Το forum του μεταφυσικού  

Επιστροφή   Το forum του μεταφυσικού > Συζητήσεις > Εσωτερική Αναζήτηση – Φιλοσοφία – Επιστήμες

Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
  #1  
Παλιά 01-04-07, 14:50
Το avatar του χρήστη beetlejuice
beetlejuice Ο χρήστης beetlejuice δεν είναι συνδεδεμένος
Μέλος της ομάδας Gateway
 
Εγγραφή: 07-06-2005
Περιοχή: Athens
Μηνύματα: 4.903
Exclamation Βία και άνθρωπος στον 21ο αιώνα

Βρισκομαστε στον 21ο αιωνα. Χιλιαδες χρονια αφοτου ο ανθρωπος κυνηγουσε με τα τοξα τη λεια του και την εσερνε στις σπηλιες, εκατονταδες χρονια μετα τις σταυροφοριες και το μεσαιωνα.

Μελετωντας το φαινομενο της βιας και του ανθρωπινου πονου στο διαβα των αιωνων οι συγχρονοι αναλυτες υποστηριζουν πως ο συγχρονος homo sapiens αποτελει ενα πληρως εκπολιτισμενο ον. Η τεχνολογια και η επιστημη εχουν προοδευσει τοσο πολυ, η ιστορια πλεον καταγραφεται, ειμαστε ετοιμοι και εχουμε τα μεσα να αποκαλυψουμε ολες τις λυσεις σε καθε αινιγμα του συμπαντος... Με λιγα λογια, εχουμε ξεχασει τι θα πει βια, συνενοουμαστε μεσω του διαλογου ηρεμα κι ωραια.

Καποτε ο Ρον Χαμπαρντ ειχε πει πως "σε μια κοινωνια απολυτης ειρηνης, η πτωση μιας καρφιτσας θα ισοδυναμουσε με εκρηξη πυρηνικης βομβας". Τα λογια του δε φαινεται να απεχουν πολυ απο την "προδιαγεγραμμενη" πραγματικοτητα μας. Το πιο χαρακτηριστικο παραδειγμα ειναι η εκφραση "ακραιο καιρικο φαινομενο" που εχει υιοθετηθει εδω και μερικα χρονια απο τα ΜΜΕ, στην προσπαθεια τους να περιγραψουν ουτε λιγο ουτε πολυ μια ξαφνικη μπορα πανω απο τον αττικο ουρανο.

Μας λενε οτι τα βιαια ενστικτα των ανθρωπων του μεσαιωνα με εκεινα τα απιστευτα βασανιστηρια (ας βρει οποιος εχει χρονο μια φωτογραφια με τις κακουχιες που περνουσαν εκεινοι οι ανθρωποι) εχουν παρελθει ανεπιστρεπτι. Κι ομως εγω βλεπω μικρα παιδια να παθιαζονται με το χειριστηριο στο χερι προσπαθωντας να πετσοκοψουν τον αντιπαλο παικτη. Βλεπω πως σταματα ξαφνικα η κυκλοφορια στις λεωφορους οταν ολοι συνωστιζονται για να δουν τα αιματα και τα εντοσθια του νεκρου μοτοσυκλετιστη, βλεπω τη βια που ξεσπα καθε τοσο στα γηπεδα, καθως επισης και την ανοδο των ονομαζομενων "extreme sports" που ανεβαζουν την αδρεναλινη στα υψη και μας κανουν να "ξεφευγουμε απο την καθημερινοτητα και τη ρουτινα".

Ολα τα παραπανω δεν αντανακλουν κατι το διαφορετικο. Προκειται για την εξωτερικευση των ιδιων ανθρωπινων βιαιων ενστικτων που συνεχιζουν να εκδηλωνονται αιωνες τωρα, εστω και κατω απο την ομπρελα του καθωσπρεπισμου και του υψηλου πολιτισμου μας...
__________________
EN TO ΠΑΝ

Ιδρυτικό μέλος και υπεύθυνος επικοινωνίας Gateway Team
Ιδρυτικό μέλος Κέντρου Αναζήτησης Πανεπιστημίου Αιγαίου
----------------------------------------
meta Journalist

Αγαλματένια Κρίνα

Μυθικισμός

Το πρόβλημα της ιστορικότητας του Ιησού

Δούρειος Ίππος (Β' έκδοση!)

