Το forum του μεταφυσικού  

Επιστροφή   Το forum του μεταφυσικού > Συζητήσεις > Ανεξήγητα Φαινόμενα - Παγκόσμια μυστήρια

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 17-04-07, 21:14
Το avatar του χρήστη Μιχάλης
Μιχάλης Ο χρήστης Μιχάλης δεν είναι συνδεδεμένος
Banned

Περιοχή: Αργολίδα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Miltos01
Όχι Μιχάλη, δεν είναι έτσι. Θαύματα προγραμματισμένα και με καθορισμένη την ώρα του "ραντεβού" υποτιμούν την δική μου τουλάχιστο νοημοσύνη. Δικαιώμά σου βέβαια να διατηρείς την αποψή σου στο ακέραιο. Αλλά αν καθίσουμε να το σκεφτούμε λίγο παραπάνω δεν φταίει η επιστήμη γι' αυτό αλλή η ΠΟΛΙΤΙΚΗ εφαμογής της. Γιατί η επιστήμη μπορεί να δώσει λύση σε όλα τα παραπάνω προβλήματα σήμερα παρά κάθε άλλη εποχή. Πρέπει να αλλάξει ο άνθρωπος όχι η επιστήμη. Και κατα την ταπεινή μου άποψη- όπως έγραψα ήδη - αυτό μπορεί να γίνει πηγαίνοντας προς το "Πνεύμα".
Συμφωνώ μαζί σου, σχετικά με το ρόλο της πολιτικής και με τις τρομερές σχέσεις που κατά καιρούς έχει αναπτύξει με τη θρησκεία. Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα πολύ καλό θέμα για ανάλυση, αν και δεν είναι του παρόντος. Σχετικά με τα υπόλοιπα, δεν έχω σκοπό να αποπειραθώ να αλλάξω τη γνώμη σου ή να επιβάλω τη δική μου.
Αντιστρέφοντας το επιχείρημά σου, όμως, μήπως για όλες αυτές τις απόψεις επίσης δεν φταίει η θρησκεία αλλά η πολιτική που έχουν ασκήσει οι ταγοί της; είναι νομίζω ένα χρήσιμο ερώτημα.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 13-05-07, 22:08
Το avatar του χρήστη Mordiel
Mordiel Ο χρήστης Mordiel δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Paleville
Προεπιλογή

Παράθεση:
Μιχάλης:
Η δική μου η θέση περί των Στιγμάτων είναι πως πρόκειται για μια ακραία ψυχοσωματική εκδήλωση υστερικού τύπου πίστης,
Είμαι κι εγώ αυτής της άποψης. Αν το ψάξουμε παραπέρα, θα δούμε πως υπάρχουνε διάφορες εκδηλώσεις παρόμοιου τύπου στο τι φαινόμενα μπορούν να πραγματοποιηθούν στο φυσικό επίπεδο όταν ο νους ενός ατόμου είναι έντονα συντονισμένος με κάποια ιδέα. Χωρίς απαράιτητα να χρειάζεται να το επιδιώκει συνειδητά, γιατί μερικοί έχω δει να νομίζουνε ότι για να προκληθεί κάτι πρέπει να συγκεντρωθείς σε αυτό. Όταν όμως κάποιος έχει μια εμμονή με κάτι και αυτό καταντάει ένας τρόπος ζωής και κυριαρχεί στις σκέψεις του, τότε όλο αυτό αρχίζει να λειτουργεί αυτόματα σιγά σιγά και κάποτε εκδηλώνει και το αποτέλεσμα.
Φυσικά επειδή σε αρκετές περιπτώσεις στιγματικών, το άτομο εκείνο είναι θρησκευόμενο ή με κάποιον τρόπο έχει επηρεαστεί από την θρησκευτική ιδεολογία έντονα (ακόμη και παρά την θέλησή του, πχ μεγαλώνοντας σε έντονα θρησκευόμενο περιβάλλον που του επιβαλλότανε) το συνδέουν πολλοί ως θεϊκή ένδειξη, θαύμα, οιωνό κτλ ...Και άλλο που δεν θέλει η θρησκευτική κοινότητα προκειμένου να ενισχύει ακόμη περισσότερο τις πεποιθήσεις της.
Δυστυχώς, το θέμα της υποβολής βλέπουμε να μην παίζει καθόλου για πολλούς.

