Το forum του μεταφυσικού  

Επιστροφή   Το forum του μεταφυσικού > Συζητήσεις > Εσωτερική Αναζήτηση – Φιλοσοφία – Επιστήμες

Εμφάνιση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας: Νιώθωτε ότι είστε πρόβατα;
καθόλου 34 28,33%
λίγο 38 31,67%
αρκετά 16 13,33%
Πολύ 9 7,50%
super sheep 23 19,17%
Ψήφισαν: 120. Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 17-08-08, 11:07
Το avatar του χρήστη labros
labros Ο χρήστης labros δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Hellas
Προεπιλογή

Εεεεεε, όπως και να το κάνουμε λίγο πρόβατο είμαι...... δυστυχώς.
Έχω περιθώρια βελτίωσης, όμως, τι λες ιατρέ;;;;;

Κάποια στιγμή (πριν από χρόνια), διάβαζα εφημερίδες και έβλεπα ειδήσεις και δεν φίλτραρα σχεδόν τίποτα.
Με την πάροδο των ετών, οι άμυνες να πω, το αίσθημα της αυτοσυντήρησης να πω, οι συζητήσεις με πιο "ανοικτούς" ανθρώπους με βοήθησαν να "δω" και να "ακούσω" διαφορετικά τα γεγονότα, από το πιο καθημερινό μέχρι και το ποιο σοβαρό.

Τα καλά αρσενικά πρόβατα τα χρησιμοποιούν για την γονιμοποίηση, τις προβατίνες για να φέρνουν στον κόσμο τα νέα θύματα αλλά και τα δυο για το κρέας και το μαλλί τους.

Σιγά, σιγά ο κόσμος ξυπνάει κάπως, αρχίζει και μπαίνει σε διαδικασίες σκέψης και αναζήτησης της πραγματικότητας.
Παλιά 17-08-08, 11:30
Το avatar του χρήστη R-b-t3r
R-b-t3r Ο χρήστης R-b-t3r δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Κουμπαριστάν
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από labros
Εεεεεε, όπως και να το κάνουμε λίγο πρόβατο είμαι...... δυστυχώς.
Έχω περιθώρια βελτίωσης, όμως, τι λες ιατρέ;;;;;

Κάποια στιγμή (πριν από χρόνια), διάβαζα εφημερίδες και έβλεπα ειδήσεις και δεν φίλτραρα σχεδόν τίποτα.
Με την πάροδο των ετών, οι άμυνες να πω, το αίσθημα της αυτοσυντήρησης να πω, οι συζητήσεις με πιο "ανοικτούς" ανθρώπους με βοήθησαν να "δω" και να "ακούσω" διαφορετικά τα γεγονότα, από το πιο καθημερινό μέχρι και το ποιο σοβαρό.
Μπράβο φίλε μου. Η διαδικασία που πέρασες δείχνει ότι ωριμάζεις σταδιακά και είναι τελείως φυσιολογικό, γιατί από παιδιά δεχόμαστε αυτά που μας λένε οι μεγαλύτεροι που τους θεωρούσαμε, όταν είμασταν μικροί, αυθεντίες. Σταδιακά όσο μεγαλώνεις οφείλεις να αναπτύξεις κάποιου είδους φίλτρο που αντιπροσωπεύει κυρίως τις πεποιθήσεις σου και το πρίσμα που βλέπεις την πραγματικότητα.

Αδυναμία να το πράξεις αυτό θα σε οδηγούσε πιθανότατα στο να ήσουν έρμαιο οποιασδήποτε άποψης. Το παραπάνω το αναφερω με βεβαιότητα, γιατί έτυψε να γνωρίσω κοπέλα στο φιλικό μου περιβάλλον που δεν έτυχε να αναπτύξει τέτοιου είδους άμυνες και οι απόψεις τις μεταβαλόταν απο την μια στιγμή στην άλλη. Δείγμα τρέλας; Δεν είμαι εγώ που θα το κρίνω....
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 17-08-08, 11:42
Knight_Of_Creation Ο χρήστης Knight_Of_Creation δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Βόλος
Προεπιλογή

Λύκοι θα υπάρχουν όσο θα υπάρχουν πρόβατα...

Και τα πρόβατα καλά θα κάνουν να σταματήσουν να βγάζουν το μερίδιο ευθύνης απο πάνω τους και να παλέψουν...

Απο πρόβατα να γίνουν θεριά ανήμερα..

