PDA

Επιστροφή στο Forum : α.π. με τη βοήθεια ήχων stereo


solest
18-07-05, 01:59
Θα ήθελα να δώσω ορισμένες πρακτικές πληροφορίες για όσους ασχολούνται με α.π. Δεν ξέρω κατά πόσο έχετε ακούσει για την τεχνική hemi-sync (Robert Monroe) όμως από προσωπική εμπειρία πιστεύω ότι είναι κάτι που αξίζει ιδιαίτερης προσοχής. Η βασική ιδέα είναι ότι με τη χρήση ορισμένων ειδικών ήχων stereo είναι δυνατό να βοηθηθεί ο εγκέφαλος να αλλάξει κατάσταση (αλλαγή συχνότητας εγκεφαλογραφήματος). Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι με αυτούς τους ήχους είναι δυνατό να φτάσουμε πιο γρήγορα σε κατάσταση χαλάρωσης, διαλογισμού, αστρικής προβολής ή οτιδήποτε άλλο ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του ήχου. Δε θα επεκταθώ περισσότερο στη θεωρία. Ένα καλό site που έχω βρει που ασχολείται με το θέμα και προσφέρει ένα πρόγραμμα και ήχους (presets) για πειραματισμούς (το μόνο που χρειάζεται είναι ακουστικά stereo) είναι το www.bwgen.com. To πρόγραμμα έχει περιορισμένα presets και χρειάζεται registration, αλλά μπορείτε να δημιουργήσετε και δικά σας. Τελοσπάντων, το θέμα είναι ότι έτσι έχουμε μία σημαντική βοήθεια για την α.π. σε συνδυασμό με τις κλασσικές τεχνικές. Εστώ κι αν κάποιος δεν έχει ασχοληθεί με α.π. προηγουμένως το πρόγραμμα πιθανώς να τον οδηγήσει στην κατασταση μουδιάσματος και δονήσεων. Επίσης εάν πάρετε έναν μεσημεριανό υπνάκο μετά τη χρήση του πιθανώς να είναι λίγο “πικάντικος”. Τα παραπάνω τα αναφέρω από προσωπικές εμπειρίες. Επίσης αυτό το πρόγραμμα προσφέρει και άλλους ήχους (presets) που μπορεί να φανούν χρήσιμοι για χαλάρωση (π.χ. το meditation deep). Αν κάποιος είναι αρχάριος στην α.π. καλό είναι να μην το παρακανει γιατί ίσως εμφανιστούν κάποιες "παρενέργειες" στον ύπνο (δονήσεις ή ακούσιες α.π.). Διαβάστε πρώτα τις πληροφορίες στο bwgen.com. Ανεξαρτήτως αν το φαινόμενο είναι μέσα στο μυαλό μας ή όχι, η προσωπική σας εμπειρία έχει σημασία.

cosmictsak
20-07-05, 00:38
και τι ακριβώς σημαίνει το α.π.?

solest
20-07-05, 17:53
και τι ακριβώς σημαίνει το α.π.?
Είναι συντομογραφία για τον όρο αστρική προβολή (που χρησιμοποιείται και σε άλλα μέρη αυτού του forum). Τώρα το τι σημαίνει αστρική προβολή είναι μια άλλη ιστορία. Τα παραπάνω τα έγραψα για όσους θέλουν να περάσουν στην πράξη δημιουργώντας τον δικό τους υποκειμενικό ορισμό μέσω πειραματισμού. Καλή η θεωρία, αλλά στο επίπεδο που βρισκόμαστε ακόμη δεν παύει παρά να είναι απλώς ένα σύνολο από αινιγματικές εμπειρίες ατόμων.

JustAnotherGoneOff
20-07-05, 23:35
Α...!!! Τι σχεση έχει το Α.Π. με το ψυχοακουστικό θέμα, δεν κατάλαβα. Μήπως είναι λάθος η ονομασία του τόπικ; Τι πάει να πει "ειδικοί ήχοι στέρεο"; Υπάρχουν και "ανειδίκευτοι ήχοι" στέρεο; Δηλαδή, ο Χέρμπερτ φον Κάραγιαν, καραγκιόζης ήταν που εξομοίωνε τη μουσική με την τεχνολογία σε καθαρά πραγματολογικό επίπεδο κι όχι σε επίπεδο αστρικής ψευδομεταρσιώσεως υφολογικών αερολογικών editorial πολλών περιοδικών του χώρου;

