Το forum του μεταφυσικού  

Επιστροφή   Το forum του μεταφυσικού > Συζητήσεις > Ψυχικά Φαινόμενα – Μεταφυσική –Αποκρυφισμός

Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
  #1  
Παλιά 04-12-06, 12:27
Το avatar του χρήστη SecretAngel
SecretAngel Ο χρήστης SecretAngel δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 04-12-2006
Περιοχή: ''Στον κόσμο μου''
Μηνύματα: 80
Unhappy Παιχνίδια με Πνεύματα;

Γεια σας. Είμαι νέο μέλος και βρήκα την σελίδα αυτή άκρως ενδιαφέρουσα!
Με αφορμή μια κουβέντα που είχα με την παρέα μου, θεώρησα σωστό να βάλω αυτό το post, μήπως και μου λυθούν καποιες απορίες,αν γνωρίζεται κάτι κι εσείς βέβαια. Μου είπαν λοιπόν, ότι υπάρχει ενα παιχνίδι με γράμματα και αριθμούς,που μπορείς να καλέσεις ένα πνεύμα! Δεν ξέρω κατα πόσο αληθεύει...γιατί λένε το κάνει ο καθένας, δεν χρειάζετε δηλαδή να ξέρεις από αυτά. Θέλω λοιπόν να ρωτήσω, πως γίνετε...έτσι απλά και εύκολα να καλέσεις ένα πνεύμα;;; Γιατί μέχρι τώρα,ήξερα οτι αυτό γινετε με απόκρυφα βιβλία.Δεν θέλω να σας κουράσω άλλο και σας ευχαριστώ που διαβάσατε το post.
Απάντηση με παράθεση
  #2  
Παλιά 04-12-06, 14:39
Το avatar του χρήστη Giorgos
Giorgos Ο χρήστης Giorgos δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 31-03-2004
Περιοχή: Stockholm
Μηνύματα: 775
Προεπιλογή

Καλησπερα και καλως ηρθες στην κοινοτητα του μεταφυσικου.
Καταρχην το ποστ σου το εβαλες νομιζω σε λαθος θεματικη ενοτητα.. και κατα δευτερον νομιζω πως υπαρχει ενα τοπικ με αυτο το θεμα καπου κριμενο μεσα στο φορουμ (δεν το βρηκα..), αλλα οπως και να εχει οι υπευθινοι του φορουμ θα σε βοηθησουν με τα σχετικα..

Στο θεμα τωρα, απο συζητησεις που καναμε στο φορουμ, μιας και δεν εχω ευρεια γνωση στο αντικειμενο, να σου πω οτι υπαρχει τροπος, συμφωνα με αυτοπτες μαρτηρες, χονδρικα ειναι καποιος πινακας-χαρτης, με γραμματα και νουμερα καθως και ναι και οχι, στα οποια πανω μεταφερετε ενα αντικειμενο μετα απο μια καποια τελετη (κερια κτλ..) οπου αναλογα με τις ερωτησεις το υποτιθεμενο πνευμα δινει απαντισεις με τη βοηθεια του πινακα.
Ολα αυτα μπορει να ακουγοντε ομορφα κι ωραια, υπαρχει το αλλα ομως. Και ειναι κατι που κανει αυτους που πιστεβουν να τρομοκρατουντε και να αποφευγουν τετιου ειδους "παιχνιδια". Τα πνευματα πολλες φορες μενουν και σου δημιουργουν προβληματα.. ψυχολογικα κυριος.

Εγω προσωπικα θελω να πιστεβω οτι κατι τετιο δεν ισχυει (οτι μπορεις να καλεσεις πνευματα κτλ) και δεν εχω ασχοληθει καν με κατι τετιο. Αλλα οπως και να εχει σοφο ειναι να μην ασχολησε με κατι που θεωρητε επικυνδηνο.

