Το forum του μεταφυσικού  

Επιστροφή   Το forum του μεταφυσικού > Συζητήσεις > Ψυχικά Φαινόμενα – Μεταφυσική –Αποκρυφισμός

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 31-07-07, 13:28
Το avatar του χρήστη Akalyptos
Akalyptos Ο χρήστης Akalyptos δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αθήνα
Προεπιλογή

Γειά σου και από εμένα Secret Angel.
Διαβάζοντας όλα τα post σου στο θέμα , αντιλαμβάνομαι ότι κάτι σού "κέντρισε" το ενδιαφέρον σχετικά με τους τρόπους επικοινωνίας με τα πνεύματα.
Θα ήθελα λοιπόν να σου καταθέσω τα εξής:

Τα "τραπέζια", τα ποτήρια και διάφορα άλλα αντικείμενα αλλά και νοήμονα όντα (μέντιουμ κλπ) , ασκούν το ρόλο του διάμεσου σε αυτή την επικοινωνία.

Στο πιθανό ερώτημα γιατί χρειάζετε διάμεσος , μάλλον είναι ικανοποιητική η απάντηση ότι μεταξύ δύο διαφορετικών διαστάσεων θα πρέπει να υπάρξη σημείο επαφής (όπως μεταξύ δύο ανθρώπων που μιλούν διαφορετική γλώσσα χρειάζετε διερμηνέας).

Στο πώς λειτουργεί ο διάμεσος (πρόσωπο ή πράγμα) ή στο ποιοί παράγοντες καθορίζουν τη δυνατότητα κάποιου (προσώπου ή αντικειμένου) να γίνει διάμεσος , δεν μπορώ να σου δώσω σαφή απάντηση.
Σε ότι αφορά τους ανθρώπους , πιθανόν να έχει να κάνει με χάρισμα ή με εξάσκηση (όπως η εκμάθηση ξένων γλωσσών).
Σχετικά δε με το ouija table , παρότι σε αρκετά βιβλία και ταινίες εμφανίζεται να κινείτε από μόνος του ο δείκτης , ξέρω πώς θα πρέπει κάποιος να τον κρατά (πιθανότατα λοιπόν να πρέπει ο διάμεσος να είναι έμψυχο και / ή νοήμον όν).
Το θέμα της ανθυποβολής και στο αν και κατά πόσο αυτό είναι που συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις (κάλεσμα πνευμάτων) , το μόνο που έχω να πώ είναι πώς θα μπορούσε να είναι και έτσι άν σε αρκετά παραδείγματα (μπορείς να βρείς αρκετή βιβλιογραφία) η ομάδα που επιχείρησε την επικοινωνία αυτή δεν ήταν ανομοιογεννής , συνέπεια να θεωρώ αρκετά δύσκολο άνθρωποι με διαφορετική νοοτροπία και εμπειρίες να συνταυτίζονται σε μια και μοναδική στιγμή και να βλέπουν και να ακούν τα ίδια πράγματα.
Σε αυτό τον τομέα (και πολλούς άλλους) δεν υπάρχουν απόλυτες απαντήσεις , οπότε ... καλή τύχη στην αναζήτηση σου και ΠΡΟΣΕΧΕ!!!
Μερικά πράγματα όσο απλά κι αν φαίνονται... ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ!!!
Και προπαντός ο χώρος του μεταφυσικού (ή όπως αλλιώς θες πές τον) δεν είναι παιχνίδι.
Παλιά 01-08-07, 16:12
Το avatar του χρήστη Jovitaki
Jovitaki Ο χρήστης Jovitaki δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Athens...
Προεπιλογή

