Το forum του μεταφυσικού  

Επιστροφή   Το forum του μεταφυσικού > Συζητήσεις > Συνωμοσιολογία-Παγκοσμιοποίηση-Γεωπολιτική

Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
  #1  
Παλιά 07-09-08, 12:20
Το avatar του χρήστη agaliarep
agaliarep Ο χρήστης agaliarep δεν είναι συνδεδεμένος
Banned
 
Εγγραφή: 09-08-2005
Περιοχή: Mandri
Μηνύματα: 1.621
Προεπιλογή Η ΧΡΩΠΕΙ και ο Σοφιανόπουλος

Πριν από λίγες μέρες, έφτασε από το εξωτερικό κάποιος συγγενής μου… Πάνω στην συζήτηση μου είπε μια εταιρεία ΧΡΩΠΕΙ και ένα όνομα Σ. Σοφιανόπουλος… Δεν μπορώ να πω ότι ξέρω πολλά, ούτε για μια, από τις μεγαλύτερες φαρμακοβιομηχανίες της Ελλάδος αλλά ούτε για τον Σοφιανόπουλο… Ψάχνοντας στο net πολύ λίγο ομολογώ, βρήκα κάτι σαν βιογραφικό…

Ο Σωτήριος Σοφιανόπουλος γεννήθηκε το 1938 στην Αθήνα. Το 1956 αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Αναβρύτων. Σπούδασε Χημικός στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στο Πολυτεχνείο Darmstadt της Γερμανίας. Διετέλεσε επί τετραετία Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων φοιτητών στη Γερμανία.
Επί 11 χρόνια διετέλεσε Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας ΧΡΩΠΕΙ. Ειδικεύτηκε στην αναπτυξιακή έρευνα και τεχνολογία και μεταξύ άλλων κατασκεύασε τα πρώτα ελληνικά όπλα μετά το 1974.

-Είχε αρχίσει και την κατασκευή βαλλιστικών πυραύλων αλλά για διαφόρους λόγους η παραγωγή σταμάτησε...
-Στα εργαστήρια της ΧΡΩΠΕΙ συνέθεσε και το προωθητικό υγρό πυραύλων Υδραζίνη.
-Στα ναυπηγεία Αυλίδος κατασκεύασε τορπιλακάτους που όμως η προσπάθεια για διαφόρους λόγους δεν συνεχίστηκε...
-Προσεκλήθη από τον τότε πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή να υποβάλει "οικονομικό υπόμνημα".
-Για λογαριασμό του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης έφερε σε πέρας υλικό εφαρμοσμένης έρευνας υψηλοτάτης τεχνολογίας με άκρως απόρρητη σύμβαση, το οποίο χαρακτηρίστηκε εθνικό θέμα υψίστης ασφάλειας, αλλά ποτέ δεν προσκλήθηκε στις δοκιμές...
-Το 1972 απέδειξε ότι η σόγια ευδοκιμεί στη χώρα μας αλλά ναυάγησαν οι προσπάθειες του για βιομηχανική εκμετάλλευση...
-Κατασκεύασε το πρώτο εργοστάσιο παρασκευής πρωτεϊνούχων αλεύρων υψηλής περιεκτικότητας σε οξέα. Την τεχνολογία ζήτησε εκτός των άλλων κρατών και η Βουλγαρία με ανταλλαγή τεχνολογίας παραγωγής κιτρικού οξέος, αλλά το κράτος δεν επέτρεψε τη συνεργασία αυτή και διέταξε το κλείσιμο του εργοστασίου.
-Το 1977 παρήγαγε το πρώτο ελληνικό πετρέλαιο στο Κερί Ζακύνθου και κατέληξε στα δικαστήρια κατηγορούμενος από την κρατική μηχανή, παρόλο που είχε πάρει δύο άδειες γι' αυτό τον σκοπό...
-Κατόπιν όλων αυτών παραιτήθηκε από τη διοίκηση της ΧΡΩΠΕΙ και ασχολείται με τη μελέτη του ελληνικού προβλήματος. Το 1981 αποφάσισε την ίδρυση του Κόμματος του Ελληνισμού.
-Από το 1990 αφιερώθηκε στο ζήτημα των πανωτοκίων για τα οποία τελικά ο Άρειος Πάγος αποφάνθηκε το 1997 ότι είναι παράνομα.


