![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ακόμη ένα "μυστήριο" αυτό των στιγματικών φαίνεται πως λύθηκε...οριστικά, όπως και το μυστήριο του Αγίου Φωτός (ναυλώνουμε και ολόκληρο αεροπλάνο της Ολυμπιακής, στο πτώμα της οποίας έχουν σκυλεύσει κατά καιρούς πολλοί...)
Για όσους δεν γνωρίζουν αναφέρομαι στους ανθρώπους εκείνους που εμφανίζουν στίγματα σε χέρια και πόδια (αλλά και σε άλλα σημεία του σώματός τους) σε αντιστοιχία των σημαδιών που προκάλεσαν τα καρφιά στο σώμα του σταυρωμένου Χριστού. Παραδόξως ο όρος "στίγματα" αναφέρεται μόνο ΜΙΑ φορά στην Κ.Δ και ειδικότερα στην επιστολή του Παύλου προς Γαλάτες, όπου ο Παύλος τους γράφει: "εγώ βαστάζω στο σώμα μου τα στίγματα του Κυρίου". Ιστορικά ως ο πρώτος "στιγματικός" καταγράφεται ο Άγιος Φραγκίσκος της Ασίζης (θυμηθείτε τον "Μικρούλη του Θεού" του δικού μας Καζαντζάκη) εκεί γύρω στα 1224. 300 "στιγματικοί" έχουν απο τότε καταγραφεί απο την Καθολική Εκκλησία, εκ των οποίων 24 σήμερα βρίσκονται εν ζωή. Άλλα σπουδαία παραδείγματα "στιγματικών": Η Αγία Αικατερίνη της Σιέννα, η Τερέζα της Άβιλα και η γερμανίδα μοναχή Άννα Αικατερίνη Έμεριχ που ενέπνευσε τη ταινία του Μελ Γκίμπσον: "Τα πάθη του Χριστού". Επίσης πολύ γνωστές περιπτώσεις αυτές της Τερέζας Νόιμαν που αιμοραγούσε κάθε Παρασκευή (επι παραγγελία!!!) για 40 χρόνια. Όπως και ο Άγιος Πίος της Πετρελσίνα -γνωστός και ως πατέρας Πίος. Οι υποψίες παρακινήθηκαν όταν τα στίγματα στα χέρια των στιγματικών "μετανάστευσαν" απο τις παλάμες στους καρπούς τους, μετά από παρατηρήσεις σύγχρονων ιστορικών άλλα και αρχαιολόγων ότι το σημείο όπου καρφώνανε τους κατάδικους δεν ήταν οι παλάμες (αυτές δεν μπορούν να αντέξουν το βάρος του σταυρωμένου) αλλά οι καρποί. Επιπλέον επιστημονικά έχει επαληθευθεί ότι τα "στίγματα" αυτά μπορεί να τα αναπαράγει ο καθένας απο εμάς με 3 διακριτούς τρόπους: Τρόπος Α!: Πρόκληση στιγμάτων που δεν προκαλούν πόνο. Τοποθέτηση σιδηρικού χλωριδίου στο ένα χέρι και κυανιούχο κάλιο στο άλλο. Στη συνέχεια ενώνουμε τις παλάμες αφού πρώτα αφήσουμε για λίγο τις δυο χημικές ενώσεις να στεγνώσουν (σημείωση: η δυο ενώσεις είναι εντελώς άχρωμες). Τρόπος Β!: Πρόκληση στιγμάτων που προκαλούν πόνο. Τοποθέτηση διαλύματος του νατρίου ή υδροξειδίου του καλίου και κατόπιν το αφήνουμε να στεγνώσει. Το διάλυμα είναι εντελώς άχρωμο. Τρόπος Γ!: Πρόκληση των στιγμάτων-πληγών με ένα ξυράφι. Τα αποτελέσματα και στις τρείς παραπάνω περιπτώσεις είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά!!! Θα τελειώσω το παρόν νήμα με την ίδια παρατήρηση που έκανα για το Άγιο Φως: 2000 χρόνια Χριστιανικής Ιστορίας και πολύ περισσότερα Επιστημονικής Έρευνας δεν κατάφεραν αυτό που τόσο η Χριστιανική Πίστη όσο και η Επιστήμη προσπάθησαν... Να υψώσουν δηλαδή την πίστη του ανθρώπου απο το επίπεδο της Μαγίας στο επίπεδο του Πνεύματος. Κρίμα... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Miltos01 : 15-04-07 στις 18:21 |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη skeptic : 16-04-07 στις 18:10 |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Miltos01,
Ξέχασες το Δ. Ο ίδιος ο οργανισμός να παράγει τις πληγές κατά απαίτηση του εγκεφάλου... Το έχουμε δει να συμβαίνει με πολλές άλλες παθήσεις και σε τυχαίες στιγμές - γιατί να μην το πράτει και τώρα;
