![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Λίγο ποιο γενικά πιστεύω ότι όλα έχουν την ίδια ουσία απλώς διαφορετική ερμηνεία και κατανόηση από άνθρωπο σε άνθρωπο.
Και εφόσον κάποιος απαντήσει ''ναι'' στην ερώτηση "μπορούμε νε ελένχουμε το μέλλον μας?" τότε μιλάμε για το ίδιο πράγμα απλώς για τον καθένα μας έχει διαφορετικό όνομα. Αυτό που λέμε Θεό άλλοι το λένε Αλάχ κτλ. αλλά είναι το ίδιο πράγμα,κάτι ανώτερο από μας που θέλουμε να βασιστούμε. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
Φυσικά, θα μπορούσες να υποθέσεις ότι το σύστημα που βγάζει τα νούμερα του τζόκερ, καθοδηγήθηκε μέσω του σύμπαντος από τις δικές σου επιλογές αριθμών στο χαρτί αλλά κάτι τέτοιο στερείται αποδείξεων κι ελλείψει αποδείξεων, οι πιθανές εκδοχές είναι όσα και τα χρήματα του τζόκερ. Θεωρώ ότι επειδή από τη φύση μας έχουμε την υγιή αυτοφυή ανάγκη να αποδίδουμε στα πάντα μία αιτία, στο βωμό της γρήγορης απομυθοποίησης κάποιων πραγμάτων, ενστερνιζόμεθα όποια εκδοχή μας φαντάζει λογική, χωρίς να περιμένουμε να βρεθεί η πραγματική λογική εξήγηση. Σκέφτομαι λοιπόν ότι υιοθετείς το μισό από το προφίλ των επιστημόνων, οι οποίοι για ένα τέτοιο περιστατικό, αρχικά θα παρουσιάσουν ένα σύνολο από πολλές εκδοχές και μετά θα επιδοθούν στη σοβαρότατη ενασχόληση της συνεχόμενης απόρριψης όλων αυτών των εκδοχών εκτός από τη μία εκείνη που θα είναι και η μοναδική αληθής. Σε αυτή τη διαδικασία, νομίζω ότι σταματάς την έρευνά σου στο σύνολο των διαθέσιμων εκδοχών-εξηγήσεων, επιλέγεις μία από αυτές με βάση τα δικά σου κριτήρια και εμμένεις σε αυτή χωρίς πιθανότητες υιοθέτησης μίας νέας ως αποτέλεσμα της έρευνας σου. Μία hard core έκφραση (και ολίγον new age) σχετικά με τη διαδικασία αποδοχής και απόρριψης εξηγήσεων, είναι η: εξέλιξη σημαίνει εγκαταλείπω τις ιδέες μου... Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
Φιλοι μου,
επαναλαμβανω οτι δεν μπορω να εξηγησω αυτο που συναιβει, δεν γνωριζω ποιος, τη, γιατι, η αν καν παρενεβει.Γνωριζω μονο τη εκανα ακριβως, προσδοκωντας οχι να πλουτησω αλλα να περισωσω τα ηδη υπαρχοντα. Για να καταλαβετε καλυτερα, εγω δεν σκεφτομουν να κερδισω το τζοκερ, εκανα σκεψεις που ειχαν να κανουν με χρηματα τα οποια τα χειριστικα με συγκεκριμενο τροπο.Απλα επειδη το χρεος μου ηταν μεγαλο, ξεκινησα να παιζω τζοκερ, λοττο, και λαικο λαχειο.Ουδεποτε στην ζωη μου εκανα κατι τετοιο, ουδεποτα πριν δεν ειχα σκεφτει κατι τετοιο.Ειδικα τα τελευταια 6 χρονια θεωρουσα οτι εβγαζα αρκετα χρηματα και οτι ημουν ευχαριστημενος.Καποιες φορες βεβαια, ειδικα μετα την γεννηση του γιου μου, ειχα εντονους φοβους οτι θα χαθουν ολα(σε συναρτηση βεβαιως με τα προβληματα που αντιμετωπιζα). Ειμαι ανοιχτος σε οποιαδηποτε εξηγηση, δεν ειμαι κολλημενος με το μυστικο.Αναφερω τα γεγονοτα οπως ακριβως εγιναν γιοτι θεωρω οτι αν αυτο που εκανα λειτουργησε για μενα , λειτουργει και για αλλους.Μαλιστα στην αρχη, ημουν σκεπτικος να αναφερω για την νικη μου στο τζοκερ, για να μην παρασυρω ανθρωπους σε ακοπες λυσεις των προβληματων τους.(αν και μονο ακοπη και ευκολη δεν ειναι τουλαχιστον εγκεφαλικα και συναισθηματικα). Ξερετε κατι? Ισως με μενα ενισχυθηκε εντονα αυτο διοτι ειχα ουσιαστικα νιωσει και εισπραξη την απωλεια. Ελικρινα δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο.Δηλωνω επισης οτι συνεχιζω να εργαζομαι προσωπικα στην αναστημενη μου εταιρεια οχι για αλλα χρηματα αλλα γιατι ξανα εδωσα πισω την δουλεια στους αξιους συνεργατες μου, και γιατα λατρευω την δουλεια μου! Ευχαριστω ειλικρινα την αισθητη αλλαγη στις απαντησεις σας, απο την σκοπια τις διαθεσης αν μη τι αλλο..
|
||||
|
||||
![]()
Συμφωνώ με τα γραφόμενά σου και ειδικά με το ότι όπως αναφέρεις, δεν είσαι κολλημένος με το "μυστικό", γιατί θεωρώ ότι η προώθηση του εν λόγω βιβλίου, έχει ως target group τους απογοητευμένους κι αυτούς που ήθελαν να δουν "άσπρη μέρα" εδώ και τώρα κι εξήγησα πιο πάνω τι κινδύνους εγκυμονεί κάτι τέτοιο.
