Το forum του μεταφυσικού  

Επιστροφή   Το forum του μεταφυσικού > Συζητήσεις > Θρησκειολογία –Μυθολογίες

Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
  #1  
Παλιά 04-05-08, 10:47
vagoskid3 Ο χρήστης vagoskid3 δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member
 
Εγγραφή: 26-02-2008
Μηνύματα: 13
Προεπιλογή ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

Τον Δεκέμβριο του 2004 βγήκε από τα μέσα ενημέρωσης ένας μουσουλμάνος σαουδάραβας και διηγήθη ζωντανό συγκλονιστικό γεγονός που έζησε και που άλλαξε όλη του τη ζωή. (Το διηγήθηκε από την τηλεόραση το ραδιόφωνο και δημοδιεύτηκε σε εφημερίδες και περιοδικά σε όλη τη Σαουδική Αραβία, Παλαιστίνη και προφανώς σε όλες τις γειτονικές χώρες. Υπάρχει και στα Αραμαϊκά σε ιστοσελίδα αλλά δεν γνωρίζω σε ποιο δίκτυο.)

Παντρεύτηκε πριν από χρόνια μια κοπέλα, πλούσια μουσουλμάνα αλλά στείρα. Οπότε πέρασαν τα χρόνια και δεν μπορούσαν να αποκτήσουν παιδιά, παρόλο που είχαν πολλά χρήματα και πήγαν σε πολλούς γιατρούς. Οι γονείς του έλεγαν να παντρευτεί και δεύτερη γυναίκα και να κρατήσει και την πρώτη αφού ο νόμος τους, επιτρέπει να έχουν μέχρι και τέσσερις γυναίκες. Εκείνος κουρασμένος και αρκετά στεναχωρημένος πήρε τη σύζυγο του να πάνε ταξίδι αναψυχής στη γειτονική μας από το Ισραήλ Συρία για να ξεκουραστούν και να ξεχάσουν λίγο. Στη Συρία ενοικίασε λιμουζίνα με οδηγό-ξεναγό να τους πάει σε όλα τα κοσμικά αξιοθέατα της Συρίας. Ο οδηγός πρόσεξε στο ζευγάρι που ξεναγούσε μια πικρία πόνο και θλίψη στα πρόσωπα τους. Αφού λοιπόν ξεκουράστηκαν καλά, πήρε το θάρρος και τους ρώτησε γιατί δεν φαινόντουσαν ευχαριστημένοι, μήπως άραγε έφταιγε ο ίδιος και δεν τους άρεσε κάτι στην ξενάγηση και την περιήγηση, που τους έκανε. Εκείνοι του ανοίχθηκαν και του εξήγησαν το πρόβλημα της ατεκνίας τους.

Ο μουσουλμάνος λοιπόν οδηγός τους είπε ότι εδώ στη Συρία οι Χριστιανοί και μάλιστα οι Ορθόδοξοι έχουν το μοναστήρι της Παναγίας της Σεϊδανάγιας (-Σεϊντανάγια- αραβικά σημαίνει Δέσποινα Κυρία) και πολλοί άτεκνοι καταφεύγουν στη Θαυματουργική της εικόνα. Εκεί λοιπόν τους δίνουν από το φυτίλι του καντηλιού της θαυματουργής αυτής εικόνας και το τρώνε το καταπίνουν και τότε η «Μαρία» των Χριστιανών τους δίνει κατά την προαίρεση τους και την πίστη τους.

Ενθουσιασμένος λοιπόν ο Σαουδάραβας και η γυναίκα του λένε στο ξαναγό πήγαινε μας εκεί στη Σεϊδανάγια «τη Δέσποινα των Χριστιανών» κι αν γίνει το ποθούμενο και εάν αποκτήσουμε παιδί θα σου προσφέρω 20.000$ σε σένα και 80.000$ στο μοναστήρι.

Πήγαν στη μονή έκαναν ότι έπρεπε και γυρίζοντας πίσω η γυναίκα βρέθηκε έγκυος. Σε μερικούς μήνες γέννησε ένα χαριτωμένο αγοράκι υγιέστατο και πανέμορφο, θαύμα της Παναγίας μας.

