![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Καταρχάς να πώ πως το κείμενο είναι μεταφρασμένο από αγγλική ιστοσελίδα, το έχω βρεί και στα αγγλικά αυτούσιο, το κείμενο δε λέει πουθενά ότι πήγαν Έλληνες εκεί αλλά αναρωτιέται ποιός πολιτισμός στην αρχαιότητα έφτασε εκεί.
Ας πούμε όμως πως όντως αυτός που έφτιαξε τον χάρτη έκανε λάθος και χαρτογράφησε την γή του πυρός ονομάζοντάς την ανταρκτική, το ότι κάποιος είχε πάει εκεί πολύ πιο πρίν από ότι μας λένε σήμερα, που είμαι σίγουρος για αυτό, είναι λίγο κατά την άποψή σου? Το ότι οι Ισπανοί ναυτικοί που πήγαν με τον κολόμβο και αργότερα έλεγαν πως στις φυλές των Ινδιάνων αντίκρυζαν λευκούς ανάμεσά τους δε σου προκαλεί καμία εντύπωση? Το ότι υπάρχουν Περουβιανοί που λένε ότι είναι απόγονοι των Σπαρτιατών δε σου κάνει εντύπωση? Πως με τόση ευκολία χαρακτηρίζεις τα πάντα παραμύθια και θεωρείς ότι αυτό που μας δίνουν είναι η μοναδική αλήθεια? Εδώ ακόμα δεν είμαστε σίγουροι για την ταυτότητα του Κολόμβου. Για παράδειγμα διάβασε αυτό που είναι συμβατό με την ανθρώπινη ιστορία στο σύνολο αλλά ΄φαίνεται να είναι και τελείως απίστευτο.http://www.bbc.co.uk/science/horizon...bustrans.shtml. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Be my gest... Ψάξε σε όλες τις πηγές από την αποβίβαση του Κολόμβου μέχρι και το 1600... ![]() Γιατί είμαι τόσο σίγουρος; α) Έχω διαβάσει τις μισές... (Τρελένομαι για άγνωστους πολιτισμούς) β) Οι αμερικάνοι ιθαγενείς ΔΕΝ ΞΟΥΡΙΖΟΝΤΑΙ... Παράθεση:
Το έβγαλαν το συμπέρασμα τα γνωστά ψυχοπαθή λαμόγια από την συμπεριφορά και κάποια από τα έθιμα της φυλής τα οποία και πλησιάζουν σε αυτά των Σπαρτιατών... Βέβαια οι γνωστοί απατεώνες δεν εξήγησαν ποτέ: α) Πως είναι δυνατόν να κρατάει κάποιος επί 2000 έτη τα ίδια έθιμα την στιγμή που έχουν εξαφανιστεί από την Ελλάδα. β) Πως είναι δυνατόν να πήγαν Σπαρτιάτες εκεί και να ΜΗΝ έφεραν την γραπτή γλώσσα ή τα μέταλλα ή τουλάχιστον τις κατασκευές τις Ελλάδας (Πήλινα αγγεία, οικίες, φρούρια) γ) Πως είναι δυνατόν να έφτασαν εκεί παραμερίζοντας ΟΛΕΣ τίς άλλες περιοχές μέχρι το νότο (γιατί εκεί εστιάζεται η περιοχή του παραμυθιού) δ) Το παραπάνω β)... Παράθεση:
Παράθεση:
Αφού ήταν οι Πορτογάλλοι και οι Άγγλοι που πάτησαν πρώτοι σε ηπειρωτικό έδαφος της Αμερικής και όχι ο Κολόμβος... Άσε βέβαια που ήταν τόσο άσχετος με τα μαθηματικά που θα ήταν προσβολή να τον λέγαμε Έλληνα... Όσο για το τελευταίο λίνκ που είναι το περίεργο; Το ότι περπάτησαν για να πάνε στην αμερική είναι περίεργο; Και οι Βίκινγκς πήγαν και έκαναν αποικίες - και ίσως έφτασαν μέχρι την κεντρική αμερική με τα πλοία τους... Και οι Πολυνύσιοι έφτασαν μέχρι την νότια αμερική και εμπορεύονταν... Και ΕΧΟΥΜΕ γραπτές μαρτυρίες για "περίεργα αντικείμενα και νεκρούς" που έφταναν μέχρι τις νήσους Σέτλαντ...
