PDA

Επιστροφή στο Forum : νεφελιμ


thegeorge
04-07-08, 23:42
Οι Νεφελίμ ήταν μια προκατακλυσμιαία φυλή, που στη Βίβλο αναφέρονται ως γίγαντες. Ήταν, όπως λέγεται, τα παιδιά που γεννήθηκαν από τις «κόρες των ανθρώπων», και τους «Υιούς του Θεού». Είναι υψίστης σημασίας να σημειωθεί ότι αναφέρονται σχεδόν ταυτόχρονα με τη δήλωση του Θεού ότι θα κατάστρεφε τη γη με πλημμύρα και φαίνεται απ' αυτή τη σχέση ότι η επίδρασή τους στο ανθρώπινο γένος ήταν μια απ' τις βασικές αιτίες που προκάλεσαν την καταστροφή.

Διαβάζουμε στο βιβλίο της Γένεσις 6:1-7
1 Όταν οι άνθρωποι άρχισαν να αυξάνονται αριθμi τικά πάνω στη γη και γεννούσαν κόρες,
2 Οι γιοι του Θεού είδαν ότι οι κόρες των ανθρώπων ήταν όμορφες και παντρεύτηκαν όσες απ' αυτές διάλεξαν.
3 Τότε ο ΚΥΡΙΟΣ είπε, «Το Πνεύμα Μου δε θα μείνει με τον άνθρωπο για πάντα, καθώς αυτός είναι θνη τός. Οι μέρες του θα είναι εκατόν είκοσι χρόνια.»
4 Οι Νεφελίμ ήταν στη γη εκείνες τις μέρες - καθώς και μετά - όταν οι γιοι του Θεού πήγαν στις κόρες των ανθρώπων και έκαναν μαζί τους παιδιά. Ήταν οι ήρωες απ' τα αρχαία χρόνια, άντρες ξακουστοί.
5 Ο ΚΥΡΙΟΣ είδε πόσο μεγάλη είχε γίνει η κακία του ανθρώπου στη γη, και ότι κάθε διάθεση των σκέψεων της καρδιάς του ήταν πάντα μόνο πονηρή.

Οι Νεφελίμ ήταν μια φυλή γιγάντων που προέκυψε απ' τη σεξουαλική ένωση των υιών του Θεού (ενδεχομένως έκπτωτων αγγέλων) με τις κόρες των ανθρώπων. Μεταφρασμένο απ' τα Εβραϊκά κείμενα, το «Nephilim» σημαίνει «έκπτωτοι». Ήταν ξακουστοί για τη δύναμή τους, την ανδρεία τους, καθώς και μια μεγά λη ικανότητα για αμαρτίες.

Η προέλευση των Νεφελίμ ξεκινά με μια ιστορία των έκπτωτων αγγέλων. Ο Shemhazai (Σεμχαζάι), ένας υψηλόβαθμος άγγελος, ηγήθηκε μιας σχισματικής ομάδας αγγέλων που κατέβηκε στη γη για να καθοδηγήσει τους ανθρώπους στο δίκαιο δρόμο. Η καθοδήγηση αυτή συνεχίστηκε για μερικούς αιώνες, αλλά σύντομα οι άγγελοι άρχισαν να αποζητούν τις γήινες γυναίκες. Μέσα στη λαχτάρα τους, οι έκπτωτοι άγγελοι οδήγησαν τις γυναίκες στη μαγεία και τα ξόρκια, ζευγάρωσαν μαζί τους και δημιούργησαν υβριδικούς απογόνους. Η δύναμή τους ήταν αξιοθαύμαστη και οι ορέξεις τους τεράστιες. Αφού καταβρόχθισαν όλα τα αποθέματα του ανθρώπινου γένους, άρχισαν να καταναλώνουν και τους ίδιους τους ανθρώπους. Οι Νεφελίμ επιτίθονταν στους ανθρώπους και τους καταπίεζαν και ήταν η αιτία που προκάλεσε μαζική καταστροφή στη γη.

Δύο κείμενα ουσιαστικής σημασίας για την ιστορία των Νεφελίμ, η Βίβλος και οι Πάπυροι της Νεκράς Θάλασσας, αναφέρουν διάφορα ονόματα γι' αυτούς. Σε διάφορα κομμάτια παραθέτονται τα διαφορετικά είδη αυτών των γιγάντων. Αναφέρονται με πολλούς τρό πους, ως Enim, ή «Τρόμοι» (Γέν.14:5, Δευτ.2:1Ο), Rephaim, ή «Αυτοί που Προκαλούν Εξασθένιση» ή «Οι Νεκροί» (2
Σαμ.23:13, 1 Χρον.1Ι:15), Gibborim, ή «Γιγάντιοι Ήρωες» (Ιώβ 16:4), Zamzummim, ή «Επιτυχόντες» (Δευτ.2: 10), Anakim, ή «Μακρυλαίμηδες» (Δευτ.2:1Ο, Ιώβ 11:22, 14:15) και Awwim ή «Κατ αστροφείς» και «Φίδια».

Στα κείμενα αυτά αναφέρονται επίσης και άλλοι γίγαντες, όπως ο Γολιάθ (2 Σαμ.21: 19), ένας γίγαντας με δώδεκα δάχτυλα στα χέρια και δώδεκα στα πόδια, που αναφέρεται ως ένας απ' τους Rephaim (2 Σαμ.21 :20), κι ένας ψηλός Αιγύπτιος (1 Χρον.11 :23). Το κείμενο των Αριθμών 13:26-33 περιγράφει τους Νεφελίμ της Χαναάν που είδε ο Ιησούς και αργότερα άλλοι Εβραίοι κατάσκοποι. Επιπλέον, σύμφωνα με τις Ιουδαϊκές λαϊκές παραδόσεις, κάποιος απ' τους Νεφελίμ, ο Arba, έχτισε μια πόλη, τη Kiriath Arba, που ονομάστηκε έτσι απ' τον ιδρυτή της και σήμερα είναι γνωστή ως Χεβρώνα.

Η κακοήθεια των Νεφελίμ έφερε μαζί της κι ένα βαρύ φόρο αίματος. Το Γένεσις 6:5 αναφέρεται στη δια φθορά που είχαν επιφέρει οι Νεφελίμ ανάμεσα στους ανθρώπους και στους εαυτούς τους: «ο Κύριος είδε πόσο μεγάλη είχε γίνει η κακοήθεια του ανθρώπου στη γη ... » Η σατανική τους ανταρσία είχε ξεσηκώσει τόσο την οργή, όσο και τη λύπη του Θεού. Έτσι ο Θεός έστειλε τον άγγελο Γαβριήλ να ανάψει έναν εμφύλιο πόλεμο ανάμεσα στους Νεφελίμ.

Επέλεξε, επίσης, τον Ενώχ, έναν δίκαιο άνθρωπο, για να ενημερώσει τους έκπτωτους αγγέλους για την απόφαση που είχε πάρει γι' αυτούς και τα παιδιά τους. Ο Θεός δεν άφηνε καθόλου ήσυχους τους έκπτωτους αγγέλους, καθώς δεν μπορούσαν να σηκώσουν τα μάτια τους στον ουρανό και αργότερα επρόκειτο να αλυσοδεθούν. Το τέλος των Νεφελίμ ήρθε με τον πόλεμο που πυροδότησε ο Γαβριήλ, στον οποίο οι γίγαντες τελικά αφάνισαν ο ένας τον άλλο.

link http://en.wikipedia.org/wiki/Nephilim

Από το βιβλίο "Τα μυστικά του τρίτου Ναού του Σολομώντος" ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΑΠΑΔΑΚΗ
-------------------------
Η εδρα των Νεφελιμ βρισκεται στην ερημο Τακλα Μακαν, στην επαρχια Ξιν Γιανγκ, στην Βορεια Κινα. Το ονομα Τακλα Μακαν στην τοπικη γλωσσα σημαινει μπαινεις μεσα αλλα δεν βγαινεις εξω. Εκει λοιπον υπαρχει μια παναρχαια και τεραστιων διαστασεων πυραμιδα που στην κορυφη της καποτε υπηρχε ο ναος του Βααλ. Κατω λοιπον απο την αρχαια αυτη πυραμιδα η οποια ονομαζεται Λευκη Πυραμιδα, υπαρχει μια υπογεια πολιτεια που ονομαζεται Μαχ-Τανε που στην γλωσσα των Ναχρμπεν σημαινει Λευκη Πολιτεια. Το Λευκο Αδελφοτατο για το οποιο και οι γεροντες του Αγιου Ορους γνωριζουν. ειναι ουσιαστικα ενα 12μελες συμβουλιο το οποιο αποτελειται απο Νεφελιμ και αλλους αρχεγονες δαιμονες οι οποιο ειναι ο Αζαζελ, ο Αζαζελον, ο Αζαραντελ και ο Αζαελ. Στους τεσσερις αυτους δαιμονες-αγγελους, θα δοθει εξουσια να κανουν μεγαλες καταστροφες πανω στην γη στα εσχατα χρονια.

Σε συνδιασμο με την ιστορια και την προφητεια του Αγιο Ανδρεα
δες εδω http://www.inout.gr/showthread.php?t=16220
ο Αλεξανδρος εκλεισε τους Νεφελιμ, τα ρυπαρα εθνη δηλαδη, κατω απο πυλες (δηλαδη κατω απο την Λευκη Πυραμιδα) το 326π.χ. καθώς και πύλες που βρίσκονται στην Ινδια. Να τονισω οτι πυλες υπαρχουν και σε αλλα μερη της γης, οπως και στο Βορειο Πολο. Για την ακριβεια εκλεισε 72 βασιλεις οπως μας λεει ο Αγιος Ανδρεας. Αυτα λοιπον οι Βασιλεις ειναι που θα βγουν εξω στα εσχατα χρονια μαζι με τους ακολουθους τους και θα βασανιζουν το κοσμο. Δεν θα τον σκοτωνουν αλλα θα τον βασανιζουν μεχρι να δεχτουν το σφραγισμα. Ο Αγιος Ανδρεας μιλαει οτι η εξοσια τους πανω στην γη θα κρατησει για 660 ημερες ενω στο χωριο που ακολουθει απο την Αποκαλυψη γινεται λογος για 5 μηνες μονο, δηλαδη για 150 ημερες, γιατι ο κοσμος δεν θα αντεχει περισσοτερο. Φανταστείτε τι εχουμε να τραβηξουμε δηλαδη.

[Αποκάλυψη Κεφ. Θ΄10 : και εχουσιν ουρας όμοίας σκορπίοις και κέντρα, και εν ταίς ουραίς αυτών εξουσίαν εχουσι του αδικησαι τους ανθρώπους μηνας πέντε]

Αν διαβασετε στην προφητεια του Αγιου Ανδρεα, λεει πως Θά τρώνε ζωντανούς τούς άνθρώπους καί θά πίνουν τό αίμα τους. Θά καταβροχθίζουν έπίσης μέ μεγάλπ ηδoνή μύγες, βατράχους, σκυλιά καί κάθε άκαθαρσία. Άλλοίμονο στίς περιοχές, απ' οπου θά περάσουν!

Πανω σε αυτο εχω να σας πω οτι συμφωνα με πηγες, οι Νεφελιμ εχουν εκτροφεια κλωνοποιημενων ανθρωπων που τους χρησιμοποιουν σαν δουλους και σαν τροφη. Ξαφνιαζεστε ε; Για τους Νεφελιμ οι ανθρωποι δεν ειναι τιποτα αλλο απο εκτρεφομενα ζωα και στην γλωσσα τους μας λενε Γκοϊμ, που σημαινει καταναλωσιμος.

Οι Νεφελιμ, δεν μπορουν να βγουν απο τις πυλες, παρα μονο οι πολυ πνευματικα ισχυροι απο αυτους, οταν καποιος τους καλεσει οπως γινεται και με το καλεσμα απλων δαιμονων. Την επανοδο τους στη γη την ονομαζουν Μεγαλη Επιστροφη. Τις πυλες αυτες θα ανοιξει ο αντιχριστος στα εσχατα χρονια. Δεν ειναι τυχαιο που εχει ειπωθει οτι οι μαρτυρες αυτων των χρονων θα ειναι οι μεγαλυτεροι ολων των εποχων...

Τα ονοματα των 72 Βασιλειαδων ειναι τα ακολουθα: Βάαλ, Αγάρης, Βασσαγός, Μαρμπάς, Σαμιγκινά, Βαλεφόρ, Βαρβάτος, Αμούν, Μπουέρος, Παίμων, Γουσίων, Μπέλεθ, Σίτρι, Λεράζ, Μπάλαμ, Καμίων, Ελιγών, Βότις, Ζεπάρ, Βαθήν, Σάλλος, Μάραξ, Πούρσων, Ίπος, Ναβήριος, Αίημ, Γκλάσια Λαμπολάς, Μπιούν,Μπερίθ, Ρονοβέ, Φορνέας, Άσταρωθ, Φόρας, Ασμουδαίος, Γκεάπ, Φορφούρ, Μαρχωσιάς, Στόλας, Φοίνιξ, Χάλφας, Μάλφας, Ραούμ, Φωκαλόρ, Βεπάρ, Σαξ, Σαμπνόκ-Ρα, Βινέ, Μπιφρόνς, Βουάλ, Χααγκεντί, Κροσσέλ, Φουρκάς, Μουρμούρ, Ορομπάς, Γκρεμορύ, Οσέ, Αλλόκες, Οριάς, Βαπουλά, Ζαγκάν, Βαλάκ, Αντράλ, Χαουρές, Ανδρέαλφος, Κιμεγές, Αμδουσιάς, Βελιάλ, Ντεκαράμπια, Αμύ, Σήρε, Δανταλίων και Ανδρομάλιος.

Κάθε ενας απο αυτους διευθυνει και ενα συγκεκριμενο τομεα πανω στην γη, απο τις θετικες επιστημες μεχρι τις βιομηχανιες καλληντικων και ρουχων. Ελεγχουν την show biz, την πορνεια, τα ναρκωτικα μεχρι τις παιδικες τροφες. Τιποτα δεν δοιηκειται απο τις κυβερνησεις μας. Οι πολιτικοι που τις αποτελουν ειναι απλα μαριονετες και εκτελουν τις εντολες τους. Θελετε πραγματι να δειτε τι σημαινει μαριονετα; Δειτε το ακολουθο βιντεο και πως εμφανιζεται ο Bill Clinton, στην διαρκεια διαλλείματος συνεντευξης κατα το μακιγιαρισμα και τρελαθειτε....δεν αντιδρα... http://www.youtube.com/watch?v=t3duEgdlkug

Θελετε τωρα να δειτε πως οι Νεφελιμ ζουν αναμεσα μας; Οριστε λοιπον...
Οι Νεφελιμ καταλαμβανουν σωματα ανθρωπων. Οι Νεφελίμ που «ζουν ανάμεσά μας» είναι χωρισμένοι σε δύο κλάδους. Στους διοικητικούς και στους παρατηρητές. Οι «διοικητικοί» προωθούν τα νομοσχέδια και τα διατάγματά τους στους δήθεν τόπους λήψης αποφάσεων, στα ελεγχόμενα κοινοβούλια και τον ΟΗΕ και τους άλλους διεθνείς οργανισμούς. Λέω ελεγχόμενα κοινοβούλια, επειδή υπάρχουν και εκείνα στα οποία ο έλεγχος δεν είναι απόλυτος.

Οι παρατηρητές, που είναι και οι περισσότεροι, συμμετέχουν στα κέντρα αποφάσεων σε όλο τον κόσμο και κυρίως ζούν σαν απλοί πολίτες σε όλη την υφήλιο για να αφου κράζονται τον πραγματικό παλμό των λαϊκών μαζών. Μπορεί να είναι ο γείτονας της διπλανής πόρτας, ο φούρναρης της γωνίας, ο ταξιτζής που περνά από μπροστά μας, ο γιατρός που εμπιστευόμαστε και ούτω καθ' εξής.καλησπερα παιδιά, θα ήθελα την γνώμη σας για το θέμα αυτό!!!
άμα έχω βάλει το θέμα σε λάθος μέρος η admins ας το μεταφέρουν!
....τέλος θα σας παρακαλούσα να μου προτείνατε κανένα καλώ βιβλίο για μελέτη όσο αφορά την αρχαία ελλαδα και όχι μονό βεβαία.
και για να μην κάνουμε και διαφήμισή το mail μου είναι george.@windgr.blackberry.com

σας ευχαριστώ όλους εκ τον προτέρων να είστε πάντα καλά

thegeorge
04-07-08, 23:46
να τονίσω ότι έκοψα πολύ το κείμενο για να μπορέσω να το ανεβάσω!

ENDLESS JOURNEY
05-07-08, 08:14
Όταν θα σταματήσουν να τρέφονται απο τον φόβο των ανθρώπων , αλλά και μια σειρά άλλων αρνητικών αισθημάτων (ανασφάλεια, πικρία, οργή , εκδίκηση κ.α.), τότε θα αναγκαστούν να αναζητήσουν αλλού την τροφή τους .

Επιπλέον όλες αυτές οι αρνητικές οντότητες , έχουν εφεύρει έναν πολύ έξυπνο τρόπο για να δημιουργούν Χάος στην ζωή των θνητών.Δημιουργούν προβλήματα , ανασφάλειες , καλλιεργούν ανέφικτες προσδοκίες , μεγάλα όνειρα ,με αποτέλεσμα όλοι να αναζητούν και να μην βρίσκουν τον δρόμο προς την Αρμονία.

Τώρα το πως θα σταματήσουν να τρέφονται με όλα τα παραπάνω είναι πολύ απλό: όταν επικρατεί η Αγάπη στον Κόσμο, τότε όλα τα άλλα εξαφανίζονται.
Αγάπη λοιπόν , πρώτα για εμάς τους ίδιους , αλλά Αγάπη για τους συνανθρώπους μας.
Μόνο η Αγάπη είναι αληθινή, όλα τα άλλα είναι ψέμματα! :)

Το παρακάτω - σχετικό με το θέμα- κείμενο μου το έχω ήδη εμφανίσει στο συγκεκριμένο δικτυακό χώρο ,μπορείτε όμως να το διαβάσετε και στο παρακάτω λίνκ:
http://endless-journey.gr/gr_forum/viewtopic.php?t=250

Ποσειδώνιος
05-07-08, 08:30
Ας είναι καλά ο Λιακόπουλος που ήρθα και εγώ σε επαφή με αυτό το παραμύθι. Το χω ξαναπει τρελάινομαι για παραμύθια. Ίσως δεν άκουσα αρκετά μικρός.

Αναρωτιέμαι όμως ... Πως διατηρήθηκε η μνήμη για τους Ελοχίμ και τους Νεφελίμ; Σκέφτομαι ότι όλη η γραπτή ιστορία είναι σχετικά πρόσφατη σε σχέση με αυτούς. Η Βίβλος για παράδειγμα. Είναι μόνο 2500 αντε 3000 χρόνια παλιά. Τα γεγονότα όμως με τους Ελοχίμ Θα πρέπει να είναι αρκετά παλιότερα από κάθε αρχαιολογικό εύρημα που δείχνει κάποια τεχνολογική εξέλιξη ή εξελιγμένη σκέψη. Κάτι ακούγεται για 40000 χρόνια πριν. Χμ.

Ξέρετε σήμερα στην Κρήτη δεν υπάρχει ούτε ένας παίκτης Ασκομαντούρας κάτι σαν γκαίντα). Δεν υπάρχουν ούτε σοβαρές ηχογραφήσεις. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να αντιγράψουμε ένα όργανο και να κατασκευάσουμε ένα ίδιο. Οι τεχνικές παιξίματος όμως, χάθηκαν για πάντα
μαζί με τον τελευταίο οργανοπαίκτη πριν μερικές δεκαετίες.

Ο άνθρωπος ακόμα και σήμερα κατά πλειοψηφία (στον πλανήτη) δεν προλαβαίνει ούτε έχει την πολυτέλεια να ασχολείται με τίποτα άλλο από την επιβίωση του. Πως διατηρήθηκε λοιπόν η μνήμη για τους Ελοχίμ και τους Νεφελίμ με τόσες λεπτομέρειες και ονόματα.

Θα πρέπει όλοι να δεκτούν ότι αυτή η γνώση δόθηκε ή επινοήθηκε την εποχή που ο άνθρωπος είχε εξελιχθεί αρκετά ώστε να μπορεί να επιβιώνει άνετα , να έχει ελεύθερο χρόνο και έτσι να ασχολείται με ... υπαρξιακές αναζητήσεις.

Άρα όλα αυτά τα δήθεν "ιστορικά δεδομένα" μόνο διδακτικές ιστορίες προσφέρουν και έτσι πρέπει να τα βλέπουμε. Φοβάμαι επίσης ότι έτσι πρέπει να βλέπουμε την Θεογονία του Ησιόδου ή τα του Τίμαιου του Πλάτωνα και όλα αυτά που μιλούν για διάστημα ή Τάρταρα ή Ινδίες Λουκιανός, Νόνος κλπ). Μπορεί όντως οι Έλληνες θεοί να ήταν κάτι σαν ήρωες και να ευεργέτησαν τους υπόλοιπους συνανθρώπους τους. Δεν μπορεί όμως να αποδεικτεί ότι δεν ήταν και οτιδήποτε άλλο. Ή τι ακριβώς έκαναν. Ούτε και το ότι είναι τέκνα Ελοχίμ και ανθρωπόμορφα Νεφελίμ μπορούμε να δεκτούμε με κλειστά μάτια. Δεν μπορεί να υπάρχει συνέχεια στην διατήρηση της πληροφορίας αυτής για 40000 χρόνια.

Τώρα σε όσους αρέσουν ιστορίες που αποκαλύπτονται από όντα άλλων διαστάσεων... δεν χρειάζεται να προσπαθούν να συμπληρώσουν τα αρχαία παζλ. Αποκαλύψεις μεσοδιάστατων υπάρχουν και σήμερα. Παράδειγμα το βιβλίο της Ουράντια ή τα βιβλία της Μαρσινιακ που δέχεται αποκαλήψεις από τους πλειάδους. Φυσικά κάθε τι αρχαίο είναι διδακτικό. Όχι δίνοντας πληροφορίες αλλά προσθέτοντας αντίληψη και κατανόηση.

Εμένα η ιστορία με τα Νεφελίμ (μαζί με άλλα ερεθίσματα) με βοήθησε να συνειδητοποιήσω σε βάθος, την ανάρμοστη συμπεριφορά του ανθρώπου απέναντι στα ζώα. Εμείς είμαστε τα Νεφελίμ. Εμείς έχουμε στήσει ένα απέραντο εκτροφείο στον πλανήτη. Και ξέρετε τι με πειράζει ακόμα περισσότερο; Η επεξεργασία που κάνουμε σε αυτά τα πλάσματα μετά θάνατο για να ευχαριστήσουμε τον ουρανίσκο μας. Την άλλη φορά που θα πάτε στο Σούπερ μάρκετ χαζέψτε λίγο τα αλλαντικά να καταλάβαιτε τι εννοώ.

Και μια και δεν μπορώ να αλλάξω τον κόσμο άλλαξα τον εαυτό μου. Πλέον επιτρέπω στον εαυτό μου μόνο κρέας από κυνήγι δικό μου χωρίς χρήση σύγχρονης τεχνολογίας. Δεν έχει χρειαστεί να το κάνω ακόμα. Δεν υπάρχει λόγος να το κάνω.

Για αυτά που κάνουμε στα ζώα ... ντρέπομαι. Και θα δεκτώ την θεία τιμωρία αν έρθει όπως τότε που τα Νεφελίμ εκτοπίστηκαν στα Τάρταρα.

ENDLESS JOURNEY
05-07-08, 09:01
Αγαπητέ φίλε Ποσειδώνειε , συμφωνώ μαζί σου σε ορισμένα σημεία , όπως το εμείς οι ίδιοι έχουμε καταλήξει να γίνουμε απάνθρωποι απέναντι στα ζώα , αλλά και στους ίδιους τους ανθρώπους .Οι ειδήσεις βρίθουν απο ανεξέλεγκτες καταστάσεις , απο ανθρώπους που έγιναν σαδιστές κλπ. κλπ.
Ποιοι όμως οδήγησαν και συνεχίζουν να οδηγούν τους ανθρώπους προς τα εκείνο το σημείο , απο το οποίο ίσως να μην υπάρχει επιστροφή ?
Σίγουρα οι γνώσεις αυτές διασώθηκαν για να μπορούν οι άνθρωποι να βρούν τον δρόμο προς την Πηγή.
Σίγουρα υπάρχουν αρκετά βιβλία σήμερα που μιλούν για την καταγωγή του ανθρώπου, για επικοινωνία με ανώτερα όντα , για την επκράτηση του σκότους, αλλά και πληροφορίες απο ανθρώπους που επικοινωνούν με τις οντότητες αυτές που συνεχίζουν να στέλνουν μηνύματα για την διάσωση του πλανήτη και του ανθρώπου.
Το βιβλίο "Κομιστές της Αυγής " αναφέρει αυτό ακριβώς το γεγονός , το οτι όλες οι μνήμες και τα αρχεία διασκορπίστηκαν απο τους σαυροειδείς και το DNA του ανθρώπου μεταλλάχτηκε .
Αυτό είναι ένα γεγονός που για τα ανθρώπινα δεδομένα έχει συμβεί εδω και χιλιάδες χρόνια , αλλά πρέπει να καταλάβουμε οτι ο χρόνος υπάρχει μόνο για τον γήινο κόσμο , για την συμβατική πραγματικότητα , ενω στο Σύμπαν , αυτό το χρονικό διάστημα μπορεί να είναι ελάχιστο...
Τα τελευταία 15 έως 20 γήινα χρόνια υπάρχει ένα έντονο "ξύπνημα" σε εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο, το οποίο έχει πολλές και ενδιαφέρουσες προεκτάσεις .
Όσοι αφυπνίζονται μιλούν για οικολογική συνείδηση, πνευματική ανάπτυξη, αναζήτηση της αλήθειας και όλα αυτά τα υλοποιούν μέσα απο διάφορες ενέργειες , όπως συγγραφή, ομιλίες, ενεργή συμμετοχή σε ομάδες /οργανώσεις κλπ, αναζήτηση ντοκουμέντων/στοιχείων μέσα απο την ανάγνωση βιβλίων , συγγραμάτων , κειμένων στο ιντερνετ κ.α.
Ίσως ένα μεγάλο μέρος του κόσμου να μην έχει ιδέα για όλα αυτά και συνεχίζουν να ζούν την ζωή τους μέσα απο μια τεράστια ευκολία για πιο υλικά ζητήματα, αλλά κάποιοι άνθρωποι και μη εκεί εξω ενδιαφέρονται , και μάλιστα ενδιαφέρονται πολύ να μεταδώσουν οσα γνωρίζουν στον απλό πολίτη.
Αρκεί να υπάρχουν άνθρωποι που πραγματικά διψούν να μάθουν και επιθυμούν να αλλάξουν... ;)

THEO-007
05-07-08, 10:12
Οταν και γω ακουσα για τους νεφελιμ μ`αρεσε σαν ενα πολυ ωραιο παραμυθι. Ψαχνοντας αριστερα και δεξια αρκετα ομως βλεπω τωρα πως ηταν και ειναι αληθεια. Μαλιστα παρατηρω πως πολυ εντεχνα προσπαθουν να τους αποκρυψουν οπως και τον ορο ελοχιμ.

Προσπαθουν να βγαλουν εντεχνα την ελληνικη μυθολογια γεννημα της φαντασιας των αρχαιων ελληνων διοτι απλα δειχνει μεσα οτι οι Νεφελιμ σφαζονταν απο ηρωες οπως ο ηρακλης κλπ κλπ.

Ενα ελαχιστοτατο παραδειγμα απο τα ορφικα.

"ΑΛΛ`ΟΤΕ Γ`ΩΚΕΑΝΟΙΟ ΡΟΟΝ ΒΑΠΤΙΖΕΤΟ ΤΙΤΑΝ, ΜΗΝΗ Δ`ΑΣΤΡΟΧΙΤΩΝ ΕΠΑΓΕΝ ΜΕΛΑΝΑΥΓΕΑ ΟΡΦΝΗΝ, ΤΗΜΟΣ ΑΡΗΙΦΑΤΟΙ ΚΙΟΝ ΑΝΕΡΕΣ, ΟΙ ΡΑ ΝΕΜΟΝΤΟ ΑΡΚΤΩΟΙΣ ΕΝ ΟΡΕΣΙ, ΤΕΘΗΠΟΤΕΣ ΕΙΚΕΛΑ ΘΗΡΣΙ ΤΙΤΑΣΙ, ΒΡΙΑΡΟΙΣ Τ`ΕΝΑΛΙΓΚΙΟΙ ΗΔΕ ΓΙΓΑΣΙΝ ΕΞ ΓΑΡ ΧΕΙΡΕΣ ΕΚΑΣΤΟ ΑΠ`ΩΜΩΝ ΑΙΣΣΟΝΤΟ"


Αλλα οταν στον ωκεανο εδυε ο ηλιος, και η σεληνη με τον αστροχιτωνα της υποδεχοταν την νυχτα, εμφανιστηκαν πολεμιστες απεναντι τους, που εμεναν στα βουνα της αρκτου που εμοιαζαν με τους δυνατους τιτανες και γιγαντες, και εξι χερια σε καθε ωμο ειχαν.

ΕΙΝΑΙ ΝΕΦΕΛΙΜ ΕΚ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΖΑΣΧΡΑΝΤΕΧ οι οποιοι ηταν ενα απο τα γενη των τερατομορφων νεφελιμ που ηταν σε σε πολεμο με τους ΟΛΥΜΠΙΟΥΣ ΕΛ τους ΗΜΙΘΕΟΥΣ οπως ο ΙΑΣΩΝ και ο ΗΡΑΚΛΗΣ αλλα και τους απογονους των ΕΛ τους ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ αλλα και σημερα εμας και οι οποιοι ΕΛ τους κατεσφαξαν αλλα θα τους κατασφαξουν και παλι οπως λεει η αποκαλυψη του ΙΩΑΝΝΗ, που μιλαει για τα 72 ρυπαρα εθνη τα οποια ειναι οι 72 γενεες των ΝΕΦΕΛΙΜ.

Γιατι αραγε ολα τα ελληνικα οπλα ειχαν λογχες απο χαλκο. Μα ειναι απλο. Γιατι μονο ο χαλκος σκοτωνε και σκοτωνει τους ΝΕΦΕΛΙΜ.


http://img168.imageshack.us/img168/8548/jpegxb2.jpg

παραδειγμα αλλο παλι απο τα ορφικα.

Δεν μπορουν κυριοι να με πεισουν οταν ολο το λονδινο και η αγγλια αλλα και αλλες χωρες ειναι τιγκα στα αγαλματα των νεφελιμ. Εδω εστησαν τον ανουβι στο λονδινο προσφατα, εναν ανουβι τιγκα στο χρυσαφι και μαλιστα μπροστα απο το αρχαιοελληνικο μουσειο.

http://img113.imageshack.us/img113/6009/jpegcg3.jpg

Και βλεποντας ολα αυτα καθως και καποια αλλα αρχαια αγαλματα οπως θα σας δειξω παρακατω σκεφτομαι. Τι μικροι ειμαστε σε μεγεθος απεναντι στους νεφελιμ. Μεχρι το γονατο τους φταναμε κυριοι. Ακριβως μεχρι το γονατο. Αλλα και μεχρι εκει ανθρωποι οπως ο ηρακλης και ο ιασων τως σκοτωναν. Γι`αυτο θελουν να μας κανουνε να μην θυμομαστε. Εγω προσωπικα θα θυμαμαι. Δειτε. Μεχρι το γονατο οπως και τοτε. Οι ανθρωποι ηταν η τροφη των νεφελιμ. Ακομη και το καμτσικι που κραταει ιδιο ειναι.
http://img177.imageshack.us/img177/1821/jpegqe1.jpg

Πηγαιντε μια βολτα απο την πλατεια καραισκακη να δειτε το αγαλμα που εστησαν κυριοι ακομη και στην ελλαδα. Εχει το αγαλμα μιας αρχαιας ελληνιδας και ακριβως αντικρυ της υπαρχει ενα γαλμα ψηλοτερο απο αυτην με το κεφαλι πουλιου.

Οσο θα βλεπω αυτα τα πραγματα λοιπον εγω θα πιστευω ακομη περισσοτερο την υπαρξη νεφελιμ αλλα και την σφαγη τους απο τους αρχαιους ελληνες.

melian
05-07-08, 16:11
Νομίζω ότι το θέμα ταιριάζει περισσότερο στην κατηγορία Θρησκειολογία-Μυθολογίες. Θα μεταφερθεί εκεί σε λίγο. Ενημερώνω τους φίλους που συμμετέχουν στη συζήτηση για να μη το ψάχνουν αργότερα. :)

Old cave-dinosaur
05-07-08, 18:27
..Θα ήθελα να πιστεύω βέβαια ότι αστειεύεστε, νοήμονες άνθρωποι, για να περάσει ευχάριστα η ώρα, με τα νεφελιμο-παραμυθάκια !

Αλλιώς, θα πάω να τους απελευθερώσω (λόγω προσωπικής πολύχρονης υποχθόνιας πείρας - για τους γνωρίζοντες..), για να μας φάνε όλους (όπως λέτε :eek: ), να ησυχάσουμε μια και καλή απο τον μάταιο τούτο κόσμο ! :D

OANNHSEA
05-07-08, 19:19
.Θα ήθελα να πιστεύω βέβαια ότι αστειεύεστε, νοήμονες άνθρωποι, για να περάσει ευχάριστα η ώρα, με τα νεφελιμο-παραμυθάκια !
Οχιιιιιιιιιι
Το εννοούν αυτό που γράφουν... :D
Είναι πολύ απλό Old cave-dinosaur:
Άλλοι πιστεύουν στο "Το κεφάλαιο", άλλοι στο "Ο αγών μου", άλλοι στον παπουτσομένο γάτο και άλλοι στα παραμύθια περί νεφελίμ, σαυροειδής και κούφια γη...
Ξέρεις τι πιστεύω;
Ότι εκεί στις εξορμήσεις σου στα σπήλαια, έχεις συναντήσει τους εσωγήινους, έχεις κάνει συμφωνίες μαζί τους και έρχεσαι εδώ να διασπείρεις ψεύδη ασύστολα... :D :p

Ειλικρινά ψοφάω να δω κάποιον να χρησιμοποιεί το IQ του για όλα τα παραμύθια της πιάτσας αντί να πιστεύει χωρίς να σκεφτεί. Τόσο δύσκολο είναι αυτό;;; :confused:

Old cave-dinosaur
05-07-08, 19:57
Φίλε OANNHSEA.

Έχεις δίκιο. - Με ξεμπρόστιασες !

Ξέρεις πόσους υποχθόνιους και nefelims, έχω συναντήσει όλα αυτά τα χρόνια ;

Αλλά, μετά απο συμφωνία σαυροειδών (..συγνώμη, κυρίων, ήθελα να πω !), αποκρύπτω τα πάντα, έναντι βέβαια παχυλοτάτων ανταλλαγμάτων προς όφελος μου !! :cool:

.. Αλλά, τελικά, αν πράγματι υπάρχουν νοήμονα όντα που τα πιστεύουν αυτά, τότε, ας μη παραξενευόμαστε και οικτίρουμε τους εαυτούς μας για την κάθε είδους κατάντια μας, πολιτική, ηθική, οικονομική κλπ...

Τέλος :(

LuX
05-07-08, 20:46
Νομίζω πως το ύψος των ανθρώπων η τον θηλαστικών γενικότερα έχει να κάνει με την απόσταση της σελήνης και τι πίεση που ασκεί αυτή στη γη .

Αν σε κάποια παρελθούσα χρονική περίοδο η σελήνη βρισκόταν σε διαφορετική θέση τότε ίσως οι διαστάσεις των όντων να ήταν μεγαλύτερες . (βλ. δεινόσαυροι )

Για παράδειγμα οι δεινόσαυροι δεν έγιναν απολιθώματα σε μια μέρα ούτε έγιναν αυτόματα
λογικά θα πέρασε κάποιο μεγάλο χρονικό διάστημα για να γίνει κάτι τέτοιο .Αυτό το μεγάλο χρονικό διάστημα όμως που υπήρξαν μεγάλα όντα στη γη, νέκρα η ζωντανά θα ήταν δυνατόν να καταγράφουν στην ιστορία της γης έστω προφορικά από στόμα σε στόμα .

αλλά αυτό διαφέρει απ τη παρουσίαση του εν λόγω θέματος για εμπορικούς προπαγανδιστικούς η άλλους λόγους.


@

Ποσειδώνιος
05-07-08, 21:03
Παιδιά εγώ θα ξαναπώ ότι μου αρέσουν τα παραμύθια και δεν τα χορταίνω. Άλλο όμως να πιστεύεις ένα παραμύθι. Τότε είσαι απροσάρμοστος και δεν μπορείς ούτε το όνομα σου να γράψεις για να ποστάρεις στο φόρουμ. Μην υποτιμάται τόσο τους άλλους. Πιστέψτε με όλοι παρόμοια σκεφτόμαστε. Τα δελφίνια σκέφτονται αλλιώς ....... καλύτερα από εμάς λένε...

Τώρα καί κάθε επιστημονική γνώση ή ανακάλυψη μοιάζει με παραμύθι και μου αρέσει επίσης. Καθώς όμως ξέρω ότι θα έρθει μια νέα επιστημονική γνώση που θα εκτοπίσει την παλιά το σκέφτομαι να βάλω το χέρι μου στην φωτιά ακόμα και για το αν ο ήλιος θα ξαναβγεί αύριο.


Φίλε δεινόσαυρε σπηλαιολόγε εδώ στην Κρήτη έχει πολλές τρύπες αν τύχει και οργανώσεις καμιά εξερεύνηση εδώ είμαι πρόθυμος να βοηθήσω όπως μπορώ και να συμμετέχω μέχρι εκεί που με παίρνει.

Μέχρι τότε σκέφτομαι το εξής καθώς θεωρώ άτοπη την τοποθέτηση σου ... δηλαδή δεν νομίζω ότι η εμπειρία σου σχετίζεται με το θέμα:
Ας σκεφτούμε την υδρόγειο από τόσο μακρυά που το νησί μου η Κρήτη να φαίνεται καθαρά σε σχέση με την "μπάλα" που την περιέχει. Πόσο μικρή δείχνει..... Αν την θεωρούσαμε μια οδοντογλυφίδα που την σηκώνουμε και την καρφώνουμε κάθετα στην γή, δεν φαίνεται να προχωρούσε αρκετά βαθιά. Τόσο αρκετά ώστε να συναντήσει ας πούμε το εσωτερικό δήθεν κενό.

Η βόρεια πλευρά της Κρήτης υπολογίζω θα είναι γύρω στα 350 χιλιόμετρα μήκος. Τόσο θα χωνόταν η "κρητική οδοντογλυφίδα" μέσα στην μπάλα. Παρότι δεν το βλέπω να συναντά το δήθεν κενό (επαναλαμβάνω), θα ήθελα να σε ρωτήσω αν εσείς οι σπηλαιολόγοι έχετε εμπειρία τουλάχιστον μέχρι αυτά τα βάθη.

Φαντάζομαι κανείς δεν ξέρει με σιγουριά τι υπάρχει σε αυτό το βάθος ή και πιο πέρα. Σίγουρα σήμερα όλοι ακολουθούν μια φυσική θεωρία των γεωλόγων που συγκεντρώνει την συμφωνία των περισσοτέρων αλλά υπάρχουν και άλλες θεωρίες που μεταπτυχιακοί μελετούν και ποιος ξέρει τι θα πιστεύουμε σε 50 χρόνια από τώρα. Να πάμε πάντως τόσο βαθεία για να δούμε τί υπάρχει αν υπάρχει δεν μπορούμε σήμερα τουλάχιστον.

thegeorge
05-07-08, 21:49
Και μια που μιλάμε για την περίφημη Κρήτη μας μην ξεχνάμε και τον μινοταυρω!!!!..
Θα παρακαλέσω να κρατήσουμε την σοβαρότητα του θέματος!

Mallen
06-07-08, 00:04
Φίλε OANNHSEA.

Έχεις δίκιο. - Με ξεμπρόστιασες !

Ξέρεις πόσους υποχθόνιους και nefelims, έχω συναντήσει όλα αυτά τα χρόνια ;

Αλλά, μετά απο συμφωνία σαυροειδών (..συγνώμη, κυρίων, ήθελα να πω !), αποκρύπτω τα πάντα, έναντι βέβαια παχυλοτάτων ανταλλαγμάτων προς όφελος μου !! :cool:

.. Αλλά, τελικά, αν πράγματι υπάρχουν νοήμονα όντα που τα πιστεύουν αυτά, τότε, ας μη παραξενευόμαστε και οικτίρουμε τους εαυτούς μας για την κάθε είδους κατάντια μας, πολιτική, ηθική, οικονομική κλπ...

Τέλος :(

Όχι ότι πιστεύω...στην ύπαρξη γιγάντων! Αλλά,ξέρεις...ποιους λέω Νεφελίμ σήμερα; Μεταφορικώς, ασφαλώς!

Αυτούς που έχουν 2,10 ύψος, είναι όμορφοι, πανέξυπνοι, πανούργοι και καταφερτζήδες! Έχω έναν τέτοιο κολλητό φίλο μου (& φανατικό του μπάσκετ!)και όποτε πετυχαίνει κάτι,που καταφέρνει καλύτερα από τους υπόλοιπους, τον ψιλο-κοροϊδεύουμε: "Γειά σου & χαρά σου ρε Νεφελίμ!!!" :D :p

OANNHSEA
06-07-08, 05:46
Lux
Νομίζω πως το ύψος των ανθρώπων η τον θηλαστικών γενικότερα έχει να κάνει με την απόσταση της σελήνης και τι πίεση που ασκεί αυτή στη γη .
Αυτό είναι λάθος.
Στα προηγούμενα χρόνια η Σελήνη ήταν πιο κοντά στην γη και συνεχώς απομακρύνεται μέχρι να έρθει σε κάποιο από τα 3 σημεία ισορροπίας Lagrance.
Η γιγαντότιτα ενός είδους είναι συνάρτηση δύο παραγόντων
α) της τροφής: όσο πιο ακατάλληλη τροφή τρώει ένα πλάσμα, τόσο πιο μεγάλο στομάχι (ή στομάχια) θέλει και άρα πιο μεγάλο πρέπει να γίνει για να κουβαλάει αυτό το στομάχι.
β) από την ύπαρξη του κατάλληλου χώρου για την ανάπτυξη ενός μεγάλου όντος: δεν θα δει κάποιος τεράστια ζώα σε νησιά, ούτε πάνω σε βουνά...
Για να καταλάβει κανείς καλύτερα τον γιγαντισμό των πλασμάτων, θα πρέπει να μελετήσει τα εξαφανισμένα πλάσματα, τόσο τα θηλαστικά όσο και τους δεινοσαύρους...

λογικά θα πέρασε κάποιο μεγάλο χρονικό διάστημα για να γίνει κάτι τέτοιο .Αυτό το μεγάλο χρονικό διάστημα όμως που υπήρξαν μεγάλα όντα στη γη, νέκρα η ζωντανά θα ήταν δυνατόν να καταγράφουν στην ιστορία της γης έστω προφορικά από στόμα σε στόμα .
Επειδή αυτό έχει σημασία με το θέμα μας, μπορείς να το ορίσεις καλύτερα γιατί δεν μπορώ να το καταλάβω;

Θα παρακαλέσω να κρατήσουμε την σοβαρότητα του θέματος!
Την πια; :confused:
Δηλαδή υπάρχει σοβαρότητα στα παραμύθια του Λιακό;;; :confused:

Old cave-dinosaur
06-07-08, 07:27
Φίλε Ποσειδώνιε.

Έχεις δίκιο. - Στην Κρήτη, υπάρχουν τα μισά σπήλαια και σπηλαιοβάραθρα απο το σύνολο όσων υπάρχουν σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα !

Αφετέρου, το παγκόσμιο ρεκόρ βάθους σπηλαιοβαράθρου είναι γύρω στα 2.500 (!) μέτρα, στην Αμπχαζία.