Μόλις γέννησε η σύζυγός του, ο Σαουδάραβας ήθελε να εκπληρώσει, να πραγματοποιήσει το τάξιμο που είχε κάνει. Τηλεφώνησε λοιπόν στον οδηγό εκείνο να το παραλάβει από το αεροδρόμιο της Δαμασκού. Ο οδηγός όμως πανούργος και κακός ειδοποίησε άλλους δυο φίλους του για να πάνε μαζί στο αεροδρόμιο να παραλάβουν τον πλούσιο και κατόπιν δολίως να το σκοτώσουν και να λάβουν όσα χρήματα θα είχε μαζί του, δική τους μοιρασιά.

Πράγματι έτσι κι έγινε. Τον παρέλαβαν από το αεροδρόμιο. Καθ’ οδόν χωρίς ο άμοιρος να γνωρίζει τι θα συνέβαινε, τους είπε ότι από τη χαρά του θα έδινε και στους φίλους του οδηγού από 10.000$.Αυτοί αντί να τον πάνε στο μοναστήρι, τον οδήγησαν σε έρημο μέρος, τον έσφαξαν κόβοντας του πρώτα το κεφάλι καθώς και τα υπόλοιπα μέρη του σώματός του χέρια και πόδια σε κομμάτια. Τους τύφλωσε όμως το πάθος από αυτήν την εγκληματική τους ενέργεια και αντί να τον πετάξουν εκεί τον έβαλαν στο μπορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου, αφού πήρανε μαζί τους χρήματα ρολόϊ και ότι είχε και ξεκίνησαν να πάνε σε άλλο ερημικό μέρος για να τον πετάξουν.

Στον εθνικό δρόμο τους χάλασε το αμάξι και στάθηκαν στη μέση του δρόμου. Για να δουν τι συνέβαινε και γιατί σταμάτησε η μηχανή και τους άφησε. Ένας περαστικός τους είδε και από μόνος του σταμάτησε με το αυτοκίνητο του να τους βοηθήσει. Εκείνοι όμως φοβούμενοι μήπως γίνουν αντιληπτοί για το φοβερό έγκλημα που είχαν διαπράξει προσποιήθηκαν ότι δεν θέλουν βοήθεια.

Ο περαστικός οδηγός όμως φεύγοντας παρατήρησε να στάζει αίμα κάτω από το μπορτ μπαγκάζ και πιο κάτω ειδοποίησε την αστυνομία να πάνε να εξιχνιάσουν τι συνέβαινε, διότι αυτοί οι τρεις, του φάνηκαν ύποπτοι.

Έφθασε η αστυνομία, είδαν οι αστυνομικοί το αίμα στο οδόστρωμα και δίνουν διαταγή να ανοίξουν το μπορτ μπαγκάζ. Μόλις άνοιξαν σηκώνεται και βγαίνει έξω ο Σαουδάραβας υγιείς ολοζώντανος με αίματα βέβαια αλλά ραμμένος. Μόλις τώρα τους λέει «… η Παναγία τελείωσε και τις τελευταίες ραφές του λαιμού μου εδώ μπροστά δείχνοντας το καρύδι του λαιμού του αφού μου έραψε όλο μου το σώμα πρώτα».

Ο κακοποιός εγκληματίας ταξιτζής και οι συνεργοί του, έχασαν τα λογικά τους, τρελάθηκαν και με χειροπέδες τους οδήγησαν στις ψυχιατρικές φυλακές. Φώναζαν σαν δαιμονισμένοι «…εμείς σε σκοτώσαμε εμείς σε κομματιάσαμε σου κόψαμε το κεφάλι πως ζεις;»

Ο Σαουδάραβας πήγε για πιστοποίηση του λαμπρού θαύματος. Τον είδαν ιατροδικαστές, εμπειρογνώμονες, αστυνομικοί και πιστοποίησαν με υπογραφές το θαύμα. Τα ράμματα ήσαν και είναι φανερά. Φαινόταν φρεσκοσυναρμολογημένος. Διεκύρυττε δε και ομολογούσε ότι « η Παναγία με έραψε και με ανάστησε δυνάμη του υιού της.»

Κατόπιν ο ιαθείς και αναστηθείς κάλεσε τηλεφωνικώς όλους τους δικούς του και ήλθαν στη Συρία. Πήγαν στο μοναστήρι ευχαρίστησαν την Παναγία Σαϊδανάγια και πρόσφεραν δεήσεις και δοξολογίες και αντί του ποσού των 80.000$ που ήταν το τάξιμο του στην Παναγία Σαϊδανάγια, προσφέρει στη μονή το ποσό των 800.000$ για τη μεγάλη ευεργεσία που του προσέφερε η Παναγία μας.

