Το forum του μεταφυσικού  

Επιστροφή   Το forum του μεταφυσικού > Στα ίχνη της Πυθέας > Ταξιδιωτικά Νέα

Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
  #1  
Παλιά 20-08-07, 10:56
Το avatar του χρήστη agaliarep
agaliarep Ο χρήστης agaliarep δεν είναι συνδεδεμένος
Banned
 
Εγγραφή: 09-08-2005
Περιοχή: Mandri
Μηνύματα: 1.621
Προεπιλογή Λάδωνας

Λένε ότι εάν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει… Αλλά δεν χρειάζεται να τον παινέψω εγώ μια και είναι στο σπίτι μου, το κάνει ο ίδιος ο Παυσανίας στα «Αχαϊκά» του. «Κάλλους γαρ μεν ένεκα ουδενός ποταμού δεύτερος ούτε των βαρβαρικών εστί ούτε Έλληνος» δηλ. «δεν υπάρχει άλλος ποταμός πιο ωραίος ούτε στην Ελλάδα ούτε αλλού».


Είναι φορές που όταν ο μύθος μπλέκεται με την πραγματικότητα φτιάχνονται οι πιο ωραίες ιστορίες και για τον Λάδωνα έχουν γραφτεί πολλές και εκείνος έχει να διηγηθεί ακόμα περισσότερες…

Μια από αυτές είναι ότι κάθε φορά που γίνεται μεγάλος σεισμός, τα νερά του ποταμού σταματάνε να αναβλύζουν για ώρες… Και πώς να μην γίνεται έτσι, αφού ο Λάδωνας είναι γιος του Ωκεανού… την τελευταία φορά που έχει καταγραφεί κάτι τέτοιο είναι στις 26 Δεκεμβρίου του 2004, την ημέρα που ο ισχυρός σεισμός χτύπησε την Ινδονησία.

Ο Αρκαδικός Λάδωνας είναι ο κυριότερος παραπόταμος του Αλφειού και έχει τις πηγές του στη Βορειοδυτική Αρκαδία, νοτιοδυτικά των Αροάνιων Ορέων (Χελμού).

Ο Παυσανίας κατά την περιήγησή του στην Αρκαδία ακολούθησε όλον τον ρου του Λάδωνα και μας έδωσε σημαντικές πληροφορίες για τις παραλαδώνιες θέσεις και λατρείες.

H πηγή του Λάδωνα βρίσκεται στα νοτιοδυτικά του σημερινού χωριού Λυκούρια (Η ονομασία Λυκουρία προήλθε από τους πολλούς λύκους που υπήρχαν στην περιοχή) Το νερό της είναι άφθονο και βγαίνει από ένα μόνο κεφαλάρι σχηματίζοντας πάνω από τη πηγή μικρή και βαθιά λίμνη.


Με την περιοχή αυτή συνδέεται ένας θρύλος, ο οποίος ήταν ζωντανός μέχρι και την αρχή του περασμένου αιώνα, που ο Leake περιηγήθηκε στην περιοχή: Δύο στοιχειά ή δαίμονες εξουσίαζαν τη λίμνη, από τα οποία το ένα έμενε στην περιοχή της Γκιόζας (Ματιού) και το άλλο της Λυκούριας. Ύστερα από μια άγρια σύγκρουσή τους στην περιοχή της Λυκούριας το ένα χώθηκε στο έδαφος και τρυπώντας το βουνό βγήκε στη λίμνη. Έτσι άνοιξε η καταβόθρα της Γκιόζας και η λίμνη άδειασε.

Η θέση της Θέλπουσας έχει με βεβαιότητα αναγνωριστεί στην αριστερή όχθη του Λάδωνα, στα βορειοδυτικά του χωριού Βάναινα. Λείψανα του οχυρωματικού περιβόλου της Θέλπουσας διατηρούνται, εφόσον παλαιότεροι περιηγητές περιγράφουν σπονδύλους κιόνων και θεμέλια οικοδομημάτων ελληνιστικών χρόνων κοντά στο Λάδωνα.

