![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
2.Κάποιες θρησκείες ομιλούν όντως περί Δημιουργού,προσωπικού Θεού.Αλλά τι χαρακτηριστικά έχει αυτός;Μπορεί να σκεφθείτε εδώ ότι έχει κάποια που ομοιάζουν με τα χριστιανικά.Αλλά και το σατανιστικό σύμβολο(το σύμβολο του αντιπάλου του Θεού)είναι ο ανάποδος σταυρός .Είναι,λοιπόν,ένας...σταυρός(από τα άπειρα σχήματα κυριολεκτικώς που θα μπορούσαν να εχούν διαλεχθεί).Μόνον που είναι (παρ)αλλαγμένος (ελαφρώς αλλαγμένος) ώστε να μην είναι κατά τον ορθό τρόπο στημένος... Παράθεση:
![]() Ακόμη,πρέπει να πούμε πως οι αγιορείτες έχουν βρει τον τρόπο,σύμφωνα με το σε ποιο μέρος της καρδιάς νοιώθουν πύρωμα κατά την προσευχή(ο Θεός είναι"πυρ καταναλίσκον"και "φως που καίει"...),να αντιλαμβάνονται εάν είναι εκ του Θεού ή εκ του πονηρού και να δρουν αναλόγως.Υπάρχουν συγκεκριμένα κριτήρια,λοιπόν,για το αν κάτι είναι "άγγελος φωτός"ή είναι "μετασχηματισμένος άγγελος φωτός" και αυτό έχει να κάνει πολύ και με τον ψυχολογικό αντίκτυπο(ένα εκ των κριτηρίων).Για να αναφέρουμε ένα(ακόμη) κριτήριο λογικής διακρίσεως,ο "πονηρός" γνωρίζει μόνο τα φαινόμενα,π.χ.βλέπει τον Πάκιο με λάγνα μάτια και καταλαβαίνει ότι σκέφτεται κάτι πονηρό...Βέβαια,υπάρχει κι η περίπτωσι να προσποιείστε,αλλά να μην τα πολυλέμε αυτά από έξω... ![]() Φιλικά, Παθοκτόνος.
"Βουβές ψυχές,θλιμμένες!Και τ'απόβραδο/ Προσμένουν το Χριστό μας από πέρα..... .....Κ'εκείνος έρχεται...../ με τ'άγιο φως αχνόφεγγο στεφάνι του/ .....με τα θεικά,χαμηλωμένα μάτια....../ του κάμπου τα στρουθιά και τα πετούμενα...... άμα τον δούνε χαμηλώνουν πρόσχαρα...... Και σκύβει στις ψυχές που τον προσμένουν/ Σιγά...πονετικά" Από: "Εσπερινός" του Λάμπρου Πορφύρα(1894-1932), "Πας ο επί γης και υπό γην χρυσός αρετής ουκ αντάξιος"-Πλάτων Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Παθοκτόνος : 16-03-06 στις 21:57 |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
Τώρα, αυτά που μας λες για τους Βουδιστές και τη γιόγκα, δεν τα γνώριζα.. και είναι πολύ ενδιαφέροντα. Δεν έχω γνωρίσει Βουδιστή, αλλά γνωρίζω άτομα που κάνουν γιόγκα χρόνια. Αν και είναι ήρεμοι και ακολουθούν σωστή διατροφή κλπ, εμένα προσωπικά λιγάκι με απωθούν.. δε ξέρω γιατί, μάλλον ξέρω.. μου φαίνονται πολύ εγωιστές, οι περισσότεροι μιλούν μόνο για τον εαυτό τους και φροντίζουν μόνο αυτόν [τουλάχιστον αυτοί που έχω γνωρίσει, προσωπική άποψη] Έχω προσπαθήσει να κάνω γιόγκα [έχω μια φίλη δασκάλα], αλλά δε μου άρεσε.