Φυσικά, βέβαια, δεν υπάρχει - ούτε υπήρξε ποτέ η παραμικρή απόδειξη, έστω ένδειξη, ότι σε μεγαλύτερα βάθη , μπορεί να ζούν διάφοροι :rolleyes: !

Πάντως, απο κάτι παραμυθάκια για εσωγηινο-υποχθόνιους :eek: , που γράφουν εδώ και λίγα χρόνια διάφοροι "ερευνητές", εδώ, μας πήραν χαμπάρι και οι ξένοι !

Πρίν ένα μήνα περίπου, σε εκδήλωση για τα σπήλαια, συνδιοργάνωση του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου, του Iνστιτούτου GOETHE και της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας, διευθυντής του Goethe, μας "πήρε στο ψιλό", διαβάζοντάς μας επι μισή ώρα (δήθεν αυθεντική) επιστολή Σκωτσέζου αρχαιολόγου-σπηλαιολόγου, που ανέφερε ότι είχε συναντήσει τα χρόνια της επταετίας, που κρυβόταν σαν αντισασιακός, σε σπήλαιο στην Ελλάδα εσωγήινους κλπ !
Στο τέλος, όταν το ακροατήριο, επιστήμονες όλων των παρεμφερών ειδικοτήτων -και εθνοτήτων-, κόντευε να πέσει απο τις καρέκλες :o , είπε:
..Αφού κάμποσοι πιστεύουν αυτά τα παραμυθάκια, γιατί, να μη σας κάνω λίγη πλάκα ;

..Έχουμε γίνει ρεζίλι και παραπέρα δηλαδή !

Ευχαριστώ για την πρόσκληση, αλλά, το μεροκάματο.... :(
- Πάντως, θα κατεβούν κάμποσοι δικοί μας, μέσα του μήνα, "κάτω", και αν θέλεις μπορώ να σου δώσω ένα-δυό τηλέφωνα, να ακολουθήσεις.

LuX
06-07-08, 08:46
ΟΚ OANNHSEA

να στο αναλύσω λίγο περισσότερο...

Καταρχάς το ότι το ανάστημα των ανθρώπων η και των όντων έχει να κάνει με την απόσταση της σελήνης και τη πίεση που ασκεί η ατμόσφαιρα στη γη δεν είναι δική μου άποψη αλλά επιστημονική .

Υπάρχουν επίσης αναφορές στην ελληνική γραμματεία (βλ. Περίπτωση Κέφαλου) στις οποίες αναφέρεται ως προκατακλυσμιαία πληροφορία το ότι η σελήνη δεν ήταν πάντα στην ίδια θέση !
Πολλοί αρχαίοι λαοί όπως οι της Αρκαδίας θεωρούσαν τη φυλή τους τόσο παλαιά που είχαν προλάβει τη προηγούμενη θέσης της σελήνης .
Αν λάβεις υπό όψη σου τα παραπάνω καθώς και πολλές μυθολογίες αρχαίων λαών για την ύπαρξη γιγάντων (υψηλότερων του κανονικού όντων) τότε είσαι κάπως κοντά σε κάποιο λογικό αποτέλεσμα .

Εάν τώρα δεχθούμε πως υπήρξαν κάποια στιγμή στην ιστορία κάποια υπερμεγέθη όντα και εξαφανίστηκαν απότομα (απ τη ζωή) λόγω κάποιου μετεωρίτη η κάποιας άλλης αιτίας τότε είναι λογικό τα κουφάρια η οι σκελετοί τους να παρέμειναν κρυμμένοι η φανεροί για πολλά έτη πάνω στο πλανήτη (μέχρι πολλοί από αυτούς με τις κατάλληλες καιρικές συνθήκες να φτάσουν στο σημείο να απολιθωθούν)

Η τυχαία ανακάλυψη τέτοιων σκελετών η ακόμη και κατεψυγμένων από τον παγετό η καλά διατηρημένων σε ψυχρές σπηλιές ολόκληρων κουφαριών τέτοιων γιγαντιαίων πλασμάτων η όντων από διάφορες γενεές ανθρώπων ανά τους αιώνες , θα μπορούσε κάλλιστα να δημιουργήσει έναν προφορικό μύθο ο οποίος μεταφέρθηκε από στόμα σε στόμα που αργότερα ενσωματώθηκε στις μυθολογίες άρα και στις μετέπειτα θρησκείες.
Άλλοι λαοί θα τους ονόμαζαν κάπως έτσι και άλλοι κάπως αλλιώς . είναι πολύ λογικό !

Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν αυτή η μικρή συμπυκνωμένη ιστορία θα μπορούσε πολύ εύκολα να μεταλλαχθεί από επιτήδειους να αλλοιωθεί και να γίνει προπαγάνδα για εκδοτικές, συνωμοτικές η άλλες χρήσεις .

Όσον αφορά τώρα το σκέλος του ζητήματος «Νεφελίμ του μιστερ Λιακό» περί ανθρωπόμορφων ερπετοειδών η άλλων αναμεμιγμένων τύπου πλασμάτων και πάλι υπάρχει λογική απάντηση.

Απάντηση όμως που αν δε κατέχει κανείς ορισμένες ειδικές γνώσεις και εμπειρίες είναι από φύσης πολύ δύσκολο έως σχεδόν αδύνατο να τις κατανοήσει .

Είναι σα να ζωγραφίζεις η να χαράσσεις σήμερα μια τηλεόραση σε μια σπηλιά και σε 5000 χρόνια κάποιος που θα ανακαλύψει τη ζωγραφιά σου και δε θα γνωρίζει τι είναι να προσπαθήσει να εξηγήσει πως λειτουργεί και τι περιέχει στα σωθικά της !


Αυτό έχει πάθει και ο Δημοσθένης , μη έχοντας τέτοιου είδους γνώσεις και εμπειρίες παραμένει στην απλή αλληγορική και επιδερμική έννοια των πραγμάτων συζητώντας για δράκους και τέρατα που παραμένουν θαμμένα στα βάθη της γης και που σκοπεύουν κάποια αποκαλυπτική στιγμή να κατακρεουργήσουν το ανθρώπινο είδος .
Προσπαθεί δηλαδή μεσω των εκδόσεων και των όσων περίεργων έχει διαβάσει η ακούσει, να βρει τη κοινή των πραγμάτων συνιστάμενη χωρίς βεβαίως να γνωρίζει τον βασικό κρίκο που ενώνει τη πραγματικότητα με όλη τη μυστικιστική θεωρία- εμπειρία !

Τρανταχτό παράδειγμα των όσων λεω ήταν η χθεσινή εκπομπή του κ. Χαρδαβέλλα με θέμα «αίμα και τελετές» οπου τρανταχτά ονόματα του "χώρου" όπως η κ. Τζάνη ο κ.Αναστασάκης ο κ.Τσαγκρινός και ο κ.Διαμαντάρας η και ο Βερέττας στριμώχθηκαν εμφανώς μη μπορώντας να απαντήσουν στην απλή ερώτηση του κΧαρδαβέλλα για τη σχέση αίματος και τελετών, απαντώντας με αοριστίες η άλλα αντ άλλων προσπαθώντας εντέχνως η ακόμη και άκομψα να υπεκφύγουν αφού φάνηκε εύκολα οτι αγνοούσαν όλοι τους η καλύτερα έχουν εσφαλμένη αντίληψη του κρίκου που ανάφερα παρά πάνω .

Η τρομερή και εμφανής άγνοια τους στο θέμα «κρίκος» τους κάνει να πιστεύουν πως πρόκειται για κάτι το βδελυρό , αποτρόπαιο και κατακριτέο κάνοντας τους από εγωισμό η και οικονομικά συμφέροντα να προτιμούν να λένε μαλακίες δημοσίως απ το να ακολουθήσουν τη απλούστατη φυσική οδό, δηλαδή να μελετήσουν να μάθουν να ενημερωθούν και τελικά να αλλάξουν άποψη!
ειναι τοσο κακό κάτι τέτοιο ;

Ελπίζω να βοήθησα ...

Εσύ γεροΝικολέ τι λες ;

@

THEO-007
06-07-08, 09:09
Καταρχάς το ότι το ανάστημα των ανθρώπων η και των όντων έχει να κάνει με την απόσταση της σελήνης και τη πίεση που ασκεί η ατμόσφαιρα στη γη δεν είναι δική μου άποψη αλλά επιστημονική .Εγω βλεπω τα αρχαια ευρηματα που ερχονται στο φως και δεν ακουω τις επιστημονικες ηλιθιοτητες που μεταφερονται ανα τον κοσμο.

Καποιοι μπορειται να τις ενστερνιζεστε ελευθερα. Αλλα ειναι τραγικο να ξευτιλιζετε καποια παιδια επειδη δεν συντρεχουν με τις σκεψεις σας. Το λιγοτερο κατανταει κωμωδια.

Ηθελα να ηξερα εαν μια μερα γινουν ολα οπως τα περιγραφει ο λιακοπουλος, το αγιο ορος, οι γεροντες, τι διαολο θα λεγατε η θα κανατε τοτε ολοι εσεις.

Απλα ειμαι περιεργος εαν θα αλλαζατε σκεπτικο η ακομη και τοτε θα ειχατε αυτες τις αποψεις.

Χαιρομαι που ανηκω στην ταξη αυτων που διαβαζουν και ψαχνουν καποια στοιχεια που δειχνει ο λιακοπουλος. Τους θεωρω ατομα χωρις παρωπιδες και ανοιχτομυαλους σε σχεση με τους υπολοιπους.

LuX
06-07-08, 10:00
Εγω βλεπω τα αρχαια ευρηματα που ερχονται στο φως και δεν ακουω τις επιστημονικες ηλιθιοτητες που μεταφερονται ανα τον κοσμο.

Καποιοι μπορειται να τις ενστερνιζεστε ελευθερα. Αλλα ειναι τραγικο να ξευτιλιζετε καποια παιδια επειδη δεν συντρεχουν με τις σκεψεις σας. Το λιγοτερο κατανταει κωμωδια.

Ηθελα να ηξερα εαν μια μερα γινουν ολα οπως τα περιγραφει ο λιακοπουλος, το αγιο ορος, οι γεροντες, τι διαολο θα λεγατε η θα κανατε τοτε ολοι εσεις.

Απλα ειμαι περιεργος εαν θα αλλαζατε σκεπτικο η ακομη και τοτε θα ειχατε αυτες τις αποψεις.

Χαιρομαι που ανηκω στην ταξη αυτων που διαβαζουν και ψαχνουν καποια στοιχεια που δειχνει ο λιακοπουλος. Τους θεωρω ατομα χωρις παρωπιδες και ανοιχτομυαλους σε σχεση με τους υπολοιπους.
φιλε 007 χωρις παρεξηγηση !
ο δρομος της αναζητησης εχει πολλα μονοπατια
μην ακυρωνεις ετσι ευκολα τα υπολοιπα τα οποια δε βαδισεις και προφανως δε γνωριζεις !
@

Ποσειδώνιος
06-07-08, 10:19
2,5 χιλιόμετρα βάθος! Μόνο τόσο έχουμε κατέβει; 2,5 χιλιόμετρα είναι σαν να είμαστε στην επιφάνεια ακόμα αν δούμε την σφαίρα από μακρυά. Μιλάνε για μερικά χιλιάδες χιλιόμετρα βάθους όταν λένε για Νεφελίμ και κούφια γη.

Παιδιά....ήθελα να αναφέρω κάποια πράγματα που δεν μου κάθονται σχετικά με τα όσα "μεταφέρει" (πιστεύω) ο Λιακό.

Λέει λοιπόν ότι όταν η ήρθε η ώρα να κλειστούν τα Νεφελίμ στα Τάρταρα από τον Δία, ο πολέμαρχος του Θεού πήρε εντολή για να δημιουργήσει τον εσωτερικό χώρο στη γη. Αυτό που υποτίθεται έκανε είναι ότι φούσκωσε την γη σαν μπαλόνι. Έτσι υποτίθεται εξηγείται το οτί ενώ πχ η νότια Αμερική φαίνεται να ταιριάζει με την Αφρική και άρα κάποτε ήταν ενωμένες , ωστόσο είναι απίστευτα μακρυά για να έχει μετακινηθεί όλο τον Ατλαντικό ωστε να φτάσει στη σημερινή της θέση (η Αμερική).

Δεν λέω ναι, δεν λέω και όχι. Διότι ποτέ δεν με ηρέμησε στο παραπάνω ερώτημα η θεωρία της μετακίνησης των τεκτονικών πλακών. Ο Ατλαντικός παραείναι μεγάλος .... Τέλος πάντων δεν είμαι μεταπτυχιακός γεωλόγος...

Δεν λέω όχι στην "θεωρία της κούφιας γης λόγω φυγόκεντρης" μια θεωρία που μελετάται για όλους τους πλανήτες γενικά από τους αστροφυσικούς. Πάντως έχω την αίσθηση ότι η επιστήμη βαδίζει με περισσότερη σιγουριά για τό τι βρίσκεται στο εσωτερικό των άστρων-ήλιων παρά για το τι βρίσκεται στο εσωτερικό των πλανητών.


Το πιο ακραίο της υπόθεσης που ο Λιακό μας "μεταφέρει" είναι ότι ο πολέμαρχος του Θεού πήρε εντολή να "φουσκώσει το μπαλόνι" και να τοποθετήσει την πράξη του αυτή από αρχής χρόνου. Ταξίδεψε λοιπόν πίσω στο χρόνο στην δημιουργία της γης και έφτιαξε τα τάρταρα για να κλείσει ο Δίας μέσα - εκατομύρια χρόνια μετά - τους Νεφελίμ.

Η λογική μου σίγουρα δεν το χωρά το τελευταίο μια και ένας θνητός δεν μπορεί να συλλάβει την έννοια του απείρου ή την έλλειψη αρχής -τέλους του χρόνου ή το ταξίδι στο χρόνο κατ' επέκταση κλπ

Πάντως η ιστορία με τον πολέμαρχο θα μπορούσε να ήταν ένας μεταφορικός τρόπος για να πει κάποιος ότι καθώς η γη γυρίζει ( από σχηματισμού της ακόμα) η φυγόκεντρη δημιουργεί συσσώρευση της μάζας προς την επιφάνεια της σφαίρας και κενό εσωτερικά γύρω από τον άξονα περιστροφής. Αν αυτό συμβαίνει γιατί να μην υπάρχει κάποια μορφή ζωής εσωτερικά. Ξεχάστε τις υπόλοιπες σάλτσες.

Spiros
06-07-08, 10:34
Ηθελα να ηξερα εαν μια μερα γινουν ολα οπως τα περιγραφει ο λιακοπουλος, το αγιο ορος, οι γεροντες, τι διαολο θα λεγατε η θα κανατε τοτε ολοι εσεις.

Φίλε μου, αυτά που περιγράφει ο Λιακόπουλος δεν έχουν καμία σχέση με τα κείμενα που θα βρεις στο Αγίο Όρος ούτε τις απόψεις που εκφράζουν κάποιοι γέροντες. Η θρησκεία μας δεν έχει να κάνει με τις συνομωσίες που περιγράφει ο κος Λιακόπουλος και κάθε τηλεπλασιέ Ελληνοφρένειας.
Ποτέ δεν πήρε να επανεκδόσει αυτούσια τα κείμενα ή έρενες σε αυτά. Κομμάτια τους μόνο έτσι όπως τους συμφέρει. Λίγο από δω, λίγο από κει και βγάζουμε το συμπέρασμα που θέλουμε. Για αύτον τα βιβλία δεν έχουν διαφορά από τα καρπούζια. Με το κιλό τα πουλάει. Μην σε παραξενέυει. Είναι η γνωστή τακτική που χρησιμοποιούν και οι Τηλε-Κληρικοί Ευαγγελιστές της Αμερικής ή οι Αιρέσεις του Προηγούμενου Αιώνα. Μακάρι να διέθετε στην αγορά ο κάθε πλασιέ, με τέτοιο ευκολία και επιμονή, έρευνες στα παραπάνω κείμενα.
Τώρα όσον αφορά τις διαστάσεις του ανθρώπινου σώματος που αναφέρετε ποιο πάνω. Σας είναι γνωστή η θεωρεία του Δαρβίνου; Εξέλιξη. Εξέλιξη για προσαρμογή στο περιβάλλον με σκοπό την επιβίωση. Για σκέψου πως θα ήταν αν είχαμε ότι πολλαπλάσιες διαστάσεις από σήμερα; Πως θα βρίσκαμε και πόση τρόφη τροφή θα είχαμε ανάγκη για επιβιώσουμε; Αν προσέξεις μόνο τον προηγούμενο αιώνα όπου η ποσότητα και ποιότητα τροφής έχει βελτιωθεί θα δεις ότι το μέσο ύψος του ανθρώπων του δυτικού (αναπτυγμένου) κόσμου έχει αυξηθεί σημαντικά. Κοίτα οι Κινέζοι που πρόσθεσαν κι άλλες τροφές στο διαιτολόγιο τους μετά το άνοιγμα στη δύση.
Από την άλλη τα ζώα. Η καμηλοπάρδαλη αν δεν είχε τόσο μακρύ λαιμό πως θα έφτανε τα φρέσκα φύλλα που είχε ανάγκη; Ο μυρμηγκοφάγος χωρίς του μακριά μύτη του πως θα έφτανε στις φωλιές των μυρμηγκιών; Μήπως είναι έτσι από την επίδραση της σελήνης; Το ένα ζώο πολύ ψηλό το άλλο σχεδόν ερπετό;
Όχι φίλε μου. Εξέλιξη για προσαρμογή στο περιβάλλον. Διαρκεί πολύ, αλλά ισχύει.

Ερώτηση. Τα πλάσματα της κούφιας γής που αναφέρονται τόσο συχνά σε αυτό το forum, πως επιβειώνουν σε αυτό το βάθος; Προς πια κατέυθυνση τους τραβάει η βαρύτητα; Εμάς προς το κέντρο της Γης. Αυτούς; Οξυγόνο; Φτάνει η ηλιακή ενέργεια σε αυτό το βάθος για γίνει η φωτοσύνθεση σε "υπόγεια φυτά"; Τροφή; Τι τρώνε; Τα αέρια που εκλύονται από αυτό τον κόσμο θα βγαίνουν από τις μικρές διόδους του έχουν προς τον "εξω κόσμο" Έχουμε τόσο μεγάλες ποσότητες αερίων να εκλύονται; Και έχω μερικές δεκάδες ερωτήματα αυτής της μορφής. Αλλά ας μου απαντήσει κάποιος σε αυτά. Ή πείτε μου που βρω τις απαντήσεις. Ευχαριστώ εκ των προτέρω.

OANNHSEA
06-07-08, 10:51
Lux
Καταρχάς το ότι το ανάστημα των ανθρώπων η και των όντων έχει να κάνει με την απόσταση της σελήνης και τη πίεση που ασκεί η ατμόσφαιρα στη γη δεν είναι δική μου άποψη αλλά επιστημονική .
Θα διαφωνήσω τα μάλλα, μέχρι να δω την μελέτη που το αναλύει αυτό. :cool:

Όσο για τα υπόλοιπα έχεις απόλυτο δίκιο.
Παρεμπιπτόντως, χτες το βράδυ δεν είδα την εκπομπή του Χάρδα, γιατί ήμουν σίγουρος ότι οι "καλεσμένοι" θα έλεγαν το κοντά και το μακρύ τους, χωρίς να πιάνουν την ουσία. Ειλικρινά μία ταινία του Θου-Βου ήταν πολύ καλύτερη... :)

Αχ βρε THEO-007...
Εγω βλεπω τα αρχαια ευρηματα που ερχονται στο φως και δεν ακουω τις επιστημονικες ηλιθιοτητες που μεταφερονται ανα τον κοσμο.
Τα αρχαία ευρήματα υπόκεινται στην ανάλυση ΕΙΔΙΚΩΝ επιστημόνων και όχι παραμυθολόγων που πιστεύουν ότι είδαν κάτι. Θες να μας πεις δηλαδή ότι ο Λιακό ξέρει πιο πολλά από ένα Σουμεριολόγο ή ένα Αιγυπτιολόγο; Μήπως ξέρει περισσότερα από ανθρώπους που έχουν φάει τα χρόνια τους πάνω από βιβλία σχετικά με το αντικείμενο και ΟΧΙ προσπαθώντας να πουλήσουν σκουπίδια σε αφελείς;;;
Και ύστερα τι πάει επιστημονικες ηλιθιοτητες; Δηλαδή είναι επιστημονική ηλιθιότητα ο αξονικός τομογράφος ή ένα Α380; Είναι επιστημονική ηλιθιότητα τα πορίσματα από ΜΕΛΕΤΕΣ οι οποίες δόθηκαν προς αποδοχή στην διεθνή κοινότητα (μιλάμε για χιλιάδες ειδικούς ανά θέμα), ενώ είναι απόλυτα σωστό κάτι που έγραψε κάποιος άσχετος και δεν τολμάει να το δώσει προς αποδοχή στην επιστημονική κοινότητα, αλλά ΜΟΝΟ το πουλάει στους ανθρώπους που δεν έχουν την ικανότητα να ψάξουν να βρουν την αλήθεια;;;

Μήπως τελικά τον έχεις αγιοποιήση τον μίστερ Λιακό; Μήπως τελικά ψάχνεις να βρεις θέση για τον ναό του;

Ηθελα να ηξερα εαν μια μερα γινουν ολα οπως τα περιγραφει ο λιακοπουλος, το αγιο ορος, οι γεροντες, τι διαολο θα λεγατε η θα κανατε τοτε ολοι εσεις.
ΤΙΠΟΤΑ δεν θα κάνουμε - γιατί τίποτα δεν πρόκειται να γίνει...
Δυστηχώς δεν έχει ανακαλυφθεί ακόμα το μηχάνημα που κάνει τα ψέματα αλήθεια... :D
Αλήθεια όμως, ανάμεσα σε όλα τα άλλα παραμύθια του Λαικό, γιατί διάλεξες τα βιβλία για τους γέροντες και το άγιο όρος;
Δεν πιστεύεις ότι τα υπόλοιπα βιβλία του λένε την αλήθεια;

Τους θεωρω ατομα χωρις παρωπιδες και ανοιχτομυαλους σε σχεση με τους υπολοιπους.
Να δεις που κάποτε θα μας πούνε και μ*%&^, να μας δεις που κάποτε θα μας πούνε και χαζούς, που ψάχνουμε την αλήθεια και δεν πιστεύουμε τον κάθε παραμυθά... :rolleyes:

Ποσειδώνιος
06-07-08, 11:02
Ερώτηση. Τα πλάσματα της κούφιας γής που αναφέρονται τόσο συχνά σε αυτό το forum, πως επιβειώνουν σε αυτό το βάθος; Προς πια κατέυθυνση τους τραβάει η βαρύτητα; Εμάς προς το κέντρο της Γης. Αυτούς; Οξυγόνο; Φτάνει η ηλιακή ενέργεια σε αυτό το βάθος για γίνει η φωτοσύνθεση σε "υπόγεια φυτά"; Τροφή; Τι τρώνε; Τα αέρια που εκλύονται από αυτό τον κόσμο θα βγαίνουν από τις μικρές διόδους του έχουν προς τον "εξω κόσμο" Έχουμε τόσο μεγάλες ποσότητες αερίων να εκλύονται; Και έχω μερικές δεκάδες ερωτήματα αυτής της μορφής. Αλλά ας μου απαντήσει κάποιος σε αυτά. Ή πείτε μου που βρω τις απαντήσεις. Ευχαριστώ εκ των προτέρω.
Κοίτα η θεωρία μάλλον κολλάει στο θέμα της βαρύτητας. Θα πρέπει η βαρύτητα να μην εξασκείτε από το κέντρο μάζας που θα βρίσκεται στο κενό του άξονα περιστροφής αλλά θα δρα τοπικά από την μάζα που βρίσκεται στο εξωτερικό κάτω από τα πόδια τα δικά μας και κάτω από τα πόδια των νεφελίμ που είναι ανάποδα.
Για τα υπόλοιπα υπάρχει η θεωρία ότι υπάρχουν ανοίγματα στους πόλους και η ατμόσφαιρα της γης κυκλοφορεί και εσωτερικά. Υπάρχει πανίδα χλωρίδα φυσικά φαινόμενα κλπ. Ο αέρας όμως είναι θερμότερος και πιο μολυσμένος αφού δεν ανανεώνεται γρήγορα. Κατά τον Λιακό τα Νεφελίμ προετοιμάζουν την άνοδο τους προσπαθώντας να μειώσουν την διαφορά θερμοκρασίας. Με υπόγεια μέσα και με σύμμαχο τον Σαμαέλ (γνωστός και ώς Σατανάς, Διαβολος κλπ) ωθούν τους ανθρώπους προς την μόλυνση του πλανήτη, το φαινόμενο του θερμοκηπίου, την τρύπα όζοντος κλπ ώστε να αυξηθεί η θερμοκρασία της πάνω γης. Έτσι όταν ανέβουν δεν θα έχουν πρόβλημα αυτοί αλλά εμείς.

Ψάξε στις θεωρίες της κούφιας γης για περισσότερα. Τα περί σεναρίων με Δία Σαμαέλ, πολέμαρχους, ελοχίμ και νεφελίμ δεν ξέρω ποιον παπαγαλίζει ο Λιακό. Είναι πολλά αυτά που λέει για να είναι δικά του.

Mallen
06-07-08, 11:08
ΟΚ OANNHSEA

να στο αναλύσω λίγο περισσότερο...

Καταρχάς το ότι το ανάστημα των ανθρώπων η και των όντων έχει να κάνει με την απόσταση της σελήνης και τη πίεση που ασκεί η ατμόσφαιρα στη γη δεν είναι δική μου άποψη αλλά επιστημονική .

Υπάρχουν επίσης αναφορές στην ελληνική γραμματεία (βλ. Περίπτωση Κέφαλου) στις οποίες αναφέρεται ως προκατακλυσμιαία πληροφορία το ότι η σελήνη δεν ήταν πάντα στην ίδια θέση !
@

Ε,ωραία! :D ΟΛΟΙ μας ας κάνουμε ΔΕΚΤΗ την υπόθεση πως λόγω διαφοροποιημένης θέσης της Σελήνης κατά το παρελθόν -που ίσως επιβεβαιώνονται πως ενώ κάποτε υπήρχαν οι πελώριοι δεινόσαυροι ενώ σήμερα βλέπουμε να ζουν μόνο τα ινγκουάνας, οι χελώνες, τα φίδια και οι μικροσκοπικές σαλαμάνδρες- οι πρωτάνθρωποι/"γίγαντες" είχαν κατά τις μεγαλύτερο "ανάστημα" από ότι εμείς οι άνθρωποι του σήμερα, πόσο λέτε να ήταν το υποτιθέμενο ύψος τους; :confused: 2,30; 2,90; 3,50; 4,10; (εννοώ να πείτε ένα νούμερο ύψους πάνω-κάτω:η δική μου υπόθεση είναι πως οι γίγαντες της μυθολογίας πολλών λαών,δε θα ξεπερνούσαν τα 3μ ύψος...)

LuX
06-07-08, 11:25
Ε,ωραία! :D ΟΛΟΙ μας ας κάνουμε ΔΕΚΤΗ την υπόθεση πως λόγω διαφοροποιημένης θέσης της Σελήνης κατά το παρελθόν -που ίσως επιβεβαιώνονται πως ενώ κάποτε υπήρχαν οι πελώριοι δεινόσαυροι ενώ σήμερα βλέπουμε να ζουν μόνο τα ινγκουάνας, οι χελώνες, τα φίδια και οι μικροσκοπικές σαλαμάνδρες- οι πρωτάνθρωποι/"γίγαντες" είχαν κατά τις μεγαλύτερο "ανάστημα" από ότι εμείς οι άνθρωποι του σήμερα, πόσο λέτε να ήταν το υποτιθέμενο ύψος τους; :confused: 2,30; 2,90; 3,50; 4,10; (εννοώ να πείτε ένα νούμερο ύψους πάνω-κάτω:η δική μου υπόθεση είναι πως οι γίγαντες της μυθολογίας πολλών λαών,δε θα ξεπερνούσαν τα 3μ ύψος...)
ισως οσο το υψος των αγαλματων στο νησι του Πασχα πιστευω και γω χωρις να ξερω το υψος τους .
υπολογιζω το πολυ στα 3,5 μετρα !
που βοηθαει και τι αλλαζει αυτο ;

@

Mallen
06-07-08, 11:40
που βοηθαει και τι αλλαζει αυτο ;

@

Κάθε επιστήμονας, πριν την εύρεση αδιάσειστων στοιχείων και επαλήθευση μιας θεωρίας, κάνει (λογικά) κάποιες υποθέσεις. Βεβαίως τέτοιες υποθέσεις γίνονται όχι έτσι στον "αέρα",αλλά βάσει ενδείξεων (προσοχή:άλλο ένδειξη και άλλο απόδειξη).Και εδώ, Lux, από ενδείξεις...άλλο τίποτα! :D Τέτοιες υπάρχουν άφθονες. Πάρε παράδειγμα πως οι αρχαίοι συγγραφείς των εκάστοτε μυθολογιών -από Αρχαία Αμερική έως τη Μεσοποταμία- στα σωζόμενα γραπτά τους, όλο μας...τα πρήζουν :mad: περί των...μυθικών (?) αυτών γιγάντων: "οι γίγαντες αυτό -οι γίγαντες εκείνο-ο τάδε γίγαντας που πολέμησε τον τάδε θεό και τον έκανε να δει τον ουρανό σφοντύλι-ο γίγαντας Νεφιλίμ γκάστρωσε τη τάδε θυγατέρα"κτλ. κτλ.. ΔΕΝ σου φαίνεται παράδοξο; Πιο πολύ μιλάνε για...γίγαντες παρά για...ξωτικά,νεράϊδες ή και νάνους! Εμένα πάντως, περίεργο μου φαίνεται. Και παραμυθάδες να'ταν απλώς,γιατί...γίγαντες;Θα υπέθετε κανείς πως θα βαριόντουσαν να γράφουν για αυτούς κάποτε. Αλλά επιμένουν. Και τέτοια πανάρχαια γραπτά -μέχρι και η Βίβλος!!!παναθεμά το- μας έφτασαν ως τα σήμερα. Λες και εμμέσως μας λένε πως τέτοιοι...υπήρξαν κάποτε και θέλαν να το διασώσουν στα τότε γραπτά τους! Μήπως θα΄ταν τελικά, αφελές πια να τους ξεγράψουμε;*
_______________________________________________

*(μέχρι και τις μέρες μας φώτο σπάνιων πανύψηλων ανθρώπων υπάρχουν...) :rolleyes:

Mallen
06-07-08, 11:46
3,5 μέτρα; Λογικό μου φαίνεται.Πάνω-κάτω! Αλλά ΜΗΝ ξεχνάς πως οι αρχαίοι άνθρωποι,υπήρξαν πιο κοντοί άνθρωποι από εμάς. Δες τα αρχαία σωζόμενα ερείπια ανα τον κόσμο:εκτός των ψηλών αψίδων και πυλών βέβαια, τα περισσότερα σπίτια ΕΙΧΑΝ ΚΟΝΤΕΣ πόρτες. Και στον Μυστρά να πας σήμερα, σε ερειπωμένο σπίτι να μπεις, ΣΚΥΒΕΙΣ για να περάσεις τη πόρτα! Άρα, οι τότε άνθρωποι, τον...Παναγιώτη Φασούλα να αντίκριζαν μπροστά τους, γίγαντα-Νεφίλιμ θα τον θεωρούσαν!!!!! :)

THEO-007
06-07-08, 12:21
φιλε 007 χωρις παρεξηγηση !
ο δρομος της αναζητησης εχει πολλα μονοπατια
μην ακυρωνεις ετσι ευκολα τα υπολοιπα τα οποια δε βαδισεις και προφανως δε γνωριζεις !
@


Κοιτα να δεις φιλε. Τα επιστημονικα μονοπατια ειναι γνωστο οτι οδηγουν στον αθεισμο. Επειδη εγω λοιπον πιστευω στον τριαδικο θεο της ελλαδας δεν ενστερνιζομαι την επιστημη και τις αποψεις της η οποιες δεν ειναι αυθεντικες αλλα ειναι πασιγνωστο οτι ειναι καθοδηγουμενες.

Συνεπως τα περι επιστημονικων θεωριων εγω τα διαγραφω ασυζητητι.

Τι να κανω ρε φιλε εγω δεν ανηκω στους απιστους. Οχι πως ειμαι τελειος αλλα προσπαθω να καλυτερευσω και να ψαξω γυρω μου απο αλλο πρισμα. Ο λιακοπουλος λοιπον με εχει βοηθησει να μπορω να βρισκω απαντησεις στις ανησυχιες μου. Οχι μονο διαβαζοντας τον αλλα και ψαχνοντας αλλα και βλεποντας και κρινοντας.

Δεν μπορει λοιπον να εμπαιζομαι και γω και αλλα παιδια επειδη ο καθενας αμολαει την αμπελοφιλοσοφια του.

THEO-007
06-07-08, 12:33
Τα αρχαία ευρήματα υπόκεινται στην ανάλυση ΕΙΔΙΚΩΝ επιστημόνων και όχι παραμυθολόγων που πιστεύουν ότι είδαν κάτι. Θες να μας πεις δηλαδή ότι ο Λιακό ξέρει πιο πολλά από ένα Σουμεριολόγο ή ένα Αιγυπτιολόγο; Μήπως ξέρει περισσότερα από ανθρώπους που έχουν φάει τα χρόνια τους πάνω από βιβλία σχετικά με το αντικείμενο και ΟΧΙ προσπαθώντας να πουλήσουν σκουπίδια σε αφελείς;;;


Τους βλεπω τους ειδικους επιστημονες καθε μερα.

Κασταστροφη του πλανητη απο το λιωσιμο των παγων σε λιγα χρονια οι μισοι, οι αλλοι μισοι λενε στο τελος του χρονου θα εχουν λιωσει οι παγοι.

Λεγανε πριν απο ενα χρονο ο αρης δεν εχει παγο αρα οχι και νερο αλλα βουνα απο ασβεστολιθο, σημερα δινουν την πιθανοτητα σε μεγαλο ποσοστο να μπορεσει να αναπτυχθει ζωη.

Λενε την μια οτι ο ηλιος ειναι απο διαπυρα αερια, πριν απο λιγα χρονια ενας δορυφορος τους εδειξε οτι μετατραπηκε σε διδερενια φορτισμενη μπαλα και δεν μπορουν να το εξηγησουν.

Βγαλανε ανακοινωση μιας ωρας οτι του χρονου το 2009 ο πλανητης Χ θα ειναι ορατος απο την ισημερια της γης και πιο πριν ελεγαν οτι ο πλανητης δεν ειναι ο πλανητης Χ αλλα ο ΧΕΟS.

Αυτη την επιστημη φατε την εσεις παιδια εγω δεν την τρωω γιατι απλα μου καθετε βαρια στα στομαχι.

Ποσειδώνιος
06-07-08, 12:34
Όταν ρώτησαν τον Γιούρι Γκαγκάριν τον πρώτο κοσμοναύτη τι του έκανε περισσότερο εντύπωση αυτός απάντησε «τα χρώματα». Αν του ζητούσαν να τα περιγράψει θα μπορούσε να είχε πει το εξής:
«Παιδιά εγώ δεν είμαι ούτε συγγραφέας ούτε ποιητής γιατί δεν διαβάζεται την περιγραφή του Σωκράτη στον Φαίδων του Πλάτωνα. Είναι όπως ακριβώς τα περιγράφει.»

Μέχρι την δεκαετία του 60 πιστεύαμε ότι η περιγραφή του Σωκράτη για το πώς φαίνεται η γη από ψηλά ήταν ένας μύθος όπως το αναφέρει και ο ίδιος. Μόλις όμως ο Γιούρι Γκαγκάριν είδε τη γη από ψηλά ένα αίνιγμα γεννήθηκε. Πως ήταν τόσο ακριβής στις περιγραφές του ο Πλάτωνας.
Το πρώτο παραμύθι βγήκε αληθινό το επόμενο που ακολουθεί αφορά το πώς είναι η γη από μέσα. Δεν ξέρω πότε ο νέος Γιούρι θα μας δώσει την απάντηση αλλά θα δώσω μεγαλύτερη προσοχή στο παραμύθι αυτό.

Ναι από εδώ (και από αλλού) ξεκινούν οι θεωρίες τις κούφιας γης. Να πω μόνο ότι βρισκόμαστε στο τέλος του βιβλίου όπου ο Σωκράτης σε λίγο θα πιει το κόνιο. Έχει προλάβει στις σελίδες που προηγούνται να αποδείξει με μαθηματική λογική την αθανασία της ψυχής και έχει αφήσει εμάς αλλά και τους μαθητές του με το στόμα ανοικτό και τις ενστάσεις όλες απαντημένες (χρησιμοποιεί λογικές των αντιθέσεων του Ηράκλειτου)

Ιδού λοιπόν ο μύθος που περιγράφει το εσωτερικό της γης. Βέβαια ο Σωκράτης λέει ότι εκεί πάνε οι Νεκροί και όχι ότι ζουν Νεφελίμ. Όμως οι φιλόσοφοι συχνά ξεκαθαρίζουν ότι δεν μπορούν να αμφισβητήσουν τον Ησίοδο και την Τιτανομαχία για παραδοσιακούς ιερούς λόγους (βλ Τίμαιο και Κριτία) και εκεί στον Ησίοδο αναφέρεται ότι εκδιώχθηκαν οι τιτάνες στα Τάρταρα.
http://img378.imageshack.us/img378/9231/49986432of3.jpg

http://img364.imageshack.us/img364/4776/51115354hp4.jpg

http://img378.imageshack.us/img378/6516/18219064rm8.jpg

http://img378.imageshack.us/img378/4702/77034079oh2.jpg

THEO-007
06-07-08, 12:36
Ερώτηση. Τα πλάσματα της κούφιας γής που αναφέρονται τόσο συχνά σε αυτό το forum, πως επιβειώνουν σε αυτό το βάθος; Προς πια κατέυθυνση τους τραβάει η βαρύτητα; Εμάς προς το κέντρο της Γης. Αυτούς; Οξυγόνο; Φτάνει η ηλιακή ενέργεια σε αυτό το βάθος για γίνει η φωτοσύνθεση σε "υπόγεια φυτά"; Τροφή; Τι τρώνε; Τα αέρια που εκλύονται από αυτό τον κόσμο θα βγαίνουν από τις μικρές διόδους του έχουν προς τον "εξω κόσμο" Έχουμε τόσο μεγάλες ποσότητες αερίων να εκλύονται; Και έχω μερικές δεκάδες ερωτήματα αυτής της μορφής. Αλλά ας μου απαντήσει κάποιος σε αυτά. Ή πείτε μου που βρω τις απαντήσεις. Ευχαριστώ εκ των προτέρω.


Εμενα δεν με νοιαζεει εαν επιβιωνουν. Εμενα με νοιαζει εαν υπαρχουν. Και οι επιστημη σας την στιγμη που δεν ξερει τι γινεται στην πισω πλευρα της σεληνης που ειναι διπλα μας δεν ειναι ικανη για τιποτα. Για το μονο που ειναι ικανη ειναι να παραμυθιαζει τον κοσμο.

THEO-007
06-07-08, 12:41
Να δεις που κάποτε θα μας πούνε και μ*%&^, να μας δεις που κάποτε θα μας πούνε και χαζούς, που ψάχνουμε την αλήθεια και δεν πιστεύουμε τον κάθε παραμυθά


Εσεις δεν ψαχνετε την αληθεια, εσεις κοιτατε πως να πνιξετε την αληθεια.

Εννοια σας ομως σε λιγο οταν θα γινονται ολα οπως γραφτηκαν τοτε θα τα ξαναπουμε.

Και ο ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ πριν απο 8 χρονια που ουρλιαζε οτι η ΡΩΣΙΑ θα γινει υπερδυναμη ολοι μαλακα τον ελεγαν. Τωρα που εγινε ολοι ερχονται και κανουν αναλυσεις το πως εγινε. Τετοιες ρομπες ειναι.

THEO-007
06-07-08, 12:48
Νεφελιμ (http://uk.youtube.com/watch?v=T4jdrPG0C94)

http://uk.youtube.com/watch?v=tI8q8xTSoXk


Θελετε να ανοιξετε τα ματια σας ανοιξτε τα. Αλλιως καθιστε εκει που καθεστε με τις επιστημονικες αηδιες που ακουτε. Η μαλλον που σας βαζουν να ακουτε.

Indigocy
06-07-08, 13:22
Μου εχουν πει για ενα βιβλιο, "Η φυλλαδα του Μεγαλου Αλεξανδρου". Γραφτηκε καποια χρονια μετα Χριστον. Μιλαει για τις κατακτησες του Μεγα, αλλα παραδοξως, αναφερει πολλα "παραξενα" μεσα σ'αυτο το βιβλιο, οπως τερατα, ανθρωπους με κεφαλια τερατων, και τετοια "παραξενα". Θελω πολυ να το βρω, αν και δεν θυμαμαι ουτε συγγραφεα. Ισως εχει καποια σχεση με ολ'αυτα που λεγονται εδω.

ENDLESS JOURNEY
06-07-08, 14:28
Η επιστήμη είναι ελεγχόμενη απο γνωστούς-αγνώστους .... ;)
Παρεπιμπτόντως το youtube έχει και άλλα βινετάκια με ανακαλύψεις τεραστίων σκελετών στην Ινδία .Αξίζει τον κόπο να τα δει κανείς ....

Ποσειδώνιος
06-07-08, 14:50
Μου εχουν πει για ενα βιβλιο, "Η φυλλαδα του Μεγαλου Αλεξανδρου". Γραφτηκε καποια χρονια μετα Χριστον. Μιλαει για τις κατακτησες του Μεγα, αλλα παραδοξως, αναφερει πολλα "παραξενα" μεσα σ'αυτο το βιβλιο, οπως τερατα, ανθρωπους με κεφαλια τερατων, και τετοια "παραξενα". Θελω πολυ να το βρω, αν και δεν θυμαμαι ουτε συγγραφεα. Ισως εχει καποια σχεση με ολ'αυτα που λεγονται εδω.
Μόνο 7,94 ευρώ εδώ
http://www.greekbooks.gr/web/book/details.aspx?ProductID=107625

THEO-007
06-07-08, 14:56
Η επιστήμη είναι ελεγχόμενη απο γνωστούς-αγνώστους .... ;)
Παρεπιμπτόντως το youtube έχει και άλλα βινετάκια με ανακαλύψεις τεραστίων σκελετών στην Ινδία .Αξίζει τον κόπο να τα δει κανείς ....


Ετσι ειναι φιλε. Οτι τους βολευει το περνανε, οτι δεν τους βολευει το κοβουνε η το παραποιουνε. Μας χουν φλομωσει στις θεωρειες και στους μαθηματικους τυπους.

Μας εχουν κανει τα κεφαλια κουδουνια απο την διαστρευλωση.

Οσοι θελουν λοιπον ας τους πιστεψουν. Εγω τους κανω delete με την μια. Διαβαζω της ανακοινωσεις τους και γελαω. Γιατι απλα βλεπω τι λεγανε πριν και τι λενε μετα.... :)

Αυτη ειναι η επιστημη σημερα. Οι μισοι λενε κατι και οι αλλοι μισοι τους διαψευδουν.

ENDLESS JOURNEY
06-07-08, 15:15
η φίλη ENDLESS JOURNEY.... :)

THEO-007
06-07-08, 16:20
η φίλη ENDLESS JOURNEY.... :)


ok............ :)

Old cave-dinosaur
06-07-08, 16:31
'Ετσι είναι. - Πέστε τα μεγάλοι !

ΔΕΝ υπάρχει, επιστήμη, επιστήμονες, εξέλιξη, πρόοδος, ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ !

ΜΟΝΟ, ο,τι λένε οι διάφοροι Λιακοαπατεώνες και ο τριαδικός θεός...

Κρίμα που καταργήθηκε εδώ και κάτι αιώνες η ιερά εξέταση, για να κομματιάσουμε και κάψουμε κανένα "αιρετικό", για να πάψουν και οι υπόλοιποι !