Μπορείε να ακούσετε κάποια πράγματα όπως και τον ίδιο τον Σοφιανόπουλο εδώ:
Βιδεο 1
Βίδεο 2
Βίδεο 3
Βίδεο 4?
Βίδεο 5
Βίδεο 6
Βίδεο 7


Πολλοί έχουν εμπλέξει το όνομα του στην υποτιθέμενη ομάδα "Ε" ο ίδιος απαντάει...

"Οι Έψιλον εντάσσονται στο γενικότερο παραμύθι που ακούει ο ελληνικός λαός. Έχουν βάλει και εμένα ότι τάχα είμαι μέλος των Έψιλον, όπως έβαλαν τον Ωνάση και τον Μποδοσάκη. Όλα αυτά είναι παραμύθια της Χαλιμάς."

Βίδεο 8

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη agaliarep : 07-09-08 στις 12:41
Απάντηση με παράθεση
  #2  
Παλιά 07-09-08, 16:21
Dimko Ο χρήστης Dimko δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member
 
Εγγραφή: 19-01-2008
Μηνύματα: 2
Προεπιλογή

Ειναι ενας πολυ έξυπνος άνθρωπος και αν κάτσεις να τον ακουσεις πραγματικά θα μάθεις πολλα που μας κρύβουν.
Γνωρίζει πάρα πολλά..
Απάντηση με παράθεση
  #3  
Παλιά 07-09-08, 18:14
Το avatar του χρήστη agaliarep
agaliarep Ο χρήστης agaliarep δεν είναι συνδεδεμένος
Banned
 
Εγγραφή: 09-08-2005
Περιοχή: Mandri
Μηνύματα: 1.621
Προεπιλογή

Να πω την αλήθεια τώρα είδα τα βίδεο και τώρα είδα τον ίδιο τον Σοφιανόπουλο να μιλάει και λέει όλα όσα λέει. Δεν τον ήξερα και ούτε τώρα μπορώ να πω ότι ξέρω για το ποιος είναι και το τι είναι. Για το εάν είναι ένας γραφικός τύπος που λέει ότι θέλει ή κάποιος που ξέρει καλά τι του γίνεται…
Αυτό που ισχυρίζεται ο ίδιος ο κύριος Σοφιανόπουλος δεν είναι ούτε πολύ ούτε λίγο η προδοσία του κράτους από διάφορους πολιτικούς, αφού ισχυρίζεται ότι η εταιρεία στην οποία ήταν διευθυντής ΧΡΩΠΕΙ είχε κατασκευάσει όπλα, τα οποία ήταν αξιόπιστα και ενώ θα στοιχίζανε στο Ελληνικό κράτος τότε 700 δραχμές το κράτος αγόραζε όπλα με 17.000 δραχμές.
Υποστηρίζει ότι μια σειρά όπλων κατασκευάστηκαν από την εταιρεία ΧΡΩΠΕΙ και ποτέ δεν έγινε κάποια εφαρμογή τους από το Ελληνικό κράτος.
Υποστηρίζει ότι βρήκε και ότι άρχισε την εξόρυξη πετρελαίου στην Ζάκυνθο το οποίο μάλιστα είχε χρησιμοποιήσει για κάποιο διάστημα για την λειτουργία του εργοστασίου ΧΡΩΠΕΙ αλλά τελικά κατέληξε στην φυλακή.
Σε μια φωτογραφία σε ένα από τα βίντεο εμφανίζεται ο Κουρής και ο Τράγκας μαζί με τον Σοφιανόπουλο κατά την διάρκεια εξόρυξης του πετρελαίου αυτού. Αλλά πέρα από αυτά που λέει ο ίδιος δεν έχω δει και ούτε ακούσει κάτι για όλα αυτά.
Απάντηση με παράθεση
  #4  
Παλιά 07-09-08, 19:40
Το avatar του χρήστη OANNHSEA
OANNHSEA Ο χρήστης OANNHSEA δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 01-01-2007
Μηνύματα: 1.182
Προεπιλογή