Αλλα σιγουρα καποια μελη που ξερουν περισσοτερα θα σε διαφωτισουν πληρως πολυ συντομα.
φιλικα
Γιωργος.
__________________
"Knowledge speaks, but wisdom listens." (Jimi Hendrix)
Για αυτούς που με ξέρουν... Γεώργιος Σαββίδης!
Απάντηση με παράθεση
  #3  
Παλιά 05-12-06, 00:41
Το avatar του χρήστη SAM_502
SAM_502 Ο χρήστης SAM_502 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 19-05-2004
Περιοχή: Β Προαστεια
Μηνύματα: 762
Προεπιλογή

Δεν είναι παιχνίδι.πιθανών λες για το ouija table.Ειναι ένα τραπέχι με γράμματα αριθμούς το ναι και το όχι.Εχει και ένα δείκτη με τον οποίο απαντούν τα πνεύματα.Μερικές φορες μέσω του τραπεζιού αυτου Μερικοί χρησιμοποιούν την αυτοματη γραφή.Πέφτωντας σε trance γράφουν μυνήματα απο το υπερπέραν.Το Ouija table ανοίγει μια πόρτα.Το αν θα μπει κάτι καλό η κακό είναι ρώσικη ρουλέτα.Συμβουλη μου είναι να ασχοληθείς με αυτά μονο θεωρητικά.δε ξέρω αν είναι αληθή τα φαινόμενα αλλα δε θες να είσαι ο πρώτος που θα το μαθει
__________________
Απουσία αποδείξεων δε σημαίνει και απόδειξη απουσίας
Απάντηση με παράθεση
  #4  
Παλιά 05-12-06, 12:01
Το avatar του χρήστη SecretAngel
SecretAngel Ο χρήστης SecretAngel δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 04-12-2006
Περιοχή: ''Στον κόσμο μου''
Μηνύματα: 80
Unhappy

Καλημέρα σας και καλώς σας βρίσκω ξανά. Εκτός απο αυτό με το ''τραπέζι'', έχω ακούσει και γι'αυτό που είναι με ένα ''ποτήρι'', μια παρέα πάνω από τρία άτομα που ακουμπούν όλοι το δάχτυλο τους επάνω,και δεν λένε τίποτα περίεργα λόγια, απλά να έρθει αυτό το πνεύμα που είναι πιο κοντά(!)....και εδώ μου δημιουργείται η απορία: Τόσο εύκολο είναι τέλος πάντων να μιλήσεις με ένα πνεύμα;;; Δεν έχω σκοπό να δοκιμάσω τίποτα παιδιά,παρόλο που είμαι περίεργη..προτιμώ να τα βλέπω εκ του ασφαλούς(απο ταινίες μονο) ...απλά μου φάνηκε πολύ περίεργο να καλείς έναν νεκρό, σαν να παίζεις scrubble ας πούμε! Γι'αυτό και λέω μήπως κάποιος εδώ, έχει ανάλογη εμπειρία..για να ρίξει λιγο φως. Φίλε giorgo,επειδή είμαι καινούργια εδώ,δεν έχω ακόμη ψάξει τα πάντα μήπως και υπάρχει κάτι ανάλογο.Αν ναι,ας μου πει κάποιος να πάω να το διαβάσω. Σας ευχαριστώ παιδιά
Απάντηση με παράθεση
  #5  
Παλιά 05-12-06, 12:07
Το avatar του χρήστη beetlejuice
beetlejuice Ο χρήστης beetlejuice δεν είναι συνδεδεμένος
Μέλος της ομάδας Gateway
 