ΑΙΣΧΟΣ :eek:

PUCK
06-07-08, 16:44
Αρχική Δημοσίευση από THEO-007
Εγω τους κανω delete με την μια. Διαβαζω της ανακοινωσεις τους και γελαω. Γιατι απλα βλεπω τι λεγανε πριν και τι λενε μετα.... Αυτη ειναι η επιστημη σημερα. Οι μισοι λενε κατι και οι αλλοι μισοι τους διαψευδουν.

Θα ήθελες να διευκρινήσεις ποιους τομείς της Επιστήμης απορρίπτεις και γιατί; Διότι, φαντάζομαι, καταλαβαίνεις πως για να έχεις Η/Υ και να γράφεις εδώ κάποιοι επιστήμονες "φταίνε", για να γίνεις καλά όταν αρρωστήσεις πάλι σε κάποιους επιστήμονες θα στραφείς, για όλες τις ανέσεις της ζωής σου όλο και κάποιοι επιστήμονες έβαλαν το χέρι τους κλπ.

Κακό πράγμα η ισοπέδωση. Η Επιστήμη, αν έχει μία σταθερά, είναι πως τα πάντα αλλάζουν σε αυτήν μέρα με τη μέρα. Και αυτό δεν είναι δύσκολο να το παραδεχτεί ένας επιστήμονας ή να το αντιληφθούμε εμείς. Άλλο πράγμα η αρτηριοσκλήρυνση της εξουσίας (πανεπιστημιακές πολυθρόνες και "κοινωνική καταξίωση"), όπως και άλλο πράγμα η μυστικότητα των ερευνητικών προγραμμάτων (όταν αυτά χρηματοδοτούνται από το Στρατό ή ιδιωτικό κεφάλαιο με σκοπό το κέρδος).

aspirin
06-07-08, 16:49
Δεν μπορώ να καταλάβω το εξής αντιφατικό στοιχείο για τους Νεφελίμ. Πως γίνεται να είναι κλεισμένοι στο Τάκλαν μαχάν και να διοικούν τον κόσμο. Μπορεί κάποιος να μου το εξηγήσει?

THEO-007
06-07-08, 20:09
'Ετσι είναι. - Πέστε τα μεγάλοι !

ΔΕΝ υπάρχει, επιστήμη, επιστήμονες, εξέλιξη, πρόοδος, ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ !

ΜΟΝΟ, ο,τι λένε οι διάφοροι Λιακοαπατεώνες και ο τριαδικός θεός...

Κρίμα που καταργήθηκε εδώ και κάτι αιώνες η ιερά εξέταση, για να κομματιάσουμε και κάψουμε κανένα "αιρετικό", για να πάψουν και οι υπόλοιποι !

ΑΙΣΧΟΣ :eek:


Τιποτα δεν υπαρχει. Ουτε εξελιξη, ουτε προοδος ουτε επιστημη ουτε τιποτα. Σας τα πετανε ολα στα ποδια και σεις σαν χανοι τα τρωτε.

Εαν υπηρχε εξελιξη ολα θα ηταν καλυτερα σ`αυτον τον αμοιρο πλανητη. Την στιγμη λοιπον που γνωριζουνε καταστασεις οι κυριοι επιστημονες και οι κυριοι κυβερνητες σας ας καλυτερεψουν την κατασταση. Μη μου μιλας λοιπον εμενα για προοδο και για επιστημη.

Σας δινουν αβαντα να παρετε την πορσε και μετα δεν μπορειτε να την κινησετε οχι γιατι δεν εχετε κλειδια αλλα γιατι δεν μπορειται να βαλετε βενζινη.

Χορταρακι σας ριχνουν και σαν προβατακια το τρωτε.

THEO-007
06-07-08, 20:23
Θα ήθελες να διευκρινήσεις ποιους τομείς της Επιστήμης απορρίπτεις και γιατί; Διότι, φαντάζομαι, καταλαβαίνεις πως για να έχεις Η/Υ και να γράφεις εδώ κάποιοι επιστήμονες "φταίνε", για να γίνεις καλά όταν αρρωστήσεις πάλι σε κάποιους επιστήμονες θα στραφείς, για όλες τις ανέσεις της ζωής σου όλο και κάποιοι επιστήμονες έβαλαν το χέρι τους κλπ.

Κακό πράγμα η ισοπέδωση. Η Επιστήμη, αν έχει μία σταθερά, είναι πως τα πάντα αλλάζουν σε αυτήν μέρα με τη μέρα. Και αυτό δεν είναι δύσκολο να το παραδεχτεί ένας επιστήμονας ή να το αντιληφθούμε εμείς. Άλλο πράγμα η αρτηριοσκλήρυνση της εξουσίας (πανεπιστημιακές πολυθρόνες και "κοινωνική καταξίωση"), όπως και άλλο πράγμα η μυστικότητα των ερευνητικών προγραμμάτων (όταν αυτά χρηματοδοτούνται από το Στρατό ή ιδιωτικό κεφάλαιο με σκοπό το κέρδος).


Εγω αμα αρωστησω φιλε δεν καταπινω 40 ασπιρινες για να μου περασει. Το αφηνω μονο του. Εσεις που αρρωσταινετε λοιπον και πατε στο νοσοκομειο σκαστε και το φακελακι λογω της προοδου που υπαρχει η καταπιειτε 50 παναντολ γιατι δεν αντεχετε τον πονοκεφαλο.

Να τις χεσω τις ανεσεις αυτες που μου εδωσαν. Και να σου πω και κατι. Τις αποφευγω. Ολοι εχετε 40 καρτες και 40 δανεια και ειστε φεσωμενοι ως τον λαιμο. Εγω αγοραζω εαν εχω και δεν εχω καμια σχεση με τραπεζες.

Εσεις εχετε 2-3 αμαξια ο καθενας αλλα εγω χρησιμοποιω τα ποδια που μου εδωσε ο ΘΕΟΣ.

Θα ηθελα να σας δω χωρις ρευμα ολους εσας. Ουτε μια ωρα δεν θα μπορουσατε να ζησετε. Εγω ανεβαινω στην ταρατσα μου ομως και καθομαι με τις ωρες παρατηρωντας τον ουρανο με το τηλεσκοπιο μου. Εσεις αμα κοπει το ρευμα θα πεθανετε. Εγω εχω τυχη να αναψω το κερακι μου και διαβαζω κατι ανεμελος.

Παρτε λοιπον την προοδο σας, βραστε την και πιειτε το ζουμι της.

Ολα ειναι κινουμενα σαν μαριονετες αλλα σας εχουν κλεισει τα μυαλα με τις απολαυσεις και δεν βλεπετε τιποτα μπροστα σας.

Spiros
06-07-08, 21:43
Παρτε λοιπον την προοδο σας, βραστε την και πιειτε το ζουμι της.
Φίλε Theo αυτό που θα σου πω μην σε προσβάλει. Σε καμμία περίπτωση δεν έχω αυτό το σκοπό.
Σε παρακαλώ προσωπικά, προσπάθησε να βρεις βοήθεια. Αυτά που λες δεν έχουν καμία λογική. Έχεις πολύ οργή σε αυτά που λες και η λογική και δίκιο σου χάνονται σε αυτή.
Δεν έχει λογική να απορίπτουμαι την επιστήμη και ιδιέτερα την ιατρική (στο όλον της) η οποία σώζει εκατομύρια ζωές καθημερινά.
Και εσύ φίλε Old cave-... μην τα ισοπεδώνεις όλα. Στο χώρο της επιστήμης υπάρχουν λαμπρά και ευγενικά μυαλά αλλά και τσαρλατάνοι. Το ίδιο ισχύει και στο χώρο της Εκκλησίας. Άνθρωποι είναι και αυτοί και πολλοί από διαστρέβλωσαν το λόγο του Κυρίου εσκεμμένα ή μη.
Μην ξεχνάμε. Τα δάχτυλα στο ίδιο χέρι δεν είναι ίδια.
Φιλικά. Σπύρος.

thegeorge
06-07-08, 22:09
φιλέ μου lux δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αναφέρεις τον λιακο????
και τέλος σκέψου ότι αυτά που αναφερει ο λιακο σήμερα άλλη τα έχουνε γράψει εδο και χιλιάδες χρονιά!!!

ENDLESS JOURNEY
06-07-08, 22:39
Η ανθρώπινη σκέψη πρέπει ναείναι απελευθερωμένη απο περιορισμούς για να εξελιχθεί ο σύγχρονος άνθρωπος.
Αν όλοι σκέφτονταν οι όλες οι αποκαλύψεις ήταν αρκετές και δεν υπήρχε χώρος για κάτι νεο ή διαφορετικό δεν θα είχαμε προχωρήσει ως ανθρωπότητα.
Έπειτα όσα διαβάζουμε σήμερα απο σύγχρονους ερευνητές έχουν ειπωθεί απο παλιότερους φιλοσόφους /συγγραφείς.Δεν πρέπει να απορρίπτουμε τους αρχαιότερους , γιατί έκρυβαν μεγάλη σοφία .
Όσα έργα δημιουργήθηκαν στους αρχαιότατους χρόνους δεν μπορούν με κανένα τρόπο να επαναληφθούν σήμερα .
Είναι η κληρονομιά μας και πρέπει να την προστατεύουμε .

PUCK
07-07-08, 08:39
Αρχική Δημοσίευση από THEO-007
Εγω αμα αρωστησω φιλε δεν καταπινω 40 ασπιρινες για να μου περασει. Το αφηνω μονο του. Εσεις που αρρωσταινετε λοιπον και πατε στο νοσοκομειο σκαστε και το φακελακι λογω της προοδου που υπαρχει η καταπιειτε 50 παναντολ γιατι δεν αντεχετε τον πονοκεφαλο.

Όταν έχεις πονοκέφαλο. Όταν έχεις κάτι χειρότερο που χρήζει νοσηλείας ή εγχείρησης; Το αφήνεις να περάσει μόνο του;

Αρχική Δημοσίευση από THEO-007
Να τις χεσω τις ανεσεις αυτες που μου εδωσαν. Και να σου πω και κατι. Τις αποφευγω. Ολοι εχετε 40 καρτες και 40 δανεια και ειστε φεσωμενοι ως τον λαιμο. Εγω αγοραζω εαν εχω και δεν εχω καμια σχεση με τραπεζες.

Εσεις εχετε 2-3 αμαξια ο καθενας αλλα εγω χρησιμοποιω τα ποδια που μου εδωσε ο ΘΕΟΣ.Τι σχέση έχει αυτό με την Επιστήμη και την συζήτηση που κάνουμε;

Αρχική Δημοσίευση από THEO-007
Θα ηθελα να σας δω χωρις ρευμα ολους εσας.

Το ότι ο σύγχρονος πολιτισμός βασίζεται στο ηλεκτρικό ρεύμα, το ξέρουμε. Εσύ δεν κάνεις χρήση πέραν του φωτισμού; Ψυγείο, κουζίνα, τηλεόραση, Η/Υ δεν χρησιμοποιείς; Για να φας, τρέχεις στους αγρούς και μαζεύεις προϊόντα ενώ τα μηνύματα στο παρόν forum τα στέλνεις τηλεπαθητικά;

Αρχική Δημοσίευση από THEO-007
Εγω ανεβαινω στην ταρατσα μου ομως και καθομαι με τις ωρες παρατηρωντας τον ουρανο με το τηλεσκοπιο μου.Η Αστρονομία, δεν είναι Επιστήμη;

Άσχετο και ταυτόχρονα σχετικότατο : Α, ρε Lux, εσύ και οι απαιτήσεις σου :D

Spiros
07-07-08, 09:08
Η ανθρώπινη σκέψη πρέπει ναείναι απελευθερωμένη απο περιορισμούς για να εξελιχθεί ο σύγχρονος άνθρωπος.
Αν όλοι σκέφτονταν οι όλες οι αποκαλύψεις ήταν αρκετές και δεν υπήρχε χώρος για κάτι νεο ή διαφορετικό δεν θα είχαμε προχωρήσει ως ανθρωπότητα.
Έπειτα όσα διαβάζουμε σήμερα απο σύγχρονους ερευνητές έχουν ειπωθεί απο παλιότερους φιλοσόφους /συγγραφείς.Δεν πρέπει να απορρίπτουμε τους αρχαιότερους , γιατί έκρυβαν μεγάλη σοφία .
Όσα έργα δημιουργήθηκαν στους αρχαιότατους χρόνους δεν μπορούν με κανένα τρόπο να επαναληφθούν σήμερα .
Είναι η κληρονομιά μας και πρέπει να την προστατεύουμε .

Ίσως «Όσα έργα δημιουργήθηκαν στους αρχαιότατους χρόνους δεν μπορούν με κανένα τρόπο να επαναληφθούν σήμερα» αλλά και ότι έχουμε σήμερα δεν υπήρχε στο παρελθόν ούτε μπορούσε να δημιουργηθεί.

Εγω αμα αρωστησω φιλε δεν καταπινω 40 ασπιρινες για να μου περασει. Το αφηνω μονο του. Εσεις που αρρωσταινετε λοιπον και πατε στο νοσοκομειο σκαστε και το φακελακι λογω της προοδου που υπαρχει η καταπιειτε 50 παναντολ γιατι δεν αντεχετε τον πονοκεφαλο.

Να τις χεσω τις ανεσεις αυτες που μου εδωσαν. Και να σου πω και κατι. Τις αποφευγω. …
.
Theo. Φαίνεται ότι δεν αρρώστησες ποτέ και μακάρι να μην αρρωστήσεις ΠΟΤΕ. Αυτά που λες να πας να τα πεις στον ασθενή που βρίσκετε στο κρεβάτι του πόνου σε κάποιο νοσοκομείο. Αυτού ζητάει και βρίσκει ανακούφιση από το χέρι ενός ευσυνείδητου γιατρού. Λυπάμαι πραγματικά που υπάρχουν άνθρωποι που σκέφτονται έτσι. Ακόμα και οι Άμις που απορρίπτουν κάθε τι σύγχρονο, στην αρρώστια κάνουν εξαίρεση και ζητάνε βοήθεια από τη σύγχρονη ιατρική. Ακόμα και αυτοί. Ακόμα και ο ποιο ευσεβής Χριστιανός. Κάνει Παράκληση ζητώντας τη βοήθεια του Θεού αλλά πάει και στο γιατρό. «συν Αθηνά και χείρα κίνει»

Εσεις εχετε 2-3 αμαξια ο καθενας αλλα εγω χρησιμοποιω τα ποδια που μου εδωσε ο ΘΕΟΣ.
Αν ήταν έτσι όπως τα λες έχεις δει πολύ λίγα πράγματα στη ζωή σου. Η αλήθεια βρίσκεται παντού και όχι στο περιορισμένο χώρο που μπορούν να οδηγήσουν τα βήματά σου.

Εγω ανεβαινω στην ταρατσα μου ομως και καθομαι με τις ωρες παρατηρωντας τον ουρανο με το τηλεσκοπιο μου.
Αυτή είναι η διαφορά μας. Εγώ ζητάω να ανοίξεις τα μάτια σου και εσύ κάθεσαι πίσω από το τηλεσκόπιο και βλέπεις τον κόσμο από μακριά.
Η έπαρση που σε χαρακτηρίζει σε αυτά σου τα μηνύματα, ο εγωκεντρισμός και η απομόνωση δεν θα σου προσφέρουν τίποτα.

Εγκαταλείπω αυτό το θέμα. Όχι γιατί δεν έχω απαντήσεις αλλά δεν έχει νόημα να προσπαθήσω να αποδείξω τα αυτονόητα. Δεν βλέπω να γίνεται συζήτηση. Το συγκεκριμένο Topic έχει γίνει ύμνος προς την Ιερά Εξέταση και τους Ελληνοκάπηλους και ανάθεμα για την ανθρώπινη εξέλιξη και νοημοσύνη.

OANNHSEA
07-07-08, 10:08
Εγκαταλείπω αυτό το θέμα. Όχι γιατί δεν έχω απαντήσεις αλλά δεν έχει νόημα να προσπαθήσω να αποδείξω τα αυτονόητα. Δεν βλέπω να γίνεται συζήτηση. Το συγκεκριμένο Topic έχει γίνει ύμνος προς την Ιερά Εξέταση και τους Ελληνοκάπηλους και ανάθεμα για την ανθρώπινη εξέλιξη και νοημοσύνη.
Είχα αποφασίσει να γράψω ούκ ολίγα για το θέμα τώρα στο διάλειμμα μου, αλλά αγαπητέ Spiros η συγκεκριμένη παράγραφος τα λέει όλα...
Προφανώς δεν χρειάζονται αποδείξεις για οτιδήποτε έχει πει κάποιος (και δη επιστημονικές)...
ΟΧΙ!!!!
Φτάνει να το έχει πει κάποιος "τραλαλά" κα δη κάποιος αρχαίος και εμείς τα ακολουθούμε πιστά, φτύνοντας τις αποδείξεις, φτύνοντας εκατομμύρια επιστήμονες σε όλο τον κόσμο που πιστεύουν το αντίθετο από τους απατεώνες και φυσικά φτύνοντας την λογική και την ικανότητα να την ακολουθούμε....

Τι ιερά εξέταση, τι Ελληνοκαπηλεία, τι ανάθεμα για την ανθρώπινη εξέλιξη και νοημοσύνη... Εδώ έχουμε καινούρια επίπεδα "δημιουργίας" για την πάταξη της ανθρώπινης σκέψεις και την εξίψωση της μπαρουφολογίας.... :(

LuX
07-07-08, 11:44
Άσχετο και ταυτόχρονα σχετικότατο : Α, ρε Lux, εσύ και οι απαιτήσεις σου :D [/COLOR][/FONT]
puck
το εξηντα οκτω !
αλλα και τι μ αυτο ;

εγω θα ηθελα να ξεκαθαρισω οτι ειμαι 100% με τον φιλο τον 007 !
τα λεει μια χαρα και μπραβο του αν μπορει να τα καταφερει !
μακαρι να ημασταν ολοι ετσι !
το θεμα ομως ειναι τι σχεση εχει ο Λιακο με τα λεγομενα του 007 !
επιστημονας ειναι , αυτοκινηταρα/ες θα εχει , θρεφει 5-6 παιδια , αρα και οικονομκη ανεση πολυ καλη , εκδιδει βιβλια , ρωσοαρκουδομπιζνες κανει , υπαλληλους καργα , τηλεφωνικα κεντρα διαφορα, μαγαζια 3 τουλαχιστον, cone με πατεραδες μπολικα , με καναλαρχες επισης , σε εκπμομπες καθημερινα , computers τουλαχιστον 20 κ.α. πολλα ...
σχεση 007 - Λιακο = καμμια !
οποτε ;


@

PUCK
07-07-08, 13:05
Αρχική Δημοσίευση από Lux
puck
το εξηντα οκτω !
αλλα και τι μ αυτο ;

εγω θα ηθελα να ξεκαθαρισω οτι ειμαι 100% με τον φιλο τον 007 !
τα λεει μια χαρα και μπραβο του αν μπορει να τα καταφερει !
μακαρι να ημασταν ολοι ετσι !
το θεμα ομως ειναι τι σχεση εχει ο Λιακο με τα λεγομενα του 007 !
επιστημονας ειναι , αυτοκινηταρα/ες θα εχει , θρεφει 5-6 παιδια , αρα και οικονομκη ανεση πολυ καλη , εκδιδει βιβλια , ρωσοαρκουδομπιζνες κανει , υπαλληλους καργα , τηλεφωνικα κεντρα διαφορα, μαγαζια 3 τουλαχιστον, cone με πατεραδες μπολικα , με καναλαρχες επισης , σε εκπμομπες καθημερινα , computers τουλαχιστον 20 κ.α. πολλα ...
σχεση 007 - Λιακο = καμμια !
οποτε ;

Με μπέρδεψες !! Αλλά μάλλον φταίω εγώ. Δεν αναφερόμουν στις δημοσιεύσεις σου στο παρόν θέμα, αλλά στην "απαίτησή" σου περί ηλικίας των συνομιλητών. :D

Όσο για τον φίλο, μάλλον έχει πολλά μέσα του που θέλει να τα εξωτερικεύσει, αλλά με λάθος τρόπο, λάθος θέμα και με πολύ αχταρμά.
Ίσως κάπου αλλού στο παρόν φόρουμ να πούμε περισσότερα και καλύτερα.

LuX
07-07-08, 13:10
Με μπέρδεψες !! Αλλά μάλλον φταίω εγώ. Δεν αναφερόμουν στις δημοσιεύσεις σου στο παρόν θέμα, αλλά στην "απαίτησή" σου περί ηλικίας των συνομιλητών. :D

Όσο για τον φίλο, μάλλον έχει πολλά μέσα του που θέλει να τα εξωτερικεύσει, αλλά με λάθος τρόπο, λάθος θέμα και με πολύ αχταρμά.
Ίσως κάπου αλλού στο παρόν φόρουμ να πούμε περισσότερα και καλύτερα.
αν τολεγε πανω δεξια θα τοβλεπες αμεσα
και δε θα μπερδευοσουν !

@

agaliarep
07-07-08, 13:39
Πραγματικά χάθηκα… Πραγματικά όμως… Από τους Νεφελιμ στους επιστήμονες και τούμπαλιν.
Φίλε Theo-007.
Θα συμφωνήσω εως ένα σημείο με κάποια πράγματα που αναφέρεις που έχουν να κάνουν με την επιστήμη, την πρόοδο και κάποια άλλα ψιλά. Σε καμία περίπτωση δεν συμφωνώ με τον τρόπο που τα λες βέβαια… αλλά αυτό έτσι και αλλιώς είναι εκτός θέματος. Νομίζω ότι πρέπει να είχα ανοίξει ένα θέμα σχετικό στο forum, μπορεί να κάνω και λάθος.
Αυτά βέβαια δεν έχουν να κάνουν ούτε με τους Νεφελιμ, ούτε με τον Λιακό, ούτε με τίποτα από όλα αυτά.
Νομίζω ότι ένα από τα πιο σπουδαία πραγματικά βιβλία που έχουν γραφτεί τα τελευταία 100 χρόνια είναι ο Άρχοντας των δακτυλιδιών. Και είναι σπουδαίο για πάρα πολλούς ιστορικούς, πολιτιστικούς, μυθοπλαστικούς αλλά και καινοτομικούς συγγραφικούς λόγους. Μέσα του εμπεριέχει μυθοπλασίες του Τολκιν, από την εμπειρία του στον πόλεμο, τις γνώσεις του περί μυθολογίας (ελληνικής, Σουηδικής, Αγγλικής) και γλωσσολογίας. Πρέπει να σου πω ότι μετά την έκδοση του βιβλίου και μάλιστα μια και είναι από τα πιο διαβασμένα βιβλία του κόσμου και επειδή η εμμονή και το χάρισμα του Τόλκιν στις περιγραφές αλλά και στην δομή των ιστοριών των ηρώων του, πολλοί άρχισαν να πιστεύουν ότι όλα αυτά που περιγράφει υπήρξαν στο παρελθόν. όσο δυνατόν μπορεί να είναι οι ιστορίες του Τολκιν, τόσο δυνατόν είναι να είναι αληθινές οι ιστορίες περι Νεφελίμ.
Και πρόσεξε ότι ο Τολκιν ήταν επιστήμονας, ένας από τους σπουδαιότερους γλωσσολόγους όλων των εποχών…

THEO-007
07-07-08, 20:06
Εγω σας εδωσα στοιχεια κυριοι. Το εαν πιστευετε προσωπικα δεν με απασχολει.

Εγω ασχολουμαι με την ερασιτεχνικη αστρονομια αλλα νομους και θεωρειες δεν βγαζω.

Αμα ψαξετε και βρειτε το 1% των ευσυνηδητων γιατρων να μου το πειτε και μενα.

Εγω και χωρις ρευμα θα μπορεσω να ζησω. Και υπολογιστη δεν χρησιμοποιω τοσο οσο να μου εχει γινει απαραιτητος αλλα και ψυγειο η φουρνο να μην εχω θα ψαξω να βρω λυση.

Δεν θα ασχοληθω με αλλες αντιπαραθεσεις. Ο καθενας ειναι αξιος της μοιρας του. Εγω πιστευω οτι αυτα που διδονται θα γινουν. Και το λεω γιατι αυτα που διαβασα στα βιβλια γινονται καθε μερα. Εσεις λετε χωρις να εχετε διαβασει ουτ μια γραμμη απο τα βιβλια αυτα. Και παρολα αυτα βγαζετε συμπερασματα.

kostis013
07-07-08, 21:52
εχω μια ερωτηση:αν υπαρχουν οι νεφελιμ και για τα σεναρια που τους 8ελουν κατω απο την γη, τοτε οι τεκτονικες πλακες που ειναι? και αν υπο8εσουμε οτι δεν υπαρχουν οι σεισμοι που οφειλονται?

agaliarep
09-07-08, 13:10
Εγω σας εδωσα στοιχεια κυριοι. Το εαν πιστευετε προσωπικα δεν με απασχολει.


Μάλιστα… και τα στοιχεία αυτά ποια ήταν για να καταλάβω;
1. Ότι οι αρχαίοι είχαν συναντηθεί με λαούς που έτρωγαν ανθρώπους…

Ακόμα υπάρχουν λαοί που τρώνε ανθρώπους… κάνουν θυσίες, πίνουν το αίμα, κόβουν κεφάλια, μάλιστα ο Ahmad Suradji είχε θύματά του ήταν οι γυναίκες που τον επισκέπτονταν για να τις βοηθήσει να κάνουν μάγια σε σκορδόπιστους συζύγους τις έθαβε σε μια παρακείμενη φυτεία ζαχαροκάλαμου, μέχρι το λαιμό, ως μέρος κάποιου τελετουργικού. Στη συνέχεια τις στραγγάλιζε με ένα καλώδιο, τις έγδυνε και έπινε το σάλιο τους... Σκοπός του η απόκτηση μαγικών δυνάμεων.

2. ότι υπάρχουν αγάλματα σε όλο τον κόσμο τερατόμορφα.
Όντως περίεργο αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι… και εγώ μπορώ να λέω ότι είναι εξωγήινοι, που ήρθαν από άλλο πλανήτη μας έδωσαν τα φώτα τους και τώρα τους στήνουν αγάλματα για να τους τιμήσουν, όταν θα ξαναέρθουν το 2012.

3. ότι οι επιστήμονες έκαναν λάθη και ότι συνέχεια τσακώνονται μεταξύ τους.
4. Κάποια βίντεο αμφιβόλου αξιοπιστίας που δεν τόλμησα ούτε καν εγώ που πιστεύω ότι μπορεί να υπάρχει η πιθανότητα να υπήρξαν γίγαντες να τα χρησιμοποιήσω σε άλλο θέμα του forum.
Όλα αυτά που συνδέονται με Νεφελιμ; Και όλα αυτά που έγραψες τι σχέση έχουν με στοιχεία που βαρύγδουπα λες ότι έδωσες και δεν σε ενδιαφέρει ποιος τα πιστεύει και ποιος όχι;
Και τελικά εάν δεν σε ενδιαφέρει γιατί δεν έγραφες ένα μανιφέστο να καταθέσεις και μπήκες στο κόπο να γράψεις σε ένα forum?
Ανεξάρτητα με το εάν κάποιοι τα πιστεύουν και κάποιοι όχι, γιατί δεν λες και άλλα για να πιστέψουν αυτοί που δεν ξέρουν και αγνοούν;

Και εγώ ασχολούμε με τις γεωτρήσεις αλλά μην το κάνουμε θέμα τώρα...

aspirin
09-07-08, 21:59
Εμένα δε μου έχει απαντήσει κανείς, γιατί οι νεφελίμ ελέγχουν τον κόσμο, ενώ είναι κλεισμένοι από τον Μ.Αλέξανδρο και τους λειπούς που τους σφράγισαν τις πύλες?

THEO-007
09-07-08, 22:04
Μάλιστα… και τα στοιχεία αυτά ποια ήταν για να καταλάβω;
1. Ότι οι αρχαίοι είχαν συναντηθεί με λαούς που έτρωγαν ανθρώπους…

Ακόμα υπάρχουν λαοί που τρώνε ανθρώπους… κάνουν θυσίες, πίνουν το αίμα, κόβουν κεφάλια, μάλιστα ο Ahmad Suradji είχε θύματά του ήταν οι γυναίκες που τον επισκέπτονταν για να τις βοηθήσει να κάνουν μάγια σε σκορδόπιστους συζύγους τις έθαβε σε μια παρακείμενη φυτεία ζαχαροκάλαμου, μέχρι το λαιμό, ως μέρος κάποιου τελετουργικού. Στη συνέχεια τις στραγγάλιζε με ένα καλώδιο, τις έγδυνε και έπινε το σάλιο τους... Σκοπός του η απόκτηση μαγικών δυνάμεων.


Διαβαζεις και δεν καταλαβαινεις τι διαβαζεις. Απο αυτο και μονο που γραφεις βγαζω συμπερασματα για το ποσο καταλαβαινεις.2. ότι υπάρχουν αγάλματα σε όλο τον κόσμο τερατόμορφα.
Όντως περίεργο αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι… και εγώ μπορώ να λέω ότι είναι εξωγήινοι, που ήρθαν από άλλο πλανήτη μας έδωσαν τα φώτα τους και τώρα τους στήνουν αγάλματα για να τους τιμήσουν, όταν θα ξαναέρθουν το 2012.


Δεν σημαινει τιποτα οτι τετοιου ειδους αγαλματα ανεγειροντε πλεον ακομη και μεσα στην αθηνα. Γνωριζεις φιλες οτι οι εκατογχειρες λατρευοντε σημερα στην ινδια σας θεοι απο το 25% του πληθυσμου. Καταρχην ξερεις τι ειναι οι εκατογχειρες. Εαν ξερεις λοιπον και δεν σε ενδιαφερουν τετοια θεματα να χαιρεσε την αδιαφορια σου και την αγνομοσυνη σου. Με αυτο το μυαλο μια ζωη υποχειριο θα εισαι.


3. ότι οι επιστήμονες έκαναν λάθη και ότι συνέχεια τσακώνονται μεταξύ τους.


Το θεμα ειναι οτι τους βλεπετε που σκοτωνονται, διαφωνουν και τρωγονται μεταξυ τους και παρολα αυτα εχετε το νοητικο επιπεδο να φερνεται ιντερνετικες αποψεις τους ως αποδειξεις.
4. Κάποια βίντεο αμφιβόλου αξιοπιστίας που δεν τόλμησα ούτε καν εγώ που πιστεύω ότι μπορεί να υπάρχει η πιθανότητα να υπήρξαν γίγαντες να τα χρησιμοποιήσω σε άλλο θέμα του forum.


Εαν θεωρεις αρθρα ξενων εφημεριδων που παρουσιαζουν τετοια θεματα αμφιβολου αξιοπιστιας η δελτια ειδησεων που παρουσιαζουν γεννησεις νεφελιμ σκηνοθετημενα τοτε το μονο που εχω να σου πω ειναι να χαιρεσαι την κριση σου. Θες να μαθεις φιλε ψαξε να βρεις αλλιως κατσε στην αγνοια σου.
Όλα αυτά που συνδέονται με Νεφελιμ; Και όλα αυτά που έγραψες τι σχέση έχουν με στοιχεία που βαρύγδουπα λες ότι έδωσες και δεν σε ενδιαφέρει ποιος τα πιστεύει και ποιος όχι;

Οποιος εχει νιονιο καταλαβαινει που συνδεονται. Οι υπολοιποι ας μεινουν στην τυφλα τους αν δεν ανοιγουν τα ματια τους.Και τελικά εάν δεν σε ενδιαφέρει γιατί δεν έγραφες ένα μανιφέστο να καταθέσεις και μπήκες στο κόπο να γράψεις σε ένα forum?
Ανεξάρτητα με το εάν κάποιοι τα πιστεύουν και κάποιοι όχι, γιατί δεν λες και άλλα για να πιστέψουν αυτοί που δεν ξέρουν και αγνοούν;

Γιατι πιστευα οτι θα βρω κατι διαφορετικο εδω μεσα λογω της ονομασιας. Αλλα βλεπω δυστυχως τα ιδια κλειστοφοβικα και αφυδατωμενα μυαλα που βλεπω και σε αλλα φορουμ. Δεν κοιτατε να κανετε μονοι σας μια ερευνα στο θεμα αλλα σταυρωνετε ανθρωπους οι οποιοι εχουν κανει καποια ερευνα και εχουν καποια αποψη και εντουτις ενω ειστε παντελως ανιδαιοι τους κανετε κριτικη. Ασχολεισται με το πως τα λεει ο λιακο στην τηλεοραση και δεν ασχολεισται με το ζουμι της υποθεσης. Για μεχρι εκει ειστε. Ουτε δεκατο του χιλιοστου παραπανω.
Και εγώ ασχολούμε με τις γεωτρήσεις αλλά μην το κάνουμε θέμα τώρα...............................

Bilibakos
10-07-08, 01:14
Ναι... οντως, το ποστ σου Θεο ειναι μες στην ουσια. Εισαι οντως αρκετα συγκεκριμενος και επιχειρηματολογεις εξαισια.... Καλο θα ηταν να εκανες σωστη διαχειριση του θυμου σου, γιατι το οποιο δικιο ειχες μεχρι προτινος το εχασες με τη συμπεριφορα σου. Το φορουμ αυτο, οπως και ολα, χρεαιζονται επιχειρηματολογια. Πρεπει να αποδειξεις ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ οτι αυτο που λες εχει μια βαση. Κανοντας το αυτο, χτιζεις μια πλατφορμα για συζητηση.
Απαντωντας στο μηνυμα του agaliarep, κοιτα ποσες φορες επιχειρηματολογησες:
<Απο αυτο και μονο που γραφεις βγαζω συμπερασματα για το ποσο καταλαβαινεις>
<Με αυτο το μυαλο μια ζωη υποχειριο θα εισαι.>
<Το θεμα ειναι οτι τους βλεπετε που σκοτωνονται, διαφωνουν και τρωγονται μεταξυ τους και παρολα αυτα εχετε το νοητικο επιπεδο να φερνεται ιντερνετικες αποψεις τους ως αποδειξεις.>
<Εαν...τοτε το μονο που εχω να σου πω ειναι να χαιρεσαι την κριση σου>
<Οποιος εχει νιονιο καταλαβαινει που συνδεονται>
< Για μεχρι εκει ειστε>

Τι να σου πρωτοπω τωρα... Για το υφος σου, για την επιχειρηματολογια σου, για τις προσβολες σου προς τη μαζα των χρηστων του φορουμ(και οχι μονο αυτου εδω!!!!)...
Ελπιζω να καταλαβεις μονο το μεγαλο σου λαθος και να διορθωσεις καποια μερη του χαρακτηρα σου... Γιατι δεν εχει σημασια εν τελει ο προορισμος, αλλα το ταξιδι... οπως επισης δεν εχει αξια η νικη αν δεν εχεις βαλει σ'αυτην τα ιδανικα σου...

Ermhs
10-07-08, 09:47
Δεν ξέρω τι είναι αυτά τα νεφελιμ, παλιά γνώριζα από ταινίες ότι είναι γιοι αγγέλων. Πρόσφατα διάβαζα σε κάτι προπαγάνδες και βιντεακια με σχέση τον πλανήτη Χ ότι είναι έρχονται από εκεί.
Επίσης είδα πολλά βίντεο με σκελετούς (τα περισσότερα μοντάζ και ψεύτικα) τεραστίων διαστάσεων.
Αλλά αυτό που με εξέπληξε ήταν ένα βίντεο μετά την καταστροφή του τσουναμι, όπου και ξέθαψε 150 πόδια (τέρας) και δεν ξέρουν τη είναι.. Το μόνο σίγουρο ότι έχει 2 πόδια, 2 χέρια και υπερβολικά ογκώδες. Σαν μισός άνθρωπος μισός … κάτι άλλο.
Δίνω τα λινκς αυτά με κάθε επιφύλαξη.

Εγώ πιστεύω ότι αν ήταν αληθινοί οι σκελετοί θα είχε πάρει μεγάλη έκταση το θέμα. :eek: :confused: :D

http://www.youtube.com/watch?v=T4jdrPG0C94&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=pPA6-U8z8_Y&NR=1

agaliarep
10-07-08, 11:55
Το μόνο που βλέπω είναι ότι έχεις ίσως έχεις ανάγκη από βοήθεια, κάποιου είδους για την συμπεριφορά σου…

Πέρα από αυτά όλα όσα γράφεις είναι ενδείξεις που ο καθένας θα μπορούσε να τις πάρει και να φτιάξει μια οποιαδήποτε ιστορία, να τα συνδέσει με όποιον τρόπο θέλει και να εξάγει ότι συμπεράσματα θέλει. Από θεωρίες και ιστορίες άλλο τίποτα. Το θέμα είναι γιατί υποστηρίζεις τόσο ένθερμα όλα όσα υποστηρίζεις;
Εγώ μπορεί να κάνω λάθος και να είμαι υποχειριο και το νοητικο επιπεδο μου να είναι χαμηλό, να μην έχω νιονιό και όλα τα σχετικά. Γιατί δεν γράφεις κάτι παραπάνω για όλα αυτά, πέρα από πικρόχολα σχόλια;
Στην τελική όπως είπες και εσύ στο σχόλιο σου νούμερο 6

Οταν και γω ακουσα για τους νεφελιμ μ`αρεσε σαν ενα πολυ ωραιο παραμυθι.
Ψαχνοντας αριστερα και δεξια αρκετα ομως βλεπω τωρα πως ηταν και ειναι αληθεια.

Από την στιγμή που και εσύ ο ίδιος αναφέρεις ότι όταν το άκουσες το πήρες για παραμύθι, γιατί δεν συζητάς λίγο περισσότερο όλα όσα διάβασες και βρήκες και σου άλλαξαν την γνώμη;

Ποσειδώνιος
10-07-08, 15:06
Εντύπωση μου κάνει ρε παιδιά

5000 μέλη Κανείς δεν σχολίασε τα κείμενα από τον Φαίδωνα...
Καλά για τον Ησίοδο και τα περί Τιτάνων.... μην ανεβάσω ....
Το ότι στη γέννεση (παλαιά διαθήκη) αναφέρεται μια παραλλαγή της ίδιας ιστορίας με τον Ησίοδο. Και ο Ενώχ...πάλι με την ίδια ιστορία....

Σας αφήνουν αδιάφορους ε; Αντ αυτού τι κονομα ο Λιακό... ή πόσο φτιαχτό είναι το βίντεο ή το φώτο.

Τι γνώμη έχετε αλήθεια για αυτούς που μόνο τα αρχαία κείμενα εμπιστευονται; Τώρα το τι καταλαβαίνουμε διαβάζοντας αυτούς τους σοφούς είναι άλλο θέμα.

Ωραία ρίχνεται τώρα μια ματιά στα κείμενα του Πλάτωνα για την κούφια γη (τρίτη σελίδα αυτού του θέματος) και μετά μου λέτε κάτι σαν παρηγοριά στον άρρωστο.

Το θέμα όμως είναι ότι αν κάποιος διαβάσει ολόκληρο τον Φαίδων ....αν τα καταφέρει να παρακολουθήσει την αλυσίδα της λογικής για την αθανασία της ψυχής και καταλάβει την απόδειξη του Σωκράτη.... τότε θα υποκλιθεί στο πνεύμα αυτών των ανδρών και θα καταλάβει την ασημαντότητά του. Και εκείνη τη στιγμή που μένει με ανοικτό το στόμα έρχεται η περιγραφή της γης από ψηλά και από μέσα. Για μένα είναι απόδειξη ότι κάτι τρέχει.. κάτι υπάρχει.

Σενάρια με τους Νεφελίμ σήμερα δεν με αφορούν προς το παρόν. Ωστόσο μένει πολύ ακόμα αρχαία γνώση να ανακαλυφθεί και αυτό θα γίνει μέσω της μελέτης των κειμένων. Στο σημερινό κόσμο δεν μπορείς να εμπιστευθείς κανένα ούτε από την μια πλευρά ούτε από την άλλη. Μπορεί πχ να είναι στημένη είτε η ανακάλυψη ενός γιγάντιου σκελετού είτε η δημιουργία αμφιβολιών για την αυθεντικότητα του.

Μην περιμένετε όμως να διαβάσετε αρχαίες σοφίες από το ίντερνετ. Ένα απόσπασμα δεν δίνει την εικόνα. Τα παρελκόμενα είναι που κρύβουν αποδείξεις και μας κάνουν να γνωρίζουμε χωρίς να ξέρουμε.


Λοιπόν ακούστε και αυτό, που δεν ξέρω τι μπορεί να σημαίνει .... για προβληματισμό. Η καλή μου πήγε στην Αίγυπτο και έφερε σουβενίρ για το σπίτι ένα αγαλματίδιο του Άνουβι νομίζω, τέσπα, αυτού του σκυλόμορφου. Ανατρίχιασα μόλις το είδα. Ρε συ, της λέω, γιατί το πήρες αυτό; Αυτός υποτίθεται είναι ο αρχηγός των ανθρωποφάγων υποχθόνιων που ο Λιακό ή όποιος άλλος, λέει, ότι ετοιμάζεται η επιστροφή του. Έλα, μου λέει σοβαρά; Σώπα μωρέ. Αυτό είναι το πιο δημοφιλές σουβενίρ... Αυτό και η Σφίγγα (άλλο νεφελίμ αυτή).

Χμ... ο καλλιτέχνης που έπλασε αυτά τα τέρατα εξασφάλισε το ψωμάκι των απογόνων του. Θα ήξερε ότι αυτά τα τέρατα πουλάνε και θα πουλάνε.... Οφείλουν πολλά σε αυτόν τον καλλιτέχνη οι σημερινοί Αιγύπτιοι.


ΥΓ.Περιμένω ακόμα σχόλια στα κείμενα του Φαίδων.

OANNHSEA
10-07-08, 16:09
Ποσειδώνιος
Εντύπωση μου κάνει ρε παιδιά
Γιατί;
Πρώτον τα παραμύθια περί γιγάντων και περί κούφιας γης έχουν σχολιαστεί και αναλυθεί σε άλλα θέματα. Εάν θέλεις μπορείς να τα διαβάσεις και να επανέλθεις σε αυτά τα θέματα.
Δεύτερον, γιατί θα πρέπει να μας κάνουν εντύπωση τα παραμύθια και όχι η σκληρή επιστημονική αλήθεια - την οποία φυσικά όλοι οι παραμυθάδες απορρίπτουν γιατί πάει κόντρα στα παραμύθια τους;
Τρίτον αναφέρεις τα κείμενα του Ησίοδου, του Πλάτωνα... Από πότε οι κύριοι αυτοί έγιναν ιστορικοί και δεν το είχα πάρει χαμπάρι;
Τέταρτον, γιατί θα πρέπει να ασχοληθούμε με την λόξα και τις φαντασιώσεις του κάθε λοξού; Επειδή κάποιος δεν ξέρει από αρχαία Αίγυπτο και γενικά από Αιγυπτιολογία και ότι βλέπει το κατατάσσει κάπου αλλού μέσα στο άρρωστο μυαλό του, εγώ θα πρέπει να ασχοληθώ μαζί του; Δηλαδή πόσο δύσκολο είναι να μάθει κάποιος το ΓΙΑΤΙ φορούσαν την μάσκα του σκύλου οι αρχαίοι Αιγύπτιοι και γενικά για τον Άννουβι, αντί να πιστεύει τον κάθε παραμυθά;

Είναι πολύ απλά τα πράγματα: κάθε πρόταση παραμυθιού μπορεί άνετα να αντιμετωπιστεί από την σημερινή επιστήμη και να δουν όλοι την αλήθεια... ΑΥΤΟ δεν θέλουν οι απατεώνες και κατακρίνουν την επιστήμη - όπως και στον μεσαίωνα...