Περιγράφοντας ο Παυσανίας τον ρου του Λάδωνα, αναφέρει ως πρώτες θέσεις το Λευκάσιον και τη Μεσόβοα. Στην συνέχεια κατεβαίνει στους Θαλιάδες, οι οποίοι ταυτίζονται με το Παλιόκαστρο της Βάχλιας. Οι Θαλιάδες διέθεταν ιερό των ελευσίνιων θεών και του Διονύσου με επιβλητικά αγάλματα. Ο Leake αναγνώρισε το ελευσίνιο αυτό ιερό της Δήμητρας, που βρισκόταν μέσα στην επικράτεια της Θέλπουσας, στη δεξιά όχθη του Λάδωνα, κοντά στη γέφυρα του χωριού Σπαθάρι.

Μετά το ελευσίνιο ο Παυσανίας παρακολουθεί την κοίτη του Λάδωνα προς τη Θέλπουσα και εγκαταλείπει την περιοχή του σημερινού Αφροδισίου. Παρουσιάζει το Όγκειο ως τμήμα της Θελπουσίας, στα νότια της και κοντά στην αριστερή όχθη του Λάδωνα, μεταξύ του χωριού Καλλιάνι και Λάδωνα, ονομαζόμενο από το γιο του Απόλλωνα Όγκιο ή Όγκο. Εκεί πλην της Δήμητρας λατρεύονταν και ο Απόλλων ογκαίος. Η θελπούσια Δήμητρα ήταν τοπική θεά του κάτω κόσμου και δεν είχε το προσωνύμιο «όγκα», αν και το ιερό της ήταν μέσα στο χώρο του Ογκείου. Οι Θελπούσιοι έδιναν στη θεά τους το προσωνύμιο ερινύς και ήταν ιππόμορφη όπως και η Δήμητρα μέλαινα των Φιγαλέων. Την αποκαλούσαν ερινύς γιατί όταν η Δήμητρα περιπλανιόταν αναζητώντας τη κόρη της, τη ξεγέλασε ο Ποσειδώνας και συνευρέθηκε μαζί της. Η Δήμητρα αφού άφησε την οργή της, θέλησε να λουστεί στο Λάδωνα, γι’αυτό το λόγο πήρε δύο προσωνύμια, για την οργή της ερινύς και για το λούσιμό της στο Λάδωνα λουσία. Από τη συνέρευση αυτή γεννήθηκε μία κόρη που το όνομά της δεν το ανακοίνωναν σε αμύητους, και ένα άλογο, τον Αρείωνα, ο οποίος αναφέρεται από τον Όμηρο, τον Άδραστο αλλά και τη τοπική μυθική παράδοση.


Εκεί κοντά στη δεξιά όχθη του Λάδωνα, ένα περίπου χιλιόμετρο νοτιότερα του Ογκείου ή έξι χιλιόμετρα νοτιότερα, αντίκρυ στη συμβολή της Τουθόας, υπήρχε και το ιερό του Ασκληπιού παιδός, το οποίο ήταν μνήμα της Τρυγόνος, η οποία λένε πως ήταν τροφός του Ασκληπιού. Οι Θελπούσιοι τιμούσαν τον Ασκληπιό και δημιούργησαν μια δική τους τοπική παράδοση για την γέννηση του Ασκληπιού, η οποία δεν υφίσταται αφού ο Ασκληπιός γεννήθηκε και ανατράφηκε στην Επίδαυρο. Το σημείο που ο Λάδωνας χύνεται στον Αλφειό ονομάζεται Κοράκων νάσος (νησί των κορακιών).Ο Όμηρος ανέφερε ότι οι πόλεις, Ενίσπη, Στρατίη και Ρίπη, υπήρξαν νησιά στο Λάδωνα. Αυτό δεν θα μπορούσε να συμβεί λόγω του μεγέθους του ποταμού.