Ο ίδιος σήμερα αφηγείται συνεχώς το συγκλονιστικό αυτό θαύμα και αρχίζει πάντοτε λέγοντας: «όταν ήμουν μουσουλμάνος μου συνέβη αυτό κι αυτό δηλώνοντας ότι δεν είναι πλέον μουσουλμάνος, ούτε αυτός ούτε η οικογένεια του…»

Το θαύμα αυτό τάραξε τις αραβικές μουσουλμανικές χώρες και όλη τη Μέση Ανατολή, δημιούργησε σάλο και φοβερή έκπληξη.

Π. Ιγνάτιος – Ηγούμενος

Ι. Μονής των ποιμένων ΜπετΣαχούρ

Βηθλεέμ
Απάντηση με παράθεση
  #2  
Παλιά 04-05-08, 11:41
γηγενης Ο χρήστης γηγενης δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 12-08-2007
Μηνύματα: 168
Προεπιλογή

μαλιστα μεγα θαυμα που το ειπαν σε τηλεοραση εφημεριδες περιοδικα αλαλ κατα θαυμαστυο τροπο δεν υπαρχουν ουτε κασετες απο την εκπομπη ουτε αντιγραφα απο τις εφημεριδες η τα περιοδικα

για πληροφοριες μας στελνουν στην μονη

{{ Πληροφορίες μπορεί να εντοπίσει και να πάρει για το Μεγάλο Θαύμα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ στις πιο κάτω Δνσεις

o THE MONASTERY AT THE SHEPHERDS FIELD P.O. BOX 19824, EAST JERUSALEM, ISRAEL 91199

o Τηλ: (009702) 2773135, Τηλ: 00972-545659489, Φαξ: (009702) 2773118}}

με λιγα λογια το θαυμα δεν ειναι οτι καποιοι εκοψαν φετες καποιον για να τον κλεψουν
το θαυμα δεν ειναι ουτε οτι αντι να τον πεταξουν στην ερημικη περιοχη που τον πηγαν και τον εκοψαν φετες τον μετεφεραν μεσα στο πορτπαγκαζ

και βεβαια το θαυμα δεν ειναι οτι ο μουσουλμανος εγινε χριστιανος και δεκαπλασιασε την δωρεα

το πραγματικο θαυμα ειναι οτι δεν εχουμε ουτε το ονομα του σαουδαραβα ουτε το ονομα των μαρτυρων ουτε της γυναικας του
ουτε ενα αντιγραφο εφημεριδας περιοδικου εκπομπης ραδιοφωνου η τηλεορασης
αυτο ειναι το πραγματικο θαυμα
__________________
κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβολωντας το κεφαλι του
Απάντηση με παράθεση
  #3  
Παλιά 04-05-08, 13:43
aspirin Ο χρήστης aspirin δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 08-10-2007
Μηνύματα: 113
Προεπιλογή

Απίστευτη ιστορία. Μιλάμε για ασύλληπτο θαύμα. Αν υπήρχαν φωτογραφίες ή κάτι άλλο θα μας λυνόντουσαν όλες οι απορίες, γιατί ένα απλό κείμενο, δεν πιστοποιεί τίποτα. Εγώ προσωπικά πιστεύω στη Παναγία και στα θαύματα της γιατί έχει κάνει και πιο απίθανα. Αλλά για όσους δεν πίστευουν το λέω.
Απάντηση με παράθεση
  #4  
Παλιά 04-05-08, 17:02
vagoskid3 Ο χρήστης vagoskid3 δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member
 
Εγγραφή: 26-02-2008
Μηνύματα: 13
Προεπιλογή http://www.pigizois.net/thaumata/01.htm

εδω ειναι και το χειρογραφο του μοναχου!!
http://www.pigizois.net/thaumata/01.htm

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη vagoskid3 : 04-05-08 στις 17:02
Απάντηση με παράθεση
  #5  
Παλιά 06-05-08, 21:44
Το avatar του χρήστη Trithemius
Trithemius Ο χρήστης Trithemius δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 28-11-2007
Περιοχή: v.a.l.i.s.
Μηνύματα: 1.299
Προεπιλογή

YOU CAN'T BE SERIOUS!

