Το forum του μεταφυσικού  

Επιστροφή   Το forum του μεταφυσικού > Συζητήσεις > Ψυχικά Φαινόμενα – Μεταφυσική –Αποκρυφισμός

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 16-01-07, 11:03
Το avatar του χρήστη σωτηρης
σωτηρης Ο χρήστης σωτηρης δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member

Περιοχή: Ναύπλιο - Καστοριά
Προεπιλογή

εκανα καποιο λαθος κ δεν φαινεται η παραθεση. το παραπανω κειμενο ειναι απαντηση στον R-b-t3r
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 16-01-07, 11:06
Το avatar του χρήστη leo morpheus
leo morpheus Ο χρήστης leo morpheus δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Πειραιάς
Προεπιλογή

Σωτήρη,προφανώς εννοείς ότι υπάρχουν πιο πολύπλοκες τεχνικές.Έτσι δεν είναι;Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η επίκληση δεν είναι στη σφαίρα της μαγείας.
Σίγουρα,όμως δεν είναι παιχνίδι και πρέπει οι επίδοξοι μάγοι να προσέχουν...
Από τη στιγμή που μπαίνεις στη διαδικασία να καλέσεις ένα πνεύμα,ίσως με τον καιρό να αποκτήσεις τεράστιες γνώσεις και να φτάσεις να γίνεις π.χ.μεγάλος Καμπαλιστής...
Όλα από κάπου ξεκινάνε,οπότε ο χώρος της μαγείας είναι τεράστιος και είναι δύσκολο να πούμε αυτό είναι μαγεία,ενώ αυτό δεν είναι γιατί απλά είναι πιο εύκολο από το άλλο...
Παλιά 16-01-07, 11:24
Junior Member

Προεπιλογή

τελικα φιλε μου αυτο που ειπες τωρα ισως να ειναι κ η πιο σωστη απαντηση στο θεμα που ανοιξαμε. σηγουρα ο χωρος της μαγειας ειναι τοσο μεγαλος κ τοσο μπερδεμενος που ποτε κανεις δεν μπορει να δωσει απαντηση με σηγουρια κ με απολυτη ακριβεια
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 16-01-07, 14:24
Το avatar του χρήστη R-b-t3r
R-b-t3r Ο χρήστης R-b-t3r δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Κουμπαριστάν
Προεπιλογή

Παράθεση:
θελω να δειξω πως ειναι κατι το πολυ απλο η ολη διαδικασια κ μην μου πεις τωρα οτι ολα τα μαγια ειναι απλα. καλη η θεωρια αλλα αν δεις κ την πραξη ισως να αλλαξεις γνωμη για πολλα πραγματα κ κυριως για το τι εστι μαγεια! πιστεψε με, η ολη ιστορια με το πνευμα δεν εχει κ τοσο μεγαλο νοημα μπροστα σε αλλα που γινονται
Έχει υποθεί πως οι μεγάλες αλήθειες στο σύμπαν είναι απλές.

Γενικά δεν πιστεύω ότι είναι πολύπλοκη η μαγεία. Πίστη χρειάζεται και μεθοδικότητα. Αν λείπει κάτι από αυτά τότε απλά δεν πετυχαίνει. Άλλωστε μερικές φορές την χρησιμοποιείς άθελά σου.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 16-01-07, 15:21
Το avatar του χρήστη Vaso
Vaso Ο χρήστης Vaso δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member

Περιοχή: unknown
Προεπιλογή

Φίλοι μου,
θεωρώ οτι αν δεν γνωρίζαμε τα όρια μας θα ήμασταν ικανοί για τα πάντα.!Αν δεν υπήρχαν αυτοί οι ανόητοι φραγμοί στ μυαλό μας κ ήμασταν ελεύθεροι θα είχαμε κατακτήσει τ σύμπαν.Έτσι είναι κ η μαγεία.!Δεν την γνωρίζουμε πραγματικά κ γι'αυτό την φοβόμαστε και δεν μπορούμε να την εφαρμόσουμε.!Γι'άυτο υπάρχουν όλα αυτά τα ερωτήματα...
Παλιά 16-01-07, 20:19
Το avatar του χρήστη Μιχάλης
Μιχάλης Ο χρήστης Μιχάλης δεν είναι συνδεδεμένος
Banned

Περιοχή: Αργολίδα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Vaso
Φίλοι μου,
θεωρώ οτι αν δεν γνωρίζαμε τα όρια μας θα ήμασταν ικανοί για τα πάντα.!Αν δεν υπήρχαν αυτοί οι ανόητοι φραγμοί στ μυαλό μας κ ήμασταν ελεύθεροι θα είχαμε κατακτήσει τ σύμπαν.Έτσι είναι κ η μαγεία.!Δεν την γνωρίζουμε πραγματικά κ γι'αυτό την φοβόμαστε και δεν μπορούμε να την εφαρμόσουμε.!Γι'άυτο υπάρχουν όλα αυτά τα ερωτήματα...
Αγαπητή Βάσω, θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω με την άποψή σου πάνω στο θέμα του φόβου και των φραγμών. Ο φόβος είναι ένας φυσιολογικός αμυντικός μηχανισμός, χρήσιμος για την επιβίωση του ανθρώπου, όταν τουλάχιστον διατηρείται μέσα στα πλαίσια του μέτρου. Ειδικά για το φόβο απέναντι στη μαγεία θα διαφωνήσω ακόμα περισσότερο, λέγοντας πως ο φόβος καλώς υπάρχει. Είναι σοβαρά πράγματα αυτά, που δεν σηκώνουν χαλάρωση και ανάλαφρη διάθεση. Διαφωνώ, μάλιστα με διάφορα έντυπα που στη θεματολογία τους περιλαμβάνουν διάφορες πρακτικές, ακόμα και αν θεωρούνται απλές και "μη σοβαρές" (ως προς τα αποτελέσματα που μπορεί να έχουν). Κανένας υποψήφιος μάγος δεν πήρε τη γνώση της μαγείας από το δάσκαλό του ως παιχνίδι για να παίζει όταν βαριέται, αντίθετα χρειάστηκε μια μεγάλη περίοδος προετοιμασίας για να ακολουθήσει έστω και το απλούστερο τυπικό. Χαριτολογώντας, θα σας προέτρεπα να απολαύσετε την ταινία κινουμένων σχεδίων " Ο μαθητευόμενος μάγος" για να δείτε τι ευτράπελα στην αρχή, σοβαρότερα μετά συμβαίνουν από τη χρήση της μαγείας από αδαείς.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 17-01-07, 09:05
Το avatar του χρήστη agaliarep
agaliarep Ο χρήστης agaliarep δεν είναι συνδεδεμένος
Banned