Συγγνώμη, έχω Α.Π. όταν ακούω Μπαχ. Όχι επειδή ο Μπαχ παίζει στέρεο, που ήξερε αυτός από στερεοφωνικά στην εποχή του.

solest
21-07-05, 07:39
Λοιπόν, ιδού μια μια πιο αναλυτική περιγραφή της παραπάνω θεωρίας (ήλπιζα ότι όποιος ενδιαφερόταν θα κοίταζε στο site που προανέφερα αλλά τελοσπάντων):
Όπως πιθανώς θα ξέρετε, ο εγκέφαλος εμφανίζει ορισμένες συχνότητες «λειτουργίας» στο εγκεφαλογράφημα ανάλογα με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται (ύπνος, χαλάρωση, εγρήγορση) από 0,5Hz ως 30Hz. Όταν δεχθεί ένα ερέθισμα (π.χ. οπτικό ή ακουστικό) συγκεκριμένης συχνότητος, είναι πολύ πιθανό να συμβεί ταύτιση της συχνότητος λειτουργίας ολόκληρου του εγκεφάλου με τη συχνότητα του ερεθίσματος αυτού. Π.χ. ένα ερέθισμα συχνότητος 4 Ηz θα βοηθήσει τον εγκέφαλο να κινηθεί προς τα εκεί με αποτέλεσμα το άτομο να διευκολυνθεί στο να κοιμηθεί. (Επειδή από τα 4 Ηz και κάτω, ο εγκέφαλος είναι σε κατάσταση ύπνου). Ίσως μάλιστα εκεί να στηριζεται και η ιδέα του εκκρεμούς που χρησιμοποιούν οι υπνωτιστές, αλλά αυτό είναι μία άλλη υπόθεση.
Εν τω προκειμένω, αν το ερέθισμα είναι ακουστικό, επειδή το αυτί δεν αντιλαμβάνεται ήχους κάτω των 16Hz χρησιμοποιείται η εξής τεχνική:
Στο ένα αυτί παίζεται σταθερός ήχος ακουστής συχνότητος (π.χ. 500Hz) και στο άλλο, ήχος λίγο μεγαλύτερης συχνότητος (π.χ. 510Hz). Ο εγκέφαλος λαμβάνει ως ερέθισμα και τη διαφορά αυτών των δύο συχνοτήτων (εδώ τα 10Hz) πράγμα επιθυμητό για την καθοδήγησή του. (θυμίζει λίγο την έννοια του διακροτήματος στη Φυσική). Εδώ κολλάει και το «ειδικοί ήχοι stereo» που ανέφερα στον τίτλο κι όχι σε κάποιο είδος μουσικής.
Τώρα σε σχέση με την αστρική προβολή, πρέπει το άτομο να καταφέρει να μείνει σε μία κατάσταση ακριβώς πριν τον ύπνο χωρίς να χάσει τη συνειδητότητά του. Αυτό σημαίνει μία συχνότητα γύρω στα 5Hz στην οποία βοηθιέται να παραμείνει ο εγκέφαλος μέσω των παραπάνω ερεθισμάτων. (Στην πράξη, χρησιμοποιούνται ταυτόχρονα κι άλλες συχνότητες και ήχοι για βελτίωση του αποτελέσματος αλλά αυτά είναι τεχνικές λεπτομέρειες). Φυσικά είναι δυνατό να αναπαραχθούν κι άλλες καταστάσεις του εγκεφάλου με τις σωστές συχνότητες (όπως ο διαλογισμός και ακόμη και υποβοήθηση για συνειδητό ονείρεμα!). Λεπτομέρειες στο http://www.bwgen.com/theory.htm.

Βέβαια τα παραπάνω, σαν θεωρία, δεν τα έχω τεκμηριώσει πειραματικά μιας και χρειάζεται παρακολούθηση των ηλεκτρικών σημάτων του κεφαλιού την ώρα που το υποκείμενο ακούει τα συγκεκριμένης συχνότητος ερεθίσματα. (πάντως αν κάποιος έχει τον απαραίτητο εξοπλισμό, θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε αν όντως επηρρεάζεται η επικρατούσα συχνότητα λειτουργίας). Yπάρχουν sites που ισχυρίζονται ότι έχουν εκτελέσει το παραπάνω πείραμα με θετικά αποτελέσματα, αλλά δυστυχώς δεν μπορείς να εμπιστευτείς κάτι αν δεν το δεις ο ίδιος.

