![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Φίλοι μου καλησπέρα σας.
Ο «Άνθρωπος της Φλόρενς»* (Homo floresiensis), ευρύτερα γνωστός ως «Χόμπιτ» λόγω του ύψους του, το οποίο δεν ξεπερνούσε το 1,1 μέτρο, δεν κατάγεται από τον Homo erectus, όπως πίστευε η πλειοψηφία της επιστημονικής κοινότητας έως τώρα.!!!!!!!!!!!!!!!!! Νέα έρευνα Αυστραλών επιστημόνων, η πιο ολοκληρωμένη μέχρι σήμερα πάνω στα οστά του μικρόσωμου πλάσματος, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το «Χόμπιτ» κατά πάσα πιθανότητα εξελίχθηκε από τον «Επιδέξιο Άνθρωπο» (Homo habilis), o οποίος προηγήθηκε του «Όρθιου Ανθρώπου». Ο Homo habilis είναι ο πιο αρχαίος εκπρόσωπος του ανθρωπίνου γένους Homo, ο πρώτος κατασκευαστής λίθινων εργαλείων και μάλλον ο πρώτος που μετανάστευσε από την Αφρική προς άλλες ηπείρους πριν από περίπου δύο εκατομμύρια χρόνια (πριν κάνει τις δικές του μεταναστεύσεις ο Homo erectus). Οι ερευνητές του Αυστραλιανού Εθνικού Πανεπιστημίου, με επικεφαλής τη δρα Ντέμπι 'Αργκιου της Σχολής Αρχαιολογίας και Ανθρωπολογίας, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για θέματα ανθρώπινης εξέλιξης "Journal of Human Evolution", εκτιμούν ως πιθανότερο σενάριο ότι τα «Χόμπιτ» ήσαν αδελφό είδος του «Επιδέξιου Ανθρώπου», που ζούσε στην Αφρική πριν από 1,75 εκατ. χρόνια. Τα δύο αυτά είδη είχαν κοινό πρόγονο. Σύμφωνα με τους Αυστραλούς ανθρωπολόγους, είτε το «Χόμπιτ» εξελίχθηκε στην Αφρική και από εκεί μετανάστευσε στην Ασία, είτε ο -κοινός με τον Homo habilis- πρόγονός τους μετανάστευσε από την Αφρική και από αυτόν εξελίχθηκε αργότερα το «Χόμπιτ» καθ' οδόν προς την Ασία. Τα απολιθώματα του «Ανθρώπου της Φλόρες» ανακαλύφθηκαν στην ομώνυμη νήσο της Ινδονησίας το 2003 και έκτοτε μαίνεται μια επιστημονική διαμάχη για το τι ακριβώς ήταν το «Χόμπιτ» - το οποίο ζούσε στο νησί αυτό έως πριν από 54.000 χρόνια- και κατά πόσο αποτελεί πρόγονο του ανθρώπου ή ένα τελείως ξεχωριστό είδος. Επειδή το μόνο προανθρώπινο είδος που είχε έως τώρα βρεθεί στην Ινδονησία, στο νησί της Ιάβας, ήταν ο πολύ ψηλότερος «Όρθιος 'Ανθρωπος» (Homo erectus), είχε επικρατήσει η θεωρία ότι το «Χόμπιτ» προερχόταν από αυτόν, αλλά για κάποιο λόγο στην πορεία... κόντινε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Όμως, όπως δήλωσαν οι ερευνητές, «είμαστε 99% βέβαιοι ότι ο 'Ανθρωπος της Φλόρες δεν σχετίζεται με τον Homo erectus και σχεδόν 100% σίγουροι ότι δεν πρόκειται για παραμορφωμένο Homo sapiens» (σ.σ.; λόγω ίσως συνδρόμου Ντάουν)». Το πιθανότερο είναι ότι το πανάρχαιο «Χόμπιτ» τα βρήκε σκούρα στην Ασία, όταν εξαπλώθηκαν μέχρι εκεί αρχικά οι «Όρθιοι 'Ανθρωποι» (Homo erectus) και μετά οι «Έμφρονες» (Homo sapiens). Έτσι, εξαφανίσθηκε σταδιακά και κατάφερε να επιβιώσει μέχρι πρόσφατα μόνο στη νήσο Φλόρες, χάρη στη γεωγραφική απομόνωσή της. ΠΗΓΉ..http://www.msn.com/el-gr/news/scienc...cid=spartandhp Αλλά νομίζω πως καταλαβαίνετε ότι βρέθηκε ένα (μάλλον) διαφορετικό είδος και πάνε να το "στριμώξουν" οι ειδικοί μέσα στις υφιστάμενες θεωρίες στην "μαμά" ΛΟΥΣΥ απο την Αφρική... Που κόντυνε στον δρόμο.... Θεωρίες τραβηγμένες από τα μαλλιά να μην χαλάσουμε τις υφιστάμενες θεωρίες γιατί εάν τις αποδημήσουν θα πρέπει να αλλάξουν πολλά.... Ευχαριστώ.
