Το forum του μεταφυσικού  

Επιστροφή   Το forum του μεταφυσικού > Συζητήσεις > Θρησκειολογία –Μυθολογίες

Εμφάνιση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας: Ποιο το θρήσκευμά σας;
Χριστιανός Ορθόδοξος 111 43,70%
Χριστιανός (άλλου δόγματος) 12 4,72%
Εθνικός (αρχαιοελληνικό θρησκευτικό σύστημα) 24 9,45%
Μουσουλμάνος 0 0%
Βουδιστής 1 0,39%
Αγνωστικιστής 18 7,09%
Άθεος 21 8,27%
Ένθεος Άθρησκος 36 14,17%
Άλλο 31 12,20%
Ψήφισαν: 254. Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου

Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
  #1  
Παλιά 17-07-05, 17:45
Το avatar του χρήστη virus
virus Ο χρήστης virus δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member
 
Εγγραφή: 21-07-2004
Περιοχή: in the shadows
Μηνύματα: 25
Προεπιλογή Θεός

Πιστεύεται ότι υπάρχει Θεός ή κάποια ανώτερη δύναμη?
Θα θέλατε να υπάρχει Θεός?
Έγινε κάτι που σας ώθησε να πιστέψετε ή να μην πιστέψετε?
__________________
-Have you ever searched for life on this planet?
-I've seen life on this planet, that's why I'm looking elsewhere.
Απάντηση με παράθεση
  #2  
Παλιά 17-07-05, 19:43
Το avatar του χρήστη xontro_mpizeli
xontro_mpizeli Ο χρήστης xontro_mpizeli δεν είναι συνδεδεμένος
Συντονιστής της κοινότητας του μεταφυσικού
 
Εγγραφή: 22-11-2003
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Μηνύματα: 949
Προεπιλογή Υπάρχει;;;

Προσωπικά πιστεύω ότι υπάρχει μία ανώτερη δύναμη αλλά όχι με την έννοια του δικού μας Θεού αλλά με την έννοια μιας δύναμης που είναι μακριά από μας κ δεν θα την ανακαλύψουμε εύκολα...
Δεν μου έχει τύχει κάτι συγκεκριμένο για να βγάλω τέτοιο συμπέρασμα απλά αυτό είναι που πιστεύω...
Μπορεί να κάνω κ λάθος...
__________________
Η Ελλάδα και το εξωτερικό κατακλύζονται από όμορφους και μυστήριους τόπους. Αυτοί συνοδεύονται από μυστήρια που ζητάνε την ανακάλυψή τους...
Βάλτε την φαντασία σας, βγείτε έξω και εξερευνήστε κάθε γωνιά του πλανήτη μας και δείτε τα πράγματα με διαφορετική "ματιά" . . .
Μείνετε, ακόμη, ενημερωμένοι με οτιδήποτε παράξενο συμβαίνει στον πλανήτη μας!
--> Κυκλοφορεί το βιβλίο μου 88 Μύθοι & Αλήθειες (περισσότερες πληροφορίες καθώς και online παραγγελίες εδώ) <--
-
-> ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ: Σεπτέμβριος [αστυνομικό μυθιστόρημα] (εκδόσεις Πηγή). Περισσότερα δείτε εδώ <--
Απάντηση με παράθεση
  #3  
Παλιά 23-11-05, 23:21
sotirisbe Ο χρήστης sotirisbe δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 08-11-2005
Περιοχή: Herstal στο Βέλγιο
Μηνύματα: 34
Προεπιλογή

