![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Θα συμφωνήσω με τον Giorgo που αναφέρει τα εξής:
''...Βασικά από ότι βλέπω δε βγάζει η κουβέντα πουθενά.. Εγώ για παράδειγμα και να ήμουν σε μια συζήτηση στα μαχαιρια με κάποιον, αν έλεγε κάτι που πιστεύω θα συμφωνούσα.. αλλα δε νομίζω να είναι ο εγωισμός που σε κάνει να μην απαντάς.. Σε μια σοβαρή συζήτηση δε χωράνε εγωισμοί τέτοιου τύπου.. αν σου πει ο χειρότερος εχθρός σου ότι ο Μπούς είναι μαλάκας.. εσύ δε θα συμφωνήσεις μαζί του από εγωισμό; Όσο για τον εθνικισμό νομίζω τα μπερδεύεις.. Εθνικισμός δεν είναι να θέλουμε να μη παραχωρήσουμε το όνομα μιας ελληνικής ονομασίας σε ένα κράτος το οποιο το χρησιμοποιεί με σκοπό την παραχάραξη της εθνικής μας ιστορίας και με απώτερο σκοπό τις βλέψεις του σε ελληνική γη! Να θέλουμε τα δικαια για την πατρίδα μας και να πολεμάμε για αυτά.. εκτος και αν εννοείς ότι όλοι οι έλληνες και το κράτος μαζί είμαστε εθνικιστές..'' Tα περισσότερα άσχημα προέρχονται από το ΕΓΩ μου και το δικό μου.Δίκαιος είναι εκείνος που ενώ μπορεί να αδικήσει κάποιον δεν το κάνει... Όμως επειδή μιλάμε για προπαγάνδα και για δημαγωγία να επισημάνω ότι οι τρόποι που χρησιμοποιούνται και στις δυο περιπτώσεις βασίζονται στην αμαθειά μας και στις ψευδείς δοξασίες που μας έχουν διδάξει γενικότερα... Η δύναμη της εξουσίας φαίνεται στον αποτελεσματικό καθορισμό της συμπεριφοράς των άλλων...Αυτό ας μην το ξεχνάμε.
|
||||
|
||||
![]()
Κλείνοντας τον πρώτο κύκλο ρητορικών σφαλμάτων και πριν πάω σε άλλο παράδειγμα, θα ήθελα να δείξω πως
συνήθως δίνουν ένα τέλος στην συζήτηση οι συνομιλητές μας όταν τους ξεσκεπάσει με επιμονή και μεθοδικότητα ο έταιρος συνομιλητής την σφαλερότητα και ανεδαφικότητα των όσων λένε. Κάπως έτσι. Παράθεση:
τελειώσει ο τηλεοπτικός χρόνος και θα έβαζαν ρεκλάμες. ) Άλλο Θα ήθελα τώρα, με αφορμή την παρακάτω πρόταση του Trithemius από εδώ http://www.metafysiko.gr/forum/showt...5444#post65444 να πάμε σε ένα άλλο ρητορικό σφάλμα που το συναντάμε πάρα πολύ συχνά Παράθεση:
Ο πιστός Χριστιανός λέει ότι άλλο πράγμα ο Χριστιανισμός και άλλο οι ιερείς, ο κομμουνιστής λέει άλλο ο κομμουνισμός και άλλο οι κακοί ηγέτες του, ο φιλελευθερος λέει άλλο πράγμα μια δεξιά συντηρητική πολιτική και άλλο πράγμα οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι που χρηματίζονται και συμμετέχουν σε σκάνδαλα και η λίστα μπορεί να πάει πολύ μακριά. Το ρητορικό σφάλμα εδώ εντοπίζεται στο ότι όταν βλέπουμε ατασθαλείες στην αντίθετη παράταξη πολύ εύκολα προσδίδουμε τα αρνητικά στην ίδια την κεντρική ιδέα και στο όλον της παράταξης. Δηλαδή, όταν βλέπουμε σε Ισλαμικές χώρες κάποιους ανθρώπους να κάνουν βόμβιστικές επιθέσεις τότε πολύ εύκολα αποδίδουμε αυτές τις ενέργειες στην κεντρική ιδέα (τον Ισλαμισμό) που διαπαιδαγωγεί τους πιστούς με αυτόν τον τρόπο. Για την κοινή γνώμη των Δυτικών ισλαμιστές=βομβιστές και φταίνε όλοι οι μουσουλμάνοι και η θρησκεία και καλώς που δεν τους βάζουμε στα αεροπλάνα, για τους αριστερούς, τα διάφορα σκάνδαλα της δεξιάς φταίει το ίδιο το σύστημα που καλλιεργεί τέτοιες καταστάσεις και για τους δεξιούς ο κομμουνισμός είναι απάνθρωπος και για αυτό όλοι οι ηγέτες του είναι σαν τον Στάλιν. Θα έλεγα πως εδώ υπάρχει ζήτημα συνέπειας και να μετρήσουμε με τα ίδια μέτρα και σταθμά τόσο τον ισλαμιστή Μουλά και τον Ισλαμισμό του αλλά και τον Χριστιανό Παππά και τον Χριστιανισμό του. Αν είμαστε αδέκαστοι τότε θα δείτε πόσο διαφορετικός είναι ο κόσμος και πόσο συχνά χρησιμοποιούν αυτό το τρικ για να ανοθεύσουν την κρίση μας υπέρ αυτής ή εκείνης της ιδέας.