Παράθεση:
Miltos01:
Οι υποψίες παρακινήθηκαν όταν τα στίγματα στα χέρια των στιγματικών "μετανάστευσαν" απο τις παλάμες στους καρπούς τους, μετά από παρατηρήσεις σύγχρονων ιστορικών άλλα και αρχαιολόγων ότι το σημείο όπου καρφώνανε τους κατάδικους δεν ήταν οι παλάμες (αυτές δεν μπορούν να αντέξουν το βάρος του σταυρωμένου) αλλά οι καρποί.
Εμ, βλέπεις, αφού γίνεται μια διόρθωση βάση αδιάσειστων ιστορικών στοιχείων, συνεπώς στην συνέχεια η πατέντα που κυριαρχεί στο νου των στιγματικών διορθώνεται κι εκείνη βάση της νέας πληροφορίας που θα πάρουνε, οπότε θα αλλάξουν και τα σημάδια θέση. Λογικό δεν είναι;

Παράθεση:
Miltos01:
Επιπλέον επιστημονικά έχει επαληθευθεί ότι τα "στίγματα" αυτά μπορεί να τα αναπαράγει ο καθένας απο εμάς με 3 διακριτούς τρόπους:

Τρόπος Α!: Πρόκληση στιγμάτων που δεν προκαλούν πόνο. Τοποθέτηση σιδηρικού χλωριδίου στο ένα χέρι και κυανιούχο κάλιο στο άλλο. Στη συνέχεια ενώνουμε τις παλάμες αφού πρώτα αφήσουμε για λίγο τις δυο χημικές ενώσεις να στεγνώσουν (σημείωση: η δυο ενώσεις είναι εντελώς άχρωμες).

Τρόπος Β!: Πρόκληση στιγμάτων που προκαλούν πόνο. Τοποθέτηση διαλύματος του νατρίου ή υδροξειδίου του καλίου και κατόπιν το αφήνουμε να στεγνώσει. Το διάλυμα είναι εντελώς άχρωμο.

Τρόπος Γ!: Πρόκληση των στιγμάτων-πληγών με ένα ξυράφι.
Κοίτα, αυτά που λες καθώς και άλλες ακόμη μέθοδοι που θα μπορούσε να εφαρμόσει κάποιος σκόπιμα φυσικό είναι να επιφέρουν το αποτέλεσμα κάποιων πληγών οπουδήποτε στο σώμα. Μην κολλήσουμε εκεί.
Όμως αρκετά αξιοσημείωτοι και ενδιαφέρον είναι οι δύο πρώτοι τρόποι οι οποίοι παρεπιπτώντος μου έφεραν στο νου μια σκηνή από την ταινία Fight Club όπου έδειξε σε ένα σημείο ο ένας πρωταγωνιστής να προκαλεί μια σοβαρή πληγή στο χέρι του άλλου χρησιμοποιώντας πιθανόν την πρώτη μέθοδο.

Παράθεση:
OANNHSEA:
Miltos01,
Ξέχασες το Δ.
Ο ίδιος ο οργανισμός να παράγει τις πληγές κατά απαίτηση του εγκεφάλου...
Το έχουμε δει να συμβαίνει με πολλές άλλες παθήσεις και σε τυχαίες στιγμές - γιατί να μην το πράτει και τώρα;
Έτσι μπράβο. Ακόμη και η επιστημονική κοινότητα έχει αρχίσει πια να ανακαλύπτει και να αποδέχεται την προέλευση πολλών παθήσεων από ανισσοροπίες και διαταραχές του εσωτερικού κόσμου.