Για να γίνω κατανοητός από όλες τις πλευρές, η ένστασή μου για αυτό και ανάλογα αυτού βιβλία, έχει να κάνει με το ότι πουλάνε κάτι το αναπόδεικτο ως έγκυρη βιοποριστική λύση, άρα προσπαθούν να ικανοποιήσουν ένα πρόσκαιρο συναίσθημα, αδιαφορώντας για τις συνέπειες. Αν αυτό ή άλλα "μυστικά" πραγματικά έχουν δράση σε έναν μεγάλο αριθμό ατόμων, τότε θα υπάρχει και τρόπος συστηματοποίησης του "μυστικού" και προώθησής του σε "εμπορική μορφή". Επομένως, κατά τη γνώμη μου, η όποια θετική εξέλιξη στη ζωή σου, οφείλεται σε παράγοντες όχι 100% καταγεγραμμένους και σε αυτά τα πλαίσια, μόνον υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε κι όχι να υποστηρίζουμε αμετακίνητα μία εκδοχή. *η αγάπη σου για τη δουλειά σου είναι παραδειγματική ![]()
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Trithemius : 08-08-09 στις 00:09 |
|
||||
|
||||
![]()
Επομένως, κατά τη γνώμη μου, η όποια θετική εξέλιξη στη ζωή σου, οφείλεται σε παράγοντες όχι 100% καταγεγραμμένους και σε αυτά τα πλαίσια, μόνον υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε κι όχι να υποστηρίζουμε αμετακίνητα μία εκδοχή.
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() ![]() Το Μυστικό/ The Secret: Μία “Σκληρή” Κριτική… (Θοδωρής Κεφαλόπουλος aka Trithemius) Διαβάστε τη βιβλιοπαρουσίαση στο ----> http://www.metafysiko.gr/?p=4575 Tο βιβλίο αναφέρεται σε κάποια βασικά ζητήματα της ζωής μας και κυρίως σε θέματα υγιούς (ποιοτικά αλλά και ποσοτικά) βιοπορισμού. Αναφέρεται σε κάποια τεχνική που όπως η συγγραφέας υποστηρίζει, έχει εφαρμογή σε θετικές εξελίξεις στους τομείς της υγείας, των επαγγελματικών, των οικονομικών, των αισθηματικών, των διαπροσωπικών σχέσεων κλπ, όλα αυτά ενδυόμενα ένα πέπλο από περίεργες συμπτώσεις και συγχρονικότητες αλλά και με κβαντική φυσική και αυτό που γενικότερα ονομάζουμε “δημιουργικός οραματισμός” και “θετική σκέψη”. Ο νόμος έχει μία δομή που συνοψίζεται στο τρίπτυχο “ζήτησέ το -> πίστεψέ το -> λάβε το”.
EN TO ΠΑΝ Ιδρυτικό μέλος και υπεύθυνος επικοινωνίας Gateway Team Ιδρυτικό μέλος Κέντρου Αναζήτησης Πανεπιστημίου Αιγαίου ---------------------------------------- meta Journalist Αγαλματένια Κρίνα Μυθικισμός Το πρόβλημα της ιστορικότητας του Ιησού Δούρειος Ίππος (Β' έκδοση!) |
|
|||
|
|||
![]()
Καταρχην πρέπει να ξεκαθαρίσω οτι είμαι ένα άτομο που προσπαθεί να εφαρμόσει το the secret και παρακολουθώντασ την συζήτηση σας μου δημιουργηθηκε ένα ερώτημα! Είπατε οτι ο καθένασ λειτουργεί για τον εαυτό του. στο βιβλίο όμωσ λέει οτι εφαρμόζοντασ το μυστικό μπορείσ ακόμα να αποκτήσεισ τον άνθρωπο τησ ζωης σου.Με αυτόν τον τρόπο δεν επηρεάζεισ και την ζωη κάποιου άλλου?? Θέλω να πώ...αμα αυτό το άτομο δεν ήξερε το μυστικο τότε δεν θα έφερνε στην ζωή του/της το άτομο που θα ζητούσε και θα οπτικοποιούσε και θα σκεφτόταν και έτσι η ζωή αυτού του ανθράπου θα ήταν εντελώσ διαφορετική.και γενικότερα όταν προσελκύουμε κάτι επηρεάζονται τα πάντα για να αποκτήσουμε το αντικείμενο του πόθου μασ συμφωνα με το βιβλίο και έτσι επηρεάζονται οι ζωέσ πολλών ανθρώπων οπότε γιατί ο καθένασ λειτουργεί για τον εαυτό του???
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Σίγουρα επηρεάζονται ζωές άλλων,αλλά στην περίπτωση για τον άνθρωπο των ονείρων σου,ίσως να είσαι και εσύ ο άνθρωπος των ονείρων του οπότε το όλο γεγονός είναι θετικό..(άρα καλύτερα που επηρεάστικε η ζωή του ανθρώπου αυτού κατά την γνώμη μου).
|
|
|||
|
|||
![]()
ευχαριστώ που απάντησες αν και την απάντηση μου την πήρα όταν την ημέρα που έγραψα την ερώτηση έπεσα πάνω σε μια σελίδα στο βιβλίο που εξηγούσε ακριβώσ αυτό!!!!!Τυχαίο?????
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
![]() |
|
|