![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Θα ήθελα να δώσω ορισμένες πρακτικές πληροφορίες για όσους ασχολούνται με α.π. Δεν ξέρω κατά πόσο έχετε ακούσει για την τεχνική hemi-sync (Robert Monroe) όμως από προσωπική εμπειρία πιστεύω ότι είναι κάτι που αξίζει ιδιαίτερης προσοχής. Η βασική ιδέα είναι ότι με τη χρήση ορισμένων ειδικών ήχων stereo είναι δυνατό να βοηθηθεί ο εγκέφαλος να αλλάξει κατάσταση (αλλαγή συχνότητας εγκεφαλογραφήματος). Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι με αυτούς τους ήχους είναι δυνατό να φτάσουμε πιο γρήγορα σε κατάσταση χαλάρωσης, διαλογισμού, αστρικής προβολής ή οτιδήποτε άλλο ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του ήχου. Δε θα επεκταθώ περισσότερο στη θεωρία. Ένα καλό site που έχω βρει που ασχολείται με το θέμα και προσφέρει ένα πρόγραμμα και ήχους (presets) για πειραματισμούς (το μόνο που χρειάζεται είναι ακουστικά stereo) είναι το www.bwgen.com. To πρόγραμμα έχει περιορισμένα presets και χρειάζεται registration, αλλά μπορείτε να δημιουργήσετε και δικά σας. Τελοσπάντων, το θέμα είναι ότι έτσι έχουμε μία σημαντική βοήθεια για την α.π. σε συνδυασμό με τις κλασσικές τεχνικές. Εστώ κι αν κάποιος δεν έχει ασχοληθεί με α.π. προηγουμένως το πρόγραμμα πιθανώς να τον οδηγήσει στην κατασταση μουδιάσματος και δονήσεων. Επίσης εάν πάρετε έναν μεσημεριανό υπνάκο μετά τη χρήση του πιθανώς να είναι λίγο “πικάντικος”. Τα παραπάνω τα αναφέρω από προσωπικές εμπειρίες. Επίσης αυτό το πρόγραμμα προσφέρει και άλλους ήχους (presets) που μπορεί να φανούν χρήσιμοι για χαλάρωση (π.χ. το meditation deep). Αν κάποιος είναι αρχάριος στην α.π. καλό είναι να μην το παρακανει γιατί ίσως εμφανιστούν κάποιες "παρενέργειες" στον ύπνο (δονήσεις ή ακούσιες α.π.). Διαβάστε πρώτα τις πληροφορίες στο bwgen.com. Ανεξαρτήτως αν το φαινόμενο είναι μέσα στο μυαλό μας ή όχι, η προσωπική σας εμπειρία έχει σημασία.
The bugs of the universe dissolve the illusion. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη solest : 23-07-05 στις 16:47 Αιτία: διόρθωση τίτλου |
|
||||
|
||||
![]()
και τι ακριβώς σημαίνει το α.π.?
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|||
|
|||
![]()
Α...!!! Τι σχεση έχει το Α.Π. με το ψυχοακουστικό θέμα, δεν κατάλαβα. Μήπως είναι λάθος η ονομασία του τόπικ; Τι πάει να πει "ειδικοί ήχοι στέρεο"; Υπάρχουν και "ανειδίκευτοι ήχοι" στέρεο; Δηλαδή, ο Χέρμπερτ φον Κάραγιαν, καραγκιόζης ήταν που εξομοίωνε τη μουσική με την τεχνολογία σε καθαρά πραγματολογικό επίπεδο κι όχι σε επίπεδο αστρικής ψευδομεταρσιώσεως υφολογικών αερολογικών editorial πολλών περιοδικών του χώρου;
Συγγνώμη, έχω Α.Π. όταν ακούω Μπαχ. Όχι επειδή ο Μπαχ παίζει στέρεο, που ήξερε αυτός από στερεοφωνικά στην εποχή του. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη JustAnotherGoneOff : 20-07-05 στις 23:42 |
|
|||
|
|||
![]()
Λοιπόν, ιδού μια μια πιο αναλυτική περιγραφή της παραπάνω θεωρίας (ήλπιζα ότι όποιος ενδιαφερόταν θα κοίταζε στο site που προανέφερα αλλά τελοσπάντων):
Όπως πιθανώς θα ξέρετε, ο εγκέφαλος εμφανίζει ορισμένες συχνότητες «λειτουργίας» στο εγκεφαλογράφημα ανάλογα με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται (ύπνος, χαλάρωση, εγρήγορση) από 0,5Hz ως 30Hz. Όταν δεχθεί ένα ερέθισμα (π.χ. οπτικό ή ακουστικό) συγκεκριμένης συχνότητος, είναι πολύ πιθανό να συμβεί ταύτιση της συχνότητος λειτουργίας ολόκληρου του εγκεφάλου με τη συχνότητα του ερεθίσματος αυτού. Π.