PDA

Επιστροφή στο Forum : Κάτι που με φόβισε!!

nikos_210
28-04-07, 16:15
Παιδιά θα σας περιγράψω τι μου συνέβη ένα βράδυ και θα ήθελα να μου πείτε εάν έχετε ανάλογη εμπειρία ή ακούσει ξανά κάτι παρόμοιο?. Λοιπόν ήταν νύχτα γύρω στις 3:00 κοιμόμουνα στο πλάι (όχι ανάσκελα ή μπρούμυτα) και νοιώθω κάτι από πίσω μου να με αγκαλιάζει σφιχτά και μετά πιο βίαια, τρομοκρατήθηκα και προσπαθούσα να τραβηχτώ αλλά δεν μπορούσα. Λίγο πριν τελειώσει όλη αυτή η διαδικασία, άκουσα από πίσω μου μία πολύ τρομαχτική φωνή λέγοντας «εμένα θα ακολουθήσεις». Είπα μια προσευχή και πετάχτηκα από το κρεβάτι, άνοιξα όλα τα φώτα και όπως καταλαβαίνεται κοιμήθηκα το πρωί!!

dragoness_crysta
28-04-07, 19:53
Δεν εισαι ο μονος που το εχει δεχτει αυτο....η εμπειρια σου ειναι παρομοια με πολλων αλλων μελων του φορουμ.
Ειναι η επιθεση της αποκαλουμενης σκιας. Μια σκοτεινη οντοτητα προφανως η οποια συνηθιζει να τρομοκρατει απροκαλυπτα και ενεργει κυριως τις βραδινες ωρες...δεν θυμαμαι ποιο μελος του φορουμ το ειπε αλλα γυρω στις 12 με 3 ενεργουν αυτο που λεμε οι σκοτεινες δυναμεις, μιας και εκεινες τις ωρες κυριαρχει το απολυτο σκοταδι. Μετα που ξεκιναει η ανατολη του ηλιου φευγουν.
Επεσες θυμα τρομοκρατιας, αλλα κυριως γιατι φοβηθηκες....Συνηθως η σκια ενεργει με βαση το φοβο που θα παρει απο εσενα.
Αν φοβηθεις πολυ τοσο περισσοτερο θα σε επηρεασει.
Για να μπορεσεις να την αντιμετωπισεις, πρεπει να διωξεις το φοβο σου. Να δειξεις οτι δε φοβασαι. Η ακομα και να την αγνοησεις... ειναι αυτο που λενε μην της δινεις οπλα να σε πολεμησει.... :rolleyes:

nikos_210
28-04-07, 19:57
όμως αυτό που άκουσα?? το "εμένα θα ακολουθήσεις"?

dragoness_crysta
28-04-07, 19:59
Πως θα σε κανει να φοβηθεις περισσοτερο????? :)
Επιπλεον....μηπως εκανες κατι κακο (παραδειγμα) που οδηγει προς το σκοταδι του πνευματικου σου εαυτου????
Αν οχι....τοτε ειναι απλα οι προσπαθειες να συγκεντρωσει "οπαδους" κατα μια εννοια.....και να απορροφα την ενεργεια τους και τη ζωτικοτητα τους μεσω του φοβου.

leo morpheus
29-04-07, 16:38
Χωρίς να κρατώ κανένα λάβαρο σκεπτικισμού,μήπως φίλε μου ήταν απλά η ιδέα σου;Πολλές φορές όταν φοβάσαι ακούς πράγματα,βλέπεις διάφορα μόνο και μόνο από την ένταση που νιώθεις την δεδομένη στιγμή...