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Και είναι όχι απλά παρατραβηγμένες αλλά και ανόητες,πολλές από τις προσπάθειες των επιστημόνων να αιτιολογήσουν υπεραπλουστευμένα τις ανακαλύψεις,πχ όπως έλεγε και στο άρθρο,δεν γίνεται ολόκληροι πληθυσμοί να έπασχαν από σύνδρομο down(και η σπιναλόγκα κλεμμένη ιδέα τελικά,εδώ αυτοί έστελναν τους ασθενείς σε άλλες ηπείρους :Ρ) Στο ίδιο μήκος κύματος με την καχυποψία σου φίλε άβαταρ,είναι και το άρθρο από αυτόν τον σύνδεσμο για τον Άρη Πουλιανό και το σπήλαιο πετραλώνων http://www.elikoncc.info/?p=14561 Και δεν θα ανέβαζα τέτοιες θεωρίες(που θα μπορούσαν ίσως να χαρακτηριστουν ως ελληνικοεντρικές), αν δεν είχα δει από κοντά τον επιστήμονα(αρη πουλιανό) σε μια σχολική εκδρομή πολλά χρόνια πριν.Προσωπικά δεν μου έδωσε την εντύπωση των κλασσικών <<τηλεεπιστημόνων-προφητών>> τύπου λιακό,φαινόταν αρκετά λογικός και συγκρατημένος άνθρωπος. Τώρα το γιατί επιστήμονες προτιμούν να εμμένουν σε ξεπερασμένες θεωρίες προηγούμενων αιώνων(και συχνά ελάχιστα εξακριβωμένες) ,είναι το λιγότερο περίεργο,αν όχι ύποπτο. Είναι τραγικά ειρωνικό το γεγονός ότι αιώνες μετά την ιερά εξέταση και τις σταυροφορίες,μεγάλο μέρος της επιστημονικής κοινότητας συμπεριφέρεται σαν το επιστημονικό επιτελείο του Πάπα Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Johnkokk : 23-04-17 στις 14:58 |
|
|||
|
|||
![]()
Ο Πουλιανός μπορεί να μην ήταν το είδος Γκιόλβα-Φουράκη, όμως η μέθοδος χρονολόγησης που χρησιμοποίησε αποδείχτηκε λάθος, για να μην πω σκόπιμα λανθασμένη. Το είδος του "αρχάνθρωπου των Πετραλώνων" αποδείχτηκε το γνωστό homo heidelbergensis και μάλιστα στην Ισπανία ανακαλύφτηκε αρχαιότερο.
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Φίλοι μου καλησπέρα σας.
Φίλε Johnkokk σίγουρα δεν αναφέρομαι στις γελοιότητες τύπου Λιακό και Βελόπουλου απλά αυτό που διακρίνω πως στην περίπτωση που αναφέρω όπως και σε άλλες αρχίζουν επιστημονικοφανής θεωρίες που με την πορεία που ήλθε απο την Αφρική και κόντινε !!!!!!!!!!!!!! Επιστημονική πρωτοτυπία.. Αν είναι δυνατόν.... Μου θυμίζει την χρηματοδότηση που έδωσαν οι Μορμόνοι σε διάφορα πανεπιστήμια της Αμερικής να βγάλουν πως είναι η χαμένη φυλή του Ισραήλ !!!!!!!!!!!! Φίλε heretic δεν θέλω να αναφερθώ στον Πουλιανό που δεν είναι τυχαίος απλά να θυμίσω πως του επιβλήθηκε (μάλλον κλάπηκε )το κρανίο και βρίσκετε σήμερα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης καταχωνιασμένο... Δεν θέλω να αναφερθώ σε αυτό άλλο γιατί το θέμα είναι πολύ διαφορετικό απλά συνάδει τα περί διαστρέβλωσης .... Ευχαριστώ.
