![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Και αν όχι αυτό σημαινει ότι όλοι οι παπάδες είναι ομοφυλόφιλοι και ανωμαλοί?!?!?!?! Και τί ακριβώς δεν βρίσκεις φίλε rbt3r?? Ψάξε εδώ και θα βρείς αυτά που λέω... http://www.mikrosapoplous.gr/texts1.htm και excellent μια συμβουλή από κάποιον που ήταν κάποτε στην θέση σου.... Να μην ικανοποιήσαι από την έτοιμη μασημένη τροφή που σου΄δίνουν αλλά αν θες πραγματικά να φάς κάτι να το φτιάχνεις/ψάχνεις μόνος σου....
"Οι Θερμοπύλες απέδειξαν, ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι αλλά ολίγοι άνδρες.." -.Ηρόδοτος Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Βελλερεφόντης : 18-06-06 στις 15:13 |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() Επίσης,η σύγκρισι που επιχειρείς είναι ατυχής...Έχουν καμμία σχέσι οι πηγές που έχουμε για την εποχή μας με την αρχαία;...Ή μήπως πιστεύεις ότι κανείς Βυζαντινός θα νοιαζόταν να διασώσει τέτοιου είδους...πικαντικές ιστορίες;...Για να πω ένα παράδειγμα,ο Διογένης Λαέρτιος αναφέρει για τον παμμέγιστο Πλάτωνα πως κάποτε είχε ερωτευθεί(πνευματικά)κάποιον μαθητή του(το ίδιο συνέβαινε και με την Σαπφώ,δεν ήταν παρακμιακή όπως το λένε,ο έρως της προς το ίδιο φύλο ήταν μόνο πνευματικός...) και είχε γράψει κάποιο επίγραμμα ή ποίημα,στο οποίο εξέφραζε την ερωτική του λύπη...Αλλά κάτι τέτοιο δεν έχει διασωθεί ως τις ημέρες μας... Αγαπητέ Άρμπιτερ,σου προτείνω τον"Ερωτικό"του Πλουτάρχου,αν επιθυμείς να μάθεις για αυτά τα θέματα...Και είναι κι ένα πολύ καλό(που προσεγγίζει την ποίησι ίσως,ο Πλούταρχος αλήθεια αγαπούσε βαθύτατα και εν πόνω την σύζυγό του,όπως φαίνεται-ειρήσθω εν πάρόδω-και στο άλλο πολύ καλό του έργο"παραμυθητικός προις την ιδίαν γυναίκα",νομίζω,των "Ηθικών"σίγουρα*) "δοκίμιο"(ας το πούμε έτσι αδόκιμα)για την ύπαρξι του Έρωτος(ο Πλούταρχος θα έλεγε του θεού Έρωτος,εγώ-με μία ενοθειστική λογική θα έλεγα κάτι άλλο... ![]() *Το γράφω μόνο για να στο προτείνω και αυτό!...
"Βουβές ψυχές,θλιμμένες!Και τ'απόβραδο/ Προσμένουν το Χριστό μας από πέρα..... .....Κ'εκείνος έρχεται...../ με τ'άγιο φως αχνόφεγγο στεφάνι του/ .....με τα θεικά,χαμηλωμένα μάτια....../ του κάμπου τα στρουθιά και τα πετούμενα...... άμα τον δούνε χαμηλώνουν πρόσχαρα...... Και σκύβει στις ψυχές που τον προσμένουν/ Σιγά...πονετικά" Από: "Εσπερινός" του Λάμπρου Πορφύρα(1894-1932), "Πας ο επί γης και υπό γην χρυσός αρετής ουκ αντάξιος"-Πλάτων Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Παθοκτόνος : 19-06-06 στις 00:38 |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Έλεγα και εγώ πότε επιτέλους θα καταλήξεις εδώ ......... Φίλε μου περιμένεις να το αρνηθώ ; Ε δεν θα ακολουθήσω την δική σου τακτική . Αλλά δεν νομίζεις ότι πρέπει να εφαρμόσεις την δική σου παράκληση προς εμέ για << χαμήλωμα του τόνου >> ; Τελευταία ευκαιρία . |
|
||||
|
||||
![]()
Παθοκτόνε,
Τα βίντεο, οι ομολογίες και οι παραπομπές στην δικαιοσύνη δεν είναι συγκρίσιμα.....???΄ και πάλι σκοπός μου είναι όχι τόσο να κατηγορήσω τους παπάδες (απλά το χρησιμοποίησα γιατί ήξερα ότι θα σας πικάρει)αλλά με αυτή τη σύγκριση ότι δεν είναι όλοι ίδιοι....... Εσείς εχετε κολήσει με τον Ερωτικό του Πλούταρχου...Αλλά τους Νόμους τους ξεχνάτε μάλλον δεν σας αρέσει το εξώφυλό??? Και παλι παραθέτω την πιο εύλογη ερώτηση..Ένας από Νόμους του Λυκούργου είναι να τιμωρείται η ομοφυλοφιλία και παιδοφυλία.Είναι δυνατόν οι Σπαρτιάτες που ζούσαν υπό τους Νόμους του Λυκούργου να αθετούσαν έναν και μάλιστα αυτόν που η τιμωρία ήταν ότι χειρότερο για έναν Σπαρτιάτη...???. [QUOTE=polykarpos] Φίλε μου περιμένεις να το αρνηθώ ; Ε δεν θα ακολουθήσω την δική σου τακτική . /QUOTE=polykarpos] Ευχαριστώ πολύ...