ΥΓ. Πέρυσι το καλοκαίρι, όταν έψαχνα να αγοράσω καινούργιο αυτοκίνητο, κατά έναν περίεργο τρόπο, έβλεπα παντού το Renault Megane... (και ο νοών νοείτο )

Παρακαλώ ειρωνικά σχόλια της μιας γραμμής να αποφεύγονται.
__________________
... Spes mea in mens mentis est ...

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη apan@samos : 07-05-08 στις 02:02
Απάντηση με παράθεση
  #6  
Παλιά 06-05-08, 21:58
Το avatar του χρήστη Trithemius
Trithemius Ο χρήστης Trithemius δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 28-11-2007
Περιοχή: v.a.l.i.s.
Μηνύματα: 1.299
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από vagoskid3
εδω ειναι και το χειρογραφο του μοναχου!!
http://www.pigizois.net/thaumata/01.htm
Μάλιστα... δηλαδή αυτό τώρα τι είναι; Η απόδειξη της αληθοφάνειας του θαύματος;

Το έχω αναφέρει και αλλού αλλά θα το θυμίσω πάλι: η πίστη στα θαύματα αποτελεί ύψιστη ύβρη έναντι της ανθρώπινης διανόησης και της πνευματικής εξελιξιμότητας.

Πραγματικά η φιλοσοφική προσέγγιση στο θέμα των θαυμάτων είναι απύθμενη. Για άλλη μια φορά καλούμαστε να προδόσουμε τη διανόησή μας και να δώσουμε ζωή στην πνευματική οκνηρία προς αναζήτηση της αλήθειας. Φαίνεται πως δεν μαθαίνουμε ποτέ από τα λάθη μας... ίσως γιατί τα έχουμε ανάγκη
__________________
... Spes mea in mens mentis est ...
Απάντηση με παράθεση
  #7  
Παλιά 06-05-08, 22:43
Το avatar του χρήστη Τάκης Παπαδόπουλος
Τάκης Παπαδόπουλος Ο χρήστης Τάκης Παπαδόπουλος δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 02-01-2008
Περιοχή: Locarno Swizzera
Μηνύματα: 704
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από aspirin
Απίστευτη ιστορία. Μιλάμε για ασύλληπτο θαύμα. Αν υπήρχαν φωτογραφίες ή κάτι άλλο θα μας λυνόντουσαν όλες οι απορίες, γιατί ένα απλό κείμενο, δεν πιστοποιεί τίποτα. Εγώ προσωπικά πιστεύω στη Παναγία και στα θαύματα της γιατί έχει κάνει και πιο απίθανα. Αλλά για όσους δεν πίστευουν το λέω.
Αποτελεί ντροπή για την ανθρώπινη διανόηση να γίνεται αποδεκτό τέτοιου είδους "δούλεμα" από το εκάστοτε παπαδαριό για τους γνωστούς λόγους.
Εσωτεριστικά θέματα υπάρχουν, αλλά δεν είναι ευρείας κατανάλωσης για αφελείς που νομίζουν ότι το "Θείον" αισθάνεται την ανάγκη να υποδηλώσει την παρουσία του, λες και διαφορετικά θα χάσει τους θαυμαστές ( οπαδούς - πιστούς ) του!
Τόσο ηλίθιοι είναι μερικοί, που κατεβάζουν υποτιμητικά και απαξιωτιοκά την Υπέρτατη Αρχή σε ανθρώπινα και ατελή επίπεδα, θεωρούντες ότι Αυτή διέπεται από τις ίδιες ατέλειες και συναισθήματα με τον Άνθρωπο...

ΤΙ ΣΟΒΑΡΟ να συζητήσεις με ανθρώπους που κατεβάζουν σε επίπεδο ζογκλέρ το Θείον! ( "...γιατί έχει κάνει και πιο απίθανα..." )

Κατ' αυτήν την έννοια, ανεγκέφαλοι, προσκυνήστε τον David Kopperfield, γιατί κάνει πράματα ακόμη πιό απίθανα από το να δακρύζουν εικόνες και να αλλαξοπιστεί Σαουδάραβας...

Προσκυνήστε, Ρέεεεε!

...ΝΤΡΟΠΗ!

Λίιιιιγη λογική ΔΕΝ βλάπτει...

...Αλλά, τι λέω ο βλάκας: Είναι δυνατόν οι θρησκόληπτοι παραμυθολαγνοφάγοι να καταλάβουν;

ΠΟΤΕ!