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Το θέμα μας όμως είναι οι Στιγματικοί, οπότε καλά θα έκανα να επέστρεφα σε αυτό. Καταρχήν, τα λόγια του Παύλου μπορούν να ερμηνευθούν όχι μόνο κυριολεκτικά, αλλά αυτό είναι ήσσονος σημασίας. Δεν θέλω να σταθώ (κι ελπίζω το θέμα να μην ανοίχτηκε με έναν τέτοιο σκοπό) στο εάν πρόκειται για θαύμα ή για απάτη εκ μέρους της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Θέλω όμως να σταθώ στο ότι αποτελεί ένα γεγονός που χρήζει επιστημονικής έρευνας, γιατί αν μη τι άλλο, αποδεικνύει για πολλοστή ίσως φορά τη στενή σύνδεση μεταξύ Νου και Σώματος. Πολλά, από εκεί και πέρα, πρέπει να ερευνηθούν, με τη συνδρομή πολλών επιστημών. Εάν όντως αυτό είναι μια "υστερική" εκδήλωση πίστης, πρέπει να διερευνηθεί γιατί συμβαίνει μόνο στο Δυτικό Δόγμα και όχι στο Ανατολικό. Πρέπει επίσης να διερευνηθεί γιατί, αν οι μαρτυρίες ευσταθούν, να εμφανίζεται ακόμα και σε άτομα που δεν αυτοχαρακτηρίζονται ως θρησκευόμενα. Πρέπει ακόμα να μελετηθεί ο μηχανισμός ο βιολογικός - ψυχικός που προκαλεί μια τέτοια "εντυπωσιακή" εκδήλωση, αν και αυτό είναι σημαντικά δύσκολο. Σε κάθε περίπτωση, χρειάζεται μια ενδελεχής έρευνα του ψυχολογικού - ψυχιατρικού ιστορικού του μάρτυρα και λεπτομερής ιατρικός έλεγχος. Σε θρησκευτικό - φιλοσοφικό επίπεδο, χρειάζεται κανείς να αναρωτηθεί τι σκοπούς εξυπηρετεί μια τέτοια ψυχοσωματική εκδήλωση, όπως και μεγάλη για μένα σημασία έχει η άποψη του ίδιου του μάρτυρα για αυτό... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Οι δυτικοί έχουν τα στίγματα και τη σινδόνη. Εμείς έχουμε το Άγιο Φως και τον βησαρίωνα. Πρόκειται για το αλατοπίπερο της θρησκείας! Αλλά τώρα τελευταία που το έψαχνα οι δυτικοί μας ξεπερνάνε παρασάγγες και στο θέμα των μούμιων τύπου βησαρίωνα! Έχουν παρουσιάσει εντελώς άφθαρτα σώματα αγίων τους που είναι νεκρά εδώ και αιώνες! Θέλει κανείς να δει εικόνες; Eμείς κρατάμε με νύχια και με δόντια το Αγιο Φως που απ'ότι φαίνεται είναι και το βαρύ πυροβολικό μας! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη skeptic : 17-04-07 στις 17:07 |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
Σε μια επόχη που "άλλοι" ταξιδεύουν στο διάστημα, ετοιμάζονται να αποικίσουν την σελήνη, εμείς καλούμαστε να δούμε την ΑΛΗΘΕΙΑ του κόσμου μέσα απο ΦΩΤΑΚΙΑ, ΣΗΜΕΙΑ και ΣΗΜΑΔΙΑ αγνοώντας τον ορισμό του ιδρυτή της θρησκείας μας: "Πνεύμα ο Θεός...". Επι του θέματος τώρα, νομίζω ότι ναι αργά ή γρήγορα θα μπορέσουμε να καταλάβουμε κάτω απο ποιές διαδικασίες και κάτω απο ποιές προϋποθέσεις ο ανθρώπινος οργανισμός (και όχι μόνο η σκέψη ή ο εγκέφαλος) οδηγείται στην εμφάνιση τέτοιων συμπτωμάτων (σπανίων κατά τ' άλλα). Άλλωστε ήδη γνωρίζουμε ότι βλάβες ποικίλες κάθε οργανισμός μπορεί να προκαλέσει στην ίδια του τη βιολογική λειτουργία (αυτοάνοσα νοσήματα). Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Miltos01 : 17-04-07 στις 17:51 |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
Η δική μου η θέση περί των Στιγμάτων είναι πως πρόκειται για μια ακραία ψυχοσωματική εκδήλωση υστερικού τύπου πίστης, αλλά και πάλι δεν μπορώ να βάλω το χέρι μου στη φωτιά για αυτό. Θέλω έρευνα, θέλω σοβαρή και αντικειμενική έρευνα χωρίς προαπαιτούμενα, τόσο για τα Στίγματα όσο και για το Άγιο Φως. Δεν θέλω προκατάλειψη ούτε από τη μεριά εκείνων που τα πιστεύουν, ούτε από τη μεριά εκείνων που δυσπιστούν. Και, δυστυχώς, και οι δύο πλευρές διαθέτουν μπόλικη. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Σχετικά με την επιστήμη.Ναι, είναι αλήθεια δεν κατάφερε να δώσει λύση στα προβλήματα του πόνου, της αρρώστιας, της πείνας. Αλλά αν καθίσουμε να το σκεφτούμε λίγο παραπάνω δεν φταίει η επιστήμη γι' αυτό αλλή η ΠΟΛΙΤΙΚΗ εφαμογής της. Γιατί η επιστήμη μπορεί να δώσει λύση σε όλα τα παραπάνω προβλήματα σήμερα παρά κάθε άλλη εποχή. Πρέπει να αλλάξει ο άνθρωπος όχι η επιστήμη. Και κατα την ταπεινή μου άποψη- όπως έγραψα ήδη - αυτό μπορεί να γίνει πηγαίνοντας προς το "Πνεύμα". Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Miltos01 : 17-04-07 στις 21:05 |
![]() |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|