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη beetlejuice : 01-04-07 στις 14:53
Απάντηση με παράθεση
  #2  
Παλιά 02-04-07, 09:06
Το avatar του χρήστη agaliarep
agaliarep Ο χρήστης agaliarep δεν είναι συνδεδεμένος
Banned
 
Εγγραφή: 09-08-2005
Περιοχή: Mandri
Μηνύματα: 1.621
Προεπιλογή

"Μια ζωή προσπαθούσε απλά να επιβιώσει. Απλά να καταφέρει να βγάλει τα προς το ζην για να ζήσει αξιοπρεπώς. Και ξαφνικά, μια μέρα, κάϊκε. Μια μέρα κάποιος βρέθηκε και το αφαίρεσε ότι πιο πολύτιμο υπάρχει, την ίδια του την ζωή. Ο λόγος για τον αστυνομικό στην Ιταλία.
Ζούσε μια ζωή μέσα στην ανέχεια, μια ζωή με διαφορετικές αντιλήψεις, προκαταλήψεις, μια ζωή που την χαιρόταν όπως μπορούσε, επειδή κάποιοι αποφάσισαν μια μέρα ότι η χώρα του αποτελεί κίνδυνο. Ώσπου μια μέρα, μια βόμβα τον έκοψε στα δύο. Ο λόγος για έναν νεαρό Ιρακινό που έχασε την ζωή του επίπεδη κάποιοι παίζουν ένα παιχνίδι δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Ήταν μια κοπέλα που μεγάλωσε στην Ελλάδα, είχε όλη την ζωή της μπροστά και έχει όλη την ζωή μπροστά, απλά δεν θα είναι ποτέ πια η ίδια, επειδή κάποιος αποφάσισε να της πετάξει οξύ στο πρόσωπο, αφαιρόντας της όχι μόνο αυτό που βλέπανε οι γύρω της σε αυτήν, αλλά ένα κομμάτι του εαυτού της που όχι κατά πάσα πιθανότητα, όχι μόνο πληγώθηκε, αλλά πέθανε εκείνο το βράδι.