Ωστόσο από πρακτικής άποψης, η μέθοδος έχει πραγματικά, αληθινά αποτελέσματα!
Στον χώρο της αναζήτησης, λίγα είναι τα πράγματα που έχουν αποτέλεσμα όταν τα δοκιμάσει κανείς, και για το συγκεκριμένο -μιλώντας εκ προσωπικής πείρας- δεν έχω καμία αμφιβολία.

Σε ότι αφορά τα σχόλια του JustAnotherGoneOff, έχω να πω ότι η μέθοδος αυτή έχει σίγουρα κάτι παραπάνω από οποιαδήποτε μουσική στον τρόπο που επιδρά στους ανθρώπους. Εγώ τουλάχιστον δεν έχω Α.Π. όταν ακούω μουσική. Αυτά...

JustAnotherGoneOff
23-07-05, 00:15
ΣυγγνωμηΣτο ένα αυτί παίζεται σταθερός ήχος ακουστής συχνότητος (π.χ. 500Hz) και στο άλλο, ήχος λίγο μεγαλύτερης συχνότητος (π.χ. 510Hz). Ο εγκέφαλος λαμβάνει ως ερέθισμα και τη διαφορά αυτών των δύο συχνοτήτων (εδώ τα 10Hz) πράγμα επιθυμητό για την καθοδήγησή του. (θυμίζει λίγο την έννοια του διακροτήματος στη Φυσική). Εδώ κολλάει και το «ειδικοί ήχοι stereo» που ανέφερα στον τίτλο κι όχι σε κάποιο είδος μουσικής.
Συγχαρητήρια σας... Αναφερθήκατε σε ένα απλούστατο φαινόμενο χορδίσματος κιθάρας/πιάνου/βιολιού με "μεταφυσικο" χαρακτήρα... Δηλαδή, όλοι οι μουσικοί είναι "βλάκες" που τα κάνουν εδώ και 400 χρόνια αυτά που λες;

Προκαλώ όλους όσους παίζουν μουσικό όργανο να τοποθετηθούν στις δήθεν "μεταφυσικές" πτυχές του θέματος με τα "αστρικοπροβολικά" υποννοούμενα. Ειλικρινά, δεν βλέπω τίποτε το πρωτότυπο εκτός από την εντελώς άσχετη "μεταφυσικοποίηση" ενός θέματος που είναι κοινός τόπος εδω και 400 χρόνια ανάμεσα σε όλους τους μουσικούς.

JustAnotherGoneOff
23-07-05, 00:18
Πάντως, η σχέση Αστρικής Προβολής με τους Ειδικούς Ήχους Στέρεο είναι από τα άγραφα...

solest
23-07-05, 16:39
Αναφερθήκατε σε ένα απλούστατο φαινόμενο χορδίσματος κιθάρας/πιάνου/βιολιού

Προσωπικά, δεν γνωρίζω κανένα τρόπο χορδίσματος μουσικού οργάνου που να συμπίπτει με τα όσα είπα πιο πριν. Δηλαδή οι μουσικοί κάθονται για 15 λεπτά (τόσο περίπου χρειάζεται για να αλλάξει η συχνότητα «λειτουργίας» του εγκεφάλου) ακούγοντας ένα βιολί στο ένα αυτί κι ένα πιάνο στο άλλο (και μάλιστα με διαφορά στη συχνότητα) για να τα κουρδίσουν; Μάλλον όχι.

είναι από τα άγραφα...

Η τεχνική είναι πρόσφατη, και εφαρμόστηκε από τον Robert Monroe (hemi-sync). Όσοι ασχολούνται με θέματα συνειδητού ονειρέματος, προβολής κλπ, σίγουρα κάπου θα το έχουν δει γραμμένο. (π.χ: «Το Συνειδητό Ονείρεμα» του Δημ. Ευαγγελόπουλου.)