Όσο για τα όπλα μπορώ να σας πω το εξής:
Πρώτον έφερε την πρώτη μηχανή που κατασκεύαζε κάννες για τυφέκια, την στιγμή που η ΕΒΟ τα εισήγαγε τα πρώτα χρόνια...
Είχε δε την πρόθεση να κατασκευάσει ολόκληρη σειρά όπλων και μάλιστα πιο φτηνά από την ΕΒΟ - μόνο που την ΕΒΟ την "κοινικοποιήσαν"...
Την υδραζίνη δεν την ήθελε για βαλλιστικούς πυραύλους...
Την ήθελε για ανεξάρτητο διαστημικό ΕΛΛΗΝΙΚΟ πρόγραμμα...

Όσο για το πετρέλαιο της Ζακύνθου: είναι ιδιαίτερα βαρύ.
Η τεχνολογία που ήθελε να φέρει χρησιμοποιήτο όχι για την παραγωγή πετρελαίου προς κατανάλωση, αλλά για την δημιουργία ΣΤΡΑΓΙΚΩΝ αποθεμάτων...

Δεν είναι λοιπόν παράξενο που τον κυνήγησαν...
__________________

ΟΥ ΠΑΝΤΟΣ ΠΛΕΙΝ ΕΙΣ ΚΟΡΙΝΘΟΝ
BELLUM OMNEUM CONTRA OMNE - ΦΩΤΙΑ ΠΕΡΠΑΤΑ ΜΑΖΙ ΜΟΥ
Απάντηση με παράθεση
  #5  
Παλιά 07-09-08, 23:31
Το avatar του χρήστη Viktor_Belenko
Viktor_Belenko Ο χρήστης Viktor_Belenko δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 10-06-2008
Περιοχή: Heart of Darkness
Μηνύματα: 461
Προεπιλογή Προσθήκη συνδέσμου ξένου φόρουμ.

Καλησπέρα και πάλι.

Βρήκα σε άλλο forum μια σχετική συζήτηαη, αλλά και μερικές ενδιαφέρουσες εικόνες:



Θα ήθελα τώρα να καταθέσω μερικές σκέψεις για το θέμα.

Καταρχήν, η βιομηχανική ιστορία είναι γεμάτη από σχεδιάσεις που αν και εντυπωσιακές στα χαρτιά, δεν ξεπέρασαν ποτέ το στάδιο του σχέδιου ή έστω του πρωτότυπου. Για κάθε ψυγείο, αυτοκίνητο, αεροπλάνο που κατασκευάστηκε, υπήρξαν πολλαπλάσιες εναλλακτικές προτάσεις/σχεδιάσεις.

Η ιστορία γενικότερα είναι γεμάτη από παραδείγματα προτάσεων που δεν ευοδώθηκαν. Αυτό μπορεί να συνέβαινε για πολλούς λόγους.

>Έλλειψη χρηματοδότησης (μπορούμε αλλά... δεν μπορούμε)

>Έλλειψη ανάγκης για το προϊόν (εξαιρετικό αλλά δεν είναι απαραίτητο, ακόμα)

>Τεχνολογική ανωριμότητα (απαιτούνται υλικά ή τεχνολογίες που δεν είναι ακόμα διαθέσιμες ή φτηνές)

>Αδυναμία μαζικής παραγωγής (έλλειψη συγκεκριμένων πρώτων υλών π.χ.)

