![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Η άποψή μου είναι πως αυτού του τύπου η επίκληση κατατάσσεται στα είδη μαγείας. Όσον αφορά για το πνευματικό επίπεδο των πενυμάτων που αναφέρθηκε, αυτό δεν το κατάλαβα.
Όταν γίνεται η επίκληση πρέπει όλοι να είναι συγκεντρωμένοι και γνώστες της κατάστασης και αυτό γιατί σε περίπτωση που κάποιος από τον κύκλο νιώσει ότι φοβάται κατά 99% θα έρθει κακό πνεύμα το οποίο μετά θα είναι δύσκολο να φύγει και για το λόγο αυτό θα πρέπει να γίνουν άμεσα κάποιες ενέργειες, όπως π.χ. να σηκωθούν όλοι μαζί να ανοίξουν ταυτόχρονα πόρτες και φώτα. Με τον τρόπο αυτό τρομάζει και φεύγει γιατί δεν έχει τον έλεγχο. Όσον αφορά για την παρουσία τους στο χώρο, όντως την κάνουν αισθητή μετακινώντας διάφορα πράγματα... Το βασικό όμως είναι να είναι γνώστες και να μην κάνουν πράγματα που δεν γνωρίζουν καλά, γιατί όντως αυτό το γεγονός μπορεί να προκαλέσει συγκεκριμένες ζημιές, όπως έχει ήδη προαναφερθεί. |
|
||||
|
||||
![]()
χθες το βραδυ, στο εστιατοριο που δουλευω, ηρθε ενας παπας με την οικογενια του για φαγητο. με το που τον ειδα, σκεφτηκα πριν φυγει να τον ρωτησω καποια πραγματα για τις επικλησεις, για να δω κ την γνωμη της εκκλησιας σχετικα με το θεμα. ετσι κ εγινε!! λιγο πριν φυγει, καθησαμε οι δυο μας σε ενα διαφορετικο τραπεζι κ αρχισαμε να μιλαμε. μου ειπε πως τα πνευματα υπαρχουν κ πως οι επικλησεις σχεδον παντα πετυχαινουν..!! τρελαθηκα οταν ακουσα παπα να μου το επιβεβαιωνει.. επισης μου ειπε πως οι ψυχες των ανθρωπων δεν βρισκονται γυρω μας, αλλα σε ενα διαφορετικο τοπο κ πως δεν εχουν τη δυνατοτητα να επικοινωνησουν μαζι μας, παρα μονο οταν τους το επιτρεψει "ο Θεος".. τελος μου ειπε πως στις επικλησεις δεν επικοινωνουν οι ψυχες των ανθρωπων μαζι μας (για τον λογο που σας εξηγησα πριν) αλλα δαιμονια.. συμφωνα με τα λεγομενα του δηλαδη, στις επικλησεις επικοινωνουμε παντα με δαιμονες. ποια ειναι η γνωμη σας γι αυτο? ισχυουν τα οσα μου ειπε, ή μηπως απλα οι παπαδες λενε το "ποιηματακι" τους χωρις να ξερουν καν τι λενε?
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη σωτηρης : 20-01-07 στις 00:58 |
|
||||
|
||||
![]()
Ο Χριστιανισμός αν δε κάνω λάθος αποδέχεται την ύπαρξη του Παράδεισου και της Κόλασης, άρα όντως σύμφωνα πάντα με το δόγμα του, οι ψυχές των νεκρών πάνε κάπου. Δεν επικοινωνούν μαζί μας εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις γιατί αν υπήρχε δίαυλος επικοινωνίας τότε ποιος ο λόγος της Δευτέρας Παρουσίας. Μάλλον, όλο το χριστιανικό δόγμα θα κατέρρεε... Το ότι επικοινωνούμε με δαιμόνια παλι δε πρέπει να μας κάνει κατάπληξη αφού η Εκκλησία δέχεται την ύπαρξη δαιμόνιων πνευμάτων που καταλαμβάνουν τις ψυχές των ανθρώπων. Εξού και το μυστήριο του εξορκισμού. Με βάση αυτά, δε μου φαίνεται να είπε κάτι ακραίο ή κάτι καινούριο ο ιερέας...