ΦΕΙΔΙΑΣ
10-07-08, 17:59
Καλησπερα.
Πριν κατι μερες εβλεπα στο καναλι 9 ενα Ρωσικο ντοκιμαντερ με θεμα τον Χιτλερ
το τριτο ραιχ και τα μυστικα οπλα (ufo κλπ).
Ο Χιτλερ ειχε δημιουργησει λοιπον μια ομαδα ,(δεν θυμαμαι το ονομα) οι οποιοι μελετουσαν αρχαια κειμενα απο ολους τους πολιτισμους με σκοπο να αποκτησουν γνωσεις για αρχαια τεχνολογια.Επισης η ομαδα αποτελουνταν απο επιστημονες καθε επιστημης ,καθως και μεταφυσικης.
Οι Γερμανοι λοιπον ειχαν μια εντονη εμμονη για την Ανταρκτικη και λιγο πριν τον 2ο Παγκοσμιο πολεμο αρχισαν να φτιαχνουν βασεις εκει.Συμφωνα μ'αυτους πιστευαν οτι ηταν απογονοι των Ατλαντων.
Αξιοσημειωτο ειναι οτι με τη ληξη του πολεμου οι Αμερικανοι δεν βρηκαν ολους τους επιστημονες του Χιτλερ και απο αναφορες που ειχαν απο αλλους αιχμαλλωτους, εστειλαν στολο στην Ανταρκτικη τον οποιον διαλυσανε ιπταμενοι δισκοι οι οποιοι αναδυθηκαν μεσα απτη θαλασσα.
Το θεμα ειναι οτι οι Γερμανοι ειχαν εμμονη με την Ανταρκτικη και πιστευαν οτι ειναι πυλη για αλλη διασταση την θεωρουσαν δε σαν εξοδο,ενω σαν εισοδο τον βορειο πολο.
Εδω πρεπει να θυμηθουμε τις προσπαθειες γεωτρησεων των Ρωσων στον βορειο πολο δηθεν για πετρελαιο και τις απειλες των Αμερικανων γαι πολεμο αν συνεχισουν.

AVATARGR
10-07-08, 18:24
Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Φίλε μου OANNHSEA αναφέρεις για τον Ησίοδο και τον Πλάτωνα Ποιητής ο
ένας και Φιλόσοφος ο άλλος...
<<Από πότε οι κύριοι αυτοί έγιναν ιστορικοί και δεν το είχα πάρει χαμπάρι;>>

Δήλαδή εαν έγραψαν κατι που να περιέχει Ιστορικά στοιχεία δεν τους το
επιτρέπουμε ?????

Ο Πλάτων θεωρείται ο πρώτος περιβαντολλόγος-Οικολόγος..
Το ενδιαφέρον του για το περιβάλλον είναι ένα τμήμα από τον διάλογο του
ΚΡΙΤΙΑ, που εκτείνεται από τον 108Ε στοίχο μέχρι τον 112Ε.
Στο τμήμα αυτό ο ΠΛΑΤΩΝ έδωσε κατανοητή περιγραφή των μεταβολών της
ποιότητας του εδάφους που οφείλονται στην επίδραση όχι μόνο των φυσικών
φαινομένων αλλά και στη σημαντική επίδραση των ενεργειών του ανθρώπου.

Δεν πρέπει να το λαμβάνουμε υπόψην αυτά που έγραψε ??????

Ευχαριστώ.

Bilibakos
11-07-08, 01:49
Eαν αυτο που λες ειναι αληθεια, εδω <<κολλανε>> ολα.
Θελετε Superman; Θυμαστε που προσγειωθηκε;
Θελετε Stargate; Με την πυλη που στελνει απο την Ανταρκτικη προς την Ατλαντιδα ανθρωπους;
Μηπως αποκλειετε την περιπτωση να ισχυει αυτο που λεει ο φιλος Φειδιας; Εγω οχι. Ο Χιτλερ ηταν πολυ εξυπνος ανθρωπος(οχι σαν κατι πλανηταρχες που εχουμε τωρα-ονοματα μη λεμε), ειχε σκαρφιστει διαφορα, και κυνηγουσε τη δοξα του Μεγα Αλεξανδρου. Ο ιδιος ο Μεγας Αλεξανδρος, ειχε πρωτοπορησει, συμπεριλαμβανοντας στο ταξιδι του προς την Ανατολη πολλους επιστημονες της εποχης.

Οι αμφιβολιες που τρεφω βρισκονται στην εκδοχη οι πληροφοριες που μας παραθετει ο Φιδειας να προερχονται απο ανθρωπους οι οποιοι διεδωσαν και επεκτειναν ιδεες που παρεθεσα παραπανω, και να μην γινεται το αντιστροφο...
Φιδεια, καλως ηρθες στο φορουμ μας.
Θα ηθελα αν ξερει καποιος αν ισχυουν αυτα με τις βασεις...

OANNHSEA
11-07-08, 05:58
Δήλαδή εαν έγραψαν κατι που να περιέχει Ιστορικά στοιχεία δεν τους το
επιτρέπουμε ?????
AVATARGR - ιστορικός είναι αυτός του οποίου τα γραφόμενα έχουν ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ.
Ποιά από τα "ιστορικά" γραφόμενα των παραπάνω "συγγραφέων" έχουν αποδειχθεί αλήθεια;
Μην ξεχνάμε ότι το θέμα μας με τα νεφελίμ γράφεται τα τελευταία 100 χρόνια - μέσα σε 100 χρόνια δεν θα είχε ανακαλυφθεί κάτι από τις "ιστορικές αλήθειες" τους;

Δεν πρέπει να το λαμβάνουμε υπόψην αυτά που έγραψε ??????
Άλλο οικολογία - άλλο ιστορία.
Είναι διαφορετικά θέματα αυτά τα δύο...

Θα ηθελα αν ξερει καποιος αν ισχυουν αυτα με τις βασεις...
Παραμύθια για μικρά παιδιά...
Κάπου αλλού το είχαμε συζητήσει σε αυτό το φόρουμ.
Πίαστε το θέμα, διαβάστε το και το ανοίγουμε ξανά εάν υπάρχουν τυχόν απορείες....

AVATARGR
11-07-08, 09:00
Φίλοι μου καλημέρα σας.

Φίλε OANNHSEA δεν αναφέρομαι για τα ΝΕΦΕΛΙΜ αλλά για την ταμπελοποίηση
που κάνεις...
Σου παρέθεσα κάτι που έγραψε ο Πλάτωνας με στοιχεία...
Επειδή δεν έχει την Ταμπέλα του Ιστορικού ότι και να γράψει εκτός Φιλοσοφίας
είναι άκυρο ?????

Ευχαριστώ.

OANNHSEA
11-07-08, 10:27
AVATARGR
Παγιδούλα ερώτηση έθεσες...
Πρόσεξε όμως: ιστορικός είναι αυτός που τα γραπτά που, τα οποία αναφέρονται σε ιστορικά γεγονότα, έχουν αποδειχτεί ΑΛΗΘΙΝΑ...
Για αυτό άλλωστε και αποδεχόμαστε τον Αρριανό και όχι τον Νόνο...
Εφόσον όμως μέχρι στιγμής τα όποια κείμενα του Πλάτωνα ή του Ησίοδου, τα οποία αναφέρονται σε γεγονότα δεν έχουν βγει πραγματικότητα, τότε μπορώ με μεγάλη ευκολία να πω ότι είναι κομμάτια του φιλοσοφικού τους κειμένου και όχι γνήσια ιστορικά θέματα...
Όταν όμως πιάνουμε την βιολογία ή την οικολογία, εκεί έρχεται ένα άλλο θέμα.
Μην ξεχνάμε ότι ο Αριστοτέλης, όντας μαθητής του Πλάτωνα, έχει γράψει ουκ ολίγα για το περιβάλλον και την φύση... Απλώς αυτός έφτασε ένα βήμα πιο μακριά από τον δάσκαλο σε αυτό το σημείο...

Knight_Of_Creation
11-07-08, 13:02
Αρχική Δημοσίευση απο Ποσειδώνιος
Το θέμα όμως είναι ότι αν κάποιος διαβάσει ολόκληρο τον Φαίδων ....αν τα καταφέρει να παρακολουθήσει την αλυσίδα της λογικής για την αθανασία της ψυχής και καταλάβει την απόδειξη του Σωκράτη.... τότε θα υποκλιθεί στο πνεύμα αυτών των ανδρών και θα καταλάβει την ασημαντότητά του. Και εκείνη τη στιγμή που μένει με ανοικτό το στόμα έρχεται η περιγραφή της γης από ψηλά και από μέσα. Για μένα είναι απόδειξη ότι κάτι τρέχει.. κάτι υπάρχει.

Σενάρια με τους Νεφελίμ σήμερα δεν με αφορούν προς το παρόν. Ωστόσο μένει πολύ ακόμα αρχαία γνώση να ανακαλυφθεί και αυτό θα γίνει μέσω της μελέτης των κειμένων. Στο σημερινό κόσμο δεν μπορείς να εμπιστευθείς κανένα ούτε από την μια πλευρά ούτε από την άλλη. Μπορεί πχ να είναι στημένη είτε η ανακάλυψη ενός γιγάντιου σκελετού είτε η δημιουργία αμφιβολιών για την αυθεντικότητα του.

Μην περιμένετε όμως να διαβάσετε αρχαίες σοφίες από το ίντερνετ. Ένα απόσπασμα δεν δίνει την εικόνα. Τα παρελκόμενα είναι που κρύβουν αποδείξεις και μας κάνουν να γνωρίζουμε χωρίς να ξέρουμε.

Ταυτίζομαι 100% με την άποψη σου αγαπητέ!

Πιστεύω πως τα είπες όλα με λίγα λόγια! Έδωσες ουσία σε ένα ανούσιο θέμα!

ΦΕΙΔΙΑΣ
11-07-08, 14:45
Ναι ειδαμε και τους ιστορικους που λεγανε δεν υπαρχει Τροια και τελικα επεσαν εξω,λενε επισης οτι οι Ελληνες προερχονται απ'την Ινδοευρωπαικη φυλη,λενε επισης οτι το αλφαβητο μας ειναι απ'τους Φοινικες ,οτι ο Ομηρος ελεγε απλα παραμυθια και αλλες τετοιες αηδιες,ομως καθε φορα πεφτουν εξω.
Ο Πλατων ομως και οι μεγαλοι σοφοι ειχαν πολλες γνωσεις οι οποιες επαληθευονται,ενω ειναι αδυνατο να γνωριζαν τετοια πραγματα συμφωνα με τη δικη μας λογικη.Πως ειναι δυνατον για παραδειγμα να περιγραφει ο Πλατων στον Τιμαιο τα σπερματοζωαρια;Πως ειναι δυνατον ο Ευδοξος ο Κνιδιος το 330 πΧ να εχει μετρησει την περιμετρο της γης , να εχει χαρτογραφησει τους αστερισμους του Ισημερινου και των τροπικων κυκλων ενω εχει μετρησει με ακριβεια τις περιοδους των πλανητων;
Πως ακομα εξηγουνται οι αρχαιες αναπαραστασεις σε πυραμιδες ,βραχους κλπ ιπταμενων αντικειμενων , σε << μυθολογιες>> πολλων λαων ακομα και τα αρχαια αεροδρομια οπως εκεινα στο Περου;
Δεν λεω να απορριψουμε ολη την ιστορια και τους ιστορικους, ομως θα πρεπει να ερευνουμε και να γνωριζουμε για να μην τρωμε ετσι απλα ο,τι μας λενε.

OANNHSEA
11-07-08, 17:49
ΦΕΙΔΙΑΣ
Πως ακομα εξηγουνται οι αρχαιες αναπαραστασεις σε πυραμιδες ,βραχους κλπ ιπταμενων αντικειμενων , σε << μυθολογιες>> πολλων λαων ακομα και τα αρχαια αεροδρομια οπως εκεινα στο Περου;
Για αυτά ακριβώς τα παραμύθια μιλάω....
Θα πρέπει να ελέγχεις την κάθε γραμμή από τους παραμυθάδες...
Παίδες, εάν θέλετε να μιλήσουμε για αυτά τα παραμύθια υπάρχουν και τα κατάλληλα θέματα, τα οποία τρέχουν...

Ναι ειδαμε και τους ιστορικους που λεγανε δεν υπαρχει Τροια και τελικα επεσαν εξω,λενε επισης οτι οι Ελληνες προερχονται απ'την Ινδοευρωπαικη φυλη,λενε επισης οτι το αλφαβητο μας ειναι απ'τους Φοινικες ,οτι ο Ομηρος ελεγε απλα παραμυθια και αλλες τετοιες αηδιες,ομως καθε φορα πεφτουν εξω.
Δεν είναι κάθε ημέρα του Αϊ Γιαννιού...
Ύστερα έχουν περάσει 100 και χρόνια από τον Σλήμαν. Μήπως ξέρετε κανένα άλλον που να ακολούθησε παραμύθια και να έπεσε μέσα; Μα φυσικά ΟΧΙ!!!
Μετά από το φιάσκο του Σλήμαν, οι πραγματικοί ερευνητές άρχισαν να αναλύουν όλα τα στοιχεία. Μέχρι το 1940 είχαν ερευνήσει το 99% των στοιχείων. Μέχρι το 2000 το 99,999% των στοιχείων. Λες η "ιστορικότητα" του Πλάτωνα και του Ησίοδου να είναι στο 0,001%;;;; ή μήπως είναι στο μυαλό μόνο των παραμυθάδων... Α ρε Λιακό... :D
Ψοφάω να το δω.... :D :D

AVATARGR
11-07-08, 18:25
Φίλοι μου καλησπερα σας.

Φίλε μου OANNHSEA η ερώτηση που έκανα δεν είναι παγίδα βέβαια...

Απλά αναφέρω πως δεν πρέπει να έχει κανένας τον τίτλο του Ιστορικού για να
κάνει μια σοβαρή αναφορά ή παρατήρηση σε αυτά που βλέπει...

Ακόμα και σήμερα μια αναφορά από απλά ατομα λαμβάνεται υπόψην...
Πόσο απο ένα άτομο που είναι Φιλόσοφος και καλός παρατηρητής....

Ευχαριστώ.

Old cave-dinosaur
11-07-08, 19:22
Είδατε τελικά πόσο ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ είναι οι διάφοροι Λιακοπουλοαπατεώνες (..μεγάλη του τιμή: ορίσθηκε γενάρχης νέου υποείδους !).

Κάμποσα παιδάκια (όχι απαραίτητα στην ηλικία.. ;) ), πιστεύουν ΤΟΝ αχταρμά, ότι "...ο Χίτλερ ήταν ένας πολύ έξυπνος άνθρωπος (προσοχή: τίποτα άλλο !), ότι οι Γερμανοί είχαν και έχουν βάση στην Ανταρκτική, που την υπερασπίζονται με ιπτάμενους δίσκους " :eek: και, εκατοντάδες άλλα -έχω χάσει τελείως το νόημα, στο πώς (!!!) να τα χαρακτηρίσω- :mad: .

Τα πάντα έχουν ισοπεδωθεί, σ' ένα κυκεώνα -απο και για αγράμματους-.

Όλα, ατάκτως εριμμένα, μετά απο "μελέτη" δήθεν αρχαιοελληνικο-Αλεξανδρινο-Γ΄Ραϊχ (και κανενός [I]Παϊσιου, περίσσεμα) μπαρουφολογιών !

Κάθε έννοια της ιστορίας και προϊστορίας έχει χάσει το νόημά της.

Α Ι Δ Ω Σ, Αργείοι, και μη !!

Marduk
11-07-08, 21:29
Επανέρχομαι και αναθερμαίνω το θέμα περί Νεφελείμ και Γιγάντων. Δυστυχώς, όταν οι συμβολικές διηγήσεις ξεπέφτουν σε άφρονες, η παρανόηση που ακολουθεί, γαλουχεί μυριάδες μη σκεπτόμενους...

Περί Νεφελείμ, μία ερμηνεία στο http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,1007.0.html

Bilibakos
12-07-08, 03:42
Είδατε τελικά πόσο ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ είναι οι διάφοροι Λιακοπουλοαπατεώνες (..μεγάλη του τιμή: ορίσθηκε γενάρχης νέου υποείδους !).

Κάμποσα παιδάκια (όχι απαραίτητα στην ηλικία.. ;) ), πιστεύουν ΤΟΝ αχταρμά, ότι "...ο Χίτλερ ήταν ένας πολύ έξυπνος άνθρωπος (προσοχή: τίποτα άλλο !), ότι οι Γερμανοί είχαν και έχουν βάση στην Ανταρκτική, που την υπερασπίζονται με ιπτάμενους δίσκους " :eek: και, εκατοντάδες άλλα -έχω χάσει τελείως το νόημα, στο πώς (!!!) να τα χαρακτηρίσω- :mad: .

Τα πάντα έχουν ισοπεδωθεί, σ' ένα κυκεώνα -απο και για αγράμματους-.

Όλα, ατάκτως εριμμένα, μετά απο "μελέτη" δήθεν αρχαιοελληνικο-Αλεξανδρινο-Γ΄Ραϊχ (και κανενός [I]Παϊσιου, περίσσεμα) μπαρουφολογιών !

Κάθε έννοια της ιστορίας και προϊστορίας έχει χάσει το νόημά της.

Α Ι Δ Ω Σ, Αργείοι, και μη !!

Φιλε Δεινοσαυρε,
Αν και το θεμα για την ηλικια μας το τρεχει ο Lux αλλου, θα σου απαντησω και εγω, οχι πλαγιως αλλα ευθεως οτι:
α)ηλικιακα ειμαι παιδι
β)τουλαχιστον απο τον κυκλο μου δεν θεωρουμαι παιδι
γ)ΔΕΝ υποστηριξα οτι ο Χιτλερ ειχε βαση στην Ανταρκτικη, αλλα ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΕΞΥΠΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΚΑΙ ΤΟ ΓΡΑΦΩ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΕ ΠΜ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΜΥΩΠΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΔΕ.
δ)αν δεν μπορεις να παρακολουθησεις τη συζητηση, εσυ, και ολοι οι υπολοιποι ερευνητες, τοτε καλο θα ειναι να μην ποσταρετε τουλαχιστον. Δεχομαι κριτικη απο οποιονδηποτε, αρκει να επιχειρηματολογει(αλλα τι λεω, δεν σας το εμαθε η μαμα σας αυτο...)

OANNHSEA
12-07-08, 05:15
Bilibakos
Είπαμε στην ΣΚΕΨΗ παιδί.
Υπάρχουν συνομιλητές πολλοί εδώ μέσα που ενώ δεν έχουν τελειώσει καν το λύκειο είναι σε θέση και να έχουν βάθος σκέψης και να κάνουν μία συζήτηση ανωτέρου επιπέδου.
Εάν θα προσέξεις κανείς δεν τα έβαλε με την ηλικία, αλλά με τον τρόπο σκέψης.
Τον αφελή τρόπο σκέψης που εκμεταλλεύονται κάποιοι για να θησαυρίσουν, πουλώντας του παραμύθια... :(

Όπως γράφω όμως πάντα:
Ένα προς ένα τα στοιχεία για μελέτη, μία προς μία η καταγραφή των αποτελεσμάτων. Δώσε μία βάση σε αυτό που θέλεις να συζητήσουμε για τα νεφελίμ και ξεκινάμε.... :cool:

Litsa
12-07-08, 06:38
Οι καλλιτέχνες ή οι λογοτέχνες ζωγραφίζουν ή λογοτεχνούν ΟΧΙ απαραίτητα με αυτά που είδαν
αλλά κυρίως με αυτά που φαντάζονται ή με αυτά που θέλουν να συμβολίσουν.
Αν αφαιρέσουμε την φαντασία από ένα δημιουργό είναι σα να αφαιρούμε από ένα πέλαγος το νερό.

Αν μετά από μερικές χιλιάδες χρόνια, ο πολιτισμός μας έχει καταστραφεί, και έχουν καταφέρει να
επιζήσουν μόνο μερικοί ανθρώπων και συμπτωματικά δεν έχουν καταστραφεί οι παρακάτω πίνακες
ζωγραφικής του Πικάσο και Νταλί τους οποίους αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να δουν.
Θα σας φαινόταν λογικό αυτοί οι άνθρωποι να πίστευαν ότι πριν πολλούς αιώνες ζούσαν σε αυτόν τον
πλανήτη άνθρωποι με τρία μάτια και πέντε μύτες, μεγάλοι σαν καράβια που κουβαλούσαν και πανιά
για ένα είδος οικολογικής κινητήριας δύναμης;
Θα σας φαινόταν λογικό να νομίζουν ότι υπήρχαν δερμάτινα ρολόγια που δίπλωναν ας πούμε;
http://img133.imageshack.us/img133/4576/dalijh8.jpg
http://www.invertirenarte.es/mercadodearte/imagenes/Julio%2014/christies_picasso_suite_347.jpg

Όπως λοιπόν σήμερα οι καλλιτέχνες δημιουργούν με την φαντασία τους έτσι και πριν χιλιάδες χρόνια
πάλι οι τότε καλλιτέχνες και δημιουργοί κατασκεύαζαν όχι απαραίτητα αυτά που είδαν αλλά αυτά
που φαντάστηκαν.

Δεν ξέρω αν έγινα σαφής.

Επομένως, ο φίλος που παίρνει τις φανταστικές διηγήσεις των Αργοναυτικών και τις μετατρέπει
αυθαίρετα σε ένα είδος προϊστορικού ρεπορτάζ για να θεμελιώσει την ύπαρξη στο παρελθόν υπερφυσικού
μεγέθους όντων, το κάνει αυτό, είτε επειδή είναι αφελής είτε επειδή νομίζει ότι απευθύνεται σε αφελείς.
http://img168.imageshack.us/img168/8548/jpegxb2.jpg

Old cave-dinosaur
12-07-08, 07:22
Φίλε Bilibako.

1) Μου αρέσει πολύ η δική σου "επιχειρηματολογία"!

2) Η μαμά μας, μας έμαθε να είμαστε τουλάχιστον σκεπτόμενοι και ευγενικοί...

3) Παρότι, η συζήτηση ξεφεύγει αλλού, τότε, ας κρεμάσουμε και καμιά φωτογραφία του αείμνηστου Αδόλφου στα δωμάτια μας. - Άν δεν την έχουμε ήδη !

Χαιρετισμούς..

Spiros
12-07-08, 07:59
Κύριοι και Κυρίες.
Δήλωσα ότι θα αποχωρίσω από αυτή τη συζήτηση γιατί κάποιο μέλος της εξασκούσε την συνήθη πρακτική του flaming η οποία είναι απαγορευμένη στα περισσότερα forum. Δεν ξέρω για αυτό εδώ το forum, γιατί για να πω την αλήθεια μου δεν διάβασα τους όρους πριν την εγγραφή μου. Θέλω να πιστεύω ότι ισχύει και εδώ η ίδια απαγόρευση.
Θα σας παρακαλέσω χωρίς να είμαι ο διαχειριστής ή να έχω καμία τέτοια εξουσιοδότηση, να διατηρηθεί το θέμα σε επίπεδα συζήτησης με επιχειρήματα και αποδείξεις. Αυτό γιατί το θεωρώ ένα σοβαρό θέμα.
Όχι, δεν με ενδιαφέρουν τα Νεφελίμ αλλά το θέμα παρα-μυθολογίας που καλιεργείται τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα με απότερω σκοπό το οικονομικό και προσωπικό κέρδος των εκάστοτε ...... (δεν θέλω να χρησιμοποιήσω την κατάλληλη λέξη). Και αυτό το forum είναι μια καλή ευκαιρία να καταρίπτονται ένας ένας αυτοί οι μύθοι (ή και το αντίθετο αν είναι το σωστό).
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ που οι περισσότεροι επαναφέρατε τη συζήτηση στη λογική.

no slave
13-07-08, 02:17
απο οτι λεει ο λιακο,οι νεφελιμ ειναι αμεσα συνδεδεμενοι με το θεο και τους αγγελους.αρα λοιπον καποιος αθεος βρισκει την ιστορια αυτη ενα ωραιο παραμυθακι.οπως αλλωστε ολοκληρη τη γραφη στο μεταφυσικο της κομματι(αγγελους-ανασταση-θαυματα κτλ.).δυστηχως η καλυτερα ευτυχως,δεν εχει τυχει να συναντηθουμε ποτε με ενα τετοιο τερατωδες ον ετσι ωστε να πειστουμε για την υπαρξη του.παρολα αυτα βλεπουμε στην καθημερινοτητα μας αναλογες δυσκολειες με αυτες που πιστευει ο λιακο οτι μας προκαλουν οι νεφελιμ.θεωρω πως σε ολους τους τομεις τις επιστημης υπαρχει αποκρυψη στοιχειων και αποπροσανατολισμος.γιατι αραγε?αλλα ας μην αναφερω αυτα που κρυπτονται αλλα τα επιτευγματα που υποτιθεται κανουν καλυτερη τη ζωη μας.μιλησατε για νοσοκομεια!ποσες νεες ασθενειες εμφανιζονται απο την τεχνολογικη μας προοδο?το μονο που μας εχει προσφερει η εξελιξη της τεχνολογιας ειναι ανεση μεσω των υλικων αγαθων,τα οποια μας εχουν αποπροσανατολισει απο το πνευμα.και θελω να καταληξω..σε αυτο το φορουμ τα θεματα ειναι μεταφυσικα και ανεξηγητα αρα ολοι εσεις που γραφετε εδω ειστε ανοιχτομυαλοι.δεν μπορειτε λοιπον να αποριπτετε μια θεωρια που περιγραφει το οτι παραδοξο συμβαινει στον κοσμο μας(απο βρικολακες,ατια,μινωταυρο,γιγαντες μεχρι τα καθημερινα ,μας προβληματα)τοσο ευκολα.προσωπικα πιστευω στον θεο ετσι οπως τον περιγραφει η αγια γραφη.δεν εχω διαβασει τα βιβλια του λιακο(μονο εκπομπες του βλεπω)αλλα το σεναριο αυτο συμφωνα με την πιστη μου, μοιαζει...λογικο!!

Bilibakos
13-07-08, 02:30
Bilibakos
Είπαμε στην ΣΚΕΨΗ παιδί.
Υπάρχουν συνομιλητές πολλοί εδώ μέσα που ενώ δεν έχουν τελειώσει καν το λύκειο είναι σε θέση και να έχουν βάθος σκέψης και να κάνουν μία συζήτηση ανωτέρου επιπέδου.
Εάν θα προσέξεις κανείς δεν τα έβαλε με την ηλικία, αλλά με τον τρόπο σκέψης.
Τον αφελή τρόπο σκέψης που εκμεταλλεύονται κάποιοι για να θησαυρίσουν, πουλώντας του παραμύθια... :(

Όπως γράφω όμως πάντα:
Ένα προς ένα τα στοιχεία για μελέτη, μία προς μία η καταγραφή των αποτελεσμάτων. Δώσε μία βάση σε αυτό που θέλεις να συζητήσουμε για τα νεφελίμ και ξεκινάμε.... :cool:

Το ξερω ΟΑΝΝΗΣ ΕΑ, αλλα το υφος πολλες φορες σε κανει τρελο...
Τωρα, αν προσθεσεις και την ελλειψη επιχειρηματολογιας, τι εχεις? Καποιον που δεν εχει ιδεα ουτε για τα βασικα, να σου πουλαει χαρακτηρα και μειωνοντας σε, να προσπαθει να αυτοπροβληθει. Ε, εγω γινομαι <<νεφελιμ>> με τετοιους ανθρωπους, :)
Οσο για τη δικη μου επιχειρηματολογια, αυτο που εκανα ηταν να δειξω συγκρατημενο ενδιαφερον για το γεγονος που παρεθεσε ο Φιδιας, τιποτε αλλο... Δεν θεωρουμαι πλεον αφελης, για να πιστεψω ο,τι ακουγεται, απλα ενθουσιωδης, και προσπαθω να εξαντλησω την καθε πληροφορια, γιατι ακομα και αν δεν υπαρχει κατι ουσιωδες, μπορει να βρεθει κατι αλλο κατα την αναζητηση. Αυτα εμπεριεχονται στην ερευνα. Ο πιο ενθουσιωδης και επιμονος αναζητητης θα βρει μια ακρη, οχι ο βαριεστημενος.
Δυστυχως, πολλοι πιστευουν οτι η αποψη τους ειναι συμβολαιο με την πραγματικοτητα, και δεν μπαινουν καν στον κοπο να επιχειρηματολογησουν...

LuX
13-07-08, 08:08
απο οτι λεει ο λιακο,οι νεφελιμ ειναι αμεσα συνδεδεμενοι με το θεο και τους αγγελους.αρα λοιπον καποιος αθεος βρισκει την ιστορια αυτη ενα ωραιο παραμυθακι.οπως αλλωστε ολοκληρη τη γραφη στο μεταφυσικο της κομματι(αγγελους-ανασταση-θαυματα κτλ.).δυστηχως η καλυτερα ευτυχως,δεν εχει τυχει να συναντηθουμε ποτε με ενα τετοιο τερατωδες ον ετσι ωστε να πειστουμε για την υπαρξη του.παρολα αυτα βλεπουμε στην καθημερινοτητα μας αναλογες δυσκολειες με αυτες που πιστευει ο λιακο οτι μας προκαλουν οι νεφελιμ.θεωρω πως σε ολους τους τομεις τις επιστημης υπαρχει αποκρυψη στοιχειων και αποπροσανατολισμος.γιατι αραγε?αλλα ας μην αναφερω αυτα που κρυπτονται αλλα τα επιτευγματα που υποτιθεται κανουν καλυτερη τη ζωη μας.μιλησατε για νοσοκομεια!ποσες νεες ασθενειες εμφανιζονται απο την τεχνολογικη μας προοδο?το μονο που μας εχει προσφερει η εξελιξη της τεχνολογιας ειναι ανεση μεσω των υλικων αγαθων,τα οποια μας εχουν αποπροσανατολισει απο το πνευμα.και θελω να καταληξω..σε αυτο το φορουμ τα θεματα ειναι μεταφυσικα και ανεξηγητα αρα ολοι εσεις που γραφετε εδω ειστε ανοιχτομυαλοι.δεν μπορειτε λοιπον να αποριπτετε μια θεωρια που περιγραφει το οτι παραδοξο συμβαινει στον κοσμο μας(απο βρικολακες,ατια,μινωταυρο,γιγαντες μεχρι τα καθημερινα ,μας προβληματα)τοσο ευκολα.προσωπικα πιστευω στον θεο ετσι οπως τον περιγραφει η αγια γραφη.δεν εχω διαβασει τα βιβλια του λιακο(μονο εκπομπες του βλεπω)αλλα το σεναριο αυτο συμφωνα με την πιστη μου, μοιαζει...λογικο!!
φιλε μου καλημερα

οι πιο πολλοι ανοικτομυαλοι απο εμας οπως λες πιστευουμε στο θεο !
αλλα οχι σε εναν θεο που τεσταρει αγρια κ απανθρωπα τον ανθρωπο.
Πιστευουμε σε εναν θεο που ειναι πατερας του ανθρωπου .
Αρωγος στη καθημερινοτητα του !
Αποκουμπι σε καποια δυσκολη στιγμη .
Οχι σε εναν θεο που απειλει τα παιδια του με τα καζανια της κολασεως λεγοντας του Ετσι και μονο θα ζεις !
Ουτε σε εναν θεο που απορριπτει ασυζητητι τις θρησκειες και τα πιστευω των συναθρωπων μας στα διαφορετικα σημεια του πλανητη !

Διοτι αυτο που εκμεταλευεται ο μιστερ Λιακο και οι υπολοιποι του ειδους ειναι η θρησκευτικη φοβια η ωρα του θανατου και της κρισης .
Με αλλα λογια παταει στη φοβια που σε εχουν ποτισει απο τα 7 σου χρονια κ επειτα δημιουργωντας μαζι σου μια ιστοριοθρησκειοφοβικη πελατιακη σχεση .

τελικα υπαρχουν δεν υπαρχουν τα Νεφελιμ παω στοιχημα πως δε θα τα συναντησεις ποτε σου !

το μονο που συναντας καθημερινα ειναι ο φοβος σου και η επιτηδευμενη χειραγωγηση ωστε να κοντρολαρεσαι αυτοματα .

No slave ?
εισαι σιγουρος για το ψευδονυμο που διαλεξες ;


@

Trithemius
13-07-08, 12:02
προσωπικα πιστευω στον θεο ετσι οπως τον περιγραφει η αγια γραφη.δεν εχω διαβασει τα βιβλια του λιακο(μονο εκπομπες του βλεπω)αλλα το σεναριο αυτο συμφωνα με την πιστη μου, μοιαζει...λογικο!!

Συνοπτικά πως θα τον περιέγραφες τον Ιεχωβά;

bahamut
13-07-08, 12:53
φιλε lux ειπες παραπανω οτι πιστευουμε σε ενα θεο και στη συνεχεια περιεγραψες τα χαρακτηριστικα του.με το εμεις ποιους εννοεις?επισης η αποψη που εχεις για το χριστιανισμο ειναι τελειως λανθασμενη.παρουσιαζεις το θεο του χριστιανισμου σαν θεο της τιμωριας ενω τα πραγματα δεν ειναι ετσι.ο ανθρωπος επιλεγει με τις πραξεις του αν θα σωθει η οχι.αν κοπω εγω για παραδειγμα στις εξετασεις θα φταιει ο εξεταστης που με εκοψε η εγω που δε διαβασα?σκεψου το λιγο.αν προσπαθουσες να εξετασεις λιγο καλυτερα το χριστιανισμο θα εβλεπες τοσα και τοσα θαυματα που γινονται καθημερινα που θα επαβες να αμφιβαλλεις.

no slave
13-07-08, 12:56
καλημερα φιλε lux.λες οτι πιστευεις σε εναν θεο-πατερα μας και οχι καποιον που μας τεσταρει αγρια.δες απο τον ιδιο σου τον εαυτο.θα εκανες στερησεις στο παιδι σου προς οφελος του?σκεψου τις πιεσεις που ασκουμε καθημερινα στα παιδια μας.εκεινα δεν αντιλαμβανονται το σκοπο μας και στεναχωριουνται η θυμωνουν διοτι για εκεινα η πραγματικη ζωη ειναι το παιχνιδι.αδυνατουν να αντιληφθουν τους κινδυνους που ελοχευουν στο μελλον τους.εμεις ομως τα διαπαιδαγωγουμε μεχρι να πανε 18 και να εχουν την ελευθερια επιλογης τους.δεν ειναι λοιπον ο θεος πατερας μας?οπως και εμεις μπορουμε να επιλεξουμε σαν ενηλικα παιδια.
μιλας για αποκουμπι σε δυσκολες στιγμες.εγω το εχω και για αυτο πιστευω.δεν εχω καμμια σχεση με εκκλησιες ουτε προερχομαι απο πιστους γονεις η φιλους.βλεπω καθημερινα θαυματα,βλεπω να ικανοποιουνται τα αιτηματα της προσευχης μου.για καποιους ειναι ανθυποβολες,για αλλους η ανθρωπινη δυναμη του νου για αλλους συμπτωσεις και για μενα ο θεος.
ενας απο τους λογος που πιστεψα ειναι γιατι ο κοσμος το οτι παραξενο το εξηγει με μεταφυσικους ορους μη αποδεδειγμενους αρκει να μην ειναι ο θεος.αυτος ειναι σιγουρα παραμυθι.να ξερεις οτι ο πιστος δεν εχει φοβιες γιατι ακριβως εχει καταληξει για το τι ειναι και που πηγαινει.αν εννοεις το φοβο της κολασης σκεψου κατι.γιατι να φοβηθω η να στερηθω τη γηινη ζωη αφου ετσι κι αλλιως η καρδια μου συμβαδιζει με το θελημα του θεου.ποσοι απο σας θελετε να κλεβετε και να σκοτωνετε ωστε να θεωρειτε απειλη το θελημα του θεου?η μηπως ειστε σε μονοδρομο χωρις δικαιωμα επιλογης?γιαυτο λοιπον δεν φοβαμαι ουτε και με χειραγωγει καποιος παππας.δεν εχω σχεση με την εκκλησια η οποια κατατρωει τους κοπους μας και μας δινει πνευματικο οπιο.οσον αφορα το ψευδωνυμο μου αναφερεται στην υλη η οποια μεν μου ειναι χρησιμη στην ζωη μου αλλα δευτερευουσης σημασιας.πανω απο ολα υγεια και αγαπη.

LuX
13-07-08, 13:29
φιλε lux ειπες παραπανω οτι πιστευουμε σε ενα θεο και στη συνεχεια περιεγραψες τα χαρακτηριστικα του.με το εμεις ποιους εννοεις?επισης η αποψη που εχεις για το χριστιανισμο ειναι τελειως λανθασμενη.παρουσιαζεις το θεο του χριστιανισμου σαν θεο της τιμωριας ενω τα πραγματα δεν ειναι ετσι.ο ανθρωπος επιλεγει με τις πραξεις του αν θα σωθει η οχι.αν κοπω εγω για παραδειγμα στις εξετασεις θα φταιει ο εξεταστης που με εκοψε η εγω που δε διαβασα?σκεψου το λιγο.αν προσπαθουσες να εξετασεις λιγο καλυτερα το χριστιανισμο θα εβλεπες τοσα και τοσα θαυματα που γινονται καθημερινα που θα επαβες να αμφιβαλλεις.
εμεις εννοω εμεις (καποιοι αοριστα)
αν σε ενδιαφερουν να μαθεις ποιοι ειναι οι υπολοιποι ρωτα τους .
εξεταζω το χριστιανισμο περισσοτερα χρονια απ οσα ειναι η ηλικια σου αν αυτο σου λεει κατι .Εμενα δε μου λεει τπτ βεβαια αλλα σου διδω το χρονικο πλαισιο για να μην εχεις ενδοιασμους !
εσυ που δε διαβασες φταις , δε το συζηταω !

δεν αμφιβαλλω για το θεο αλλα για ορισμενες θρησκειες !
θα σου προτεινα να εξετασεις και να ψαξεις καλυτερα τον χριστιανισμο αλλα και ολε τις θρησκειες !
μη φοβασαι δε προκειται να τιμωρηθεις .
εξαλλου εντολη ου ψαξεις δεν υπαρχει !

@

bahamut
13-07-08, 13:36
φιλε lux
προσωπικα εχω βιωματα-αποδειξεις που δε με ωθουν στο να αμφισβητησω το χριστιανισμο.πχ οταν εχω στο σπιτι μου αγιασμο εδω και 5 χρονια ο οποιος δεν εχει χαλασει και πινεται ακομα χωρις να υπαρχει η παραμικρη αλλοιωση στη γευση..αυτο εσενα δε σου λεει τιποτα?το αγιο φως το οποιο αναβει μονο του καθε χρονο και μια φορα μαλιστα που δεν επετρεψαν στον πατριαρχη να μπει στον παναγιο ταφο σχιστηκε μια κολωνα και βγηκε το φως απο εκει?αποδειξεις υπαρχουν αρκει να θελει κανεις να τις δει.εσυ θελεις?

LuX
13-07-08, 13:43
φιλε lux
προσωπικα εχω βιωματα-αποδειξεις που δε με ωθουν στο να αμφισβητησω το χριστιανισμο.πχ οταν εχω στο σπιτι μου αγιασμο εδω και 5 χρονια ο οποιος δεν εχει χαλασει και πινεται ακομα χωρις να υπαρχει η παραμικρη αλλοιωση στη γευση..αυτο εσενα δε σου λεει τιποτα?το αγιο φως το οποιο αναβει μονο του καθε χρονο και μια φορα μαλιστα που δεν επετρεψαν στον πατριαρχη να μπει στον παναγιο ταφο σχιστηκε μια κολωνα και βγηκε το φως απο εκει?αποδειξεις υπαρχουν αρκει να θελει κανεις να τις δει.εσυ θελεις?
ας μη χαλασουμε το θεμα των νεφελιμ !
για τους αγιασμους και τα αγια φωτα υπαρχουν τα σχετικα θεματα στο φορουμ . πατα την αναζητηση και θα τα βρεις , θα χρειαστεις μερες για να τα διαβασεις και να απαντησεις .

τι να θελω εγω ;
μια χαρα ειμαι !
ευχαριστω για το ενδιαφερον σου .


@
@

no slave
13-07-08, 14:39
εχει δικηο ο lux ασ μη χαλασουμε το θεμα.οπως ομως προανεφερα,η ιστορια των νεφελιμ ειναι αμεσα συνδεδεμενη με τον θεο.η θεωρια αυτη μοιαζει να ειναι η ανεπισημη θεωρια των παντων.αν παρατηρησετε μοιαζει να περιγραφει ολα τα μεταφυσικα και ανεξηγητα φαινομενα που εκτυλισονται στη ζωη μας.<<εξηγει>> ολους τους μυθους διαφορων χωρων περι τερατων και γιγαντων,την αρχαια τεχνολογια,τα ατια,τις παραξενες χειρονομιες μεγαλων προσωπικοτητων,τα περιεργα αρχαιολογικα ευρηματα,την αποπλανηση του ανθρωπου απο το πνευμα-σκεψη-και ολα αυτα συνδιασμενα με τη θρησκεια και τις προφητειες.τι πραγματικα συμβαινει?ειναι θεμα πιστης.που κλινει την αποψη του ο καθενας.οπως αλλωστε και τα περισσοτερα θεματα στο φορουμ αυτο.δεν μπορουμε λοιπον να αποκλεισουμε τους νεφελιμ τοσο απλα,ουτε βεβαια και να φοβομαστε μη μας φαει ο μαλτσεχ.απλα αναζηταμε.τωρα οσων αφορα τον λιακο ισως να κονομαει.οχι ομως σε βαρος των χαζων αλλα σε βαρος αυτων που ψαχνονται γενικοτερα.τι διαφορα εχει ο λιακο απο τους εκδοτες του focus η του science illustrated?αντε,τα συγκεκριμενα περιοδικα λενε και κατι χειροπιαστο.ολα τα αλλα?θεωριες και μονο.
πωπω τι παραξενος ειναι ο κοσμος!το λεει ο αινσταιν-το δεχομαστε,το λεει ο λιακο-τον τρωμε.μαθετε λοιπον πως στην επιστημονικη θεωρια των παντων,η σχετικοτητα του αλβερτ κοντευει να καταρευσει.ποιος κοροιδευει ποιον λοιπον?μονο ο λιακο?η επιστημη?η πολιτικη?

LuX
13-07-08, 14:42
http://www.rockymountainparanormal.com/ufo/alienwindowfinal.mp4

μηπως κανεις γνωριζει το γενος του ?


@

Old cave-dinosaur
13-07-08, 15:40
Πω-πω !

Φίλε Lux, που τον πέτυχες τόσο ντροπαλό ; :D

..Για το γένος; - Αμφιβάλλω, τόσα που γράφονται εδώ μέσα τελευταία, έχω χαθεί εντελώς :eek: .

agaliarep
14-07-08, 11:22
προσωπικα πιστευω στον θεο ετσι οπως τον περιγραφει η αγια γραφη.δεν εχω διαβασει τα βιβλια του λιακο(μονο εκπομπες του βλεπω)αλλα το σεναριο αυτο συμφωνα με την πιστη μου, μοιαζει...λογικο!!

Νομίζω ότι η λέξη σενάριο τα λέει όλα. Ειδικά εάν μπει και η λέξη Σενάριο φαντασίας περιγράφει ακριβώς το όλο θέμα.

το λεει ο αινσταιν-το δεχομαστε,το λεει ο λιακο-τον τρωμε.

Νομίζω ότι μετά από αυτό… δεν έχω να κάνω κανένα άλλο σχόλιο…

Old cave-dinosaur
14-07-08, 18:23
Μα τι λες φίλε Agaliarep !

Τι συζητάμε τώρα; - Τι Einstein - τι Liakoapat....
To ίδιο είναι :eek: :p :D ...Σε παρακαλώ !

Το ξαναλέω: Γεμίσαμε απατεώνες που δυστυχώς διάφοροι ......... τους πιστεύουν και τους εξισώνουν με τους πραγματικούς γίγαντες της επιστήμης.

Δυστυχώς, το επίπεδό μας συνέχεια καταβαραθρώνεται (..για να έχω και πιό άμεση σχέση με τα γραφόμενα) !

skio
14-07-08, 19:56
Οι nephelim κατά το βιβλίο του Ενωχ ήταν παιδιά ανθρώπων και μιας ράτσας αγγέλων ονόματι 'Φύλακες' ή 'Γρηγορούντες' (Irim στο πρωτότυπο νομίζω). Οι άγγελοι αυτοί κατέβηκαν στη γη και δίδαξαν τέχνες στους ανθρώπους, αλλά η κακοδιαχείρηση τους οδήγησε στην καταστροφή.