>Δυσμενής οικονομική βιωσιμότητα (εξαιρετικό προϊόν, αλλά ακριβότερο από τον ανταγωνισμό)

>Κατώτερη απόδοση από υπάρχουσες σχεδιάσεις (το ότι είναι εγχώριο δεν έχει αντίκρυσμα αν είναι κατώτερο του ανταγωνισμού)



Είναι μερικοί από αυτούς τους λόγους.

Ο κόσμος είναι γεμάτος από εφευρέτες και σχεδιαστές που και λόγω περιστάσεων δεν κατάφεραν να γίνουν γνωστοί και οι ιδέες τους να υλοποιηθούν. Πρόκειται ουσιαστικά για δυο περιπτώσεις:

1) Παράμετροι όπως η κοντόφθαλμη κυβέρνηση ή διεύθυνση της εταιρείας, ο αθέμιτος ανταγωνισμός, η κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας κ.ά. πράγματι συντέλεσαν κάποια σχέδια να μην γίνουν ποτέ πραγματικότητα.

2) Οι άνθρωποι αυτοί (συνήθως) όμως απλώς έψαχναν δικαιολογίες για την αποτυχία τους.

Όσον αφορά κάποια από τα κομμάτια του βιογραφικού το οποίο διάβασα με σχετική έκπληξη, θα ήθελα να κάνω κάποιες επισημάνσεις, ή μάλλον να εκφράσω κάποιες εύλογες απορίες, χωρίς ουσιαστικά να υπάρχει και να περιμένω απάντηση.


Παράθεση:
-Είχε αρχίσει και την κατασκευή βαλλιστικών πυραύλων αλλά για διαφόρους λόγους η παραγωγή σταμάτησε...
Πώς είχε αρχίσει την κατασκευή και πού ακριβώς; Πού υπήρξαν στην Ελλάδα εγκαταστάσεις ικανές για την κατασκευή ορόφων βαλλιστικών πυραύλων; Όταν ακόμα και σήμερα οι κατέχουσες αξιόπιστους και αποτελεσματικούς βαλλιστικούς πύραυλους χώρες μετά βίας ξεπερνούν τα δάχτυλα του ενός χεριού, πώς η Ελλάδα θα αποκτούσε δικούς της βαλλιστικούς πύραυλους;

Πέρα από αυτό, η σχεδίαση και ανάπτυξη ενός βαλλιστικού πύραυλου απαιτεί χρόνια ολόκληρα, δοκιμές επί δοκιμών, απεριόριστη χρηματοδότηση και πάλι δεν υπάρχει εγγύηση επιτυχίας. Πολλές χώρες που έκαναν σοβαρή προσπάθεια απλώς κατέληξαν σε υποβαθμισμένα αντίγραφα έτοιμων ξένων σχεδιάσεων. Τι το διαφορετικό θα έκανε ο Σοφιανόπουλος;

Τέλος, το βασικότερο: Πότε ακριβώς υπήρξε απαίτηση ή ανάγκη των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων για απόκτηση βαλλιστικών πυραύλων;;;!

Παράθεση:
-Στα ναυπηγεία Αυλίδος κατασκεύασε τορπιλακάτους που όμως η προσπάθεια για διαφόρους λόγους δεν συνεχίστηκε...
Πώς είναι δυνατόν να κατασκεύασε και μάλιστα τορπιλάκατους (πληθυντικός); Δηλαδή τον χρηματοδότησε κάποιος πληρώνοντας τα (υπέρογκα) έξοδα ναυπήγησης πρωτότυπου χωρίς να περιμένει ανταπόδωση;

Έπειτα, όλα τα μεγάλα ναυπηγεία της χώρας έχουν σχεδιάσει κατά καιρούς διάφορες κλάσεις, μέχρι κορβέτα. Ποτέ καμία δεν ξεπέρασε την φάση του σχεδίου στο χαρτί. Δεν είναι κάτι νέο. Από την σχεδίαση μέχρι την ένταξη σε υπηρεσία όμως απαιτούνται πολλά πράγματα.