Deepest_Emotion
30-04-07, 02:21
Φίλε nikos_210, το ίδιο έπαθα πριν καιρό. Το έπαθα αρκετές βραδιές αλλά 3 θυμάμαι χαρακτηριστικά γιατί ήταν πολύ έντονες. Τη μια από αυτές «μου μίλησε» και σε μένα και μου είπε να πάω μαζί του. Του έλεγα να φύγει κι ότι δε θέλω να πάω μαζί του και αυτός επέμενε λέγοντας μου ότι θα περνάμε καλά μαζί. Όλες τις φορές που μου συνέβη κοιμόμουν στο πλάι και φοβόμουν υπερβολικά. Ώσπου τη τελευταία φορά, καθώς ήμουν στο πλάι ήρθε μπροστά μου και ένιωσα να μου πιέζει τις παλάμες προς τα πίσω. Νευρίασα με την κατάσταση, αγανάκτησα και βρήκα το κουράγιο και πίεσα εγώ με νεύρα τα δικά του «χέρια». Τότε έφυγε και ξύπνησα ακούγοντας ακόμη και την εξώπορτα να κλείνει, ενώ δεν υπήρχε κανείς στο σπίτι. Το γελοίο ήτανε ότι είχα νευριάσει τόσο πολύ που παρακαλούσα εκείνη τη στιγμή να έρθει ξανά αποφασισμένη να «του κάνω κακό» . Δηλαδή αν ήταν άνθρωπος θα τον πλάκωνα στο ξύλο. :D Με αυτό το σκεφτικό δηλαδή.
Μέσα σε όλα αυτά, σκέφτηκα τον Jonathan Bright όπου έχει ασχοληθεί πολύ με τον σκιώδη εισβολέα και είπα να του μιλήσω. Ο ίδιος μου είπε ότι ίσως να ήτανε κάποια Incubus/Succubus κατάσταση. Μην έχοντας ξανά ακούσει για αυτό έψαξα να βρω τι είναι. Βρήκα τελικά ότι είναι κάτι δαιμόνια που πηγαίνουν αντίστοιχα σε άντρα η σε γυναίκα καθώς κοιμούνται και επειδή δεν θυμάμαι ακριβώς τι έλεγε παρακάτω και για να μην κάνω κάποιο λάθος σου παραθέτω σχετικό link για να μάθεις κι εσύ. :)
Πάντως όπως κατάλαβα με την εμπειρία μου, μόλις δείξεις τσαμπουκά δε σε ξαναενοχλούν. ;)

http://en.wikipedia.org/wiki/Incubus

lucid
30-04-07, 16:24
Μέσα σε όλα αυτά, σκέφτηκα τον Jonathan Bright όπου έχει ασχοληθεί πολύ με τον σκιώδη εισβολέα και είπα να του μιλήσω. Ο ίδιος μου είπε ότι ίσως να ήτανε κάποια Incubus/Succubus κατάσταση.

Tα Incubus/Succubus σε "παρενοχλούν" σεξουαλικά δεν μένουν μονάχα στο κλασικό φαινόμενο της πίεσης και του να μη μπορείς να ξυπνήσεις και όλα τα σχετικά του φαινομένου της μόρας αν και όπως λένε είναι μορφές που πέρνει η μόρα.

labros
30-04-07, 17:58
Προσωπικά, είχα μια φορά (καλύτερα που ήταν μια.....) την εμπειρία να νιώσω κάτι παρόμοιο. Σ' ένα κανάλι της οκάς έβλεπα μια εκπομπή κατά τις 02:00 για μυστήρια, πνεύματα, φαντάσματα. Λόγω της φοβερής παρουσίασης του δημοσιογράφου (άπαικτος ο μπαγάσας!!!) ένιωσα λίγο περίεργα. Ένα ρίγος, ένα τρέμουλο, μια δροσία, τι να πω. Δεν έδωσα σημασία, ώσπου άκουσα δυο φορές το όνομά μου, μακρόσυρτα και στο τέλους του να τονίζεται το σσσσσσ. Πετάχτηκα πάνω από το κρεβάτι και άρχιζα να βρίζω άσχημα προς όλες τις κατευθύνσεις. Είχα πάρει και μια στάση αλά Bruce Lee :-) :-)
Τελικά ήταν απλά η φαντασία μου λόγω της έντασης της εκπομπής! Δεν ήταν τίποτα απολύτως, μια χαρά κοιμήθηκα και δυο χαρές ξύπνησα.
Μη σας φανεί αστείο ή γελοίο. Ακόμα και αν κάποιος έχει φάει αργά το βράδυ και βαριά είναι παράγοντας σημαντικός!!