ΟΥ ΠΑΝΤΟΣ ΠΛΕΙΝ ΕΙΣ ΚΟΡΙΝΘΟΝ BELLUM OMNEUM CONTRA OMNE - ΦΩΤΙΑ ΠΕΡΠΑΤΑ ΜΑΖΙ ΜΟΥ Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη OANNHSEA : 08-06-08 στις 09:19 |
|
|||
|
|||
![]()
Σε αυτό που λές ότι δεν το λέει καμία αμερικάνικη φυλή μγια την Σπαρτιάτικη καταγωγή της κάνεις λάθος, τόσο στο Περού, στην περιοχή Κούσκο νομίζω, μάλιστα η εκπομπή εικόνες είχε βρεί τέτοιους Περουβιανούς που το ισχυρίζονταν αλλά και η φυλή Αραουκούνας στη Χιλή ισχυρίζεται κάτι τέτοιο.
Πως είναι δυνατόν να κρατάνε τα έθιμά τους εδώ τα κρατάνε άλλοι κι άλλοι που δοκιμάζουν να τους εξαφανίσουν ακόμα και τώρα, Επίσης, δεν είπα ότι ο Κολόμβος ήταν Έλληνας, μια τελευταία μελέτη λέει πως ήταν Καταλανός γιατί αυτός ο Ιταλός είναι πολύ δύσκολο να ανακάλυψε την Αμερική. Βεβαίως και πήγαν και οι Βίκινγκς και μπορεί και οι Φοίνικες το ότι αυτό δεν υπάρχει σαν επίσημη ιστορία όπως αυτό με τον Κολόμβο δε σε προβληματίζει? Όσο παραμύθι είναι το ότι πήγαν εκεί Έλληνες νωρίτερα άλλο τόσο είναι ότι πήγαν και Βίκινγκς. Αλλά το θέμα εσύ το κάνεις ελληνοκεντρικό έχεις παγιδευτεί πραγματικά σε έναν πόλεμο εναντίον κάθετι ελληνικού. Εμένα πραγματικά δε με νοιάζει ποιός πήγε πρώτος αλλά με νοιάζει να αποδείξω ότι αυτό που μας λένε είναι η μισή αλήθεια. Δεν διεκδικώ οτιδήποτε έχει γίνει ως ελληνικό αλλά δεν με τρομάζει κιόλας αν κάτι το έκαναν Έλληνες πρώτοι όπως εσένα. Κατά την άποψη μου είναι το ίδιο σημαντικό να έχουν ανακαλύψει την Αμερική Βίκινγκς, Έλληνες, Κέλτες, Άραβες ή δεν ξέρω κι εγώ ποιοί, γιατί πολύ απλά αποδεικνύει ότι κάποιοι μας παραμυθιάζουν με μια μισή ιστορία κι αυτό δεν το γουστάρω, γιατί κάποιοι διαστρεβλώνουν τα πράγματα για να τα παρουσιάσουν όπως θέλουν αυτοί και η ιστορία είναι πολύ σημαντικό θέμα ακόμα και για την άσκηση πολιτικής. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Μέχρι στιγμής τα παραμύθια για τον χάρτη του Πίρε ρέις απέδειξα ότι είναι ψεύδη. Γιατί όμως οι γνωστοί συνεχίζουν τα ψέματα τους αφού μπορεί να αποδειχτεί πολύ εύκολα ότι είναι ψέματα;;;; Για τον λόγο που βάζω πιο κάτω... Παράθεση:
Δεν έχεις καταλάβει ή δεν θες να καταλάβεις... Οι ιθαγενείς ΔΕΝ ΞΥΡΙΖΟΝΤΑΙ... Έχεις δει ποτέ κάποιον ιθαγενή με γένια;;;; Απλά οι ιθαγενείς αμερικάνοι ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΓΕΝΙΑ... Για τον πολύ απλό λόγο ότι ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΓΟΝΙΔΙΟ!!!!! Εάν όμως πάει κάποιος εκεί κάτω και αναμιχθεί μαζί τους, το γονίδιο θα κολλήσει... Λοιπόν, μπορείς να το καταλάβεις αυτό, ναι ή