Όσο για αν μπορούμε να τα λάβουμε υπόψη μας, ε τι να πω... σας αφήνω να το σκεφτείτε μόνοι σας... ![]()
Μέλος της ομάδας Gateway Υπεύθυνη ανανεώσεων της Fantasy Gate "Μη διδάσκεις τίποτα, αφού έχεις ακόμα να μάθεις τα πάντα." - Fernando Pessoa ------------------------------------- WordsToCount FantasyGate |
|
||||
|
||||
![]()
εμενα παλι απο την πλευρα μου, μου φαινεται πως ειπε ακραια πραγματα.. τοσο καιρο συζηταμε για τις επικλησεις κ λεμε πως ερχονται κ καλα κ κακα πνευματα. μαλιστα παλαιοτερα ελεγα με ποιους τροπους εχουμε περισσοτερες πιθανοτητες να φερουμε καποιο καλοβουλο πνευμα. τωρα ομως βλεπω πως συμφωνα με τον χριστιανισμο αποκλειεται να "μιλησουμε" με κατι καλο. τελικα τι απο τα δυο ισχυει?
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν κατανοώ τη σύγχυσή σου... Αλήθεια περίμενες από έναν ιέρεα να σου απαντήσει σε μια τέτοια ερώτηση; Μα πως; Η Εκκλησία ποτέ δε θα επέτρεπε να κάνει κάποιος μια επίκληση πνεύματος (αν είναι πνεύμα αυτό που καλείται - πολύ αμφιβάλλω) έστω και για πειραματισμό γιατι ως γνωστον "αυτά είναι του Σατανά"! Μα, ακόμα και αν κάποιος καλέσει ένα "πνεύμα", ακόμα και τότε δε θα μπορέσει να σου απαντήσει με σιγουρια τι ακριβώς κάλεσε αλλά ούτε και εσύ θα μπορέσεις να τον εμπιστευτείς απόλυτα. Έτσι δεν είναι;
Μέλος της ομάδας Gateway Υπεύθυνη ανανεώσεων της Fantasy Gate "Μη διδάσκεις τίποτα, αφού έχεις ακόμα να μάθεις τα πάντα." - Fernando Pessoa ------------------------------------- WordsToCount FantasyGate |
|
||||
|
||||
![]()
Εγώ θα σου έλεγα να σκεφτείς τι θα γινόταν αν ο ιερέας σου έλεγε πως μπορείς να καλέσεις το πνεύμα οποιουδήποτε και να μην είναι απαραίτητα κάποιο κακό δαιμόνιο. Φαντάζεσαι τι σύγχιση θα επικρατούσε μέσα σου; Απ' τη μία δε θα ήθελες να μπλέξεις με τέτοια πράγματα και να ρισκάρεις το κάλεσμα κάποιου κακού πνεύματος, κι απ' την άλλη θα σκεφτόσουν πως απ' τη στιγμή που υπάρχει δυνατότητα να επικοινωνήσεις με κάποιο αγαπημένο σου πρόσωπο που έχει φύγει απ' τη ζωή θα ήθελες να δοκιμάσεις. Αυτό βέβαια μας οδηγεί στη σκέψη πως ίσως η εκκλησία (και μιλάω για τους εκπροσώπους της φυσικά) ίσως "φυτεύει" αρνητικές εντυπώσεις στα μυαλά όσων τη συμβουλεύονται για να έχει κάπως το κεφάλι της ήσυχο...