"Οι Θερμοπύλες απέδειξαν, ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι αλλά ολίγοι άνδρες.." -.Ηρόδοτος Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Βελλερεφόντης : 18-06-06 στις 15:48 |
|
||||
|
||||
![]()
Αγαπητε Πολυκαρπε,τα κειμενα που προερχονται απο το ΟΟΔΕ δεν εχω καμια διαθεση να τα σχολιασω αφενος γιατι η πηγη ειναι εξαιρετικα αναξιοπιστη και γνωστο οτι ασκει προπαγανδα.Επισης εχω ολοκληρωμενη αποψη περι των ηθων στην Αρχαια Ελλαδα διαβαζοντας πηγες και οχι σχολιασμους τριτων και τετοιες κακοηθιες ειναι πολυ ευκολο να καταλαβω το οτι ειναι ψευδεις.Επαναλαμβανω οτι αναφερομαι αποκλειστικα στα θεματα ακολασιας,ανηθικοτητας και παρα φυσην,οσον αφορα την προσωπικη ζωη καποιων σοφων,δεν θεωρω προσβλητικο το θεμα για αυτους τους σοφους αλλα για τους ιδιους τους συκοφαντες,αφου αποκαλυπτουν το ρατσιστικο τους προσωπο.Παρακαλω παντως να μην ξαναπαρατεθουν πηγες απο την εν λογω ιστιοσελιδα.Ειναι πολυ τυχεροι που διατηρουν την ανονυμια τους αλλιως θα τους εκανα μυνηση για να γλιτωσει η νεολαια απο αυτους τους αγυρτες.
|
||||
|
||||
![]()
Προσωπικά τρέφω απέχθεια προς οτιδήποτε ομοφυλοφιλικό είτε ανδρικό είτε γυναικείο, η σημερινή όμως κοινωνική δομή δεν συμμερίζεται καθόλου απόψεις σαν και την δική μου.
Προσπαθεί να εξισώσει την ομοφυλοφιλία με την ετεροφυλία, τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότερες νομοθετικές ρυθμίσεις εδραιώνουν αυτή την δραστηριότητα. Από την έρευνά σας όλα αυτά που έχετε αναφέρει εδώ δεν προκύπτει τέτοια ή παρόμοια κατάσταση στην αρχαία Ελλάδα. Ομοφυλισμός ή ομοφυλοφιλισμός είναι ακραία ερωτική ή ηδονιστική έκφραση και έχει ελάχιστη σχέση με τον εταιροφυλισμό. Έτσι ότι και αν έχει γραφεί αθωώνει τους αρχαίους οι οποίοι δείχνουν πιο απελευθερωμένοι ερωτικά από ότι ο σύγχρονος Έλληνας ή ο σύγχρονος άνθρωπός. Ο ερωτισμός έχει σχέση αλλά δεν είναι άμεσος της σαρκικής ηδονής. Η πολυποίκιλη ερωτική αναζήτηση είναι ο παρονομαστής με τον οποίο θα έπρεπε να δούμε τις εκφράσεις των αρχαίων. Άλλη μια παράμετρο που πρέπει να προσέξουμε είναι η εκάστοτε κοινωνική ελευθεριότητα (ανοχή) στην εκάστοτε πόλη. Παράδειγμα τρανό είναι η Σπάρτη στην οποία δεν υπήρχαν αυτά τα περιθώρια. Αλλού τα πράγματα ήταν αλλιώς. Με αυτή την λογική υπήρχαν πολίτες, άνθρωποι οι οποίοι ηδονικά εκφράζονταν προβαίνοντας και σε τέτοιες πράξεις. Εύρωστοι χορτασμένοι από τις κοινές επιδίδονταν και σε τέτοιες πράξεις. Σε αυτό το σημείο χωράνε και τα όργια αλλά και κάθε άλλη διαστροφή. Σήμερα όντας με τρομακτικό αριθμό ομοφυλοφίλων δεν δικαιούμαστε να κρίνουμε τους αρχαίους. Πρέπει πρώτα να κοιτάξουμε στον δικό μας πουριτανισμό και έπειτα να ψάξουμε σε αυτούς. Εμείς ζούμε σε μια ανέραστη κοινωνία, η οποία προσπαθεί να φωτίσει την εντελώς αντίπερα όχθη, να την αποδεχθεί, και διπρόσωπα να στιγματίζει όλες τις ενδιάμεσες καταστάσεις.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