Θα πρεπει κι εγω να συμφωνησω με ολους αυτους που επισημαινουν οτι αυτα τα παιχνιδια με το αγνωστο ειναι αρκετα επικινδυνα γιατι ποτε δεν ξερεις τι καλεις και πως και αν θα φυγει....εχω ακουσει περιστατικα που το πνευμα που καλεσαν δεν εφευγε και διελυσε και το σπιτι...η οτι πρεπει καποιος να φυσηξει στο ποτηρακι για να φυγει το πνευμα...μια ιστορια που μου ειχε κανει εντυπωση ειναι μιας φιλης μου στη Γαλλια η οποια με καποιες αλλες κοπελες ειχε κανει το γνωστο τραπεζακι....καλεσαν κατι..μαλλον κακο...η μια για καποιο λογο κοιταξε λεει σε ενα καθρεπτη εκεινη την ωρα...ειδε κατι..που κανεις ποτε δεν εμαθε τι....το αποτελεσμα ηταν οτι σταματησε να μιλαει....μετα απο καποιο διαστημα χρειαστηκε και να νοσηλευτει ακομα και σε κλινικη....και γενικα υπαρχουν πιστευω πολλες αντιστοιχες ιστοριες που τονιζουν οτι καλο θα ηταν να μη παιζουμε με αυτα...το λιγοτερο...ισως και να διαταρασσεται και η ησυχια αυτου του κοσμου των πνευματων με τετοιου ειδους παιχνιδια....
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-08-07, 16:20
Το avatar του χρήστη lifo
lifo Ο χρήστης lifo δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Βόλος
Προεπιλογή

Είναι λοιπόν πολύ επικύνδινο. Αν και δεν λέω ψέμματα πως έχω μπει πολλές φορές στον πειρασμό να το επειχηρήσω. Όταν επειχηρούμε μια τέτοια είδους <<εξόρμηση>> με άλλα όντα καλύτερα να πέρνουμε προφυλάξεις. Ποιός ξέρει τί μπορεί να σου έρθει. Όχι μόνο ένα πνεύμα που είναι επιθετικό αλλά ένα δαίμονα. Και πολύ καλά ξέρουν όλοι τί μπορεί να γίνει αν είναι δαίμονας. Δεν παραπέμπω κανέναν να μην το κάνει. Αλλά ας πάρει πρώτα προφυλάξεις και ας μπορέσει να φτιάξει τον εαυτό ψυχολογικά. Είναι επικύνδινη η άλλη πλευρά. Ή καλύτερα ο εαυτός μας ο ίδιος.... Βγάλτε τα συμπερασματά σας από αυτήν την φράση.... Ευχαριστώ
Παλιά 08-09-07, 19:02
Το avatar του χρήστη σωτηρης
σωτηρης Ο χρήστης σωτηρης δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member