χ. ένα ερέθισμα συχνότητος 4 Ηz θα βοηθήσει τον εγκέφαλο να κινηθεί προς τα εκεί με αποτέλεσμα το άτομο να διευκολυνθεί στο να κοιμηθεί. (Επειδή από τα 4 Ηz και κάτω, ο εγκέφαλος είναι σε κατάσταση ύπνου). Ίσως μάλιστα εκεί να στηριζεται και η ιδέα του εκκρεμούς που χρησιμοποιούν οι υπνωτιστές, αλλά αυτό είναι μία άλλη υπόθεση. Εν τω προκειμένω, αν το ερέθισμα είναι ακουστικό, επειδή το αυτί δεν αντιλαμβάνεται ήχους κάτω των 16Hz χρησιμοποιείται η εξής τεχνική: Στο ένα αυτί παίζεται σταθερός ήχος ακουστής συχνότητος (π.χ. 500Hz) και στο άλλο, ήχος λίγο μεγαλύτερης συχνότητος (π.χ. 510Hz). Ο εγκέφαλος λαμβάνει ως ερέθισμα και τη διαφορά αυτών των δύο συχνοτήτων (εδώ τα 10Hz) πράγμα επιθυμητό για την καθοδήγησή του. (θυμίζει λίγο την έννοια του διακροτήματος στη Φυσική). Εδώ κολλάει και το «ειδικοί ήχοι stereo» που ανέφερα στον τίτλο κι όχι σε κάποιο είδος μουσικής. Τώρα σε σχέση με την αστρική προβολή, πρέπει το άτομο να καταφέρει να μείνει σε μία κατάσταση ακριβώς πριν τον ύπνο χωρίς να χάσει τη συνειδητότητά του. Αυτό σημαίνει μία συχνότητα γύρω στα 5Hz στην οποία βοηθιέται να παραμείνει ο εγκέφαλος μέσω των παραπάνω ερεθισμάτων. (Στην πράξη, χρησιμοποιούνται ταυτόχρονα κι άλλες συχνότητες και ήχοι για βελτίωση του αποτελέσματος αλλά αυτά είναι τεχνικές λεπτομέρειες). Φυσικά είναι δυνατό να αναπαραχθούν κι άλλες καταστάσεις του εγκεφάλου με τις σωστές συχνότητες (όπως ο διαλογισμός και ακόμη και υποβοήθηση για συνειδητό ονείρεμα!). Λεπτομέρειες στο http://www.bwgen.com/theory.htm. Βέβαια τα παραπάνω, σαν θεωρία, δεν τα έχω τεκμηριώσει πειραματικά μιας και χρειάζεται παρακολούθηση των ηλεκτρικών σημάτων του κεφαλιού την ώρα που το υποκείμενο ακούει τα συγκεκριμένης συχνότητος ερεθίσματα. (πάντως αν κάποιος έχει τον απαραίτητο εξοπλισμό, θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε αν όντως επηρρεάζεται η επικρατούσα συχνότητα λειτουργίας). Yπάρχουν sites που ισχυρίζονται ότι έχουν εκτελέσει το παραπάνω πείραμα με θετικά αποτελέσματα, αλλά δυστυχώς δεν μπορείς να εμπιστευτείς κάτι αν δεν το δεις ο ίδιος. Ωστόσο από πρακτικής άποψης, η μέθοδος έχει πραγματικά, αληθινά αποτελέσματα! Στον χώρο της αναζήτησης, λίγα είναι τα πράγματα που έχουν αποτέλεσμα όταν τα δοκιμάσει κανείς, και για το συγκεκριμένο -μιλώντας εκ προσωπικής πείρας- δεν έχω καμία αμφιβολία. Σε ότι αφορά τα σχόλια του JustAnotherGoneOff, έχω να πω ότι η μέθοδος αυτή έχει σίγουρα κάτι παραπάνω από οποιαδήποτε μουσική στον τρόπο που επιδρά στους ανθρώπους. Εγώ τουλάχιστον δεν έχω Α.Π. όταν ακούω μουσική. Αυτά...
|
|||
|
|||
![]()
Συγγνωμη
Παράθεση:
Προκαλώ όλους όσους παίζουν μουσικό όργανο να τοποθετηθούν στις δήθεν "μεταφυσικές" πτυχές του θέματος με τα "αστρικοπροβολικά" υποννοούμενα. Ειλικρινά, δεν βλέπω τίποτε το πρωτότυπο εκτός από την εντελώς άσχετη "μεταφυσικοποίηση" ενός θέματος που είναι κοινός τόπος εδω και 400 χρόνια ανάμεσα σε όλους τους μουσικούς. |
|
|||
|
|||
![]()
Πάντως, η σχέση Αστρικής Προβολής με τους Ειδικούς Ήχους Στέρεο είναι από τα άγραφα...
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
|
|||
|
|||
![]()
Προκαλώ όλους τους αναγνώστες του παρόντος θέματος. Βάλτε στο στερεοφωνικό ένα κομμάτι και ακούστε το ως εξής: την πρώτη φορά με το δάχτυλο να κλείνει το ένα αυτί και την δεύτερη φορά στο ΙΔΙΟ κομμάτι με το δάχτυλο στο άλλο αυτί. Όσοι το πράξουν, θα καταλάβουν πολύ καλά τι θέλω να πω, κυρίως ποιές είναι ακριβώς οι ενστάσεις μου, τι Μονρόε και πρασινάλογα...
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Ειδικά την τεχνική της συμβολής κυμάτων για να γίνουν αντιληπτοί υπόηχοι την δοκίμασα την περίοδο 1986-1987 μετά από κάποιο άρθρο στο Ανεξήγητο ενώ τα πειράματα του Μονρώ νομίζω ξεκινούν από τη δεκαετία του 1970 αν όχι πιο πριν... |
![]() |
|
|