|
|||
|
|||
![]()
Αγαπητέ AVATARGR-1, τα παλαιοντολογικά ευρήματα, όπως και τα αρχαιολογικά, δεν ανήκουν σε ιδιώτες αλλά στο ελληνικό κράτος, οπότε το κρανίο των Πετραλώνων δεν μπορεί να «το έκλεψαν» από τον Πουλιανό. Επίσης το κρανίο δεν είναι «καταχωνιασμένο» στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, βρίσκεται στο παλαιοντολογικό μουσείο και εκτίθεται κανονικά, όποιος θέλει μπορεί να το επισκεφθεί (το αν είναι «καλύτερο» να βρίσκεται εκεί ή κάπου αλλού είναι άλλη κουβέντα).
Για την αρχική δημοσίευση τώρα. Αυτό που αναφέρεται στην αρχική δημοσίευση είναι ότι κάποιοι επιστήμονες, μετά την μελέτη των ευρημάτων, θεωρούν πιθανότερη τη συγκεκριμένη εκδοχή. Υποθέτω ότι κάνουν αυτήν την υπόθεση με βάση τα στοιχεία που θα αναφέρουν στη δημοσίευση τους στο επιστημονικό περιοδικό. Αυτά τα στοιχεία δεν αναφέρονται εδώ, και πολύ σωστά, αφού δεν έχουμε οι περισσότεροι τις απαραίτητες γνώσεις για να τα κρίνουμε. Αν κάποιος μπορεί να στοιχειοθετήσει μια διαφορετική υπόθεση που να εξηγεί τα ευρήματα μπορεί ελεύθερα να το κάνει. Το «κόντυνε στην πορεία» δεν είναι περίεργο, γενικά οι άνθρωποι, όπως όλοι οι οργανισμοί, αλλάζουν και προσαρμόζονται στις εκάστοτε συνθήκες. Το αξιοπερίεργο είναι πως αυτός ο πληθυσμός από «πρωτόγονους ανθρώπους» μπόρεσε να επιβιώσει μέχρι πριν μερικές δεκάδες χιλιάδες χρόνια (όπως αναφέρεται στην αρχική δημοσίευση). Επίσης η «Λούση» δεν ήταν Homo (άνθρωπος) αλλά αυστραλοπίθηκος, ας μην μπλέκουμε διαφορετικά πράγματα.
|
||||
|
||||
![]()
Φίλοι μου καλησπέρα σας.
Φίλε Geowolf σε ευχαριστώ για τις διευκρινήσεις αλλά έχω κάποιες ενστάσεις. Πολλοί έχουν διάφορα αρχαιολογικά ευρήματα στις οικία τους εδώ στην Ελλάδα δεν θέλω να αναφερθώ σε ονόματα προς το παρόν..... Ο Πουλιανός με την εύρεση του κρανίου καθώς άλλων αντικειμένων έκανε ένα μουσείο για όλα τα ευρήματα και βέβαια έφτιαξε το σπήλαιο χωρίς καμιά βοήθεια απο το κράτος.... Τότε επι υπουργίας του Β. Βενιζέλου του ζητήθηκε να δώσει για να εξετάσουν το κρανίο και μετά θα το επέστρεφαν στον "φυσικό του χώρο ".... Κάτι τέτοιο ποτέ δεν έγινε το κράτησαν.... Προσωπικά το θεωρώ κοροϊδία και κλοπή... Τώρα απο το λίγο που έψαξα δεν υπάρχει προηγούμενο προηγούμενο μια μετοίκιση ενός είδους να κοντύνει στην πορεία ενώ άλλα είδη να μην έχουν υποστεί ανάλογες σωματικές μεταβολές προερχόμενες από άλλες περιοχές.... (βέβαια δεν αναφέρομε για μείωση των τριχών και κάποιων σχετικών θεμάτων) Επίσης υπάρχουν πολλές διαφωνίες με το θέμα αυτό.... Εάν γνωρίζεις κάτι για το θέμα η για κάτι παραπλήσιο σε άλλες περιοχές με χαρά θα το διάβαζα και θα κάνε ένα προχώρημα στο θέμα.... Ευχαριστώ.
|
|||
|
|||
![]()
Αγαπητέ AVATARGR-1, για τα παλαιοντολογικά και αρχαιολογικά ευρήματα δεν αναφέρθηκα στο τι μπορεί να συμβαίνει αλλά στο τι ισχύει με βάση το νόμο.