Περιοχή: Ναύπλιο - Καστοριά
Προεπιλογή

γεια σας παιδια! για καποιους λογους αποχωριστηκα για λιγο την παρεα σας, αλλα ειμαι και παλι εδω κ χαιρομαι πολυ γι αυτο.. θελω να σας παρακλεσω, ή μαλλον να σας προειδοποιησω, να μην ασχοληθειτε με αυτο το "παιχνιδι" αν δεν ειστε σηγουροι για το τι πατε να κανετε κ αν δεν ειστε προετοιμασμενοι για αυτο που προκειτε να αντιμετοπησετε (οτι κ αν ειναι αυτο). πριν λιγο καιρο το εβλεπα σαν ενα παιχνιδι για γερα νευρα. ηταν κατι το αγνωστο για μενα που αν δεν το εξερευνουσα δεν θα ησυχαζα. σταματησα να γραφω στο forum οταν εγω κ η παρεα μου καλεσαμε το πνευμα μιας κοπελας που ειχε πεθανει στα 30 της απο καρκινο κ θελαμε να μιλησουμε μαζι της. στην παρεα θα ερχοταν κ μια κοπελα (γνωστη ενος φιλου μου) η οποια ειχε ασχοληθει κ αλλες φορες. οπως καταλαβαινετε βασιζομασταν ολοι πανω της. μαζευτηκαμε στο σπιτι της κοπελας μου κ περιμεναμε να ερθει κ η "επικεφαλης" της τελετης. για καποιο λογο ομως δεν μπορεσε να ερθει κ μας ειπε πως θα το κονονιζαμε καποια αλλη φορα.. δεν μπορουσαμε να παστεψουμε πως θα ακυρωνωταν. συζητουσαμε καθε μερα για το συγκεκριμενο βραδυ. ξεραμε πως δεν μπορουσαμε να το αφησουμε να περιμενει αλλο. ετσι λοιπον αποφασισαμε να ρισκαρουμε κ να το κονουμε μονοι μας. συνολικα ειμασταν 4 παιδια. εγω, η κοπελα μου, ο κολητος μου κ η κοπελα που ηξερε την 30χρονη που θα καλουσαμε. εφτιαξα τον πινακα, αναψαμε κερια, κλεισαμε τα φωτα κ καθησαμε ολοι γυρω απο τον πινακα σχηματιζοντας κυκλο. κλεισαμε τα ματια μας κ για 10 - 15 λεπτα περιπου συγκεντρωνομασταν. υστερα ο κολητος μου σαν επικεφαλης αρχισε να καλει το πνευμα με δικα του λογια αποκαλοντας το με το ονομ/θετο του. οταν ζητησαμε να μας δωσει ενα σημαδι οτι βρισκετε αναμεσα μας, δεν πιστευα πως το ποτηρακι αρχησε να κινειται. φαινοταν πως το ποτηρακι ειχε δικη του δυναμη κ πως δεν το κινουσε καποιος απο εμας γιατι τα δαχτηλα μας μολις που το αγγιζαν κ καποιες φορες που το ποτηρι εκανε αρκετα γρηγορες κινησεις, τα δαχτηλα μας ξεφευγαν κ εμεναν πιο πισω απο αυτο. αυτα που μας εγραφε δεν εβγαζαν νοημα. ρωτουσαμε συνεχως να μας πει το ονομα του αλλα αυτο εξακολουθουσε να μας γραφει "αλαμπουρνεζικα".σε καποια στιγμη ειπα στον φιλο μου να το διωξει γιατι δεν μας εδινε απαντησεις κ απ' οτι φαινοταν δεν ηταν αυτο που ειχαμε καλεσει. οταν ο φιλος μου του ειπε "φυγε" το ποτηρακι με πολυ γρηγορη ταχυτητα εφυγε κ εκατσε πανω απο το "οχι". ολοι μας μειναμε κοκαλο οταν ειδαμε αυτη την κινηση. ξαφνικα αρχισε να μας γραφει την λεξη "πεθαμενος". ηταν το πρωτο πραγμα που μας ειπε κ το επανελαβε παρα πολλες φορες. ξαφνικα η κοπελα μου ενιωθε κατι στην πλατη της κ αρχισε να κλαιει. ειχαμε φρικαρει ολοι μας. μετα αρχησε να μας γραφει κατι σαν "ΖΩΗ". αργοτερα οταν μιλησα με εναν ιερεα κ του το ανεφερα κυριολεκτικα τρομοκρατηθηκε κ μου ειπε πως στην πραγματικοτητα μας ελεγε πως ηθελε ζωη, πραγμα που ειναι πολυ επικυνδηνο γιατι μπορει να προσπαθουσε να μπει μεσα σε καποιον απο εμας. για αρκετη ωρα προσπαθουσαμε να το διωξουμε χωρις αποτελεσμα. η ιστορια σταματησε οταν χαλασαμε τον κυκλο κ αυτο εγινε γιατι η κοπελα που ειχαμε καλεσει την φιλη της δεν αντεχε αλλο. εγκαταλειψαμε αμεσως το σπιτι κ γηρισαμε μετα απο 3 - 4 μερες σε αυτο, οπου κ ξεκινησαμε να παρατηρουμε πολυ περιεργα πραγματα. το dvd ανοιγε κ εκλεινε οποτε αυτο ηθελε. το ιδιο κ η τηλεοραση. κλειναμε πορτες κ τις βρισκαμε ανοιχτες. το βραδυ πεφταμε για υπνο κ ακουγαμε βηματα στον διαδρομο. στα τελευταια σταδια η κοπελα μου ξηπνουσε με μελανιες στην πλατη. ολα αυτα τα περιεργα σταματησαν να γινονται τον ιουλιο. τοτε ηρεμησαμε κ εμεις. μεσα στο διαστημα αυτο ειχαμε φερει 3 φορες παπαδες στο σπιτι. δεν μπορω να σας αναφερω ολα τα "περιεργα" ομως γιατι θα χρειαστω παρα πολυ χωρο. η ιστορια που διαβασατε ειναι αληθηνη. τα συμπερασματα δικα σας.. (ευχαριστω για τον χωρο που μου παραχωρησατε)
all the spirits of the ravaging angels
and the bastard spirits,
demons, Liliths, owls and [jackals...]
and those who strike unexpectedly
to lead astray the spirit of knowledge...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 09-09-07, 03:19
Το avatar του χρήστη led_zeppelin
led_zeppelin Ο χρήστης led_zeppelin δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member