Ο συνδετικός κρίκος σε όλα αυτά και σε πάρα πολλά άλλα, η βία.
Υπάρχουν πάρα πολλά είδη βίας και τα περισσότερα από αυτά τα δέχονται δισεκατομμύρια ανθρώπων σε όλη την γη. Από την σωματική, μέχρι την ψυχολογική βία, όλος ο κόσμος γίνεται πομπός αλλά και αποδέχτης αυτής κάθε μέρα, κάθε λεπτό. Πολύ βία, τόση που νομίζεις ότι τίποτα άλλο δεν υπάρχει πια εκεί έξω, αλλά και εδώ μέσα στο μυαλό μας, εκτός από την βία. Βία που την ασκούμε αλλά και την δεχόμαστε.
Η ίδια η γέννηση εκ του μηδενός ή όπως αλλιώς το λέει ο καθένας, άρχισε με ένα βίαιο τρόπο. Μια μεγάλη και βίαιη έκρηξη. Είμαστε αποτέλεσμα μιας μεγάλης βίαιης πράξης που έγινε πριν ακόμα υπάρξει οτιδήποτε. Είμαστε τα παιδιά της βίας και με αυτή πορευόμαστε σε όλη μας την ζωή. Τα παιδιά της βίας.
Όλο το σύμπαν είναι μια ατελείωτη βίαιη σκηνή, αστέρια γεννιονται και πεθαίνουν, καταπίνονται αργοπεθαίνοντας από μαύρες τρύπες, μετεωρίτες προκαλούν εκρήξεις, όλο το σύμπαν είναι μια αγωνιώδη πράξη βίας αλλά και εξέλιξης. Και κάπου μέσα σε όλη αυτή ην βία, όπου εμείς την αποκαλούμε βία, εμείς της δώσαμε ορισμό και την προσδιορίσαμε, υπάρχει η γη. Η μικρή γη, όπου κατά λάθος επιβιώνει και πάνω σε αυτή κάτι πλάσματα περίεργα. Κάτι πλάσματα που αποκαλούν τους εαυτούς τους ανθρώπους. Και αυτοί οι άνθρωποι έχουν σαν φυσικό περιβάλλον από την εμφανιση τους μέχρι τώρα, την βία. Θα μπορούσα να πω, ότι η ζωή η ίδια είναι μια τεράστια πράξη βίας. Τα ζώα με βίαιο τρόπο αφαιρούν το ένα την ζωή του άλλου για να επιβιώσουν, με βίαιο τρόπο ένα δέντρο σκίζει το έδαφος για να βγει στον ήλιο, με βίαιο τρόπο γίνονται όλα. Όλα, απλά δεν μας απασχολούν γιατί πολύ απλά δεν είμαστε έδαφος για να μας απασχολεί, αλλά είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα. Μια βία που ασκείτε πάνω σε κάτι άλλο, απλά και μόνο για να επιβιώσει. Όλα, ακόμα και τα χρυσόψαρα είναι βίαια απέναντι σε κάτι. Σε κάτι, που βίαια το χρησιμοποιεί για το πιο βασικό πράγμα, την επιβίωση.
Επιβίωση… αυτή είναι η μαγική λέξη και απάντηση στην βία. Επιβίωση.
Είναι όμως αυτή η βία του ανθρώπου θέμα επιβίωσης; Είναι όλη αυτή η βία που ασκούμε κάθε μέρα, θέμα επιβίωσης; Επιβίωσης από τι; Επιβίωσης από τους υπολοίπους; Επιβίωση από εμάς τους ίδιους; Από την αλλοτρίωση; Από την βία των άλλων; Υπάρχει πραγματικά τέλος σε όλη αυτή την βία ή απλά κρυβόμαστε πίσω από τα ιδεολογικά μας παραμύθια, για να πούμε ότι μπορούμε να υπάρξουμε χωρίς βία; Γιατί πάντα σε όλα τα μέρη του κόσμου, ανεξαρτήτως θρησκείας, κουλτούρας, πολιτισμού, εξέλιξης, υπάρχει βία; Μήπως απλά σαν παιδιά της βίας, απλά έχουμε ένα κομμάτι από αυτή και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα χωρίς αυτή; Μήπως απλά η βία είναι ένα απαραίτητο συστατικό, για να μπορέσουμε να πούμε ότι υπάρχουμε; Τελικά την βία, την επιλέγουμε; Την γεννάμε; Ή μας γεννάει αυτή; Θα ήμασταν παράταιροι στο σύμπαν ή ακόμα στο περιβάλλον μας, εάν δεν την είχαμε; Και που είναι τα όρια αυτής της βίας; Είμαστε το μόνο είδος στον κόσμο μαζί με τα δελφίνια, που κάνουν σεξ για την ευχαρίστηση και όχι για την αναπαραγωγή. Και όμως είμαστε το μόνο είδος που απλά ασκεί βία, γιατί απλά μπορεί, γιατί απλά πολλές φορές βρίσκει ευχαρίστηση σε αυτό και είμαστε το μόνο είδος που ασκούμε τόση βία, χωρίς πάντα να υπάρχει η δικαιολογία της επιβίωσης. Βία για την βία. Βία στην βία. Και το παιχνίδι συνεχίζεται. Και το παιχνίδι αν και πάντα μοιάζει ότι έχει βγει από τον έλεγχο, πάντα υπάρχει ένα ακόμα κατώτερο σημείο να πάει. Πάντα υπάρχει ένας νέος τρόπος να βιοπραγίσεις πάνω σε κάποιον. Και το παιχνίδι μοιάζει να μην ελέγχεται από κανέναν. Ένα παιχνίδι βίας, που μοιάζει να είναι ένα με εμάς. Μήπως τελικά δεν μπορούμε να βγούμε από αυτή την βία και απλά κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας, ότι μπορούμε; Μήπως τελικά η βία είναι ένα από τα συστατικά μας; Μήπως τελικά η βία είναι ο μόνος δρόμος που είμαστε άξιοι, ικανοί να βιώσουμε; Μήπως είναι η μόνη επιλογή μας; Πως μπορεί να είναι η μόνη επιλογή μας και να διεκδικούμε ότι μπορεί να είμαστε παιδιά κάποιου ανώτερου όντος; Και εάν ναι, τότε σημαίνει ότι αυτό το ανώτερο ον είναι βίαιο;
Λίγες σκέψεις και ερωτήματα που δεν νομίζω ότι μπορώ να πάρω πειστικές απαντήσεις. Ή τουλάχιστον δεν μπορώ να δώσω εγώ τέτοιες απαντήσεις. Αλλά καλό θα είαι να τελειώσω εδώ και να σκεφτώ όλη την βία που έχω προσφέρει εγώ στους γύρω μου. Ίσως καταφέρω να γίνω καλύτερος, εάν αυτό μπορεί να σημαίνει κάτι.

Η βία, είναι κομμάτι μου και μάλιστα ένα πολύ μεγάλο κομμάτι μου, που νομίζω ότι το αποδέχομαι. Προσπαθώ να την χαλιναγωγήσω, προσπαθώ να της επιβληθώ, με οποιονδήποτε τρόπο, ακόμα και εάν είναι η ίδια.
Η βία, είναι ένα μεγάλο κομμάτι μου που όσο και εάν την αποδέχομαι, νοιώθω ότι δεν είναι αρκετό.
Η βία που είναι μέσα μου, με τρομάζει και ακόμα δεν έχω βρει πειστικές απαντήσεις γιατί υπάρχει, απλά με τρομάζει ότι κάποια μέρα μπορεί να ξεσπάσει. Και μακάρι αν γίνει ποτέ αυτό να μην είμαι μπροστά. Μακάρι να μπορούσα να γίνω, γκουρού και να την καταλαγιάσω. Μακάρι να μπορούσα να πω ότι θα τα καταφέρω.
Τρομάζω με την βία, γιατί έχω τόση. Τόση που φτάνει για πολλές ζωές ακόμη.
Είναι μια βία που δεν φαίνεται, μια βία που ασκώ σε κάποιον που δύσκολα μιλάει, σε κάποιον που δύσκολα μπορεί να με αντιμετωπίσει, στον ίδιο μου τον εαυτό.
Είμαι παιδί της βίας και δεν ξέρω εάν μπορώ να την αποβάλω. Βία, στην βία και όλοι εσείς που τα λόγια μου κάνετε μπροσούρες… βία με βία, στην βία και συνεχίζω να λέω ότι υπάρχω, προσπαθώντας.
Ελπίζω να μην ξεσπάσει, εάν γίνει ποτέ όμως θα ήθελα να μην είμαι εκεί…"