όχι; Μπορείς να καταλάβεις ότι εάν η οποιαδήποτε φυλή (για την οποία δεν έχεις ψάξει ΠΟΤΕ να την μελετήσεις, αλλά βασίζεσε στα ψέματα που σου έχουν πει) είχε μία ανάμιξη με ένα λαό της Μεσογείου, θα είχαν βρεθεί μετά από τόσα χρόνια: Α) ΤΑΦΟΙ!!!! και δη ελληνικού τύπου τάφοι... Μέχρι στιγμής μηδέν στο πυλίκο.... Β) Αντικείμενα με σαφή μεσογειακό χαρακτήρα (πήλινα αντικείμενα, σπίτια, φρούρια, ΟΠΛΑ!!!)... Μέχρι στιγμής μηδέν στο πυλίκο.... Γ) Το μέταλλο οι λαοί της Μεσογείου το ήξεραν και δη τον σίδερο - οι υποτιθέμενοι Σπαρτιάτες γιατί δεν το δίδαξαν στους ιθαγενείς;;; Δόξα το Θεό (Ζεύς ή Βούδα αν προτιμάς) η Χιλή είναι πλούσια σε μέταλλα και δη δε χαλκό... Για ψάξε να δεις πότε άρχισαν οι νοτιοαμερικάνοι να χρησιμοποιούν τον χαλκό και τον κασίττερο... Δ) Γιατί στην Χιλή;;; Έκαναν τον γύρω του κόσμου για να βρουν ένα συγκεκριμένο μέρος; Η ανατολική νότιος αμερική δεν τους έκανε;;; Ε) Τι στα κομμάτια ήθελαν οι Σπαρτιάτε εκεί; Βολτούλα στο υπερπέραν; Έχουμε και άλλες αποδείξεις ότι οι Σπαρτιάτες περνούσαν τις Ηράκλεις στήλες (ΠΟΥ ΑΠΟΓΟΡΕΥΟΤΑΝ για τα ελληνικά πλοία να το πράξουν από τους Καρχηδονίους) και έκαναν ταξιδάκια στον Ατλαντικό; Ζ) Ακόμα και στις αποικίες που ιδρύθηκαν από τον Δωρικό χώρο ΔΕΝ έχουμε στοιχεία ότι κρατούσαν τα Σπαρτιατικά έθιμα και τον σπαρτιατικό τρόπο ζωής. Γιατί θα πρέπει να το κάνει μία ΟΛΙΓΟΜΕΛΗΣ ομάδα αποκομένη από την πατρίδα της και να μη υιοθετήση ένα πιο απλό τρόπο ζωής; Η) Οι Κάλλας, μπορούμε να πούμε ότι με βεβαιότητα ότι προέρχονται από τους Έλληνες της Βακτριανής. Για ψάξε να δεις πόσοι ΔΕΚΑΔΕΣ χιλιάδες έλληνες πήγαν στην Βακτριανή και για πόσο καιρό μιλούσαν ΕΠΙΣΗΜΑ την ελληνική και βίωναν τον ελληνικό πολιτισμό. Για ψάξε μετά να δεις ΠΟΣΑ στοιχεία μετά από 2500 χρόνια έχουν παραμείνει... ΕΛΑΧΙΣΤΑ... Οι Κάλλας που είχαν χιλιάδς φορές εντονότερη την ελληνική παρουσία στον χώρο τους, έχουν διατηρήσει ελάχιστη ελληνικότητα μεσα σε ένα σχετικά πολιτισμένο χώρο - οι ιθαγενείς αμερικάνοι με ισχνή ελληνική παρουσία διατηρούνε πολλά περισσότερα;;;;;; Παράθεση:
Απλώς απεχθάνομαι το ψέμα... Και ειδικότερα το ψέμα που γίνεται με σκοπό το κέρδος (από τους αφελείς ή από αυτούς που δεν θέλουν να ψάξουν για την αλήθεια) και για (όπως πολύ ωραία γράφεις) για πολιτικούς ή άλλους σκοπούς... Λοιπόν η μελέτη θέλει αποδείξεις. Μέχρι στιγμής εγώ είμαι που φέρνω - τουλάχιστον χάρτες και συγκρίσεις... Κανείς άλλος; Μήπως κάτι για τους Αραουκούνας ή για κάποιους άλλους χάρτες;;;
|
|||
|
|||
![]()
Φίλοι μου καλησπέρα σας.