Το να φτιάξεις ένα σκαρί και να το βάλεις στο νερό και να πλέει δεν είναι δύσκολο. Οι προδιαγραφές πολεμικών πλοίων όμως είναι... κάπως απαιτητικότερες.

Παράθεση:
-Για λογαριασμό του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης έφερε σε πέρας υλικό εφαρμοσμένης έρευνας υψηλοτάτης τεχνολογίας με άκρως απόρρητη σύμβαση, το οποίο χαρακτηρίστηκε εθνικό θέμα υψίστης ασφάλειας, αλλά ποτέ δεν προσκλήθηκε στις δοκιμές...
Η αναφορά είναι εξαιρετικά αόριστη.

Τι ακριβώς είναι ένα υλικό το οποίο «έρχεται σε πέρας»; Προφανώς εννοεί ότι το έφτιαξε εκ του μηδενός (?). Έστω αλλά τι υλικό ήταν αυτό; Σε τι ακριβώς χρησίμευε; Έπειτα, αν ήταν άκρως απόρρητη σύμβαση και το θέμα χαρακτηρίστηκε «ύψιστης σημασίας», τότε αυτόματα και αυτός και όλοι όσοι σχετίζονταν με αυτή θα έπρεπε να είχαν υπογράψει δήλωση εχεμύθειας με βαρύτατες κυρώσεις. Άρα πώς διέρρευσε η φήμη για αυτό το «υλικό εφαρμοσμένης έρευνας»;

Ομολογώ ότι πρώτη φορά άκουσα για τον κ. Σοφιανόπουλο σήμερα. Από αυτά που διαβάζω όμως προσωπικά συμπεραίνω πως εντάσσεται στην δεύτερη κατηγορία σχεδιαστών που περιέγραψα στην αρχή. Μπορεί να κάνω και λάθος βέβαια, αλλά και τα βίντεο που παρακολούθησα δεν με έπεισαν για το αντίθετο, απεναντίας.

Είναι αλήθεια ότι πολλές ελληνικές σχεδιάσεις και επιστήμονες έχουν κυριολεκτικά θαφτεί τόσο από την ολιγωρία του κράτους, όσο και από την αδιαφορία των ντόπιων επιχειρηματιών. Κάπου όμως πρέπει να ξεχωρίζουμε και την υπερβολή, και εκτίμησή μου είναι ότι η παραπάνω ιστορία περιέχει μεγάλη δόση υπερβολής. «Μπορούσε αλλά δεν τον άφησαν».

Τέλος, ελπίζω να πρόκειται για απλή συνωνυμία και ο εν λόγω κ. Σοφιανόπουλος να μην είναι αυτός.

Φιλικά.

Υ.Γ. Ζητώ συγγνώμη αν ακούστηκα κάπως πεσσιμιστής ή απότομος. Δεν ήταν αυτή η πρόθεσή μου. Υπάρχουν πολλές εταιρείες υψηλής τεχνολογίας στην Ελλάδα σήμερα, και στον χώρο της πολεμικής βιομηχανίας, που πραγματικά παράγουν έργο και πετυχαίνουν και εξαγωγές.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Viktor_Belenko : 07-09-08 στις 23:34
Απάντηση με παράθεση
  #6  
Παλιά 08-09-08, 10:34
AVATARGR
Guest
 
Μηνύματα: n/a
Προεπιλογή

Φίλοι μου καλημέρα σας.

Φίλε Viktor_Belenko σωστές και εύλογες η απορίες σου αλλά και τα
ερωτήματα που καταθέτης αλλά έχω κάποιες ενστάσεις....

