Το forum του μεταφυσικού  

Επιστροφή   Το forum του μεταφυσικού > Συζητήσεις > Ψυχικά Φαινόμενα – Μεταφυσική –Αποκρυφισμός

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 01-03-06, 09:24
Το avatar του χρήστη Μιχάλης
Μιχάλης Ο χρήστης Μιχάλης δεν είναι συνδεδεμένος
Banned

Περιοχή: Αργολίδα
Προεπιλογή

Πάνω στο τελευταίο ερώτημα της Μίκα μπορώ να απαντήσω ότι φαίνεται πως περισσότερη σημασία έχει εάν ο άνθρωπος που ξεματιάζει πιστεύει στην ικανότητά του αυτή και στη μέθοδο που χρησιμοποιεί ή όχι. Δεν ξέρω εάν παίζει ρόλο και η συνολική του "πνευματική" κατάσταση (εννοώ στοιχεία του χαρακτήρα και όχι δείκτες νοημοσύνης), πάντως έχω δει ανθρώπους κάθε είδους να ξεματιάζουν αλλά να μην... "στρέχει" όπως λέμε στον τόπο μου η ικανότητα αυτή σε όλους.
Δεν το λέω για να παινευτώ αλλά από 13 ετών περίπου που ξεματιάζω, έχουμε διαπιστώσει ότι μπορώ να το κάνω με άμεσα και πολύ καλά αποτελέσματα, που έχουν ξεπεράσει εκείνη που μου το έμαθε.
Επίσης, ένα ακόμα σχόλιο σχετικά με τη μετατροπή της ενέργειας. Συμφωνώ με τις απορίες της Αντωνίας, ότι δηλαδή εάν η ενέργεια μετατρέπεται από το δέκτη, τότε βάση ποιών κριτηρίων γίνεται αυτό?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-03-06, 11:25
Το avatar του χρήστη mika
mika Ο χρήστης mika δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αθήνα
Προεπιλογή

Καταρχήν σε ευχαριστώ για την απάντηση, διότι δεν ήξερα τι ακριβώς συμβαίνει πάνω στο θέμα αυτό.
Τώρα σχετικά με την ερώτηση που έθεσες:
Επίσης, ένα ακόμα σχόλιο σχετικά με τη μετατροπή της ενέργειας. Συμφωνώ με τις απορίες της Αντωνίας, ότι δηλαδή εάν η ενέργεια μετατρέπεται από το δέκτη, τότε βάση ποιών κριτηρίων γίνεται αυτό?
...η αλήθεια είναι ότι είναι αρκετά δύσκολο να εξηγήσεις με λόγια τι ακριβώς συμβαίνει. Δεν ξέρω κατά πόσο ήταν "διαφωτιστική" η απάντηση που έδωσα και στη Αντωνία (μάλλον δεν ήταν απ'ότι βλέπω ). Είναι δύσκολο να απαντήσω ακριβώς στην ερώτηση. Παρ'όλ'αυτά, ανέφερα ότι όλα γίνονται βάσει πομπού-δέκτη. Αν θες, θα σου φέρω ένα παράδειγμα.... Κάποιος που ξέρει πώς να στέλνει ενέργεια, ακόμα και να θέλει να ματιάσει κάποιον, δεν θα τα καταφέρει (κι ας μην ξέρει ο δέκτης πώς να προφυλαχθεί). Το αντίθετο: κάποιος δέκτης που ξέρει να διατηρεί "δυνατή" την αύρα του, όσο και να θέλει κάποιος να τον ματιάσει, επίσης δεν θα τα καταφέρει. Δεν ξέρω κατά πόσο γίνομαι αντιληπτή...δυστυχώς προσπαθώ να το διατυπώσω με απλά λόγια, αλλά μου είναι αρκετά δύσκολο, διότι πρόκειται για πρακτικά θέματα και θέματα που είναι δύσκολο να βρεις τις κατάλληλες λέξεις να τα περιγράψεις. Συγγνώμη...