Αλλιώς τους ανήκει δικαίως μια θέση στο σφαγείο...
Παλιά 17-08-08, 11:46
Το avatar του χρήστη R-b-t3r
R-b-t3r Ο χρήστης R-b-t3r δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Κουμπαριστάν
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Knight_Of_Creation
Λύκοι θα υπάρχουν όσο θα υπάρχουν πρόβατα...

Και τα πρόβατα καλά θα κάνουν να σταματήσουν να βγάζουν το μερίδιο ευθύνης απο πάνω τους και να παλέψουν...

Απο πρόβατα να γίνουν θεριά ανήμερα..

Αλλιώς τους ανήκει δικαίως μια θέση στο σφαγείο...
Ο κάλβος το συνοψίζει πολύ ωραία αυτό που λές:
Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται, ζυγόν δουλείας ας έχωσι· θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 06-09-08, 13:39
Το avatar του χρήστη agaliarep
agaliarep Ο χρήστης agaliarep δεν είναι συνδεδεμένος
Banned

Περιοχή: Mandri
Προεπιλογή Η Μεταφυσική Φάρμα των Ζώων...

«Σύντροφοι!» φώναξε ο Σκουήλερ, κάνοντας νευρικά πηδηματάκια από δω και από κει, «ανακαλύφτηκε κάτι φοβερό. Ο Σνόουμπωλ πουλήθηκε στον Φρέντερικ, ο οποίος σχεδιάζει να επιτεθεί και να αρπάξει το αγρόκτημα μας! Ο Σνόουμπωλ θα είναι ο αρχηγός της επίθεσης. Συμβαίνει όμως και κάτι χειρότερο από αυτό. Νομίζαμε ότι η Ανταρσία του Σνόουμπωλ οφειλόταν στην ματαιοδοξία του. Αλλά πέσαμε έξω, σύντροφοι. Ξέρετε ποια ήταν η πραγματική αιτία; Ο Σνόουμπωλ συνδεόταν με τον Τζόουνς απ’ την αρχή! Όλον αυτό τον καιρό ήταν μυστικός πράκτορας του Τζόουνς. Αυτά όλα αποδείχτηκαν από ντοκουμέντα που άφησε και που μόλις ανακαλύψαμε. Μήπως δεν είδαμε με τα μάτια μας πως προσπαθούσε- ευτυχώς χωρίς να το καταφέρει- να μας νικήσει και να μας καταστρέψει στην Μάχη του Παραπήγματος;»

Τα ζώα έμειναν αποσβολωμένα. Αυτό ήταν εκ μέρους του Σνόουμπωλ ατιμία που ξεπερνούσε ακόμα και την καταστροφή του ανεμόμυλου. Αλλά χρειάστηκαν μερικά λεπτά για να μπορέσουν να το χωνέψουν. Όλοι θυμούνταν – ή έτσι νόμιζαν- πως είχαν δει τον Σνόουμπωλ να βαδίζει επικεφαλής στην Μάχη του Παραπήγματος, να τους συγκεντρώνει, να τους ενθαρρύνει, και να μην σταματάει στιγμή, ακόμα και όταν τραυματίστηκε από τις σφαίρες του Τζόουνς. Δεν μπορούσαν να καταλάβουν, ακόμα και ο Μπόξερ, που σπάνια έκανε ερωτήσεις ήταν συγχυσμένος.
«Δεν το πιστεύω», είπε. «Ο Σνόουμπωλ αγωνίστηκε στη Μάχη του Παραπήγματος. Τον είδα μα τα μάτια μου. Για αυτό δεν του δώσαμε το παράσημο του “Ήρωα Πρώτης Τάξεως”

«Αυτό ήταν λάθος μας, σύντροφε. Γιατί τώρα ξέρουμε- είναι γραμμένα στα μυστικά ντοκουμέντα που βρήκαμε- ότι στην πραγματικότητα προσπαθούσε να μας τραβήξει στον χαμό».

«Ναι αλλά πληγώθηκε» είπε ο Μπόξερ. «Όλοι είδαμε το αίμα που έτρεχε»