Τα λόγια μου χάνω...

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Trithemius
Μάλιστα... δηλαδή αυτό τώρα τι είναι; Η απόδειξη της αληθοφάνειας του θαύματος;

Το έχω αναφέρει και αλλού αλλά θα το θυμίσω πάλι: η πίστη στα θαύματα αποτελεί ύψιστη ύβρη έναντι της ανθρώπινης διανόησης και της πνευματικής εξελιξιμότητας.
Φίλτατε R+C άδικα πασχίζεις - δεν το κατάλαβες ακόμη;
Τα λόγια της απλής λογικής, σε ώτα πνευματικά κωφών, πέφτουν στο κενό...
__________________
Takispapa
Στον Ωκεανό της ανθρώπινης βλακείας, επιπλέουν ακόμη σκάφη με ΣΤΕΓΝΟΥΣ επιβάτες...

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Τάκης Παπαδόπουλος : 06-05-08 στις 22:47
Απάντηση με παράθεση
  #8  
Παλιά 07-05-08, 04:27
Το avatar του χρήστη Tranceaddict23
Tranceaddict23 Ο χρήστης Tranceaddict23 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 02-05-2007
Περιοχή: Κυπρος/Λαρνακα
Μηνύματα: 168
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Τάκης Παπαδόπουλος
Αποτελεί ντροπή για την ανθρώπινη διανόηση να γίνεται αποδεκτό τέτοιου είδους "δούλεμα" από το εκάστοτε παπαδαριό για τους γνωστούς λόγους.
Εσωτεριστικά θέματα υπάρχουν, αλλά δεν είναι ευρείας κατανάλωσης για αφελείς που νομίζουν ότι το "Θείον" αισθάνεται την ανάγκη να υποδηλώσει την παρουσία του, λες και διαφορετικά θα χάσει τους θαυμαστές ( οπαδούς - πιστούς ) του!
Τόσο ηλίθιοι είναι μερικοί, που κατεβάζουν υποτιμητικά και απαξιωτιοκά την Υπέρτατη Αρχή σε ανθρώπινα και ατελή επίπεδα, θεωρούντες ότι Αυτή διέπεται από τις ίδιες ατέλειες και συναισθήματα με τον Άνθρωπο...

ΤΙ ΣΟΒΑΡΟ να συζητήσεις με ανθρώπους που κατεβάζουν σε επίπεδο ζογκλέρ το Θείον! ( "...γιατί έχει κάνει και πιο απίθανα..." )

Κατ' αυτήν την έννοια, ανεγκέφαλοι, προσκυνήστε τον David Kopperfield, γιατί κάνει πράματα ακόμη πιό απίθανα από το να δακρύζουν εικόνες και να αλλαξοπιστεί Σαουδάραβας...

Προσκυνήστε, Ρέεεεε!

...ΝΤΡΟΠΗ!

Λίιιιιγη λογική ΔΕΝ βλάπτει...

...Αλλά, τι λέω ο βλάκας: Είναι δυνατόν οι θρησκόληπτοι παραμυθολαγνοφάγοι να καταλάβουν;

ΠΟΤΕ!

Τα λόγια μου χάνω...