Καλησπέρα σας,
Από μικρή ηλικία πίστευα πολύ στους παπάδες και στο Θεό, αργότερα μελέτησα την Αγία γραφή και ανακάλυψα ότι οι άγιοι, δεν γράφανε πάντοτε την αλήθεια.
Κανονικά ο ένας Θεός και η μία Βίβλος, έπρεπε να οδηγήσουν τους πιστούς σε ειρήνη, αλλά δυστυχώς κάθε βιβλική θρησκεία και κάθε αίρεση, διδάσκει τους οπαδούς της ότι είναι η μόνη που ευαρεστεί το Θεό. Για τους οπαδούς των άλλων θρησκειών και αιρέσεων, οι παπάδες και οι πρεσβύτεροι λένε ότι: «απίστων όντων (στο δικό τους δόγμα) ο θεός του κόσμου τούτου ετύφλωσε τον νουν» για να μη καταλάβουν το ευαγγέλιο. Λένε επίσης ότι «όλη η γραφή είναι θεόπνευστος και ωφέλιμος» και φανατίζουν τους πιστούς. Β Κορινθίους δ΄4 και Β Τιμόθεον γ΄16. Αλλά μερικοί ηγέτες και συγγραφείς υπηρετούσαν τα δικά τους συμφέροντα. Παραδείγματος Χάριν στην Έξοδο ιγ΄21 διαβάζομε: «Ο δε Κύριος προεπορεύετο αυτών, την ημέραν εν στύλω νεφέλης δια να οδηγή αυτούς εν τη οδώ, την δε νύκτα εν στύλω πυρός δια να φέγγη εις αυτούς, ώστε να οδοιπορώσιν ημέραν και νύκτα» Στους Αριθμούς θ΄15-23 διαβάζομε την ίδια διαβεβαίωση, ο Θεός οδηγούσε τους Εβραίους στην έρημο!
Αλλά στους Αριθμούς ι΄29-32 διαβάζομε συνήθως με έκπληξη: «Και είπεν ο Μωϋσής
προς τον Οβάβ, υιόν του Ραγουήλ του Μαδιανίτου, πενθερού του Μωϋσέως, Ημείς
υπάγομεν εις τον τόπον περί του οποίου είπεν ο Κύριος, Τούτον θέλω δώσει εις
εσάς, ελθέ μεθ' ημών και θέλομεν σε αγαθοποιήσει, επειδή ο Κύριος ελάλησεν αγαθά
περί του Ισραήλ. Και είπε προς αυτόν, (ο Οβάβ) Δεν θέλω ελθεί, αλλά θέλω επιστρέψει εις την γήν μου, και εις την γενεάν μου. Και είπε, (ο Μωϋσής) Μη μας αφήσης παρακαλώ, επειδή σύ γνωρίζεις που πρέπει να στρατοπεδεύωμεν εν τη ερήμω, και θέλεις είσθαι εις ημάς αντί οφθαλμών, και εάν έλθης μεθ' ημών, τα αγαθά εκείνα, τα οποία θέλει κάμει εις ημάς ο Κύριος, τα αυτά θέλομεν κάμει και ημείς εις σέ».
Από τη μετάφραση του Βάμβα.
Το εδάφιο Κριταί δ΄11 όπου βρίσκουμε απογόνους του Μαδιανίτη Οβάβ ανάμεσα στο
λαό Ισραήλ, μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο ικανότατος αυτός γνώστης της
ερήμου, αποδέχθηκε την πρόταση και έγινε τα ''μάτια'' του Μωϋσή στην έρημο.
Αποφασίζοντας αυτός και όχι η θεϊκή στήλη φωτιάς τη νύχτα, και νεφέλη καπνού την
ημέρα, που πρέπει να στρατοπεδευουν κάθε φορά.
Αν ο Οβάβ ήταν ο οδηγός του Μωϋσή στην έρημο, τότε σε τι χρησίμευε η στήλη του πυρός και η νεφέλη; Ο Θεός μάς οδηγεί στην έρημο, έλεγε ο Μωϋσής στους Εβραίους, για να τους παρουσιάζει της αποφάσεις του σαν αποφάσεις του Θεού, αλλά προτίμησε για καλύτερο οδηγό τον Οβάβ! Νομίζω ότι η ευπιστία δεν είναι αρετή. Σωτήρης.
Απάντηση με παράθεση
  #4  
Παλιά 24-11-05, 10:50
Το avatar του χρήστη Μιχάλης
Μιχάλης Ο χρήστης Μιχάλης δεν είναι συνδεδεμένος
Banned
 
