![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Χε αυτά δεν βγαίνουν στην φόρα γιατί περιμένουν να τα χρησιμοποιήσουν την κατάλληλη στιγμή. Μην ξεχνάς ότι μπορούν να αποτελέσουν και μοχλό πίεσης προς τον Χριστόδουλο και αν αποκαλυφθούν σε μια ακατάλληλη στιγμή θα αρχίσουν να τους ψάχνουν όλους χώρια που κανείς δεν θέλει την απαξίωση της εκκλησίας γιατί θα βγάλει και εκείνη στη φόρα διάφορα. ![]() Οπότε μιλάμε καθαρά για μια ισοροπία τρόμου. Εγώ την πληροφορία την άκουσα από πολύ αξιόπιστη πηγή οπότε ψάξτο λίγο και δεν θα χάσεις. ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Θέλεις να το εξηγήσεις λίγο; Εννοώ, πως αν παραβλέψουμε τις θεωρίες περί μη-ύπαρξης του Χριστού και τις θεωρίες περί ανθρώπου (και όχι θεανθρώπου), μένει η χριστιανική ιστορία όπως την ξέρουμε. Έχουμε να κάνουμε με πνεύμα που ενσαρκώθηκε και γύρισε εκεί απ' όπου ήρθε συνεχίζοντας την ιστορία ως το τέλος (αρμαγεδών κλπ) ή εννοείς το Πνεύμα ως Ιδέα, ή Συμβολισμό για κάτι;
Ο Χριστός προυπήρχε σας Θεός που είναι, 2000 χρόνια πρίν ενσαρκώθηκε, έγινε άνθρωπος δηλαδή χωρίς να χάσει και την θεική του υπόσταση. Είναι σαν ένα βασιλιά να ενδυθεί με τα ρούχα του εργάτη, δεν χάνει την ιδιότητα ως βασιλιάς. Αυτό έγινε για μπορέσει ο άνθρωπος να πλησιάσει τον Πατέρα Θεό δια του Χριστού. Επίσης πέθανε άγιος καθώς ήταν και αναστήθηκε νικώντας τον θάνατο και πέρνοντας την εξουσία που μόνο Αυτός έχει να συγχωρεί όποιον Τον επικαλεσθεί, και να ελευθερώσει, όντας νικητής, όποιον έχει "δέσεϊ" ο διάβολος. Πέρα από το θεωρητικό (να το θέλεις) θα ήθελες να μου πεις και το πρακτικό; Οι αλλόθρησκοι που γεύονται κάτι ανάλογο, γεύονται την ίδια πηγή (με άλλο όνομα) ή χρησιμοποιώντας τεχνικές όπως π.χ. ο διαλογισμός γίνονται ευάλωτοι στην επίθεση δαιμόνων και γεύονται κάτι ψεύτικο; Αυτό δεν θα στο εξηγήσω εγώ. Αν πραγματικά ενδιαφέρεσε θα το γευτείς μόνος σου. Κάνε ένα πείραμα όποτε εσύ θελήσεις, ή όποτε έρθεις σε μία δύσκολη θέση (οποιαδήποτε και αν είναι αυτή). Επικαλέσου (που σημαίνει ζήτα, πές ότι έχεις ανάγκη, δεν είναι κάποια τελετή, ή κατι τυπικό) από όποιον θεό μπορείς να σκεφτείς, κάνε ακόμα και γιόγκα ή ότι άλλο θές και μετά από όλα αυτά ζήτα (αν θες εσύ και όχι επειδή στο λέω εγώ) τον Χριστό. Άνοιξε την καρδιά σου σε Αυτόν και πές του ότι έχεις ανάγκη και σε προβληματίζει. Ζήτα του όμως προπάντων την συχγώρεση και θα δεις εσύ τι θα γευτείς... Αυτό έκανα εγώ και μου έφυγε ένα τεράστιο βάρος, που απορούσα πως ζούσα με αυτό τόσα χρόνια, είρθε μια απέραντη χαρά μέσα μου από το πουθενά, άλλαξε η ζωή μου, αλλά προπαντων κατάλαβα εγω προσωπικά ότι ο Χριστός είναι ζωντανός και ανεστημένος, όσο περίεργο και να ακούγεται! |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Eνδιαφέρουσα είναι και η αποψη της Αλτάνης που αντιπαραθέτει τον ανατολικό διαλογισμό με τον Ελληνικό, λέγοντας ότι ο πρώτος αποσκοπεί μόνο στη προσπάθεια του ανθρώπου να προσεγγίσει το Θείο, χωρίς να κάνει τίποτε για την αυτοβελτίωσή του και δίχως ενδοσκόπηση [φυσικά, αυτή είναι μια άποψη]. Παράθεση:
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Διάβασα στα "σχετικά" πεταχτά το φόρουμ και θα ήθελα να προσθέσω:
Κατ' αρχήν στο θέμα της γιόγκα και του Βουδισμού. Ασχολούμε αρκετό καιρό με παρόμοια θέματα και αναρωτιέμαι πού συναντήσατε βιβλία στα οποία αναφέρεται ότι ο Βούδας (ποιός απο όλους του Βούδες, δεν ήταν ένας) απεχθανόταν τη γιόγκα. Άν όντως την απεχθανόταν, τότε για ποιό λόγο αναπαρίσταται (όλοι οι βούδες) στη στάση του λωτού πάντα, η οποία στάση είναι γνωστή ως και¨"Η τέλεια στάση διαλογισμού" και σχετίζετα άρρηκτα με όλα τα είδη γιόγκα που όπως είναι γνωστό προέρχονται απο τον Ινδουισμό και πιο συγκεκριμένα τον Βραχμανισμό και τις πρακτικές διαστάσεις της φιλοσοφίας του. Μήπως η απέχθεια του Βούδα προς τη γιόγκα δεν αναφερόταν τόσο στη γιόγκα ως σύστημα άσκησης, αλλά γενικότερα στον τρόπο θεώρησης των πραγμάτων και γενικότερα της βραχμανικής και ινδουιστικής φιλοσοφίας;Στο Ιστορία της Ινδικής φιλοσοφίας ο Άλμπερτ Σβάιτσερ αναλύει τη φιλοσοφική διαφωνία μεταξύ των 2, δηλ. βουδισμού και βραχμανισμού. Επίσης, υπάρχει και συγκεκριμένη διαφορά μεταξύ Θιβετιανού βουδισμού και βουδισμού. Προσωπικά δε νομίζω πως ο Βούδας ήταν σε θέση να εκφράσει οποιαδήποτε απέχθεια, όπως καταλαβαίνουμε εμείς τη λεξη και με το συγκεκριμένο φορτίο που αυτή φέρει, αφού αυτός ήταν που δίδαξε πρώτος την υπέρτατη αγάπη. Επίσης, νομίζω πως η γιόγκα έχει άμεση σχέση με όλες τις ανατολικές θρησκείες και πολεμικές τέχνες και πολλές ατροφικές παραλλαγές της εφαρμόζονται ασυνείδητα και απο τους δυτικούς. Σχετικά με τα σχόλια περι πολεμικών τεχνών και δαιμόνων, έχω να εκφράσω τη δυσαρέσκειά μου, όχι μόνο για την ανιδεότητα αυτών που παραπληροφορούν, αλλά και για την ίδια την κατάσταση αυτών, που χωρίς καμιά στάλα έρευνας θεωρητικής και πρακτικής εμπειρίας, καρκινώνουν τις συνειδήσεις των υπολοίπων, μια τάση χαοτικών που δεν έχουν κατανοήσει καμιά θρησκεία και φιλοσοφία σε οποιοδήποτε βάθος ή διάστασή της και ως εκ τούτου αναλίσκονται μέσα στον προσωπικό τους λαβύρινθο. Προφανώς υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη για όλους μας, έως ότου υπάγουμε την κρίση μας στο πεδίο της "απόλυτης" αντικειμενικότητας. Σχετικά και με το topic, η έρευνα γύρω απο θρησκείες-φιλοσοφίες και παραθρησκείες του κόσμου μου έδωσε τη