Φίλτατε R+C άδικα πασχίζεις - δεν το κατάλαβες ακόμη;
Τα λόγια της απλής λογικής, σε ώτα πνευματικά κωφών, πέφτουν στο κενό...
Πολυ απολυτος εισαι ρε συ Τακη..Για ονομα...Αν ηταν μονο αυτο το περιστατικο θα ελεγα οτι, ναι ισως και να χεις δικαιο..ομως στο περασμα των χρονων ειναι χιλλιαδες οι μαρτυριες για θαυματα και χιλλιαδες τα περιστατικα. Ειναι φορες που διερωτουμαι τι πρεπει να γινει για να πιστεψει καποιος. Αυτο δεν το πιστευουμε, το αλλο δεν το πιστευουμε, κατανταμε γελοιοι μεσα απο το σκεπτικισμο μας.Δεν μπορουμε να κλεινουμε τα ματια σε ολα και να λεμε "δεν γινεται", "αποκλειεται"..Προσωπικα εχω ακουσει χιλλιαδες μαρτυριες απο πολλους, ειδικα πανω στα θαυματα που γινονται στα μοναστηρια, και δεν ειμαι σε θεση πλεον να τα αμφισβητω..να τα αμφισβητησω λεγοντας τι? Οτι ειμαι σε θεση να δωσω απαντηση μπροστα σε περιστατικα συνταρακτικα και σοκαριστικα που αφηνουν αναυδο τοσο κοσμο? Προτιμω να γειρω το κεφαλι ταπεινα και να πω οτι δεν γνωριζω τιποτα, παρα να προσπαθω να το παιξω ξερολας σε γεγονοτα που η ιδια τους η φυση μου κλεινει το στομα..
Σου προτεινω να ξεκινησεις να κανεις μια μικρη ερευνουλα στο κεφαλαιο θαυματα και οταν λεω θαυματα δεν εννοω κοπερφιλντ, uri gheller, καφετζουδες, τραπουλοχαρτα ή ερασιτεχνες μαγους που τους τραβα η καμερα στο Youtube, μιλαμε για θαυματα που γινονται σε διαφορα μοναστηρια , ανθρωποι με καρκινο που βλεπουν την παναγια στο ονειρο τους και ξυπνανε και μυριζει λιβανι το στηθος τους και τους λεει "σε γιατρεψα"..Γιατροι οι οποιοι δεν μπορουσαν να κανουν τιποτα για να θεραπευσουν μια ασθενεια να δηλωνουν οτι η ασθενεια εξαφανιστηκε απο μονη της, Καλογερος να σου ανοιγει την πορτα και να σου λεει "Γεια σου τακη μου, σου περασε ο ψεσινος σου πονοκεφαλος?" και συ να μην εχεις ξαναδει μπροστα σου αυτον τον ανθρωπο και ουτε να εχεις ποτε σου πατησει το ποδι σου εκει..Για αυτα τι εχεις να πεις?
__________________
Truth is stranger than fiction.

http://www.youtube.com/watch?v=WO0TVZIvR6k
Απάντηση με παράθεση
  #9  
Παλιά 07-05-08, 06:13
Το avatar του χρήστη Trithemius
Trithemius Ο χρήστης Trithemius δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 28-11-2007
Περιοχή: v.a.l.i.s.
Μηνύματα: 1.299
Προεπιλογή

Συγγνώμη αλλά η λογική δεν είναι πάντοτε θέμα στατιστικής. Δεν μπορώ να πειστώ για την αληθοφάνεια των θαυμάτων επειδή υπάρχουν "πολλοί" που τους έχει συμβεί ένα θαύμα. Δεν μου παρέχει ασφαλές συμπέρασμα το πόσοι έζησαν ένα θαύμα. Για την ακρίβεια, οι περισσότεροι ΔΕΝ οφελήθηκαν από τις ικεσίες τους. Γιατί; (βλ. παρακάτω).

Ρωτώ επίσης το εξής: γιατί δεν "πονηρεύεστε" από την επιλεκτικότητα των παθήσεων στις οποίες επενεργεί ένα θαύμα και γιατρεύεται ο ασθενής; Όλες οι περιπτώσεις των θαυμάτων, έχουν να κάνουν με νευρικής-ψυχιατρικής φύσεως περιπτώσεις, με καρκίνους κλπ αλλά ποτέ δεν είδαμε άνθρωπο με 1 χέρι να θεραπεύεται και να αποκτά και 2ο χέρι!

Ο παράλυτος περπατά, ο τυφλός βλέπει, ο κουφός ακούει, η στείρα κυοφορεί (καλησήλθε στον κόσμο των σπιλωμένων γυναικών!), ο καρκινοπαθής νικά τον καρκίνο!

Δεν βλέπετε την επιλεκτικότητα;;;;;

Ταυτόχρονα με αυτή την περίεργη εφαρμογή των θαυμάτων, ξεχνούμε αδικαιολόγητα τη δύναμη της αυτοΐασης, τη ανθρώπινη ικανότητα της αυθυποβολής και τελικά του δικαιώματος για μαι νέα ζωή μέσω δυνάμεων κεκρυμμένων που έπρεπε πρώτα να προβληθούν κάπου για να ενεργοποιηθούν. Δηλαδή δεν είναι ο άγιος ή η παναγία που θεραπεύει αλλά ο ίδιος ο ασθενής θεραπεύει τον εαυτό του.