«Αυτό ήταν μέρος τις σκευωρίας!» φώναξε ο Σκουήλερ. « Η σφαίρα του Τζόουνς ίσα που τον έγδαρε λιγάκι. Αν ξέρατε να διαβάζετε, θα μπορούσα να σας δείξω όλα αυτά γραμμένα με το ίδιο του το χέρι… και θα το πετύχαινε αν δεν υπήρχε ο ηρωικός αρχηγός μας, ο σύντροφος ΝΑΠΟΛΕΩΝ. Δεν θυμάστε πως, ακριβώς την ώρα που ο Τζόουνς και οι άντρες του μπήκαν μέσα στην αυλή, ο Σνόουμπωλ γύρισε ξαφνικά και το έσκασε; Και δεν θυμάστε ακριβώς την στιγμή που έπεσε πανικός και όλα έμοιαζαν χαμένα ο ο σύντροφος Ναπολέων όρμησε μπρος με μια κραυγή “Θάνατος Στην Ανθρωπότητα” και βύθισε τα δόντια του στο πόδι του Τζόουνς; Σίγουρα θα το θυμάστε, σύντροφοι», ούρλιαξε ο Σκουήλερ, κουνώντας την ουρά του πέρα δώθε.
Τώρα όταν ο Σκουήρελ περιέγραψε τη σκηνή τόσο παραστατικά, τους φάνηκε ότι το θυμούνταν.
Ο Μπόξερ εξακολουθούσε να ήταν ανήσυχος.
«Δεν πιστεύω ότι ο Σνόουμπωλ ήταν προδότης από την αρχή», είπε εντέλει.
«ότι έκανε μετά, είναι άλλο ζήτημα. Αλλά νομίζω ότι στη Μάχη του Παραπήγματος στάθηκε καλός σύντροφος».

«Ο αρχηγός μας, ο σύντροφος Ναπολέων», είπε ο Σκουήλερ, μιλώντας αργά και σταθερά, «δήλωσε κατηγορηματικά- κατηγορηματικά σύντροφε- ότι ο Σνόουμπωλ ήταν πράκτορας του Τζόουνς από την αρχή- προτού καν γίνει σκέψη για Επανάσταση…»

«Α, αυτό αλλάζει τα πράγματα!» είπε ο Μπόξερ. «Αφού το λέει ο σύντροφος Ναπολέων, έτσι πρέπει να ’ναι».

«Αυτό είναι το σωστό πνεύμα, σύντροφε», φώναξε ο Σκουήλερ, αλλά όλοι πρόσεξαν ότι έριξε πολύ άσχημο βλέμμα στον Μπόξερ με τα μικρά σπινθηροβόλα μάτια του. Γύρισε να φύγει, έκανε μια παύση και πρόσθεσε εμφαντικά:
«Προειδοποιώ κάθε ζώο να κρατάει τα μάτια του ορθάνοικτα. Γιατί έχουμε λόγους να πιστεύουμε, ότι μερικοί πράκτορες του Σνόουμπωλ βρίσκονται ανάμεσα μας αυτή την στιγμή

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη agaliarep : 06-09-08 στις 13:52
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 07-09-08, 08:46
Το avatar του χρήστη Indigocy
Indigocy Ο χρήστης Indigocy δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Λεμεσος / Αθηνα.
Προεπιλογή

Προβατα εδω, προβατα εκει, προβατα παντου, ετοιμα για σφαγη....

Ηταν 3 προβατα, ενα ασπρο, ενα κιτρινο, και ενα μαυρο...
Ασπρο προβατo: Μπεεεεε
Κιτρινο προβατο: Μπεεεεε
Μαυρο Προβατο: Yoo Μπεεε

Ναι φιλοι μου... Ο κοσμος στην πλειοψηφια ειναι προβατα.. Αλλοι πολυ, αλλοι λιγο... Αλλοι με μπολικο μαλλι, αλλοι κουρεμενοι. Χωρις τα προβατα ο βοσκος δεν εχει γαλα, κρεας, ρουχα. Ζουν απο μας, και μας πινουν το...γαλα!

Το θεμα ειναι, εμεις που τουλαχιστο γνωριζουμε πως ειμαστε μελη του κοπαδιου και της παγκοσμιας "σπειρας" των προβατων, να αφυπνησουμε τα κοιμωμενα προβατακια, που βλεπουν οραματα και νομιζουν πως αυτοι ειναι οι βοσκοι (λυκοι), να ανοιξουν τα ματια και να δουν γυρω τους τη μαντρα, το ψαλιδι που τους κουρευει, και το τσεκουρι που τους/θα/μπορει και οχι σφαξει!

Διοτι...μαγκια δεν ειναι να μαθεις τον λυκο να κανει μπεεε... αλλα το αρνακι να δαγκωνει..

Ισως καποιοι να μην βγαλατε νοημα απ'αυτα..ισως ουτε και 'γω! Γι'αυτο ολοι μαζι ας μαθουμε να δαγκωνουμε τους βοσκους μας πριν μας σφαξουν.

Φιλικα, Γιωργος.