http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=2378 Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Litsa : 23-10-08 στις 18:13 |
|
||||
|
||||
![]()
Αχ ρε Ραντμιλα.
Ενα ποστ σου που να μιλας εναντια στον Σκοπιανικο εθνικισμο σου ζηταμε εδω και σελιδες, και δε μας εχεις φερει ουτε καν τελεια. Απο την αλλη, μας κατηγορεις για εθνικιστες και οταν σου ζηταμε να μας φερεις ΕΝΑ ποστ που ηταν εθνικιστικο, το γυρνας στο καλαματιανο... Ε , οσο να'ναι, αν ηταν ζωντανη εκπομπη, θα ειχες κρυφτει πισω απο καμμια καμερα. Φιλουδια.
Αργές ώρες. Μικρές ώρες... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη akirav : 23-10-08 στις 20:48 |
|
||||
|
||||
![]()
Νομίζω ότι η ΡΑΝΤΜΙΛΑ από την αρχή κάνει ,όπως λεει για άλλους,πνευματικούς ακροβατισμούς.Αλήθεια γιατί δεν μας δείχνει κάτι κατά του ''Σκοπιανού εθνικισμού'';
Πάντως δεν μπορώ να πω είναι σαν να την βλέπω σε τηλεοπτικό παράθυρο... ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΜΑΝΑ ΣΑΛΛΟΝΙΚΗ...
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Από άλλο τόπικ
Παράθεση:
Δεν μπορούμε να φιλοξενήσουμε άλλους διότι ήδη έχουμε πάρα πολλά προβλήματα οπότε πρέπει να κλείσουμε τις πόρτες. Ερώτηση. Αν φύγουν απ την ελλάδα σήμερα ο μισός πληθυσμός και από 12 εκατομμύρια μείνουμε 6 εκατομμύρια ή ακόμα να φύγουν και άλλα 4 και να μείνουμε 2 εκατομμύρια ή να το κάνουμε και πιο υπερβολικό, μείνουμε μόλις 500 χιλιάδες... Τότε θα λυθούν τα όποια οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα μας βασανίζουν; Θα γίνει καλύτερο το μέλλον μας; Το πρόβλημα είναι στο ότι είμαστε ήδη πάρα πολλοί; @ elf Συγνώμη που αργώ να απαντήσω, δεν κατάλαβα ακριβώς τι θέλεις να πεις Λες «Litsa, νομίζω πως μια ιδέα είναι πάντα υπεράνω των ανθρώπων που την πρεσβεύουν!» Μια ιδέα είναι μια ιδέα και είναι πάντα στην διάθεση των ανθρώπων να την θεωρήσουν αξιόπιστη και φερέγγυα ή όχι. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Litsa : 27-03-09 στις 13:11 |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Και δεν ανέφερα αριθμούς για απελάσεις...Ούτε μίλησα για απελάσεις...Όσοι μπήκανε καλώς μπήκανε κι ας τους φροντίσουμε και γιατί οχι να τους εντάξουμε σε ένα κόσμο αξιοπρέπειας και αξιοκρατίας ...ΑΛΛΑ...Δεν υπάρχει τέτοια βούληση απο καμιά πλευρά. Βλέπεις εσύ κάτι τέτοιο η ζεις σε ουτοπία ; Στην ίδια χώρα ζούμε η εσύ ζεις Σουηδία ; Και δεν αναφέρομαι καθόλου μα ΚΑΘΟΛΟΥ Εθνικά αυτη τη στιγμή. Εδώ δεν μπορείς να φροντίσεις το σπίτι σου που ειναι μισο γκρεμισμένο θα φέρεις και επισκέπτες η θα φιλοξενήσεις κόσμο ; Δεν στέκει λογικής βρε Λίτσα αυτο... Και τελευταίο βάζω τον κίνδυνο διάλυσης του κοινωνικού ιστού...Διοτι δεν τον έχω δει πουθενά ως τώρα πέρα απο φωνακλάδες τυχάρπαστους !
|
||||
|
||||
![]()
Η ερώτηση είναι η εξής απλή.