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-03-06, 12:26
Το avatar του χρήστη R-b-t3r
R-b-t3r Ο χρήστης R-b-t3r δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Κουμπαριστάν
Προεπιλογή

Η ενέργεια δεν αλλάζει ιδιότητες άλλο αν σε προστατεύει η αλώς σου...
Εκείνος που σκέφτεται αρνητικά για εσένα θα σε ματιάζει πάντα. Δεν μπορεί να σου προκαλέσει καλό διότι δεν είναι αυτή η προδιάθεσή του.
Παράθεση:
Παίζουν ρόλο τα λόγια που λέει κάποιος ή κάτι άλλο, μέσα του π.χ.???
Εγώ έχω την εντύπωση (άποψη είναι δεν ξέρω απο 1ο χέρι) ότι παίζει ρόλο η "οπτικοποίηση" και ο ενεργητικός οραματισμός σε αυτήν την περίπτωση, τα λόγια είναι δευτερεύουσας σημασίας. Όσοι ξέρουν ας μας διαφωτίσουν.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 03-03-06, 10:27
Το avatar του χρήστη Μιχάλης
Μιχάλης Ο χρήστης Μιχάλης δεν είναι συνδεδεμένος
Banned

Περιοχή: Αργολίδα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από mika
...η αλήθεια είναι ότι είναι αρκετά δύσκολο να εξηγήσεις με λόγια τι ακριβώς συμβαίνει. Δεν ξέρω κατά πόσο ήταν "διαφωτιστική" η απάντηση που έδωσα και στη Αντωνία (μάλλον δεν ήταν απ'ότι βλέπω ). Είναι δύσκολο να απαντήσω ακριβώς στην ερώτηση. Παρ'όλ'αυτά, ανέφερα ότι όλα γίνονται βάσει πομπού-δέκτη. Αν θες, θα σου φέρω ένα παράδειγμα.... Κάποιος που ξέρει πώς να στέλνει ενέργεια, ακόμα και να θέλει να ματιάσει κάποιον, δεν θα τα καταφέρει (κι ας μην ξέρει ο δέκτης πώς να προφυλαχθεί). Το αντίθετο: κάποιος δέκτης που ξέρει να διατηρεί "δυνατή" την αύρα του, όσο και να θέλει κάποιος να τον ματιάσει, επίσης δεν θα τα καταφέρει. Δεν ξέρω κατά πόσο γίνομαι αντιληπτή...δυστυχώς προσπαθώ να το διατυπώσω με απλά λόγια, αλλά μου είναι αρκετά δύσκολο, διότι πρόκειται για πρακτικά θέματα και θέματα που είναι δύσκολο να βρεις τις κατάλληλες λέξεις να τα περιγράψεις. Συγγνώμη...
Όχι, νομίζω πως είναι αρκετά κατανοητό το παράδειγμα που φέρνεις και σίγουρα δίνει μια ικανοποιητική εξήγηση στο ερώτημα γιατί κάποιοι ματιάζουν και γιατί κάποιοι ματιάζονται εύκολα ενώ μερικοί άλλοι δύσκολα ή και καθόλου. Μπορεί κάποιος να ματιάζει κατά βούληση? Πιστεύω πως με όλα αυτά που λες η απάντηση είναι θετική αλλά προϋποθέτει κάποια άλλα πράγματα...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 09-03-06, 00:14
Το avatar του χρήστη mika
mika Ο χρήστης mika δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αθήνα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Μιχάλης
Μπορεί κάποιος να ματιάζει κατά βούληση? Πιστεύω πως με όλα αυτά που λες η απάντηση είναι θετική αλλά προϋποθέτει κάποια άλλα πράγματα...
Τι εννοείς;

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 22-05-06, 14:36
Το avatar του χρήστη pol12
pol12 Ο χρήστης pol12 δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member

