Το forum του μεταφυσικού  

Επιστροφή   Το forum του μεταφυσικού > Συζητήσεις > Εσωτερική Αναζήτηση – Φιλοσοφία – Επιστήμες

Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
  #1  
Παλιά 05-09-06, 16:14
Το avatar του χρήστη smoralis
smoralis Ο χρήστης smoralis δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 25-03-2004
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Μηνύματα: 117
Exclamation Νευροθεολογία : Ο... θεός στον ανθρώπινο εγκέφαλο!

Κάθε ένας στο Forum που βρισκόμαστε ακολουθεί με τον δικό του τρόπο μιά εσωτερική-μεταφυσική αναζήτηση. Ο δικός μου δρόμος που ακολουθώ είναι η αναζήτηση του Θεού, η αναζήτηση της οδού που οδηγεί εκεί.

Λειτουργώ, δηλαδή, με το σκεπτικό ότι ο Θεός βρίσκεται κάπου-κάπως και εγώ πρέπει να οδηγηθώ εκεί. Για να βρω το δρόμο όμως πρέπει κάτι να να με βοηθήσει. Μπορεί αυτό το κάτι να είναι ο ίδιος ο Θεός.

Έχετε αναρωτηθεί μήπως ο Θεός μας στέλνει μυνήματα; Με πιο τρόπο, άραγε, θα μπορούσαμε να έχουμε επικοινωνία μαζί Του; Μπορούμε να έχουμε αμφίδρομη επικοινωνία μαζί Του;

Οι προσωπικές μου εμπειρίες δείχνουν ότι μπορεί να γίνει αυτό πολύ άνετα. Πριν όμως αναλύσω τις απόψείς μου, θα ήθελα να δω το ενδιαφέρον που υπάρχει.
__________________
“When the power of Love
Replaces the love of power
Man will have a new name:
God.” - Sri Chinmoy
Απάντηση με παράθεση
  #2  
Παλιά 05-09-06, 16:46
Το avatar του χρήστη PUCK
PUCK Ο χρήστης PUCK δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 08-06-2005
Περιοχή: Ονειροπολία
Μηνύματα: 744
Προεπιλογή

Έτσι όπως το θέτεις, φαίνεται πως αποδέχεσαι την άποψη περί Θεού-Δημιουργού που έφτιαξε τον Άνθρωπο και τον άφησε στη Γη, περιμένοντας να γυρίσει (ο άνθρωπος) κοντά του.

Έχεις δηλαδή μια προσέγγιση μονοθεϊστική, όπως εννοούμε το Μονοθεϊσμό σήμερα. Είναι κι αυτός ένας από τους δρόμους που έχει φτιάξει ο Ανθρωπος για να πλησιάσει το Θείον.

Θα με ενδιέφεραν οι εμπειρίες σου, ειδικά τώρα που μιλάς για "άνεση".

Περιμένω.
Απάντηση με παράθεση
  #3  
Παλιά 07-09-06, 13:05
Το avatar του χρήστη beetlejuice
beetlejuice Ο χρήστης beetlejuice δεν είναι συνδεδεμένος
Μέλος της ομάδας Gateway
 
Εγγραφή: 07-06-2005
Περιοχή: Athens
Μηνύματα: 4.903
Exclamation Νευροθεολογία:Ο.. θεός στον ανθρώπινο εγκέφαλο!