Αναφέρεις...
<<Υπάρχουν πολλές εταιρείες υψηλής τεχνολογίας στην Ελλάδα σήμερα, και
στον χώρο της πολεμικής βιομηχανίας, που πραγματικά παράγουν έργο και
πετυχαίνουν και εξαγωγές.>>
Σωστό αυτό αλλά ξεχνας κάτι ότι όλες οι αναφορές αυτές είναι τίς δεκαετίας
1974-1979 δλδ πολύ πριν γίνουν αυτές οι βιομηχανίες.
Τα εμπόδια που συνάντισαν -αλλά και συναντούν- πολλοι δημιουργοί είναι
τεράστια και θα σου αναφέρω κάποια από αυτά...

Το 1993-4 το Πανεπιστήμιο Πατρών έφτιαξε ένα νέο τύπο τηλεφωνικών
κέντρων και πρότεινε στον ΟΤΕ να υπάρξει συνεργασία...
Βέβαια η απαντηση αρνητική και τα κέντρα τα πείρε η γνωστή Γερμανική
βιομηχανία...

Το 1983-4 έγινε πάταγος με την δημιουργία ενός αντικαρκινικού φάρμακου
με ραδιενεργά υλικά (εαν δεν με απατά η μνημη μου) απο τον ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ.
Η αξία αυτού δε 185 δρχ σε πειραματικό στάδιο σε βιομηχανική παραγωγή
θα ήταν αρκετα ποιο μικρό το κόστος..
Ενα αντίστοιχο προιόν εισαγωγής η τιμή του ήταν 8500 δρχ!!!!!!!
Βέβαια ούτε κατά διάνοια τέθηκε σε παραγωγή εδώ στην Ελλάδα...
Τα χρήματα ΠΟΛΛΑ...
Η παρουσίαση είχε γίνει απο τον δημοσιογράφο Γιάννη Δημαρά...

Επομένως μην σε παραξενεύει γιατί βάζουν πολλά εμπόδια οι κρατούντες...

Ευχαριστώ.
ΥΓ. Υπάρχουν πολλά παρόμοια θέματα που τα έχουν θάψει....
Απάντηση με παράθεση
  #7  
Παλιά 08-09-08, 11:12
Το avatar του χρήστη Viktor_Belenko
Viktor_Belenko Ο χρήστης Viktor_Belenko δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 10-06-2008
Περιοχή: Heart of Darkness
Μηνύματα: 461
Προεπιλογή

Καλημέρα φίλε AVATARGR.

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από AVATARGR
Φίλοι μου καλημέρα σας.

Φίλε Viktor_Belenko σωστές και εύλογες η απορίες σου αλλά και τα
ερωτήματα που καταθέτης αλλά έχω κάποιες ενστάσεις....

Αναφέρεις...
<<Υπάρχουν πολλές εταιρείες υψηλής τεχνολογίας στην Ελλάδα σήμερα, και
στον χώρο της πολεμικής βιομηχανίας, που πραγματικά παράγουν έργο και
πετυχαίνουν και εξαγωγές.>>
Σωστό αυτό αλλά ξεχνας κάτι ότι όλες οι αναφορές αυτές είναι τίς δεκαετίας 1974-1979 δλδ πολύ πριν γίνουν αυτές οι βιομηχανίες.
Έχεις δίκιο φυσικά, πράγμα που όμως ενισχύει την ένστασή μου, τουλάχιστον όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ.

Εξηγώ: Την περίοδο εκείνη, η χώρα προσπαθούσε να επουλώσει τις πληγές της χούντας και να σταθεί στα πόδια της, όχι να αποκτήσει δικούς της βαλλιστικούς πυραύλους (που τότε ήταν προνόμιο 3-4 χωρών) και άλλα εξωτικά όπλα.

Δεν θα μου προξενούσε εντύπωση αν κάποιες κατά τα άλλα πολλά υποσχόμενες ελληνικές σχεδιάσεις και λύσεις απορρίπτονταν εκείνη την περίοδο έναντι έτοιμων και δοκιμασμένων ξένων λύσεων και επιλογών, έστω και αν θεωρητικά έβγαιναν ακριβότερες. Επιπλέον και δυστυχώς, μιας και ζούμε στην Ελλάδα πρέπει να υπολογίζουμε αναγκαστικά και τον παράγοντα διαφθορά/μίζα).