..όπου μετά λύπης μας ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΜΑΣ διαπιστώνει κανείς το μεγαλείο του παρελθόντος μας.. και μάλλον θα διαπιστώσουμε ότι όντως δεν είναι συγκρίσιμα, καθώς σήμερα εκτος ΟΛΩΝ των άλλων είμαστε και υποκριτές.. ![]() Παράθεση:
Για τα λεφτά τα κάνεις όλα..[?] Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Drymonia : 18-06-06 στις 22:46 |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
σου ζήτησα να μου σχολιάσεις κείμενα της Ο . Ο . Δ Ε . ; Εγώ ζήτησα << Αλλά από ότι βλέπω περισσότερο ασχολείστε με μένα παρά με τα κείμενα που μου ζητήσατε να παραθέσω .>>. Έτσι νομίζω ότι έχω το δικαίωμα να σας κατηγορήσω το λιγότερο για παραπληροφόρηση και να Σας παρακαλέσω να αφήσετε αυτό το προσφιλές σας σπόρ. Για την ιστοσελίδα της Ο .Ο . Δ . Ε . δεν θα την υπερασπιστώ εγώ μπορεί και μόνη της . |
|
||||
|
||||
![]()
Αν θελεις να με κατηγορησεις για παραπληροφοριση δεν εχω το δικαιωμα αλλα ουτε καν το επιθυμω να σε σταματησω.Αρκει να το στηριξεις με επιχειρηματα γιατι αλλιως θα εχω εγω την υποχρεωση να σε κατηγορησω για συκοφαντια.Οσον αφορα τα υπολοιπα κειμενα που παραθετεις,δεν εχω την καταλληλη γνωση των αρχαιων ελληνικων για να τα μεταφρασω,ας τα μεταφρασει καποιος και θα τα σχολιασω στη συνεχεια,αν και με με τα λιγα που καταλαβαινω δεν διακρινω να στοιχειοθετειτε κατι που να αμαυρωνει την εικονα που εχω για τα ηθη και τους θεσμους στην αρχαια Ελλαδα.Αυτο πχ που λεει ο Πλατωνας οτι οι περισσοτερες πολεις δε θα δεχοντουσαν εναν νομο κατα της ομοφυλοφιλιας,για μενα ειναι αναμενομενο και ηθικα σωστο γιατι σ'αυτο το θεμα πιστευω οτι ο Πλατωνας θα ηταν αδικος.Αλλα πρεπει πρωτα απο ολα να κατανοησεις την αντιληψη περι ερωτος των αρχαιων Ελληνων που ειχαν ορισει πολυ ευστοχα τι ειναι κατα φυσην και τι παρα φυσην,ο mprv εχει απολυτο δικαιο σε αυτα που λεει και μπορεις να δεις και το παρακατω λινκ:
http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=992
|
|||||
|
|||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
"Βουβές ψυχές,θλιμμένες!Και τ'απόβραδο/ Προσμένουν το Χριστό μας από πέρα..... .....Κ'εκείνος έρχεται...../ με τ'άγιο φως αχνόφεγγο στεφάνι του/ .....με τα θεικά,χαμηλωμένα μάτια....../ του κάμπου τα στρουθιά και τα πετούμενα...... άμα τον δούνε χαμηλώνουν πρόσχαρα...... Και σκύβει στις ψυχές που τον προσμένουν/ Σιγά...πονετικά" Από: "Εσπερινός" του Λάμπρου Πορφύρα(1894-1932), "Πας ο επί γης και υπό γην χρυσός αρετής ουκ αντάξιος"-Πλάτων Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Παθοκτόνος : 19-06-06 στις 01:04 |
![]() |
|
|