nikos_210
30-04-07, 21:38
Απλά θα ήθελα να πω πως δεν είδα κάτι που να με φόβησε πριν(π.χ. καποια ακπομπή, καποια ταινία). Πολλες φορές έχω νοιώσει αυτήν την σκιά αλλά δεν τρόμαξα τόσο πολύ. Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν η φωνή που άκουσα.

melian
30-04-07, 23:59
Μάλλον η εμπειρία είναι μια ακόμα περίπτωση της σκιάς. Μια ακόμα υπόθεση που κάνω εγώ, γιατί μόνο με υποθέσεις μπορούμε να μιλάμε σε μια τέτοια περίπτωση, είναι ότι ίσως αυτό που νομίζεις ότι άκουσες να είναι καθαρά δημιούργημα της φαντασίας σου. Ίσως αν θες ο εγκέφαλός σου να μετέφρασε με τέτοιο τρόπο αυτό που σου συνέβη, αυτό που αισθάνθηκες που να σε έκανε να πιστεύεις ότι άκουσες αυτή τη φωνή. Ίσως αυτό που ένιωθες μέσα σου με κάποιο μηχανισμό να προβλήθηκε προς τα έξω.

Πολλές φορές όταν βρισκόμαστε σε κατάσταση φόβου και πανικού ερμηνεύουμε τα πράγματα πολύ διαφορετικά από τι όταν είμαστε σε μια πιο χαλαρή κατάσταση. Το ευχάριστο είναι ότι αυτό που βίωσες εκείνο το βράδυ δε σε ξαναεπισκέφτηκε, έτσι δεν είναι;

Deepest_Emotion
01-05-07, 00:48
Tα Incubus/Succubus σε "παρενοχλούν" σεξουαλικά δεν μένουν μονάχα στο κλασικό φαινόμενο της πίεσης και του να μη μπορείς να ξυπνήσεις και όλα τα σχετικά του φαινομένου της μόρας αν και όπως λένε είναι μορφές που πέρνει η μόρα.

Δεν το ξέρω φίλη lucid. Ο Jonathan Bright μου είπε μια εκδοχή χωρίς να είναι σίγουρος και απλά το είπα κι εγώ εδώ μήπως βοήθησει. Έτσι είναι με τα Incubus/Succubus, αλλά σκέφτηκα οτι ίσως να μένουν και στην πίεση μερικές φορες. Επίσης, τώρα που το θυμήθηκα, ναι, ο Jonathan Bright, μου είπε οτι παίζει και να είναι κάποια μορφή της μόρας.

lucid
01-05-07, 10:00
Δεν το ξέρω φίλη lucid. Ο Jonathan Bright μου είπε μια εκδοχή χωρίς να είναι σίγουρος και απλά το είπα κι εγώ εδώ μήπως βοήθησει. Έτσι είναι με τα Incubus/Succubus, αλλά σκέφτηκα οτι ίσως να μένουν και στην πίεση μερικές φορες. Επίσης, τώρα που το θυμήθηκα, ναι, ο Jonathan Bright, μου είπε οτι παίζει και να είναι κάποια μορφή της μόρας.

Και εμένα ο Jonathan Bright με βοήθησε αρκετά και ένα μέλος από εδώ σε ένα μεταφυσικό (???) πρόβλημα που είχα παλαιότερα και ήμουν αρκετά μπερδεμένη...

Αν δεν ήταν αυτοί οι 2 ούτε και εγώ θα μπορούσα να πω αυτά που είπα πιο πάνω...ίσως να το είπα λίγο ξερά γιατί βιαζόμουν, δεν ήθελα να έρθω σε αντίθεση με αυτά που είπες απλά να τα διορθώσω γιατί λογικά θα ήσουν μπερδεμένη με τόσα πολλά που άκουσες και διάβασες ... :)

Πάντως ότι λέει ο Jonathan Bright δεν είναι συμπεράσματα της στιγμής....έχει ψαχτεί αρκετά για να σου πει κάτι...