Εγγραφή: 07-06-2005
Περιοχή: Athens
Μηνύματα: 4.903
Προεπιλογή

Γεια σου φιλε ή φιλη Secret Angel και καλως ηλθες στην παρεα μας. Ομολογω οτι δεν εχω κατσει να ασχοληθω εκτεταμενα με το ouija (θα προσπαθησω να φερω καποιο παιδι εδω στο φορουμ που το κατεχει) απλα θα ηθελα να σου θεσω περισσοτερους προβληματισμους. Εστω οτι η ολη ιστορια καποια βαση. Πως ειμαστε σε θεση να ορισουμε ως πνευμα ή φαντασμα τη δυναμη που υποτιθεται πως κινει το ποτηρακι; Οι δυναμεις και οι ικανοτητες του ανθρωπου ειναι ακομη ενα μεγαλο αινιγμα και οταν συντονιζονται ή ξεκλειδωνουν πορτες μπορει να πετυχουν πολλα. Σε πρωτη φαση λοιπον προσθεστε και την περιπτωση της αυθυποβολης στο... τραπεζακι
__________________
EN TO ΠΑΝ

Ιδρυτικό μέλος και υπεύθυνος επικοινωνίας Gateway Team
Ιδρυτικό μέλος Κέντρου Αναζήτησης Πανεπιστημίου Αιγαίου
----------------------------------------
meta Journalist

Αγαλματένια Κρίνα

Μυθικισμός

Το πρόβλημα της ιστορικότητας του Ιησού

Δούρειος Ίππος (Β' έκδοση!)
Απάντηση με παράθεση
  #6  
Παλιά 05-12-06, 12:28
Το avatar του χρήστη SecretAngel
SecretAngel Ο χρήστης SecretAngel δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 04-12-2006
Περιοχή: ''Στον κόσμο μου''
Μηνύματα: 80
Red face

Γεια σου beetlejuice ...To θέμα της αυθυποβολής, δεν το είχα σκεφτεί, γιατί απ'ότι διάβασα αυτοί που το τολμούν αυτο το παιχνιδι τελος παντων, είναι απλά περίεργοι και δεν ξεκινούν να παίξουν με πίστη ότι κάτι θα συμβεί.Λένε,ότι για να καταφέρεις να ''κουνήσεις'' κάτι με τον νου,θέλει χρόνια διαλογισμού,εξάσκησης κ.λ.π. Τώρα πάλι,ξέρω και γω;(Άκουσα οτι εσπαζαν τζαμια απο το σπιτι και τέτοια).Προσπαθώ να έχω το μυαλό μου ανοιχτό στα πάντα(αρκει να μην χυθει έξω καμια ώρα) black humor .Και κοίτα να δεις...η αυθυποβολη είναι κάτι που ''ψάχνω'' πρόσφατα,αλλα θα το βάλω σε άλλο θέμα...γιατί είχε ενδιαφέρον αυτό που βρηκα...εκτός αν βρω κάτι ανάλογο εδω και μου διαλευκάνει τις σκέψεις μου
Απάντηση με παράθεση
  #7  
Παλιά 05-12-06, 13:05
Το avatar του χρήστη Ποσειδώνιος
Ποσειδώνιος Ο χρήστης Ποσειδώνιος δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 01-08-2006
Περιοχή: Κρητικιστάν
Μηνύματα: 631
Προεπιλογή

Στις περισσότερες των περιπτώσεων θεωρώ ότι χρειάζεται στον κύκλο να είναι ένα άτομο που έχει εμπειρία. Αν δεν κάνει τίποτα άλλο τουλάχιστον θα μεταφέρει με την στάση του το κατάλληλο κλίμα. Να πάρουν και οι υπόλοιποι δηλαδή την κατάλληλη στάση απέναντι στο πείραμα. Αν τα άτομα δεν συντονιστούν όπως πρέπει δεν θα συμβεί τίποτα.

Κατά τα άλλα δεν έχει σημασία αν χρησιμοποιούμε ποτήρι, φλυτζανάκι, δακτυλίδι κλπ. Κάτι κυκλικό πάντως για να μπορούν όλοι να το αγγίζουν γύρω γύρω.
Στο τραπέζι θα υπάρχουν το ναι, το όχι, τα γράμματα και οι αριθμοί.