Ας μιλησουμε λοιπον επιτελους για αυτο το τεραστιο ζητημα σε μια χρονικη περιοδο που ισως εχουμε παραπλανηθει και ξεχασει γιατι μπαινουμε σε εναν ιστοτοπο σαν το μεταφυσικο...
Το τοπικ αυτο θα φιλοξενησει αποψεις γυρω απο μια νεα επιστημη, την επιστημη της Νευροθεολογιας. Ειναι η προσπαθεια του ανθρωπου να εξηγησει ποιες χημικες και βιολογικες μεταβολες πραγματοποιουνται στον ανθρωπινο εγκεφαλο τη στιγμη κατα την οποια το ατομο βιωνει μια θρησκευτικη ή μυστικιστικη εμπειρια.Γιατι συμφωνα με επιστημονικες μελετες, ειναι πλεον δεδομενο πως συγκεκριμενες περιοχες του ανθρωπινου εγκεφαλου μεταβαλλουν την κατασταση τους και διαμορφωνουν αισθησεις οπως π.χ η απολυτη χαλαρωση , η φωτιση, το δεος , η εκσταση και αλλα παρομοια που συναντουμε σε ολες τις θρησκειες του κοσμου.
Απο τη μια οι Ριλιτζιονιστες Νευροθεολογοι (θρησκευομενοι επιστημονες) υποστηριζουν τωρα πως ο Θεος εφτιαξε κατ' αυτον τον τροπο τον ανθρωπινο εγκεφαλο ετσι ωστε να επικοινωνει με τα δημιουργηματα του και απο την αλλη οι Ρεντουκσιονιστες Νευροθεολογοι που υποστηριζουν πως το Θειο ειναι κατασκευασμα του ανθρωπινου εγκεφαλου. Οτι και απο τα 2 να συμβαινει, γεγονος πλεον ειναι πως η "εικονα" του αγιου/ας, του Βουδα, του αγγελου ή του δαιμονα δημιουργειται μεσα στον ανθρωπινο εγκεφαλο και εχει να κανει σχεδον αποκλειστικα με τις προσωπικες πεποιθησεις του ατομου. Αυτο ηταν αλλωστε και το αποτελεσμα του πειραματος του Νευροθεολογου Michael Persinger(καθηγητη στην Ιατρικη σχολη του πανεπιστημιου της Pensylvania) οταν καταφερε να αντιστρεψει τη διαδικασια του ερεθισματος των περιοχων του εγκεφαλου που ευθυνονται για αναλογες εμπειριες και να προκαλεσει το... δεος (μεσω των αναλογων "εικονων" φυσικα!) σε πιστους διαφορων θρησκειων μεσα σε ελεγχομενο εργαστηριο! Τη συσκευη με την οποια πετυχε κατι τετοιο την ονομασε "Κρανος του Θεου"(God's Helmet).
Ας ανοιξουμε λοιπον ενα φιλοσοφικο θεμα το οποιο αρχιζει να αποκτα και επιστημονικες ριζες. Θα σας παρακαλουσα να συζητησουμε πανω σε αυτα που παρεθεσα και οχι πανω στις θρησκευτικες πεποιθησεις του καθενος απο εσας (γι'αυτα αλλωστε υπαρχει η κατηγορια της Θρησκειολογιας).
__________________
EN TO ΠΑΝ

Ιδρυτικό μέλος και υπεύθυνος επικοινωνίας Gateway Team
Ιδρυτικό μέλος Κέντρου Αναζήτησης Πανεπιστημίου Αιγαίου
----------------------------------------
meta Journalist

Αγαλματένια Κρίνα

Μυθικισμός

Το πρόβλημα της ιστορικότητας του Ιησού

Δούρειος Ίππος (Β' έκδοση!)

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη beetlejuice : 07-09-06 στις 13:13
Απάντηση με παράθεση
  #4  
Παλιά 07-09-06, 14:44
Το avatar του χρήστη Ποσειδώνιος
Ποσειδώνιος Ο χρήστης Ποσειδώνιος δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 01-08-2006
Περιοχή: Κρητικιστάν
Μηνύματα: 631
Προεπιλογή

Πολύ ενδιαφέρων η τοποθέτηση σας αγαπητέ συντονιστά αν και παρά τα λεγόμενα σας θεωρώ ότι η τοποθέτηση σας θα μπορούσε να γίνει στο θέμα του smolaris «ζητώ ακρόαση θεού» ή στο θέμα του «θεού» όπου την στείλατε. Αν μου επιτρέπετε όλα αυτά.
Πριν ξεκινήσουμε την σε βάθος μελέτη των δυο θεωριών θα ήθελα να ταχθώ εξ αρχής υπέρ των Ριλιτζιονιστών και να τονίσω ότι η άποψη των Ρεντουκσιονιστών μας φέρνει τελικά στην άποψη ότι αυτός που δημιούργησε τον κόσμο δηλαδή ο Θεός είναι η «σύμπτωση» και μόνο αυτή. Και αφού η σύμπτωση είναι κάτι που δεν μπορούμε να ελέγξουμε, οι επιστήμονες έχουν άλλοθι σε όλα αυτά που δεν μπορούν να εξηγήσουν.
Θυμάμαι ένας ιερέας σε μια εκπομπή στην τηλεόραση έλεγε ότι μπορεί να ξέρουμε για παράδειγμα με ποιο τρόπο μια γυναίκα παράγει γάλα αλλά δεν μπορούμε να φτιάξουμε μια μηχανή που να το παράγει. Άρα δεν ξέρουμε. Τώρα ισχυρίζονται ότι μπορούμε να παράγουμε κάτι ακόμα πιο δύσκολο που είναι στη σφαίρα όχι του υλικού αλλά του πνευματικού.

