Το forum του μεταφυσικού  

Επιστροφή   Το forum του μεταφυσικού > Συζητήσεις > Προσωπικότητες της αναζήτησης

Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
  #1  
Παλιά 31-08-05, 06:16
Τάκης Ο χρήστης Τάκης δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member
 
Εγγραφή: 31-08-2005
Μηνύματα: 1
Προεπιλογή Θεόδωρος Αξιώτης - ποια η γνώμη σας;

Χαιρετώ όλους τους φίλους


Ποια είναι η γνώμη σας για τον συγγραφέα Θεόδωρο Αξιώτη, όσοι από εσάς έχετε διαβάσει τα βιβλία του ή γνωρίζετε γενικά τις θεωρίες του;
Απάντηση με παράθεση
  #2  
Παλιά 31-08-05, 19:35
Το avatar του χρήστη Μιχάλης
Μιχάλης Ο χρήστης Μιχάλης δεν είναι συνδεδεμένος
Banned
 
Εγγραφή: 22-06-2004
Περιοχή: Αργολίδα
Μηνύματα: 1.893
Προεπιλογή

Να σου πω την αλήθεια, μόνο την "Αργώ" έχω διαβάσει και αυτή, δυστυχώς, στα πεταχτά. Κατάλαβα, πάντως, ότι δεν είναι ένα βιβλίο που μπορεί κανείς να διαβάσει για χαλάρωση. Εάν θέλει να καταλάβει τις απόψεις του, χρειάζεται να διαβάσει με πολύ μεγάλη προσοχή και συγκέντρωση.
Απάντηση με παράθεση
  #3  
Παλιά 05-10-05, 00:31
Το avatar του χρήστη Pertinax
Pertinax Ο χρήστης Pertinax δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 22-09-2005
Μηνύματα: 94
Προεπιλογή

Θα ήθελα να πω λίγα λόγια για τον Θόδωρο Αξιώτη.
Για να είμαι ειλικρινής δεν έχω διαβάσει παρά μόνο δύο από τα πολλά έργα του. Θα συμφωνήσω με τον Μιχάλη πως είναι εξαιρετικά «δύσκολη» η ανάγνωση των βιβλίων του, αφού βομβαρδίζει τον αναγνώστη με χίλιους δυο συμβολισμούς (που υποτίθεται ότι αποκωδικοποιεί) και ο μη «ψαγμένος» σχετικά αδυνατεί πολλές φορές να ακολουθήσει τον ειρμό του.

Από ότι έχω καταλάβει πρόκειται για τον Έλληνα «Νταίνικεν», ο οποίος ψάχνοντας τα μυστικά της προϊστορίας και της μυθολογίας «ανακάλυψε» ότι οι αρχαίοι Έλληνες γνώριζαν πολλά περισσότερα από ότι ξέρουμε σήμερα γι’ αυτούς και τα κληροδότησαν σε εμάς μέσα από μια σειρά συμβολισμών. Πολύ πριν τον Φουράκη και τον Κεραμυδά, πρώτος αυτός μίλησε για την ιπτάμενη Αργώ που ήταν ένα είδος αρχαίου διαστημοπλοίου και για τους θεούς του Ολύμπου που ήρθαν από το Σείριο και δημιούργησαν την ελληνική φυλή.
Τα βιβλία του λοιπόν έβαλαν τις βάσεις και ενέπνευσαν σε πολύ μεγάλο βαθμό τους μετέπειτα δημιουργούς της νεομυθολογίας περί των «Ε», οι οποίοι «τράβηξαν» ακόμα περισσότερο τα αρχικά συμπεράσματα του Αξιώτη.

Στο βιβλίο του «Αναζητώντας τη Χαμένη Κιβωτό» υποστηρίζει ότι οι μυημένοι στα αρχαία μυστήρια (όχι μόνο Έλληνες, αλλά και Βιβλικά πρόσωπα όπως ο Μωυσής, ο Ηλίας, ο Ησαΐας κ.α.) γνώριζαν το μυστικό του Σείριου και με οχήματα σαν την Αργώ και την Κιβωτό της Διαθήκης, τραβούσαν το δρόμο για τη Στύγα (τρίγωνο του Διαβόλου/Βερμούδων) και περνούσαν στον Ουράνιο Όλυμπο που βρισκόταν στο Σείριο.