Κατά την μυθολογία ο Λάδων , ήταν γιος του Ωκεανού και της Τηθύος και κατά μια άποψη , από τον Λάδωνα και την Γαία γεννήθηκαν η Μετώπη και η νύμφη Δάφνη.
Λάδωνας επίσης , ονομαζόταν ο φοβερός δράκος με τα εκατό κεφάλια , που φύλαγε τον κήπο των Εσπερίδων , με τα χρυσά μήλα της νεότητας , και κατά μία εκδοχή , ήταν δημιουργία των σπλάχνων της Γαίας(Γης). Κατά δεύτερη εκδοχή ο δράκος Λάδωνας ήταν γιος του Τυφώνος και της Έχιδνας. Τον δράκο αυτό , εφόνευσε ο Ηρακλής. Επίσης δεν πρέπει να είναι τυχαίο , το όνομα «Δρακοβούνι» , του παραπλήσιου στο ποταμό Λάδωνα βουνού , που έχει και την ανάλογη εμφάνιση. Όμως το πιο πιθανό είναι , επειδή ο κήπος των Εσπερίδων τοποθετείτο , αρχικά στην Ήλιδα και ο ποταμός Λάδων με τους ελιγμούς του εκεί , φαινόταν σαν τεράστιο φίδι στην περιοχή , εδόθη η ιδέα του δράκου , του ακοίμητου φύλακα , του κήπου και των πολύτιμων μήλων του.

Αναφορές στη Μυθολογία , που αφορούν την περιοχή , είναι πάρα πολλές με κύρια στοιχεία , τον ερωτισμό και το πάθος , που εμπνέει το ποτάμι του Λάδωνα , με το παραδεισένιο και ερωτικό περιβάλλον του.

-Ο πιο γνωστός μύθος είναι ο μύθος της πανέμορφης θυγατέρας του Λάδωνα Δάφνης, με τον θεό Απόλλωνα , που εκτυλίχθηκε στις όχθες του ποταμού Λάδωνα. Ο θεός Απόλλωνας νοιώθοντας μεγάλο έρωτα και πόθο , για την νύμφη Δάφνη , την κυνήγησε σε αυτόν τον χώρο και όταν την πλησίασε και την άγγιξε , αυτή για να γλιτώσει την ατίμωση , παρακάλεσε τον πατέρα της Λάδωνα να την μεταμορφώσει σε δένδρο. Έτσι , η νύμφη Δάφνη μεταμορφώθηκε σε δένδρο , που επίσης ονομάστηκε δάφνη , ο δε Απόλλων έκοψε από κλαδιά και έφτιαξε το γνωστό στεφάνι από δάφνη , που με αυτό στεφανώνονται και σήμερα οι νικητές και οι ανδρείοι.


-Εδώ διαδραματίστηκε επίσης ο μύθος του Λεύκιππου , (γιου , του βασιλιά Οινομάου, της πόλης Πίσης ) , που ντύθηκε γυναίκα , για να βρίσκεται κοντά στη αγαπημένη του νύμφη Δάφνη , ενέργεια που πλήρωσε με την ζωή του , όταν με προδοσία , λόγω ζηλοτυπίας του Απόλλωνα , αποκαλύφτηκε.

-Εδώ λουζόταν η θεά Δήμητρα.

-Εδώ κυνηγούσε η θεά του κυνηγίου Άρτεμης.

-Εδώ περιφερόταν ο τραγοπόδαρος θεός Πάν.
Αυτός με τις ορέξεις του , όταν κυνήγησε την ωραία νύμφη Σύριγγα , εδώ την πλησίασε και μεταμορφώθηκε αυτή. για να γλυτώσει , σε καλάμι , από το οποίο ο θεός αυτός , έφτιαξε την ξακουστή φλογέρα του , που ονομάστηκε σύριγγα.

-Εδώ μετά από επιτυχή καταδίωξη περνώντας μέσα από τα εδάφη των Ελλήνων, των Θρακών και των Σκύθων, την γη των Υπερβορείων, έπιασε το ελάφι της Άρτεμης ο Ηρακλής.

-Επίσης εδώ στα όμορφα δάση του Σόρωνα , που πιο πάνω ονομάζονται και Αφροδίσια όρη , η Αφροδίτη συναντιόταν με τον παράνομο εραστή της , Θεό Άρη.