Θα παραθέσω κάποια στοιχεία... Το Μάιο του 1978 στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» είχε δημοσιευτεί ένα άρθρο με τίτλο: «Ελληνικοί Αμφορείς βρέθηκαν στην Βραζιλία» και οι οποίοι είχαν βρεθεί στην περιοχή της Γκουαναμπάρα. Για το ίδιο θέμα ο καθ. Serge Hyten λέει πως οι αρχαίοι Ελληνες.. «είχαν χωρίς αμφιβολία εγκαθιδρύσει «προγεφυρώματα» στην Αμερική πολύ πριν από την ίδρυση της Καρχηδόνας και φαίνεται πως το ίδιο μπορεί να λεχθεί και για τους Αιγύπτιους. Τακτικές εξερευνητικές αποστολές ξεκινούσαν … με κατεύθυνση τη Δύση …» Κατά μήκος του ποταμού Ohio, βρέθηκαν υπερβολικά μεγάλες ποσότητες αντιγράφων κρητικού διπλού πέλεκι σε πέτρα και οι αρχαιολόγοι τα ονόμασαν πέτρινα λάβαρα. Επίσης ο σχηματισμός του ίδιου συμβόλου βρέθηκε σε ποσότητες και σε χαλκό. Οι ειδικοί λένε ότι είναι πολύ μεγάλη η ηλικία αυτών των ευρημάτων αλλά δεν μπορούν να πουν με βεβαιότητα το πώς βρέθηκαν εκεί... Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες ανασκαφές του Νορβηγού αρχαιολόγου Helge Ingstad που είδαν το φως το 1961, βρέθηκε αποικία των Βίκινγκς στα Νότια του Καναδά. Ο οικισμός αυτός χρονολογείται μεταξύ του 980 και 1020 μ.Χ.. Η έκταση του οικισμού καταδεικνύει την παρουσία 70 ως 90 ατόμων τα οποία έζησαν στην περιοχή περίπου 30 χρόνια. Οι αιτίες εγκατάλειψης του οικισμού μάλλον οφείλεται στην αδυναμία των Βίκινγκς να βρουν περιοχές τις οποίες θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν. Οι Βίκινγκς λοιπόν είναι οι πρώτοι ευρωπαίοι που, 500 χρόνια νωρίτερα απ’ τον Κολόμβο, θα αποικίσουν στο αμερικανικό έδαφος. Απ΄ότι φαίνεται δεν ήταν πρώτοι οι Πορτογάλλοι και οι Άγγλοι που πάτησαν πρώτοι σε ηπειρωτικό έδαφος της Αμερικής ..... Ευχαριστώ. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη AVATARGR : 08-06-08 στις 18:49 |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Πρώτα θα ήθελα να δω τις φωτογραφίες από τους λεγόμενους αμφορείς και από τον λεγόμενο οικισμό στην Βραζιλία; Δεύτερον, μια και ήταν τακτικές οι εκδρομούλες στην Αμερική θα ήθελα να ξέρω που γράφτηκε μία από αυτές τις αποστολές στα αρχαία κείμενα... Βλέπεις οι "εκδρομούλες" των Καρχηδονίων γράφονταν (περίπλους βασιλέως Άννωνος), η εκδρομούλα του Πυθέα του Μασσαλιώτη