Βρήκα ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα την αναφορά σε ένα πίνακα του μύστη ζωγράφου Πουσσίν, ο οποίος απεικονίζει μια κιβωτό, πάνω στην οποία υπάρχει η επιγραφή ‘’Et in Arcadia Ego’’ (Και στην Αρκαδία Εγώ). Σύμφωνα με τον Αξιώτη η Αρκαδία δεν είναι παρά ο Σείριος και ο πίνακας αποκρυπτογραφεί το πέρασμα του Πουσσίν στον Σείριο με μια τέτοια κιβωτό!

Πολλοί θα πουν ότι τα σενάρια αυτά είναι ευφάνταστα. Εγώ θα πω μόνο ότι τα βρήκα πιο συναρπαστικά και από την καλύτερη ταινία επιστημονικής φαντασίας (με την καλή έννοια!).

Δυστυχώς ο Αξιώτης πέθανε. Δεν γνωρίζω πότε και πως. (οι γνωστοί Έλληνες συνομωσιολόγοι μίλησαν για εσκεμμένη δολοφονία). Πίσω του άφησε μια σειρά από βιβλία που διαβάστηκαν και συζητήθηκαν πολύ.
Παρακάτω είναι μια λίστα όσων από αυτά γνωρίζω (χωρίς χρονολογική σειρά). Αρχικά εκδόθηκαν από τις εκδόσεις Σμυρνιωτάκη. Τελευταία επανεκδίδονται από τον εκδοτικό οίκο Γεωργιάδη.

Νέο Φως στα Μεγαλύτερα Μυστήρια του Κόσμου
Αργώ
Αργοναυτική Εκστρατεία
Ατλαντίδα, τα Αρχεία της Χώρας του Ποσειδώνα
Αναζητώντας τη Χαμένη Κιβωτό
Η Αποκρυπτογράφηση του Δίσκου της Φαιστού
Ο Μυστικός Κώδικας της Οδύσσειας
Απάντηση με παράθεση
  #4  
Παλιά 03-05-11, 13:00
noname Ο χρήστης noname δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 11-04-2011
Μηνύματα: 61
Προεπιλογή

Ο θεοδωρος Αξιωτης ειναι απο τους αγαπημενους μου μη-συμβατικους ερευνητες......εχω διαβασει ολα του τα βιβλια και μαλιστα απο πολλες φορες,εκτος απο το "Δισκο της Φαιστου",η αληθεια ειναι οτι το "Ο Μυστικός Κώδικας της Οδύσσειας " πρωτη φορα το ακουω.....
Γενικα για να κατανοησει κανεις εστω και τα ελαχιστα απο τα βιβλια του πρεπει να διαβασει και να ερευνησει πολλα απο τα βιβλιαπου εχει στην βιβλιογραφια του.......
Ηταν ενα πολυ διαβασμενο ατομο που ειχε καταφερει να δυεισδυσει σε μυστικες γνωσεις και συνομοσιες!Απο εγκυρες πηγες και απο ατομα που ηταν μπροστα,πολυ γνωστα ατομα καποια απο τα οποια πριν λιγα χρονια εφυγαν και αυτα απο τη ζωη, σε συγκεντωση τους στο σπιτι καποιου , την ωρα που συζητουσαν για "διαφορα" θεματα, ο Θεοδωρος Αξιωτης ενω καθοταν σε πολυθρονα και "ταξιδευε" το μυαλο του,αρχισε να αιωρειται απο την πολυθρονα!Υπαρχει επισης η πληροφορια οτι λιγες μερες πριν πεθανει εντελως ξαφνισα απο "αγνωστη" αιτια, ειχε μια ομιλια στο Μακεδονια Παλλας στη θεσσαλονικη. Εκει, μετα την ομιλια τον πλησιασαν 2 ατομα αγνωστα σε αυτον.......τα ιδια ατομα ειχαν πλησιασει και τον Αντωνη Τριτση ο οποιος επισης πεθανε με παρομοιο τροπο ξαφνικα....
Robert Charroux και Charles Berlitz ειναι 2 απο τα πολυ δυνατα ονοματα του χωρου που πρεπει να μελετησει κανεις για να αρχισει να μπαινει στο νοημα της πραγματικης ιστοριας που μας κρυβουν.....
Απάντηση με παράθεση
  #5  
Παλιά 31-08-11, 22:20
Το avatar του χρήστη ΦΑΟΥΣΤ
ΦΑΟΥΣΤ Ο χρήστης ΦΑΟΥΣΤ δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member
 