February 5, 2007 απο το mantri

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη agaliarep : 02-04-07 στις 09:07
Απάντηση με παράθεση
  #3  
Παλιά 03-04-07, 19:25
Βλάχος Χρήστος Ο χρήστης Βλάχος Χρήστος δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 21-02-2007
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
Μηνύματα: 96
Προεπιλογή

Κάποτε έσφαζαν με το τσεκούρι τώρα σφάζουν με το ΄΄γάντι΄΄ !έχει βγει κ στα βιβλιοπωλεία η στρατηγική της βίας ! τρέξτε να το πάρετε! Είναι αλήθεια δυστυχώς ότι η βία στις μέρες μας είναι μεγάλη αλλά είναι κ αλήθεια ότι έχει αλλάξει κ μορφή! είναι πιο ύπουλη από τα παλιά τα χρόνια! Σήμερα χρειάζονται δυο ειδών άνθρωποι για αυτό το είδος της βίας που βιώνουμε! τα όργανα όπου είναι άνθρωποι χωρίς προσωπικότητα όπου έχουν αποβλακωθεί κ πιστεύουν ότι με τη βία αυτόεπιβεβαιώνονται κ δεν έχουν φυσικά καμία επίγνωση του τι ακριβώς πράττουν ! κ το δεύτερο είδος είναι αυτό που στην ουσία κυβερνά! Τον νοιάζει μόνο η θέση του κ η επίτευξη των στόχων του με οποιοδήποτε μέσο ή κόστος ,άνθρωποι χωρίς συνείδηση που δεν διαφέρουν σε τίποτα π.χ. με τον Χίτλερ, με αυτούς που έδωσαν την εντολή για το Χιροσίμα κ το Ναγκασάκι ή ένα απλού τρελού φονιά! αλλάζει μόνο ο τόπος κ ο χρόνος που υπάρχουν! Άρα δεν πιστεύω ότι έχουμε τη βία μέσα μας αλλά ότι άλλοι μας τη βάζουν , εξάλλου ποιοι από εσάς έχουν αποφασίσει για την κοινωνία που ζούμε αυτή τη στιγμή ? ζούμε μέσα σε αυτή κ είναι για εμάς αλλά δεν μας ρώτησαν ποτέ πως θα θέλαμε να είναι! Ψηφίζουμε νόμους κ αυτοί δεν τηρούνται, γιατί?! Έχουμε γίνει γρανάζι κ το λάθος είναι που το υπομένουμε έτσι φτάνουμε κ μείς να αφομοιωθούμε στο βίαιο περιβάλλον που μας περιβάλει κ έχει κατασκευαστεί από άτομα που αυτά τα προβλήματα δε τα αγγίζουν κ πιστέψτε με ζουν μια χαρά! Χάρη σε μας…
Απάντηση με παράθεση
  #4  
Παλιά 03-04-07, 20:38
Το avatar του χρήστη the_black_planet
the_black_planet Ο χρήστης the_black_planet δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 24-06-2005
Περιοχή: Καλαματα
Μηνύματα: 1.066
Προεπιλογή

Η βία αναμφισβήτητα έχει σχέση με την πρωτόγονη,ζωώδη ή τιτανική φύση του ανθρώπου.Θα μπορούσα να χωρίσω τον βίαιο άνθρωπο σε 2 κατηγορίες,σε αυτόν που εκδηλώνει μια απάθεια απέναντι στα φαινόμενα βίας και σ’αυτόν που νιώθει ηδονή από τη βία.Και οι 2 περιπτώσεις πρόκειται για πάθη ή ψυχικές νόσους,στην πρώτη περίπτωση πρόκειται απλά για έλλειψη ευαισθησίας απέναντι στην ουσία αυτού του φαινομένου και πιθανότατα για απουσία ταύτισης με τον συνάνθρωπο,δηλαδή οπωσδήποτε χαρακτηρίζει άτομο εγωιστή.Στη δεύτερη περίπτωση παρατηρείται πλήρης διαστροφή της έννοιας του καλού και του κακού.