γράφτηκε, των διατλαντικών δρομέων όχι... Περίεργο δεν είναι;;;; ΥΓ Ο Ελληνικός οικισμός στην Βραζιλία είναι ένα από τα χιλιάδες ψέματα των Βραζιλιάνων παραμυθολόγων του τύπου "βρέθηκε Ελληνικό πλοίο μέσα σε ανθρακορυχείο - βρέθηκαν τα υπολείμματα Φοινικικού πλοίου σε παραλία" και δεν συμμαζεύεται... Λυπάμαι, αλλά όσο και να ψάξεις για στοιχεία δεν θα βρεις κάτι... Είναι δε τέτοια η μανία του παραμυθιού στην Βραζιλία που ακόμα και κτίρια του 16ου αιώνα τα χαρακτήρισαν σαν "Μεσογειακά" και έτρεχαν στα Πορτογαλικά αρχεία οι λογικοί άνθρωποι για να αποδείξουν την αλήθεια!!!!! Είπαμε: το ψέμα πουλάει... ΠΟΥΛΑΕΙ ΧΟΝΤΡΑ....
|
|||
|
|||
![]()
Φίλοι μου καλησπέρα σας.
Φίλε OANNHSEA τα στοιχεία αυτά βρήκα και μάλιστα με ονόματα... Δεν αναφέρω πουθενά περι Ελληνικου οικισμού αλλά ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΥΠΑΡΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΜΦΟΡΕΩΝ... Αλλά μιας και ζήτησες και εικόνες θα τις καταθέσω... Λόγο του ότι δεν βρήκα αυτες που ζήταγα αλλά κάποιες αντίστοιχες που είναι ίδες με αυτές που αναφέρω..... Αριστερά Κρητικός Πίθος-Δεξιά Πίθος που βρέθηκε στην παραθαλάσσια περιοχή του Bimini ![]() Κάποια στοιχεία απο την Αριζόνα...... Αριστερά δαχτυλίδι Μινωικής περιόδου-Δεξιά αποτύπωμα σε βράχο της Αριζόνα ![]() Αριστερά νόμισμα μινωικής περιόδου-Δεξιά αποτύπωμα σε βράχο της Αριζόνα ![]() Θα προσπαθίσω να βρώ και άλλες εικόνες... Ευχαριστώ. ΥΓ Καλή πληροφόρηση υπάρχει στην Ιστοσελίδα.... http://www.angelfire.com/pro/delfoi/page7.htm Ενδιαφέροντα είναι τα στοιχεία του κ. Ι. ΠΑΣΣΑ.. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη AVATARGR : 09-06-08 στις 19:26 |
|
||||
|
||||
![]()
Πολύ ενδιαφέροντα τα στοιχεία που βάζεις... ![]() Η αξιοπιστία τους όμως ελέγχεται μια και είναι από βιβλίο του Πασσά... Επίσης θα μπορούσαμε να έχουμε περισσότερα στοιχεία για αυτά; Όπως το που βρέθηκαν (πολιτισμός, θέση, και χρονολογία) Βλέπεις θα ήταν πολύ περίεργο τα αντικείμενα αυτά να είναι του 1000μ.χ όταν ο πολιτισμός των Μινωιτών είναι του 1400π.