Οι αρχαίοι λαοί μας λένε για θεούς που κατέβηκαν από τον ουρανό και δίδαξαν την ανθρωπότητα. Είναι λογικό να ταυτίσουμε τους θεούς αυτούς (ό,τι κι αν ήταν) με τους Irim.

Εδώ πέρα θα κάνω το δικηγόρο του... Μαλτσέχ (!) και θα πω το εξής: είμαι ο μόνος που θεωρώ πως οι Irim ήταν τελικά οι 'καλοί' της υπόθεσης? Ηρθαν εδω και προσπαθησαν να μας βγάλουν από την αμάθεια, δίνοντας το έναυσμα για τον ανθρώπινο πολιτισμό. Η δαιμονοποίηση τους ήρθε αργότερα, από τις αβραμικές θρησκείες, που νοσταλγούσαν την 'αθωώτητα' του κήπου της Εδέμ, που κατά τη γνώμη μου ήταν μια κατάσταση έλλειψης συνείδησης και δημιουργηκότητας.

Ίσως οι 'καλοί' άγγελοι-elohim να ήταν απλώς μια φυλή καταπιεστών που ήθελε να κρατήσει την ανθρωπότητα σκλαβωμένη και σε χαμηλό επίπεδο. Οι Irim πήραν την ευθυνη να απελευθερώσουν την ανθρωπότητα. Δυστυχώς δεν ήμασταν ακόμα έτοιμοι και οι διαχειριστές αυτών των γνώσεων (που κατά τη γνώμη μου ταυτίζονται με τους nephelim) έφεραν συμφορές και καταστροφή.

Ίσως τελικά στη μάχη elohim-nephelim να είμαστε κάπου στη μέση, και κανένα στρατόπεδο να μην είναι πραγματικά με το μέρος μας.

Το αν υπηρξαν οντως οι nephelim και τι ακριβως ήταν χωράει συζήτηση, αλλά οι μυθολογίες πολλές φορές κρύβουν αλήθειες για το παρελθόν μας. Όσο για την 'λιακοπούλεια' εκδοχή, θεωρώ πως είναι μια προσπάθεια σύνδεσης ασύνδετων πραγμάτων για εμπορικούς σκοπούς, και μια προσπάθεια να χωρέσουν οι αρχαίες μυθολογίες κάτω από την ομπρέλα του χριστιανικού δόγματος.

no slave
14-07-08, 23:25
Τι συζητάμε τώρα; - Τι Einstein - τι Liakoapat....


η καποιοι παιζουν με τις λεξεις η δεν ειναι δυνατον να εξηγηθω σε ενα μικρο post.οπου einstein βαλε τους επιστημονες και οπου λιακο βαλε τους γραφικους <<προφητες>>με τα σεναρια τους ειτε μιλουν για θρησκεια ειτε για οτιδηποτε μεταφυσικο.για πειτε μου ομως , τι γνωμη εχει η κβαντομηχανικη για τη σχετικοτητα?που ειναι το λαθος?εχουν κατι κοινο?ποιος απο τους 2 λεει ψεμματα?τι διαφορα εχουν οι υπερχορδες με τους νεφελιμ?εχει μηπως αποδειχτει η θεωρια των χωρδων.την δεχεστε ομως σαν πιθανοτητα αληθειας.αλλα τα <<τερατα>> τις επιστημης δεν ξερουν!που πηγε η ευκλειδια γεωμετρια στην κβαντομηχανικη?ολα ειναι αστεια δεν το βλεπετε?δεν εννοω βεβαια τις θεωριες της φυσικης αλλα την ταση που εχετε να δεχεστε οτι μη αποδεδειγμενο αρκει να προερχεται απο την επιστημη η οποια συνεχως αλληλοαναιρειται.ο λιακο λεει τα δικα του.κανεις δεν μπορει να τον πιστεψει αλλα ουτε και να τον προδικαζει.σεναριο ειναι ρε παιδι μου οπως και το big bang.και πειτε μου σε αυτο το φορουμ κατι λογικο και εξηγησιμο.αλλα ο μονος που τρωει λασπη ειναι ο λιακο.

no slave
14-07-08, 23:44
Δυστυχώς, το επίπεδό μας συνέχεια καταβαραθρώνεται


ποιο επιπεδο μας εννοεις φιλε μου?δεν σου μιλησα ουτε για κολωνιες ουτε για μοδα.επιπεδο εχεις οταν επεξεργαζεσαι την μπαρουφα που σου λενε και δεν την αναιρεις αν δεν αποδειξεις τουλαχιστον το αντιθετο.η συγκριση που εκανα μεταξυ albert και λιακο δεν αφορα το μεγεθος των αντρων σε σχεση με την προσφορα τους,αλλα εμας τους ιδιους που δεχομαστε τα παντα που προερχονται απο ταχα εγκυρες(χα χα)πηγες,ισοπεδονοντας καθε τι διαφορετικο.ξερεις μαλλον οτι για καποιον καποτε,η γη ηταν αυτη που γυριζε!σκεψου τι επιπεδο ειχαν αυτοι που τον πιστεψαν.υπο του μηδενος!!

Bilibakos
14-07-08, 23:45
Δικη μου αποψη ειναι πως κακως κατηγοριοποιειτε τους ανθρωπους και τους βαζετε ταμπελες... τι καθεστε και βαζετε σε μια συζητηση για μυθικα οντα φυσικο-μεταφυσικους βιβλιοπωληδες και <<τερατα>> των παγκοσμιων επιστημων συν θεωριες χορδων και σκοτεινες υλες μαζι και κανετε και εναν ωραιοτατο αχταρμα... δεν καταλαβαινω. Καλυτερα να πιασουμε απο την αρχη το θεμα, να βαλουμε τα περισσοτερα ποστ (μαζι κ αυτο) σε ενα offtopic, και να το συζητησουμε στις μυθολογιες (παντα προσωπικη μου αποψη που εκφραζω δημοσιως ωστε να κριθει απ ολους) πλεον με σκεπτικισμο, καλη θεληση, διαθεση και απο την αρχη, δηλαδη τα δεδομενα που εχουμε-για να μην προτρεχουμε.

no slave
15-07-08, 00:24
φιλε bilibako εμαθα για τους νεφελιμ απο τις εκπομπες του λιακο.η αληθεια ειναι οτι οι ενδειξεις-οχι αποδειξεις-που χρησιμοποιει ειναι ικανοποιητικες για ατομα ημιμαθη,οπως ειμαι και εγω.θα προτεινα να παραθεσουν τις αποψεις τους ατομα απο ολους τους κλαδους ερευνας.λεει ο λιακο για τα ζωοκεφαλα ιερογλυφικα της αιγυπτου.γνωριζει καποιος κατι για αυτα?λεει για την ελληνικη μυθολογια.εχουμε κανεναν φιλολογο να αντιπαραθεσει?μιλαει για εκπεσοντες αγγελους που διασταυρωθηκαν με ανθρωπους.υπαρχει καποιος μελετητης των γραφων να μας διαφωτισει?παρουσιαζει σε βιντεο συγκεκριμενες χειρονομιες-κωδικες-ισχυρων προσωπικοτητων.γνωριζει κανεις κανεις απο περιεργες οργανωσεις (πχ μασσονια) να μας πει?
βαλτε ολοι τις γνωσεις σας να μας φυγει ο καημος.να αρχιζουμε να προσανατολιζομαστε ρε αδερφε!και γρηγορα γιατι...ο καιρος γαρ εγγυς :)

Spiros
15-07-08, 06:50
Φίλε no slave.
Ας αρχίσουμε να απαντάμε σε ένα-ένα τα ερωτήματα σου.
Μυστικοί χαιρετισμοί. Στα βίντεο του Λιακό αναφέρει επίμονα το χαιρετισμό των Μπους (φτου ειπα κακιά λέξη) στην οποία υψώνουν τον δείκτη και το μικρό δάκτυλο του χεριού. Ο κος Λιακό χρησιμοποιόντας την, μας λέει ότι χαιρετάνε με το σύμβολο του Σατανά. Αυτό γιατί τη χειρονομία αυτή κάνουν (ή καλύτερα έκαναν) και οι Χεβιμεταλάδες στους περιβόητους ύμνους τους προς τον έξω-απο-δω. :rolleyes:
Η αλήθεια είναι ότι οι Μπους (φτου, πιπέρι) κατάγονται από το Τέξας του οποίου σύμβολο είναι το γνωστό βουβάλι και ο χαιρετισμός αυτός στην πολιτεία του Τέξας των καουμπόιδων είναι ο συνήθης. Θυμάσαι τις άσπρες καμπριολέ κάντιλακ με κέρατα κολλημένα στο καπώ; Εκεί είναι το Τέξας και τόσο κόλλημα έχουν με τον τόπο τους οι Τεξανοί (rednecks).
Αν είναι σωστός ο ισχυρισμός του κου Λιακό τότε και εγώ χαιρετίζω Ναζιστικά - Φασιστικά αν χαιρετίζω ή κάνω νόημα σε κάποιο φίλο μου σηκώνοντας ψηλά το χέρι. :D

ΥΓ. ΟΥΠΣ. Για νεφελίμ μιλάγαμε εδώ... Sorry κε διαχειριστά.

LuX
15-07-08, 14:12
http://img116.imageshack.us/img116/1561/hermanubiscaduceuszv2.jpg (http://imageshack.us)
ΝΕΦΕΛΙΜ αγνωστου δια εμε γενους (υποθετω μαλτσεχ)
αλλα κρατα συμβολο των παμεγιστων Ελ ;

κανεις με προκατακλυσμιαιες γνωσεις να μας κατατοπισει ;


@

LuX
15-07-08, 14:28
http://img368.imageshack.us/img368/2943/180pxsaintchristophercyqt6.gif (http://imageshack.us)
αν πιο πανω ηταν καμουφλαρισμενος σε ΕΛ (Λ)
Τουτη τη φορα ντυθηκε Αϊ Χριστοφορος
προκειται για τον ιδιο ΝΕΦΕΛΙΜ
ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ η προσοχη σας διοτι κυκλοφορουν πολλοι
με διαφορες ενδυμασιες .
το νους σας !
ΕΙΔΙΚΑ στις δημοσιες υπηρεσιες
αλλα και τα πετ σοπς....@

Ermhs
16-07-08, 02:19
Νομίζω ότι η λέξη σενάριο τα λέει όλα. Ειδικά εάν μπει και η λέξη Σενάριο φαντασίας περιγράφει ακριβώς το όλο θέμα.Νομίζω ότι μετά από αυτό… δεν έχω να κάνω κανένα άλλο σχόλιο…

Συμφωνώ..

Δεν μπορώ να φανταστώ Αγγέλους να κάνουν sex και μάλιστα με άνθρωπο..
Πέρα από αυτό.. Αν τα νεφελιμ είναι γιοι αγγέλλον και είναι τόσο κακισμένα που μας έχουν για μαγειριά… Αν έκανε το ίδιο και η αντίθετη παράταξη.. Τι θα μας έκαναν? ΧΑΧΑΧΑ
Πάντως θα «γούσταρα» να βγάλουν καμιά ταινία με αυτό το θέμα… Αν θυμάμαι καλά υπήρχε μια τριλογία « Άγγελοι του σκότους» σε απλή βιντεοκασέτα.. είχε σχέση με 2η κόλαση και νεφελιμ..

Indigocy
16-07-08, 03:44
http://www.youtube.com/watch?v=F9kNWR-vIS0&feature=related

Astral
16-07-08, 21:02
Συμφωνώ..

Δεν μπορώ να φανταστώ Αγγέλους να κάνουν sex και μάλιστα με άνθρωπο..
Πέρα από αυτό.. Αν τα νεφελιμ είναι γιοι αγγέλλον και είναι τόσο κακισμένα που μας έχουν για μαγειριά… Αν έκανε το ίδιο και η αντίθετη παράταξη.. Τι θα μας έκαναν? ΧΑΧΑΧΑ
Πάντως θα «γούσταρα» να βγάλουν καμιά ταινία με αυτό το θέμα… Αν θυμάμαι καλά υπήρχε μια τριλογία « Άγγελοι του σκότους» σε απλή βιντεοκασέτα.. είχε σχέση με 2η κόλαση και νεφελιμ..

Αριστουργημα μπορώ να πω, πρέπει να της δείτε όλες και θα καταλάβετε, εξαιρετική ερμινία απο τον Christopher Walken (http://www.imdb.com/name/nm0000686/).

http://ia.media-imdb.com/images/M/MV5BMTI1NDczMzk4OF5BMl5BanBnXkFtZTYwMzE1MTM5._V1._ SX76_SY140_.jpg (http://www.imdb.com/title/tt0114194/) http://ia.media-imdb.com/images/M/MV5BMTkwOTczNTgzNV5BMl5BanBnXkFtZTcwNDM5MDgxMQ@@._ V1._SX98_SY140_.jpg (http://www.imdb.com/title/tt0118643/) http://ia.media-imdb.com/images/M/MV5BMTU4NjM4Mzc0MF5BMl5BanBnXkFtZTcwNjk0NTAyMQ@@._ V1._SX94_SY140_.jpg (http://www.imdb.com/title/tt0183678/)

no slave
16-07-08, 21:45
αγαπητε συνονοματε σπυρο.εχει λογικη το σκεπτικο σου περι τεξας και συμβολων αλλα μαλλον δεν σου διευκρινησα καλα το σκηνικο.ο λιακο σε παλαιοτερες εκπομπες εχει δειξει φοτο και απο αλλες προσωπικοτητες οχι απαραιτητα απο την αμερικη.αν θυμαμαι καλα ειχε γαλλους νομιζω υπουργους να χαιρετανε με παρομοιο τροπο.ισως να ειναι χαιρετισμος καποιας αδερφοτητας οπου ανηκουν μεγαλες προσωπικοτητες ασχετα με τη θρησκεια και τα τερατακια.ισως παλι οχι.

ΥΓ. ΟΥΠΣ. Για νεφελίμ μιλάγαμε εδώ... Sorry κε διαχειριστά.

γιατι ουπσ!!στο θεμα εισαι.απο καπου πρεπει να αρχισουμε

Indigocy
17-07-08, 02:20
[QUOTE=Spiros]Φίλε no slave.
Ας αρχίσουμε να απαντάμε σε ένα-ένα τα ερωτήματα σου.
Μυστικοί χαιρετισμοί. Στα βίντεο του Λιακό αναφέρει επίμονα το χαιρετισμό των Μπους (φτου ειπα κακιά λέξη) στην οποία υψώνουν τον δείκτη και το μικρό δάκτυλο του χεριού. Ο κος Λιακό χρησιμοποιόντας την, μας λέει ότι χαιρετάνε με το σύμβολο του Σατανά. Αυτό γιατί τη χειρονομία αυτή κάνουν (ή καλύτερα έκαναν) και οι Χεβιμεταλάδες στους περιβόητους ύμνους τους προς τον έξω-απο-δω. :rolleyes:
Η αλήθεια είναι ότι οι Μπους (φτου, πιπέρι) κατάγονται από το Τέξας του οποίου σύμβολο είναι το γνωστό βουβάλι και ο χαιρετισμός αυτός στην πολιτεία του Τέξας των καουμπόιδων είναι ο συνήθης. Θυμάσαι τις άσπρες καμπριολέ κάντιλακ με κέρατα κολλημένα στο καπώ; Εκεί είναι το Τέξας και τόσο κόλλημα έχουν με τον τόπο τους οι Τεξανοί (rednecks).QUOTE]

Αγαπητε φιλε, ο Λιακο λεει οτι αυτος ο χαιρετισμος ειναι ο χαιρετισμος του Βααλ, και παραλληλα οτι ο (μ)πουσ(τ*ς) ειναι Μασωνος. Δεν ξερω αν αυτα εχουν καποια σχεση. Οπως μπορει ολα αυτα που λεει ο Λιακο να ειναι μπαρουφολογιες. Για το συγκεκριμενο χαιρετισμο, ειχα διαβασει καπου παλιοτερα, οτι υφισταται απο πολυ παλαιοτερων χρονων, και στα Λατινικα η ονομασια του ειναι IL CORNUTO. Δεν θυμαμαι περεταιρω πληροφοριες, αλλα θα το ψαξω και θα σας πω. Φυσικα μπορει να εχεις κι εσυ δικαιο δε λεω, αλλα γιατι να μην το ψαξουμε :rolleyes: . Καποια σχεση ειχε νομιζω με Ιλλουμινατι αλλα ισως απλα να με απατα η μνημη μου. Λοιπον δεν θα πω αλλες θεωριες που πιθανον να λανθανομαι, και θα το ψαξω καπως το θεμα.

Φιλικα, Γιωργος.

elf
17-07-08, 03:07
τη χειρονομία αυτή κάνουν (ή καλύτερα έκαναν) και οι Χεβιμεταλάδες στους περιβόητους ύμνους τους προς τον έξω-απο-δω.

Μπορείς να αναφέρεις κάποιους από αυτούς τους ύμνους, μιας και είναι περιβόητοι κιόλας;

Spiros
17-07-08, 10:52
Μπορείς να αναφέρεις κάποιους από αυτούς τους ύμνους, μιας και είναι περιβόητοι κιόλας;

Μου θυμίζει τεστ γνώσεων η ερώτησή σου. Τέλος πάντων.

Θυμάσαι το τραγουδάκια;
Rainbow--> Man of the silver Mountain, και Gates of Babylon;
Iron Maiden--> Number of the beast
AC/DC--> Highway to Hell
Van Halen--> Running with the devil
Judas Priest--> Deal with the Devil
Metallica--> Devil’s Dance
Σου ανέφερα μερικά τραγούδια και κυρίως αυτά που έχουν και στον τίτλο τους τη λέξη Devil.
Μην ξεχνάμε τον (μεγάλο) Ronnie James Dio ο οποίος έκανε στην ουσία «μόδα» αυτή την χειρονομία στους fun της Metal.
Λέγοντας «ύμνοι» πιστεύω ότι είναι κατανοητό ότι δεν μιλάω (αποκλειστικά) για επικλήσεις προς τον έξω-από-δω. Σαν οπαδός της Rock και ιδιαίτερα του Hard Rock και Heavy Metal (όχι των Gothic, Thrash, και δεν ξέρω τι άλλο) πίστευα πάντα πως το συγκεκριμένο θέμα είναι απλά πιασάρικο και σε οδηγεί σε μια ποιο σκληρή εκδοχή του.
Βέβαια (θετικές) αναφορές στον έξω-από-δω θα βρεις και σε άλλα είδη μουσικής στα οποία όμως δεν δίνεται τόση σημασία καθώς το ύφος τους είναι αποδεκτό από τα ευαίσθητα αυτιά της πουριτανικής μάζας.
Τώρα όσον αφορά την υπόδειξή μου για τους Τεξανούς και την χρήση αυτής της χειρονομίας σε παραθέτω στο http://en.wikipedia.org/wiki/Corna και πρόσεξε ιδιαίτερα την παράγραφο Other Uses. Δεν μπόρεσα να βρω κάποιο link στα Ελληνικά αλλά θα ψάξω περισσότερο αλλιώς θα ψάξω.

agaliarep
17-07-08, 10:59
Θα μπορούσα να σκεφτώ ίσως την πιθανότητα μιας θεωρίας τέτοιας ή ακόμα και χειρότερης εάν αυτή εκφραζόταν από κάποιον σοβαρό άνθρωπο. Όταν αυτή η θεωρία εκφράζεται από κάποιον που πριν από λίγο καιρό έλεγε αυτά (http://www.youtube.com/watch?v=nCwdc1hDPjA&eurl=http://tsopanis.wordpress.com/2007/05/19/%ce%bf%ce%b9-el-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%b1-%cf%8)…
Φυσικά ήταν και αυτό μέσα στο μέσα στα πλαίσια της δουλειάς, γιατί δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια δουλειά για τον Λιακό όλα αυτά.

LuX
17-07-08, 11:04
Να μην ξεχνατε πως το συμβολο των κερατων του ταυρου που αναφερετε εχει Μινωικη καταγωγη
και υπαρχει σκαλιστο ακομη και σημερα στο παλατι του .
υπαρχει επισης αποτυπωμενο στην Αιγυπτο την Ινδια κλπ κλπ ....

agaliarep !
ολοι σταματανε στους ασχημομουτσουνους λιακονεφελιμ αλλα κανεις δε σχολιαζει τη φωτο του Αι Χριστοφορου !
ισως επειδη δε το αναφερει η το υποθαλπτει ο λιακο ;

ποιος ξερει αραγε.....@

Spiros
17-07-08, 11:19
Για να ολοκληρώσω την σκέψη μου όσον αφορά την γνωστή χειρονομία.

Αγαπητε φιλε, ο Λιακο λεει οτι αυτος ο χαιρετισμος ειναι ο χαιρετισμος του Βααλ, και παραλληλα οτι ο (μ)πουσ(τ*ς) ειναι Μασωνος. Δεν ξερω αν αυτα εχουν καποια σχεση. Οπως μπορει ολα αυτα που λεει ο Λιακο να ειναι μπαρουφολογιες. Για το συγκεκριμενο χαιρετισμο, ειχα διαβασει καπου παλιοτερα, οτι υφισταται απο πολυ παλαιοτερων χρονων, και στα Λατινικα η ονομασια του ειναι IL CORNUTO. Δεν θυμαμαι περεταιρω πληροφοριες, αλλα θα το ψαξω και θα σας πω. Φυσικα μπορει να εχεις κι εσυ δικαιο δε λεω, αλλα γιατι να μην το ψαξουμε :rolleyes: . Καποια σχεση ειχε νομιζω με Ιλλουμινατι αλλα ισως απλα να με απατα η μνημη μου. Λοιπον δεν θα πω αλλες θεωριες που πιθανον να λανθανομαι, και θα το ψαξω καπως το θεμα.
Φιλικα, Γιωργος.
Η χειρονομία αυτή είναι πανάρχαια. Πολύ σωστά και οργανωμένα πληροφορίες θα βρείτε στο λινκ που έδωσα και παραπάνω (http://en.wikipedia.org/wiki/Corna). Διατηρήθηκε όμως στον σύγχρονο κόσμο κυρίως από τους Ιταλούς οι οποίοι την αποκαλούν mano cornuta και την χρησιμοποιούν σαν ξόρκι για το κακό μάτι (http://www.sicilianculture.com/news/fieldguide.htm). Σε μια συνέντευξή του ο κος R. J. Dio αναφέρει ότι την έμαθε από την Ιταλίδα γιαγιά του και την διατήρησε στην σκηνική του παρουσία καθώς είδε ότι δουλεύει. Πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της περιοδίας των Black Sabbath στην παρουσίαση του άλμπουμ Heaven and Hell. Ο κος Ozzy είχε σαν προσωπική χειρονομία προς το κοινό του το σήμα της ειρήνης (V). Μην ξεχνάμε ότι οι παραπάνω τραγουδιστές ήταν σε διαφορετικούς χρόνους μέλη των ιστορικών Black Sabbath και ο μεταγενέστερος κος Dio έκανε το παν να επισκιάσει τον προκάτοχό του. Χρησιμοποίησε το mano cornuta και «έπιασε» σε τέτοιο βαθμό που έγινε η χειρονομία των απανταχού μεταλάδων.

Ποσειδώνιος
17-07-08, 11:23
...Για το συγκεκριμενο χαιρετισμο, ειχα διαβασει καπου παλιοτερα, οτι υφισταται απο πολυ παλαιοτερων χρονων, και στα Λατινικα η ονομασια του ειναι IL CORNUTO...Φίλος που έχει ζήσει στην Ιταλία μου έχει πει ότι πρόκειται για άσεμνη ιταλική χειρονομία του στυλ "σου γ... τη μάνα". Σίγουρα όπως και να το χρησιμοποιούν τώρα είναι σατανική χειρόνομία. Του κακού. Πέρα από όσα φαντάζεται ο Λιακό είναι αξιοπρόσεκτο το ότι το χρησιμοποιούν σαν χαιρετισμό, αφού είναι γνωστός ιταλικός χαιρετισμός του Διαβόλου. Και οι ιταλικές χειρονομίες είναι παγκοσμίως γνωστές.

http://images.google.gr/images?um=1&hl=el&lr=lang_en%7Clang_el&q=il+cornuto+italian+hand+signal

ακόμα και οι Beatles ....

Spiros
17-07-08, 11:25
αλλα κανεις δε σχολιαζει τη φωτο του Αι Χριστοφορου !
@
Υπάρχει η φωτογραφία αυτή σε καλύτερη ανάλυση; Θα ήθελα να τη δω σε ένα photoshop γιατί κάτι δεν μου κάνει σωστό. :rolleyes:

Ποσειδώνιος
17-07-08, 11:43
Θεωρούσαν ότι ο Άγιος Χριστόφορος σχετίζονταν με τους Σκυλοκέφαλους γνωστούς από την Φυλλάδα του Μ. Αλεξάντρου. Υποτίθεται ζούσαν κάπου στην Ινδία. Αυτές πάντως είναι Μικρασιάτικες απεικονίσεις του Αγίου, ανατολικής επίδρασης.

Bernie Rico Jr
17-07-08, 12:18
@Spyros
Τελικά έχει πιάσει τόπο αυτή η χαζή προπαγάνδα κατά του metal από τις Λουκάδες κυρίως των 80's. Για παράδειγμα, είναι το number of the beast ύμνος προς τον σατανά :eek: ? Ξέρεις πραγματικά το νόημα των στίχων του συγκεκριμένου τραγουδιού ή των υπολοίπων? Κάποια απειροελάχιστα που είναι, είτε δεν ακούγονται πια είτε θεωρώ πως δεν είναι άξια αναφοράς μιας και το δείγμα είναι παρόμοιο σε μέγεθος όπως λες με άλλα είδη μουσικής.

ΥΓ
Σορυ που ξέφυγα από το θέμα

Spiros
17-07-08, 12:53
Ίσως η λέξη «ύμνος» που χρησιμοποίησα να είναι λάθος. Νομίζω όμως ότι τα επόμενα post μου ξεκαθαρίζουν πως βλέπω το συγκεκριμένο θέμα. Για λατρεία προς τον Σατανά και διαφθορά της νεολαίας κατηγορούσε η κυρία του κυρίου Al Gore, κυρία Tipper, μέσω της οργάνωσης που έφτιαξε (PMRC – Parents Music Recourse Center) σέρνοντας στα δικαστήρια τους Twisted Sister και τον Frank Zappa. Ύμνους τους χαρακτήριζαν και τους κυνήγησαν και το μόνο που κατάφεραν είναι το στικεράκι στα cd με το «Parental Advisory» με τα γνωστά επακόλουθα.
Ξανά λέω. Θεωρώ αυτή την τάση της heavy metal να πραγματεύεται τα του Κακού και ιδιαίτερα του έξω-από-δω είναι απλά πισιάρικη.
Η ζημιά όμως έγινε όπως λες και το metal ταυτίστηκε στα μάτια των πουριτανών (κυρίως μέσω του Hollywood) με τον σατανισμό.

ΥΓ. Τελικά θα βρω φωτογραφία του Αγ Χριστόφορου του Σκυλοκέφαλου ( :rolleyes: ) σε καλή ανάλυση;
ΥΓ2. Το όνομα μου είναι Spiros και όχι Spyros. Thnks & Brgds

LuX
17-07-08, 13:07
για ψαξε google η yahoo βαζωντας το ονομα αυτου που ψαχνεις στα αγγλικα Η τα ελληνικα και καταληξη το pics ...


@

Spiros
18-07-08, 08:51
Δεν βρήκα την ίδια φωτό σε καλύτερη ανάλυση όπως ήθελα, αλλά βρήκα αρκετές εικόνες με το ίδιο θέμα. St Christopher Cynocephalus είναι το keyword. θέλει ψάξιμο η υπόθεση.

LuX
18-07-08, 08:56
Δεν βρήκα την ίδια φωτό σε καλύτερη ανάλυση όπως ήθελα, αλλά βρήκα αρκετές εικόνες με το ίδιο θέμα. St Christopher Cynocephalus είναι το keyword. θέλει ψάξιμο η υπόθεση.
βαζοντας το keyword που αναφερες και τη καταληξη pics στο τελος , θα μαζεψεις οσες φωτο υπαρχουν online ...
αρκει στη νεα σελιδα που θα εμφανιστει να πατησεις το λινκ που αναφερει
show more pics@

Spiros
18-07-08, 10:00
Σε ευχαριστώ πολύ LUX για το ενδιαφέρον. Ξέρω να γκουγκλαρω και βρήκα αρκετές εικόνες (αγιογραφίες) σχετικά με το θέμα καθώς και διάφορες παραλαγές της ιστορίας. Προσπαθώ να βάλω σε μια σειρά για το τι είναι ποιο πιθανό να συμβαίνει.
Σύμφωνα με μια παραλαγή ο Άγιος Χριστόφορος (του οποίου το πραγματικό όνομα δεν είναι γνωστό) προέρχεται από μια φυλή καννίβαλων κυνοκέφαλων. Μια άλλη παραλαγή (ρώσικη) λέει ότι, η ομορφία του νέου που προσέλκυε υπερβολικά τις γυναίκες δεν του επέτρεπε να αφιερωθεί στο Θεό και ζήτησε με προσευχή να μεταμορφωθεί σε πλάσμα πολύ άσχημο. Και σύμφωνα με αυτή την ιστορία μεταμορφώθηκε το κεφάλι του σε σκύλου.
Δεν ξέρω. Θα ψάξω περισσότερο.

agaliarep
18-07-08, 12:50
Η πιο διαδεδομένη πάντως νομίζω ότι είναι ότι προέρχεται από μια φυλή κανιβάλων κυνοκέφαλων, όπως νομίζω και άλλοι Άγιοι. Ο Αγιος Ανδρέας νομίζω; Μπορεί. Δεν θυμάμαι, πάντως υπάρχει και αυτή η φωτο που είχα κατεβάσει παλιότερα.

http://img520.imageshack.us/img520/1743/dogheadsne5.jpg (http://imageshack.us)

Μια πάντως πολύ ενδιαφέρουσα άποψη εκφράζεται απο έναν φίλο στο μπλογκ του (http://noctoc-noctoc.blogspot.com/2007/05/cynocefaloidong-head-staints-k.html).

Ποσειδώνιος
18-07-08, 13:20
Δείτε και αυτό αρκετά στοιχεία μαζεμένα.

http://www.antroni.gr/content/view/54/53/

ΦΕΙΔΙΑΣ
18-07-08, 15:45
Οπω και αυτο..
http://www.beyond-the-pale.co.uk/dogsaints.htm
Παρατηρηστε οτι η πρωτη εικονα βρισκεται στο Βυζαντινο μουσειο στην Αθηνα.

Spiros
19-07-08, 09:23
...όπως νομίζω και άλλοι Άγιοι. Ο Αγιος Ανδρέας νομίζω;
Όχι η μόνη αναφορά είναι για το Άγιο Χριστόφορο από ότι ξέρω (μιλάω για την Ορθόδοξη Εκκλησία). Είμαι από Πάτρα και έχω ασχοληθεί αρκετά με τα της Εκκλησίας, ιδιαίτερα της τοπικής και δεν έχω δει το παραμικρό που να συνδέει τον Άγιο Ανδρέα με οποιαδήποτε δυσμορφία.

Πάντως μου θυμίζει η περίπτωση του Άγιου Χριστόφορου τις προσπάθειες της Εκκλησίας της Πρωτο-Χριστιανικής περιόδου να συνδέσει της παλαιές θρησκείες με τη (τότε) νέα. Παράδειγμα τα Ανεστενάρια, Μπουρανί, Απόκρειες, κλπ κλπ.
Άλλωστε σύμφωνα με μια θεωρεία, η αποδοχή της Αγιοποίησης πολλών επιφανών Χριστιανών, έχει σκοπό να δημιουργηθούν πολλοί μικροί "θεοί" κατά το γνωστό δωδεκάθεο έτσι ώστε να μην ξενίζει η μονοθεϊστική θρησκεία. Εξ ού και το ότι οι κυριότεροι Άγιοι είναι προστάτες κάποιας πόλης ή του στρατού, των θαλασσινών κλπ.

no slave
19-07-08, 19:50
Θα μπορούσα να σκεφτώ ίσως την πιθανότητα μιας θεωρίας τέτοιας ή ακόμα και χειρότερης εάν αυτή εκφραζόταν από κάποιον σοβαρό άνθρωπο. Όταν αυτή η θεωρία εκφράζεται από κάποιον που πριν από λίγο καιρό έλεγε αυτά…


το θεμα ειναι φιλε μου το σεναριο των νεφελιμ και οχι η αξιοπιστια του λιακοπουλου.οι νεφελιμ αναφερονται απο τον ενωχ,τον αγιο ανδρεα και αλλους πριν τον λιακο.το αν τα πιστευει η οχι ο ιδιος ο λιακο δεν με αφορα αμεσα αφου δεν αγοραζω βιβλια του.μεσα απο αυτον ομως γνωρισα το θεμα αυτο.ετσι λοιπον δεν εξεταζουμε αν ο λιακο κονομαει δουλεβοντας τον κοσμο η και τον ιδιο του τον εαυτο αλλα μια αρχαια θεωρια.αν αυριο ο λιακο εκφραζει πχ τον σοσιαλισμο τι θα πεις?οτι ειναι για τα μπαζα επειδη δεν την εκφραζει σοβαρο ατομο?

no slave
19-07-08, 20:05
θα ηθελα να καταθεσω μια σκεψη που μου ηρθε διαβαζοντας παραπανω για υμνους στον σατανα.ακουγεται γενικοτερα οτι υπαρχει η επικληση των πνευματων κυριως απο σατανιστες,μεντιουμ,μαγισες(εννοω αυτες που ασχολουνται με τη μαυρη μαγεια)κτλ.λεγεται οτι τα δαιμονια αυτα πολλες φορες χτυπουν τους ανθρωπους ακομα και κανουν σεξ με γυναικες-μαγισες.
δεν ξερω αν η γιαγια σας σας εχει περιγραψει αντιστοιχο γεγονος που εχει λαβει χωρα στο χωριο της.ας υποθεσουμε λοιπον οτι συμβαινει!!δεν θα μπορουσαν ετσι και οι ελοχιμ να ερθουν σε επαφη με τις κορες των ανθρωπων?
περιμενω απαντηση απο καποιον που ασχολειται με τις γραφες και δεχεται την εκκλησια,αφου ο ενωχ απορριφθηκε για αυτον ακριβως το λογο

Ποσειδώνιος
19-07-08, 21:07
Αλήθεια no slave , οι γραφές (όσο τις διαβάζω) με κάνουν και αναρρωτιέμαι διαρκώς πάνω σε πολλά θέματα.


Λοιπόν έπεσα πάνω σε μια θεωρία για τους νεφελίμ - γίγαντες , δεν ξέρω αν την έχετε ξανακούσει.

Παλαιότερα λέει η πίεση της ατμόσφαιρας ήταν διαφορετική και ευνοούσε την γιγάντια σε σχέση με μας ανάπτυξη. Αυτό είναι ίσως και μια εξήγηση για το μέγεθος των δεινοσαύρων και την μεγάλη τους διαφορά με τις σαύρες ή τα πουλιά, τους μεταλλαγγμένους δηλαδή απόγόνους τους. Υποτίθεται λοιπόν ότι και οι πολύ παλιοί πρόγονοι μας ήταν γίγαντες. Μάλιστα ένας ερευνητής προκάλεσε γιγαντισμό σε ένα ψάρι αλλάζοντας τις συνθήκες πίεσης (ίσως και κάτι άλλο) στο περιβάλλον του.

Επιπρόσθετα υπάρχει και η θεωρία ότι οι άγγελοι που έπεσαν από τον ουρανό ήταν εξωγήινοι πειραματιστές ενός πλανήτη που μας πλησιάζει κάθε 3500 χρόνια. Η φυλή Ανουνάκι που σχετίζεται με αυτούς έχει αφήσει μνημεία που δείχνουν ότι γνώριζαν τους 3 πρόσφατα ανακαλυφθέντες Ουρανό Ποσειδώνα και Πλούτωνα και σημειώνουν επίσης τον άλλο πλανήτη που κάνει φυσικά μια τροχιά σαν κομήτης.

Βίντεο μέρος πρώτο (http://www.youtube.com/watch?v=N63lhtx2q8o&feature=related)
Βίντεο μέρος δεύτερο (http://www.youtube.com/watch?v=18CY7ZaCfzY&feature=related)

Spiros
20-07-08, 09:02
Κάθε φορά που βλέπω κάποιο από αυτά τα «ντοκιμαντέρ» μου δημιουργείται μια απορία.
Ένας εξελιγμένος τεχνολογικά λαός που κατάφερε να δημιουργήσει μεγαλιθικά οικοδομήματα πως είναι δυνατόν να μην άφησε ίχνη τεχνολογίας;
Ο σύγχρονος άνθρωπος παράγει ενέργεια χάρη στην πυρηνική τεχνολογία. Τα υπολείμματα της χρήσης αυτής (πυρηνικά απόβλητα) θα ζήσουν για αιώνες μετά τη χρήση τους. Τα μέταλλα και τα συνθετικά υλικά έχουν τεράστια διάρκεια ζωής. Που είναι τα υπολείμματα της υπερ-τεχνολογίας των εξωγήινων προγόνων μας;
Ακόμα και αν δεν άφησαν οποιασδήποτε μορφής υπολείμματα (γιατί είχαν οικολογική συνείδηση) είναι δυνατόν ο homo sapiens να απέρριψε οποιασδήποτε μορφής γνώση που του προφέρθηκε για να κάνει τη ζωή του εύκολη;
Ήρθαν με διαστημόπλοια, είχαν εξελιχθεί γνωστικά στην αστρονομία (γνώση των πλανητικών θέσεων), την μηχανική (μεγαλιθικά οικοδομήματα) και τέλος πάντων γνώριζαν πάρα πολλά αλλά καμίας μορφής γνώση δεν μπόρεσε να περάσει στον άνθρωπο; Μόνο το πέτρινα και χάλκινα ανθρώπινα εργαλεία έχουμε από εκείνη την εποχή.
Και άντε ο άνθρωπος βλάκας είναι σήμερα, μεγαλύτερος βλάκας ήταν τότε και δεν μπόρεσε να χρησιμοποιήσει ή κλέψει την τεχνολογία των εξωγήινων εποίκων.
Αυτοί; Οι γίγαντες; Είναι λογικό ένας τόσο εξελιγμένος λαός να απεικονίζουν την ύπαρξή τους με τόσο παιδιάστικη τεχνοτροπία; Αντί για αλφάβητο να χρησιμοποιούν ιδεογράμματα; Αποίκισαν τον πλανήτη μας με προφανή σκοπό την επιβίωση. Υπήρχαν 409000 γίγαντες πριν τον κατακλυσμό σύμφωνα με το βίντεο και παρόλα αυτά τα υπολείμματα που έχουμε από τα χτίσματά τους είναι η κατασκευή που αναφέρει το βίντεο στο Ισραήλ, το Stonehenge, οι Πυραμίδες και 10-20 (άντε 100) μεγαλιθικά κτίρια που γνωρίζουμε; (Μεγαλιθικό χτίσμα μπορεί να θεωρηθεί και ο Παρθενώνας αλλά έχουμε αποδείξεις της ανθρώπινης κατασκευής.) Και μόνο ναούς και διάδρομους προσγείωσης (κατά Λιακό) έφτιαξαν; Μονάδες παραγωγής και κατοικίες, δεν είχαν ανάγκη;
Δεν απορρίπτω την ύπαρξη ανθρώπων μεγάλων διαστάσεων στην αρχαιότητα.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα της εξέλιξης σύμφωνα με την προσαρμογή στο περιβάλλον είναι το νησί Κομόντο στο οποίο ο γνωστός Δράκος του Κομόντο, η μεγαλύτερη σαύρα στον κόσμο, εξελίχθηκε σε αυτές τις διαστάσεις γιατί ήταν το μεγαλύτερο ων σε αυτό με πολλά θηράματα και κανένα θηρευτή να το απειλεί. Δεν χρειάστηκε αλλαγή στην ατμοσφαιρική πίεση για να αλλάξει διαστάσεις ούτε να σταλθεί από κάποιο εξωγήινο πολιτισμό για να διατηρήσει την ισορροπία της πανίδας στο συγκεκριμένο νησί.

ΥΓ. Το θέμα με τον Κυνοκέφαλο Άγιο Χριστόφορο δεν το έχω παρατήσει. Ελπίζω σύντομα να έχω περισσότερες πληροφορίες.

LuX
20-07-08, 09:50
http://img297.imageshack.us/img297/5493/australianherolightninggp1.gif (http://imageshack.us)

δεν ξερω αν βοηθαει το σκιτσο που προερχεται απο βραχογραφια στην Αυστραλια και ειναι γνωστη με την ονομασια
australian brothers - HERO - lighting brothers
βεβαια ο αποσυμβολισμος θα μπορουσε να εχει πολλες και διαφορες εκδοχες ειδικα αν παρατηρησει κανεις τις λεπτομερειες ....


@

no slave
20-07-08, 12:06
Αποίκισαν τον πλανήτη μας με προφανή σκοπό την επιβίωση. Υπήρχαν 409000 γίγαντες πριν τον κατακλυσμό σύμφωνα με το βίντεο και παρόλα αυτά τα υπολείμματα που έχουμε από τα χτίσματά τους είναι η κατασκευή που αναφέρει το βίντεο στο Ισραήλ, το Stonehenge, οι Πυραμίδες και 10-20 (άντε 100) μεγαλιθικά κτίρια που γνωρίζουμε; (Μεγαλιθικό χτίσμα μπορεί να θεωρηθεί και ο Παρθενώνας αλλά έχουμε αποδείξεις της ανθρώπινης κατασκευής.) Και μόνο ναούς και διάδρομους προσγείωσης (κατά Λιακό) έφτιαξαν; Μονάδες παραγωγής και κατοικίες, δεν είχαν ανάγκη;


ετσι οπως το αναφερεις αγαπητε μου φιλε ειναι σαν να αποτελουν στοιχεια της πλακας οι πυραμιδες και ολα τα κτισματα!!σιγουρα γνωριζεις οτι το μυστηριο των πυραμιδων δεν εχει να κανει μονο με την οικοδομικη δυσκολια που ειχαν εκεινα τα χρονια για τετοια κτισματα.ειναι γεωμετρικα αριστουργηματα οσον αφορα τη διαταξη τους στο χωρο σε σχεση με τους αστερισμους 10000 χρονια πριν.ακομη καπου διαβασα οτι το βαρος τους επι εναν συντελεστη μας δινει το βαρος της γης οπως και το υψος τους επι το συντελεστη μας δινει την αποσταση γης-ηλιου.
αυτα δεν ειναι τρανταχτα στοιχεια για την υπαρξη ανεπτυγμενης τεχνολογιας τα αρχαια χρονια?
τωρα οσον αφορα τα υπολοιματα που αφηνουμε εμεις οι ανθρωποι τι να πω!!μηπως ειμαστε ακομη πρωτογονοι?εχω διατυπωσει σε προηγουμενο post τη γνωμη μου για την τεχνολογια μας.περιληπτικα θα σου πω οτι μας προσφερει ανεση μεσω της υλης αλλα στην πλειοψηφια μας στερει το πνευμα οπως και βλαπτει σοβαρα την υγεια μας

no slave
20-07-08, 13:32
Σύμφωνα με μια παραλαγή ο Άγιος Χριστόφορος (του οποίου το πραγματικό όνομα δεν είναι γνωστό) προέρχεται από μια φυλή καννίβαλων κυνοκέφαλων. Μια άλλη παραλαγή (ρώσικη) λέει ότι, η ομορφία του νέου που προσέλκυε υπερβολικά τις γυναίκες δεν του επέτρεπε να αφιερωθεί στο Θεό και ζήτησε με προσευχή να μεταμορφωθεί σε πλάσμα πολύ άσχημο. Και σύμφωνα με αυτή την ιστορία μεταμορφώθηκε το κεφάλι του σε σκύλου.


