![]() |
|
Εμφάνιση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας: Πιστεύετε ότι έχει γίνει θαύμα στην περίπτωση του μοναχού Βησσαρίωνος; | |||
Ναι, πρόκειται για θαύμα |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 4,76% |
Όχι, πρόκειται για ένα φαινόμενο που εξηγείται από τους φυσικούς νόμους |
20 | 95,24% |
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ |
0 | 0% |
Ψήφισαν: 21. Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
από την αρχή που προβλήθηκε αυτό το θέμα, είχα εκφράσει την άποχη πως, τόσο οι πιστοί του χριστιανισμού όσο και οι επικριτές του, θα έπρεπε να είμαστε υπομονετικοί και να μη βιαζόμαστε να βγάζουμε συμπεράσματα. κάτι τέτοιο δεν τηρήθηκε από κανέναν, εντός και εκτός φόρουμ, με αποκορύφωμα βιασύνης και τσαπατσουλιάς τα κανάλια, κυρίως το άλτερ και το σταρ, που οι ειδήσεις που προβάλουν αντικατοπτρίζουν το χαμηλό τους επίπεδο και ας με συγχωρήσουν οι τηλεθεατές τους. οι όποιες μετριοπαθείς (και από τις δύο προαναφερόμενες πλευρές) φωνές, καταπνίγηκαν μέσα στον ορυμαγδό των κραυγών των δημοσιογράφων και των γελοίων παραθύρων, με τους ακόμα πιο γελοίους καλεσμένους.
μιλάτε για εμπορευματοποίηση και εν μέρει συμφωνώ μαζί σας, όμως σας πήρε ο πόνος για τους άμοιρους μεροκαματιάρηδες που πουλάνε κανένα χαλβά φαρσάλων και βγάζουν δύο δραχμές που το κράτος θα τους τις ξεζουμίσει αμέσως μετά? σας πήρε ο πόνος για τα τεράστια έσοδα που λέτε, βασιζόμενοι στα ρεπορτάζ, ότι λαμβάνει η μονή (και η κάθε μονή) από την ελεύθερη βούληση του κάθε πιστού, έστω κι αν είναι αμόρφωτος και δεν σας πήρε ο πόνος καθόλου για τα υπέρογκα ποσά που σπαταλά η πολιτεία σε κάθε είδους ανοησία ή για τα συμβόλαια των δισεκατομμυρίων που παίρνουν άτομα που δεν προσφέρουν το ελάχιστο στο κοινωνικό σύνολο? και αν οι μεν πουλάνε πίστη κι ελπίδα, οι άλλοι πουλάνε τρέλα και ένα δήθεν τρόπο ζωής. δεν σας πειράζει που στις εθνικές εορτές πουλούνται σημαίες, τσολιαδάκια και κάθε λογής αντικείμενα? δεν σας ενοχλεί που πληρώνετε εισιτήριο για να πάτε στον παρθενώνα και στους αρχαιολογικούς χώρους? δεν είναι ξεπούλημα της εθνικής κληρονομιάς αυτά τα λίγα που αναφέρω, αλλά υπάρχουν και ακόμα περισσότερα, με την ίδια περίπου πρόφαση? τη δήθεν αξιοποίηση των χρημάτων για κοινοφελείς σκοπούς, δηλαδή. Ακούστηκαν τιμές εισιτηρίων για το προσκύνημα από 10 ευρώ έως και 100. Εσάς σας ρώτησε ποτέ κανείς πόσα ξοδεύετε εκεί που σας αρέσει να πηγαίνετε? Δικαίωμά σας δεν είναι? Είναι. Αν, λοιπόν, γουστάρει κανείς να ξοδεύει τα λεφτά του στα προσκυνήματα, από ποιόν άλλο πρέπει να ζητήσει το λόγο, εκτός από τον εαυτό του? για τις ταινίες που αναφέρετε, κυκλοφορούν ελεύθερες και κανείς δεν θα σας εμποδίσει να πάτε και να τις δείτε, τώρα που το αίσχος του ζηλωτισμού ορισμένων ανεγκέφαλων που έσκισαν τα πανώ στον τελευταίο πειρασμό, έχει εκλείψει. τα πάθη του γκίμπσον έσπασαν ταμία και παίζονταν καιρό, αν θέλατε να πηγαίνατε να τα βλέπατε. είναι ο βησσαρίωνας άγιος? ποιός το ξέρει... είναι άφθαρτο το σκήνωμα ή μουμιοποιημένο? κανείς δεν συμφωνεί. έχει ανάγκη ο θεός να αποδεικνύει την ύπαρξη ανθρώπων που υπερέβησαν το ανθρώπινο επίπεδο? δε νομίζω...όπως δε νομίζω πως μόνο μια αφθαρτοποίηση, αν υφίστατο, θα ήταν απόδειξη αγιότητας. άραγε, πόσοι έχουν ταφεί σε νεκροταφεία, δεδικαιωμένοι νεκροί αλλά είχαν ζήσει μια ζωή "κακή", που κανείς δεν έμαθε ποτέ? πόσοι δήθεν ενάρετοι δεν θα έχουν συναντήσει εκεί πέρα το θαυμασμό που τους δείξαμε εδώ και πόσοι περιφρονημένοι αδίκως να έχουν δικαιωθεί, άραγε? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Μιχάλης : 27-04-06 στις 21:52 |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