Άλλωστε, όλα αυτά που περιγράφονται, καλώς ή κακώς παραμένουν υποσχέσεις και εκτιμήσεις. Δεν μας εγγυάται κανείς ότι αν για παράδειγμα όντως έμπαινε σε παραγωγή το τυφέκιο του Σοφιανόπουλου θα ήταν πράγματι φτηνότερο ή ότι θα ήταν τόσο αξιόπιστο όσο το γερμανικό ή τέλος ότι θα είχε τις ίδιες επιδόσεις με αυτό ή ακόμα-ακόμα και ότι το χρονοδιάγραμμα παραδόσεων θα ήταν το ίδιο.

Αυτό το λέει ο ίδιος ο Σοφιανόπουλος αλλά λογικά θα ήταν περίεργο αν έλεγε κάτι διαφορετικό για το προϊόν του. Πολλά πράγματα όμως δεν είναι τόσο απλά όσο παρουσιάζονται. Δυστυχώς έχουν υπάρξει παραδείγματα ελληνικών προϊόντων που έχουν αποδειχθεί κατώτερα των προσδοκιών...

Για τα υπόλοιπα που είπες δεν έχω κανένα λόγο να τα αμφισβητήσω, απεναντίας, έχω και εγώ υπόψιν μου αρκετά σχετικά παραδείγματα.

Φιλικά.
Απάντηση με παράθεση
  #8  
Παλιά 08-09-08, 11:23
Το avatar του χρήστη OANNHSEA
OANNHSEA Ο χρήστης OANNHSEA δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 01-01-2007
Μηνύματα: 1.182
Προεπιλογή

Για την ιστορία:
Κάποτε υπήρχε η εταιρεία Άλφα...
Το κύριο έργο της ήταν να φτιάχνει πυροσωλήνες (και όχι μόνο).
Πρώτα έφτιαξε ένα τηλεφωνικό κέντρο για το οποίο ενδιαφέρθηκαν πολλές ξένες χώρες (ακόμα και η Τουρκία) πλην ΟΤΕ!!!, η παραγωγή του οποίου δεν μπόρεσε να αρχίσει γιατί περιέργως δεν βρέθηκαν τα κεφάλαια...
Οι πυροσωλήνες δε ήταν κορυφαίοι παγκοσμίως - μέχρι και αντιηχητικό θάλαμο είχε η εταιρεία....
Παρότι εξήγαγε στο εξωτερικό οι παραγγελίες του ΕΣ ήταν μηδαμινές!!!

Τώρα είναι κλειστή....

Οι μίζες βλέπετε είναι πολύ πιο γλυκές από την αγάπη για την πατρίδα και τις ικανότητες των Ελλήνων τεχνικών... Και σε αυτό διαπρέπουν οι 301 προκλασσάτοι μας...
__________________

ΟΥ ΠΑΝΤΟΣ ΠΛΕΙΝ ΕΙΣ ΚΟΡΙΝΘΟΝ
BELLUM OMNEUM CONTRA OMNE - ΦΩΤΙΑ ΠΕΡΠΑΤΑ ΜΑΖΙ ΜΟΥ
Απάντηση με παράθεση
  #9  
Παλιά 08-09-08, 11:43
AVATARGR
Guest
 
Μηνύματα: n/a
Προεπιλογή

Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Φίλε μου OANNHSEA τα λεφτά πολλά απο τις ΜΙΖΕΣ....
Φίλε Viktor_Belenko σίγουρα δεν διαφωνώ με τις αναφορές και
μάλιστα σχετικά μετά το 1974 που η ΕΛΛΑΔΑ προσπαθούσε να επουλώσει τις
πληγές τις...