Το κρανίο των Πετραλώνων δεν βρέθηκε από τον Πουλιανό. Το βρήκα κάτοικοι του χωριού που μπήκαν στο σπήλαιο για να το εξερευνήσουν. Απ’ όσο γνωρίζω το κρανίο δεν μεταφέρθηκε στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης επί υπουργίας Βενιζέλου αλλά πολύ πιο πριν, νομίζω μετά την εύρεσή του (δεκαετία 1960). Δεν είμαι σίγουρος αν ποτέ ο Πουλιανός είχε στην κατοχή του το κρανίο. Επαναλαμβάνω ότι τα παλαιοντολογικά ευρήματα, ιδιαίτερα τα τόσο σημαντικά, δεν μπορούν να ανήκουν σε ιδιώτες (νόμιμα). Τέλος πάντων, το θέμα του κρανίου των Πετραλώνων είναι μεγάλο και δεν χρειάζεται να επεκταθούμε εδώ (νομίζω υπάρχει σχετικό θέμα στο forum). Σχετικά με τα ευρήματα στην Ινδονησία. Γράφεις λίγο περίεργα στην προηγούμενη ανάρτησή σου και δεν είμαι σίγουρος ότι καταλαβαίνω ακριβώς τι θες να πεις αλλά θα προσπαθήσω να απαντήσω. Παραδείγματα για προσαρμογές στο μέγεθος υπάρχουν διάφορα. Ένα κοντινό μας είναι το παράδειγμα με τους νάνους ελέφαντες που έχουν βρεθεί στα ελληνικά νησιά (απολιθώματα). Δεν είναι παράδειγμα με ανθρώπους αλλά η λογική είναι ίδια. Αν θες παράδειγμα με ανθρώπους απλά κοίτα τους ανθρώπους σε όλη τη Γη σήμερα, υπάρχουν απ’ όλα, ψηλοί, κοντοί, με διάφορα χρώματα και γενικά με πολύ διαφορετικά χαρακτηριστικά. Δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς εννοείς με το «υπάρχουν πολλές διαφωνίες με το θέμα» αλλά σε όλα τα θέματα υπάρχουν διαφωνίες και αυτό είναι το φυσιολογικό, αν δεν υπήρχαν δεν θα τα ψάχναμε περισσότερο. Για τα ευρήματα στην Ινδονησία δεν γνωρίζω κάτι περισσότερο. Νομίζω ότι αν ενδιαφέρεσαι μπορείς να ψάξεις το σχετικό άρθρο που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό και να σχηματίσεις μια πιο καλή εικόνα.
|
||||
|
||||
![]()
Νομίζω πως όταν ενημερώνεσαι από πηγές τύπου sites και βιβλία αρχαιολατρών, ελληνοκεντριστών και συνομωσιολόγων, καταλήγεις να υιοθετείς απόψεις παράλογες. Ένα προσφιλές τέχνασμα που εφαρμόζουν όλοι οι προηγούμενοι, είναι να διαστρεβλώνουν τα γεγονότα, σε τέτοιο βαθμό ώστε να ταιριάζουν με τις υποτιθέμενες θεωρίες που υποστηρίζουν. Οι οποίες φυσικά είναι αστείες στο χώρο των πανεπιστημίων, και αυτά που έχει πει κατά καιρούς ο Πουλιανός απλά δε στέκουν πουθενά. Θα σας δώσω ενα αντιπαράδειγμα.