επισης μια ακομη παραλαγη συμφωνη με το θεμα λεει οτι ηταν νεφελιμ ο οποιος μετανοησε και ακολουθησε το δρομο που χαραξε ο χριστος.του δοθηκε η εξουσια να κανει πολλα θαυματα και προσελκυσε πολυ κοσμο κοντα στο θεο.δεν ενεδωσε στον πειρασμο που του εβαλαν με 2 πορνες,αντιθετα τις εκανε και αυτες χριστιανες.αυτη η πραξη του ηταν και η αιτια για την δολοφονια του.
το αρχικο του ονομα ηταν ρεπροβος αλλα μετονομαστηκε σε χριστοφορος επειδη μετεφερε τον μικρο σε ηλικια χριστο στις πλατες του,κατι που ειναι δυσκολο να ισχυει αφου εζησε πολυ μετα το χριστο
δεν εχει τυχει να συναντησω αγιογραφια του μεσα σε εκκλησια.θα ηθελα να ρωτησω αν υπαρχει(με κεφαλι σκυλου)και ποια ειναι η γνωμη της εκκλησιας για αυτη τη μορφη

AsFu
20-07-08, 17:29
Στις Μηλιές του Πηλίου, υπάρχει μια εκκλησία,νομίζω των Ταξιαρχών, που οι πιο πολλές αγιογραφίες της είναι αξιοπρόσεκτες. Μια από αυτές είναι και Αγίου Χριστόφορου αλλά και του ζωδιακού κύκλου. Δυστυχώς ο ιερέας που βρισκόταν εκεί δεν επέτρεψε τη φωτογράφηση. Η εξήγηση που έδωσε για την απεικόνηση του Αγίου, ήταν πως ο αγιογράφος θέλησε με αυτόν τον τρόπο να δειξει την καταγωγή του Αγίου, ότι ήταν άγριας φυλής από την Αιθιοπία. Όσο για εξήγηση του ζωδιακού μέσα στην εκκλησία, απλά χαμογέλασε και έφυγε.

no slave
20-07-08, 19:46
σε ευχαριστω πολυ φιλε AsFu για την πληροφορια.βεβαια το χαμογελο του ιερεα και η αποφυγη απαντησης μας γενναει νεες αποριες.οσον αφορα την εμπνευση του αγιογραφου να δειξει την καταγωγη του αγιου τι να πω!!υπαρχουν 4 εκδοχες.
α)ολοι οι αγιογραφοι ετυχε να εχουν την ιδια εμπνευση!!
β)ολοι οι αγιογραφοι μιμουνται τον πρωτο που ειχε την εμπνευση αυτη!!
γ)υπαρχει ενας και μοναδικος αγιογραφος που ζωγραφισε τον κυνοκεφαλο αγιο!!
δ)δεν εδωσε πειστικη απαντηση ο ιερεας

διαλεχτε!!!!!!

skio
20-07-08, 20:25
επισης μια ακομη παραλαγη συμφωνη με το θεμα λεει οτι ηταν νεφελιμ ο οποιος μετανοησε και ακολουθησε το δρομο που χαραξε ο χριστος.


Μια διευκρύνηση... Ο μύθος λέει ξεκάθάρα πως ήταν Νεφελίμ ??? Νομίζω πως λέει πως ήταν γίγαντας ή κανίβαλος, αλλά ΟΧΙ Νεφελίμ!

Το επισημαίνω αυτό γιατί έτσι ακριβώς ξεκινούν οι παρεξηγήσεις. Έχοντας ταυτίσει άσχετα μεταξύ τους πράγματα στο μυαλό μας και χρησιμοποιώντας λανθασμένους όρους. Με τον τρόπο αυτό καταλήγουμε να βρίσκουμε αποδείξεις εκεί που δεν υπάρχουν, μια κατάσταση που τελικά ευνοεί συνομοσιωλόγους τύπου Λιακό.

Η λέξη Nephilim στα εβραϊκά σημαίνει 'έκπτωτοι'. Περιγράφονται ως γίγαντες αλλά σε ΚΑΜΜΙΑ περίπτωση δεν μεταφράζονται σε 'γίγαντες'. Ουσιαστικά η λέξη 'γίγαντες' στην ελληνική μετάφραση του Ενώχ είναι λανθασμένη. Η λέξη για τους γίγαντες είναι Redupaim, ενώ η ταύτιση τους με τους Γίγαντες της Ελληνικής προέρχεται από κάποιον Έλληνα ιστορικό-μυθολόγο (του οποίου το όνομα δεν θυμάμαι), των Ρωμαϊκών χρόνων.

Όσο για τον Αγ. Χριστόφορο, θυμάμαι κάπου να διάβασα πως η σκυλίσια μορφή του προέρχεται από κάποια λανθασμένη μετάφραση. Δυστυχώς όσο κι αν έψαξα δεν μπορώ να βρω ξανά την πηγή μου :(

Spiros
20-07-08, 23:04
ετσι οπως το αναφερεις αγαπητε μου φιλε ειναι σαν να αποτελουν στοιχεια της πλακας οι πυραμιδες και ολα τα κτισματα!!σιγουρα γνωριζεις οτι το μυστηριο των πυραμιδων δεν εχει να κανει μονο με την οικοδομικη δυσκολια που ειχαν εκεινα τα χρονια για τετοια κτισματα.ειναι γεωμετρικα αριστουργηματα οσον αφορα τη διαταξη τους στο χωρο σε σχεση με τους αστερισμους 10000 χρονια πριν.ακομη καπου διαβασα οτι το βαρος τους επι εναν συντελεστη μας δινει το βαρος της γης οπως και το υψος τους επι το συντελεστη μας δινει την αποσταση γης-ηλιου.
αυτα δεν ειναι τρανταχτα στοιχεια για την υπαρξη ανεπτυγμενης τεχνολογιας τα αρχαια χρονια?

Όχι φίλε μου. Αυτά δεν είναι τεχνολογία. Είναι σωστή χρήση της μηχανικής με τα μέσα της εποχής τους. Απόδειξη τεχνολογίας θα ήταν να χρησιμοποιήσουν τις ιπτάμενες μηχανές τους για την μεταφορά των ογκόλιθων και όχι τις μυριάδες των σκλάβων καθώς και για επιτάχυνση ολοκλήρωσης του έργου και όχι τις δεκάδες χρόνια που απαιτήθηκαν. Τουλάχιστον έτσι λένε οι γραφές που συχνά ευαγγελιζόμαστε σε αυτό το forum.
Και σας παρακαλώ μην παραφράζεται τα κείμενά μου. Δεν είπα ότι είναι "στοιχεία της πλάκας". Είπα ότι πέρα από αυτά τα μνημεία που πιστεύουμε ότι είναι τάφοι, και γενικά κατασκευές για λατρευτικούς σκοπούς, δεν έχουμε μνημεία που να έχουν να κάνουν με την καθημερινή χρήση. Όταν καταστράφηκε η Θήρα άφησε πίσω της μια κατεστραμένη πόλη. Το ίδιο και με την Πομπηία. Το ίδιο και στην Κρήτη. Ακόμα και η κατεστραμένη πόλη της Τροίας άφησε τα σημάδια της. Πόλεις ολόκληρες. Αρχαία νεκροταφεία και υδραγωγεία υπάρχουν σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.
Αυτός ο προηγμένος τεχνολογικά λαός δεν είχε καμία κατασκευή πέρα από τις γνωστές μεγαλιθικές; Δεν είχαν ανάγκη καταλύματος ή οτιδήποτε άλλο θα τους έκανε τη ζωή ποιό εύκολη; Αυτή είναι η απορία μου.

Spiros
20-07-08, 23:27
το αρχικο του ονομα ηταν ρεπροβος αλλα μετονομαστηκε σε χριστοφορος επειδη μετεφερε τον μικρο σε ηλικια χριστο στις πλατες του,
1ον) Δεν ονομαζόταν ρεπροβος. Χαρακτηριζόταν
(λατινικά) ως Reprebus το οποίο σημαίνει ότι είναι αυτός που αποδοκιμάζεται. Προφανώς λόγο της εμφάνισής του. Η παράγωγη αγγλική λέξη του reprebus είναι Reprobate που σημαίνει "αποδοκιμάζω έντονα", "απορρίπτω", "καταραμένος" κλπ. Το πραγματικό όνομα του Αγίου δεν είναι γνωστό.
2ον) Το όνομα Χριστόφορος δεν το έλαβε γιατί μετέφερε "τον μικρο σε ηλικια χριστο στις πλατες του". Όπως και οι σύγχνονοι μοναχοί και ιερείς αλλάζουν το όνομα σε κάτι που να συμβολίζει την επιλογή τους. ΠΧ, Χριστόδουλος, Ιερόθεος, κλπ. Δεν είναι κοσμικό όνομα. Έτσι και το Χριστόφορος δεν έχει κυριολεκτική μετάφραση. Όσο για τις εικόνες, ο αγιογράφος είναι καλλιτέχνης που προσπαθεί να περάσει κάποια πράγματα προς τον απλό πιστό με παραστατικό τρόπο. Δεν αναφέρει η παράδοση ότι κουβαλούσε τον Χριστό και μάλιστα σε μικρή ηλικία. Φέρει τον Χριστό.

Spiros
20-07-08, 23:54
Ψάχνοντας λίγο παραπάνω ανακάλυψα τα εξής. Ο Άγιος όπως είπαμε αναφέρεται ως "Άγιος Χριστόφορος ο Κυνοκέφαλος".
Τώρα όσον αφορά την καταγωγή του Αγίου οι ερευνητές έχουμε δύο προτάσεις. Η πρώτη λέει ότι έρχεται από τους Καναανίτες και η δεύτερη (και ουσιαστική για το θέμα μας) από την Κύνος Κεφαλαί της Θεσσαλίας μία γόνιμη πεδιάδα βόρεια των Φαρσάλων. Πως θα λέγαμε τον κάτοικο αυτής της περιοχής;

Το πρόβλημα μου μέχρι στιγμής ήταν ότι δεν μπορούσα να τεκμηριώσω την ύπαρξη αυτής της περιοχής.

Όπως θα δείτε και στα links (google keyword = Cynoscephalae Thessaly) που παραθέτω το 364πχ έγινε εκεί η γνωστή μάχη με πρωταγωνιστές τους Πελοπίδα και Αλέξανδρο τον Τύραννο των Φαρών.
http://www.livepedia.gr/index.php?title=%CE%A0%CE%B5%CE%BB%CE%BF%CF%80%CE% AF%CE%B4%CE%B1%CF%82
http://www.sikyon.com/Thebes/pelopidas_gr.html
http://www.britannica.com/EBchecked/topic/591859/Thessalian-League#tab=active~checked%2Citems~checked&title=Thessalian%20League%20--%20Britannica%20Online%20Encyclopedia

Στην ίδια περιοχή το 197 ο ρωμαίος στρατηγός Φλαμίνιος νίκησε τον Μακεδόνα Φίλλιπο τον 5ο.

Και τώρα ρωτάω. Πόσο δύσκολο είναι ο αγράμματος (γιατί πρόκειται για πρόβλημα γλώσσας) αγιογράφος να κάνει το λάθος και αντί για τον Άγιο Χριστόφορο από την Κυνός Κεφαλαί της Θεσσαλίας να ζωγραφίσει τον Άγιο Χριστόφορο τον Κυνοκέφαλο (Σκυλοκέφαλο) δημιουργόντας έτσι μια παράδοση που πέρασε στους μαθητές του και αφήνοντάς μας "κληρονομιά" αυτές τις εικόνες;

AsFu
21-07-08, 00:10
Αν πράγματι νεφελίμ σημαίνει έκπτωτος, γιατί πρέπει να ψάχνουμε για ίχνη γιγάντων?
Ας υποθέσουμε ότι η ανθρωπότητα καταστρέφεται και οι μόνοι που επιζούν είναι μια φυλή στα βάθη του Αμαζωνίου,(πριν λιγες ημέρες έτυχε να δω φωτογραφία με την άγνωστη μέχρι σήμερα φυλή να προσπαθεί να σκοτώσει με τα ακόντια το σιδερένιο πουλί που πετούσε από πάνω τους). Επιζούν λοιπόν από την καταστροφή αυτοί οι ανθρωποι που δεν έχουν καμμία σχέση με τον σημερινό πολιτισμό. Πολλά-πολλά χρόνια αργότερα οι επιστήμονες της εποχής πώς θα εξηγήσουν τις βραχογραφίες με τα ιπτάμενα αντικείμενα? Κι επειδή έχω τεράστια φαντασία μπορώ να προσθέσω κι άλλες θεωρίες. Μετά την καταστροφή ένα διαστημικό λεωφορείο (θα είναι κάτι συνηθισμένο σε μερικά χρόνια), προσγειώνεται στο χωριό των ιθαγενών και για καλή ή για κακή τους τύχη, μέσα βρίσκονται ένας ιερέας(όποιας θρησκείας θέλετε), ένας γιατρός, ένας φυσικός και μερικοί ακόμα σημαντικοί ή ασήμαντοι. προσθέστε εσείς ό,τι θέλετε.
Τα χρόνια περνούν και λόγο στο λόγο ο μύθος γίνεται ιστορία. Ποιος μπορει να πει ότι η ανθρωπότητα δεν τα έχει ξαναπεράσει όλα αυτά που ζει σήμερα?

LuX
21-07-08, 07:08
Αν πράγματι νεφελίμ σημαίνει έκπτωτος, γιατί πρέπει να ψάχνουμε για ίχνη γιγάντων?
Ας υποθέσουμε ότι η ανθρωπότητα καταστρέφεται και οι μόνοι που επιζούν είναι μια φυλή στα βάθη του Αμαζωνίου,(πριν λιγες ημέρες έτυχε να δω φωτογραφία με την άγνωστη μέχρι σήμερα φυλή να προσπαθεί να σκοτώσει με τα ακόντια το σιδερένιο πουλί που πετούσε από πάνω τους). Επιζούν λοιπόν από την καταστροφή αυτοί οι ανθρωποι που δεν έχουν καμμία σχέση με τον σημερινό πολιτισμό. Πολλά-πολλά χρόνια αργότερα οι επιστήμονες της εποχής πώς θα εξηγήσουν τις βραχογραφίες με τα ιπτάμενα αντικείμενα? Κι επειδή έχω τεράστια φαντασία μπορώ να προσθέσω κι άλλες θεωρίες. Μετά την καταστροφή ένα διαστημικό λεωφορείο (θα είναι κάτι συνηθισμένο σε μερικά χρόνια), προσγειώνεται στο χωριό των ιθαγενών και για καλή ή για κακή τους τύχη, μέσα βρίσκονται ένας ιερέας(όποιας θρησκείας θέλετε), ένας γιατρός, ένας φυσικός και μερικοί ακόμα σημαντικοί ή ασήμαντοι. προσθέστε εσείς ό,τι θέλετε.
Τα χρόνια περνούν και λόγο στο λόγο ο μύθος γίνεται ιστορία. Ποιος μπορει να πει ότι η ανθρωπότητα δεν τα έχει ξαναπεράσει όλα αυτά που ζει σήμερα?
Η συγκεκριμενη φυλη στον αμαζονιο που ειδες και ειδαμε ηταν μουφα !
τρικ των δημοσιογραφων για να βγαλουν θεμα και οι ιθαγενεις μεροκαματο !


@

Spiros
21-07-08, 07:52
Τα χρόνια περνούν και λόγο στο λόγο ο μύθος γίνεται ιστορία. Ποιος μπορει να πει ότι η ανθρωπότητα δεν τα έχει ξαναπεράσει όλα αυτά που ζει σήμερα?
Ο μύθος δεν γίνετε ιστορία. Η ιστορία μπορεί να γίνει μύθος. Και μιλάμε για γεγονότα πέρα από τη «λογική» και με αρκετή σάλτσα από τους «ιστορικούς».
Αν η ανθρωπότητα ξαναπεράσει όλα αυτά που ζει σήμερα, δεν χάνουμε την μοναδικότητα μας; Μήπως τελικά δεν ψάχνει ο άνθρωπος την αλήθεια και την αιτία των γεγονότων, αλλά την επιβεβαίωση της μοίρας (κισμέτ) έτσι ώστε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα; Να βάλει σάλτσα στα λόγια του και πολύχρωμες κορδέλες στην άγνοιά του (όπως λέει και ο ποιητής);
Και όπως λέει και το παράδειγμα σου με τη (υποτιθέμενη) χαμένη φυλή, εύκολα παραποιούμε την ιστορία απλά βασιζόμενοι στα λόγια ενός βλάκα δημοσιογράφου ή στην περίπτωση του Άγιου Χριστόφορου (του Κυνοκέφαλου), βασιζόμενοι στην φαντασία ενός ημιμαθή αγιογράφου.

AsFu
21-07-08, 14:55
Ίσως δεν είμαι τόσο καλή στο λόγο ή επειδή μέσα από ένα γραπτό μήνύμα δεν μπορεί να "ακουστεί" το ύφος, δημιουργούνται παρεξηγήσεις.
1.Δεν ήξερα ότι η φωτο ήταν μούφα.
2.Λάθος βιασύνης: ναι, ο μύθος γίνεται ιστορία.
3.Το τραβηγμένο παράδειγμα σκοπό είχε να αναρωτηθούμε, τι είναι μύθος και τι πραγματικότητα. Πόσο καλά γνωρίζουμε την ιστορία του ανθρωπίνου γένους; Γιατί θα πρέπει αν συμβαίνει "αυτό" να αποκλείεται να συμβαίνει παράλληλα και το "άλλο"? Αν πράγματι υπήρξαν οι νεφελίμ-γίγαντες, οι οποίοι αναφέρονται κ στη δική μας μυθολογία σαν Τιτάνες, Κύκλωπες,Γίγαντες εκατόγχειρες, θα πρέπει να ήταν ή εξωγήινοι ή άνθρωποι που λόγω κάποιων συνθηκών ήταν γιγαντόσωμοι? Γιατί να μη συνέβησαν και οι 2 περιπτώσεις? Ή και μια τρίτη, τέταρτη. Η ιστορία για μένα δεν είναι σαν τα μαθηματικά που έχουν μια αρχή 1+1=2. Κάθε μέρα υπάρχει η πιθανότητα, μια καινούρια ανακάλυψη να καταρρίψει ό,τι πιστεύαμε μέχρι σήμερα. Εδώ, ακόμα δεν κατασταλλάξαμε στο αν ανήκουμε ή όχι στην ΙΕ φυλή.
Στα κείμενα που μας έδειξε ο φίλος Πωσειδώνιος, από τον Φαίδωνα του Σωκράτη, φαναιρώνεται μια απίστευτη γνώση των αρχαίων που εμείς ανακαλύψαμε πριν 50-60 χρόνια. Από πού υπήρχε αυτή η γνώση? Πώς αποσιωπούμε κάτι τέτοιο? Πώς το προσπερνάμε?
Οι ερωτήσεις μου δεν είναι ρητορικές. Είναι απορίες. Με συγχωρείται αν σας κούρασα αλλά μέσα σ' αυτό το forum βρήκα κάποιους ανθρώπους με γνώσεις, με διάθεση για ψάξιμο και με την καλή θέληση να μοιραστούν μαζί μας αυτά που γνωρίζουν.
Σας ευχαριστώ,
χαίρομαι που είμαι στην παρέα σας,
AsFu

Old cave-dinosaur
21-07-08, 15:59
Spire και Lux.

Δεν βλέπετε ότι είναι ανώφελο να προσπαθείτε να πείσετε τους εσχάτως παρεπιδημούντας στο forum για τα απλούστερα και λογικότερα πράγματα ;

Πρέπει :D , με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να υπήρξαν ή και υπάρχουν οι γίγαντες, σκυλοκέφαλοι, γατοκέφαλοι, nefelim και ......, οτιδήποτε άλλο διαβάζουν σε πονήματα :eek: διαφόρων...

Αλλά, όπως έγραψα και στην στήλη Κριτική, δεν νομίζω να το βλέπετε τυχαίο ότι, όλοι οι παρεπιδημούντες, προέκυψαν ξαφνικά και σε διάστημα λίγων ημερών. ;)

It's obvious (στην Ελληνική!), απο ποιόν/ούς καθοδηγούνται, μεταξύ των άλλων, για να αλωθεί και το τελευταίο σοβαρό και ανεξάρτητο site του χώρου....

Spiros
21-07-08, 18:11
Spire και Lux.
Δεν βλέπετε ότι είναι ανώφελο να προσπαθείτε να πείσετε τους εσχάτως παρεπιδημούντας στο forum για τα απλούστερα και λογικότερα πράγματα ;

Δυστυχώς το Internet είναι ο νέος χώρος καταχώρησης στοιχείων. Και λέω δυστυχώς γιατί μπορεί να γράψει σε αυτό ο κάθε ημιμαθής ή και κακόβουλος και να δημιουργήσει «ιστορικά» στοιχεία.
Αφήνοντάς τα, αναπάντητα απλά αφήνουμε να θεωρηθούν σωστά. Ακόμα και εγώ που κρατώ αποστάσεις από αυτές τις απόψεις, όταν είδα τις φωτογραφίες με τις εικόνες του «Κυνοκέφαλου» Αγίου χάζεψα και σχεδόν έφαγα την εξήγηση που δόθηκε, περί φυλής κυνοκέφαλων κανίβαλων.
Τι θα κάνει ο πιτσιρικάς που κάνει εργασία για το σχολείο και πέφτει πάνω σε τέτοιες μπαρούφες;
Πιστεύω ότι (δυστυχώς) πρέπει να υπάρξει προσπάθεια να καθαρίσει το Internet από τέτοια σκουπίδια. Και προς αποφυγή παρεξηγήσεων, όταν λέω σκουπίδια αναφέρομαι στα γραπτά και όχι τους συγγραφείς.

Στα κείμενα που μας έδειξε ο φίλος Πωσειδώνιος, από τον Φαίδωνα του Σωκράτη, φαναιρώνεται μια απίστευτη γνώση των αρχαίων που εμείς ανακαλύψαμε πριν 50-60 χρόνια. Από πού υπήρχε αυτή η γνώση? Πώς αποσιωπούμε κάτι τέτοιο? Πώς το προσπερνάμε?

Αγαπητή AsFu. Αλίμονο μας αν απορρίπταμε ελαφρά την καρδία οποιονδήποτε και για οτιδήποτε. Πόσο μάλλον τον Σωκράτη.
Αλλά το κείμενο που παράθεσε ο Πωσειδώνιος, ποια γνώση μας δίνει; Περιγραφή υδάτινων ρευμάτων και μιας περιοχής χωρίς πραγματική (γεωμετρική) περιγραφή; Ποια είναι η γνώση;
Επίσης μην ξεχνάμε ότι όσο μεγάλος και τρανός και αν είναι ο συγγραφέας πρέπει να ψάξεις λίγο περισσότερο και να φιλτράρεις τις γνώσεις και τις πληροφορίες που θα αποδεχτείς.
Το μέγεθος της προσωπικότητας και του έργου κάποιου φιλόσοφου, ιστορικού, και ότι άλλο, δεν κάνει τα λεγόμενά του και απόλυτα σωστά. Πρόσφατα έπεσα πάνω στο εδάφιο του Πλάτωνα (στο Φαίδρο) στο οποίο λέει ότι η τεχνολογία της γραφής θα είναι η καταστροφή του συστήματος εκπαίδευσης. Θα συμφωνήσουμε και σε αυτό επειδή το λέει ο Πλάτωνας;

no slave
22-07-08, 16:19
Spire και Lux.

Δεν βλέπετε ότι είναι ανώφελο να προσπαθείτε να πείσετε τους εσχάτως παρεπιδημούντας στο forum για τα απλούστερα και λογικότερα πράγματα ;

Πρέπει :D , με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να υπήρξαν ή και υπάρχουν οι γίγαντες, σκυλοκέφαλοι, γατοκέφαλοι, nefelim και ......, οτιδήποτε άλλο διαβάζουν σε πονήματα :eek: διαφόρων...

Αλλά, όπως έγραψα και στην στήλη Κριτική, δεν νομίζω να το βλέπετε τυχαίο ότι, όλοι οι παρεπιδημούντες, προέκυψαν ξαφνικά και σε διάστημα λίγων ημερών. ;)

It's obvious (στην Ελληνική!), απο ποιόν/ούς καθοδηγούνται, μεταξύ των άλλων, για να αλωθεί και το τελευταίο σοβαρό και ανεξάρτητο site του χώρου....

-απλουστερα και λογικοτερα?ουδεν σχολιο!!
-οχι φιλε,δεν πρεπει να υπαρχουν με τον ενα η τον αλλο τροπο τα τερατακια.ΜΠΟΡΕΙ ομως και να υπηρχαν-υπαρχουν.τωρα πως προκυψαμε ετσι ξαφνικα τις τελευταιες μερες, μαλλον μας εβαλε ο λιακο, ετσι για να τον διαφημισουμε και λιγο
-μας καθοδηγει ο λιακο σαν προβατα που ειμαστε αφου εκμεταλευεται την ελλειψη κρισης μας και την αφελια μας η την ημιμαθεια μας οπως αναφερθηκε παραπανω.γιαυτο ρωταμε εσας που εχετε γνωμη και γνωση για ολα μπας και δουμε την πραγματικοτητα.συγνωμη για την αλωση του site του οποιου δεν στερειται η σοβαροτητα αλλα η ευγενια.ασε λοιπον να παραθετουμε τις αποψεις μας οσο γελοιοες και να τις θεωρεις και αν εχεις καποια απαντηση περι του θεματος την περιμενω με ανοιχτες αγκαλες

Spiros
23-07-08, 00:40
Ένα παλιό γνωμικό έλεγε. "Πριν πεις κάτι, βούτα τη γλώσσα σου στο μαυλό σου". Πόσο μάλλον πριν γράψεις.
Αυτό είναι το ερώτημα φίλε no slave. Πριν γράψουμε και υποστηρίξουμε κάτι με μένος καλό είναι να το ελέγξουμε. Άλλο πράγμα να κάνεις υποθέσεις και ερωτήματα και άλλο να παραθέτεις το οποιοδήποτε στοιχείο επειδή το βρήκες στο Internet ή το είπε ο κάθε τηλέ-πλασιέ σαν αληθινό. Αυτό ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ ΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ και απλά αναπαράγεις το ψέμα ή το λάθος.
Ο κάθε τηλέ πλασιέ πληρώνει τα τοπικά κανάλια να εμφανίζεται. Κάνει εμπόριο. Έχει ανάγκη το κέρδος.
Δεν σου λέω να απορρίψεις τον κάθε τηλέ πλασιέ. Εγώ απλά προσπαθώ να έχω μια κριτική ματιά σε αυτά που λέει και κυρίως ΠΩΣ τα λέει.
Γι αυτό φίλε μην πετάς το μπαλάκι της ευθύνης στους άλλους και ανέλαβε τις ευθύνες σου για τα γραφόμενά σου. Δυστυχώς δεν μπορούμε να ζητήσουμε το ίδιο από όλους όσους παραθέτουν "στοιχεία".
Φιλικά Spiros

Old cave-dinosaur
23-07-08, 07:16
...Eγώ πάλι φίλε Σπύρο, "παραιτούμαι"...

Αρκετά ασχοληθήκαμε νομίζω....

Είναι δυνατόν να βγάλεις άκρη; :eek:

Άς ασχοληθούμε με τίποτα εποικοδομητικότερο...
---------------------------------------------

no slave
23-07-08, 17:22
Ένα παλιό γνωμικό έλεγε. "Πριν πεις κάτι, βούτα τη γλώσσα σου στο μαυλό σου". Πόσο μάλλον πριν γράψεις.
Αυτό είναι το ερώτημα φίλε no slave. Πριν γράψουμε και υποστηρίξουμε κάτι με μένος καλό είναι να το ελέγξουμε. Άλλο πράγμα να κάνεις υποθέσεις και ερωτήματα και άλλο να παραθέτεις το οποιοδήποτε στοιχείο επειδή το βρήκες στο Internet ή το είπε ο κάθε τηλέ-πλασιέ σαν αληθινό. Αυτό ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ ΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ και απλά αναπαράγεις το ψέμα ή το λάθος.
Ο κάθε τηλέ πλασιέ πληρώνει τα τοπικά κανάλια να εμφανίζεται. Κάνει εμπόριο. Έχει ανάγκη το κέρδος.
Δεν σου λέω να απορρίψεις τον κάθε τηλέ πλασιέ. Εγώ απλά προσπαθώ να έχω μια κριτική ματιά σε αυτά που λέει και κυρίως ΠΩΣ τα λέει.
Γι αυτό φίλε μην πετάς το μπαλάκι της ευθύνης στους άλλους και ανέλαβε τις ευθύνες σου για τα γραφόμενά σου. Δυστυχώς δεν μπορούμε να ζητήσουμε το ίδιο από όλους όσους παραθέτουν "στοιχεία".
Φιλικά Spiros

συμφωνω απολυτα σε οτι λες φιλε spiro.αυτο που δεν καταλαβα ειναι περι παραθεσης στοιχειων σαν αληθινα.το μονο που παραθετω ειναι αποριες περιμενωντας απαντηση απο καποιον που ειναι ενημερος σε σχεση με τις αποριες αυτες.απλα δεν μου αρεσει η ισοπεδοση του στυλ<<ολα ειναι παραμυθια>>κτλ.
προσεξε τωρα κατι.καποιος που πιστευει στον θεο,στους αγγελους και στα δαιμονια ειναι ευκολο να τινει να πιστευει και στα νεφελιμ.οχι οτι τα δεχεται αλλα να μην τα αποριπτει κιολας.αρα η υπαρξη του θεου ειναι αμεσα συνδεδεμενη με το σεναριο νεφελιμ.ειναι η βαση της θεωριας.ο αθεος τα θεωρει παραμυθακια οπως αλλωστε και τον θεο.και καπου εκει ξεκινουν οι διαφωνιες και πολλες φορες οι ειρωνιες.ισως η αρχη της συζητησης αυτης θα επρεπε να ειναι ο θεος και οχι οι νεφελιμ.μαλλον πιασαμε το θεμα απο τη μεση.απλα διαμορφωνουμε τις αποψεις μας με ΔΕΔΟΜΕΝΗ την υπαρξη θεου και διαβολου.τοτε εχουν νοημα τα υπολοιπα στοιχεια που παραθετονται.
διαβασε σε παρακαλω τα προηγουμενα post μου.για μενα τιποτα δεν ειναι σιγουρο.ακομη και το οτι ειμαστε ζωντανοι-οπως ελεγε ο morison-.μονο ο θεος.μακαρι να ειχα τον χρονο και τον χωρο να σας περιγραψω την ζωη μου τους τελευταιους 3 μηνες.
συγνωμη αν εγινα κουραστικος και αν ξεφυγα απο το θεμα.απλα σπανια βρισκεις ανθρωπους να συζητησεις κατι διαφορετικο απο μοδα και clubbing.και να που τους βρηκα στο forum αυτο.ουτε καθοδηγουμενος ειμαι ουτε αφελης και ευκολοπιστος.θελω να ψαχνομαι μαζι σας.
φιλικα no slave

Lord Celeborn
23-07-08, 18:37
H ύπαρξη Θεού είναι "συνδεδεμένη" με την ιστορία των Νεφιλιμ; Θα μπορούσες να μας πεις από που προκυπτει κατι τετοιο; Καλως ή κακως τα κειμενα αυτα, οι ιστοριες αυτες, δεν ειναι κυριολεκτικες αλλα κατι κρυβουν απο πισω τους. Κατι που πολλες φορες ειναι χειροτερο κι απο την ιδια την ιστορια που κεκαλυμμενα παρουσιαζουν.

no slave
23-07-08, 20:31
H ύπαρξη Θεού είναι "συνδεδεμένη" με την ιστορία των Νεφιλιμ; Θα μπορούσες να μας πεις από που προκυπτει κατι τετοιο; Καλως ή κακως τα κειμενα αυτα, οι ιστοριες αυτες, δεν ειναι κυριολεκτικες αλλα κατι κρυβουν απο πισω τους. Κατι που πολλες φορες ειναι χειροτερο κι απο την ιδια την ιστορια που κεκαλυμμενα παρουσιαζουν.


η θεωρια λεει οτι οι νεφελιμ ειναι παραγωγα της συνενωσης των ελοχιμ με τις κορες των ανθρωπων.απο την αλλη οι ελοχιμ ειναι ανωτεροι αγγελοι οι οποιοι διεπραξαν το παραπανω αμαρτημα.εφοσον λοιπον μιλαμε για αγγελους τοτε παρατηρουμε οτι οι νεφελιμ εχουν αμεση σχεση με την υπαρξη του θεου.γιατι χωρις θεο δεν υπαρχουν και αγγελοι.
το παραπανω βεβαια ισχυει αν ελοχιμ(υιοι του θεου)=πνευματικα οντα.διοτι αν τους μεταφρασουμε σαν ισχυρους ανθρωπους η πχ σαν εξωγηινους τοτε σιγουρα η υπαρξη του θεου δεν παιζει κανενα ρολο στο θεμα.
το αν τα κειμενα αυτα εχουν κυριολεκτικη η οχι ερμηνια ειναι κατι που ψαχνουμε ολοι μαζι.
το παραπανω θεμα εγινε γνωστο στους περισσοτερους απο εμας απο τον λιακοπουλο.ο συγκεκριμενος εμπορος παρουσιαζει διαφορα στοιχεια σαν αποδειξη των λεγομενων του.εμεις αναζηταμε τη γνησιοτητα των στοιχειων αυτων η την αποκαλυψη της απατης.για το μονο που εχουμε αποδειξη ειναι για την υπνωση που διακατεχει τον κοσμο.δανεια,home cinema,γκομενες,καριερα...εκει,στραμενοι στην υλη.ποιος μας κρυβει την πραγματικη ζωη?ποιος μας ποτιζει με οπιο?οι τραπεζες, οι νεφελιμ,οι κυβερνησεις?δεν εχει διαφορα.το αποτελεσμα ειναι το ιδιο

kitty...
24-07-08, 02:43
Σας παρακολουθώ καιρό.......
Αλλά τώρα ψήθηκα να παίξώ.... ;)
Δε θέλω να φανώ αγενής με το καλημέρα αλλά έλα που για κάποιους θα μαι...μάλλον......
Τι εξετάζουμε εδώ;Το μεταφυσικό....προφανώς....
Τι είναι κομμάτι του μεταφυσικού;Μύθοι,θρύλοι,παραδόσεις,ιστορίες,φήμες ,μου πες σου πα...κτλ...κτλ...
Έχουν όλα αυτά πάντα βάση; Όχι,όχι.....
Πώς βρίσκουμε αν κάτι έχει βάση; Το ερευνούμε....
Η πηγή μας έχει σημασία;Και ναι και όχι....(Από που πηγάζει η πηγή μας;)
Τί έχουμε εδώ;Τον πιο χαρισματικό τηλεεμποράκο...παρεπιμπτόντως καθόλου βλήμα ...(έχουμε πάντα στο μυαλό μας ότι είναι εμποράκος και από τους γραφικούλιδες)
Τα κατεβάζει αυτά απ το μυαλό του;(Τα συμπεράσματα του σίγουρα) μα έλα που σου πετάει στα μούτρα και κάτι αρχαία κειμενάκια.....και τώρα τελευταία(μάλλον όλη μερα σε μια οθόνη θα ναι) σου λέει -ρε φίλε εγώ παίζει να μαι γραφικός- για δε ψάχνεις; ( p.s. το να ψάξεις δεν έχει προϋπόθεση το να αγοράσεις)
Γιατί δεν ασχολήσε λοιπόν;Όταν έχεις κάπου να πατήσεις;
Βρες μπας και είναι θέμα κύρους ,βρες μπας και η θεια μου η Μαρία στο χωριό που βλέπει και Αγίους έχει πιο πολύ κύρος; Λες;
Βρε μήπως και το κύρος το παίρνεις όταν έχεις υπογραφούλα άνθρακας 14 από κάτω;(Καλά αυτό είναι σίγουρο-αλλά ρε παιδιά αν είστε άθεοι,μη μου φτιάχνετε άλλους θεούς-είναι σχήμα οξύμωρο)
Χμ......σαν να παίρνω γραμμή οτι μάλλον είμαι αγενής......
Με λίγα λόγια.......η πιο αναξιόπιστη πηγή έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα ,το να αποκλείσεις την ιδέα εξαιτίας της πηγής ,εγώ το ονομάζω παρωπίδες και προκατάληψη.....(Απλά πραγματάκια...)
Εδώ μου βγάζετε άλλες και άλλες θεωρίες (ας κρατήσω τα προσχήματα και ας μην αναφερθώ) τα νεφελίμ σας πείραξαν;Γιατί τόσος πόνος;
Αν μη τι άλλο μπορείς να μάθεις συγκριτική μυθολογία,.......
Άσε που αν κάποιος ξέρει και κανα στοιχείο μπορεί να καταλήξει και γραφικός με αυτό το κλίμα (υ.γ. εγώ δεν ξέρω- να μάθω ήρθα-ξέρω για άλλα όμως ....)
Α! Και οι τράπεζες δεν είναι τερατάκια και δεν σε σημαδεύουν με όπλο για να πάρεις την καρτούλα....Αν την πάρεις......μάλλον τσάμπα ξύπνιος λογίζεσαι ;)
(Άσχετο :eek: )

Spiros
24-07-08, 10:01
Κατά τη γνώμη μου δεν σχετίζονται Θεός και Νεφελίμ παρά μόνο στα κείμενα τις Νεομυθολογίας που παράγετε στα μυαλά κάποιων χαρισματικών κατά τα άλλα συγγραφέων. Που τα βασίζω αυτά.
«Πιστεύω εις Ένα Θεό..» λέει το σύμβολο της πίστης μας. Άρα εξ ορισμού δεν υπάρχει άλλης μορφής θεότητα. Οι δαίμονες (πνεύματα) που αναφέρονται στις Γραφές είναι οι Άγγελοι, πιστοί «υπηρέτες» Του και εκτελεστικά όργανα των αποφάσεών του, και οι έκπτωτοι άγγελοι, δαίμονες του κακού, που σκοπό έχουν να διαβάλουν τον άνθρωπο (διάβολοι).
Πουθενά δεν αναφέρουν οι άγιες γραφές της Εκκλησίας μας για Νεφελίφ, Ελοχίμ, Ελ κλπ. Παίρνοντας όμως την εβραϊκή παράδοση θα βρούμε λέξεις σαν αυτές (Έλ, Ελώχίμ, Ελώχ κλπ) και διασταυρώνοντας ‘τες με άλλα κείμενα, δημιουργούμε ότι θέλουμε. --Όσον αφορά την ετοιμολογία αυτών των λέξεων μπορώ να τη βρω, να θυμάμαι καλά, στο βιβλίο «Οι Μεγάλοι Μύστες» του Edward Shure και αν θυμάμαι καλά στο κεφάλαιο για τον Μωυσή. Το αναφέρω αυτό το βιβλίο γιατί αν και είναι πρώτης έκδοσης 1889, είναι μια αξιόλογη μελέτη και ας έχει γραφτεί σχεδόν όλο σε πρώτο πρόσωπο. Ελπίζω τις επόμενες μέρες να μπορέσω να κάνω κάποιες παραπομπές.--
Αυτά γιατί τα λέω. Οι δημιουργοί της Νεομυθολογίας δεν λένε ψέματα όσον αφορά τις παραπομπές αλλά δεν τις εμφανίζουν όλες. ΑΛΛΑ όπως λέω και παραπάνω κόβουν κομμάτια από διαφορετικές ιστορίες και μύθους διαφορετικών λαών και φτιάχνουν μια «ιστορία» στα μέτρα τους. Δεν διαφέρουν από τον Μεγάλο Παραμυθά Τόλκιν. Μόνο που ο Τόλκιν το είπε ότι είναι Παραμύθια τα έργα του.
Τώρα αν θέλουμε, παίρνουμε την Παράδοση της Ορθόδοξης Εκκλησίας για να εκμεταλλευτούμε τους Πουριτανούς Νεοέλληνες και το συνδυάζουμε με Αρχαιοελληνικά κείμενα του Δωδεκάθεου, πασπαλίζουμε την ιστορία με στοιχεία της μυθολογίας άλλων λαών, εβραϊκής γιατί μας οικεία αλλά ελάχιστα γνωστή, Μάγιας γιατί είναι κάτι σχετικά καινούργιο στα αυτιά μας και δημιουργήσαμε ένα ωραίο προϊόν έτοιμο να το προωθήσει ο κάθε τηλε-πλασιέ. Και λέω "ο κάθε τηλέ-πλασιέ" γιατί παρατήρησα ότι πρόσφατα τουλάχιστον 2 ακόμα άτομα κάνουν αντίστοιχες εκπομπές σε τοπικά κανάλια. Και ας έχουμε υπ’ όψιν μας ότι δεν είναι αυτοί οι συγγραφείς των βιβλίων αυτών. Εμπόριο κάνουν.
Ερώτηση. Γιατί δεν χρησιμοποιούν οι κύριοι αυτοί την Μυθολογία της Άπω Ανατολής; Γιατί λόγο κουλτούρας οι Κινέζοι και οι Ιάπωνες, φοβόντουσαν περισσότερο τον άνθρωπο είτε αυτός ήταν ο Φεουδάρχης, είτε ο μεγάλος πολεμιστής και για αυτό τα μόνα μυθικά όντα της παράδοσής τους ήταν οι Δράκοι. Εκτός και αν τα Νεφελίμ δεν ενδιαφέρονταν για τους πολυάριθμους κινέζους.

THEO-007
29-07-08, 11:40
Οι καλλιτέχνες ή οι λογοτέχνες ζωγραφίζουν ή λογοτεχνούν ΟΧΙ απαραίτητα με αυτά που είδαν
αλλά κυρίως με αυτά που φαντάζονται ή με αυτά που θέλουν να συμβολίσουν.
Αν αφαιρέσουμε την φαντασία από ένα δημιουργό είναι σα να αφαιρούμε από ένα πέλαγος το νερό.

Αν μετά από μερικές χιλιάδες χρόνια, ο πολιτισμός μας έχει καταστραφεί, και έχουν καταφέρει να
επιζήσουν μόνο μερικοί ανθρώπων και συμπτωματικά δεν έχουν καταστραφεί οι παρακάτω πίνακες
ζωγραφικής του Πικάσο και Νταλί τους οποίους αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να δουν.
Θα σας φαινόταν λογικό αυτοί οι άνθρωποι να πίστευαν ότι πριν πολλούς αιώνες ζούσαν σε αυτόν τον
πλανήτη άνθρωποι με τρία μάτια και πέντε μύτες, μεγάλοι σαν καράβια που κουβαλούσαν και πανιά
για ένα είδος οικολογικής κινητήριας δύναμης;
Θα σας φαινόταν λογικό να νομίζουν ότι υπήρχαν δερμάτινα ρολόγια που δίπλωναν ας πούμε;
http://img133.imageshack.us/img133/4576/dalijh8.jpg
http://www.invertirenarte.es/mercadodearte/imagenes/Julio%2014/christies_picasso_suite_347.jpg

Όπως λοιπόν σήμερα οι καλλιτέχνες δημιουργούν με την φαντασία τους έτσι και πριν χιλιάδες χρόνια
πάλι οι τότε καλλιτέχνες και δημιουργοί κατασκεύαζαν όχι απαραίτητα αυτά που είδαν αλλά αυτά
που φαντάστηκαν.

Δεν ξέρω αν έγινα σαφής.