Deepest_Emotion
01-05-07, 16:23
ίσως να το είπα λίγο ξερά γιατί βιαζόμουν, δεν ήθελα να έρθω σε αντίθεση με αυτά που είπες

Όχι φίλη lucid, δεν το πήρα έτσι, απλά εξήγησα το σκεπτικο μου και ίσα - ίσα με βοήθησες να θυμηθώ και μια διευκρίνηση :)

Tranceaddict23
02-05-07, 14:45
Γεια σας. Ειμαι νεος στο φορουμ σας αν και παρακολουθω εδω και πολυ καιρο τις συζητησεις σας και τα θεματα σας και θελω να σας δωσω συγχαρητηρια για το εργο που επιτελειτε σε αυτο το "θαυμασιο" κοσμο που ζουμε. Αφορμη για αυτο το μηνυμα ειναι διαφορα μηνυματα που διαβαζω οπως το "αυτο με φοβισε πολυ" και πολλα αλλα που εχουν να κανουν με διαφορα περιεργα του υπνου. Αυτο που θελω να πω ειναι οτι πολλα απο τα φαινομενα που ακουμε οπως πχ (παραλυση,παραισθησεις, μαυρες σκιες , σφικσιματα στο στηθος, αισθηση αιωρησης, διαφορα μυθικα οντα) κλπ εξηγουνται αρκετα με το φαινομενο της παραλυσης πραγμα που μου συμβαινει καθε νυχτα σχεδον και το οποιο ειναι κατι το αρκετα φυσιολογικο και πανω απο ολα ακινδυνο. το σωμα λιγο πριν να κοιμηθει αλλα και πιο μετα στο τελευταιο σταδιο του υπνου (το REM). Με απλα λογια στο REM ειμαστε ολοι κυριολεκτικα παραλυτοι (σωματικα). Ενα τμημα του εγκεφαλου στελνει σημα στα μερη του εγκεφαλου που ασχολουνται με τιν κινηση (motor skills). Αυτο γινεται για να μας προστατεψει ο οργανισμος μας απο το να δρουμε στα ονειρα μας (μηχανισμος ο οποιος πιθανον να μην δουλευει στους υπνοβατες). Τωρα υπαρχει περιπτωση καπιος να γινει συνειδητος πριν ακομα ξαναρχισει η διαδικασια της κινησης. Ετσι νιωθει καπιος οτι ειναι κυριολεκτικα παραλυτος.

Τωρα ομως αυτο εχει αλλες προεκτασεις. Την ιδια ωρα της παραλυσης γινονται αυτο που λεμε υπναγωγικες η υπνοπομπικες παραισθησεις δηλαδη καποιος μπορει να ακουει φωνες η να δει μια μαυρη σκια η ακομα κατι πολυ συνηθισμενο, να νιωθει ενα εντονο βαρος στο στηθος.
Το φαινομενο της παραλυσης διαρκει ελαχιστο χρονικο διαστημα και ειναι κατι απολυτα ακινδυνο.Ομολογω, οτι για καπιον που δεν τα γνωριζει ολα αυτα και του τυχει, ειναι απο τις πιο τρομακτικες εμπειριες που μπορει να εχει καποιος. Επισης μπορει να δωσει λανθασμενες ερμηνειες σε φαινομενα απολυτως φυσιολογικα και επιστημονικα, να δωσει ερμηνεια μεταφυσικη (χωρις αυτο να σημαινει οτι αποκλειω το μεταφυσικο).

Αυτο το φαινομενο μπορει να υπαρξει σε διαφορες παραλλαγες αλλα δεν ειναι τιποτε αλλο παρα λανθεμενες εντυπωσεις του εγκεφαλου σε ερεθσιματα, ετσι προκαλουνται οι παραισθησεις αφου ετσι κι αλλιως ο εγκεφαλος δεν εχει "ξυπνησει" εντελως ακομα.