![]() Παράθεση:
![]()
"Βουβές ψυχές,θλιμμένες!Και τ'απόβραδο/ Προσμένουν το Χριστό μας από πέρα..... .....Κ'εκείνος έρχεται...../ με τ'άγιο φως αχνόφεγγο στεφάνι του/ .....με τα θεικά,χαμηλωμένα μάτια....../ του κάμπου τα στρουθιά και τα πετούμενα...... άμα τον δούνε χαμηλώνουν πρόσχαρα...... Και σκύβει στις ψυχές που τον προσμένουν/ Σιγά...πονετικά" Από: "Εσπερινός" του Λάμπρου Πορφύρα(1894-1932), "Πας ο επί γης και υπό γην χρυσός αρετής ουκ αντάξιος"-Πλάτων Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Παθοκτόνος : 27-04-06 στις 22:41 |
|
||||
|
||||
![]()
Μιχάλη, άψογος. Δεν θα μπορούσα να συμφωνώ περισσότερο.
Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Συμφωνώ με τον Puck που με τη σειρά του συμφωνεί με τον Μιχάλη μας! ![]()
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
είναι λάθος να ειρωνευόμαστε και να σχολιάζουμε το πιστεύω του καθενός.
|
||||
|
||||
![]()
Καθένας είναι ελεύθερος να εκφράζει την άποψη του. Έτσι και εγώ εκφράζω την δική μου αναφορικά με ένα θέμα που καλώς ή κακώς πήρε μεγάλες διαστάσεις. Προσωπικά δεν είμαι από τα άτομα που βλέπουν κάτι στραβό και κρύβονται πίσω από το δάχτυλο τους (κάτι τέτοιο θα ήταν εξάλλου αδύνατο λόγο όγκου... χιχιχι!!!). Πέρα από την πλάκα όμως πρόκειται για ένα θέμα με πολύ ζουμί γιατί μαζί του φέρνει και άλλα πολλά...
Προς απάντηση του αγαπητού Παθοκτόνου, ο Βησσαρίωνας δεν ήταν θαμένος. Αυτό είναι κάτι που ακόμα και άτομα της εκκλησίας το έχουν κάνει δεκτό. Από τα πρώτα μου post είναι κάτι που επαναλαμβάνω... Δεν θάφτηκε ποτέ ο άνθρωπος. Επίσης να του υπενθυμίσω ότι το ύφασμα που τοποθετήθηκε στο πρόσωπο του δεν ήταν εκεί εξ'αρχής. Τοποθετήθηκε αργότερα. Επομένως ήταν δυνατόν για ορισμένους "τυχερούς" να εξακριβώσουν με τα ίδια τους τα μάτια την φθορά ή την ανυπαρξία αυτής. Είμαι μέλος μίας οικογένειας που πάντα ήταν με τον Θεό. Έχω συγγενείς που επέλεξαν τον δρόμο του και αφιέρωσαν την ζωή τους σε αυτόν και δυστυχώς είχα την ευκαιρία να δω την φθορά και την διάβρωση της εκκλησίας από μέσα. Δεν αμφισβητώ την πίστη του καθενός. Και εγώ η ίδια πιστεύω και όλοι μας έχουμε κάπου την ανάγκη να πιστεύουμε. Αλλά η κατάσταση που επικρατεί δεν είναι σωστή. Εκμετάλλευση της πίστης για μένα είναι θανάσιμο αμάρτημα. Όλα όσα αναφέρει ο Μιχάλης είναι σωστά και σεβαστά αλλά τώρα αναφερόμαστε στο θέμα του Βησσαρίωνα. Αν ανοίξει κάποιος τόπικ με οποιοδήποτε άλλο κοινωνικό ζήτημα (είτε έχει να κάνει με εκκλησία, δημοτικά παραστρατήματα, αρχαιολογικές παρατυπίες κ.α.) και πάλι θα αντιδράσω και θα εκφράσω την άποψη μου. Δυστυχώς για μένα δεν έχω την πολυτέλεια ούτε να ταξιδεύω, ούτε να διασκεδάζω καθημερινά, ούτε να μπαίνω σε ένα κατάστημα και να αγοράζω κάτι που μου αρέσει ή ακόμα χειρότερα που έχω ανάγκη. Και επαναλαμβάνω κάτι που είχα πει και στο παρελθόν... Δεν είμαι εδώ για να αλλάξω την άποψη κανενός, απλά εκφράζω την δική μου.