Περιοχή: Περιοχη του R³
Προεπιλογή

Σωτηρη σοκαριστικη η ιστορια σου. Παντως ΔΕΝ επρεπε να φυγετε αφηνοντας το πνευμα στο σπιτι. Απ'οσο ξερω πρεπει παντα να το διωχνεις πρωτου τελειωσεις με την ολη διαδικασια. Ακομα κι αν δεν εφευγε, επρεπε να καλεσετε καποιον ειδικο, ειτε πνευματιστη, ειτε παπα ακομα αν ειστε Χριστιανοι. Καποιες ερωτησεις αν θελεις:
1) Το συγκεκριμενο πνευμα το ειχε ξανακαλεσει καποιος απο σας? Αν ναι, πως ειχε συμπεριφερθει τοτε?
2) Μηπως καποιος απο την παρεα εκανε καποια κινηση που το εξοργησε? (π.χ. αποπειρα να σπασει τον κυκλο)
3) Συνεβη κατι τον Ιουλιο και το πνευμα ηρεμησε ή μηπως εφυγε σε κανα νησακι και θα επιστρεψει τη νεα σεζον? Θεωρεις μηπως οτι οι παπαδες καταφεραν να το διωξουν?
Παλιά 17-09-07, 20:44
Το avatar του χρήστη σωτηρης
σωτηρης Ο χρήστης σωτηρης δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member