JustAnotherGoneOff
25-07-05, 23:17
Προκαλώ όλους τους αναγνώστες του παρόντος θέματος. Βάλτε στο στερεοφωνικό ένα κομμάτι και ακούστε το ως εξής: την πρώτη φορά με το δάχτυλο να κλείνει το ένα αυτί και την δεύτερη φορά στο ΙΔΙΟ κομμάτι με το δάχτυλο στο άλλο αυτί. Όσοι το πράξουν, θα καταλάβουν πολύ καλά τι θέλω να πω, κυρίως ποιές είναι ακριβώς οι ενστάσεις μου, τι Μονρόε και πρασινάλογα...

Pholarchos
26-07-05, 12:55
Προσωπικά, δεν γνωρίζω κανένα τρόπο χορδίσματος μουσικού οργάνου που να συμπίπτει με τα όσα είπα πιο πριν. Δηλαδή οι μουσικοί κάθονται για 15 λεπτά (τόσο περίπου χρειάζεται για να αλλάξει η συχνότητα «λειτουργίας» του εγκεφάλου) ακούγοντας ένα βιολί στο ένα αυτί κι ένα πιάνο στο άλλο (και μάλιστα με διαφορά στη συχνότητα) για να τα κουρδίσουν; Μάλλον όχι.
Η τεχνική είναι πρόσφατη, και εφαρμόστηκε από τον Robert Monroe (hemi-sync). Όσοι ασχολούνται με θέματα συνειδητού ονειρέματος, προβολής κλπ, σίγουρα κάπου θα το έχουν δει γραμμένο. (π.χ: «Το Συνειδητό Ονείρεμα» του Δημ. Ευαγγελόπουλου.)
Η τεχνική δεν είναι καθόλου πρόσφατη - εκτός κι αν το "πρόσφατη" καλύπτει τα τελευταία 30 χρόνια.
Ειδικά την τεχνική της συμβολής κυμάτων για να γίνουν αντιληπτοί υπόηχοι την δοκίμασα την περίοδο 1986-1987 μετά από κάποιο άρθρο στο Ανεξήγητο ενώ τα πειράματα του Μονρώ νομίζω ξεκινούν από τη δεκαετία του 1970 αν όχι πιο πριν...

solest
28-07-05, 18:38
Έχεις απόλυτο δίκιο.
Έγραψα πρόσφατη γιατί είχα στο μυαλό μου ένα χρονικό πλαίσιο 1000 ετών. Βέβαια θα μου πεις, τα ηλεκτρονικά αναπτύχθηκαν τα τελευταία 50 χρόνια οπότε τι νόημα έχει να μιλάμε για τόσο παλιά; Ωστόσο, κάπου είχα διαβάσει για τη χρήση κυμβάλων (των αποίων οι ήχοι δημιουργούσαν φαινόμενα συμβολής) από θιβετιανικούς μοναχούς που τους βοηθούσαν να μπούν σε κατάσταση διαλογισμού. Ίσως αυτές οι μέθοδοι είναι ο προπάππους της τεχνικής που αναφέρουμε σ' άυτό το topic (ίσως.)

Ευχαριστώ που πρόσθεσες λίγη τεκμηρίωση στο θέμα. Αλήθεια, οι δοκιμές σου με αυτή την τεχνική τελικά σε έπεισαν ή μήπως δεν κατέληξες σε αποτελέσματα;

Pholarchos
29-07-05, 08:11
Ευχαριστώ που πρόσθεσες λίγη τεκμηρίωση στο θέμα. Αλήθεια, οι δοκιμές σου με αυτή την τεχνική τελικά σε έπεισαν ή μήπως δεν κατέληξες σε αποτελέσματα;
Υπήρχαν αποτελέσματα, λιγότερο συνταρακτικά ίσως από τα προσδοκώμενα, αλλά ήταν μια ημιτελής προσπάθεια με "χειροποίητες" συσκευές - τις είχα φτιάξει μόνος μου - που δεν ήταν ακριβείας.
Δεν επιβεβαίωσα όλα όσα έλεγε ο Μονρώ ότι συμβαίνουν αλλά επιβεβαίωσα (για μένα) ότι πράγματι η τεχνική "αγγίζει" άγνωστα κουμπιά μέσα μας...