Για τα λεφτά τα κάνεις όλα..[?] Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Drymonia : 17-03-06 στις 06:10 |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Για την πληροφόρησή σου κάνω πολεμικές τέχνες (και δει ανατολικές) 3.5 χρόνια και δεν βγάζουμε καμιά κραυγή ούτε κινούμαστε δεξιά-αριστερά σε "φόρμες". Άντε τώρα εξήγησέ μου πώς μπορεί να τους επικαλούμαι. Τι "θεϊκά" είναι αυτά που διαβάζω από σένα και αντιπροσώπους της εκκλησίας για τις πολεμικές τέχνες, την στιγμή που αγνοούν την διδασκαλία τους αλλά και την ίδια την εκπαίδευση, δεν λέγεται. Εδώ είδα σε χριστιανικό ντοκυμαντέρ ότι ο Μπρούς Λή φώναζε δαίμονες με την κραυγή "KIAI" που όπως έλεγε το ντοκυμαντέρ σήμαινε "έλα δαίμονα σε μένα". Όποιος ξέρει από πολεμικές τέχνες, ξέρει ότι αυτό που γράφει το ντοκυμαντέρ είναι τελείως λάθος και δηλώνει ΦΟΒΕΡΗ άγνοια του χώρου. Kiai είναι ΙΑΠΩΝΙΚΗ λέξη (ο Brucάκος ήταν κινέζος ![]() ![]() Με το δικό σου σκεπτικό αν κρίνω πώς κάνω εγώ την προπόνηση πρέπει και όλοι όσοι κάνουν ελληνορωμαϊκή να είναι σατανιστές. ![]() Έλεος, να μην τα βάζουμε όλα στο ίδιο καζάνι. Εδώ το taichi ας πούμε είναι και επίσημα πλέον από την εκκλησία της ελλάδος αίρεση!!!! Πραγματικά λύνομαι στα γέλια όταν τα ακούω αυτά τα πράγματα. ![]() Και η θέση σου πάνω στην γιόγκα δείχνει, ότι δεν ξέρεις που σου παν τα 4 στο θέμα. Για ποιά γιόγκα μιλάς. Γιόγκα από γιόγκα διαφέρουν και σε σκεπτικό και σε φιλοσοφία. Υπάρχουν συστήματα γιόγκας τα οποία στερούνται φιλοσοφικού υπόβαθρου και είναι ασκήσεις διατάσεων και τίποτα περισσότερο. Δεν υπάρχει ας πούμε γυμναστική στην Ινδία που κάνουμε στο σχολείο με αυτό το όνομα, ένας τύπος γιόγκας είναι. Τελικά για ποιά γιόγκα μιλάς? |
|
||||
|
||||
![]()
Η αληθεια ειναι οτι σταματησα να παρακολουθω τη συζητηση λιγο μετα απο τη δημοσιευση μου στην πρωτη σελιδα.Απλα μπαινω σφηνα για να παρακαλεσω τον Rbt3r να μας δωσει τα φωτα του σε ξεχωριστα τοπικς για θεματα οπως η φιλοσοφια των πολεμικων τεχνων και γενικοτερα των ανατολιτικων δοξασιων.
Παράθεση:
![]()
EN TO ΠΑΝ Ιδρυτικό μέλος και υπεύθυνος επικοινωνίας Gateway Team Ιδρυτικό μέλος Κέντρου Αναζήτησης Πανεπιστημίου Αιγαίου ---------------------------------------- meta Journalist Αγαλματένια Κρίνα Μυθικισμός Το πρόβλημα της ιστορικότητας του Ιησού Δούρειος Ίππος (Β' έκδοση!) |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Παράθεση:
![]() ![]() Γιατί "αέρα" και όχι την "Υπερμάχω στρατηγό" ας πούμε? Δεν έβγαζε νόημα. Beetle πες τα όλα!!! Aπο beetle: Δεν υποστηριζω σωνει και καλα οτι η επικληση γινοταν ηθελημενα(τουλαχιστον απο τη συντριπτικη πλειοψηφια-για να αφηνουμε παραθυρακια). Μη τρελαθουμε τελειως. Εγω στην ερωτηση σου απαντησα και την επομενη φορα που θα σε δω θα σου φερω τη μελετη ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη beetlejuice : 17-03-06 στις 08:40 |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Η μόνη περίπτωση να έχει γίνει κάτι τέτοιο, είναι ο δάσκαλος να τα έχει μπλέξει στο κεφάλι του και να μεταδίδει το εσωτερικό του μπάχαλο στους μαθητές. Ισχύει και εδώ το ότι δεν φταίνε οι Ιδέες για τους οπαδούς τους (όπως δεν φταίει ο Χριστός και η διδασκαλία Του για τις σταυροφορίες και την ιερά εξέταση). Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Ο Παθοκτόνος μιλά μάλλον για συγκεκριμένα συστήματα τα οποίο καλό θα ήταν να κατονομάσει. Μιλά για όλες τις ανατολικές πολεμικές τέχνες μαζί και δεν κάνει κανένα διαχωρισμό, το οποίο είναι άδικο. Με το σκεπτικό του παθοκτόνου, όλοι οι
μοναχοί είναι πισωγλέντηδες, οι παπάδες θεοεμπαίχτες και η εκκλησία ληστρικό ίδρυμα και υποστηρικτής της δικατορίας. Επίσης αν κρίνουμε από τον επικεφαλής της αυτή την στιγμή είναι και υποκριτές διότι ο εν λόγω επικεφαλής είχε γκόμενα όταν ήταν μητροπολίτης στο Βόλο και μάλιστα έχει και εξώγαμο και έχει το θράσος να μιλά για τις προγαμιαίες σχέσεις. ![]() Υπάρχουν και καλοί παπάδες και μοναχοί και είναι αδιαμφισβήτητο αλλά έτσι όπως έχει γίνει η εκκλησία ένα pogrom χρειάζεται. Το λέω αυτό διότι πιστεύω στο μήνυμα του χριστιανισμού το οποίο κάποια ασυνείδητα κοπρόσκυλα έχουν καταξεφτιλήσει, ενώ ταυτόχρονα λυμαίνονται την περιουσία του ελληνικού λαού (γιατί μη γελιόμαστε η εκκλησίες επί τουρκοκρατίας δεν είχαν λεφτά να τελέσουν την λειτουργία και πήγαιναν οι διάκονοι και ζητιάνευαν για να βρούν ψωμί για την λειτουργεία, από κει βγήκε το ρήμα 'διακονεύω", και τώρα μου κυκλοφορούν με θωρακισμένη mercedes ![]() Με λίγα λόγια μην τα ισοπεδώνουμε όλα, καλοί και κακοί υπάρχουν παντού, το θέμα είναι τί θες να δείς εσύ από τα δύο. Η γιόγκα στην οποία αναφέρεται ο παθοκτόνος δεν είναι ούτε η χάθα γιόγκα, ούτε η ράτζα γιόγκα (που είναι και τα πιο διαδεδομένα συστήματα στον κόσμο) αλλά η vajrayana yoga που βάζω στοίχημα ότι δεν θα βρείς πουθενά στην Ελλάδα. |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Σχετικά με τις πολεμικές τέχνες,έχω ακούσει από πολλούς τις συγκεκριμένες πληροφορίες,αλλά σε ψηφιακή μορφή μπορώ να παραπέμψω σε μίαν απολογία ενός πρώην δασκάλου μίας εξ αυτών που έχει δημοσιευθεί εδώ(δυστυχώς ή ευτυχώς):http://www.oodegr.com/oode/anatolikes/tae_kwo_do2.htm
"Βουβές ψυχές,θλιμμένες!Και τ'απόβραδο/ Προσμένουν το Χριστό μας από πέρα..... .....Κ'εκείνος έρχεται...../ με τ'άγιο φως αχνόφεγγο στεφάνι του/ .....με τα θεικά,χαμηλωμένα μάτια....../ του κάμπου τα στρουθιά και τα πετούμενα...... άμα τον δούνε χαμηλώνουν πρόσχαρα...... Και σκύβει στις ψυχές που τον προσμένουν/ Σιγά...πονετικά" Από: "Εσπερινός" του Λάμπρου Πορφύρα(1894-1932), "Πας ο επί γης και υπό γην χρυσός αρετής ουκ αντάξιος"-Πλάτων |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Πάντως, αν ίσχυε κάτι τέτοιο, (χωρίς να αποκλείω τίποτα βέβαια μιας και δε γνωρίζω) το λιγότερο που θα γινόταν ,είναι ο χαμός αφού είναι ουκ ολίγοι αυτοί που θα χρησιμοποιούσαν μία τέτοια -αποδεδειγμένη- πληροφορία.. Παράθεση:
![]()
|