Βέβαια, για να είμαι ειλικρινής δεν απορρίπτω τα όσα ισχυρίστηκε ο ιερέας. Πράγματι ίσως τα δαιμόνια να είναι τα μόνα που έρχονται και μας ξεγελούν. Αυτά σίγουρα μπορούν να ξέρουν προσωπικά δεδομένα του πνεύματος που υποτίθεται πως έχουμε καλέσει, οπότε ξέρουν και τις σωστές απαντήσεις στις αντίστοιχες ερωτήσεις μας. ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Εγώ θα ήθελα να θέσω ένα ερώτημα πρακτικής περισσότερο φύσεως. Και γιατί θα πρέπει να καλέσουμε ένα πνεύμα; τι θα προσφέρει, τι θα καταλάβουμε;
Μια μικρή εκτός θέματος παρέμβαση στο ζήτημα της Δευτέρας Παρουσίας και του εάν θα κατέρρεε το δόγμα αυτό. Δεν θα κατέρρεε, ακόμα και αν υπήρχε επικοινωνία μεταξύ νεκρών και ζωντανών. Και δεν θα κατέρρεε, γιατί άλλο είναι το δόγμα της Δευτέρας Παρουσίας. Δεν βρίσκω πουθενά στις γραφές κανένα επιχείρημα για να δικαιολογήσω την άποψη της Εκκλησίας πως οι νεκροί δεν επικοινωνούν με τους ζωντανούς... |
|
||||
|
||||
![]()
καταρχην θα ηθελα να σας ευχαριστησω που απαντησατε στο ερωτημα μου!
![]()
And I, the Sage, declare the grandeur of his radiance in order to frighten and terrify all the spirits of the ravaging angels and the bastard spirits, demons, Liliths, owls and [jackals...] and those who strike unexpectedly to lead astray the spirit of knowledge... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη σωτηρης : 21-01-07 στις 04:49 |
|
||||
|
||||
![]()
Τα βασικά συμπεράσματα που εξάγω από τη μέχρι τώρα συζήτηση είναι τα εξής:
1. α) Ότι οι άνθρωποι μετά το θάνατο αλλάζουν "μορφή" ζωής ως πνεύματα,ψυχές. β) Ότι υπάρχουν (καλές ή κακές) "εξωδιαστατικές" οντότητες πέρα από αυτές των νεκρών ανθρώπων. 2. Ότι αυτές οι οντότητες επικοινωνούν με τους ανθρώπους. Τα δύο συμπεράσματα αν κάποτε επαληθευτούν θα έχουν κοσμοϊστορικές συνέπειες σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης νόησης και δραστηροποίησης. Αυτά τα αναφέρω για να γίνει αισθητή η σημασία ισχυρισμών όπως αυτοί που είναι διάσπαρτοι σε αυτό το νήμα (thread) . Αν θεωρείτε ότι όντως ισχύουν τα 1. και 2. μπορείτε να γίνετε οι σημαντικότεροι άνθρωποι του 21ου αιώνα.Λίγο βαρύγδουπο,ε;; Μπορούμε λοιπόν να ανεβάσουμε το πήχη και να προσπαθήσουμε να ρίξουμε φως στο σκότος που καλύπτει τη "μετά θάνατο" ζωή και το "κόσμο των πνευμάτων"; Το μέσο είναι γνωστό (τραπεζάκι,ouija board,εκκρεμές κτλ.), εθελοντές φαντάζομαι υπάρχουν αρκετοί,αυτό που μας λείπει είναι ένα επιστημονικό επιτελείο που θα θέλει να ασχοληθεί με κάτι τέτοιο στην Ελλάδα.Πιστεύω ότι μπορούμε να το βρούμε! Δυστυχώς αυτός είναι ο δύσκολος δρόμος,πέρα από την ανακύκλωση "περιοδικολογίας"(?),αστικών θρύλων και αοριστολογιών. Για το τέλος μια παράκληση : Προτείνω να μην ασχολείστε με το "παιχνίδι" παραπάνω απ' όσο μπορείτε να αντέξετε.Μπορεί να γίνει εξαιρετικά δυσάρεστο.Ναι το ξέρω το "απαγορευμένο" είναι γλυκό αλλά ξέρετε πόσο έχουν πάει τα πρόστιμα; ![]() Ενδεχομένως να επεκταθώ, Άπαν.
Ιδρυτικό μέλος Κέντρου Αναζήτησης Πανεπιστημίου Αιγαίου Παραγωγός της "Ραδιοφωνικής Αστρικής Πύλης" Albedo14 web radio , www.albedo14.com Podcast Αστρικής Πύλης .................. Αρχείο Εκπομπών Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη apan@samos : 21-01-07 στις 09:03 |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
![]() |
|
|