Είναι καθαρά μία συναισθηματική-ψυχολογική διαδικασία που με αποτελεσματικό τρόπο φέρνει το ποθούμενο αποτέλεσμα. Όχι όμως για όλους, καθώς υπάρχουν πάρα πολλοί (οι περισσότεροι) που δεν βλέπουν αποτέλεσμα τις ικεσίες, τα τάματα και τις προσευχές τους ή ακόμα μπορεί να χειροτερέψει η κατάστασή τους... Αυτοί ανήκουν στην κατηγορία των υποτελών χριστιανών, αυτών που δεν πιστεύουν αρκετά και το τραγικό της υπόθεσης δεν είναι ότι απλώς δέχονται αυτή την τιμωρία της ελλειπούς πίστης τους αλλά κατηγορούν και εαυτούς για τον χαμηλού επιπέδου χριστιανισμό που ασκούν!

Επίσης, από τη στιγμή που υπάρχουν άθρησκοι, άθεοι, αλλόθρησκοι κλπ που επίσης έχουν γιατρευτεί από καρκίνο, από παραλυσία κλπ., είναι σαφές πως το "σύστημα" λειτουργεί και στους μη πιστούς στο χριστιανισμό, άρα η θεραπεία είναι ΑΣΧΕΤΗ με το αν, που και τι πιστεύει κάποιος κι εν πάσει περιπτώσει, προς τι η χρησιμότητα των θαυμάτων;;;;;

Καλημέρα σε όλους.

(το θαύμα είναι να ξυπνάς κάθε μέρα εγκαίρως για να πας στη δουλειά σου!)
__________________
... Spes mea in mens mentis est ...

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Trithemius : 07-05-08 στις 06:13
Απάντηση με παράθεση
  #10  
Παλιά 07-05-08, 06:37
Το avatar του χρήστη Τάκης Παπαδόπουλος
Τάκης Παπαδόπουλος Ο χρήστης Τάκης Παπαδόπουλος δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 02-01-2008
Περιοχή: Locarno Swizzera
Μηνύματα: 704
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Tranceaddict23
Πολυ απολυτος εισαι ρε συ Τακη..Για ονομα......Οτι ειμαι σε θεση να δωσω απαντηση μπροστα σε περιστατικα συνταρακτικα και σοκαριστικα που αφηνουν αναυδο τοσο κοσμο? Προτιμω να γειρω το κεφαλι ταπεινα και να πω οτι δεν γνωριζω τιποτα, ...και συ να μην εχεις ξαναδει μπροστα σου αυτον τον ανθρωπο και ουτε να εχεις ποτε σου πατησει το ποδι σου εκει..Για αυτα τι εχεις να πεις?
Αν πρόσεξες, γράφω:

"...Εσωτεριστικά θέματα υπάρχουν, αλλά δεν είναι ευρείας κατανάλωσης για αφελείς που νομίζουν ότι το "Θείον" αισθάνεται την ανάγκη να υποδηλώσει την παρουσία του, λες και διαφορετικά θα χάσει τους θαυμαστές ( οπαδούς - πιστούς ) του!
Τόσο ηλίθιοι είναι μερικοί, που κατεβάζουν υποτιμητικά και απαξιωτιοκά την Υπέρτατη Αρχή σε ανθρώπινα και ατελή επίπεδα, θεωρούντες ότι Αυτή διέπεται από τις ίδιες ατέλειες και συναισθήματα με τον Άνθρωπο..."


Και θεωρούνται "θαύματα" τέτοιες ενέργειες - αν αποκλείσουμε τις απατεωνιές - επειδή οι γνώσεις μας δεν φτάνουν για να δώσουν εξήγηση.

Ούτε υπάρχει περίπτωση να γίνει κάτι παρά τους Συμπαντικούς Νόμους και Κανόνες. ΤΙΠΟΤΑ.

Ούτε οφείλονται τα "θαύματα' στον καλό θεούλη ή στην όποια παναγία ή άγιο:
ΑΥΤΑ θεωρώ τουλάχιστον αφελείς ιστοριούλες για λίαν επιεικώς χαρακτηριζομένους ως ευπίστους.