δυνατότητα να δω τον χριστιανισμό απο ένα διαφορετικό πρίσμα και τον αποδεχθώ ξανά, σαν τον άσωτο υιό. Μία είναι η κοινή βάση των θρησκειών του κόσμου και μοναδική. Ένας είναι ο στόχος, αλλά διαφορετικό τα βέλη. Ο χριστιανισμός πλέον και όχι μόνο ο ορθόδοξος αλλά όλες οι παραλλαγές του, είναι μια νεκρή θρησκεία. Όχι γιατί δεν διδάσκει τα σωστά και συνετά, αλλά γιατί οι ηγέτες του έχουν περερμηνεύσει τις διδασκαλίες του, συνειδητά είτε ασυνείδητα, έχασαν τις ρίζες του, ρίχνοντάς τον κι αυτόν στα τάρταρα της δυτικής παρηκμασμένης κοινωνίας ,της υποταγής συνειδήσεων. Ο κόσμος στον οποίο ζούμε είναι μια απαίσια απομίμηση της πραγματικότητας κι εμείς εν δυνάμει θεοί πεθαίνουμε εν ενεργεία ανθρωποειδή. Τέλος, και σε όσους ενδιαφέρονται, ευεργετική θα ήταν η αναγνώριση της σχέσης που υπάρχει μεταξύ του κόσμου των ιδεών του πλάτωνα, της μάγια των ινδών, της σαμσάρα των βουδιστών, του διαβόλου των χριστιανών και της "τρέλας" των Τολτέκων. |
|
|||
|
|||
![]()
Ο χριστιανισμός πλέον και όχι μόνο ο ορθόδοξος αλλά όλες οι παραλλαγές του, είναι μια νεκρή θρησκεία. Όχι γιατί δεν διδάσκει τα σωστά και συνετά, αλλά γιατί οι ηγέτες του έχουν περερμηνεύσει τις διδασκαλίες του, συνειδητά είτε ασυνείδητα, έχασαν τις ρίζες του, ρίχνοντάς τον κι αυτόν στα τάρταρα της δυτικής παρηκμασμένης κοινωνίας ,της υποταγής συνειδήσεων. Ο κόσμος στον οποίο ζούμε είναι μια απαίσια απομίμηση της πραγματικότητας κι εμείς εν δυνάμει θεοί πεθαίνουμε εν ενεργεία ανθρωποειδή.
Ο Χριστιανισμός δεν πρέπει να είναι θρησκεία, είναι τρόπος ζωής, όσο για τα άλλα συμφωνώ απόλυτα. Για να αναζήσει όμως ο χριστιανισμός, πρέπει ο Χριστός να ζήσει στην καρδιά του κάθε ανθρώπου και όχι να καλουπονόμαστε πίσω από μία θρησκεία, τότε όλα θα ήταν καλύτερα. Οι θρησκείες χωρίζουν, ο Χριστός ενώνει. |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
"Βουβές ψυχές,θλιμμένες!Και τ'απόβραδο/ Προσμένουν το Χριστό μας από πέρα..... .....Κ'εκείνος έρχεται...../ με τ'άγιο φως αχνόφεγγο στεφάνι του/ .....με τα θεικά,χαμηλωμένα μάτια....../ του κάμπου τα στρουθιά και τα πετούμενα...... άμα τον δούνε χαμηλώνουν πρόσχαρα...... Και σκύβει στις ψυχές που τον προσμένουν/ Σιγά...πονετικά" Από: "Εσπερινός" του Λάμπρου Πορφύρα(1894-1932), "Πας ο επί γης και υπό γην χρυσός αρετής ουκ αντάξιος"-Πλάτων Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Παθοκτόνος : 17-03-06 στις 22:36 |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
(της)New Age.Ακόμη,ο δυτικός Βουδδισμός είναι ένας αρκετά παραλλαγμένος Βουδδισμός.Δεν νομίζω π.χ. πως θα ετονίζετο τόσο στους Ινδούς ή στους Κινέζους η ενεργός αγάπη και το έλεος,όπως συμβ αίνει με την εν Ελλάδι βουδδιστική εκκλησία,κάτι το οποίο γίνεται για προφανείς λόγους... Παράθεση:
"Βουβές ψυχές,θλιμμένες!Και τ'απόβραδο/ Προσμένουν το Χριστό μας από πέρα..... .....Κ'εκείνος έρχεται...../ με τ'άγιο φως αχνόφεγγο στεφάνι του/ .....με τα θεικά,χαμηλωμένα μάτια....../ του κάμπου τα στρουθιά και τα πετούμενα...... άμα τον δούνε χαμηλώνουν πρόσχαρα...... Και σκύβει στις ψυχές που τον προσμένουν/ Σιγά...πονετικά" Από: "Εσπερινός" του Λάμπρου Πορφύρα(1894-1932), "Πας ο επί γης και υπό γην χρυσός αρετής ουκ αντάξιος"-Πλάτων Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Παθοκτόνος : 17-03-06 στις 22:24 |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ομως, πως είναι δυνατόν το αυτό να συμβαίνει και με θρησκείες παλαιότερες χρονικά του Χριστιανισμού; Πως λοιπόν να πούμε ότι, πχ το 12θεο έκλεψε στοιχεία από τη Χριστιανική πίστη και τα μετέτρεψε για να αποπροσανατολίσει τον άνθρωπο; Κι απ'την άλλη αν δεχθούμε ότι η εν λόγω πίστη ήταν βδελυρή [..μαθαίνω!], τότε λογικά θα έπρεπε την εποχή εκείνη να υπάρχει κάπου άλλου το Φως, διαφορετικά είναι σαν να δεχόμαστε ότι όλος ο κόσμος τότε - η φύση ή ακόμα και το σύμπαν γενικότερα - κυβερνιόταν μόνο από το σκότος. Και πως θα μπορούσαμε να το ισχυριστούμε αυτό, αφού οι 2 έννοιες προϋπάρχουν, και μάλιστα το Φως/Υπέρτατο αγαθό - κατά τη χριστιανική πίστη - προϋπάρχει του σκότους;
Για τα λεφτά τα κάνεις όλα..[?] Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Drymonia : 17-03-06 στις 22:21 |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Φιλικά, Παθοκτόνος.
"Βουβές ψυχές,θλιμμένες!Και τ'απόβραδο/ Προσμένουν το Χριστό μας από πέρα..... .....Κ'εκείνος έρχεται...../ με τ'άγιο φως αχνόφεγγο στεφάνι του/ .....με τα θεικά,χαμηλωμένα μάτια....../ του κάμπου τα στρουθιά και τα πετούμενα...... άμα τον δούνε χαμηλώνουν πρόσχαρα...... Και σκύβει στις ψυχές που τον προσμένουν/ Σιγά...πονετικά" Από: "Εσπερινός" του Λάμπρου Πορφύρα(1894-1932), "Πας ο επί γης και υπό γην χρυσός αρετής ουκ αντάξιος"-Πλάτων |
|
||||
|
||||
![]()
Τα δέχομαι όλα αυτά ειλικρινά καλοπροαίρετα αλλά δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι ο Προμηθεύς προφήτευσε την έλευση του θεανθρώπου και όχι γενικά τη λατρεία και τη λύτρωση του φωτός. Πάντως ακόμα κι αν είναι έτσι δεχόμαστε ότι το φώς και το αγαθόν υπάρχει ανέκαθεν, και ότι αν ο κάθε άνθρωπος σε κάθε εποχή το επιθυμήσει βαθιά θα μπορέσει να το αγγίξει. Το θέμα είναι οι προθέσεις, αν κάποιος έχει μέσα του/νιώθει μέσα του την αγάπη, τον πόνο της καθημερινότητας, τη συγκίνηση, την αγαλλίαση, τη ζέση του φωτός με άλλα λόγια. Πιστεύω ότι εκεί βρίσκεται η ουσία.. Ο Προμηθεύς ίσως υπήρξε ένας εξ'αυτών
![]()
|