Το κράνος του Θεού άραγε προκαλεί τις εμπειρίες ή βοηθά στην εκδήλωση τους φέρνωντας την βιοχημεία του εγκεφάλου σε κατάσταση τέτοια που αυτές μπορούν να εκδηλωθούν ή να γίνουν αντιληπτές. Άραγε μπορεί το κράνος του Θεού να προκαλέσει σε ένα βουδιστή εμπειρία ενός χριστιανού; Να βλέπει δηλαδή κάποιον συγκεκριμένο Άγιο Χριστιανό ή τον ίδιο τον Χριστό ή την Παναγία αντί τον Βούδα;

Χρήσιμες θα ήταν περισσότερες πληροφορίες για τις παραπάνω έρευνες.
Απάντηση με παράθεση
  #5  
Παλιά 07-09-06, 15:34
Το avatar του χρήστη beetlejuice
beetlejuice Ο χρήστης beetlejuice δεν είναι συνδεδεμένος
Μέλος της ομάδας Gateway
 
Εγγραφή: 07-06-2005
Περιοχή: Athens
Μηνύματα: 4.903
Προεπιλογή

Παράθεση:
Πολύ ενδιαφέρων η τοποθέτηση σας αγαπητέ συντονιστά αν και παρά τα λεγόμενα σας θεωρώ ότι η τοποθέτηση σας θα μπορούσε να γίνει στο θέμα του smolaris «ζητώ ακρόαση θεού» ή στο θέμα του «θεού» όπου την στείλατε
Τα θεματα συγχωνευτηκαν.


Παράθεση:
Το κράνος του Θεού άραγε προκαλεί τις εμπειρίες ή βοηθά στην εκδήλωση τους φέρνωντας την βιοχημεία του εγκεφάλου σε κατάσταση τέτοια που αυτές μπορούν να εκδηλωθούν ή να γίνουν αντιληπτές;

Προτου ξεκινησει η κατασκευη του κρανους του Θεου Ρελιτζιονιστες νευροθεολογοι εξετασαν Βουδιστες μοναχους κατα τη στιγμη που επεφταν σε βαθυ διαλογιστικο τρανς. Διοχετευοντας στο σωμα τους μια σεσημασμενη ραδιενεργο ουσια (πιθανοτατα γλυκοζη) μπορεσαν να δουν σε τομογραφιες του εγκεφαλου ποια ακριβως κεντρα ερεθιζονταν. Ε αυτα ακριβως τα κεντρα τα ερεθιζει το "κρανος του θεου" μεσω ηλ/κων κυμματων.Οποτε στο ερωτημα σου θα απαντουσα και τα 2 ταυτοχρονα.

Παράθεση:
Άραγε μπορεί το κράνος του Θεού να προκαλέσει σε ένα βουδιστή εμπειρία ενός χριστιανού;

Στα πειραματα που εγιναν ο Βουδιστης ειδε τη φωτιση, ο χριστιανος ενιωσε το αγγιγμα του Θεου ή ειδε δαιμονια , ο Ινδουιστης ηρθε σε επαφη με το Ατμα κ.ο.κ.

Αυτο που δεν εχουν καταφερει οι επιστημονες ( αρχη ειναι ακομη αλλωστε) ειναι να βρουν απο που προερχεται (ή πως προκυπτει) το "σημα" το οποιο και μετατρεπεται σε "εικονα" μεσα στον ανθρωπινο εγκεφαλο.