Εγγραφή: 22-06-2004
Περιοχή: Αργολίδα
Μηνύματα: 1.893
Προεπιλογή

Σωτήρη, απορώ με την τακτική του να απομονώνουμε αποσπάσματα από ένα κείμενο για να απαντήσουμε σε ένα ερώτημα που έχει απασχολήσει τους ανθρώπους όλων των εποχών και όλων των θρησκειών. Τι ακριβώς δείχνει αυτό που παραθέτεις, δεν μπορώ να καταλάβω. Το ερώτημα είναι αν πιστεύετε ότι υπάρχει Θεός, αν θα θέλατε να υπάρχει ή να μην υπάρχει και αν έγινε κάτι που να σας έκανε να πιστεύετε ή να μην πιστεύετε. Δηλαδή, από αυτό το απόσπασμα που επιλεκτικά αναφέρεις, μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι δεν υπάρχει Θεός;
Θεός δεν είναι μόνο εκείνος που περιγράφεται στην Παλαιά Διαθήκη και αυτή η απομόνωση στοιχείων είναι τακτική λανθασμένη και άστοχη, το λιγότερο.
Εγώ πιστεύω σε αυτό που έλεγαν οι αρχαίοι έλληνες: 'Οτι Θεός ή μη Θεός ή το μέσον, τι φης ερευνήσας βροτών;" Δηλαδή, σε ελεύθερη απόδοση, ποιός μπορεί να βάλει σε μικροσκόπιο το Θεό και να απαντήσει ποιός είναι και από ποιά ουσία είναι φτιαγμένος;
Απάντηση με παράθεση
  #5  
Παλιά 24-11-05, 18:28
Το avatar του χρήστη Deva_Parinito
Deva_Parinito Ο χρήστης Deva_Parinito δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member
 
Εγγραφή: 05-11-2005
Μηνύματα: 23
Προεπιλογή

Παράθεση:
Πιστεύεται ότι υπάρχει Θεός ή κάποια ανώτερη δύναμη?
Καλησπέρα σας,

Ας δούμε κάτι.

Η χρήση του μορίου "ή", από μόνη της δημιουργεί διάκριση. Για να απαντηθεί το ερώτημα - ως ερώτημα, έτσι ? ως πρόταση που τελειώνει σε ερωτηματικό - θα πρέπει να αποφανθούμε H το ένα, Η το άλλο. Η υπάρχει Θεός δηλ. ή υπάρχει κάποια ανώτερη δύναμη. Αν απαντήσουμε, αποφαινόμενοι για το ένα από τα δύο, αποκλείουμε το άλλο. Αν πούμε δηλ. "Ναι υπάρχει Θεός", αποκλείουμε το ενδεχόμενο της ανώτερης δύναμης. Αν πούμε "υπάρχει κάποια ανώτερη δύναμη", αποκλείουμε το ενδεχόμενο, αυτήν την δύναμη να την λένε "Θεό".

Κατά την άποψή μου, το ερώτημα είναι παγίδα. Κι αν είναι να απαντήσω κάτι στον φίλο που θέτει αυτό το ερώτημα θα του πω, πως "Ο Θεός είναι δύναμη." Ούτε "ανώτερη", ούτε "κατώτερη". Ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Και το ένα, και το άλλο. Και τα δύο ή τίποτε από τα δύο. Και θα του απαντήσω έτσι, γιατί ο Θεός είναι τα Πάντα. Γίνεται τα Πάντα. Και το "τα Πάντα", εμπεριέχει και το "ανώτερο" και το "κατώτερο".

Παράθεση:
Πιστεύεται ότι υπάρχει Θεός ή κάποια ανώτερη δύναμη?
Ο Θεός είναι δύναμη. Η δύναμη, σύμφωνα με την σύχρονη Φυσική, είναι ενέργεια. Ο Θεός είναι ενέργεια. Καθαρή, ατόφια, αγνή, συνειδητή ενέργεια. Θέλετε να την ονομάσουμε "Φως" ? Ενέργεια είναι κι αυτό. Ηλεκτρομαγνητικής φύσεως. Οκ, ας την πούμε "Φως". Έτσι, συμφωνούμε και με το Χριστιανικό "Εγώ ειμί το φως", του Ιησού. Ας προσέξουμε όμως κάτι, το οποίο εύλογα θα δημιουργηθεί ως απορία μέσα μας. Αν ο Θεός είναι Φως, τότε το Σκοτάδι ποιος είναι ? Εδώ βρίσκεται το σφάλμα των Χριστιανών.