Περιοχή: Ναύπλιο - Καστοριά
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από led_zeppelin
Σωτηρη σοκαριστικη η ιστορια σου. Παντως ΔΕΝ επρεπε να φυγετε αφηνοντας το πνευμα στο σπιτι. Απ'οσο ξερω πρεπει παντα να το διωχνεις πρωτου τελειωσεις με την ολη διαδικασια. Ακομα κι αν δεν εφευγε, επρεπε να καλεσετε καποιον ειδικο, ειτε πνευματιστη, ειτε παπα ακομα αν ειστε Χριστιανοι. Καποιες ερωτησεις αν θελεις:
1) Το συγκεκριμενο πνευμα το ειχε ξανακαλεσει καποιος απο σας? Αν ναι, πως ειχε συμπεριφερθει τοτε?
2) Μηπως καποιος απο την παρεα εκανε καποια κινηση που το εξοργησε? (π.χ. αποπειρα να σπασει τον κυκλο)
3) Συνεβη κατι τον Ιουλιο και το πνευμα ηρεμησε ή μηπως εφυγε σε κανα νησακι και θα επιστρεψει τη νεα σεζον? Θεωρεις μηπως οτι οι παπαδες καταφεραν να το διωξουν?
καταρχην ολοι μας ξεραμε πολυ καλα πως δεν επρεπε να αφησουμε το πνευμα μεσα στο σπιτι. προσπαθησαμε για αρκετη ωρα να το διωξουμε αλλα χωρις αποτελεσμα. απο ενα σημειο κ μετα νιωθαμε ολοι μας πολυ εξαντλημενοι κ πνευματικα αλλα κ σωματικα. εγω προσωπικα ημουν αποφασισμενος να το παλεψω μεχρι τελευταια στιγμη οσο δυσκολο κ αν ηταν. μια απο τις κοπελες ομως δεν ηταν τοσο δυνατη, δεν αντεξε κ ετσι εσπασε τον κυκλο. εκεινη τι στιγμη, οσο περιεργο κ αν σου φαινεται, επαναπαυτικαμε ολοι μας στο οτι αυτο που ξεκινησαμε κατα καποιο τροπο ειχε τελειωσει. οταν ομως η κοπελα αυτη εφυγε απο το σπιτι κ εκλεισε την πορτα πισω της, νιωσαμε ολοι μας πολυ παραξενα. καταλαβαιναμε πως ελειπε πλεον το ενα μελος κ πως ειμασταν πολυ αδυναμοι, γι αυτο κ φυγαμε απο το σπιτι αμεσως. δεν μας ειχε μεινει κατι αλλο να κανουμε κ ηταν πολυ αργα για να φωναξουμε βοηθεια.
το πνευμα αυτο ηταν η πρωτη κ τελευταια φορα που το καλεσαμε. δεν ειχαμε ξανακανει επικληση πιο πριν.
ολοι μας (μεχρι που εσπασε ο κυκλος) συμπερηφερομασταν οπως επρεπε. δεν ειχαμε κανει κατι λαθος. πριν ξεκινησουμε ειχαμε πει ποιες ακρηβως επρεπε να ειναι οι κινησεις μας.
το σκηνικο αυτο ειχε γινει τα χριστουγεννα που μας περασαν κ το πνευμα μας απαλλαξε απο την παρουσια του τον ιουλιο. μεσα σε αυτο το διαστημα ειχαν ερθει 2 φορες παπαδες κ την τελευταια φορα ηρθαν 2 γεροντες παπαδες που ειχαν ξαναασχοληθει με παρομοιο περιστατικο. χωρις να ειμαι απολυτα σηγουρος πιστευω πως εφυγαν με την δυναμη της εκκλησιας. θελω ομως να μαθω κ την δικη σας αποψη γι αυτο.
all the spirits of the ravaging angels
and the bastard spirits,
demons, Liliths, owls and [jackals...]
and those who strike unexpectedly
to lead astray the spirit of knowledge...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 17-09-07, 22:50
Το avatar του χρήστη mata xari
mata xari Ο χρήστης mata xari δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Χώρα του πάλαι ποτέ
Προεπιλογή

Καλησπέρα σε όλους.
Συνήθως διαβάζω τα θέματα του forum χωρίς να συμμετάσχω στο σχολιασμό. Το συγκεκριμένο όμως κυριολεκτικά με ανατρίχιασε. Αν και εξαιρετικά περίεργος άνθρωπος, κάτι τέτοιο δεν το δοκίμασα (έχω πολλά ακούσματα που με αποτρέπουν).
Απορώ πως μπορεί κάποιος -ακόμη και με 30 ανθρώπους ολόγυρά του- να το τολμήσει τη στιγμή που δεν ξέρει ποιο (αλλά και ποια θα είναι η φύση του) πνεύμα θα έρθει -για να μην σχολιάσω το ενδεχόμενο να τσαντιστεί κιόλας.
Όπως και να'χει, θεωρώ πως μόνο ένας γνώστης τρόπον τινά του αντικειμένου μπορεί να βοηθήσει σε τέτοιου τύπου καταστάσεις (κατά συνέπεια και οι ιερείς). Πάντως, θέλω να ευχαριστήσω θερμά για το παράδειγμα προς αποφυγήν!
Παλιά 24-09-07, 12:50
Το avatar του χρήστη SecretAngel
SecretAngel Ο χρήστης SecretAngel δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: ''Στον κόσμο μου''
Wink

Γεια σας και πάλι ! Διάβασα όλες τις απαντήσεις και το συμπέρασμά μου 8α έλεγα ότι είναι, αν αποφασίσω να ικανοποιήσω την περιέργειά μου πάνω στο θέμα αυτό πρακτικά, να είναι εκτός σπιτιού και αν είναι δυνατόν με βιντεοσκόπηση για του λόγου το αληθές, από την άποψη, αν δεις ..πείθεσαι και καλύτερα! Να'σται όλοι καλά..
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 26-09-07, 01:31
LOVELESS Ο χρήστης LOVELESS δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member