Αληθεια εχετε σκεφτει ποσα τετοια "σηματα" αλλαξαν τον ρου της ανθρωπινης ιστοριας; Απο τη "φωτιση" του Παυλου και του Κων/νου μεχρι τα οραματα του Χιτλερ και τις συνομιλιες του Μπους με το Θεο...
__________________
EN TO ΠΑΝ

Ιδρυτικό μέλος και υπεύθυνος επικοινωνίας Gateway Team
Ιδρυτικό μέλος Κέντρου Αναζήτησης Πανεπιστημίου Αιγαίου
----------------------------------------
meta Journalist

Αγαλματένια Κρίνα

Μυθικισμός

Το πρόβλημα της ιστορικότητας του Ιησού

Δούρειος Ίππος (Β' έκδοση!)
Απάντηση με παράθεση
  #6  
Παλιά 07-09-06, 16:18
Το avatar του χρήστη Ποσειδώνιος
Ποσειδώνιος Ο χρήστης Ποσειδώνιος δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 01-08-2006
Περιοχή: Κρητικιστάν
Μηνύματα: 631
Προεπιλογή

Τελικά έχει σημασία αν αντί για νηστεία ή προσευχή ή ότι άλλη τεχνική προκαλεί θρησκευτικές εμπειρίες, εμείς χρησιμοποιούμε κάποιο άλλο τρόπο (κράνος του Θεού) για να φέρνουμε τον εγκέφαλο στο σημείο που θα μπορεί να λειτουργήσει σε καταστάσεις μη συμβατικές.
Πιστεύω ότι ο Θεός δεν είναι κατασκεύασμα του εγκεφάλου. Κατασκεύασμα του εγκεφάλου είναι ο τρόπος με τον οποίο ο άνθρωπος αντιλαμβάνεται την εικόνα του Θεού. Και ο εγκέφαλος έχει άπειρους τρόπους να το κάνει.
Απάντηση με παράθεση
  #7  
Παλιά 07-09-06, 16:42
Το avatar του χρήστη Μιχάλης
Μιχάλης Ο χρήστης Μιχάλης δεν είναι συνδεδεμένος
Banned
 
Εγγραφή: 22-06-2004
Περιοχή: Αργολίδα
Μηνύματα: 1.893
Προεπιλογή

Θα συμφωνήσω απόλυτα με τη δημοσίευσή σου, αγαπητέ. Ο εγκέφαλος είναι υπεύθυνος για την τεράστια εικονική πραγματικότητα στην οποία έτσι κι αλλιώς ζούμε, άρα και στον τρόπο αντίληψης του Θείου, χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα πως και η ίδια η ύπαρξη του Θεού είναι αποτέλεσμα αυτής της ιδιότητας του εγκεφάλου. Και, υπόψην, ποτέ μην κρίνουμε μια νμέα επιστημονική θεωρία στα γενοφάσκια της. Στους καιρούς που ζούμε ακόμα και αυτές έχουν το σπόνσορά τους...
Απάντηση με παράθεση
  #8  
Παλιά 07-09-06, 17:08
Το avatar του χρήστη smoralis
smoralis Ο χρήστης smoralis δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 25-03-2004
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Μηνύματα: 117
Προεπιλογή

Δεν συμφωνώ, κατ'αρχήν, με τον beetlejuice και τον τίτλο που έθεσε ότι ο Θεός βρίσκεται στον ανθρώπινο εγκέφαλο. Ο εγκέφαλος είναι ένα όργανο-εργαλείο του ανθρώπου που χρησιμοποιείται για την επεξεργασία των σκέψεων.

Πρέπει μάλλον να αντιληφθούμε ότι δεν βρισκεται ο Θεός σε εμάς, αλλά εμείς στον Θεό! Είμαστε ένα όνειρο του Θεού μία εικόνα που έπλασε ο Θεός (θα μπορούσαμε εδώ να συζητήσουμε για το ποιος είναι ο Θεός αλλά αυτό είναι θέμα άλλου τόπικ).

Αυτό που θα ήθελα να συζητήσουμε δεν είναι για το πού είναι ο Θεός ή για το αν υπάρχει Θεός, άλλα θεωρώντας ότι ο Θεός υπάρχει και είναι παντού, με ενδιαφέρει ο τρόπος επικοινωνίας μαζί Του.