Το να θεωρούμε τον Θεό, φως, είναι μια όμορφη θεωρία. Το φως έχει πολλά θετικά χαρακτηριστικά. Δεν είναι όμως η Αλήθεια. Υπάρχει κάποια ψυχολογική αιτία σ' αυτό. Ο άνθρωπος φοβάται το σκοτάδι. Το Κοράνι λέει : "Ο Θεός είναι Φως". Οι Ουπανισάδες λένε "Ο Θεός είναι Φως". Η Bίβλος λέει : "Ο Θεός είναι Φως". Μόνο μια μικρή σχολή έχει υπάρξει που λέει το αντίθετο και λέγεται πως σ' αυτήν την σχολή διδάχθηκε ο Ιησούς και προετοιμάστηκε να δεχτεί το θεϊκό. Μια μικρή Ιουδαϊκή αίρεση, γνωστοί ως Εσσαίοι, αυτοί λέγεται πως ήταν οι δάσκαλοι του Ιησού. Αυτοί έλεγαν : "Ο Θεός είναι σκοτάδι, νύχτα". Κι αυτοί όμως κινούνταν στο ένα από τα δύο, στο "'ή" το ένα, "ή" το άλλο, που λέω παραπάνω. Ήταν ωστόσο ωραίοι άνθρωποι.

Μονάχα ο Ηράκλειτος έλεγε πως ο Θεός είναι και το ένα, και το άλλο. "Ο Θεός είναι μέρα και νύχτα, χειμώνας και καλοκαίρι, πόλεμος και ειρήνη, κορεσμός και ανάγκη", αυτό έλεγε.

Ο Θεός λοιπόν είναι τα Πάντα. (Φως και Σκότος δηλ. αφού είναι τα Πάντα)
Ο Θεός είναι ενέργεια.
Είναι τα πάντα φτιαγμένα από ενέργεια ? Σαφώς.

Παράθεση:
Πιστεύεται ότι υπάρχει Θεός ή κάποια ανώτερη δύναμη?
Εδώ, στο ρήμα "πιστεύω", κανείς δεν μπορεί να πει τίποτε για κανέναν. Ο καθένας έχει τις δικές του "δικλείδες ασφαλείας" πίστης ή απιστίας.

Προσωπικά, πιστεύω πως ακόμη και όσοι δηλώνουν "άθεοι", πιστεύουν σε κάτι, οτιδήποτε κι αν είναι αυτό.

Αν ο φίλος θέλει την δική μου απάντηση σ' αυτό, θα του πω "Ναι, πιστεύω"

Το μεγαλύτερο σφάλμα που κάνουμε όταν μιλάμε για τον Θεό, είναι πως μιλάμε. Το μικρότερο είναι πως θεωρούμε πως ο Θεός είναι πρόσωπο. Απο αυτό το σημείο ξεκινάνε όλες οι εφαλμένες εντυπώσεις μας. Για παράδειγμα, αν θεωρήσουμε πως ο Θεός είναι πρόσωπο, αμέσως γεννιέται μέσα μας η ανάγκη να επικοινωνήσουμε μαζί του, να τον ψάξουμε δηλ. κάπου, να τον βρούμε.

Μια ανατολική προσέγγιση του Θείου, λέει πως ο Θεός έρχεται χίλιες φορές στο σπίτι μας, αλλά δεν μας βρίσκει εκεί. Κάπου αλλού είμαστε. Που? Μόνο εμείς οι ίδιοι ξέρουμε.

Θα πω και κάτι που το λέω συχνά.

Έχω βάσιμες και ισχυρές ενδείξεις πως ο Θεός υπάρχει, αλλά έχει κάνει τον εαυτό του ανύπαρκτο! Αυτό, δεν το χωράει η κούτρα μου. Αλλά, θα το δείξει η συνέχεια της κουβέντας μας. Όσο μιλάμε για τον Θεό, όσο τον ψάχνουμε, όσο τον αναζητάμε, Αυτός θα εξαφανίζεται από εμπρός μας, θα είναι ανύπαρκτος για μας, θα μοιάζει πως δεν υπάρχει και θα γελάει με το κρυφτό που παίζει μαζί μας. Γιατί ο Θεός, είναι τα Πάντα. Είναι το φλας της στιγμής και το αιώνιο του χρόνου. Αν μιλάμε γι' αυτόν, τον χάσαμε.

Πρέπει επίσης να θυμόμαστε πως η λέξη "Θεός" & "Θεοί" είναι συνώνυμες.