Προεπιλογή

Καλησπερα
αυτο το εχω κι εγω ως απορία.Μπορει καποιος να ματιαζει,να διοχετευει αρνητικη ενεργεια κατα βουληση?Πχ αν ειναι γρουσουζης
Δεν κανω πλακα,εχω μια γνωστη που λεει ειμαι γρουσουζα ειπα εκεινο κι αυτο και το αλλο κι εγιναν(ολα ασχημα φυσικα).Αντε να σπασει κανενα ποτηρι αν σπασει κανενα ποδι τι γινετε δεν ειναι κριμα να μας στελνει ενεργεια καποιος ηθελημενα η αθελα του μονο και μονο επειδη ειναι ''γρουσουζης''?Προστασια?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 29-05-06, 15:41
polykarpos Ο χρήστης polykarpos δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Μιχάλης
Ένα τρίτο κρίσιμο σημείο που πρέπει να μας απασχολήσει είναι αυτό που επισημαίνει ο Rbt3r (αν δεν κάνω λάθος), το γεγονός, δηλαδή, ότι αυτός που ξεματιάζει παίρνει ένα μέρος από το μάτι πάνω του. Όσοι από εσάς τυχόν ξεματιάζετε, όπως εγώ, θα έχετε καταλάβει για τι μιλάω.
Φίλε μου
Νομίζω ότι γνωρίζεις ότι αυτό που κάνεις δεν το επιτρέπει η Εκκλησία για τους πιστούς της .
Το ότι παίρνεις ένα μέρος - βάρος - από αυτή τη διαδικασία δεν σε έχει προβληματίσει ;
Αν χρησιμοποιείς το λάδι μέσα σε νερό ασφαλώς θα έχεις δει να εξαφανίζεται το λάδι μέχρι να πεις όλα τα λόγια και το επαναλαμβάνεις μέχρι να σταθεροποιηθεί δείγμα ότι ο άλλος ήταν ματιασμένος και εσύ τον ξεμάτιασες .
Δεν σε έχει προβληματίσει αυτή η εξαφάνιση του λαδιού ;
Ασφαλώς τα λόγια δεν μπορείς να τα ανακοινώσεις γιατί θα <<χάσεις το χάρισμα >>. Οι κληρικοί και όσοι λαϊκοί διαβάζουν τις ευχές της Εκκλησίας γιατί δεν χάνουν το << χάρισμα >> ;
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 29-05-06, 15:58
Το avatar του χρήστη Antonia
Antonia Ο χρήστης Antonia δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Προεπιλογή

Αγαπητέ μας Πολύκαρπε,

θέλετε να πείτε πως αυτό που κάνει ο Μιχάλης και κάτι ακόμα χιλιάδες (για να μην πω εκατομμύρια) είναι μαγεία; Ας είναι...
Πόσα "μαγικά" κάνει η εκκλησία όμως έχετε σκεφτεί ποτέ; Και όταν λέτε ότι θα χάσει το χάρισμα ενώ οι κληρικοί δεν το χάνουν τι εννοείται; Και γιατί η Θεία Κοινωνία ονομάζεται "μυστήριο"; Αυτό που κάνει ο παπάς μέσα στο ιερό είναι μυστικό; Γιατί τα λόγια που λέει όταν ετοιμάζει το "σώμα και αίμα" του Χριστού δεν τα φωνάζει όπως τα Ευαγγέλια; Γιατί δεν έχουν βάλει μικρόφωνα στην Αγία Τράπεζα; Ή μήπως αυτά δεν ενδιαφέρουν τους πιστούς και ο σκοπός αγιάζει τα μέσα;