Το πως γεννιούνται η βία ως πάθος,νομίζω ότι είναι πολύ κοντά στην αλήθεια το ρητό, «η βία γεννάει βία».Ένα άτομο δηλαδή που είναι εκτεθειμένο συνεχώς στη βία και ταυτόχρονα δεν έχει γνωρίσει το αγαθό στη ζωή του,κατά πάσα πιθανότητα θα εκδηλώσει μια από τις παραπάνω συμπεριφορές.Το αν αυτά τα πάθη ανήκουν στη φύση του ανθρώπου,εγώ πιστεύω ότι η απάντηση είναι ορισμένες φορές ναι και ορισμένες όχι.Είναι αποδεδειγμένο ότι ο όταν γεννιέται ένας άνθρωπος κουβαλάει γονιδιακή μνήμη στο ασυνείδητο του που διαμορφώνει σε μεγάλο βαθμό,μαζί φυσικά με τις μνήμες που προέρχονται από τις εμπειρίες αυτής της ζωής τον χαρακτήρα,τις έξεις και τα πάθη του.Άρα ανάλογα με τις μνήμες που κουβαλάει κάποιος,άλλος θα έχει αυτό το πάθος από τη φύση του και άλλος όχι.Στις περισσότερες περιπτώσεις πάντως τα πάθη αυτά είναι άμεσα συνηφασμένα με την κατώτερη πνευματική φύση του ανθρώπου,υπάρχουν δηλαδή αυτά τα έμφυτα ένστικτα αφού γεννιούνται από τις κοινωνίες.Βέβαια πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι και αυτός που δεν έχει αυτό το πάθος από τη φύση του μπορεί να το αποκτήσει στην πορεία,ενώ αυτός που το έχει μπορεί να το αποβάλει μέσω του καθαρμού.

Εμένα λοιπόν δεν μου φαίνεται καθόλου περίεργο που η βία εξακολουθεί να βρίσκεται στην φύση του ανθρώπου,όσο υπάρχουν φαινόμενα βίας παντού στη φύση,αλλά και στις ανθρώπινες κοινωνίες,λογικό είναι πολλοί άνθρωποι να είναι επιρεασμένοι από αυτά.Άλλωστε ο καθαρμός από τα πάθη και η ανέλιξη σε κάποιο υψηλότερο πνευματικό επίπεδο γίνεται μόνο μέσω της κατάλληλης παιδείας,και με την παιδεία που υπάρχει σήμερα,δεν περιμένω τίποτα καλύτερο.Η πρόοδος της τεχνολογίας και τα σχετικά δεν έχουν να κάνουν σε τίποτα με τη βία και την καταπολέμιση της,είναι παντελώς άσχετα σαν έννοιες.

Μάλιστα για μένα οι σημερινές κοινωνικές συνθήκες δεν διαφέρουν και πολύ από αυτές της ζούγκλας,ζούμε σε μια κοινωνία που η επαφή με τη βία είναι κάτι συνηθισμένο,ενώ το αγαθό το ψάχνουμε...με το κυάλι,και υπό αυτές τις συνθήκες είναι απόλυτα λογικό να δημιουργούνται τέτοιες προσωπικότητες!
__________________
Chaos is my life - Exploited
Απάντηση με παράθεση
  #5  
Παλιά 02-05-07, 14:19
Candela Ο χρήστης Candela δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 25-03-2007
Μηνύματα: 150
Προεπιλογή

Πολλες φορες η βια δεν ειναι μονο σωματικη αλλα και ηθικη. Ηθικη εξοντωση. Δλδ χωρις να προκαλεσεις καμια σωματικη βλαβη σε εναν ανθρωπο. Ειναι η πραξη (προδοσια, αδιαφορια, κτλπ), λεξη..
Απάντηση με παράθεση
  #6  
Παλιά 03-05-07, 15:58
Το avatar του χρήστη dragoness_crysta
dragoness_crysta Ο χρήστης dragoness_crysta δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 28-12-2006
Περιοχή: Athens, Glyfada
Μηνύματα: 272
Προεπιλογή

Βια υπηρχε, υπαρχει και παντα θα υπαρχει..απλα αλλαζει ο τροπος με τον οποιο την ασκουμε....αν νομιζουμε οτι εχουμε εξαλειψει τη βια επειδη δεν επαναλαμβανονται τα βασανιστηρια του μεσαιωνα τοτε ειμαστε γελασμενοι.
Οι ανακρισεις στις μυστικες υπηρεσιες πως γινονται???
Τα επεισοδια στα γηπεδα τι ειναι?
Το βραδυ στα στενα σοκακια ποιος τολμαει να κυκλοφορησει μονος?
Ο ξυλοδαρμος των αστυνομικων τι ειναι?
Οι πολεμοι που συμβαινουν συνεχεια στη Μεση Ανατολη δεν ειναι βια???