Το φαινομενο της παραλυσης συμβαινει σηνυθως σε ανθρωπους αγχωδεις, με ανησυχο υπνο, και ασταθη ωραρια υπνου. Το φαινομενο αυτο υπαγεται στις διαταραχες υπνου στα βιβλια της ψυχολογιας κατω απο το ονομα sleep paralysis. Λεγεται επισης και False awakening. Σας ευχαριστω και ζητω συγνωμη για το μακροσκελη post.

lucid
02-05-07, 18:22
Με απλα λογια στο REM ειμαστε ολοι κυριολεκτικα παραλυτοι (σωματικα). Ενα τμημα του εγκεφαλου στελνει σημα στα μερη του εγκεφαλου που ασχολουνται με τιν κινηση (motor skills). Αυτο γινεται για να μας προστατεψει ο οργανισμος μας απο το να δρουμε στα ονειρα μας (μηχανισμος ο οποιος πιθανον να μην δουλευει στους υπνοβατες). Τωρα υπαρχει περιπτωση καπιος να γινει συνειδητος πριν ακομα ξαναρχισει η διαδικασια της κινησης. Ετσι νιωθει καπιος οτι ειναι κυριολεκτικα παραλυτος.

Τωρα ομως αυτο εχει αλλες προεκτασεις. Την ιδια ωρα της παραλυσης γινονται αυτο που λεμε υπναγωγικες η υπνοπομπικες παραισθησεις δηλαδη καποιος μπορει να ακουει φωνες η να δει μια μαυρη σκια η ακομα κατι πολυ συνηθισμενο, να νιωθει ενα εντονο βαρος στο στηθος.
Το φαινομενο της παραλυσης διαρκει ελαχιστο χρονικο διαστημα και ειναι κατι απολυτα ακινδυνο.Ομολογω, οτι για καπιον που δεν τα γνωριζει ολα αυτα και του τυχει, ειναι απο τις πιο τρομακτικες εμπειριες που μπορει να εχει καποιος.

Tranceaddict23 τα έχω ξαναδιαβάσει αυτά που γράφεις και δεν είναι ότι δεν με προβλημάτισαν...
Αλλά στο φαινόμενο της Μόρας μπορείς να μου εξηγήσεις γιατί ΟΛΟΙ βλέπουν το ίδιο πράγμα είτε αυτό έχει τη μορφή κουκουλοφόρου (η πιο συχνή μορφή είναι αυτή αν δεν κάνω λάθος) είτε τερατόμορφης σκιάς.Πάντα είναι μαύρο και κανείς δεν μπορεί να διακρίνει πρόσωπο παρά μόνο την αίσθηση ότι τον κοιτάει...και μετα το κλασικο φαινόμενο του να μη μπορείς να κουνηθεις...που συνήθως αφού έχεις δει τη σκιά το παθαίνεις....
Γιατί όταν βλέπεις εφιάλτη και πετάγεσαι τότε μπορείς να κουνηθείς?Τότε η παράλυση του ονείρου δεν ισχύει?
Μακάρι να μην είναι πνεύμα ή ότι άλλο είναι τελοσπαντων αλλά......τόση σύμπτωση πια???