Εγγραφή: 28-08-2011
Περιοχή: Aθήνα
Μηνύματα: 20
Προεπιλογή

Tα βιβλία του έχουν αρκετά λάθη και υπερβολές, αλλά και πάρα πολλά σωστά και πολύτιμα στοιχεία. 'Εδειχνε πολύ διαβασμένος, με εσωτερική παιδεία και άριστη γνώση των συμβόλων αλλά ήταν υπερβολικός κατά τη γνώμη μου σε πολλά και έχει περιπέσει και αυτός στο λάθος της προφητείας όπως αν διαβάσει κανείς για παράδειγμα στο βιβλίο του "Ατλαντίδα, τα αρχεία της χώρας του Ποσειδώνα" τον πρόλογο, ότι μέχρι το 1999 θα έχουν εγκαταλείψει πολλοί τη γη ! Τη γλώσσα του δεν την βρίσκω δυσνόητη. Δεν συνιστώ να διαβάσει κανείς τα έργα του αν δεν έχει πρώτα μια προπαίδεια Εσωτερισμού γιατί θα του φανούν παλαβομάρες ή φοβερά δυσνόητα. Η άποψή μου είναι ότι ήταν από τους πρωτοπόρους που εισήγαγαν έναν ελληνοκεντρικό Εσωτερισμό. Αυτός και ο Μανιάς. Μετά ακολούθησαν δυστυχώς Φουράκηδες, Λιακόπουλοι και Κεραμυδάδες και τα έκαναν θάλασσα. Ο Αξιώτης ήταν κορυφή και η γραφή του είναι συγκροτημένη, τεκμηριωμένη και χωρίς φαντασιοπληξίες πιστεύω.
Απάντηση με παράθεση
  #6  
Παλιά 26-02-13, 15:13
Το avatar του χρήστη Ελευθέριος Παλιγγίνης
Ελευθέριος Παλιγγίνης Ο χρήστης Ελευθέριος Παλιγγίνης δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 08-12-2003
Περιοχή: ΓΑΙΑ/ΕΥΡΩΠΗ/ΕΛΛΑΣ/ΑΘΗΝΑΙ
Μηνύματα: 477
Προεπιλογή

Ο Αξιώτης ναι μεν έχει λάθη (ποιός δεν έχει?), αλλά είναι ίσως ο μόνος απο τους "σύγχρονούς" μας Συγγραφείς που μπορεί με το κείμενο να μεταλαμπαδεύει Πνεύμα ενός σημαντικού επιπέδου και να εισάγει τα κατάλληλα σκεπτικά για να διορθώσεις εσύ πια, όχι μόνο τα δικά του (σκόπιμα και μη) αλλά και όλα τα λάθη. Εγώ παιδί διάβαζα συστηματικά ΚΑΙ Αξιώτη.

Είναι συμπτωματικό το οτι τα Ονόματα των Καβείρων ξεκινούν "Αξιο-" ;
__________________
Παλιγγίνης Ελευθέριος - HecarΧος HellΕυθερεύς
✩☿ Z =))=IΦI=((= S ☿✩
✩∞ΙΑΟ∞✩
✩∞ΚΡΣ∞✩
✩☿ Z =))=IΦI=((= S ☿✩

http://www.facebook.com/lpaliginis

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Ελευθέριος Παλιγγίνης : 26-02-13 στις 15:31
Απάντηση με παράθεση
  #7  
Παλιά 27-02-13, 14:47
AVATARGR
Guest
 
Μηνύματα: n/a
Προεπιλογή

Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Σχετικά με την ονοματολογία Αξ (όχι Αξιο) στα ονόματα των Κάβειρων
Αξ-ίερος, Αξ-ιόκερσος, Αξ-ιόκερσα....

Ο Ησύχιος, βέβαια, παραδίδει ότι η λέξη αξός σημαίνει παρὰ Μακεδόσιν την
ύλη, το δάσος
, και, πράγματι, οι όχθες του Αξιού είναι δασώδεις, κάτι που
επίσης φανερώνει ρίζες εντοπιότητας.
Βέβαια υπάρχει και η εκδοχή του πρώτου συνθετικού Αξ του άξιου.
Ωστόσο, η συλλαβή αξ-, αχ-, ακ- ενυπάρχει σε λέξεις που έχουν τη
σημασία του ιερού και του νερού, όπως οι ποταμοί Αξιός και Αχελώος που,
εκτός από τους συγκεκριμένους ποταμούς, σήμαινε σε ορισμένους
συγγραφείς κάθε ποταμό ή το νερό γενικά (Ευρ. Βάκχες 625, Αριστοφ. απ. 130).

Ευχαριστώ.
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν μπορείτε να προσθέσετε νέα threads
Δε μπορείτε να απαντήσετε
Δεν μπορείτε να προσθέσετε συνημμένα
Δεν μπορείτε
BB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας



Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 15:59.


Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.