χ... Το γενικότατο Οχάιο και Αριζόνα δεν λέει και πολλά... Επίσης μία μικρή παρατήρηση: Τι γύρευαν οι Μινωίτες στις αυτές περιοχές και συγκεκριμένα στο ΚΕΝΤΡΟ των ΗΠΑ; Εφόσον ήταν λαός της θάλασσας, ποιό λογικό δεν θα ήταν να βρισκόταν τα αντικείμενα σε παραθαλλάσια περιοχή; Ή μήπως αποφάσισαν να φύγουν από την θάλασσα και να πάνε ντουγρού σε μία ημιέρημη περιοχή; Και ακόμα μία: Πως είναι δυνατόν να υπήρχαν σε μία περιοχή τα συγκεκριμένα κομμάτια και να μην έχει μεταφερθεί η τεχνολογία τους σε όλους τους γύρω λαούς; Για παράδειγμα τα διπλά τσεκούρια που βρέθηκαν στο Οχάιο. Γιατί να μην χρησιμοποιούσαν και οι Ινδιάνοι διπλούς πέλεκεις; Οι Μινωίτες είχαν τα πνευματικά δικαιώματα; Και οι Βίκινγκς είχαν διπλούς πέλεκεις - λέτε να είναι απόγονοι Μινωιτών; Επίσης γράφεις ότι βρέθηκε ο αμφορέας στα νησιά Bimini. Έτσι σκέτα; Μόνο ο αμφορέας βρέθηκε και μάλιστα ΤΟΣΟ καλοσυντηρημένος;;; Δεν βρέθηκαν ίχνη οικισμού, δεν βρέθηκαν άλλα στοιχεία, άλλα ευρήματα;;; Εάν ένα από τα κομμάτια που είχαν είχαν μαζί τους τα καράβια που πήγαν στην Αμερική: α) Δεν μοιάζει να είναι πιθάρι λαδιού σε καράβι (πολύ ανοιχτό στο άνω τμήμα)... β) Δεν θα μετέφεραν με αυτό χύμα τροφές γιατί είναι πολύ βαρύ για ένα καράβι - φανταστείτε πόση τροφή πρέπει να κουβαλάει. Θέλει τουλάχιστον 6 εβδομάδες ένα πλοίο για να διασχίσει τον Ατλαντικό. γ) Ακόμα και εάν τον παράτησαν πίσω, πως είναι δυνατόν να διατηρήθηκε τόσα χρόνια σε τόσο καλή κατάσταση;;;
ΟΥ ΠΑΝΤΟΣ ΠΛΕΙΝ ΕΙΣ ΚΟΡΙΝΘΟΝ BELLUM OMNEUM CONTRA OMNE - ΦΩΤΙΑ ΠΕΡΠΑΤΑ ΜΑΖΙ ΜΟΥ Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη OANNHSEA : 10-06-08 στις 06:08 |
|
|||
|
|||
![]()
Φιλοι μου καλησπέρα σας.
Φίλε μου OANNHSEA σε κάποια εύλογα ερωτήματα που θέτεις δεν δύναμαι να σου απαντήσω αλλά μόνο ένας ειδικός... Ας μην ξεχνάμε πως η αρχαιολογία (όπως και άλλες επιστήμες) είναι μια επιστήμη που πρέπει κάποιος να εντρυφήσει αρκετά και μάλιστα σε συγκεκριμένα θέματα... Θυμάμαι μάλιστα ότα πριν απο αρκετα χρόνια (1978) είχα γνωριστεί οικογενιακά με έναν Αιγύπτιο καθηγητή Αρχαιολογίας με ειδικότητα στους παπύρους.. Η εξειδικεύσει του όμως ήταν Παπυρολόγος Ελληνιστικών χρόνων... Νομίζω πως είναι κατανοητό πως μόνο υποθέσεις δυνάμεθα να κάνουμε τόσο στις δικές σου απορίες αλλά και όλων μας... Κάθε θεωρία έχει και τα στοιχεία της αλλα και τα τρωτά της... Ευχαριστώ. ΥΓ. Εάν βρώ κάποια άλλα στοιχεία ,πληροφορίες ή και φωτό θα τις καταθέσω. |
![]() |
|
|