Ήθελα να ρωτήσω όμως...
Γνωρίζει κανείς πράγματι εαν ακδηλώνεται το συγκεκριμένο φαινόμενο μόνο σε καθολικούς; Τι γίνεται πχ με τους ορθόδοξους ή τους προτεστάντες;
Η εκτεταμένη διερεύνηση όπως την αναφέρει ο Μιχάλης σαφώς και είναι καλό να λάβει χώρα κάποτε για να δούμε τι αποτελέσματα και πορίσματα μπορεί να προκύψουν. Άλλωστε χωρίς εκτενή έρευνα δεν μπορείς να είσαι σίγουρος.

Παράθεση:
Miltos01:
Σχετικά με την επιστήμη.Ναι, είναι αλήθεια δεν κατάφερε να δώσει λύση στα προβλήματα του πόνου, της αρρώστιας, της πείνας. Αλλά αν καθίσουμε να το σκεφτούμε λίγο παραπάνω δεν φταίει η επιστήμη γι' αυτό αλλή η ΠΟΛΙΤΙΚΗ εφαμογής της. Γιατί η επιστήμη μπορεί να δώσει λύση σε όλα τα παραπάνω προβλήματα σήμερα παρά κάθε άλλη εποχή. Πρέπει να αλλάξει ο άνθρωπος όχι η επιστήμη. Και κατα την ταπεινή μου άποψη- όπως έγραψα ήδη - αυτό μπορεί να γίνει πηγαίνοντας προς το "Πνεύμα".
Ακριβώς.
Tread softly, for you tread on my dreams.

- William Butler Yeats
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 13-05-07, 22:32
Y1annis Ο χρήστης Y1annis δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Προεπιλογή

Τελικά τι είναι "Πνέυμα"?

Ποιος δημιούργησε την επιστήμη?

Και αν τελικά αλλάξει ο δημιουργός (άνθρωπος) δεν θα αλλάξει το δημιούργημά (επιστήμη) του?

Μήπως τελικά όλοι μιλάμε εκφέροντας απόψεις απλά προσωπικές, "αλήθειες" υποκειμενικές και αποδείξεις χωρίς καν ενδείξεις?

Ο καθένας ας πιστεύει ότι θέλει, απλά ότι πιστεύει δεν μπορεί να είναι κάθετι που τον βολεύει!

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Y1annis : 13-05-07 στις 22:33
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-05-07, 17:58
Melhisedek Ο χρήστης Melhisedek δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Καλλιθέα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Miltos01
Ακόμη ένα "μυστήριο" αυτό των στιγματικών φαίνεται πως
2000 χρόνια Χριστιανικής Ιστορίας και πολύ περισσότερα Επιστημονικής Έρευνας δεν κατάφεραν αυτό που τόσο η Χριστιανική Πίστη όσο και η Επιστήμη προσπάθησαν...
Να υψώσουν δηλαδή την πίστη του ανθρώπου απο το επίπεδο της Μαγίας στο επίπεδο του Πνεύματος. Κρίμα...
Πολύ ωραίο το θέμα σου Miltos01,όμως δε συμφωνώ με το τελευταίο .Τι εννοείς στο επίπεδο της μαγείας?Μήπως μπερδεύεις πράγματα?Και γιατί εστιάζεις στο 2000 Χρόνια Χριστιανικής ιστορίας?Μήπως περιορίζεσαι στους χριστιανούς και εννοείς(διόρθωσέ με αν λανθάνω) ότι υπάρχει μόνο ο δρόμος της επιστήμης και όχι και της ΄΄μαγείας΄΄?
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν μπορείτε να προσθέσετε νέα threads
Δε μπορείτε να απαντήσετε
Δεν μπορείτε να προσθέσετε συνημμένα
Δεν μπορείτε
BB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 19:20.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.