Πηγή erymanthos
Απάντηση με παράθεση
  #2  
Παλιά 20-08-07, 11:12
Το avatar του χρήστη Julliet
Julliet Ο χρήστης Julliet δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 02-11-2005
Περιοχή: Αθήνα
Μηνύματα: 305
Προεπιλογή

Agaliarep αν και είμαι απο εκέινα τα μέρη και στον Λάδωνα παω κάθε φορά που πηγαίνουμε στο χωριό μου και κάνω βολτες, τραβάω φωταγραφίες και τέτοια...κάποια πραγματάκια δεν τα ήξερα (τα μυθολογικά κυρίως)! Ωραίο θέμα άνοιξες. Η Ελλάδα έχει τόσο ωραία μέρη, που αξίζει να τα μάθουν όλοι, και όπως είπες και εσύ...εάν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει.
__________________
~*Gp*~

«Γιατί άραγε ενώ δεν με καταλαβαίνει κανένας με συμπαθούν όλοι?»
Albert Einstein


"Όσοι ψάχνουν για χρυσό, σκάβουν πολύ και βρίσκουν λίγο" Ηράκλειτος

Το όνειρο μου χάρισε τη ζωή, τωρα δεν μου μένει παρά να χαρίσω στη ζωή το όνειρο.

"Δεν πρόκειται ποτέ να ανακαλύψεις νέους ωκεανούς αν δεν έχεις το κουράγιο να χάσεις από τα μάτια σου την ακτή"

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Julliet : 20-08-07 στις 11:13
Απάντηση με παράθεση
  #3  
Παλιά 20-08-07, 12:39
ελληνας Ο χρήστης ελληνας δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 22-04-2007
Περιοχή: ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ
Μηνύματα: 163
Προεπιλογή

Γεια σου ρε πατριδα υπεροχες φωτογραφιες μπραβο
Εχω να προσθεσω και εναν αλλο μυθο που λεει απο που πηρε το ονομα το ποταμι με το ωραιοτερο νερο που υπαρχει στο κοσμο
ο μυθος λεει .........
Καποτε δυο παιδια απο διαφορετικους κοσμους που τα σπιτια τους βρισκονταν στις δυο απεναντι οχθες του ποταμου , η Δαφνη και ο Λαδωνιος ερωτευτηκαν , αλλα οι γονεις τους δεν επετρεψαν να παντρευτουν ,ετσι χωρισαν. Ο Λαδωνιος διαλεξε να χαρισει τη ζωη του και την αγαπη του αιωνια στην Δαφνη, πεφτοντας στα νερα του ποταμου και απο τοτε πηρε την ονομασια Λαδωνας.Αξιοθεατο της περιοχης αποτελει το περιφημο της «Κυρας το γεφυρι» Ν. του χωριου Μουρια που συνδεει τη βορεινη με τη νοτια οχθη. Η κατασκευη του τοποθετειται στον 13ο αιώνα μ.Χ. και πηρε το ονομα του απο την κυρα Μαργαριτα του Πασσαβα. Μετα την κατασκευη του φραγματος του Λαδωνα το γεφυρι κατακλυστηκε από τα νερα του φραγματος και μονον κατα τους θερινους μηνες που αποσυρονται τα νερα εμφανιζεται. Οι ταβερνες που ειναι κοντα λενε πολλα με κοκορρα κρασατο και παγωμενη μπυρα.
__________________
Άιντε θυμα,άιντε ψώνιο,άιντε σύμβολο αιώνιο,αν ξυπνήσεις μονομιάς,θα 'ρθει ανάποδα ο ντουνιάς.
Απάντηση με παράθεση
  #4  
Παλιά 20-08-07, 17:02
Το avatar του χρήστη melian
melian Ο χρήστης melian δεν είναι συνδεδεμένος
Μέλος της ομάδας Gateway
 
Εγγραφή: 26-01-2005
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Μηνύματα: 920
Προεπιλογή

Πολύ όμορφες οι φωτογραφίες agaliarep αλλά και τα συνοδευτικά σχόλια. Η Ελλάδα έχει αμέτρητες ομορφιές τις οποίες πρέπει πάση θυσία να αναδεικνύουμε αλλά και να προστατεύουμε ταυτόχρονα και να μη τις θυμόμαστε μόνο όταν συμβαίνει κάποια οικολογική καταστροφή.