Επομένως, ο φίλος που παίρνει τις φανταστικές διηγήσεις των Αργοναυτικών και τις μετατρέπει
αυθαίρετα σε ένα είδος προϊστορικού ρεπορτάζ για να θεμελιώσει την ύπαρξη στο παρελθόν υπερφυσικού
μεγέθους όντων, το κάνει αυτό, είτε επειδή είναι αφελής είτε επειδή νομίζει ότι απευθύνεται σε αφελείς.
http://img168.imageshack.us/img168/8548/jpegxb2.jpg


Φανταστικη διηγηση. Α ρε κακομοιρη.

no slave
29-07-08, 13:54
Α! Και οι τράπεζες δεν είναι τερατάκια και δεν σε σημαδεύουν με όπλο για να πάρεις την καρτούλα....Αν την πάρεις......μάλλον τσάμπα ξύπνιος λογίζεσαι

αγαπητε(η) kitty λες οτι οι τραπεζες δεν ειναι τερατακια.εχεις δικηο κατα καποιον τροπο.οι τραπεζες ειναι το ιδιο το πιστολι που κρατουν τα <<τερατακια>>.διοτι πως θα υπερκαταναλωνεις χωρις καρτουλα?πως θα τη βγαλεις χωρις καμπριο και αρμανι?ο ξυπνιος δεν ειναι αυτος που δεν παιρνει την καρτα.ο ξυπνιος ειναι αυτος που καταλαβαινει οτι τα υλικα που θα αποκτησει ειτε με καρτα ειτε απο το περισσευμα του, δεν εχουν να του προσφερουν και πολλα.
sory που για ακομα μια φορα ξεφυγα απο το θεμα

no slave
29-07-08, 14:02
Με λίγα λόγια.......η πιο αναξιόπιστη πηγή έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα ,το να αποκλείσεις την ιδέα εξαιτίας της πηγής ,εγώ το ονομάζω παρωπίδες και προκατάληψη.....(Απλά πραγματάκια...)


σε ευχαριστω πολυ για αυτη την προταση που διατυπωσες.σκεφτομουν,εσβηνα,εγραφα,εφερνα παραδειγματα,παρεξηγηθηκα και δεν καταφερα να το πω.δεν πειραζει το ειπες εσυ για μενα

Salo
29-07-08, 15:42
.για το μονο που εχουμε αποδειξη ειναι για την υπνωση που διακατεχει τον κοσμο.δανεια,home cinema,γκομενες,καριερα...εκει,στραμενοι στην υλη.ποιος μας κρυβει την πραγματικη ζωη?ποιος μας ποτιζει με οπιο?οι τραπεζες, οι νεφελιμ,οι κυβερνησεις?δεν εχει διαφορα.το αποτελεσμα ειναι το ιδιο


φίλε noslave,

Δεν σου μοιάζει λίγο ανώριμο ( δεν αναφέρομαι προσωπικα φυσικά σε σενα, αλλά γενικά σε όλους μας) να κατηγορούμε το home cinema και τα cabrio για το φαινόμενο της ύπνωσης; Δηλαδή όποιος έχει μεγάλη τηλεόραση αναγκαστικά πρέπει να χλευάζεται ως υλιστής, όπως πρέπει να χλευάζεσαι και συ με τη σειρά σου από αυτόν ως 'ντεμεκ' και τα συναφί;; Είναι κρίμα να ξεχωρίζουμε τους εαυτούς μας σε θύματα-πρόβατα και ξύπνιους. Το κλειδί για μένα είναι η ισορροπία, όπως ισοδύναμα και η επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων. Να γνωρίζεις ότι είναι καλύτερα να βλέπεις μία ταινία σε home cinema, αλλά όχι και να νομίζεις πως αυτοσκοπός της ζωής είναι η αγορά του. (εκτός αν δεν βλέπεις ταινίες, οπότε να πιάσουμε ένα άλλο παράγειγμα :D )

Όπως φυσικά εγκληματικό είναι να θεοποιοούμε και οποιονδήποτε 'ξυπνιο' θέλει να μαζέψει τα δικά του πρόβατα. Για άλλη μια φορά η αλήθεια είναι κάπου στη μέση.

Spiros
30-07-08, 07:18
Α ρε κακομοιρη.
Με μόλις 18 μηνύματα στο forum έχεις καταφέρει να με βγάλεις από τα ρούχα μου με τις εκφράσεις που χρησιμοποιείς και ας μην αναφέρεσαι σε εμένα. Και πίστεψέ με δεν νευριάζω εύκολα.
Όσον αφορά την αναφορά σας στις τράπεζες και αυτούς που τις «χρησιμοποιούν» (καλό κι αυτό) μου θυμίζει το γνωστό, «Ο όφις με εξαπάτησε». Φταίνε οι τράπεζες και οι διαφημιστές για την υπερκατανάλωση, ή οι εργοδότες που διατηρούν τους μισθούς χαμηλούς σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης (τουλάχιστον). Φταίνε οι άλλοι που δεν υπάρχει πλέον η έννοια της οικονομίας και του οικογενειακού προϋπολογισμού; ΜΗΝ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΛΑΘΗ.
Καλά λέει ο salo. Ισορροπία. Παν μέτρον άριστον.
Άντε και φύγαμε πάλι από το θέμα μας.

THEO-007
30-07-08, 11:29
Eτσι αντιδρω οταν ακουω περι φανταστικων διηγησεων στα ορφικα. Και οχι μονο εκει αλλα και σε ολη την αρχαια ελληνικη γραμματεια απο καποιους εντελως ανιδαιους και βλακες ........ :mad:

Τους εχουν ριξει καποιοι ψευτοερευνητες το φρουτο του φανταστικου και τα κοροιδα το πιπιλανε.

Δεστε λοιπον στα φανταστικα της αρχαιας ελληνικης γραμματειας πως οι ηρωες και οι ημιθεοι κατακρεουργουσαν τους νεφελιμ. Αλλα τι να πειτε. Μηπως εχετε διαβασει και καθολου αρχαια ελληνικα. Να δειτε τι ηταν ο μινωταυρος η τι ηταν ο κερβερος. Τι ηταν οι κενταυροι και τι οι εκατογχοιροι της μυθολογιας. Τι ηταν η λερναια υδρα του ηρακλη. Ξυπνατε ρεεεεεεεε. Ξυπνατε.

Εχετε την αληθεια στα χερια σας και σεις ακουτε τις παπαρολογιες που σας σερβιρουν αριστερα και δεξια. Τετοιοι ανοιχτοματηδες ειστε........ :mad:


Υ.γ....... εαν βγηκες απο τα ρουχα σου να μην διαβαζεις τις απαντησεις μου για να ξαναμπεις.

marte
30-07-08, 11:47
Eτσι αντιδρω οταν ακουω περι φανταστικων διηγησεων στα ορφικα. Και οχι μονο εκει αλλα και σε ολη την αρχαια ελληνικη γραμματεια απο καποιους εντελως ανιδαιους και βλακες ........ :mad:

Τους εχουν ριξει καποιοι ψευτοερευνητες το φρουτο του φανταστικου και τα κοροιδα το πιπιλανε.

Δεστε λοιπον στα φανταστικα της αρχαιας ελληνικης γραμματειας πως οι ηρωες και οι ημιθεοι κατακρεουργουσαν τους νεφελιμ. Αλλα τι να πειτε. Μηπως εχετε διαβασει και καθολου αρχαια ελληνικα. Να δειτε τι ηταν ο μινωταυρος η τι ηταν ο κερβερος. Τι ηταν οι κενταυροι και τι οι εκατογχοιροι της μυθολογιας. Τι ηταν η λερναια υδρα του ηρακλη. Ξυπνατε ρεεεεεεεε. Ξυπνατε.

Εχετε την αληθεια στα χερια σας και σεις ακουτε τις παπαρολογιες που σας σερβιρουν αριστερα και δεξια. Τετοιοι ανοιχτοματηδες ειστε........ :mad:


Υ.γ....... εαν βγηκες απο τα ρουχα σου να μην διαβαζεις τις απαντησεις μου για να ξαναμπεις.

Μην μας γκρεμίζεις το παραμύθι μας...
Ζούμε με αυτό..
Μας αρέσει...
Τόσα χρόνια ζούσαμε με παραμύθια, έχουμε συνηθίσει...
Δεν θέλουμε αλήθειες...θέλουμε συνωμοσίες, θέλουμε νεφιλίμια και ελοχίμια, που αυτά φταίνε για όλα και όχι το ξερό μας το κεφάλι...

THEO-007
30-07-08, 12:10
Μην μας γκρεμίζεις το παραμύθι μας...
Ζούμε με αυτό..
Μας αρέσει...
Τόσα χρόνια ζούσαμε με παραμύθια, έχουμε συνηθίσει...
Δεν θέλουμε αλήθειες...θέλουμε συνωμοσίες, θέλουμε νεφιλίμια και ελοχίμια, που αυτά φταίνε για όλα και όχι το ξερό μας το κεφάλι...


Aπο ολα αυτα που εγραψες μονο το υπογραμμισμενο αξιζει...... :p

OANNHSEA
30-07-08, 13:07
Τους εχουν ριξει καποιοι ψευτοερευνητες το φρουτο του φανταστικου και τα κοροιδα το πιπιλανε.
Ooooοοο...
Ψοφάω να μάθω ποιός έγραψε τα ορφικά...
Γράψε - γράψε 007... :D
Για να δούμε τι αξιοπιστία μπορούν να έχουν τα αρχαία ελληνικά ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ...
Εξαιρουμένων φυσικά των βιβλίων των ιστορικών...
Αλήθεια, γιατί οι ιστορικοί της αρχαιότητας δεν έβαλαν ΠΟΤΕ στα βιβλία τους σαν αλήθεια τα "νεφελίμ και σία" και υπάρχουν μόνο σε παραμυθοκείμενα;;;;

NoGod
30-07-08, 13:28
Πολυ επιθετικο και απολυτο σε βρισκω φιλε μου. Και δεν μπορω να καταλαβω το λογο.

THEO-007
30-07-08, 13:38
Ooooοοο...
Ψοφάω να μάθω ποιός έγραψε τα ορφικά...
Γράψε - γράψε 007... :D
Για να δούμε τι αξιοπιστία μπορούν να έχουν τα αρχαία ελληνικά ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ...
Εξαιρουμένων φυσικά των βιβλίων των ιστορικών...
Αλήθεια, γιατί οι ιστορικοί της αρχαιότητας δεν έβαλαν ΠΟΤΕ στα βιβλία τους σαν αλήθεια τα "νεφελίμ και σία" και υπάρχουν μόνο σε παραμυθοκείμενα;;;;http://img244.imageshack.us/img244/7671/jpghb7.jpg

KANE
30-07-08, 14:43
Theo, οφείλω να σε ενημερώσω πως αν επαναλειφθεί το ίδιο λεξιλόγιο δεν θα μπορείς να συμμετέχεις στο μέλλον στις συζητήσεις μας.

THEO-007
30-07-08, 15:23
Να μου λειπει φιλε. Ουτος η αλλος δεν προκειται να ξαναπαρω μερος.

Διαβασε το τοπικ απο την αρχη να δεις την υπεροψια και την ηλιθιοτητα που διεπει την πλειοψηφια εδω για κατι διαφορετικο που ακουγεται. Επειδη μπηκε κατι που εχουν αντιθετη αποψη αρχισαν τα ειρωνικα και τιςπαπαρολογιες. Σε μενα εκανες παρατηρηση να κανεις και σ`αυτους εαν εχετε ελευθερια λογου εδω μεσα.

Με ποιους να συζητησω λοιπον εδω μεσα. Και κακως που μπηκα δηλαδη. Βλεπω σβησατε και καποιο reply μου. Δεν με πειραζει.

Οι αποψεις εδω ειναι αφυδατωμενες μεχρι εκει που δεν παιρνει. Σαπια μυαλα τα οποια δεν δεχοντε να ακουσουν μια αλλη αποψη επειδη πλειοψηφουν. Θεωρουν αυτον η αυτους που την δεχοντε τρελους.

Νομιζουν οτι επειδη ειναι πλειοψηφια πρεπει ολοι οι υπολοιποι να τους ακολουθουν και να ενστερνιζοντε τις αποψεις τους.

Δεν θα με βαλουν στην αρλουμπολογια τους λοιπον.

Εγω εχω την αποψη μου και δεν την αλλαζω οσα παραφρασμενα και να μου φερνουν σαν αποδειξη.

Ε εγω δεν τους ακολουθω τι να κανουμε. Ειμαι απο αλλη καστα.

Θελω να ειμαι απο τους τρελους σε αυτον το γνωστικο κοσμο που σας εχουν βαλει καποιοι και τον οποιο δεν βλεπετε ουτε μπρος στην μυτη σας.

Θα επρεπε να ειχες επεμβει πιο μπροστα οταν καποιοι ειρωνευτηκαν την αποψη μου. Τοτε θα ησουν σωστος. Τωρα τι να σε κανω. Μπαναρισε με να ησυχασω.....χαχαχαχα

Ααααα και μην ξεχασετε να σβησετε και την απαντηση αυτη. Γιατι διασυρει τον ελευθερο λογο της κοινοτητας εδω μεσα.

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΛΟΓΟ. Κατα την πλειοψηφια φυσικα.

:p :p :p

bahamut
30-07-08, 19:30
φιλε 007 ο καθενας εδω εχει την αποψη του αλλα συμμετεχει με σκοπο να μαθει και κατι διαφορετικο ,με σκοπο ειτε να το ενστερνιστει ειτε να το κρατησει στο πισω μερος του μυαλου του.

αυτο που δεν καταλαβα ειναι γιατι δινεις τοσο μεγαλη βαση στα αρχαια κειμενα?εχουμε δει πολλα ακυρα πραγματα να υπαρχουν σε αυτα.ο σεβασμος και ο θαυμασμος μας για τους αρχαιους δεν πρεπει να μας οδηγησει σε σημειο να πιστευουμε οτι διαβαζουμε σε αυτα.το σεναριο για πολεις στη σεληνη τουλαχιστον στην επιφανεια της δε στεκει.η ανυπαρξια ατμοσφαιρας επιτρεπει σε ολους τους μετεωριτες να πεφτουν στην επιφανεια της.

THEO-007
30-07-08, 19:39
φιλε 007 ο καθενας εδω εχει την αποψη του αλλα συμμετεχει με σκοπο να μαθει και κατι διαφορετικο ,με σκοπο ειτε να το ενστερνιστει ειτε να το κρατησει στο πισω μερος του μυαλου του.

αυτο που δεν καταλαβα ειναι γιατι δινεις τοσο μεγαλη βαση στα αρχαια κειμενα?εχουμε δει πολλα ακυρα πραγματα να υπαρχουν σε αυτα.ο σεβασμος και ο θαυμασμος μας για τους αρχαιους δεν πρεπει να μας οδηγησει σε σημειο να πιστευουμε οτι διαβαζουμε σε αυτα.το σεναριο για πολεις στη σεληνη τουλαχιστον στην επιφανεια της δε στεκει.η ανυπαρξια ατμοσφαιρας επιτρεπει σε ολους τους μετεωριτες να πεφτουν στην επιφανεια της.


Σας ειπα πριν οτι στην πισω πλευρα της σεληνης βρεθηκε απο δορυφορους μεγαλη ποσοτητα ραδιενεργειας καθως και κατεστραμενες πολεις.

Εγω εχω σαν βαση τα αρχαια κειμενα και τα αρχαιολογικα ευρηματα στη γη η στον αρη η στην σεληνη. Η αληθεια για μενα εκει μεσα βρισκεται.

Αλλοι ακουν τους επιστημονες. Δικαιωμα τους. Δεν τους επιτρεπω ομως να χλευασουν την αποψη μου επειδη δεν τους καθετε στα πστευω τους. Εφοσον συνεχιζουν ετσι και γω θα τους βριζω μεχρι να με διωξουν απο δω..

Γνωριζεις οτι εχουν βρεθει υαλομενες πολεις στον αρη. Ξερεις τι σημαινει υαλομενο.

bahamut
30-07-08, 19:54
οταν λες εχουν βρεθει τι ακριβως εννοεις?απο ποιους?οι αποψεις σου θεμελιωνονται στα αρχαια κειμενα μονο η δινεις βαση και σε ανεξαρτητους επιστημονες?

xontro_mpizeli
30-07-08, 20:00
Εγω εχω σαν βαση τα αρχαια κειμενα και τα αρχαιολογικα ευρηματα στη γη η στον αρη η στην σεληνη. Η αληθεια για μενα εκει μεσα βρισκεται.
Αλλοι ακουν τους επιστημονες. Δικαιωμα τους. Δεν τους επιτρεπω ομως να χλευασουν την αποψη μου επειδη δεν τους καθετε στα πστευω τους. Εφοσον συνεχιζουν ετσι και γω θα τους βριζω μεχρι να με διωξουν απο δω..

έχεις σαν βάση τα αρχαία κείμενα ή τα αρχαιολογικά ευρήματα;
Και πώς γίνεται αυτό αν ισχύει το πρώτο; Δλδ αν κάποιος σου αποδείξει κάτι εν έτη 2008 εσύ θα συνεχίσεις να πιστεύεις στα αρχαία κείμενα και στις θεωρίες τους/σου;

Ίσως δεν το κατάλαβα καλά...


Όσον αφορά το πιο προηγούμενο μήνυμά σου οφείλω να σου πω ότι ο καθένας μπορεί να εκφράζεται ελεύθερα μέσα σε αυτό εδώ το forum αρκεί βέβαια να μην αντιτίθεται στους κανόνες και τις λειτουργίες του forum.
Τώρα, αν εσύ νομίζεις ότι δεν γίνεται αυτό, επικοινώνησε με κάποιον συντονιστή ώστε να βρεθεί η λύση στο πρόβλημά σου.

Ο καθένας ακούει και σέβεται την άποψη του άλλου.
Ο καθένας μπορεί να κρίνει την άποψη του άλλου, ελευθερία δεν έχουμε;
Αλλά πάντα, σε πλαίσια λογικά και ήρεμα, χωρίς ύβρεις κ.τ.λ.

bahamut
30-07-08, 20:20
ηρεμησε 007
πριμενα σαν απαντηση να μου δωσεις βιβλιογραφια.δεν ειμαι απο αυτους που θελουν πραγματα στο πιατο.φετος το τελειωσα το λυκειο.η αληθεια ειναι οτι μεχρι τωρα δεν ειχα το χρονο να ψαχτω πολυ

THEO-007
30-07-08, 20:33
Σε ρωτησα για την υαλωση και δεν μου απαντας.

:confused: :confused:

Το παραπανω στηριζει τα ορφικα και τον ΠΛΟΥΤΑΡΧΟ και στα ευρηματα του αρη αλλα και στην σεληνη.

bahamut
30-07-08, 20:38
ξερω τι σημαινει τουλαχιστον με τη σημερινη χρηση της λεξης στην κατασκευη κτιριων.δεν ξερω αν εννοεις κατι διαφορετικο.

THEO-007
30-07-08, 21:14
Δεν μου απαντας αλλα δες φιλε. Αυτη ειναι υαλωμενη πολη στον αρη στην περιοχη της σιδωνιας και ειναι καλα κρυμενη στα αρχεια της ESA. Αμα ψαξεις θα την βρεις και αυτη και πολλες αλλες.

http://img227.imageshack.us/img227/4278/bmprw1.png

Η δευτερη φωτο ειναι καλα κρυμμενη μαζι με πολλες αλλες στα αρχεια της NASA και τονιζω δεν ειναι ιδιες με αυτες της ESA. Ειναι και αυτη απο τον αρη.

Yπαρχει κανας μαγκας να μας πει τι γραφει η περιγραφη μεσα στα αρχεια της NASA.

:p :p

http://img144.imageshack.us/img144/499/bmpjz7.png


Αυτα ειναι απειροελαχιστο δειγμα απο αυτα που εχω. Αντε να μην βγαλω και απο την σεληνη τωρα.

THEO-007
30-07-08, 21:38
Παρτε να`χετε φωτογραφιες μονταρισμενες απο τον ΑΡΗ με υαλωμενες πολιτειες.

Ποια υαλωση για κατασκευη κτιριων ρε φιλε.....χαχαχα


http://img374.imageshack.us/img374/944/bmpzw5.png

THEO-007
30-07-08, 21:48
Αυτο ειναι το ηφαιστειο ΟΛΥΜΠΟΣ στον πλανητη αρη με υψος 3 εβερεστ και βαση οσο ειναι ολη η γαλλια. Τι να κανουμε. Αυτο δεν μπορουν ουτε να το εξαφανισουν ουτε να το κρυψουν λογω του μεγεθους του.......χαχαχα. Ακομη και το στομα αν και διαβρωμενο απο τα συμβαντα παλι φαινεται.Πως τους ηρθε αραγε να το ονομασουν ολυμπος. Ετσι. Τι γραφαν οι αρχαιοι ελληνες για την ερυθραια και την σεληνη. Διαβαστε να μαθετε αλλιως καθιστε εκει που καθεστε.


Αλλα αυτοι οι ζωγραφοι που εφτιαξαν την αρκουδα πανω του ειναι φανταστικοι. Ποια τεχνολογια την εφτιαξε αραγε τοσο πειστικη.


Ρε σεις να μην πιστευετε τιποτα, ουτε τα σκαλισμενα βουνα ουτε τιποτα. Αφηστε με να τα πιστευω εγω γιατι απλα δειχνουν οτι εκει εμεναν καποιοι με υπερτεχνολογια.

Φιλακια πολλα.http://img267.imageshack.us/img267/4166/jpegqr4.jpg

tsilof
06-08-08, 12:29
Έπειτα από τον καθαρισμό από τα άσχετα μηνύματα, το θέμα ξανανοίγει...

Επαναλαμβάνω πως θεμιτός είναι ο υγιής διάλογος και ο πόλεμος επιχειρημάτων και όχι οι εκατέρωθεν διαμαχες επί του προσωπικού...
Ελπίζω να συνεχιστεί η συζήτηση με τους πιο πάνω όρους ;)

καλή συνέχεια

Εκ του συντονισμού :)

Ποσειδώνιος
06-08-08, 13:01
Αλλα αυτοι οι ζωγραφοι που εφτιαξαν την αρκουδα πανω του ειναι φανταστικοι. Ποια τεχνολογια την εφτιαξε αραγε τοσο πειστικη.
Μάλλον δουλειά του .......Πλούτωνα είναι το βουνό Όλυμπος (http://el.wikipedia.org/wiki/Olympus_Mons) .....

Στην αστρολογία πάντως ο Πλούτωνας είναι αυτός που σχετίζεται με τα ηφαίστεια. Και στην μυθολογία αυτός δεν είναι;

OANNHSEA
06-08-08, 18:27
Δύο τεινά μπορεί να συμβαίνουν με τις φωτογραφίες που ποστάρισε ο 007..
Ή εγώ είμαι ο τυφλός και δεν βλέπω τίποτα... (Ειδικότερα στο όρος Όλυμπος με την αρκούδα...), ή δεν υπάρχει πραγματικά τίποτα εκεί... :confused:

bahamut
06-08-08, 20:41
οντως στη φωτο με την αρκουδα χρειαζεται αρκετη φαντασια για να δει κανεις τη φατσα της αρκουδας.πλαγιασε λιγο το κεφαλι σου :D μαλλον ετσι θα το δεις.οι τρυπες στο εδαφος ειναι τα ματια κοι οι τρυπες

οσο για την πιο πανω φωτο αν ειανι αυθεντικη μου μοιαζει προσωπικα για πολη.δεν ειναι δυσκολο να γινουν αυτοι οι σχηματισμοι απο μονοι τους?

thegeorge
07-08-08, 04:41
Ο χάρτης του Πίρι Ρέις όπως είναι γνωστός, έχει ορθογώνιο σχήμα με διαστάσεις περίπου 60x86 cm και περιλαμβάνει την Πορτογαλία, την Ισπανία, τη δυτική Αφρική, τον κεντρικό και νότιο Ατλαντικό, την Καραϊβική, το ανατολικό μισό της νότιας Αμερικής και στο κατώτατο τμήμα του τα χρακτηριστικά της Ανταρκτικής, απαλλαγμένης όμως από τα στρώματα πάγου που την καλύπτουν1. Τον ανακάλυψε τυχαία τον Νοέμβριο του 1929 ο Καλίλ Εντέμ, ο διευθυντής του Εθνικού Μουσείου της Τουρκίας, αρχειοθετώντας κάποια έγγραφα. Η έρευνα έδειξε πως ήταν ένα αυθεντικό έγγραφο που σχεδιάστηκε το 1513 πάνω σε δέρμα γαζέλας από τον Πίρι Ρέις, διάσημο ναύαρχο του τουρκικού στόλου κατά τον 16ο αιώνα.

ο χάρτης
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/70/Piri_reis_world_map_01.jpg

ο τύπος με το πρόσωπο στο στήθος είναι εκ του γένους κασραμπεχ
και διπλά ακριβώς είναι εκ του γένους λοσντεχ

χαίρομε πολλή που άνοιξε και πάλη το θέμα!

θα χαρώ πολύ φιλέ μου theo-007 ότι στοιχειά εχεις να τα ανεβάσεις!!!!!!!!!
οπός και από την σελήνη τα τόσα πολλά κτήρια που έχει!!!!!!!

OANNHSEA
07-08-08, 05:51
δεν ειναι δυσκολο να γινουν αυτοι οι σχηματισμοι απο μονοι τους?
Πανεύκολο είναι...
bahamut. Πιάσε λίγο και μελέτησε τις ηφαίστιακές περιοχές στην γη και ιδιαίτερα τα νησιά Γκαλάπαγκος... Είναι καταπληκτικό το πως δημιουργεί η λάβα και αργότερα ο χρόνος...

Τον χάρτη του Πίρι τον έχουμε αναλύσει αλλού εδώ μέσα.
Θα βάλω το λινκ το μεσημέρι...

οπός και από την σελήνη τα τόσα πολλά κτήρια που έχει
Μπορείς να μου πεις thegeorge τον λόγο που κάποιο πλάσμα θα πήγαινε και θα έφτιαχνε κτίρια στην Σελήνη;

skio
07-08-08, 09:55
ο τύπος με το πρόσωπο στο στήθος είναι εκ του γένους κασραμπεχ
και διπλά ακριβώς είναι εκ του γένους λοσντεχ

Ο τύπος με το πρόσωπο στο στήθος ανήκει μυθολογικά στη φυλή των Βλεμμύων (http://en.wikipedia.org/wiki/Blemmyes), μυθικών όντων που κατοικούσαν στην Αφρική και την Ασία. Τους Βλεμμύες τους αναφέρει ο Στράβωνας και αργότερα ο Πλίνιος, ως ανθρώπους χωρις κεφάλια. (στην πραγματικότητα οι Βλεμμύες ήταν μια φυλή της Αιθιοπίας. Είναι άγνωστο για ποιους λόγους μυθοποιήθηκαν κατ'αυτόν τον τρόπο.)

Στους μεσαιωνικούς χάρτες ήταν πολύ συνηθισμένο να διακοσμούνται με μυθολογικά όντα οι κενές περιοχές, εκφράζοντας έτσι τον φόβο του αγνώστου.

Όσον αφορά τα 'γένη' των Nephilim που τόσο εύκολα αναγνωρίζετε, ποια ακριβώς είναι η πηγή αυτών των ονομάτων?

Spiros
07-08-08, 11:09
Καταρχήν ευχαριστώ τους διαχειριστές που ασχολήθηκαν και ξεκλείδωσαν το topic.
Όσον αφορά την παρατήρηση του/της OANNHSEA στο σχόλιο του thegeorge. Θα συμφωνήσω. Με ποια λογική κάποιο πλάσμα θα έφτιαχνε κτίρια ή τέλος πάντων κατασκευές στη Σελήνη η οποία είναι ιδιαίτερα αφιλόξενη. Τι θα πρόσφερε;
Στη φωτογραφία του σχολίου 174 όπου εμφανίζεται μια από αυτές (αυτή που μοιάζει με ανεστραμμένο το logo της Timberland !!??). Ποια η λογική ή η προοπτική να δημιουργηθεί μια πόλη τόσο άναρχα ρυμοτομικά ; Και γιατί τα «τείχη» καταλήγουν από σχεδόν κάθετα τοιχώματα και επίπεδα στην κορυφή τους να είναι ίδια με μια απλή κορυφογραμμή ενός αναχώματος; Αν πρόκειται για ένα και μόνο «κτίριο» πως επικοινωνούσαν μεταξύ τους τα δωμάτια; Δεν ήταν αναγκαίος και ο σχεδιασμός τουλάχιστον μιας «πόρτας»;

no slave
07-08-08, 12:10
Με μόλις 18 μηνύματα στο forum έχεις καταφέρει να με βγάλεις από τα ρούχα μου με τις εκφράσεις που χρησιμοποιείς και ας μην αναφέρεσαι σε εμένα. Και πίστεψέ με δεν νευριάζω εύκολα.
Όσον αφορά την αναφορά σας στις τράπεζες και αυτούς που τις «χρησιμοποιούν» (καλό κι αυτό) μου θυμίζει το γνωστό, «Ο όφις με εξαπάτησε». Φταίνε οι τράπεζες και οι διαφημιστές για την υπερκατανάλωση, ή οι εργοδότες που διατηρούν τους μισθούς χαμηλούς σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης (τουλάχιστον). Φταίνε οι άλλοι που δεν υπάρχει πλέον η έννοια της οικονομίας και του οικογενειακού προϋπολογισμού; ΜΗΝ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΛΑΘΗ.
Καλά λέει ο salo. Ισορροπία. Παν μέτρον άριστον.
Άντε και φύγαμε πάλι από το θέμα μας.


νομιζω φιλε spiro οτι κατι εχεις μπερδεψει.η παραθεση -α ρε κακομοιρη- δεν ειναι δικια μου εκφραση αντιθετα με την αναφορα για τον υπερκαταναλωτισμο.
οπως επισης το λεξιλογιο μου θεωρω πως ειναι ευγενικο.μαλλον εχει γινει καποιο λαθος στο post σου.
οσο για τον φταιχτη της υπερκαταναλωσης δεν μπορω να συνεχισω,διοτι θα βγω εκτος θεματος ,εκτος και αν υποθεσουμε οτι οι νεφελιμ φταινε,οποτε ειμαστε στο θεμα.

OANNHSEA
07-08-08, 12:17
Από μία παράθεση σε αυτό εδώ το φόρουμ για τον χάρτη του Πίρι...

http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=1518&page=4&pp=10

Καμία απορία για τα παραμύθια;;;

no slave
08-08-08, 00:37
το περιοδικο focus Ν0 101-ιουλιος 2008 στη σελιδα 66 εχει ενα αρθρο για νεους δρομους του μεταξιου που αποκαλυπτονται απο ενδυματα κινεζικης μουμιας.λεει λοιπον οτι οι μουμιες του ξιν-γιανγκ ειναι η πιο μυστηριες και καλοδιατηρημενες(λογω της ξηροτητας της ερημου τακλαμακαν).πριν 4000 χρονια ζουσε εκει ενας πλυθησμος που ειχε ξανθους αντρες και γυναικες με ανοιχτοχρωμα στρογγυλα ματια.υποθετει οτι ηταν τοχαριοι.τα ρουχα της μουμιας του ανδρα απο το γινγκπαν ειναι διακοσμημενα με ελληνιστικα μοτιβα απο χρυσο.
επισης θα ηθελα να αναφερθω σε ενα βιντεο του λιακο οπου κινεζοι πολιτες χορευουν ποντιακα.γνωριζει κανεις τιποτα γιαυτο το εθιμο τους?
τελος,μου προκαλει απορια η μεγαλη λευκη πυραμιδα.αντεγραψαν τους αιγυπτιους η ετυχε?δυστυχως δεν μπορω να βρω ενα ντοκυμαντερ που αναφεροταν στο πυραμοειδες σχημα.μιλουσε για ανθρωπους που εχουν κρεμασει στο σπιτι τους μικρα πυραμοειδη σχηματακια και αυτα τους προκαλουν αποφορτιση απο αγχος και στρες.επισης δεν αρρωσταινουν!!μουφα?μπορει.ειναι δυνατον μια πυραμιδα να δημιουργει καποιου ειδους πεδιο?ακομα και να χρησιμοποιηθει σαν...πυλη?

thegeorge
08-08-08, 00:47
Ο τύπος με το πρόσωπο στο στήθος ανήκει μυθολογικά στη φυλή των Βλεμμύων (http://en.wikipedia.org/wiki/Blemmyes), μυθικών όντων που κατοικούσαν στην Αφρική και την Ασία. Τους Βλεμμύες τους αναφέρει ο Στράβωνας και αργότερα ο Πλίνιος, ως ανθρώπους χωρις κεφάλια. (στην πραγματικότητα οι Βλεμμύες ήταν μια φυλή της Αιθιοπίας. Είναι άγνωστο για ποιους λόγους μυθοποιήθηκαν κατ'αυτόν τον τρόπο.)

Στους μεσαιωνικούς χάρτες ήταν πολύ συνηθισμένο να διακοσμούνται με μυθολογικά όντα οι κενές περιοχές, εκφράζοντας έτσι τον φόβο του αγνώστου.

Όσον αφορά τα 'γένη' των Nephilim που τόσο εύκολα αναγνωρίζετε, ποια ακριβώς είναι η πηγή αυτών των ονομάτων?

φιλέ μου skio σε ευχαριστώ για της πληροφορίες!!θα το εξετάσω καλύτερα το θέμα και θα σου απαντήσω

thegeorge
08-08-08, 00:55
Πανεύκολο είναι...
bahamut. Πιάσε λίγο και μελέτησε τις ηφαίστιακές περιοχές στην γη και ιδιαίτερα τα νησιά Γκαλάπαγκος... Είναι καταπληκτικό το πως δημιουργεί η λάβα και αργότερα ο χρόνος...

Τον χάρτη του Πίρι τον έχουμε αναλύσει αλλού εδώ μέσα.
Θα βάλω το λινκ το μεσημέρι...


Μπορείς να μου πεις thegeorge τον λόγο που κάποιο πλάσμα θα πήγαινε και θα έφτιαχνε κτίρια στην Σελήνη;

για τον ίδιο λόγω που κάνανε και στον αρη, για να κατοικησουνε!!

OANNHSEA
08-08-08, 06:09
για τον ίδιο λόγω που κάνανε και στον αρη, για να κατοικησουνε!!
Προφανώς θα είχαν φτιάξει και πάρκα με γρασίδι, και γήπεδα τους σκουός ή ολυμπιακού τύπου πισίνες για μακροβούτια... :D
Για σκέψου βρε λίγο πιο εποικοδομητικά: Τι χρειάζεται ένα κτίριο στην γη, τι χρειάζεται ένα κτίριο στην Σελήνη;
Σελήνη: ένα μικρό ουράνιο σώμα που ΔΕΝ έχει: ατμόσφαιρα, νερό και ζωή...
Αλλά έχει: βαρβάτη ακτινοβολία, πολλαπλές πτώσεις κομητών και μετεωριτών και φυσικά παντελή ερήμωση στην επιφάνεια της.
Με λίγα λόγια ποιός είναι αυτός που θα ήθελε ανά πάσα στιγμή να του πέσει ένα κομμάτι κομήτη ή μετεωρίτη στο οίκημα μια και η Σελήνη ΔΕΝ έχει ατμόσφαιρα για να εμποδίσει ακόμα και τους πιο μικρούς!!!

Είναι απείρως λογικότερο να χτιστούν οι πόλεις υπόγεια...
Επίσης γιατί να χτιστούν στην σκοτεινή πλευρά; Τους πείραζε το γαιόφως;
Είναι πολύ ασφαλέστερο να χτιστούν στην φωτεινή πλευρά, αντί στην σκοτεινή...
Αλήθεια πόσος τελικά ήταν ο πληθυσμός που πρέπει να κατοικούσε εκεί πάνω για να έχουν πόλεις;;;; Ποιό είναι αυτό το πλάσμα που θα κατοικούσε ένα μικρό ερημομένο κόσμο;;;

Spiros
08-08-08, 06:45
@ OANNHSEA
+1
@ no slave
Παρανόηση. Το σχόλιο δεν απευθυνόταν σε εσένα. Απλά δεν το διευκρίνισα. Συγνώμη αν σε έφερα σε δύσκολη θέση.
Όσον αφορά το «ντοκουμέντο» με τους «ποντιακούς χορούς» το είδα και πέθανα στα γέλια. Το τύπος (Λιακό) είναι … Καλύτερα να μην το πω.
Ξέρω πολύ καλά τους Ποντιακούς χορούς και σαν χορευτής και σαν ερευνητής της ιστορίας τους. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΝΤΙΑΚΑ. Τους είδε να χορεύουν κυκλικά όπως και σε όλους σχεδόν τους ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ χορούς, αύξησε ή μείωσε λίγο την ταχύτητα του video και το κόλλησε με το τέμπο του γνωστού ποντιακού Τικ. Δεν έχουν την συσπείρωση χορευτών που είναι χαρακτηριστικό των ποντιακών χορών, δεν έχουν ούτε ένα μοτίβο χορού, δεν υπάρχει το σπάσιμο του γόνατου (κάθισμα), δεν, δεν, δεν. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ποντιακοί.
Δεν έχει άλλος λαός το δικαίωμα να χορεύει τους χορούς του κυκλικά και να μην χοροπηδάει σαν κατσίκι εκτός των Ποντίων;
Ο παραπάνω αναφερθείς κύριος, εκμεταλλεύεται το έντονο πατριωτικό συναίσθημα του πολύπαθου Ποντιακού Ελληνισμού για να «ζωγραφίσει» για μια ακόμα φορά. Αυτά κάνει και με τσαντίζει.

ΥΓ. «Πάρε κόσμε. Ότι πάρεις 100. Άστο κάτω έχει 200»

Old cave-dinosaur
08-08-08, 17:25
Φίλε Σπύρο.

Έχεις απόλυτο δίκιο.

Πήρε ένα ντοκιμαντέρ, του "πέρασε απο πάνω" μουσική απο Ποντιακούς χορούς και, ..ιδού το "συμπέρασμα" :eek: :

Τελικά, οι Έλληνες, όπως ερχόμαστε απο τον Σείριο και αφου χτίσαμε και κανα-δυό πόλεις στον Άρη και την Σελήνη, φτάσαμε μέχρι την Κίνα, ...τουλάχιστον !

- Όλα τα υπόλοιπα, είναι συνωμοσίες των σιωνιστών :cool: για να μας μειώσουν, εξαφανίσουν κλπ !!

ΤΕΛΟΣ... - ΔΕΝ δεχόμαστε τίποτα αντίθετο ! - Μόνο τα video και τα πονήματα του πανεπιστήμονα και φωτεινού παντογνώστη (..θυμάσαι ένα επιτραπέζιο παιχνίδι;;)) Liako the Great :D .

no slave
08-08-08, 19:29
πραγματικα old cave-dinosaur με εχεις εντυπωσιασει με τον ογκο των επιχειρηματων που παραθετεις!!πρωτη μου φορα βλεπω την ειρωνια και την ισοπεδωση να χρησιμοποιειται σαν επιχειρημα

ειναι γνωστη οι αποψη σου περι του θεματος αφου σε καθε post σου επαναλαμβανεται.τι προσπαθεις να κανεις?να μας αποδειξεις ποσο χαζοι ειμαστε η να μας επαναφερεις στον <<ισιο δρομο>>?

δεν ξερω αν εχεις καταλαβει οτι ΔΕΝ πιστευουμε στα νεφελιμ ουτε στον λιακο.απλα λεμε ΥΠΟΘΕΤΙΚΑ αν υπαρχουν τι στοιχεια εχουμε.τοσο απλα.

δεν νομιζω να εχει κανεις ορεξη για αντιπαραθεσεις,ειδικα μετα το προσφατο κλειδωμα του θεματος.λες οτι δεν δεχομαστε τιποτα αντιθετο.μηπως αυτο ισχυει και για τον εαυτο σου?δεν εχω σκοπο να σε θιξω αντιθετα θιγομαι απο τα μηνυματα σου

φιλικα no slave

LuX
08-08-08, 19:32
ΤΕΛΟΣ... - ΔΕΝ δεχόμαστε τίποτα αντίθετο ! - Μόνο τα video και τα πονήματα του πανεπιστήμονα και φωτεινού παντογνώστη (..θυμάσαι ένα επιτραπέζιο παιχνίδι;;)) Liako the Great :D .
μπορει να μη με λενε Σπυρο αλλα ξερεις ποσα λαμπακια εχω καψει στο φωτεινο παντογνωστη ;
το θεμα ειναι πως και δικιο να εχει σε καποια πραγματα (συνηθως των αλλων)
θυμιζει ανθρωπο που λογω ελειψης χρονου (στη καλυτερη περιπτωση) αντι για οξυγονοκοληση χρησιμοποιει σπαγγο για να ξαναδεσει τους σπασμενους κρικους μιας αλυσιδας ....
αλλα απ οτι βλεπω αρεσει σε ολους σας και δε τον χανετε με τιποτα οταν κανετε ζαπιν (και καλα) :p@

no slave
08-08-08, 19:45
μου γενναται η εξης απορια(αναθεμαμε ολο αποριες ειμαι :) ).ειναι δυνατον να πουλαει ο λιακο 5 βιβλια μονο 19 ευρω?και τιποτα να μην εγραφε μεσα παλι λιγο δεν ειναι?φυσικα δεν υπονοω οτι το κανει για να σωσει τον κοσμο διοτι φαινεται οτι ανοιγει το ενα βιβλιοπωλειο μετα το αλλο.αλλα πως το κανει?θα πρεπει να πουλαει τεραστιες ποσοτητες μαλλον.αν ειναι ετσι τοτε πηγαζει και ενα καλο.ο κοσμος εχει αρχισει να διαβαζει.εστω και την κοκκινοσκουφιτσα βρε παιδι μου,αλλα διαβαζει.

melian
08-08-08, 19:54
μου γενναται η εξης απορια(αναθεμαμε ολο αποριες ειμαι :) ).ειναι δυνατον να πουλαει ο λιακο 5 βιβλια μονο 19 ευρω?και τιποτα να μην εγραφε μεσα παλι λιγο δεν ειναι?φυσικα δεν υπονοω οτι το κανει για να σωσει τον κοσμο διοτι φαινεται οτι ανοιγει το ενα βιβλιοπωλειο μετα το αλλο.αλλα πως το κανει?θα πρεπει να πουλαει τεραστιες ποσοτητες μαλλον.αν ειναι ετσι τοτε πηγαζει και ενα καλο.ο κοσμος εχει αρχισει να διαβαζει.εστω και την κοκκινοσκουφιτσα βρε παιδι μου,αλλα διαβαζει.

Εδώ φίλε μου θα διαφωνήσω κάθετα. Αν είναι ο κόσμος να διαβάζει χωρίς την ελάχιστη κριτική σκέψη και να ρουφάει σαν σφουγγάρι ότι γράφει ο ένας κ ο άλλος τότε όχι χίλιες φορές να μη διαβάζει και να μη διαβάσει και ποτέ του. Όσο για τη Κοκκινοσκουφίτσα που αναφέρεις σκέφτηκα αρχικά ότι είναι άστοχο παράδειγμα γιατί όποιος τη διαβάζει ξέρει ότι διαβάζει παραμύθι ή έστω το αντιλαμβάνεται όταν μεγαλωνει αλλά τελικά μετά από περισσότερη σκέψη δε μου φαίνεται και τόσο άστοχο... :rolleyes:

Όπως και να έχει θα ήθελα να ζητήσω από τους συμμετέχοντες να επεκτείνουμε λίγο τη συζήτηση πέρα από τα όρια του Λιακόπουλου και του κάθε Λιακόπουλου και να παραθέσουμε κείμενα ή επιχειρήματα άλλων συγγραφέων για να δούμε αν τελικά αυτή η θεωρία μπορεί να έχει κάποια βάση ή όχι. Άλλωστε για τον Λιακόπουλο υπάρχει ήδη ανοιχτό θέμα στο φόρουμ, οπότε μπορεί εκεί να συνεχιστεί το debate περί της αξιοπιστίας του.

Φιλικά,
melian

no slave
08-08-08, 23:18
ηταν σχημα λογου αγαπητη melian.συμφωνω απολυτα μαζι σου.βεβαια τα βιβλια του λιακο ασχετα αν ειναι παραμυθια η οχι,βαζουν τον αναγνωστη να αναρωτηθει γενικοτερα.επιφυλασσομαι βεβαια γιατι δεν εχω αγορασει ακομα καποιο απο αυτα,απλα κρινω απο τις εκπομπες του

thegeorge
09-08-08, 02:12
Προφανώς θα είχαν φτιάξει και πάρκα με γρασίδι, και γήπεδα τους σκουός ή ολυμπιακού τύπου πισίνες για μακροβούτια... :D
Για σκέψου βρε λίγο πιο εποικοδομητικά: Τι χρειάζεται ένα κτίριο στην γη, τι χρειάζεται ένα κτίριο στην Σελήνη;
Σελήνη: ένα μικρό ουράνιο σώμα που ΔΕΝ έχει: ατμόσφαιρα, νερό και ζωή...
Αλλά έχει: βαρβάτη ακτινοβολία, πολλαπλές πτώσεις κομητών και μετεωριτών και φυσικά παντελή ερήμωση στην επιφάνεια της.
Με λίγα λόγια ποιός είναι αυτός που θα ήθελε ανά πάσα στιγμή να του πέσει ένα κομμάτι κομήτη ή μετεωρίτη στο οίκημα μια και η Σελήνη ΔΕΝ έχει ατμόσφαιρα για να εμποδίσει ακόμα και τους πιο μικρούς!!!