Ακομα και το να μειωσει κανεις τη βια θεωρειται σχεδον αδυνατο. Γιατι απο παλια, η βια πουλουσε (βλεπε Ρωμη-Κολοσσαιο). Η βια βοηθαει αυτους που εχουν στοχο να εκμεταλλευτουν χρηματικα οφελη και τα οφελη της εξουσιας. Γιατι αλλωστε γινεται ολο αυτο το παιχνιδι?
__________________
Some of us fall...some of us fly...most of us live to try...
'till the edge of forever....
Απάντηση με παράθεση
  #7  
Παλιά 12-05-07, 20:12
Το avatar του χρήστη Mordiel
Mordiel Ο χρήστης Mordiel δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 25-04-2004
Περιοχή: Paleville
Μηνύματα: 226
Προεπιλογή

Με καλύπτουν οι απαντήσεις που δωθήκανε και ο agaliarep έκφρασε αυτά που θα έγραφα κι εγώ.

Ωστόσο...
Παράθεση:
Μελετωντας το φαινομενο της βιας και του ανθρωπινου πονου στο διαβα των αιωνων οι συγχρονοι αναλυτες υποστηριζουν πως ο συγχρονος homo sapiens αποτελει ενα πληρως εκπολιτισμενο ον. Η τεχνολογια και η επιστημη εχουν προοδευσει τοσο πολυ, η ιστορια πλεον καταγραφεται, ειμαστε ετοιμοι και εχουμε τα μεσα να αποκαλυψουμε ολες τις λυσεις σε καθε αινιγμα του συμπαντος... Με λιγα λογια, εχουμε ξεχασει τι θα πει βια, συνενοουμαστε μεσω του διαλογου ηρεμα κι ωραια.
Συχνά συναντάμε βλακώδεις δηλώσεις του είδους αυτού μιας και πετάγεται ο κάθε 'ειδικός' να πει κάποια εξυπνάδα.
'Πλήρως εκπολιτισμένο ον' σου λένε ... 'έχουμε τα μέσα να βρίσκουμε όλες τις λύσεις για κάθε αίνιγμα' ( γι'αυτό ακόμη δεν έχουμε ιδέα για ένα σωρό στοιχειώδη και βασικά πράγματα και κολυμπάμε στη λάσπη της άγνοιας) ... 'έχουμε ξεχάσει τι θα πει βια και συννενοούμαστε με διάλογο και ηρεμία', _Ναι, πώς!;! Μια ματιά στην αφηνιασμένη συμπεριφορά των περισσότερων οδηγών εκεί έξω στους δρόμους, στην επιβολή πολλών γονέων απέναντι στα παιδιά, στο επίμονο στρίμωγμα/τσαλαπάτημα και την ζωώδη αγένεια των περισσότερων που θα σε πατήσουν για να προχωρήσουν πιο μπροστά, των φανατισμό 'φίλαθλων', θρησκευόμενων, εθνικιστών, και λοιπών, τις σφαγές σε υπανάπτυκτες περιοχές, την εκληματικότητα ... και αρκετές ακόμη τέτοιες ενδείξεις.
...
Κατα τ' άλλα, επικρατεί η αρμονία, η κατανόηση, η αλληλεγγύη, ο σεβασμός, το πνεύμα, η ηπιότητα, η δημιουργικότητα, η αυξημένη αντιληπτικότητα ... Όπως και να το κάνουμε, είναι ένας 'υπέροχος' κόσμος. (βράστα μέσα δηλαδή)


Αυτή τη στιγμή σε ένα παραδίπλα διαμέρισμα κάποιος γονιός χτυπάει το παιδί του επειδή δεν θέλει να το ακούει να κάνει θόρυβο όταν παίζει, ή επειδή δεν διαβάζει τα μαθήματά του. Σε έναν δρόμο παραπέρα κάποιος τύπος χαστουκίζει την φιλενάδα του εξαιτίας κάποιας τελείως χαζής διαφωνίας. Μερικά τετράγωνα παρακάτω κάποιος διαπράττει αυτοκτονία, για τους δικούς του λόγους. Σε κάποιο άλλο μέρος διαπράτεται ένας βιασμός, και δεν υπάρχει κανείς γύρω για να τον αποτρέψει. Κάποιος ή κάποια απαγάγεται (ακόμη και παιδί) από τον δρόμο ή από κάποιο μπαρ. Στη συνέχεια θα μεταφερθεί σε ένα αυτοσχέδιο χειρουργείο όπου θα του/της αφαιρεθεί κάποιο όργανο το οποίο θα πουληθεί στην μαύρη αγορά. ...Κάπου σε μια άλλη πόλη, ένας μεθυσμένος γυρνάει σπίτι και ξυλοκοπεί την γυναίκα και τα παιδιά του. Εν το μεταξύ, εκβιασμοί με άσχημη αντίποινα γίνονται απέναντι σε κάποιον/α προκειμένου το άτομο αυτό να συμμορφωθεί με αυτό που ορίζουν κάποιοι άλλοι για την πάρτη τους εκμεταλλευόμενοι διαρκώς την δυστυχία αυτού του ατόμου.
Σε κάποια άλλη χώρα όπου συμβαίνουνε διάφορες εμπλοκές γίνονται άγρια βασανιστήρια σε άτυχους αιχμαλώτους. Επίσης, τρόποι θανάτωσης, από πυρπόληση ή λιθοβολισμό μέχρι γδάρσιμο και τεμαχισμό.
Κάποιοι 'επιχειρηματίες' κλείνουν την συμφωνία τους για το επόμενο φορτίο όπλων που θα πουλήσουνε σε μέρη όπου υπάρχει διαρκώς εμπόλεμη κατάσταση ή εγκληματικότητα (δείτε και την ταινία, 'Lord of War').
Σε εργαστήρια διεξάγονται άσχημα πειράματα σε κακόμοιρα ζώα στο όνομα της επιστήμης.