Σωτήρη,

Η Βιβλική προσέγγιση του θεϊκού, κατά την άποψή μου, είναι προσωποκεντρική. Θεωρεί τον Θεό ως πρόσωπο και δικαίως μελετώντας την, ίσως υπάρξει το ενδεχόμενο να πιστέψουμε πως ο Θεός δεν υπάρχει. Στο κάτω κάτω, από το πρώτο της κιόλας κεφάλαιο μπορεί άνετα κάποιος λογικός άνθρωπος να την απορρίψει. Στην "Γέννεση" για παράδειγμα, αναφέρεται στο τέλος κάθε ημέρας της Δημιουργίας, στην τελευταία πρόταση, η απόφαση του Θεού, το συμπέρασμά του δηλ. πως ό,τι έφτιαξε ήταν καλό. Και εύλογα μπορούμε να αναρρωτηθούμε : "Μα τι σόι Θεός είναι αυτός, που πρέπει πρώτα να φτιάξει κάτι και μετά να αποφανθεί αν είναι καλό η όχι ? Δεν το ξέρει από πριν ?. Συνεπώς, δεν είναι παντογνώστης. Άρα όσα μας λέει η Βίβλος είναι μπούρδες και Θεός δεν υπάρχει".

Πρέπει όμως κάποια στιγμή ο άνθρωπος να κατανοήσει πως η ιδέα και μόνο να θεωρούμε τον Θεό πρόσωπο, είναι βλακώδης. Είναι αρκετά δύσκολο να γίνει αυτό, διότι, να, η Βίβλος που είναι, ας πούμε, ένα από τα αρχαία κείμενα που πραγματεύεται το Θεϊκό, ήδη το κάνει. Ο άνθρωπος έχει εμποτιστεί με τούτη την ιδέα. Κι όλοι μας, έχουμε μεγαλώσει με εικόνες του Θεού, με απεικονίσεις του Θεού, σύμφωνα με το Χριστιανικό "κατ' εικόνα και καθ' ομοίωσην". Αυτό το "εικόνα" είναι παρεξηγημένο από τους περισσότερους ανθρώπους. Το ερμηνεύουν κατ' εξοχήν κυριολεκτικά. Σύμφωνα μ' αυτούς ο Θεός, πρέπει να έχει πρόσωπο. Αλλά αν είναι να έχει πρόσωπο, πρέπει να είναι όλα τα πρόσωπα.

Όταν οι πρώτοι Χριστιανοί ιεραπόστολοι έφτασαν στην Αφρική συνάντησαν δυσκολίες, επειδή ζωγράφιζαν τον Θεό λευκό και τον Διάβολο μαύρο. Αυτό, πολύ προσέβαλε τους Αφρικανούς. Δεν άκουσαν τους ιεραπόστολους, γιατί από την αρχή συγκρούονταν με την εικόνα του Θεού τους. Τότε κάποιος ιεραπόστολος είχε την φαεινή ιδέα να αλλάξει τα χρώματα. Έκανε το Θεό μαύρο και τον Διάβολο λευκό. Οκ, τώρα μπορούσαν να δεχτούν τον Θεό και όλα όσα τους έλεγαν οι ιεραπόστολοι.


Τα δέοντα,
Deva Parinito
__________________
deva_parinito@yahoo.gr

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Deva_Parinito : 24-11-05 στις 19:32
Απάντηση με παράθεση
  #6  
Παλιά 24-11-05, 23:27
sotirisbe Ο χρήστης sotirisbe δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 08-11-2005
Περιοχή: Herstal στο Βέλγιο
Μηνύματα: 34
Προεπιλογή

