Το forum του μεταφυσικού  

Επιστροφή   Το forum του μεταφυσικού > Συζητήσεις > Προβλήματα Τεχνικής Φύσεως και Συντονισμού

Κλειστό Θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
  #1  
Παλιά 22-02-08, 00:12
Το avatar του χρήστη Άπαν
Άπαν Ο χρήστης Άπαν δεν είναι συνδεδεμένος
Συντονιστής της κοινότητας του μεταφυσικού
 
Εγγραφή: 26-09-2003
Περιοχή: Utopia
Μηνύματα: 294
Προεπιλογή Συντονιστική Ανακοίνωση

Τις τελευταίες μέρες έλαβαν χώρα στην Κοινότητα του Μεταφυσικού σημαντικά γεγονότα που απ' ότι φαίνεται θα επηρεάσουν την πορεία της το επόμενο διάστημα.
Καλό είναι να ξεκαθαριστούν κάποια ζητήματα από συντονιστικής άποψης, ώστε να χυθεί άπλετο φως και τα μέλη της κοινότητας να μην έχουν την αίσθηση ότι παίζονται παιχνίδια πίσω από την πλάτη τους. Στην προσπάθεια να γίνουν διακριτικοί χειρισμοί σε κάποια ζητήματα έγιναν βεβιασμένες κινήσεις και λάθη. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι κάτι άλλαξε στη διαχείριση της κοινότητας. Δυστυχώς, η προσπάθεια να μην εκτεθούν προσωπικά δεδομένα μελών της κοινότητας στη βορά της δημοσιότητας έγινε αντιληπτή ως αδυναμία και απόπειρα απόκρυψης της αλήθειας.
Θα ακολουθήσει μια καταγραφή όλων των συντονιστικών ενεργειών που έγιναν απο τη συντονιστική ομάδα (συντονιστές και μέλη της Gateway) στη λογική της διαφάνειας που διακατέχει εν γένει την προσέγγιση του συντονισμού που θέλουμε να έχουμε στην κοινότητά μας.

Με χρονολογική σειρά (απο παλαιότερο σε νεότερο) έγιναν τα εξής:

1) Βράδυ 13 προς 14 Φεβρουαρίου:
Μετά από απόφαση των μελών της ομάδας Gateway, η οποία έχει την ευθύνη για την επιλογή των μελών της κοινότητας που διαχειρίζονται τις διάφορες θέσεις ευθύνης, ανακοινώθηκε η απομάκρυνση του μέλους “Αντωνία” από τη θέση της συντονίστριας της Fantasygate. Η ανακοίνωση έγινε ιδιωτικά χωρίς να ανακοινωθεί δημόσια από την ομάδα Gateway στη κοινότητα του Μεταφυσικού.

2) 14 Φεβρουαρίου, απόγευμα:
Το μέλος της κοινότητας του Μεταφυσικού “Αντωνία” ανακοινώνει την αποχώρησή της από την κοινότητα για προσωπικούς λόγους. Είναι μια απόφαση αυτόβουλη και δεν πηγάζει από κάποια απόφαση των συντονιστών της κοινότητας.

3) 16 Φεβρουαρίου, απόγευμα:
Με πρωτοβουλία του συντονιστή “xontro_mpizeli” κλειδώνεται το νήμα “Ανακοίνωση αποχώρησης” που δημιούργησε το μέλος “Αντωνία” . Η αιτιολογία που προέβαλε ο συντονιστής είναι η παρεκτροπή της συζήτησης από το νοηματικό πυρήνα που είχε δώσει η δημιουργός του νήματος. Μετά από συζήτηση εντός της συντονιστικής ομάδας, το κλείδωμα κρίθηκε ως βεβιασμένη κίνηση που δε βοηθούσε στην εκτόνωση της όποιας έκρυθμης κατάστασης. Το νήμα άνοιξε πάλι μετά από έξι (6) ώρες ,το βράδυ της ίδιας ημέρας.

4) 17 Φεβρουαρίου, βράδυ:
Το μέλος της κοινότητας του Μεταφυσικού “Μιχάλης” ανακοινώνει την παραίτησή του από την ομάδα Gateway και την αποχώρησή του από την κοινότητα του Μεταφυσικού.

5) 20 Φεβρουαρίου, μεσημέρι:
Διαγραφή έξι (6) δημοσιεύσεων του μέλους της κοινότητας “Μιχάλης” από το μέλος της Gateway “KANE” όπου αναφέρονται γεγονότα που εκθέτουν προσωπικά δεδομένα μελών της κοινότητας. Αυτές οι δημοσιεύσεις ήταν είτε μιας γραμμής με διαμαρτυρία για τη διαγραφή είτε copy & paste της αρχικής πρώτης δημοσίευσης που επαναλαμβανόταν ατέρμονα. Κλείδωμα του νήματος όπου έγινε η δημοσίευση ( "Αποχώρηση Μιχάλη" ) για να αποφευχθεί οποιαδήποτε επανάληψη συζητήσεων που είναι πέρα και έξω από τους Όρους Συμμετοχής στην κοινότητα του Μεταφυσικού αλλά και εκτός του δεοντολογικού πλαισίου που επιθυμούμε να διακατέχει οποιοδήποτε διάλογο ως συντονιστική ομάδα. Σημειώνουμε ότι η διαγραφή των δημοσιεύσεων δεν έγινε με το κριτήριο της εγκυρότητας ή όχι του περιεχομένου τους, δεν κρίνουμε τις απόψεις του όποιου μέλους. Από την άλλη μεριά, η επιλογή της προστασίας της προσωπικής ζωής των μελών της κοινότητας είναι αδιαπραγμάτευτη και δε μπορεί να θυσιαστεί στο βωμό του όποιου παιχνιδιού εντυπώσεων. Υπάρχουν άλλοι χώροι (π.χ. blogs) όπου μπορεί ο καθένας να θέσει τους δικούς του Όρους Συζητήσεων. Στην κοινότητα του Μεταφυσικού επιλέξαμε να σεβαστούμε την προσωπική δεδομένα των μελών μας, χωρίς διακρίσεις.