Tranceaddict23
02-05-07, 22:36
Το φαινομενο της μορας ειναι κατι που το εχω ακουσει κ εγω στα πλαισια των ερευνων π εχω κανει στην παραλυση υπνου. Η μορα ειναι κ αυτη μια απο τις συνηθισμενες παραισθησεις π βλεπει καποιος οταν βρισκεται σε παραλυση.Εκτος απο αυτη συνηθως ο κοσμος βλεπει κ μαυρες η πρασινες σκιες η μια οντοτητα να τον πιεζει στο στηθος.Τις περισσοτερες φορες καποιος ακουει την οντοτητα αλλα δεν μπορει να την δει η βλεπει μονο τη σκια της.Οταν η οντοτητα προσπαθει να ερθει σε επαφη με το ατομο, το ατομο αμεσως ξυπνα. Εμενα μου τυγχαινει καθε μερα σχεδον αλλα εφ οσον ξερω τι ειναι δεν με ενοχλει πλεον και ουτε με φοβιζει καν.Ξερω οτι θα παραμεινω παραλυτος για λιγο μπορει να δω η να ακουσω διαφορα αλλα οταν ειμαι απολυτα ψυχραιμος υπαρχουν φορες π δεν βλεπω ουτε ακουω τιποτε το τρομακτικο.Απλα ολη η διαδικασια ειναι μια μειξη υποσυνειδητων προβολων, υπναγωγικων παραισθησεων κ μια καθαρα φυσιολογικης διαδικασιας στην κατασταση παντα του REM.

Η αληθεια να λεγεται οτι ειναι κατι αρκετα το παραξενο αλλα αν το αναλυσετε απο τη σκοπια της κλινικης ψυχολογιας η της νευροψυχιατρικης μπορειτε να αναλυσετε αυτα τα φαινομενα κ να τα αποδειξετε πανω απο ολα χωρις να χρειαζεται μεταφυσικες εικασιες κ ημιμαθεις εξηγησεις κ ιδιως να μην καλλιεργειται κ ενας φοβος ο οποιος να ριζωνει στο υποσυνειδητο κ να μας επηρεαζει εκει π δεν χρειαζεται. Ανθρωποι με διαρκους ενασχολησης με μεταφυσικα φαινομενα καποτε φτανουν σε καταστασεις ψυχωσης, διαχωρισμου του εγω απο την πραγματικοτητα, κ σε καταστασεις σχιζοειδους διαταραχης.Τετιου ειδους ανθρωποι ειναι αυτοι π βρισκουν διεγερση μονο με ενασχολησεις μεταφσυικες κ με ενα παθολογικο τροπο μη αντιμετωπισης της πραγματικοτητας(που οντως ειναι σκληρη). Φυσικα αυτες οι περιπτωσεις ειναι σπανιες, απλα αυτο που θελω να πω ειναι οτι πρπει να ειμαστε πολυ κριτικοι γυρω απο ολα αυτα και να μην ξεγελιομαστε ευκολα.Παρολα αυτα θελω να πω επισης οτι δεν απορριπτω τιποτα το μεταφυσικο.πραγματι υπαρχουν φαινομενα π με εχουν αφησει με το στομα ανοιχτο και ειχα βγαλει το σκασμο. :) :) Ευχαριστω.

Deepest_Emotion
03-05-07, 01:12
Γεια σου Tranceaddict23. Σέβομαι και δέχομαι την άποψη σου και με αυτό που θα πω δε θέλω να έρθω σε αντιπαράθεση μαζί σου. Διάβασα προσεκτικά αυτά που είπες και σκέφτηκα, ότι ναι, πιο πολλές οι πιθανότητες είναι να είναι όπως τα λες και μου άρεσε. Όμως θυμήθηκα και κάτι που μου είχε συμβεί, το οποίο το αναφέρω σε άλλο post, στον Σκιώδη εισβολέα, όπου έχει σχέση με την «επίθεση της μόρας». Συγκεκριμένα η «επίθεση» έγινε στη μητέρα μου που κοιμότανε δίπλα μου, ενώ εγώ ήμουν ξύπνια και έβλεπα αυτό που γινότανε. Φυσικά με αυτό που λέω, δεν αποκλείω ότι περισσότερες φορές να συμβαίνει για τους λόγους που είπες, όπως οι άνθρωποι που ασχολούνται πολλοί με τα μεταφυσικά και παρασύρονται κτλ.