Ε, τότε επιτρέψτε μου να σας πω, πως και το ξεμάτιασμα είναι χρήσιμο, αφού τόσος κόσμος το πιστεύει και μάλιστα έχει αποτέλεσμα.
Παλιά 29-05-06, 21:49
polykarpos Ο χρήστης polykarpos δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Antonia
Αγαπητέ μας Πολύκαρπε,
Αγαπητή μου Αντωνία
Παράθεση:
θέλετε να πείτε πως αυτό που κάνει ο Μιχάλης και κάτι ακόμα χιλιάδες (για να μην πω εκατομμύρια) είναι μαγεία; Ας είναι...
Αυτό που κάνει ο Μιχάλης λέγετε << γητειά >> . Αν εσύ γνωρίζεις ότι είναι μαγεία δεν θα συμφωνήσω μαζί σου .
Παράθεση:
Πόσα "μαγικά" κάνει η εκκλησία όμως έχετε σκεφτεί ποτέ;
Δεν γνωρίζω η Εκκλησία να κάνει <<μαγικά >> , μπορείς να μου αναφέρεις μερικά ;
Παράθεση:
Και όταν λέτε ότι θα χάσει το χάρισμα ενώ οι κληρικοί δεν το χάνουν τι εννοείται;
Όταν λέω θα χάσει το χάρισμα εννοώ όπως και εσύ θα έχεις υπ ‘ όψη σου ότι όποιος γνωρίζει να ξεματιάζει δεν πρέπει να ανακοινώνει τα λόγια που λέει . Αν το κάνει πρέπει να είναι του αντιθέτου φύλου , δηλαδή άνδρας προς γυναίκα ή γυναίκα προς άνδρα γιατί αν γίνει διαφορετικά χάνουν και οι δύο το << χάρισμα >>.Οι κληρικοί διαβάζουν την σχετική ευχή της Βασκανίας , αλλά και άλλες ευχές , φανερά και φωνακτά και δεν χάνουν το χάρισμα , μπορούν να την επαναλάβουν και να ενεργήσει η Θεία χάρη .
Παράθεση:
Και γιατί η Θεία Κοινωνία ονομάζεται "μυστήριο";
Ονομάζεται έτσι διότι ανήκει εις τα Μυστήρια - τελετές της Εκκλησίας τα οποία ίδρυσαν ο Κύριος μας και οι Απόστολοί Του και δια των οποίων με ορατά σημεία μεταδίδεται αοράτως η χάρις του Παναγίου Πνεύματος .
Παράθεση:
Αυτό που κάνει ο παπάς μέσα στο ιερό είναι μυστικό;
Όχι .Γιαυτό έχει πολλούς βοηθούς .
Παράθεση:
Γιατί τα λόγια που λέει όταν ετοιμάζει το "σώμα και αίμα" του Χριστού δεν τα φωνάζει όπως τα Ευαγγέλια;
Φίλη μου η όλη ακολουθία της Θείας λειτουργίας είναι τυπωμένη και μπορεί άνετα να την παρακολουθήσει όποιος επιθυμεί . Το λειτουργικό - τελεστικό δεν μπορεί να έχει μια έκφραση . Έτσι βλέπομε να έχομε αναγνώσματα , ψαλσίματα και άλλα που διαμορφώνουν την πνευματική ατμόσφαιρα για την ψυχική και πνευματική ανάταση των πιστών .
Στις μεγάλες πόλεις μπορεί να υπάρχει κάποιο πρόβλημα αλλά στα χωριά πολλές φορές επειδή τα γνωρίζουν οι πιστοί παρατηρείται το φαινόμενο να τα λένε οι πιστοί ποιό γρήγορα από τον παπά .
Παράθεση:
Γιατί δεν έχουν βάλει μικρόφωνα στην Αγία Τράπεζα;
Νομίζω όπου έχουν βάλει μικρόφωνα πάντα βάζουν και στην Αγία Τράπεζα. Δεν έχετε δίκιο εδώ .
Παράθεση:
Ή μήπως αυτά δεν ενδιαφέρουν τους πιστούς και ο σκοπός αγιάζει τα μέσα;
Και βέβαια τους ενδιαφέρουν αλλά νομίζω ότι αυτοί έχουν λύσει αυτού του είδους προβληματισμούς .
Παράθεση:
Ε, τότε επιτρέψτε μου να σας πω, πως και το ξεμάτιασμα είναι χρήσιμο, αφού τόσος κόσμος το πιστεύει και μάλιστα έχει αποτέλεσμα
Το αν είναι χρήσιμο δεν το νομίζω , όσο για το αποτέλεσμα νομίζω ότι είναι προσωρινό .

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη polykarpos : 29-05-06 στις 22:11
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 30-05-06, 00:33
Το avatar του χρήστη Antonia
Antonia Ο χρήστης Antonia δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Προεπιλογή

(Μέχρι και το αγαπητέ μας Πολύκαρπε παραθέσατε! Μήπως έχετε μπερδέψει την έννοια του forum; Δεν είναι σαν το chat για να απαντάτε σε κάθε λέξη του συνομιλητή σας. Δεν είναι απαραίτητο. ~ Αυτά σα φιλική συμβουλή.)