solest
29-07-05, 13:21
Σίγουρα, όταν χρησιμοποιείς "χειροποίητες" γεννήτριες συχνοτήτων τα πράγματα είναι πιο δύσκολα. Εύτυχώς, σήμερα οι υπολογιστές κάνουν εύκολα αυτή τη δουλεια και υπάρχουν διάφορα προγράμματα (όπως αυτό που αναφέρθηκέ στο πρώτο post) που παράγουν τις κατάλληλες συχνότητες. Ανάλογα με το τι θέλει να πετύχει κανείς, χρησιμοποιούνται συνδυασμοί συχνοτήτων (που παίζονται ταυτόχρονα) και ήχοι background (π.χ. λευκός θόρυβος) που έχουν καλύτερα αποτελέσματα από την απλή χρήση μίας μόνο συχνότητος.
Ωστόσο, η τεχνική αυτή είναι βοηθητική και χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με τις "κλασικές" μεθόδους για να έχει πραγματικά αποτελέσματα.

Archangelic
27-08-05, 06:21
Diladi gia na katafero na kano astriki proboli stin periptosi pou den exo fisiko talento 8a prepei :
a) Na exo 2 ixosistimata sto ena na paizo lala kai sto allo louloulou
i b) na exo pc me tin teleutaia le3i tis texnologias se programmata mixarismatos mousikis kai katanomis ixou sta akoustika (+ena krebati dipla na min mas piasei i astriki proboli sto podari) kai na katso 1-2 meronixta (stin kaliteri ean katexeis apo dauta) na ftia3o to mix .
i c) Na anapso kana dio stick (uakin8os pou exoune kai dinatotites euorias , i pikrodafni gnosti se olous) ena keraki , na 3aploso sto krebataki mou kai na arxiso tis anapnoes kai tis ilektrome8odous (etsi onomazo ego ta kimata pou pernane apo to soma ekeini tin stigmi).
Gia na doume , gia na doume ti 8a paro , ti 8a paro ? A to brika , tin kourtina noumero tria ....
Pantos filtate ean to ftia3eis to mixaki ego euxaristos na to kano d/l (download) kai na to akouso. Kali tixi :) .

metatron
20-09-05, 21:48
εχω κανει και εγω generate τετοιους ηχους δε χρειαζεται ειδικες γνωσεις να το πετυχεις ουτε ειδικα προγραμματα οπως εχει προαναφερθει το αποτελεσμα αλλαζει αναλογα με το ατομο εγω οντως ειχα πετυχει καποια πραγματα.

elf
11-11-05, 21:36
Συγχαρητήρια solest για την προσπάθειά σου και την έμπνευση που δίνεις. Εξ ορισμού, το ζήτημα είναι μεταφυσικό! Ο καθένας μπορεί να προσπαθήσει με όποιον τρόπο 'βλέπει' να πετύχει τον στόχο του, να βυθιστεί σε κατάσταση διαλογισμού. Προσωπικά πιστεύω, πως το θέμα των συχνοτήτων δεν είναι κλειδί αλλά ζητούμενο - δηλαδή, εξισώνω τον 'τέλειο συγχρονισμό' με την ευδαιμονία.

Φιλικούς Χαιρετισμούς

Παναγιώτης
31-03-06, 11:46
τελικά κατάφερε κανείς τίποτα;