Αυτό το "κράνος του Θεού", αν και δεν το γνωρίζω, δεν νομίζω ότι προσφέρει επικοινωνία μαζί Του, παρά μόνον ότι καταφέρνει να διαβάσει σκέψεις. Έχει ενδιαφέρον, ο άνθρωπος όμως δεν έχει ανάγκη από τέτοια μηχανήματα. Έχει ικανότητες το πνεύμα του για πολύ μεγαλύτερα πράγματα.
__________________
“When the power of Love
Replaces the love of power
Man will have a new name:
God.” - Sri Chinmoy
Απάντηση με παράθεση
  #9  
Παλιά 07-09-06, 17:26
Το avatar του χρήστη beetlejuice
beetlejuice Ο χρήστης beetlejuice δεν είναι συνδεδεμένος
Μέλος της ομάδας Gateway
 
Εγγραφή: 07-06-2005
Περιοχή: Athens
Μηνύματα: 4.903
Προεπιλογή

Εφ'οσων το τι ειναι Θεος δεν μπορουμε ακομη να το καθορισουμε (ακομη και οι λεγομενες εξ'αποκαλυψεως θρησκειες βασισμενες σε ανθρωπινα εργα ειναι ετσι κι αλλιως), το να υποστηριζουμε οτι εμεις ανηκουμε σε αυτον ακουγεται καπως φιλοσοφικο ή πλατωνικο. Η νεα επιστημη της Νευροθεολογιας ερχεται να πιστοποιησει με τον πλεον αποκαλυπτικο τροπο οτι τουλαχιστον η εικονα που εχουν οι ανθρωποι για το Θειο, ειναι προϊον του ανθρωπινου εγκεφαλου.
Με ποιον επικοινωνει η γιαγια οταν βλεπει την Παναγια (η οποια δεν της λεει ποια ειναι απλα τιθεται ως de facto δεδομενο); Με ποιον επικοινωνει ο βουδιστης οταν βιωνει την απολυτη φωτιση; Οι ανθρωποι που κατα καιρους δεχθηκαν την ιδια φωτιση και αρχισαν να μιλουν ακαταλαβιστικες ή διαφορετικες γλωσσες με ποιον επικοινωνησαν;
Ποια καναλια επικοινωνιας ανοιγονται και προς ποιες κατευθυνσεις κατα τη βιωση μυστικιστικων και θρησκευτικων εμπειριων;Εχουν σχεση με το "υπερφασμα" του Τ. Κηλ;
Ας βγαλουμε για λιγο απο το μυαλο μας τα οσα πιστευουμε περι του Θεου-Δημιουργου και ας προχωρησουμε με τις οποιες γνωσεις διαθετουμε, με τη φιλοσοφικη μας διαθεση, ακομη και με τη φαντασιας μας (!) ενα βημα πιο μακρια απο την επιστημη
__________________
EN TO ΠΑΝ

Ιδρυτικό μέλος και υπεύθυνος επικοινωνίας Gateway Team
Ιδρυτικό μέλος Κέντρου Αναζήτησης Πανεπιστημίου Αιγαίου
----------------------------------------
meta Journalist

Αγαλματένια Κρίνα

Μυθικισμός

Το πρόβλημα της ιστορικότητας του Ιησού

Δούρειος Ίππος (Β' έκδοση!)
Απάντηση με παράθεση
  #10  
Παλιά 07-09-06, 19:04
Το avatar του χρήστη Μιχάλης
Μιχάλης Ο χρήστης Μιχάλης δεν είναι συνδεδεμένος
Banned
 
