό? ...η αλήθεια είναι ότι είναι αρκετά δύσκολο να εξηγήσεις με λόγια τι ακριβώς συμβαίνει. Δεν ξέρω κατά πόσο ήταν "διαφωτιστική" η απάντηση που έδωσα και στη Αντωνία (μάλλον δεν ήταν απ'ότι βλέπω ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Η ενέργεια δεν αλλάζει ιδιότητες άλλο αν σε προστατεύει η αλώς σου...
Εκείνος που σκέφτεται αρνητικά για εσένα θα σε ματιάζει πάντα. Δεν μπορεί να σου προκαλέσει καλό διότι δεν είναι αυτή η προδιάθεσή του. Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπερα
αυτο το εχω κι εγω ως απορία.Μπορει καποιος να ματιαζει,να διοχετευει αρνητικη ενεργεια κατα βουληση?Πχ αν ειναι γρουσουζης ![]() Δεν κανω πλακα,εχω μια γνωστη που λεει ειμαι γρουσουζα ειπα εκεινο κι αυτο και το αλλο κι εγιναν(ολα ασχημα φυσικα).Αντε να σπασει κανενα ποτηρι αν σπασει κανενα ποδι τι γινετε δεν ειναι κριμα να μας στελνει ενεργεια καποιος ηθελημενα η αθελα του μονο και μονο επειδη ειναι ''γρουσουζης''?Προστασια? ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Νομίζω ότι γνωρίζεις ότι αυτό που κάνεις δεν το επιτρέπει η Εκκλησία για τους πιστούς της . Το ότι παίρνεις ένα μέρος - βάρος - από αυτή τη διαδικασία δεν σε έχει προβληματίσει ; Αν χρησιμοποιείς το λάδι μέσα σε νερό ασφαλώς θα έχεις δει να εξαφανίζεται το λάδι μέχρι να πεις όλα τα λόγια και το επαναλαμβάνεις μέχρι να σταθεροποιηθεί δείγμα ότι ο άλλος ήταν ματιασμένος και εσύ τον ξεμάτιασες . Δεν σε έχει προβληματίσει αυτή η εξαφάνιση του λαδιού ; Ασφαλώς τα λόγια δεν μπορείς να τα ανακοινώσεις γιατί θα <<χάσεις το χάρισμα >>. Οι κληρικοί και όσοι λαϊκοί διαβάζουν τις ευχές της Εκκλησίας γιατί δεν χάνουν το << χάρισμα >> ; |
|
||||
|
||||
![]()
Αγαπητέ μας Πολύκαρπε,
θέλετε να πείτε πως αυτό που κάνει ο Μιχάλης και κάτι ακόμα χιλιάδες (για να μην πω εκατομμύρια) είναι μαγεία; Ας είναι... Πόσα "μαγικά" κάνει η εκκλησία όμως έχετε σκεφτεί ποτέ; Και όταν λέτε ότι θα χάσει το χάρισμα ενώ οι κληρικοί δεν το χάνουν τι εννοείται; Και γιατί η Θεία Κοινωνία ονομάζεται "μυστήριο"; Αυτό που κάνει ο παπάς μέσα στο ιερό είναι μυστικό; Γιατί τα λόγια που λέει όταν ετοιμάζει το "σώμα και αίμα" του Χριστού δεν τα φωνάζει όπως τα Ευαγγέλια; Γιατί δεν έχουν βάλει μικρόφωνα στην Αγία Τράπεζα; Ή μήπως αυτά δεν ενδιαφέρουν τους πιστούς και ο σκοπός αγιάζει τα μέσα; Ε, τότε επιτρέψτε μου να σας πω, πως και το ξεμάτιασμα είναι χρήσιμο, αφού τόσος κόσμος το πιστεύει και μάλιστα έχει αποτέλεσμα.
|
||||||||||
|
||||||||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Στις μεγάλες πόλεις μπορεί να υπάρχει κάποιο πρόβλημα αλλά στα χωριά πολλές φορές επειδή τα γνωρίζουν οι πιστοί παρατηρείται το φαινόμενο να τα λένε οι πιστοί ποιό γρήγορα από τον παπά . Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη polykarpos : 29-05-06 στις 22:11 |
|
||||
|
||||
![]()
(Μέχρι και το αγαπητέ μας Πολύκαρπε παραθέσατε! Μήπως έχετε μπερδέψει την έννοια του forum; Δεν είναι σαν το chat για να απαντάτε σε κάθε λέξη του συνομιλητή σας. Δεν είναι απαραίτητο. ~ Αυτά σα φιλική συμβουλή.)