6) 20 Φεβρουαρίου, μεσημέρι (ίδια ώρα με το 5):
Διαδοχική διαγραφή τεσσάρων (4) νημάτων που δημιούργησε το μέλος “agaliarep” στην κατηγορία “Γενικά για την ομάδα Gateway” όπου έκανε copy & paste την δημοσίευση του μέλους “Μιχάλης” που ήδη είχε διαγραφεί από προηγούμενη συντονιστική ενέργεια. Η ανεξέλεγκτη αυτή συμπεριφορά μας ανάγκασε να προχωρήσουμε σε προσωρινό αποκλεισμό πρόσβασης του μέλους “agaliarep” για το διάστημα των δύο (2) εβδομάδων. Τα ban μελών της κοινότητας είναι μια δυσάρεστη κατάσταση για εμάς και είναι εξαιρετικά σπάνια στη κοινότητά μας. Δυστυχώς, συντονιστικά δεν υπήρχαν άλλες επιλογές καθώς το ίδιο μέλος μας έκανε ξεκάθαρο ότι δε θα σταματούσε με κανένα άλλο τρόπο.
Η κίνηση μας χαρακτηρίστηκε ως ελιγμός (σε σχέση με τη διάρκεια του ban). Απεναντίας, η συνήθης διαδικασία που ακολουθείται από το ban του black_planet και αργότερα είναι η επιβολή προσωρινών ποινών σε πρώτο στάδιο (προφανώς υπάρχουν εξαιρέσεις όπως σε περιπτώσεις spamming).

7) 20 Φεβρουαρίου, μεσημέρι (ίδια ώρα με τα 5 και 6):
Διαγραφήκαν δημοσιεύσεις μελών της κοινότητας που σχετίζονταν με τη δημοσίευση του μέλους “Μιχάλη” που είχε διαγραφεί νωρίτερα.Τα συντονιστικά καθήκοντα που εθελοντικά φέρουμε εις πέρας σε βάρος του προσωπικού μας χρόνου και λοιπών υποχρεώσεών πηγάζουν από την αγάπη και το μεράκι μας να στηρίζουμε την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία της κοινότητας του Μεταφυσικού. Είναι το μέρος όπου συζητούμε, χτίζουμε φιλίες, ξεδιπλώνουμε το όποιο ταλέντο μπορεί να έχουμε. Με μία λέξη δημιουργούμε. Είναι δεδομένο ότι στη προσπάθειά μας να συντονίσουμε κάναμε, κάνουμε και θα κάνουμε λάθη ή παραλείψεις. Αυτά έχουμε όλη τη καλή διάθεση να τα συζητήσουμε και σταδιακά να τα διορθώσουμε. Στην πορεία των ετών πολλά πράγματα έχουν αλλάξει. Η μεταβολή που φέρνει ο χρόνος είναι δεδομένη. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι προς το καλύτερο. Δυστυχώς, μέσα στη ροή του χρόνου που υπάρχει αυτή εδώ η κοινότητα φιλίες και έχθρες συνεχώς δημιουργούνται. Αυτό δε θα σταματήσει ποτέ. Όσο στενάχωρο και να ακούγεται, η κοινότητα του Μεταφυσικού για κάποιους θα χάσει το νόημα της και για κάποιους άλλους θα το αποκτήσει. Αν κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν την κοινότητα του Μεταφυσικού πειραματόζωο της προκρούστειας λογικής τους καλύτερα να το ξεχάσουν. Η οδός της προσφοράς και της δημιουργίας είναι γνωστή. Είναι ανοικτή σε όλους. Αρκεί να το αξίζουν.

Η ομάδα Πυθέας, η FantasyGate, η International Gateway, το Μεταφυσικό Στέκι, η κοινότητα του Μεταφυσικού, η ομάδα Gateway είναι τα μετερίζια που μπορει ο καθένας σας να προσφέρει.

Σε τελική ανάλυση, ο χρόνος είναι που θα δώσει τις απαντήσεις που κάποιοι ψάχνουν απεγνωσμένα. Μη ξεχνάτε αυτό όμως: “αἰὼν παῖς ἐστι παίζων πεσσεύων· παιδὸς ἡ βασιληίη.”

Η ομάδα των συντονιστών,
apan@Samos, xontro_mpizeli, melian και tsilof.
__________________
Ιδρυτικό μέλος Κέντρου Αναζήτησης Πανεπιστημίου Αιγαίου
Παραγωγός της "Ραδιοφωνικής Αστρικής Πύλης"
Albedo14 web radio , www.albedo14.com
Podcast Αστρικής Πύλης .................. Αρχείο Εκπομπών
Κλειστό Θέμα

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν μπορείτε να προσθέσετε νέα threads
Δε μπορείτε να απαντήσετε
Δεν μπορείτε να προσθέσετε συνημμένα
Δεν μπορείτε
BB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίαςΌλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 20:46.


Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.