Θα ξεκινώ την απάντηση μου στα γραφόμενά σας με τη σειρά που τα καταγράψατε, αφού πρώτα σας πω πως δε θα επιμείνω σε τέτοιου είδους διάλογο. Οι λόγοι είναι προφανείς νομίζω.
¤ Δεν είπα ότι είναι μαγεία αυτό που κάνει, ρώτησα εσάς αν αυτό θεωρείτε ότι είναι. Μου απαντήσατε (γητειά). Το λεξικό μου εξηγεί ετοιμολογικά τη λέξη αυτή ως εξής: αποτροπή / πρόκληση κάποιου κακο ή επιδίωξη κάποιου σκοπού με μάγια / μαγεία / μαγγανεία. Οπότε μιλάμε για το ίδιο πράγμα, απλά εσείς χρησιμοποιείσατε άλλη λέξη.
¤ Λέγοντας "μαγικά" εννοούσα όλα αυτά που περιλαμβάνει η τελετουργία των διαφόρων μυστηρίων της ορθόδοξης εκκλησίας. (Το κόψιμο μαλλιών κατά τη βάφτιση μου θυμίζει έντονα τη χρήση μαλλιών για μάγια π.χ.) Το ευχέλαιο είναι "μαγικό" με την έννοια πως ξορκίζει τα κακά πνεύματα και αγιάζει το χώρο (προστασία). Ας μη συνεχίσω με άλλα, εξάλλου η κάθε θρησκεία/ιερατείο έχει το δικό της τρόπο να εκφράζει τις πράξεις της. Αυτό που εσείς στην εκκλησία ονομάζεται μυστήριο, αλλόθρησκοι θα μπορούσαν να το ονομάσουν σαν μαγική τελετή (με ότι αυτό συνεπάγεται...) όπως ακριβώς κι εσείς θεωρείται μαγεία αυτά που κάνουν άλλες θρησκείες (αφρικανικές για παράδειγμα).
¤ Μυστήρια. Λέτε ότι τα ίδρυσε ο Κύριος και οι Απόστολοί του. Πείτε μου κάτι: ο Χριστός έδειξε στους παπάδες πώς να βαφτίζουν ένα παιδάκι (ενός έτους) και τι πρέπει να κάνει ο/η πνευματικός/ή πατέρας/μητέρα κατά το μυστήριο αυτό; Αυτός δίδαξε το "Ησαΐα Χόρευε" και το "Η δε γυνί να φοβείται τον άνδρα";
¤ Οι βοηθοί ενός ιερέα είναι γνωστό πως δεν πρέπει να περάσουν μπροστά απ' την Αγία Τράπεζα. Ό,τι κάνει εκεί ο παπάς το κάνει μόνος του!
¤ Τα λόγια που αναφέρει τότε ναι μεν υπάρχει δυνατότητα να τα διαβάζουν κι άλλοι, αλλά ποτέ δεν τα φωνάζουν (αναφέρομαι στη φάση που ο κληρικός κουνάει το μαντήλι και ψιθυρίζει προσευχές).
¤ Δυστυχώς οι πιστοί της εκκλησίας δεν έχουν κανενός είδους προβληματισμό για τη θρησκεία τους, παρά μόνο για το τι θα φορέσουν στην Ανάσταση.
¤ Και για να επιστρέψουμε (επιτέλους!) στο θέμα μας: είναι χρήσιμο το ξεμάτιασμα γιατί ακόμα κι αν το κάνουν οι παπάδες, δεν είναι διαθέσιμοι όλες τις ώρες (ενώ οι συγγενείς είναι). Όσο για το προσωρινό αποτέλεσμα, δε συμφωνώ. Εκτός κι αν εννοείται μακροπρόθεσμα. Δηλαδή η ευχή της εκκλησίας προστατεύει εφόρου ζωής;

Για να τελειώσω με αυτό το κατά 90% εκτός θέματος post μου, θα ήθελα να παρακαλέσω εσάς και κάποιους άλλους που κατά καιρούς κάνουν την εμφάνισή τους, να μην μπλέκουν σε κάθε συζήτηση την εκκλησία και τη θρησκεία τους. Το θέμα μας είναι σαφέστατα άσχετο με αυτή και με οποιαδήποτε άλλη αίρεση. Ας επιστρέψουμε λοιπόν σ' αυτό...

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν μπορείτε να προσθέσετε νέα threads
Δε μπορείτε να απαντήσετε
Δεν μπορείτε να προσθέσετε συνημμένα
Δεν μπορείτε
BB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 06:52.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.