Καλησπέρα σας, ευχαριστώ για της απαντήσης.
Ο Μωϋσής μεγάλωσε στο παλάτι του Φαραώ, «εδιδάχθη πάσαν την σοφίαν των
Αιγυπτίων» Πράξεις ζ΄22 έμαθε για τους πολλούς θεούς που λάτρευαν στην
Αίγυπτο, και προτίμησε τον Οβάβ για οδηγό στην έρημο. Άραγε δεν πίστευε ότι
υπήρχε ο Ιεχωβά ή Γιαχβέ Θεός, που έλεγε στο λαό ότι υπήρχε και τους οδηγούσε
στην έρημο, για να φοβάται ο λαός και να υπακούει στης αποφάσεις του. Ήξερε ότι αυτός ο θεός ήταν εβραϊκής επινοήσεως, για να ευλογεί τους φίλους του Αβραάμ και
να καταριέται τους εχθρούς του. Γένεσις ιβ΄3. Έτσι η μελέτη της αγίας γραφής μ' έκανε να πιστεύω ότι δεν υπάρχει αυτός ο θεός. Αν υπάρχει κάποιος άλλος νομίζω
ότι βαρέθηκε να βλέπει ορφανά παιδιά να κλαίνε νηστικά, επειδή σκοτώθηκαν οι γονείς τους στον πόλεμο, και μας εγκατέλειψε στην τύχη μας. Φιλικά ο Σωτήρης.
Απάντηση με παράθεση
  #7  
Παλιά 25-11-05, 09:07
Το avatar του χρήστη agaliarep
agaliarep Ο χρήστης agaliarep δεν είναι συνδεδεμένος
Banned
 
Εγγραφή: 09-08-2005
Περιοχή: Mandri
Μηνύματα: 1.621
Προεπιλογή

Υπάρχει Θεός;
Ιδού το ερώτημα…
Ο Θεός είναι τα πάντα. Θεός είναι τα πάντα. Ο Θεός είναι πάντα.
Το καθ’ εικόνα και ομοίωση πιστεύω ότι αναφέρεται στην Θεϊκή μας υπόσταση. Σ αυτή που αναζητούμε απεγνωσμένα να βρούμε. Αν ο Θεός είναι τα πάντα. Εγώ είμαι Θεός. Εσείς είστε Θεός. Το κάθε μόριο, κάθε τι που αποτελεί το σύμπαν κάθε τι που αποτελεί το πνεύμα το υλικό το μη υλικό το πνευματικό και το μη πνευματικό το καλό και το κακό, το άπειρο, το κενό, είναι θεός. Είμαστε ο Θεός. Είμαστε ο Θεός; Είμαστε η αρχή και το τέλος;
Απάντηση με παράθεση
  #8  
Παλιά 25-11-05, 09:16
Το avatar του χρήστη agaliarep
agaliarep Ο χρήστης agaliarep δεν είναι συνδεδεμένος
Banned
 
Εγγραφή: 09-08-2005
Περιοχή: Mandri
Μηνύματα: 1.621
Προεπιλογή

Κάθε φορά που βλέπω την γυναίκα μου ξέρω ότι υπάρχει ο Θεός
Κάθε φορά που βλέπω την πεθερά μου ξέρω ότι υπάρχει ο Διάβολος…
Απάντηση με παράθεση
  #9  
Παλιά 25-11-05, 11:03
Το avatar του χρήστη tsilof
tsilof Ο χρήστης tsilof δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 23-09-2005
Περιοχή: Κάτω από το βουνό των Θεών
Μηνύματα: 730
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από agaliarep
Κάθε φορά που βλέπω την γυναίκα μου ξέρω ότι υπάρχει ο Θεός
Κάθε φορά που βλέπω την πεθερά μου ξέρω ότι υπάρχει ο Διάβολος…
Καλό....

Δηλαδή,,,
"Για να δεις τον Θεό, πρέπει πρώτα να ΄περάσεις' απ' τον Διάβολο?????"Χα Χα Χα
__________________
Quid tibi opus est, ut sis bonus? Velle!


blog:
mantri


blog:
adioristos


radio station
dRadio


Τα καλύτερα έρχονται ! ! !

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη tsilof : 25-11-05 στις 11:08
Απάντηση με παράθεση
  #10  
Παλιά 25-11-05, 11:17
Το avatar του χρήστη mystica
mystica Ο χρήστης mystica δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 18-02-2004
Περιοχή: Θούλη
Μηνύματα: 153
Προεπιλογή

Θεός για μένα....?μμμ.....Μία συμπαντική δύναμη/αρμονία.
__________________
«ΤΗΝ ΑΡΕΤΗΝ ΑΡΜΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΑΘΟΝ Α.ΠΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΕΟΝ»
(Διογένης Λαέρτιος, 8, 33)
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν μπορείτε να προσθέσετε νέα threads
Δε μπορείτε να απαντήσετε
Δεν μπορείτε να προσθέσετε συνημμένα
Δεν μπορείτε
BB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίαςΌλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 17:37.


Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.