Συνήθως κάποιο από τα άτομα είναι το ενδοιάμεσο και η ενέργεια των άλλων ενισχύει την δική του ενέργεια.

Δεν ξέρεις βέβαια τι μπορεί να έρθει. Μπορεί κάποιος σχετικός με κάποιο άτομο του κύκλου ή και οτιδήποτε άλλο. Ανάλογα τι πράγμα μπορεί να «μαγνητίσει» η ποσότητα και το είδος της ενέργειας που διαθέτουμε.

Μπορεί όλα αυτά να είναι αυθυποβολή. Μα σίγουρα παίζει και η αυθυποβολή το ρόλο της μια και πρέπει τα άτομα να συντονιστούν. Να είναι τουλάχιστον το ίδιο χαλαρά.

Τώρα από πού λαμβάνονται οι πληροφορίες.
Δεν έχει σημασία τι θα επιλέξουμε ότι ισχύει. Δηλαδή αν υπάρχει ένας πομποδέκτης στον εγκέφαλό μας που λαμβάνει ξένη ενέργεια ή αν υπάρχει ένα πάνσοφο κομμάτι μέσα μας που μεταμφιεσμένο μπορεί να μας απαντήσει στα πάντα.

Σημασία έχει αν «δουλεύει» ή όχι. Αν δηλαδή οι πληροφορίες επαληθεύονται. Δεν πρέπει να ρωτάμε πράγματα που έστω και ένας τα ξέρει. Αυτό είναι απλό παιχνιδάκι. Αλλά πράγματα που είτε πρέπει να ψάξουμε για να διασταυρώσουμε τις απαντήσεις είτε αυτές πρέπει να επαληθεύονται στο μέλλον.

Τέλος, τεράστια σημασία έχει αν «δουλεύει» να χρησιμοποιηθεί προς καλό σκοπό και από αγαθούς ανθρώπους.

Ήθελα ακόμα να πω ότι με την λογική ότι - κάτι για να είναι επιστημονικά παραδεκτό πρέπει να επαληθεύετε κάθε φορά που κάνουμε το πείραμα - αυτό το πείραμα δεν είναι παραδεκτό. Πιστεύω όμως ότι έστω και αν μια φορά το πείραμα επαληθεύεται μπορούμε να πούμε ότι όλες τις άλλες φορές δεν στήθηκε σωστά. Για αυτό έχουμε τις περιπτώσεις που δεν επαληθεύονται και καθιστούν το πείραμα μη παραδεκτό.
Απάντηση με παράθεση
  #8  
Παλιά 12-12-06, 14:22
Το avatar του χρήστη SecretAngel
SecretAngel Ο χρήστης SecretAngel δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 04-12-2006
Περιοχή: ''Στον κόσμο μου''
Μηνύματα: 80
Cool