Και στα 2 ποστ σου λες την άποψη σου από επιστημονική πλευρά και στο τέλος λες πως δεν αποκλείεις τα μεταφυσικά φαινόμενα. Έτσι όπως το γράφεις μου δίνεις την εντύπωση ότι εννοείς πως υπάρχει μεταφυσικό σε πολλά πράγματα, εκτός όμως από τον ύπνο. Θα ήθελες να μου το εξηγήσεις καλύτερα, αν δεν κατάλαβα λάθος;

Επίσης αν θες βέβαια, μπορείς να μας πεις και αυτά που είδες και που σου συνέβησαν και σε έκαναν να μείνεις με ανοιχτό το στόμα. :)

Tranceaddict23
03-05-07, 02:44
Κοιταξε αγαπητη μου φιλη. Η αληθεια ειναι οτι ο υπνος δεν εχει απολυτως εξηγηθει επιστημονιικα.Υπαρχουν θεωριες μονο. Καποιες με στοιχεια και αλλες οχι.Για παραδειγμα ειναι δυσκολο να εξηγησεις ακομα και το πιο απλο,το γιατι κοιμομαστε, ποιος ο λογος.Ειναι δυσκολο να μετρηθουν ολα αυτα απο επιστημονικη πλευρα..Απλα επειδη ολα αυτα προκαλουν και καπως φοβο σε αυτους που ασχολουνται και ακουσα πολλα περι υπνου, στα οποια βρηκα απαντηση μεσα απο την ψυχολογια, και τις επιστημονικες μετρησεις.Τωρα ομως τι να σου πω? Οτι μπορω να εξηγησω το φαινομενο του οτι καποιος μπορει να βρισκεται ξαπλωμενος στο κρεβατι του κ μολις ξυπνησει να σου πει οτι βγηκε απο το σωμα του κ οτι μεσα στο αυτοκινιτο σου ειδε οτι εχεις ενα πρασινο αναπτηρα? :) ;) Ακομα και αν μελετας τον εγκεφαλο αυτου που κοιμαται με Pet scan παλι το μονο που μπορεις να βρεις ειναι οτι ονειρευεται,τιποτα παραπανω.

Αυτο ομως που με κανει ανησυχο οσο αφορα καποια φαινομενα που μελετησα ειναι ας παρουμε για παραδειγμα τις μεταθανατιες εμπειριες η τις εξωσωματικες εμπειριες.Πως μπορουμε να ερμηνευσουμε το γεγονος οτι μπορουμε να προκαλεσουμε εξωσωματικη εμπειρια τεχνητα με ηλεκτροδοτες οταν διεγειρουμε ενα σημειο του εγκεφαλου (το angular gyrus)? Μηπως σημαινει οτι η ολη εμπειρια βρισκεται μεσα στα πλαισια των νομων τ εγκεφαλου?Υποτιθεται οτι αν αποδειξουμε οτι υπαρχει εξωσωματικη εμπειρια σημαινει οτι αυτο που ονομαζουμε συνειδηση μπορει να υπαρξει χωρις τον εγκεφαλο, δηλαδη ειναι 2 πραγματα ξεχωριστα. Αν η συνειδηση ειναι προιον του εγκεφαλου τοτε πεθαινωντας ο εγκεφαλος δεν υπαρχει πιθανοτητα μεταθανατιας ζωης.
Επισης πως μπορουμε να ερμηνευσουμε το γεγονος οτι ολοι σχεδον οσοι εχουν μεταθανατιες εμπειριες βλεπουν καταστασεις οι οποιες πηγαζουν απο μια πληρως υποκειμενικη αντιληψη της ζωης που εζησαν και των εμπειριων τους? Γιατι ο Βουδιστης μεταθανατια να μην βλεπει το Ιησου χριστο (αφου ετσι κι αλλιως υποθετικα αυτος θα μας κρινει κ αυτος ειναι η Μοναδικη αληθεια) η τον Αγιο κυπριανο και βλεπει το Βουδα η καπιον αλλον φωτισμενο διδασκαλο της βουδιστικης θρησκειας? Γιατι ο χριστιανος να μην βλεπει τον Μωαμεθ η τον Αλλαχ κ κατι αντιστοιχο για τον Μουσουλμανο?