Αυτά και άλλα πολλά, λαμβάνουν χώρα τώρα. Και κάθε στιγμή που περνάει. Για πάντα. Παντού. Σε ολόκληρο τον κόσμο. Διαρκώς.
__________________
I would spread my clothes beneath your feet
But I am poor, and have no clothes.
I have spread my dreams beneath your feet;
Tread softly, for you tread on my dreams.


- William Butler Yeats

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Mordiel : 12-05-07 στις 20:15
Απάντηση με παράθεση
  #8  
Παλιά 24-05-07, 17:07
mikaela Ο χρήστης mikaela δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member
 
Εγγραφή: 31-01-2007
Περιοχή: ΑΔΗΣ
Μηνύματα: 20
Προεπιλογή

τι γινεται ομως οταν η βια φερνει βια? δηλαδη ποσο βιαιοι μπορουμε να γινουμε εμεις οι ιδιοι? εχετε σκεφτει ποτε πως θα αντιδρουσατε αν καποιος εκανε κακο σε καποιο δικο σας πολυ αγαπημενο προσωπο? προσωπικα θα μπορουσα να τον σκοτωσω και μαλιστα θα ηθελα να τον βλεπω να υποφερει! ειδικα στη "δημοκρατικη" (ας γελασω) Ελλαδα που ζουμε!μπαινει στον κηπο σου ο γειτονας σε σπαει στο ξυλο με αλλους τρεις,επειδη του ειπες στις 12 η ωρα το βραδυ να μη φωναζει και ξυπνησει το μωρο που εχεις στο δωματιο(πραγμα παραλογο για αυτον), ερχετε η αστυνομια σε βρισκει λυποθιμο και την επομενη μερα αυτος κυκλοφορει ελευθερος ,γιατι ειναι μπλεγμενος σε ναρκωτικα κ εμποριο λευκης σαρκας οποτε πρεπει να μεινει εξω για να τον πιασουν στα πρασα!!ελεος!ελεος!
και σας ρωτω αυτον τον ανθρωπο δε θα θελατε να τον βλεπετε να πεθαινει αργα αργα!ναι μαλλον προσωπικα μπορω να γινω πολυ βιαια αν μου πειραξεις την οικογενεια!
Απάντηση με παράθεση
  #9  
Παλιά 25-05-07, 23:38
Ierofantis Ο χρήστης Ierofantis δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 08-10-2006
Περιοχή: Volos
Μηνύματα: 246
Προεπιλογή