Δεν έχω ταξιδέψει στα ωραία μέρη της Πελοποννήσου (με εξίρεση 2 φορές που επισκέφτηκα την Πάτρα αλλά αυτό δε πιάνεται) αλλά οι φωτο με ταξίδεψαν εκεί. Thanks!
__________________
Μέλος της ομάδας Gateway
Υπεύθυνη ανανεώσεων της Fantasy Gate


"Μη διδάσκεις τίποτα, αφού έχεις ακόμα να μάθεις τα πάντα." - Fernando Pessoa

-------------------------------------

WordsToCount

FantasyGate
Απάντηση με παράθεση
  #5  
Παλιά 21-08-07, 20:35
Το avatar του χρήστη Drymonia
Drymonia Ο χρήστης Drymonia δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 13-12-2005
Μηνύματα: 817
Προεπιλογή

Εξαιρετικές φωτογραφίες φίλε μου.. Ιδίως η δεύτερη.. νομίζεις ότι θα ξεπροβάλει καμιά Ναϊάδα..
Ευχαριστούμε!
__________________
Για τα λεφτά τα κάνεις όλα..[?]
Απάντηση με παράθεση
  #6  
Παλιά 22-08-07, 07:55
Το avatar του χρήστη agaliarep
agaliarep Ο χρήστης agaliarep δεν είναι συνδεδεμένος
Banned
 
Εγγραφή: 09-08-2005
Περιοχή: Mandri
Μηνύματα: 1.621
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Drymonia
Εξαιρετικές φωτογραφίες φίλε μου.. Ιδίως η δεύτερη.. νομίζεις ότι θα ξεπροβάλει καμιά Ναϊάδα..
Ευχαριστούμε!
Για να είμαι καθαρός με την κοινότητα και επειδή πολύ λόγος έγινε για τις φώτο, να επισημάνω ότι δεν είναι δικές μου οι φωτογραφίες. Η δεύτερη που λες Drymonia μου είναι εκεί που είναι η πηγή του ποταμού. Είναι μια μικρή λίμνη η οποία είναι πολύ βαθιά. Στο παρελθόν έχουν πέσει δύτες μέσα της και έχουν βρει το άνοιγμα από το οποίο αναβλύζει το νερό. Το άνοιγμα είναι πολύ μικρό και η πίεση με την οποία βγαίνει το νερό είναι πάρα πολύ μεγάλη, με αποτέλεσμα το όλο εγχείρημα να είναι πολύ δύσκολο και επικίνδυνο ώστε η αποστολή να εγκαταλειφθεί. Έχω την τύχη το ποτάμι να περνάει από το πατρικό μου σπίτι και στο επόμενο ταξίδι μου εκεί πιστεύω ότι θα έχετε δικές μου φώτο από ένα μικρό μέρος του ποταμού.

Όσο για τις νεράιδες να σου απαντήσω ως εξής, υπάρχει ένα τραγούδι που λέει ο Ξυλούρης και λέει:

Ακούς να λένε στα χωριά οι γέροντες τα βράδια
κάτι μυστήρια πράματα που χτίζουν τα σκοτάδια.


Ακριβώς έτσι είναι και εκεί. Ιστορίες χτισμένες μέσα στα σκοτάδια, όχι μόνο για νεράιδες αλλά και για πολλά άλλα…
Μερικές από αυτές βρίσκονται σε παλιότερο μου μήνυμα.
Διαβάζοντας ένα βιβλίο για την δάφνη που γράφτηκε το 1977 και μέσα στις 1000 σελίδες του περιέχει όλες τις πληροφορίες για το συγκεκριμένο χωριό διάβασα και την ιστορία για την ανακάλυψη ενός τεράστιου ανθρώπινου σκελετού , με τον οποίο δυστυχώς δεν έγινε τίποτα (νομίζω ξαναθάφτηκε). Ο συγγραφέας του βιβλίου (ένας από τους πολλούς μορφωμένους που έβγαλε αυτός ο τόπος ) εκφράζει την «δυσαρέσκεια» του για το γεγονός αυτό, σχολιάζοντας ότι κάτι τέτοιο, θα έπρεπε να εκτίθεται σε μουσείο. Πρέπει να σημειώσω ότι εκφράζει την έκπληξη του για το μέγεθος αυτού του σκελετού και για όσους βιαστούν να πουν ότι απλά αυτοί ήταν πολύ κοντοί και όχι ο σκελετός τεράστιος, να αναφέρω απλά για την ιστορία ότι ο παππούς μου γεννημένος το 1911 ή το 1913, ήταν 1,80...
Απάντηση με παράθεση
  #7  
Παλιά 22-08-07, 09:30
Το avatar του χρήστη Drymonia
Drymonia Ο χρήστης Drymonia δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 13-12-2005
Μηνύματα: 817
Προεπιλογή