Περιοχή: Mandri
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Μιχάλης
Διαφωνώ, μάλιστα με διάφορα έντυπα που στη θεματολογία τους περιλαμβάνουν διάφορες πρακτικές, ακόμα και αν θεωρούνται απλές και "μη σοβαρές"
Αυτή η χαλαρότητα που αναφέρει νομίζω ο Μιχάλης είναι η πιο επικίνδυνη. Αυτή η ελαφρότητα που περνάει μέσα από διάφορες φυλλάδες και διαμορφώνει μια χαλαρή άποψη για θέματα που εάν μπεις πιο βαθιά υπάρχει πρόβλημα.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 17-01-07, 18:37
Junior Member

Προεπιλογή

καλησπερα σε ολους σας!! επιδη νομιζω οτι το γενικεψαμε λιγο το θεμα, θα ηθελα να ρωτησω κατι επι του θεματος. μηπως γνωριζει κανεις που μπορω να βρω βιβλια σχετικα με επικλησεις πνευματων? εχω διαβασει καποια πραγματα, κυριως ομως οτι βρισκω εντελως τυχαια δεξια κ αριστερα. σκεφτομαι να ασχοληθω ακομα περισσοτερο κ ειπα να το παρω απ' την αρχη, συστηματικα.. ψαχνω να βρω βιβλια επι του θεματος εγκυρα κ αξιοπιστα. ζηταω συγνωμη αν το post μου εχει χαρακτηρα "αγγελιας". οποιος γνωριζει κατι, ας μου στειλει προσωπικο μνμ για να μην συνεχιστει εδω η αναζητηση μου. σας ευχαριστω πολυ!!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 17-01-07, 20:21
Το avatar του χρήστη Vaso
Vaso Ο χρήστης Vaso δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member

Περιοχή: unknown
Προεπιλογή

Αγαπητε Μιχάλη,
προφανώς δεν έγραψα σωστά αυτό που ήθελα να εκφράσω.Συμφωνώ απόλυτα με την αποφυγή της ελαφρότητας και με το πόσο σημαντικό ρόλο παίζει ο φόβος στην ζωή μας.Εγώ ήθελα να τονίσω το ότι μερικές φορές είναι απαραίτητο να παίρνουμε ρίσκα.Έτσι μαθαίνουμε.ΠΡΟΣΟΧΗ:πρέπει να σκεφτόμαστε όμως καλά πριν πάρουμε τέτοιες αποφάσεις.!Και δεν πρέπει να βασιζόμαστε μόνο στην επιθυμία μας να γνωρίσουμε το άγνωστο αλλά και στην λογική και πάνω από όλα οφείλουμε να σκεφτόμαστε τις επιπτώσεις΄.
Παλιά 18-01-07, 02:50
Junior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Vaso
Αγαπητε Μιχάλη,
προφανώς δεν έγραψα σωστά αυτό που ήθελα να εκφράσω.Συμφωνώ απόλυτα με την αποφυγή της ελαφρότητας και με το πόσο σημαντικό ρόλο παίζει ο φόβος στην ζωή μας.Εγώ ήθελα να τονίσω το ότι μερικές φορές είναι απαραίτητο να παίρνουμε ρίσκα.Έτσι μαθαίνουμε.ΠΡΟΣΟΧΗ:πρέπει να σκεφτόμαστε όμως καλά πριν πάρουμε τέτοιες αποφάσεις.!Και δεν πρέπει να βασιζόμαστε μόνο στην επιθυμία μας να γνωρίσουμε το άγνωστο αλλά και στην λογική και πάνω από όλα οφείλουμε να σκεφτόμαστε τις επιπτώσεις΄.
αλιμονο... τι θα απογινουμε αν σταματησουμε να ρισκαρουμε στη ζωη μας? σχετικα με τις επιπτωσεις οπως λες κ εσυ, αγαπητη Vaso, πιστευω πως δεν αξιζει να αποφασιζουμε εχοντας αυτες ως κριτηριο, οσων αφορα "το αγνωστο" παντα.. μονο σεναρια κ εικασιες μπορουμε να κανουμε. δεν ξερω για εσας, παντως εγω δεν μπορω να βασιζομαι σε "πιθανα σεναρια"... κ κατι ακομα: ειναι καλο που κ που να αφηνουμε στην ακρη την λογικη κ να λειτουργουμε με βαση το συναισθημα

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη σωτηρης : 18-01-07 στις 02:51
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν μπορείτε να προσθέσετε νέα threads
Δε μπορείτε να απαντήσετε
Δεν μπορείτε να προσθέσετε συνημμένα
Δεν μπορείτε
BB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 00:37.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.