Εμένα περισσότερο απο την Βία που καλώς η κακώς είναι κάτι το φυσικό στην ανθρώπινη φύση με τρομάζει η Βλακεία...Περισσότερο απο την "δεδομένη" βιαιότητα σε όλους τους τομείς ( ξυλοδαρμός, βιασμοί, δολοφονίας, ληστείες, μαστροπία και τόσα άλλα), με εκνευρίζει περισσότερη η Κρατική Βία...Η Βία ξεκινάει απο το κράτος. Και είναι η χειρότερη μορφή βίας η συγκεκριμένη....Τι θέλω να πώ...Ανεργία; Πείνα; Μισθοί Πείνας; Ανασφάλιστη Εργασία; Φορολογία άμμεση και έμμεση; Γραφειοκρατία; Ψεύδος περι προόδου; Ηχορύπανση; Συνεχής ρύπανση του περιβάλλοντος; Αδιαφορία δημοσίων υπαλλήλων; Ανοργάνωτη αστυνομία; Κλειδωμένες πόρτες λόγω του φόβου των ληστών; Δικαιοσύνη και νόμοι που προφυλάσσουν όλους τους δολοφόνους και τους εμπόρους ναρκωτικών; Έλλειψη παιδείας, διαπεδαγώγησης των νέων και σχολικών συγκροτημάτων; Ο Εκφυλισμός των αξιών; Η Αβεβαιότητα για το μέλλον; Οι περισσότεροι κάτω των 35 ετών αμφιβάλλω αν θα συνταξιοδοτηθούν ποτέ...Και εάν το πετύχουν τί θα παίρνουν; Ψίχουλα; Όσοι δέν τα κατάφεραν να βρούν δουλειά με ένσημα, είναι 45 + και συνεχώς δουλεύουν ανασφάλιστοι; Η αυξανόμενη λειψανδρία και λειψυδρία (τα βάζω μαζί)..Το ότι ο πληθυσμός της χώρας Γερνάει; Ο Στρατός είναι ένα μεσαίου μισθού επάγγελμα; (Κάποτε ήταν λειτούργημα...), Το ότι ο αστυνομικός, ο Δάσκαλος, ο Καθηγητής πλέον είναι επαγγελματίες και έχουν ξεχάσει το λειτούργημα που υποτίθεται πώς πράττουν δέν σας τρομάζει; Η κρατική και ψυχική βία που βιώνουμε καθημερινά δέν μας τρομάζει; Και ακόμα ψηφίζουμε...Μπάς και βολευτεί το παιδί μας ή εμείς οι ίδοι...Και αδιαφορούμε για ότι γίνεται τριγύρω...Και όλες οι παραπάνω μορφές ψυχολογικής βίας περνάνε μέσα απο το κοινοβούλιο...Αύτό θα έπρεπε να μας αφυπνίσει αντί να μας κοιμιζει...



Αυτά και άλλα πολλά με τρομάζουν περισσότερο απο την φυσική σωματική Βία...Η κρατική Βία που μας εξοντώνει καθημερινά...Η κρατική Πολιτειακή αισχρή βία που κάποτε θα πρέπει να σταματήσει...

Να είστε καλά
Απάντηση με παράθεση
  #10  
Παλιά 30-05-07, 20:45
sumotori Ο χρήστης sumotori δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 09-03-2007
Μηνύματα: 152
Προεπιλογή

Θέλω να πω ότι εντυπωσιάστηκα από τις περισσότερες απαντήσεις,
αλλά πολύ περισσότερο από την εισήγηση του beetlejuice -
ειδικά στο σημείο όπου μιλά για extreme sports.

Πραγματικά φίλε beetlejuice,δεν θα μπορούσες να βρεις κάποιον περισσότερο σύμφωνο από μένα !
Όταν βλέπω άτομα να ασχολούνται με canyoning,μπάντζι jumping (δεν ξέρω πως γράφεται το μπάντζι στ'αγγλικά ),rafting,paintball κλπ κλπ
νομίζω ότι αυτοί οι άνθρωποι,πιστεύοντας ότι κάνουν κάτι ξεχωριστό,δεν έχουν ιδέα σε τι μορφή βίας υποβάλλουν τον εαυτό τους και τι επικίνδυνα αισθήματα είναι ικανοί στην άγνοιά τους,να προκαλέσους στους εαυτούς τους !

Αν εκφράσω μία θέση σαν κι αυτή,σε κάποια προφορική συζήτηση,θα με πάρουν με τις λεμονόκουπες.
Θα χαρακτηριστώ οπισθοδρομικός,άσχετος,ανιαρός,βαρεμένος.

Άραγε, όσοι πάνε με τα ποδήλατα και με τα κανό στα βουνά και στα ποτάμια,έχουν ρωτήσει ποτέ τα ζώα που ζουν εκεί,αν γουστάρουν να τους βλέπουν ??
Έχουν σκεφτεί αν πραγματικά συμμετέχουν σε κάτι ειρηνικό ή μη ???

Πέρα από αυτά,νόμιζα ότι στις απαντήσεις σας θα βρω γλυκόλογα του τύπου
"η αγάπη θα θριαμβεύσει" και τέτοια πράγματα,
αλλά έκπληκτος -και ικανοποιημένος- διαπίστωσα ότι δε ζείτε σε ένα...μεταφυσικό κόσμο ! (δεν ειρωνεύομαι εδώ ! προσοχή !)

Αυτά τα γράφει κάποιος που έχει υποστεί ενδο-οικογενειακή βία κα που κάποια στιγμή στη ζωή του προσπάθησε να εξωτερικεύσει τα αισθήματά του με βίαιο τρόπο,σε μία κίνηση απελπισίας.
Η αλήθεια είναι όμως ότι όσο πιο ειρηνικός είσαι,τόσο πιο καλά περνάς με τον εαυτό σου !!
__________________
sumo is the way to the top
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν μπορείτε να προσθέσετε νέα threads
Δε μπορείτε να απαντήσετε
Δεν μπορείτε να προσθέσετε συνημμένα
Δεν μπορείτε
BB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας



Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 10:00.


Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.