Lost_In_Illusions
18-04-06, 11:15
Αν και τωρα βλεπω πρωτη φορα το topic και απο οτι βλεπω εχει δημουργηθει αρκετο καιρο πριν θα θελα να συμμετασχω λιγο με καποιες ερωτησεις. Πρεπει να πω πριν ξεκινησω οτι με το θεμα α.π δεν εχω ασχοληθει ποτε.
1) Ακομα να καταλαβω τι σχεση εχει η λεξη stereo με ολα αυτα. Απο οτι ξερω, σαν ηχοληπτης και μουσικος, stereo ειναι ο καταμερισμος ενος ηχιτικου σηματος σε δυο ηχεια για να εχουμε μια πιο ρεαλιστικη εικονα ενος μουσικου κομματιου (δηλαδη σαν να εχουμε το συγκροτημα μπροστα μας και να τους ακουμε αναλογα με την θεση που βρισκονται σε σχεση με το χωρο) μιας και ο ανθρωπος σε γενικες γραμμες ακουει στερεοφωνικα (left/right δηλαδη stereo) εχοντας δυο αυτια. Φυσικα το ανθρωπινο αυτι εχει μεγαλυτερο φασμα αντιληψεις ηχων και δεν περιοριζεται στο left/right γιατι μπορει να καταλαβει αν κατι ερχεται απο πανω, κατω, πισω κλπ οπως και συνδυασμους αλλα παμε αλλου με αυτο γιατι πια δεν μιλαμε για απλο stereo.
Οποτε δηλαδη εννοεις οτι καποιες ηχιτικες πηγες απλως βγαινουν απο ενα στερεοφωνικο συστημα;
2) Το επισημο ακουστικο φασμα του ανθρωπου ειναι 20hz-20khz. Κατω απο τα 20hz το ανθρωπινο αυτι, μεχρι ενα σημειο, αντιλαμβανεται (οχι ακουει) και παλι τον ηχο με διαφορους τροπους οπως ειναι οι κραδασμοι ή λογω των αρμονικων αυτων των συχοτητων που ειναι αντιστοιχες στο ακουστο φασμα. Ενα κλασσικο παραδειγμα ειναι το sub woofer που ενα πολυ καλο και πολυ ακριβο μπορει να φτασει και στα 4hz (τοσο χαμηλα αντιλαμβανομαστε τους κραδασμους απο το εδαφος, πανω στο σωμα μας αμα καθομαστε κοντα ή απενταντι του).
Οποτε για να καταλαβω βοηθαει αυτο το πραγμα στο να μας "νανουρισει" για πετυχουμε α.π;
Ρωταω αυτο γιατι ειναι γνωστο πως τετοιου ειδος συστηματα λογω των χαμηλων συχνοτητων σε συνδυασμο με τους κραδασμους προκαλουν μια αισθηση χαρας και ζαλης ωστε ετσι να καταφερνουν τον κοσμο που πηγαινει στα club να διασκεδαζει πιο ευκολα (για να παρει ενα παραπανω ποτο, να αποκτησει γρηγορια ευθημια ωστε να γινει το γνωστο νταραβερι στα μαγαζια αυτου του τυπου).
Αμα σκοπος αυτων των τεχνικων ειναι φτασει καποιος σε α.π τοτε πιστευω οτι ο καθενας χρησιμοποιει αυτο που τον χαλαρωνει οπως ο justanothergonoff τον μπαχ. Οπου μια μελωδια ευχαριστη (και θεικη οπως αυτες που γραφει ο μπαχ) σιγουρα βοηθαει περισοτερο να χαλαρωσεις απο ενα ντουυυυυυυυυυυυυυυ.
p.s Τεχνικες ηχου και επεξεργασιας του δεν κρυβουν τιποτα το μεταφυσικο πισω τους.

ane
25-09-06, 15:16
Αποτυχημενο παραδειγμα το βιολι και το πιανο για κουρδισμα.Υπαρχουν μηχανηματα,στις μερες μας,ειδικα για αυτη τη δουλεια.Και ο ηχος δεν οφειλεται μονο στο κουρδισμα.μην τρελαθουμε κιολας...

pooky
09-02-07, 00:26
Συγχαρητήρια για το φόρουμ και καλώς σας βρήκα.

Όντως οι ήχοι, (συνδυασμοί αυτών και τα λοιπά), μπορούν να επιφέρουν χαλάρωση σε βαθμό διαφορετικό στον κάθε ένα από εμάς.

Σειρήνες από οχήματα άμεσης βοηθείας (ειδικά πολλά μαζί) μπορούν αυτόματα να φέρουν κάποιον σε κατάσταση πλήρους χαλάρωσης ή ακόμα και ύπνωσης. Ψαλμοί, τραγούδια, μουσική, συνδυασμοί ήχων φύσης και τα λοιπά μπορούν να επιφέρουν ανάλογα αποτελέσματα, διαφορετικά από άνθρωπο σε άνθρωπο. Ειδικά τις ώρες τις νύχτας όπου οι διαφορετικοί και πάσης φύσεως θόρυβοι την ανθρώπινης δραστηριότητας παύουν και μια απόλυτη ηρεμία καλύπτει τα πάντα.

Αυτό το πιστεύω απόλυτα, απλά δείτε πόσοι δεν μπορούν να κοιμηθούν αν δεν ακούνε μουσική.

Άκρως ενδιαφέρων το προγραμματάκι που βρήκατε αγαπητοί φίλοι. Θα ελέγξω εις βάθος και θα επανέλθω με εντυπώσεις και σχόλια.