chaoticblue
03-05-07, 11:58
Καταρχήν καλωσήρθες Tranceaddict23. Θα ήθελα στο σημείο αυτό να μπω λιγάκι "σφήνα" στην συζήτηση γιατι κατι διάβασα που συζητάτε για τις εξωσωματικές εμπειρίες. Το οτι ενα συγκεκριμένο σημείο του εγκεφάλου το προκαλεί το είχα ακούσει παλιά σε ενα ντοκιμαντερ για το LSD. Δεν απαντάει ομως και πολλά πράγματα αυτό ουσιαστικά. Δες το ως εξής. Υποτίθεται οτι ψυχη και σώμα είναι "ενα" οσο τουλάχιστον περιπλανιόμαστε στον κόσμο της ύλης. Αυτο σημαινει οτι επικοινωνουν κατα μία εννοια μεταξυ τους. Αν λοιπον καποιος μου ελεγε οτι οταν θες ή συμβαίνει κατα τύχη να "βγεις" απο το σώμα, συμβαίνει ετσι απλα σαν ενα απλο "παφ" και βγήκες, δεν θα το πίστευα. Ουτε κι οτι οι περίφημες "ανασες" που κανει κανεις πριν, αν θελει να το πετύχει εσκεμένα απο μόνες τους βγάζουν εξω την ψυχη απο το σώμα. Είναι σαφες οτι κατι ενεργοποιούν (οι ανάσες). Προφανως λοιπόν το σημείο του εγκεφάλου που λες. Ομως απλα δηλαδή διδεται η εντολη της ¨αποχώρησης ή όπως αλλιως θες πες το. Σαν μοχλος αποδέσμευσης ενα πράγμα. Δεν σε δουλευω με ολα αυτα παρεπιπτώντως, όντως τα πιστεύω. Ειλικρινα αν μου λεγανε οτι με το ετσι θελω και χωρις καμία επιδραση σωματικής φύσεως η ψυχή αποδεσμεύεται του σώματος, δεν θα το πίστευα.

Edit: Αυτό που θέλω να πω είναι οτι τίποτα δεν εχει μόνο μία οψη, αυτην της λογικής. Υπάρχει στο νομισμα κι η οψη του "χαους" κι είναι κι η πιο όμορφη μαλιστα απο της δύο.

Tranceaddict23
07-05-07, 02:11
Πολυ λογικα αυτα π λες αγαπητε μου φιλε αλλα δεν μπορουμε να αγνοησουμε το γεγονος οτι καπιοι ανθρωποι γεννιουνται με αυτο το χαρισμα.Οι περισσοτεροι διασμοι στο χωρο της αναζητησης αναφερουν οτι τετοια περιστατικα τα ειχαν απο μικρα παιδια πχ εξωσωματικες εμπειριες,διοραση,ενοραση κλπ. Αρα αυτο σημαινει οτι καποια περιστατικα γινονται απολυτως φυσικα.Καποιοι αλλοι επισης μπορει να τους τυγχαινουν κ λογω αμαθειας να μην ξερουν τι τους συνεβηκε η τι τους συμβαινει κ να το μελετησουν, ατομα τα οποια δεν ηρθαν σε επαφη ποτε με το "μεταφυσικο". Φυσικα ολα αυτα οπως εχω προαναφερει σε αλλο Post ειναι πολυ δυσκολο να τα ερμηνευσεις ιδιως τα φαινομενα του υπνου. Πιστευω οτι ειναι πολυ δυσκολο να διακρινεις κ να προσδιορισεις ακριβως τι διαφορα πχ της εξωσωματικης εμπειριας κ του διαυγες συνειδητου ονειρου η τη διαφορα μιας παραισθησης που προβαλλεται κατω απο συνθηκες υπνου,υπνωσης και trance states, απο τη ζωντανη εικονα ενος οντος στον αστρικο κοσμο...Νομιζω πρεπει να αρχισουμε να αναζηταμε απαντησεις πρωτα απο τις νευροεπιστημες κ τις επιστημες που μελετουν την αντιληψη κ μετα να προχωρησουμε σε μεταφυσικες εικασιες..