Προεπιλογή ouija bord

Γεια σε ολους! Θα ηθελα να προσθεσω κατι που απο τιν αρχη τις συζητησης δεν εγινε λογος. Στις 28 του Μαη του 1890 ο επιχιριματιας ενονοματι Elijah Bond μαζι με τον Charles Kennard αποφασισαν να κατασκευασουν και να πουλισουν ενα πινακα οπου το αλφαβητο θα ηταν τυπομενο πανω. ειχαν κατασκευασει για πρωτη φορα το ouija bord. Ειχε γινει παραγωγη του ouija bord το 1901 απο καποιο υπαλληλο του Kennard ο William Fuld ο οποιος ισχυριζοταν πως αυτος ανακαληψε τον πινακα αυτο. Το 1927 ο William Fuld πεθανε και η επιχειριση πουλυθηκε στους Parker Brothers οπου και σημερα ακομα κατεχουν ολα τα trademarks. Εχω μαρτιριες απο ανθρωπους που εχουν χρισιμοποιησει το ouija bord ακομα και εγιναν possessed απο το "πνευμα" δεν υπαρχουν "καλα" πνευματα σε αυτο το "παιχνιδι" (πωλειται στα βιβλιοπολεια ειτε σε καταστηματα πεχνιδιων) απλα οπως καποιος αναφερθικε σε "πνευματα" κατωτερου επιπεδου που ξερουν καποιες αληθειες αλλα δεν θα σου πουν κατι απο την καλη τους θεληση αλλα γιατι εχουν κατι να κερδισουν απο εσενα για παραδειγμα την ενεργεια σου η ακομα και να σε κανουν possessed. Για χρηση του ouija bord 3 ατομα ειναι το λιγοτερο ατομα που εμπιστευεσε και κερια σε οτι χρωμα και σχημα αναψεις δεν σε προστατευουν ουτε καν αν στη παρεα σου ειναι ο πατερ τις ενοριας σου ποτε να μην νισταζεις ειτε να εισαι μεθησμενος οταν το χρησημοποιας. Οταν το ouija bord ειναι φτιαγμενο απο εσενα τον ιδιο εχει πιο μεγαλη αποδοση λογο προσοπικου link με αυτο. (Τα πνευματα που επικινονουν μαζι σου στο ouija bord λεγονται jin και ειναι στην κατιγορια των fire demons. Κατα την διαρκεια της χρησης ouija τα jin συνηθως χρησιμοποιουν την ικανοτητα τους να καινε(πολυ ελαχιστο ποσο θερμοτητας) το χερι του χρηστη με αποτελεσμα να απελευθεροθει το πνευμα και να σε κανει possess. Στην παρενθεση ειναι προσοπικη "γνωση" απο καποιο δευτερο ατομο που γνωριζω προσοπικα) Για τελος εχω κατι για να δειτε...

http://www.youtube.com/watch?v=8oOkPR0y3Tw

Ευχαριστω !!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 23-11-07, 01:41
Stoukas Ο χρήστης Stoukas δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member

Προεπιλογή Help..!

Λοιπον ειμαι ο γιωργος και προσπαθω εδω και πολυ καιρο με την παρεα μου να βρω πως ΑΚΡΙΒΩΣ παιζεται το ποτηρακι..!Προσωπικα δεν πιστευουμε οτι λειτουργει..Αλλα θελουμε να δοκιμασουμε..δοκιμασαμε μια φορα μονοι μας σκατα τα καναμε(sry κιολας)..PLZ αν μπορειτε να help σας παρακαλω..στειλτε μου την απαντηση η ενα λινκ η e-mail...κατι βοηθηστε μας μας τρωει η περιεργια..Περιμενω απαντηση σας και συγνωμη αν σας ζαλισα ..
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν μπορείτε να προσθέσετε νέα threads
Δε μπορείτε να απαντήσετε
Δεν μπορείτε να προσθέσετε συνημμένα
Δεν μπορείτε
BB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 00:25.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.