Χαιρετώ και πάλι. Εμαθα κάτι παραπάνω επί του θέματος! Οποιος αποφασίσει,διάβασα, να έρθει σε επαφή με ''πνεύμα'' μέσω καποιου ανάλογου παιχνιδιου,καλύτερα να γίνει μέρα και όχι νυχτα, διότι την ημέρα οι ''οντοτητες'' που περιπλανιουνται δεν είναι κακόβουλες...σε διαφορά με τις οντοτητες της νύχτας και ειδικά χωρίς φεγγάρι. Βρε παιδια..θα ήθελα να σας πω κάτι κάπου εδώ. Οταν ημουν μικρη γενικα οι γονείς μου,δεν με τρομαζαν ποτε με προτάσεις του είδους:''κατσε καλα γιατι θα έρθει ο μπαμπούλας να σε φάει''!! κ.λ.π. Κάποια στιγμη έτυχε ένας γείτονας να μου πει:''μην πας εκει,γιατι βγαίνει το φάντασμα''! ξέρετε τι του είπα;...''αλήθεια;;; ωραία γιατί θέλω να το ρωτήσω από που είναι και πως περνάει''!!...λοιπόν,αυτο το έχω και μέχρι σημερα. Έχω δυστυχώς..ή ευτυχώς..δεν ξέρω, επηρεαστεί απο διάφορα sites και γνώμες τύπου...άστο μην ασχολείσαι και τέτοια.Δεν σας κρύβω, ότι ειμαι 70/30 να δοκιμάσω και όχι αντιστοιχα...χμ...αν και θεωρητικα(λογω επιρεασμού) θα προτιμουσα το e.v.p.(τι στο καλό ...τι να πάει στραβά σε μια ηχογράφηση μονο..αν και εφόσον υπάρξει.. τελος παντων,μην σας κουραζω άλλο...θα δείξει η διάθεση και η αποφασιστικότητα..
Απάντηση με παράθεση
  #9  
Παλιά 14-12-06, 12:29
Alpine Ο χρήστης Alpine δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 16-06-2005
Μηνύματα: 118
Προεπιλογή

Ομολογώ ότι διακατέχομαι από μια δυσπιστία προς τις κοινές πρακτικές μίας δυνάμει επικοινωνίας με πνεύματα.

Πέραν της αμφιβόλου αποτελεσματικότητάς των προς το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα,ποιος ο λόγος να επιχειρηθεί η πραγματοποίησή των;
Πιο απλά,τι έχει να ωφεληθεί κάποιος,πειραματιζόμενος με αυτά;

Στην Ελβετία,πάντως,υπάρχουν σε ψυχιατρικές κλινικές,εξειδικευμένες μονάδες για την αντιμετώπιση περιπτώσεων αποτρέλανσης εξαιτίας ενασχόλησης με τέτοιας φύσης πρακτικές.Έτσι,ενημερωτικά.
__________________
Το πάθος για καταστροφή είναι πάθος για δημιουργία.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Alpine : 14-12-06 στις 12:31
Απάντηση με παράθεση
  #10  
Παλιά 14-12-06, 13:27
Το avatar του χρήστη SecretAngel
SecretAngel Ο χρήστης SecretAngel δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 04-12-2006
Περιοχή: ''Στον κόσμο μου''
Μηνύματα: 80
Προεπιλογή

Γεια σου Alpine. Μίλησες για δισπιστία και θα ήθελα να πω ότι κυρίως οι δίσπιστοι (κι εγω μέσα) είναι εκείνοι που πρέπει να δουν για να πιστούν.Τώρα του τι θα ωφελησει μια συνάντηση με ένα ον μιας άλλης διάστασης το βλέπω κάπως έτσι: Είσαι για μετακόμηση και βλεπεις στην αγγελία της εφημερίδας το ενοικιαστίριο ενός διαμερίσματος. Τι κάνεις;...εφόσον είναι στο χέρι σου..πρώτα θα πας να το δεις,και μετα θα μετακομίσεις σε αυτο.
Καπου εδώ λοιπόν,εννοώ οτι αν υπάρχει αυτός ο άλλος κόσμος ..η άλλη διάσταση...που όλοι αναφέρονται..είτε με εμπειρίες,είτε με σχόλια..δεν θα ήθελες να έχεις μια γεύση για τον προορισμό σου;...έστω κάπου κρυφά μέσα σου θα υπάρχει αυτή η επιθυμία.Κατ'εμέ τουλάχιστον,όλες αυτές οι αναζητήσεις και τα ερωτήματα σε αυτά τα sites ή οπουδήποτε,καταλήγουν σε αυτο:..τι υπάρχει τέλος πάντων εκεί έξω;;
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν μπορείτε να προσθέσετε νέα threads
Δε μπορείτε να απαντήσετε
Δεν μπορείτε να προσθέσετε συνημμένα
Δεν μπορείτε
BB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας



Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 05:37.


Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.