Εγγραφή: 22-06-2004
Περιοχή: Αργολίδα
Μηνύματα: 1.893
Προεπιλογή

Όταν ανακοινώθηκε η συγκεκριμένη θεωρία, πολλοί έσπευσαν να πουν το οτιδήποτε και όσα μέσα ενημέρωσης την αναμετάδωσαν, ξέχασαν πως αυτό δεν ήταν κάτι εντελώς καινούριο αλλά στηρίζεται πάνω στις ιδιότητες του εγκεφάλου, όπως είναι λίγο - πολύ γνωστές. Ο ίδιος ο Φράνσις Κρικ, ένας από τους τρεις που ανακάλυψαν ή πρότειναν το μοντέλο της διπλής έλικας του DNA, είχε πει κάποτε πως δεν υπάρχει τίποτα, επειδή όλα είναι παιχνίδια των νευρικών συνάψεων και των νευροδιαβιβαστών.
Σήμερα γνωρίζουμε πως, αν "παίξουμε" με ορισμένες περιοχές του εγκεφάλου, με νευροδιαβιβαστές ή με ουσίες παραισθησιογόνες, μπορούμε να προκαλέσουμε μια πληθώρα συναισθημάτων και εμπειριών, που κυμαίνονται από αναίτια επιθετικότητα, έως και σεξουαλική διέγερση, χωρίς προφανή λόγο. Αν δεχτεί κανείς τη συγκεκριμένη άποψη του Δρ. Κρικ, μπορεί να είναι "ήσυχος". Δεν υπάρχει ούτε αγάπη, ούτε φιλία, ούτε έρωτας, ούτε φόβος, όλα είναι παιχνίδια των συνάψεων και εμείς δεν είμαστε τίποτε άλλο παρά μηχανές, που αν διαταραχθεί ο μεταβολισμός της σεροτονίνης, θα εμφανίσουμε καταθλιπτική συμπεριφορά, ενώ αν συσσωρευθεί η ουρία στα νευρικά κύτταρα, θα εκδηλώσουμε ένα σύνδρομο που συνίσταται στον αυτοακρωτηριασμό των άκρων μας από εμάς τους ίδιους, έχοντας μάλιστα πλήρη αίσθηση και αντίληψη του πόνου.
Εκείνο που η θεωρία των νευροδιαβιβαστών δεν μπορεί να εξηγήσει, είναι το γιατί αγαπάμε συγκεκριμένα άτομα, γιατί απεχθανόμαστε κάποια άλλα και, στην τελική, γιατί είμαστε φτιαγμένοι για να αγαπάμε ή να θέλουμε φιλία και συντροφικότητα.
Προσωπική μου άποψη είναι πως, μιας και ο εγκέφαλος αποτελεί (και θα συνεχίσει για πολύ ακόμα να αποτελεί) το πλέον άγνωστο στην επιστήμη όργανο, δεν πρέπει να καταλήγουμε σε τελεσίδικα συμπεράσματα. Θυμίζω πως, σε παλιότερες εποχές και ενώ δεν γνώριζαν και πολλά από γενετική και μοριακή βιολογία, βιάστηκαν ορισμένοι επιστήμονες να δεχτούν την υπόθεση του συνδρόμου "εγκληματικότητας", ως πολυπλοειδίας του χρωμοσώματος Υ. Έτσι, θεώρησαν πως ο γονότυπος ΧΥΥ (υπεράρρεν), συναντάται σε άτομα εγκληματικής φύσεως και φυσικά αργότερα αποδείχτηκε πως δεν ήταν έτσι.
Και, αν τα πάντα είναι θέμα νευροδιαβιβαστών, γιατί η νευροφαρμακολογία έχει αποτύχει να δώσει οριστική λύση μέσω φαρμάκων στα ψυχολογικά - ψυχιατρικά προβλήματα; Αφού γνωρίζουμε πως η διαταραχή του balance νευροδιαβιβαστών ευθύνεται για πολλά από αυτά, θα έπρεπε λογικά όλοι οι ασθενείς να ανταποκρίνονται εντυπωσιακά σε αυτή, όμωψς δνε γίνεται έτσι, γιατί το φαινόμενο είναι πολυπαραγοντιακό και γιατί δεν γνωρίζουμε με κάθε λεπτομέρεια τις δράσεις των νευροδιαβιβαστών, όπως και των περισσοτέρων μοριακών και βιοχημικών μηχανισμών του οργανισμού.
Θα μπορούσαν, ίσως, οι μεταφυσικές εμπειρίες να είναι αποτέλεσμα δράσης (άγνωστης ως τώρα) των νευροδιαβιβαστών; Προσωπικά θεωρώ πως ναι, θα ήταν πιθανό.
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν μπορείτε να προσθέσετε νέα threads
Δε μπορείτε να απαντήσετε
Δεν μπορείτε να προσθέσετε συνημμένα
Δεν μπορείτε
BB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας



Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 11:48.


Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.