Αλλά ένας Οραματιστής Αρχηγός πρέπει να βλέπει και το μέλλον...
Το μέλλον είναι η Ερευνα-Ερευνητικά κέντρα...
Μια αρχή έπρεπε να είχε γίνει ώστε να εξετάζουν κάθε τί νέο...
Στή αρχή με μικρη χρηματοδότηση....

Μην ξεχνάς πόσα χρήματα έχουν χαθεί σε σε άτοπες επενδύσεις που
δυστυχώς πολλές απο αυτές πήγαν στις τσέπες κάποιων....

Ευχαριστώ.
ΥΓ. Η απαντηση του φίλου OANNHSEA νομίζω πως πρέπει να μας λέει πολλά..
Απάντηση με παράθεση
  #10  
Παλιά 08-09-08, 16:35
Το avatar του χρήστη agaliarep
agaliarep Ο χρήστης agaliarep δεν είναι συνδεδεμένος
Banned
 
Εγγραφή: 09-08-2005
Περιοχή: Mandri
Μηνύματα: 1.621
Προεπιλογή

Αυτά ακριβώς που λες Victor τα σκέφτηκα και εγώ, όπως και άλλα πολύ περισσότερα καθώς έβλεπα τα βίντεο. Ο Σοφιανόπουλος είναι αυτός που δείχνει το βίντεο και λες μακάρι να μην είναι αυτός, αλλά ξέρεις το ότι κάποιος μπορεί σε κάποια στιγμή (και δεν εννοώ την χρονική στιγμή του βίντεο, αλλά γενικά μια ευρύτερη στιγμή της ζωής του) μπορεί να λέει, ή τουλάχιστον να μοιάζει ότι λέει ασυναρτησίες δεν μπορεί να είναι κριτήριο για όλη του την ζωή και όλα όσα έχει πει. Άλλωστε πολύ μεγάλα μυαλά και πολύ σοβαροί και ισορροπημένοι άνθρωποι μετά από κάποια ηλικία λένε και κάνουν διάφορα.
Δεν θα ήθελα προσωπικά να σταθούμε τόσο πολύ στο τι βλέπουμε τώρα, πιστεύω ότι για να είναι διευθυντής μιας τόσο μεγάλης εταιρείας όλο και κάποιες γνώσεις και κάποια ευφυΐα θα είχε (χωρίς αυτό βέβαια να είναι ούτε κανόνας, ούτε απόλυτο).

Απλά αναρωτιέμαι υπάρχουν άλλα στοιχεία που να επιβεβαιώνουν τα όσα λέει; Δεν μπορεί να δούλευε μόνος του, ποιοι ήταν όλοι οι υπόλοιποι που δούλευαν μαζί του στην κατασκευή όπλων κτλ.
Και όσο περίεργα και να φαίνονται όλα όσα λέει για τα όπλα, αυτά που λέει τουλάχιστον για το πετρέλαιο μοιάζουν πιο πιστευτά.
Είναι γεγονός αυτό που λέει ο OANNHSEA ότι "Οι μίζες βλέπετε είναι πολύ πιο γλυκές από την αγάπη για την πατρίδα…" αυτό άλλωστε είναι κάτι που βλέπουμε καθημερινά και δεν χρειάζεται να ανατρέξουμε στο παρελθόν, μόνο την υπόθεση της Siemens να δει κάποιος καταλαβαίνει… Δεν είναι ούτε περίεργο, αλλά ούτε καν μόνο Ελληνικό φαινόμενο.

Νομίζω ότι μια καλή ιδέα, (πιστεύω δηλαδή, εαν συμφωνούν και άλλοι) ότι θα ήταν ενδιαφέρουσα μια συνέντευξη στον Σοφιανόπουλο... μπορεί να ήθελε να μιλήσει και ο Τράγκας... λέμε τώρα...
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν μπορείτε να προσθέσετε νέα threads
Δε μπορείτε να απαντήσετε
Δεν μπορείτε να προσθέσετε συνημμένα
Δεν μπορείτε
BB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας



Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 17:26.


Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.