Παυλος Σιδηροπουλος
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 09-09-08, 15:07
Το avatar του χρήστη Νηρηιδα
Νηρηιδα Ο χρήστης Νηρηιδα δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Προεπιλογή

Δεν με πειραζει που ειμαι προβατο, Με πειραζει που αγωνιω αν θα ειμαι αρκετα νοστιμο........
Φιλε μου Indigocy φοβαμαι πως το αρνακι θα δαγκωσει μονο οταν μαθει να ξεχωρισει τα βελασματα του λυκου απο αυτα των ομοιων του....
Παλιά 10-09-08, 01:46
Το avatar του χρήστη agaliarep
agaliarep Ο χρήστης agaliarep δεν είναι συνδεδεμένος
Banned

Περιοχή: Mandri
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Νηρηιδα
Δεν με πειραζει που ειμαι προβατο, Με πειραζει που αγωνιω αν θα ειμαι αρκετα νοστιμο........
Φιλε μου Indigocy φοβαμαι πως το αρνακι θα δαγκωσει μονο οταν μαθει να ξεχωρισει τα βελασματα του λυκου απο αυτα των ομοιων του....
Αγαπητή Νηρηιδα... μην αγωνιάς εάν είσαι νόστιμη... άλλωστε πολλά πρόβατα δεν σφάζονται για φάγωμα... αλλά γιατί έτσι πρέπει... το σύστημα βλέπεις...
Σε μια κοινωνία που κάποιοι θέλουν να γίνουν μεγάλοι... που θέλουν να ακολουθήσουν πολιτική πορεία, οικονομική πορεία, κοινωνική πορεία... κάνουν τα πάντα για να φτάσουν εκεί που θέλουν... Και ξέρεις ότι στο σκάκι τα πιόνια είναι αναλώσιμα... αλλά μια και μιλάμε για χαζούς δεν μπορούμε να μιλάμε για σκάκι...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 12-09-08, 12:18
Το avatar του χρήστη THE KEEPER OF SECRET
THE KEEPER OF SECRET Ο χρήστης THE KEEPER OF SECRET δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: ATHENS
Προεπιλογή

Μπορεί να είναι και ασχετο αυτό που γραφω αλλα απο μικρός συμπαθούσα τους κακούς.
Π.Χ. Τα πρώτα παιδικά μου χρονια τον Κακό Λυκο(που έφαγε τα 7 αρνάκια, τα 3 γουρουνάκια & την ξενέρωτη την κοκκινοσκουφιτσα).
Αργότερα τον Κογιοτε εναντια στα Μπιπ-Μπιπ, όμως το απωθημενο μου μεχρι σημερα ειναι ο Γατος ο ΣΙΛΒΕΣΤΡΟ. Ζω με την ελπίδα οτι ο ΤΣΑΤΣΟΣ της γιαγιας ο ΤΟΥΙΤΙ θα καταλήξει στο στομάχι του Γατούλι.
Ολοι οι υπολοιποι που ξέρω συμπαθουσαν τα "ΑΘΩΑ ΘΥΜΑΤΑ".

ΜΕΛΕΤΕΙ ΤΟ ΠΑΝ.!!!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 16-09-08, 12:15
Το avatar του χρήστη Ευρυνοος
Ευρυνοος Ο χρήστης Ευρυνοος δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Προεπιλογή

Βλέπω οτι είστε νέα παιδιά οι περισσότεροι εδω, στο forum..

θέλω να σας πω οτι η μόνη ελπίδα του κόσμου είστε εσείς..

όταν κάνετε κι εσείς δικά σας ''προβατάκια'' να βάλετε την δική σας ''μετάλλαξη'' σε αυτά..

θα πω απλά οτι έχω ένα παιδί και του μιλάω (νομίζω) για βοσκούς και φύλακες..

κι έχω μια αντιμετώπιση, τι να πω..

φανταστείτε πόσο παράξενο φάνηκε στην δασκάλα του όταν ανακοίνωσε οτι η αλφάβητος αποτελούνταν απο 28 γράμματα, η οτι η Σελήνη κατοικείται

μαζί έχουμε παρακολουθήσει το zeitgeist το v for vendetta και διάφορα άλλα που δεν έχουν δεί πολύ μεγαλύτερα παιδιά απο αυτόν.

ελπίζω να έδωσα το στίγμα μου..

υγ. κάντε οτι χρειαστεί να τινάξετε κάθε λογής βοσκό απο πάνω σας..
κάτι θα βρεί να φάει κι αυτός.. αν είμαστε τυχεροί θα στραφεί στα χόρτα
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν μπορείτε να προσθέσετε νέα threads
Δε μπορείτε να απαντήσετε
Δεν μπορείτε να προσθέσετε συνημμένα
Δεν μπορείτε
BB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 18:40.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.