Θυμάμαι σε μια σελίδα κάποτε έγραφε ένας (έξαλλος) τύπος κάτι ελεγείες για τον "μαθηματικό" Αργυρόπουλο. Αναφέρομαι στον γνωστό αριθμολόγο Λευτέρη Αργυρόπουλο. Του το αναφέρω έτσι όπως σας το γράφω, δέχομαι σε dt υβριστική επίθεση του στιλ "α ρε και να σε είχα μπροστά μου" κλτ. Σε τρελό έπεσα υποθέτω, τον πάω με το καλό, από που πήρε τα πτυχία του ο Αργυρόπουλος ρε παλικάρι, από το ΕΚΠΑ, μου δίνει την παρακάτω σελίδα: Σοβαρή ενημέρωση ολε... Εκτός της απίστευτης γελοιότητας όλων αυτών που γράφει, το εν λόγω "πανεπιστήμιο" που ισχυρίζεται ο "επιστήμονας" αυτό ότι πήρε τίτλο, δεν αναγνωρίζεται πουθενά στον κόσμο εκτός από την πολιτεία της Βοστώνης, μάλλον πρόκειται για κάποιο ιδιωτικό πανεπιστημιακό κολέγιο που πουλά τίτλους σπουδών. Επίσης, όλα τα τμήματα έξω είναι 3-ετή bachelors, όχι 5 που αναφέρει ο τύπος. Εκτός κι αν πήρε κανένα πρόγραμμα εξ αποστάσεως στιλ ΕΑΠ. Να το πάει πάντως στον ΔΟΑΤΑΠ να το δουν και μετά την αναγνώριση να αποκαλείται μαθηματικός. Φυσικά ο τύπος που τα έγραφε όλα, στο τέλος αυτά μου έταζε ξύλο αν με βρει, θα υποθέσω ότι μπορεί να ήταν και ο ίδιος ο αριθμολόγος. Ο οποίος φυσικά δήλωνε μαθηματικός για δεκαετίες, ενώ πολύ πρόσφατα (μερικά χρόνια) εμφάνισε αναδρομικά ότι είχε πάρει πτυχίο το 2002. Αυτά σας τα γράφω, γιατί και ο Πουλιανός είναι κάτοχος κάποιου τέτοιου ακαθόριστου και μη αναγνωρισμένου τίτλου σπουδών, από κάποιο ίδρυμα επονομαζόμενο "πανεπιστήμιο", της πρώην Σοβιετική Ένωσης. Φυσικά τα διαπιστευτήρια που πήρε στην Ελλάδα του τα έδωσε η χούντα και έκτοτε προωθείται από φιλο-χουντικούς και φιλο-βασιλικούς κύκλους, και αυτός και ο γιος του. |
|
||||
|
||||
![]()
Φίλοι μου καλησπέρα σας.
Φίλε Robespierre για να δούμε και την άλλη άποψη.... Από το αρχείο της ΕΡΤ http://archive.ert.gr/68754/ Σχετικά με τον "φίλο της χούντας" όπως αναφέρεις.... Το 1965 προσλαμβάνεται ως επιστημονικός συνεργάτης του υπουργείου Συντονισμού και το 1966 διατελεί μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Πατρών και Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας. Λόγω της προηγούμενης ανάμειξής του σε δημοκρατικά - αντιφασιστικά κινήματα, το ξενοκίνητο δικτατορικό καθεστώς του 1967 τον απολύει από το Δημόσιο, τον φυλακίζει και τον εξορίζει. Ο διωγμός αυτός του Δρα Άρη Ν. Πουλιανού οδήγησε δημοκρατικούς ανθρωπολόγους από διάφορες χώρες όπως τη Γαλλία, τις Η.Π.Α., τη Γερμανία κ.α., να ζητήσουν με επιστολές την αποκατάστασή του τόσο στην κοινωνική ζωή, όσο και τις επιστημονικές δραστηριότητες. Παρόλο που οι διαμαρτυρίες αυτές οδήγησαν στην απελευθέρωσή του (αποφυλακίστηκε ύστερα από πεντέμισι μήνες), όσον αφορά την επιστημονική του καριέρα δεν υπήρξε παρομοίως αίσια κατάληξη, καθώς αποκλείστηκε έως το 1975 από κάθε κρατική θέση. (ΜΑΛΛΟΝ ΦΊΛΟ ΤΗΣ ΧΟΎΝΤΑΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΛΕΣ) Μια βιογραφία του μπορεί κάποιος να δεί... http://socialactivism.gr/index.php/k...10-05-12-58-21 Ευχαριστώ.
ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ.... Το αληθινό νόημα της φώτισης είναι να κοιτάς όλη τη σκοτεινιά με φωτεινά μάτια [Καζαντζάκης Νίκος] Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη AVATARGR-1 : 09-05-17 στις 15:01 |
![]() |
|
|