Αναφέρεσαι σε ανθρώπους που έχουν ανεπτυγμένες κάποιες ιδιότητες - έχεις την εντύπωση ότι μόνον κάποιος χριστιανός καλόγερος έχει την αποκλειστικότητα σε ενέργειες και καταστάσεις όπως τις αναφέρεις;

Έχεις μήπως παρακολουθήσει ( λίγο απίθανο βέβαια διότι αναφέρομαι στην Βραζιλία ) τι γίνεται σε τελετές με "θεραπείες" της δοξασίας καντομπλέ;

Με το σκεπτικό σου, όποιος παραστεί σε τέτοια τελετή, θα παρατήσει όποια πίστη έχει και θα ακολουθήσει την καντομπλέ! Εκεί να δεις "θαύματα". (πέρα από τις απατεωνιές που αναπόφευκτα γίνονται ΚΑΙ εκεί, επιστήμονες με περιωρισμένη οπτική γωνία, σκεπτικιστές υλιστές και χωρίς μεταφυσικές ανησυχίες, έχουν μείνει άφωνοι με το τι έχουν δει...)

Φαντάσου σε άνθρωπο με κώμα, να γίνεται τελετή και αφού κάποια στιγμή φαίνεται καθαρά κάτι σαν σύννεφο να φεύγει από το σώμα του - σαν να ήταν ένα σώμα μέσα σε άλλο, ο "ασθενής" να σηκώνεται.

Εδώ, θα το λέγαμε "θαύμα", ότι "δαιμόνιο" έφυγε από μέσα του, ότι ο τάδε άγιος ή η Παναγία ή δεν ξέρω ποιός άλλος έβαλε το χέρι του...

Και όμως, ούτε περί θαύματος επρόκειτο, ούτε περί απατεωνίας:

Υπήρξε παρέμβαση "εξισορρόπησης" στο αστρικό του "ασθενούς" από άνθρωπο που εγνώριζε τι κάνει - άνδρας, περίπου 50 ετών, μέσης μόρφωσης - όχι αστοιχείωτος, που μιλούσε και λίγα αγγλικά - την εξήγηση, μετά από αρκετό δισταγμό, την έδωσε ΜΟΝΟΣ του, όπως και εξήγησε τι έκανε κατά την τελετουργία και για ποιό λόγο...

Και τα όσα είπε, εκάλυπταν πλήρως την λογική. Στην δε ερώτηση αν μιλά έτσι ανοιχτά στους συμπατριώτες του, είπε ότι αυτό δεν γίνεται επειδή ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ., καθ' όσον είναι δεισιδαίμονες...

Ή, έχεις ακούσει τι γινόταν ( δεν γνωρίζω τώρα πώς είναι εκεί τα πράγματα με την Κινέζικη κατοχή ) στο Θιβέτ; Δεν έχω προσωπική εμπειρία, αλλά υπάρχουν σοβαρές μαρτυρίες καταγεγραμμένες... Τι δουλειά έχει η Παναγία εκεί; Ούτε που γνωρίζουν τα περί χριστιανισμού!

Αν, λοιπόν, απαλλαγούμε από τα δόγματα και τα παραμυθάκια, αν δηλαδή δεν υπολογίζονται οι "γραφές" ως θέσφατα, θα καταλάβουμε ίσως καλύτερα πώς "δουλεύει" το σύστημα της ζωής στην πραγματικότητα.

Αυτό όμως είναι μάλλον απίθανο, επειδή δεν είναι όλοι οι άνθρωποι έτοιμοι να κατανοήσουν κάποια πράγματα. Άλλως τε, τα Ιερατεία πάντα προσπαθούν να έχουν υπό τον έλεγχό τους τους αφελείς, που είναι η συντριπτική πλειοψηφία ανά τον κόσμο και ανεξάρτητα από την θρησκεία που ακολουθούν.

Κατά τα άλλα, ρίξε μιά ματιά πάλι στα παραπάνω μηνύματα των Τριθέμιου και Γηγενή, και ειπέ μου, πού ΔΕΝ σε καλύπτουν;
Πού είναι οι αποδείξεις, πέρα από τις συνεχείς αναδημοσιεύσεις από την απόλυτα αναξιόπιστη σελίδα του παπαδαριού;

ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΠΗΓΗ.

Λοιπόν;
__________________
Takispapa
Στον Ωκεανό της ανθρώπινης βλακείας, επιπλέουν ακόμη σκάφη με ΣΤΕΓΝΟΥΣ επιβάτες...

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Τάκης Παπαδόπουλος : 07-05-08 στις 06:47
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν μπορείτε να προσθέσετε νέα threads
Δε μπορείτε να απαντήσετε
Δεν μπορείτε να προσθέσετε συνημμένα
Δεν μπορείτε
BB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίαςΌλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 08:07.


Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.