Αν στην Ελλάδα φύγουν όλοι και μείνουν μόνο 600 χιλιάδες κόσμος, 250Κ στην Αθήνα 100Κ στην Θεσσαλονίκη 100Κ στις υπόλοιπες πόλεις και 150Κ στην υπόλοιπη επαρχεία νησιά κλπ, αυτό, θα βελτιώσει τους δείκτες που ανέφερες προηγουμένως; Η υγεία, η εκπαίδευση, η οικονομία, ο κοινωνικός ιστός κλπ, θα γίνουν καλύτερα; Ή μήπως θα καταρρεύσουν εντελώς; Για σκέψου και πές μου. Οι μετανάστες παρέχουν και υπηρεσίες ξέρεις, εκτός που στην αρχή διψάνε και ζητάνε άσυλο και τέτοια, μετά δουλεύουν, καταναλώνουν, κολλάνε ικα, πληρώνουν εισφορές. Μια ευκαιρία και έχουν γίνει οι καλύτεροι εργάτες και πολίτες κλπ. Το θέμα λοιπόν είναι ότι υπολειτουργεί το κράτος σε βασικές του υποχρεώσεις. Οι μετανάστες έχουν γίνει ένας εύσχημος τρόπος να χτυπάμε το σαμάρι και όχι το γαιδούρι. Αντί να απαιτήσουμε ένα κράτος που θα παρέχει υπηρεσίες στους πολίτες του (και θα εκπονήσει ένα σοβαρό σχέδιο μεταναστευτικής πολιτικής) εμείς (η κοινή γνώμη δηλαδή) έχει στοχεύσει σε λάθος κατεύθυνση δηλαδή εκεί που μας κατευθύνουν τα ΜΜΕ τα οποία είναι υπεύθυνα για την παραπληροφόρησή μας. Σαφώς και υπάρχει ένα ουμανιστικό ζήτημα όταν έρχονται κολυμπώντας στα νησιά και μετά ρωτάνε προς τα που είναι η Ομόνοια ή όταν περνάνε τα ναρκοπέδια. Ας σκεφτούμε εδώ με λογική και ψυχραιμία ότι η άποψή μας σε αυτό το ζήτημα (όπως και σε πολλά άλλα) έχει διαμορφωθεί έτσι υπό την άσκηση φόβου. υγ Σαφώς και υπάρχει μεγάλο θέμα για το πως θα πρέπει να διαμορφωθεί μια υπεύθυνη πολιτική αλλά εδώ ας μείνουμε όχι σε θέματα μετανάστευσης αλλά στον τρόπο σκέψης, το πως σκεπτόμαστε για ένα κοινωνικό ζήτημα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Litsa : 27-03-09 στις 16:13 |
|
|||
|
|||
![]()
Νομίζω πως ρόλο παίζει όχι η ποσότητα στη συγκεκριμένη περίπτωση, αλλά η ποιότητα. Και πιο συγκεκριμένα η ποιοτική διάρθρωση του πληθυσμού από την άποψη της ηλικίας. Ανεξαρτήτως πληθυσμού, μια κατανομή κατά την οποία ένα 20-30% αποτελείται από ανθρώπους που μπορούν να παράγουν ενώ το 40% αποτελείται από παιδιά και εφήβους και το υπόλοιπο 30-40% από ηλικιωμένους τότε είναι σίγουρο πως το σχήμα αυτό είναι αναποτελεσματικό.
Μια ρητορική πλάνη πάντως σχετικά με τους μετανάστες πάντως έχει να κάνει με το ότι θέλουμε τους μετανάστες αλλά ταυτόχρονα είμαστε κατά της παγκοσμιοποίησης. Νομίζω ότι είναι το πιο οξύμωρο σχήμα που έχει πουληθεί ποτέ ως ιδεολογία. ΥΓ. το παραπάνω βέβαια δεν σημαίνει ότι είμαι κατά των μεταναστών, αποτελεί μια απλή επισήμανση που με έχει εντυπωσιάσει πραγματικά. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ειναι προπαγανδα.
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|