Θα ξεκινώ την απάντηση μου στα γραφόμενά σας με τη σειρά που τα καταγράψατε, αφού πρώτα σας πω πως δε θα επιμείνω σε τέτοιου είδους διάλογο. Οι λόγοι είναι προφανείς νομίζω. ¤ Δεν είπα ότι είναι μαγεία αυτό που κάνει, ρώτησα εσάς αν αυτό θεωρείτε ότι είναι. Μου απαντήσατε (γητειά). Το λεξικό μου εξηγεί ετοιμολογικά τη λέξη αυτή ως εξής: αποτροπή / πρόκληση κάποιου κακο ή επιδίωξη κάποιου σκοπού με μάγια / μαγεία / μαγγανεία. Οπότε μιλάμε για το ίδιο πράγμα, απλά εσείς χρησιμοποιείσατε άλλη λέξη. ¤ Λέγοντας "μαγικά" εννοούσα όλα αυτά που περιλαμβάνει η τελετουργία των διαφόρων μυστηρίων της ορθόδοξης εκκλησίας. (Το κόψιμο μαλλιών κατά τη βάφτιση μου θυμίζει έντονα τη χρήση μαλλιών για μάγια π.χ.) Το ευχέλαιο είναι "μαγικό" με την έννοια πως ξορκίζει τα κακά πνεύματα και αγιάζει το χώρο (προστασία). Ας μη συνεχίσω με άλλα, εξάλλου η κάθε θρησκεία/ιερατείο έχει το δικό της τρόπο να εκφράζει τις πράξεις της. Αυτό που εσείς στην εκκλησία ονομάζεται μυστήριο, αλλόθρησκοι θα μπορούσαν να το ονομάσουν σαν μαγική τελετή (με ότι αυτό συνεπάγεται...) όπως ακριβώς κι εσείς θεωρείται μαγεία αυτά που κάνουν άλλες θρησκείες (αφρικανικές για παράδειγμα). ¤ Μυστήρια. Λέτε ότι τα ίδρυσε ο Κύριος και οι Απόστολοί του. Πείτε μου κάτι: ο Χριστός έδειξε στους παπάδες πώς να βαφτίζουν ένα παιδάκι (ενός έτους) και τι πρέπει να κάνει ο/η πνευματικός/ή πατέρας/μητέρα κατά το μυστήριο αυτό; Αυτός δίδαξε το "Ησαΐα Χόρευε" και το "Η δε γυνί να φοβείται τον άνδρα"; ¤ Οι βοηθοί ενός ιερέα είναι γνωστό πως δεν πρέπει να περάσουν μπροστά απ' την Αγία Τράπεζα. Ό,τι κάνει εκεί ο παπάς το κάνει μόνος του! ¤ Τα λόγια που αναφέρει τότε ναι μεν υπάρχει δυνατότητα να τα διαβάζουν κι άλλοι, αλλά ποτέ δεν τα φωνάζουν (αναφέρομαι στη φάση που ο κληρικός κουνάει το μαντήλι και ψιθυρίζει προσευχές). ¤ Δυστυχώς οι πιστοί της εκκλησίας δεν έχουν κανενός είδους προβληματισμό για τη θρησκεία τους, παρά μόνο για το τι θα φορέσουν στην Ανάσταση. ¤ Και για να επιστρέψουμε (επιτέλους!) στο θέμα μας: είναι χρήσιμο το ξεμάτιασμα γιατί ακόμα κι αν το κάνουν οι παπάδες, δεν είναι διαθέσιμοι όλες τις ώρες (ενώ οι συγγενείς είναι). Όσο για το προσωρινό αποτέλεσμα, δε συμφωνώ. Εκτός κι αν εννοείται μακροπρόθεσμα. Δηλαδή η ευχή της εκκλησίας προστατεύει εφόρου ζωής; Για να τελειώσω με αυτό το κατά 90% εκτός θέματος post μου, θα ήθελα να παρακαλέσω εσάς και κάποιους άλλους που κατά καιρούς κάνουν την εμφάνισή τους, να μην μπλέκουν σε κάθε συζήτηση την εκκλησία και τη θρησκεία τους. Το θέμα μας είναι σαφέστατα άσχετο με αυτή και με οποιαδήποτε άλλη αίρεση. Ας επιστρέψουμε λοιπόν σ' αυτό...
|
|