Παράθεση:

Διαβάζοντας ένα βιβλίο για την δάφνη που γράφτηκε το 1977 και μέσα στις 1000 σελίδες του περιέχει όλες τις πληροφορίες για το συγκεκριμένο χωριό διάβασα και την ιστορία για την ανακάλυψη ενός τεράστιου ανθρώπινου σκελετού , με τον οποίο δυστυχώς δεν έγινε τίποτα (νομίζω ξαναθάφτηκε). Ο συγγραφέας του βιβλίου (ένας από τους πολλούς μορφωμένους που έβγαλε αυτός ο τόπος )
Χα! Βέβαια! Οι μεγαλύτερες αλήθειες υπάρχουν σε τοπικές εκδόσεις που δεν επηρεάζονται από την λογοκρισία και τον έλεγχο της κατεστημένης παγκόσμιας αρχής ..για να μην έχουμε ιστορικές αλλαγές κλπ.. Εκεί βρίσκουμε αυθεντικές ιστορίες και γεγονότα, όντως από αξιόλογους ανθρώπους της χώρας μας που από απέραντη αγάπη για τον τόπο τους κάνουν τέτοιες μελέτες.
__________________
Για τα λεφτά τα κάνεις όλα..[?]
Απάντηση με παράθεση
  #8  
Παλιά 22-08-07, 10:15
ελληνας Ο χρήστης ελληνας δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 22-04-2007
Περιοχή: ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ
Μηνύματα: 163
Προεπιλογή

Καλημερα σας
http://www.dafneos.gr/itistoria-daf.html
Διαβαστε εδω για την ιστορια της περιοχης απο τα χρονια του ομηρου εως τα χρονια της επαναστασης του 1821 και μετα
__________________
Άιντε θυμα,άιντε ψώνιο,άιντε σύμβολο αιώνιο,αν ξυπνήσεις μονομιάς,θα 'ρθει ανάποδα ο ντουνιάς.
Απάντηση με παράθεση
  #9  
Παλιά 07-11-07, 16:23
Το avatar του χρήστη labros
labros Ο χρήστης labros δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 09-08-2004
Περιοχή: Hellas
Μηνύματα: 275
Smile

Με μια καλή παρέα, πήγα στις 28/10 προς Καλάβρυτα και μέσω Κλειτορίας (πανέμορφο μέρος), Κοντοβάζαινα και στο φράγμα του Λάδωνα. Η περιοχή είναι πανέμορφη όλες τις εποχές του χρόνου, αλλά προσωπικά μου αρέσει Φθινόπωρο με τα πλούσια χρώματα στις πλαγές και τη ψύχρα, όπως επίσης και την Άνοιξη με το πανέμορφο χαλί και την αφθονία λουλουδιών και εντόμων.

Έχω βρεθεί 2 φορές στο φράγμα, με συνοδεία έντονης βροχής και άπνοιας και ομολογώ πως η στιγμές αυτές ήταν ότι πρέπει να περισυλογή, ηρεμία και αποτοξίνωση του μυαλού μου!!!

Αξίζει να πάτε στην περιοχή όσες και όσοι δεν έχετε πάει ακόμα.
__________________
Αγάπα τον πλησίον σου, πρόσεχε τον εαυτό σου
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν μπορείτε να προσθέσετε νέα threads
Δε μπορείτε να απαντήσετε
Δεν μπορείτε να προσθέσετε συνημμένα
Δεν μπορείτε
BB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίαςΌλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 22:10.


Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.