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Προς Μιχάλη: Αγαπητέ μου συμφωνώ κι εγώ μαζί σου, όπως όλοι όσοι έσπευσαν να το κάνουν, αλλά όπως είπε και η freya, εδώ μιλάμε για ένα συγκεκριμένο περιστατικό. Φυσικά και είμαι αγανακτησμένη με όσα τραβάει ο Έλληνας πολίτης, με όλα τα χρέη που κουβαλάει και με όσα συνεχίζει να του φορτώνει το κράτος. Να το πω εδώ; Δε νομίζω ότι έχει σχέση. Προτιμώ να το γράψω κάπου (όπως κι έχω κάνει άλλωστε) και να μην έρθει ένας συντονιστής σαν κι εσένα και μου κάνει παρατήρηση ότι είμαι εκτός θέματος. ![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Τι άλλες απαντήσεις;;; Η πιο απλή και συνήθης σε δημοσκοπήσεις είναι: δεν γνωρίζω. [δεν είναι τυχαία η χρήση του "δεν ξέρω" σε δημοσκοπήσεις, αλλά εκφράζει μια ταπεινή άποψη πολλών ανθρώπων που δεν είναι ειδικοί, δεν τους εκφράζει καμία άλλη άποψη και δεν μπορούν να πουν με σιγουριά κάτι, αν δεν έχουν πεισθεί]. Αρκετοί γνωρίζετε στατιστική και μπορείτε να καταλάβετε. Μια άλλη πολύ καλή για την συγκεκριμένη: Είναι ένα σαφώς σπάνιο φαινόμενο για να πάρει τόσο μεγάλες διαστάσεις και περιμένω να κατασταλάξουν οι αρμόδιες αρχές. ή Μπορεί αυτό που σήμερα ονομάζεται θαύμα, αύριο να μπορεί να εξηγηθεί από φυσικούς νόμους.
Για τα λεφτά τα κάνεις όλα..[?] Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Drymonia : 02-05-06 στις 18:41 |
|
||||
|
||||
![]()
Τι εγινε τελικα με αυτη την υποθεση; Ξεθαφτηκε τις ημερες αυτες απο τα Μ.Μ.Ε και οι νεες εξελιξεις φαινεται να βαζουν ενα τελος στην ιστορια... To σωμα του μοναχου αρχιζει πλεον να αποσυντιθεται (μετα τον εγκλεισμο του επι τοσα χρονια σε συνθηκες κενου) και γινεται επικινδυνο ακομη και για τους ελαχιστους πλεον προσκυνητες...
Κίνδυνος από το σκήνωμα του Βησσαρίωνα Το σκήνωμα του ιερομόναχου Βησσαρίωνα που έχουν προσκυνήσει χιλιάδες πιστοί τους τελευταίους μήνες, όχι μόνο δεν αποτελεί θαύμα, αλλά ίσως και να εκθέτει σε κίνδυνο όσους το πλησιάζουν. Τα λόγια αυτά, δεν ξεστόμισε κάποιος ιερόσυλος, αλλά βγήκαν από το στόμα του ιατροδικαστή που εξέτασε το λείψανο στη Μονή Αγάθωνος. Πηγη: news.antenna.gr
EN TO ΠΑΝ Ιδρυτικό μέλος και υπεύθυνος επικοινωνίας Gateway Team Ιδρυτικό μέλος Κέντρου Αναζήτησης Πανεπιστημίου Αιγαίου ---------------------------------------- meta Journalist Αγαλματένια Κρίνα Μυθικισμός Το πρόβλημα της ιστορικότητας του Ιησού Δούρειος Ίππος (Β' έκδοση!) Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη beetlejuice : 08-11-06 στις 01:09 |
|
||||
|
||||
![]()
Χεχεχε
Αναρρωτιεμαι τι θα πουν οι γνωστοι γραφικοι χαρακτηρες οι οποιοι στα παραθυρα διαερρυγνυαν τα ιματια τους για την αγιοτητα του μακαριτη Βησσαριωνα Επισης να τοποθετηθουν και αυτοι που ετος του φορουμ υποαστηριζαν με θερμη την αγιοτητα του εν λογω κυριου και εβαλαν κατα οποιουδηποτε τολμουσε να υποστηριξει το αντιθετο
"And you shall know the truth, and the truth shall make you free." "καὶ γνώσεσθε τὴν ἀλήθειαν καὶ ἡ ἀλήθεια ἐλευθερώσει ὑμᾶς." John 8:32 Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Voel : 09-11-06 στις 15:29 |
![]() |
|
|