Είναι απείρως λογικότερο να χτιστούν οι πόλεις υπόγεια...
Επίσης γιατί να χτιστούν στην σκοτεινή πλευρά; Τους πείραζε το γαιόφως;
Είναι πολύ ασφαλέστερο να χτιστούν στην φωτεινή πλευρά, αντί στην σκοτεινή...
Αλήθεια πόσος τελικά ήταν ο πληθυσμός που πρέπει να κατοικούσε εκεί πάνω για να έχουν πόλεις;;;; Ποιό είναι αυτό το πλάσμα που θα κατοικούσε ένα μικρό ερημομένο κόσμο;;;Μπες ένα λεπτό εδώ και δες με λίγα λόγια μερικά πράματα απ την σελήνη.
Χωρίς πισινές μπανιέρες γήπεδα προφυλακτικά και μακροβούτια


http://www.blackstate.gr/moon.htm

OANNHSEA
09-08-08, 06:29
thegeorge,
Υπάρχει η περίπτωση να ευσταθεί έστω και ένα (ΕΝΑ!!!!) από τα "καταπληκτικά" θαύματα και παρατηρήσεις που υπάρχουν στο στέκι που παράθεσες;;;
Π.χ Θόλοι που μετακινούνται;;;
Για πιο λόγο να φτιάξει ένα πλάσμα που έχει την ικανότητα να ταξιδεύει στο διάστημα "μετακινούμενους θόλους";
Θέλει να σκάψει - βάζει τα ρομπότ και το κάνουν...
Θέλει να χτίσει - βάζει τα ρομπότ και το κάνουν...
Θέλει να αποκρύψει κάτι - βάζει ηλεκτρομαγνητικά πεδία που εκτρέπουν το φως και θα νομίζαμε ότι όλα είναι εντάξει εκεί...
Αφήστε βέβαια τα καταπληκτικά βίντεο...

Πείτε μου ειλικρινά, ζητάω πολλά όταν γράφω ότι πρέπει πρώτα να ελέγχουμε με βάση την λογική όσα διαβάζουμε;;; :confused:
Είναι τόσο δύσκολο δηλαδή;;; :confused:

no slave
09-08-08, 16:43
ας υποθεσουμε οτι υπαρχει νοημων ζωη στη σεληνη και τον αρη.τι ειδους ζωη πιστευεις οτι ειναι αυτη?ειναι οι καλοι νεφελιμ που εξοριστηκαν?ειναι παλιοι γηινοι που μετακομισαν πριν χιλιαδες χρονια?η μηπως ειναι εξωγηινοι που εστησαν εκει τη βαση τους για να μας παρατηρησουν?

ακομη υποθετουμε οτι η νασα γνωριζει τι ειναι.ποιος ο λογος αποκρυψης στοιχειων?εκτος αν το συνδιασουμε με το θεμα που εχει ποσταρει ο απεριττος-ζουν αναμεσα μας-.τοτε πιθανον η νασα να διοικηται απο..αλλης φυσεως οντα.

τελος παρατηρω μια προσπαθεια συσχετησης γηινης τεχνολογιας με εξωγηινης.γιατι οι εξωγηινοι να εχουν ρομποτ?μπορει να σκαβουν με ενεργεια που βγαινει απο τα χερια τους(πολλες ταινιες βλεπω!).γιατι να αφηνουν πυρινικα καταλυπα-οπως εχει προαναφερθει-?εμεις τα αφηνουμε γιατι ειμαστε πρωτογονοι μαλλον.

γραφω τα παραπανω διοτι πιστευω πως η αναζητηση νεφελιμ πρεπει να γινεται απο γηινα στοιχεια αλλιως μπερδευουμε περισσοτερο το θεμα

OANNHSEA
09-08-08, 19:48
ας υποθεσουμε οτι υπαρχει νοημων ζωη στη σεληνη και τον αρη.τι ειδους ζωη πιστευεις οτι ειναι αυτη?ειναι οι καλοι νεφελιμ που εξοριστηκαν?ειναι παλιοι γηινοι που μετακομισαν πριν χιλιαδες χρονια?η μηπως ειναι εξωγηινοι που εστησαν εκει τη βαση τους για να μας παρατηρησουν?
Το πρώτο είναι επιεικώς βλακώδες...
Το δεύτερο: Εάν είχαν την τεχνολογία οι γήινοι να κάνουν κάτι παρόμοιο πριν από χιλιάδες χρόνια θα είχαμε μέχρι στιγμής βρει σημάδια εκείνης της τεχνολογίας εδώ στην γη. Από πόλεις και λιμάνια, μέχρι ορυχεία και εξελιγμένα φυτά και ζώα προς καλλιέργεια...
Το τρίτο: Εμείς αυτή την στιγμή που δεν έχουμε ούτε καν ένα διαστημικό σταθμό της προκοπής σε τροχιά, μπορούμε να μελετήσουμε ολόκληρη την γη με απλούς δορυφόρους και όχι μόνο - σε 50 χρόνια το πολύ θα είμαστε ικανοί να έχουμε αόρατους δορυφόρους σε τροχιά και νανοσυσκευές παρακολούθησης... Οπότε γιατί οι εξωγήινοι να φτιάξουν βάση; Τους είναι πλήρως άχρηστη....

τελος παρατηρω μια προσπαθεια συσχετησης γηινης τεχνολογιας με εξωγηινης.
Λάθος - είναι βάσεις τεχνολογίας...
Πάρε για παράδειγμα τον Νεάτερνταλ. Εάν είχε επιβιώσει θα ήταν ένα πλάσμα που θα χρησιμοποιούσε τα ιατρικά στο 1/3 από ότι εμείς, ειδικότερα όσο αναφορά τα σπασίματα και τα μικροτραύματα...
Όμως δεν θα ήταν ηλίθιος. Γιατί να κάνεις κάτι και να κουραστείς όταν μπορούν άλλοι να το κάνουν, πιο εύκολα και πιο γρήγορα;;; Το ρομπότ δεν αναπνέει, δεν κουράζετε, δεν κινδυνεύει να υποστεί ατύχημα...
Το πρώτο είναι βιολογική διαφορετικότητα - το δεύτερο είναι βάση σκέψης...
Το δεύτερο αλλάζει όμως εάν μπορέσεις να βρεις πλάσμα με πολύ διαφορετικό τρόπο σκέψης από εμάς.
Στην γη υπάρχει μόνο σε ελάχιστα πλάσματα, μέχρι να βρούμε όμως στο σύμπαν, κρατάμε τις βάσεις σκέψεις του ανθρώπου και της πλειοψηφίας των πλασμάτων στον πλανήτη μας...

Spiros
09-08-08, 20:38
@ Melian
Δυστυχώς το «θέμα Λιακό» θα συντηρείται σε όλα σχεδόν τα θέματα του Forum καθώς ο ίδιος εμπλέκεται σχεδόν παντού. Όλα τα ξέρει για όλα έχει άποψη και με όλα ασχολείται. Εξωγήινοι, υποχθόνιοι, Ελληνισμός, Ανθελληνισμός, Πολιτική, Παγκόσμια Ιστορία, Ελληνική Γραμματεία, Ελληνικές – Ινδικές – Κινεζικές - Νοτιο Αμερικάνικες (και δεν ξέρω τι άλλο) παραδόσεις, συνομωσίες, Χρηματο-οικονομικά, Θεολογία και πάρα πολλά άλλα. Μάλιστα τα ξέρει όλα και από την καλή και από την ανάποδη. (Ξέρει περισσότερα και από τον Μάκη.) Τι να πω. Και επηρεάζει μεγάλο μέρος των αναγνωστών και τηλεθεατών του.
Τώρα όσον αφορά το οικονομικά του και εγώ απορώ. Θέλω να έρθω σε επαφή με μια τοπικό τηλεοπτικό κανάλι για να μάθω τουλάχιστον τι πληρώνει για να κάνει αυτές τις εκπομπές. Πάντως τόσο μεγάλο αριθμό βιβλίων δεν πουλάει. ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ. Και για να πω την αλήθεια μου, αυτό είναι που με τρομάζει.
@no slave
Η τεχνολογία ή καλύτερα η εφαρμοσμένη επιστήμη έχει τις ίδιες βάσεις είτε βρισκόμαστε στον πλανήτη Γη είτε στο άλλο άκρο του σύμπαντος. 1+1=2. Δεν υπάρχει άλλη απάντηση. Το τεχνολογικό επίπεδο μεταξύ μας μπορεί να διαφέρει. Δηλαδή τι παραμέτρους βάζουμε δίπλα στο 1+1 για να έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε.
@thegeorge
Γιατί σταματούν οι σαφείς αναφορές που λέμε στο 1969? Πήγαν οι αμερικάνοι με τα πρωτόγονα για αυτούς διαστημόπλοια και έδιωξαν τους εξωγήινους;
@ όλους
Θα μπορούσε κάποιος να ανακεφαλαιώσει για το θέμα μας; τους Νεφελίμ. Έχει κανείς την υπομονή και την επιμονή; Έχω χάσει την μπάλα πλέον.

no slave
11-08-08, 00:37
Η τεχνολογία ή καλύτερα η εφαρμοσμένη επιστήμη έχει τις ίδιες βάσεις είτε βρισκόμαστε στον πλανήτη Γη είτε στο άλλο άκρο του σύμπαντος. 1+1=2. Δεν υπάρχει άλλη απάντηση. Το τεχνολογικό επίπεδο μεταξύ μας μπορεί να διαφέρει. Δηλαδή τι παραμέτρους βάζουμε δίπλα στο 1+1 για να έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε.

δεν ειναι τοσο απλα φιλε μου οπως νομιζεις.το 1+1=2 δεν ισχυει παντου.παρε για παραδειγμα την κβαντομηχανικη οπου-πολυ παιδικα-το 1 γινεται ξαφνικα 3 και μετα 2 και ....ουτο καθεξης.υπαρχουν στο greek movies(επιλογη shows,γραμμα τ)τα ντοκυμαντερ του μανου δανεζη και στρατου θεοδωσιου με τιτλο ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ.πραγματικα αξιζουν,αλλαζει ο τροπος που κατανοεις το περιβαλλον μας

επισης ο τροπος εξελιξης μιας κοινωνιας εξαρταται απο τις αισθησεις που εχουν τα μελη της να αντιλαμβανονται τον κοσμο.ο ανθρωπος λοιπον εχει τις 5 βασικες αισθησεις .φαντασου να ελειπε πχ. η οραση ποσο διαφορετικη θα ηταν η τεχνολογια που θα ειχε αναπτυξει!ετσι αν καποιο ον εχει ενα τελειως διαφορετικο αισθητηριο οργανο απο αυτα που γνωριζουμε, θα μπορουσε να αναπτυξει τελειως διαφορετικη τεχνολογια αφου αυτα που εμεις θεωρουμε ανυπαρκτα η δεν φανταζομαστε καν οτι μπορουν να υπαρχουν για εκεινο το ον θα ηταν η δικια του πραγματικοτητα.

Θα μπορούσε κάποιος να ανακεφαλαιώσει για το θέμα μας; τους Νεφελίμ. Έχει κανείς την υπομονή και την επιμονή; Έχω χάσει την μπάλα πλέον

καπου διαβασα για το σεναριο νεφελιμ οτι οι <<καλοι απο αυτους>>εξοριστηκαν εκτος γης,ενω οσοι <<κακοι>> επεζησαν,κλειστηκαν κατω απο τη γη.οι καλοι ειναι οι ΕΛ,οι ολυμπιοι θεοι και ημιθεοι!η προσπαθεια λοιπον αποδειξης <<εξωγηινης ζωης>> δεν ειναι και τοσο ασχετη με το θεμα νεφελιμ

labros
17-08-08, 13:27
Συγνώμη....... αλλά νομίζω ότι έχουμε χάσει το θέμα, να μην πω τα αυγά και τα πασχάλια. Ίσως φταίει η ζέστη.

Αν ξεκινήσουμε να μιλάμε για τη Σελλήνη, φώτα, κινήσεις, κατασκευές κοκ. νομίζω ότι βγαίνουμε εκτός.

Το θέμα μας είναι οι Νεφελίμ, σωστά;; Ας επικεντερωθούμε σε αυτό.

Κατά τη γνώμη που πολύ σωστή η αναφορά για γινάντιους ανθρωπόμορφους σκελετούς, αλλά μην δίνουμε και πολύ βάση στον Λιακόπουλο, διότι θα πρέπει να ανοιχτεί νέο thread με αυτόν σαν κύριο θέμα (νομίζω ότι έχει ανοιχτεί ήδη).

Ευχαριστώ.

no slave
25-08-08, 02:04
Συγνώμη....... αλλά νομίζω ότι έχουμε χάσει το θέμα, να μην πω τα αυγά και τα πασχάλια. Ίσως φταίει η ζέστη.

Αν ξεκινήσουμε να μιλάμε για τη Σελλήνη, φώτα, κινήσεις, κατασκευές κοκ. νομίζω ότι βγαίνουμε εκτός.

Το θέμα μας είναι οι Νεφελίμ, σωστά;; Ας επικεντερωθούμε σε αυτό.

Κατά τη γνώμη που πολύ σωστή η αναφορά για γινάντιους ανθρωπόμορφους σκελετούς, αλλά μην δίνουμε και πολύ βάση στον Λιακόπουλο, διότι θα πρέπει να ανοιχτεί νέο thread με αυτόν σαν κύριο θέμα (νομίζω ότι έχει ανοιχτεί ήδη).

Ευχαριστώ.


πιστευω πως για τους γιγαντιους σκελετους δεν μπορουμε να πουμε και πολλα εφοσον δεν υπαρχουν αληθινα ευρηματα.υπαρχουν βεβαια καποιες φοτο αλλα μαλλον ειναι κατασκευασμενες.ακομη ακουγονται σεναρια για ευρηματα σκελετων στα εργα του μετρο αλλα και αυτα στον αερα ειναι

οπως προανεφερα,οι εξωγηινη ζωη εχει να κανει με τους νεφελιμ,τουλαχιστον ετσι λεει η θεωρια.παρολα αυτα εχουμε εδω στη γη ενδειξεις και δεν χρειαζεται να ψαχνουμε στον αρη η στη σεληνη.προσωπικα θεωρω οτι οι πυραμιδες εχουν το ζουμι.δεν μπορω να δεχτω οτι κατι τοσο μυστηριο ειναι απλως..ταφοι!!μπορει να μην εχουν μεσα τους νεφελιμ αλλα αξιζει να το συζητησουμε


οσο για τον λιακοπουλο μην ξεχνας οτι αυτος εκανε γνωστο το συγκεκριμενο θεμα στους περισσοτερους απο εμας.θεωρω πως δεν πρεπει να τον κρινουμε σαν ανθρωπο η σαν εμπορο αλλα να κρινουμε τα στοιχεια που παραθετει.αν το πραξουμε αυτο τοτε ειμαστε μεσα στο θεμα.φαντασου τον σαν ενα μελλος του φορουμ που ποσταρει απο την...τηλεοραση!

Mirella_S
25-08-08, 05:15
Νεφελιμ= ενα παιδι που γεννιεται απο το ζευγαρωμα ενος αγγελου και ενος θνητου ανθρωπου.
Ελοχιμ= ονομασια του Θεου, αλλες ονομασιες, Σαβαωθ, Ιαχβέ, Αδωνα'ι'.
Λιακο= ανθρωπος που αφου παιξει ενα καρρο "video games" και ξεσκονισει ο,τι υπαρχει στο dvd club απο ταινιες φαντασιας ειτε επιστημονικης, ειτε παραφυσικης, φτιαχνει εναν αχταρμα και τον σερβιρει.

no slave
30-08-08, 00:00
Νεφελιμ= ενα παιδι που γεννιεται απο το ζευγαρωμα ενος αγγελου και ενος θνητου ανθρωπου.
Ελοχιμ= ονομασια του Θεου, αλλες ονομασιες, Σαβαωθ, Ιαχβέ, Αδωνα'ι'.
Λιακο= ανθρωπος που αφου παιξει ενα καρρο "video games" και ξεσκονισει ο,τι υπαρχει στο dvd club απο ταινιες φαντασιας ειτε επιστημονικης, ειτε παραφυσικης, φτιαχνει εναν αχταρμα και τον σερβιρει.


μιρελλα,μου δινεις την εντυπωση οτι εγραψες το παραπανω απλα για να γραψεις κατι.οταν λες <<νεφελιμ=ενα παιδι.........>>τι εννοεις?δεχεσαι την υπαρξη τους,ξερεις κατι περισσοτερο?γιατι το τι ακριβως εννοει το σεναριο μας με την λεξη νεφελιμ το ξερουμε λιγο πολυ ολοι.αντιστοιχα και με τους ελοχιμ

τωρα οσον αφορα τον λιακο τι να πω.τα εγραψα σε προηγουμενα ποστ.εσυ μηπως τον γνωριζεις προσωπικα η απλως εκφραζεις την αποψη σου?οπου πιστευεις οτι λεει αρλουμπες καλο θα ηταν να αντιπαραθεσεις με επιχειρηματα την αποψη σου.το να καταστροφολογεις δεν λεει τιποτα.να σου πω ενα παραδειγμα με τις πυραμιδες(μιας και προσπαθω να πεισω τα μελη να συζητησουμε για αυτες).ο λιακο λεει οτι ειναι πυλες των νεφελιμ.εσυ τι γνωριζεις και λες οτι ειναι μερος του αχταρμα που μας σερβιρει?

Mirella_S
30-08-08, 19:50
Οσον αφορα τον λιακο, αν εψαχνε λιγακι θα εβλεπε οτι στην ερημο τακλαμακαν δεν υπαρχει καμμια λευκη πυραμιδα.
Και αυτες οι αρλουμπες περι ρυπαρων εθνων που ζουν στην κουφια γη ποιος τις πιστευει??????
Πανε δηλαδη περιπατο και οι λιθοσφαιρικες πλακες, και η ασθενοσφαιρα, και ο μανδυας της γης???????????
Νεφελιμ= παιδι που γεννηθηκε απο το ζευγαρωμα ενος αγγελου με μια θνητη γυναικα.
Που το ανακαλυψε ο λιακο??????????
Μα στην ταινια the prophecy 2, ή αλλιως "οι αγγελοι του σκοτους Νο 2".
Απλουστατο.

Ermhs
30-08-08, 23:03
Μα στην ταινια the prophecy 2, ή αλλιως "οι αγγελοι του σκοτους Νο 2".
Απλουστατο.

Συμφωνώ αν και πραγματικά επειδή δεν βλέπω τηλεόραση από τότε που επέστρεψα.. δεν τον ξέρω αυτόν τον λιακό. Είχα αναφέρει αυτές τοις ταινίες… Μου άρεσαν πολύ οι άγγελοι του σκότους . B-movie, αλλά πάντα μου άρεσαν αυτά τα θέματα. :D :p

no slave
31-08-08, 01:43
Οσον αφορα τον λιακο, αν εψαχνε λιγακι θα εβλεπε οτι στην ερημο τακλαμακαν δεν υπαρχει καμμια λευκη πυραμιδα.
Και αυτες οι αρλουμπες περι ρυπαρων εθνων που ζουν στην κουφια γη ποιος τις πιστευει??????
Πανε δηλαδη περιπατο και οι λιθοσφαιρικες πλακες, και η ασθενοσφαιρα, και ο μανδυας της γης???????????
Νεφελιμ= παιδι που γεννηθηκε απο το ζευγαρωμα ενος αγγελου με μια θνητη γυναικα.
Που το ανακαλυψε ο λιακο??????????
Μα στην ταινια the prophecy 2, ή αλλιως "οι αγγελοι του σκοτους Νο 2".
Απλουστατο.


δεν θελω να το παιξω υπερασπιστης του λιακο,αλλα νομιζω οτι τα βλεπεις ολα πολυ επιφανιακα.το θεμα των νεφελιμ δεν ειναι μονο στην ελλαδα για να πεις οτι το συνεδεσε ο λιακο με μια ταινια.αρκει να πατησεις νεφελιμ στο you tube και θα δεις οτι ασχολουνται και αλλοι.τα περισσοτερα απο αυτα που λεει αναφερονται στον ενωχ,ο οποιος μαλλον προυπηρχε των ταινιων που αναφερεις.το ιδιο συμβαινει και με τον αγιο ανδρεα.αυτα για τους πιστους του χριστιανισμου.για τους φιλολογους ας αναρωτηθουν για την αρχαια ελληνικη μυθολογια,οπου αναφερονται γιγαντες και μινωταυροι.μυθολογια θα μου πεις!οι κοινωνιολογοι και οικονομολογοι ας δωσουν μια εξηγηση για την καταντια της σημερινης κοινωνιας απο ολες τις αποψεις.οι αρχαιολογοι ας μας δωσουν μια πιο πιστικη απαντηση για τις πυραμιδες(οι οποιες δεν ιφιστανται μονο στην αιγυπτο)και τα παραξενα ιερογλυφικα.το ιδιο ισχυει και για τους <<ουφολογους>>με τα περιεργα ευρηματα σε αρη και σεληνη(αν αυτα ειναι αληθινα).

φυσικα ολα τα παραπανω δεν αποτελουν αποδειξη για τιποτα.μην τα ισοπεδωνεις ολα ομως λεγοντας οτι ειναι σεναρια απο ταινιες.δεν σου λεω να πιστεψεις τον λιακο.στο φιναλε εμπορος ειναι,τη δουλεια του κανει.υπαρχουν σε ολους τους τομεις του εμποριου απατεωνες και μη.απλα αναρωτησου τι συμβαινει γυρω μας.ειναι ολα ΚΑΝΟΝΙΚΑ οπως τα ξερουμε?

Mirella_S
31-08-08, 07:25
Ασφαλως και εκφραζω την αποψη μου.
Τωρα, απο που και ως που ο Αννουβης αρχαιος θεος των αιγυπτιων συμβολο του κατω κοσμου εγινε Μαλτσεχ ειναι μια αλλη ιστορια.
Οι λεξεις που επικαλειται ο εν λογω κυριος "Μαλτσεχ-Κασρεχ-Ντουσβεχ" ολα σε "εχ" δεν υφιστανται πουθενα.
Διοτι υπο αυτην την εννοια και ο θεος Πανας , αρα και οι σατυροι ηταν μαλτσεχ ή νεφελιμ.
Αληθεια, εχετε παιξει ποτέ Tomb Raider-the angel of darkness-"????
Eκει λοιπον η Λαρα Κροφτ σκοτωνει ενα νεφελιμ με μορφη λυκανθρωπου. Ιδου μια πηγη "γνωσεων" του λιακο. Μα μονος του το παραδεχτηκε οτι μονον ταινιες φαντασιας βλεπει.
Ασφαλως και ο λιακο κανει την δουλεια του και ασφαλως βγαζει τα προς το ζειν κατι που ειναι δικαιωμα του.
Το αδικημα ειναι να το κανει σερβιροντας αρλουμπες εξαπατωντας.
Και ερωτω, εαν αυριο-μεθαυριο, ενας "σαλεμενος" φαν του λιακο, δει στον δρομο εναν ανθρωπο παραμορφωμενο, πιθανον απο εγκαυμα ή ατυχημα και τον "καθαρισει" επειδη για μαλτσεχ του εκανε, ποιος θα φταιει?????????????

no slave
31-08-08, 13:30
Και ερωτω, εαν αυριο-μεθαυριο, ενας "σαλεμενος" φαν του λιακο, δει στον δρομο εναν ανθρωπο παραμορφωμενο, πιθανον απο εγκαυμα ή ατυχημα και τον "καθαρισει" επειδη για μαλτσεχ του εκανε, ποιος θα φταιει?????????????

δεν νομιζω να το εννοεις το παραπανω!!αν για τις πραξεις του καθε σαλεμενου ευθυνεται ενας τριτος,παει καηκαμε.δεν φταιει ο κλεφτης αλλα η κοινωνια που τον αναγκασε να κλεψει!!!δυστηχως παλι βγηκαμε εκτος θεματος.

η προσωπικη μου αποψη ειναι πως ειναι πολλα τα μυστηρια.θεωρω πως τα αρχαια χρονια υπηρχε κατι πιο δυνατο και εξυπνο απο τον ανθρωπο.εκει αποδιδω τα σημερινα μυστηρια.δεν ξερω αν ηταν ζωοκεφαλοι γιγαντες οι εξωγηινοι, η γηινος λαος που εξαφανιστηκε η κατι αλλο τελος παντων πιστευω οτι δεν ηταν ανθρωποι.

με ενοχλει πολυ η μυστικοτητα που υπαρχει απο τους <<μεγαλους>>διοτι εχω περιεργεια και θελω να ξερω.να σου πω ενα παραδειγμα?η σπηλια του νταβελη,μιας και μενω και κοντα.γιατι ειναι κλειστα τα σπηλαια με μπετον?γιατι δεν μπαινει ο στρατος μεσα να τα ανοιξει ολα και να αποδειξει οτι ειναι απλα σπηλαια?τοσα χρονια μυστηριο και κανεις δεν ασχολειται ουσιαστικα.

η κιττυ σε προηγουμενο ποστ της εγραψε κατι που πρεπει να το λαβουμε ολοι σοβαρα στο φορουμ του μεταφυσικου.λεει λοιπον<<το να αποκλυεις την ιδεα εξαιτιας της πηγης,εγω το ονομαζω παρωπιδες>>

το θεμα των νεφελιμ δεν αποσκοπει στην κριση και κατακριση του λιακο.τουλαχιστον ετσι πιστευω εγω.αν συμμετεχω εγω στο θεμα ειναι γιατι υπαρχουν μελλη του φορουν με ποικιλα ειδη γνωσης που μπορουν να βοηθησουν στην απομυθοποιηση των επιχειρηματων υπερ των νεφελιμ,η ακομη-γιατι οχι-να επιβεβαιωσουν οτι τα στοιχεια του καθε λιακο ειναι αληθινα!!

φιλικα no slave

Mirella_S
31-08-08, 18:56
δεν νομιζω να το εννοεις το παραπανω!!αν για τις πραξεις του καθε σαλεμενου ευθυνεται ενας τριτος,παει καηκαμε.δεν φταιει ο κλεφτης αλλα η κοινωνια που τον αναγκασε να κλεψει!!!δυστηχως παλι βγηκαμε εκτος θεματος.

η προσωπικη μου αποψη ειναι πως ειναι πολλα τα μυστηρια.θεωρω πως τα αρχαια χρονια υπηρχε κατι πιο δυνατο και εξυπνο απο τον ανθρωπο.εκει αποδιδω τα σημερινα μυστηρια.δεν ξερω αν ηταν ζωοκεφαλοι γιγαντες οι εξωγηινοι, η γηινος λαος που εξαφανιστηκε η κατι αλλο τελος παντων πιστευω οτι δεν ηταν ανθρωποι.

με ενοχλει πολυ η μυστικοτητα που υπαρχει απο τους <<μεγαλους>>διοτι εχω περιεργεια και θελω να ξερω.να σου πω ενα παραδειγμα?η σπηλια του νταβελη,μιας και μενω και κοντα.γιατι ειναι κλειστα τα σπηλαια με μπετον?γιατι δεν μπαινει ο στρατος μεσα να τα ανοιξει ολα και να αποδειξει οτι ειναι απλα σπηλαια?τοσα χρονια μυστηριο και κανεις δεν ασχολειται ουσιαστικα.

η κιττυ σε προηγουμενο ποστ της εγραψε κατι που πρεπει να το λαβουμε ολοι σοβαρα στο φορουμ του μεταφυσικου.λεει λοιπον<<το να αποκλυεις την ιδεα εξαιτιας της πηγης,εγω το ονομαζω παρωπιδες>>

το θεμα των νεφελιμ δεν αποσκοπει στην κριση και κατακριση του λιακο.τουλαχιστον ετσι πιστευω εγω.αν συμμετεχω εγω στο θεμα ειναι γιατι υπαρχουν μελλη του φορουν με ποικιλα ειδη γνωσης που μπορουν να βοηθησουν στην απομυθοποιηση των επιχειρηματων υπερ των νεφελιμ,η ακομη-γιατι οχι-να επιβεβαιωσουν οτι τα στοιχεια του καθε λιακο ειναι αληθινα!!

φιλικα no slave


Μα, δεν αντικρουω τις θεωριες περι νεφελιμ.
Αντικρουω απλα τις αποδειξεις που προβαλει ο λιακο.

Spiros
01-09-08, 11:20
το ιδιο συμβαινει και με τον αγιο ανδρεα.

Φίλε no slave. Στο μήνυμα 210 αναφέρεσαι στον Άγιο Ανδρέα. Είναι η δεύτερη (ή η τρίτη) φορά που βλέπω αυτή την αναφορά χωρίς όμως κανένα στοιχείο σχετικά με αυτό το πρόσωπο. Μπορείς να γίνεις ποιο συγκεκριμένος; Υπάρχουν στοιχεία που αναφέρουν ότι ο Άγιος Ανδρέας είναι «Νεφελίμ»; Που μπορώ να τα βρω;

no slave
02-09-08, 18:45
Φίλε no slave. Στο μήνυμα 210 αναφέρεσαι στον Άγιο Ανδρέα. Είναι η δεύτερη (ή η τρίτη) φορά που βλέπω αυτή την αναφορά χωρίς όμως κανένα στοιχείο σχετικά με αυτό το πρόσωπο. Μπορείς να γίνεις ποιο συγκεκριμένος; Υπάρχουν στοιχεία που αναφέρουν ότι ο Άγιος Ανδρέας είναι «Νεφελίμ»; Που μπορώ να τα βρω;


δεν εννοω οτι ηταν νεφελιμ ο αγιος ανδρεας.ο αγιος ανδρεας εχει γραψει(προφητευσει) για τους νεφελιμ,οπως και ειναι αυτος που λεει οτι η αποστολη του μεγα αλεξανδρου ηταν να κλεισει τα ρυπαρα γενη στα εγκατα της γης.
αναφερθηκα στον αγιο αντρεα για να εξηγησω οτι οι νεφελιμ δεν ειναι εφευρεση του λιακοπουλου αφου το σεναριο τους ειναι αρχαιο.απο τον προφητη ενωχ.
ισως μπερδευτηκες με τον αγιο χριστοφορο επειδη σε καποιες αγιογραφιες απεικονιζεται σαν σκυλοκεφαλος.αν θυμασαι τον ειχαμε αναφερει σε προηγουμενα ποστ.φυσικα και δεν υοθετω την αποψη οτι ηταν νεφελιμ απλα και μονο απο καποιες αγιογραφιες.εντυπωση ομως μου κανει η συγκεκριμενη απεικονηση.

no slave
02-09-08, 18:56
Μα, δεν αντικρουω τις θεωριες περι νεφελιμ.
Αντικρουω απλα τις αποδειξεις που προβαλει ο λιακο.


νομιζω πως δεν αντικρουεις τις αποδειξεις,τουλαχιστον με ορθοδοξο τροπο.δεν εχει για μενα σημασια αν ο θεος των αιγυπτιων καλειται ανουβις η μαλτσεχ η μιχαλης!σημασια εχει τι ειδαν οι αιγυπτιοι και το θεοποιησαν.ηταν απλως ο θαυμασμος τους και ο σεβασμος τους για τα ζωα η μηπως κατι αλλο?αν θες να αντικρουσεις λοιπον,θα πρεπει να αποδειξεις οτι ειναι το πρωτο απο τα παραπανω.

Spiros
03-09-08, 07:26
φυσικα και δεν υοθετω την αποψη οτι ηταν νεφελιμ απλα και μονο απο καποιες αγιογραφιες.εντυπωση ομως μου κανει η συγκεκριμενη απεικονηση.
Για το συγκεκριμένο θέμα (Άγιος Χριστόφορος) μετά από λίγο ψάξιμο που έκανα έδωσα απάντηση στο μήνυμα 139 (Σελίδα 14) αυτού του θέματος. Κατά τη γνώμη μου είναι η ποιο σωστή και η ποιο πειστική.
Θα ψάξω να βρω τα κείμενα με την αναφορά του Άγιου Ανδρέα σχετικά με την αποστολή του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Μήπως δεν αναφερόμαστε στον Απόστολο Ανδρέα αλλά σε κάποιον άλλο Άγιο Ανδρέα;

no slave
15-09-08, 01:05
Μήπως δεν αναφερόμαστε στον Απόστολο Ανδρέα αλλά σε κάποιον άλλο Άγιο Ανδρέα;


ο αγιος ανδρεας προφητευσε τον 6 αιωνα μετα χριστον.προφανως λοιπον δεν προκειται για τον αποστολο ανδρεα.

Banshee
17-09-08, 16:02
3,5 μέτρα; Λογικό μου φαίνεται.Πάνω-κάτω! Αλλά ΜΗΝ ξεχνάς πως οι αρχαίοι άνθρωποι,υπήρξαν πιο κοντοί άνθρωποι από εμάς. Δες τα αρχαία σωζόμενα ερείπια ανα τον κόσμο:εκτός των ψηλών αψίδων και πυλών βέβαια, τα περισσότερα σπίτια ΕΙΧΑΝ ΚΟΝΤΕΣ πόρτες. Και στον Μυστρά να πας σήμερα, σε ερειπωμένο σπίτι να μπεις, ΣΚΥΒΕΙΣ για να περάσεις τη πόρτα! Άρα, οι τότε άνθρωποι, τον...Παναγιώτη Φασούλα να αντίκριζαν μπροστά τους, γίγαντα-Νεφίλιμ θα τον θεωρούσαν!!!!! :)

Κοντύτεροι άνθρωποι υπήρχαν κ αυτό αποδεικνύετε απο οστά που βρίσκονται κατα καιρούς.Λέγεται πως αυτό οφειλόταν στη τροφή και στις συνθήκες διαβίωσης όπως ήδη έχει αναφερθεί.'Οσον όμως αφορά τις πόρτες πχ του Μυστρά αλλα κ σε άλλα μέρη της Ελλάδας γινόντουσαν όχι επει΄δή οι άνθρωποι ήταν τόοσοο κοντοί αλλα για protection απο τους Τουρκους δν μπορούσαν να μπούν μεσα στα σπίτια καβάλα σε άλογα αλλα ούτε άνετα κ μαζικά και να κάνουν καταστροφές ξέρεις να λεηλατήσουν τα σπίτια κ να βλάψουν το κόσμο.

R-b-t3r
17-09-08, 20:28
Θα ψάξω να βρω τα κείμενα με την αναφορά του Άγιου Ανδρέα σχετικά με την αποστολή του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Μήπως δεν αναφερόμαστε στον Απόστολο Ανδρέα αλλά σε κάποιον άλλο Άγιο Ανδρέα;
Άδικος κόπος φίλε μου. Αυτό που λένε δεν αναφέρεται στον Μ.Αλέξανδρο αλλά πηγή του είναι οι μεσαιωνικές διηγήσεις για τον Μ.Αλέξανδρο.
Για τους Αγγλομαθείς η πηγή είναι το Alexander Romance (http://en.wikipedia.org/wiki/Alexander_Romance).
Δείτε ένα απόσπασμα: Most of the content of the Romance is fantastical, including many miraculous tales and encounters with mythical creatures such as Sirens (http://en.wikipedia.org/wiki/Sirens) or Centaurs (http://en.wikipedia.org/wiki/Centaurs).

Ο καθένας ας αξιολογήσει το πόσο καλές και αξιόπιστες είναι οι πηγές του Λιάκο και των υπόλοιπων προφητόπληκτων για τα "ρυπαρά έθνη" που και καλά βρίσκονται κάτω από την γή....

Mallen
18-09-08, 15:09
'Οσον όμως αφορά τις πόρτες πχ του Μυστρά αλλα κ σε άλλα μέρη της Ελλάδας γινόντουσαν όχι επει΄δή οι άνθρωποι ήταν τόοσοο κοντοί αλλα για protection απο τους Τουρκους δν μπορούσαν να μπούν μεσα στα σπίτια καβάλα σε άλογα αλλα ούτε άνετα κ μαζικά και να κάνουν καταστροφές ξέρεις να λεηλατήσουν τα σπίτια κ να βλάψουν το κόσμο.

??????"Protection"? Συγνώμη, μα το να...χτίζεις χαμηλές πόρτες για...προστασία από επιθέσεις (sic) εχθρών,είναι το λιγότερο αφελές! Το πόση...προστασία πρόσφεραν τότε, το αφήνω ασχολίαστο: τα βλέπουμε σήμερα πλέον τα..."αποτελέσματα"! :D

Άλλωστε, αν δεν μπορούσα να...μπουκάρω με το ωραίο μου (και πανάκριβο -τότε, όπως τα Ι.Χ. για μας σήμερα!) ατί/ άλογο μέσα σε σπίτι, ΝΟ ΠΡΟΜΠΛΕΜ: ξεκαβαλικεύω, δοκιμάζω τις αντοχές των ωραίων μου μπότων στις "συγκρούσεις-κλωστιές" και σε τέλειο στυλ αλα Μπρους Γουϊλς, ρίχνω κάτω τη πόρτα και με τη σπαθάρα μου προκαλώ άπαντες να μου..."φτιάξουν τη μέρα"!!!... :p

ΌΧΙ: οι πόρτες φτιαχνόταν έτσι, τότελόγω συγκεκριμένων δεδομένων -και αυτό δεν είναι άλλο από το ανθρώπινο ύψος. Άλλωστε, ακόμα και τα κάστρα δεν είχαν παντού...κοντές εισόδους. Έτσι;

no slave
18-09-08, 15:32
που κολλαει η παραπανω αντιπαραθεση με το θεμα δεν εχω καταλαβει.καταρχην η τουρκοκρατια ειναι σχετικα προσφατη οποτε σιγα την τεραστια διαφορα υψους.θελετε να ειναι και 15 ποντους κοντυτεροι απο τον σημερινο μεσο ορο?ε και?
οταν μιλαμε για γιγαντες,εννοουμε γιγαντες.ουτε τον φασουλα ουτε τον σχορτσιανιτη.μη με ρωτατε αν γνωριζω την υπαρξη τους γιατι δεν τη γνωριζω.ειχα δει κατι φοτο αλλα λενε οτι ειναι καποιου ειδους διαγωνισμος.και για το μετρο εχω ακουσει.οχι μεσα απο το φορουμ,απλα λεγετε απο πολλους.τι να πω.πιο πολυ αερολογιες μοιαζουν.

Mallen
18-09-08, 15:52
αερολογίες; ΟΚ αλλά εσύ απλώς...κυριολεκτείς! Πως ξέρεις πως οι "γίγαντες" της αρχαιότητας δεν ήταν απλώς...μεταφορικές εκφράσεις για τους ψηλούς ανθρώπους τύπου "Σχορτιανίτη"; Και για μένα, ο συμπαθητικός μπασκετμπολίστας... ΓΙΓΑΝΤΑΣ είναι-στα μάτια μου. Δεν σκέφτηκες πως κάτι τέτοιο θα συνέβαινε από τη σκοπιά των αρχαίων; Ακόμα και με την υπόθεση των Νεφιλίμ; (πιστεύω πως με το "Γίγαντες Νεφιλιμ" εννοούσαν ανθρωπους με αφύσικο ψηλό ύψος -ανθρώπους τύπου Παν.Φασούλα -αλλά αν θες διαφωνείς: δικαιωμά σου είναι!!!) :)

no slave
18-09-08, 17:58
αερολογίες; ΟΚ αλλά εσύ απλώς...κυριολεκτείς! Πως ξέρεις πως οι "γίγαντες" της αρχαιότητας δεν ήταν απλώς...μεταφορικές εκφράσεις για τους ψηλούς ανθρώπους τύπου "Σχορτιανίτη"; Και για μένα, ο συμπαθητικός μπασκετμπολίστας... ΓΙΓΑΝΤΑΣ είναι-στα μάτια μου. Δεν σκέφτηκες πως κάτι τέτοιο θα συνέβαινε από τη σκοπιά των αρχαίων; Ακόμα και με την υπόθεση των Νεφιλίμ; (πιστεύω πως με το "Γίγαντες Νεφιλιμ" εννοούσαν ανθρωπους με αφύσικο ψηλό ύψος -ανθρώπους τύπου Παν.Φασούλα -αλλά αν θες διαφωνείς: δικαιωμά σου είναι!!!) :)


ας υποθεσουμε λοιπον οτι δεν ηταν γιγαντες αυτοι που εννοουσαν οι αρχαιοι αλλα απλως ψηλοι αντρες.ειχαν μονο ενα ματι(βλεπε κυκλωπες)?δεν λεω πως η μυθολογια ειναι ιστορια,αλλα ειναι ξεκαθαρο πως οι αρχαιοι εννοουν οντα μη ανθρωπινα

HLIOS
19-03-09, 19:50
Πηγαιντε μια βολτα απο την πλατεια καραισκακη να δειτε το αγαλμα που εστησαν κυριοι ακομη και στην ελλαδα. Εχει το αγαλμα μιας αρχαιας ελληνιδας και ακριβως αντικρυ της υπαρχει ενα γαλμα ψηλοτερο απο αυτην με το κεφαλι πουλιου.

Οσο θα βλεπω αυτα τα πραγματα λοιπον εγω θα πιστευω ακομη περισσοτερο την υπαρξη νεφελιμ αλλα και την σφαγη τους απο τους αρχαιους ελληνες.
Στην πλατεία καραισκάκh υπάρχουν δυο αγάλματα ένα ενός εκπτώτου αγγέλου ( ομόλογο πολύ εντυπωσιακό) + ένα άλλο όπου σε όρθια στάση συνομιλεί ένας άγγελος ( δεν είναι γυναίκα :confused: ) με ένα ανθρωπόμορφο πουλί όντος ψιλότερο από τον άγγελο. Αν βρει κάποιος την φωτώ ας την ανεβάσει.

Anduril
21-03-09, 16:50
Χωρίς να έχω παρακολουθήσει ολόκληρο το θέμα (και είναι και τεράστιο), επιτρέψτε μου να πω πως τα οστά του υποτιθέμενου γίγαντα που είχαν βρεθεί στην Ινδία(;) ήταν αποδεδειγμένη φάρσα, το δε γίγαντες ενδεχομένως να αναφερόταν και σε ανθρώπους που έπασχαν από ακρομεγαλία, μια ασθένεια εκφυλιστική που παραμορφώνει το ανθρώπινο σώμα (λόγω ανεξέλεγκτης παραγωγής της αυξητικής ορμόνης -κάντε ένα google search για acromegaly).
Πέραν τούτου, προσωπικά δεν αποκλείω να υπήρχαν κι άλλου είδους ανθρωπίδες που χάθηκαν με τον χρόνο. Παράδειγμα ο άνθρωπος Χόμπιτ που βρήκαν στα νησιά Φλόρες (στα οποία κυκλοφορεί ακόμη η φήμη ανάμεσα στους ιθαγενείς ότι οι εν λόγω άνθρωποι ζουν μέσα στο βουνό του νησιού).
Όσο για τα Νέφελιμ, προσωπικά δεν έχω διαμορφώσει κάποια γνώμη...Πολλά λέγονται και δυστυχώς αρκετά ειπώνονται στον βωμό του χρήματος... ;)
Θέλει ψάξιμο το θέμα...Πάντως ένα είναι σίγουρο για εμένα: όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά. Κάθε θρύλος και μύθος έχει ένα πάτημα. Όταν καταφέρω να διαβάσω ολόκληρο το θέμα ίσως διαφωτιστώ!

no slave
22-03-09, 16:20
για την αρχαια ελληνικη μυθολογια δεν χρειαζεται να πουμε τιποτα,αφου οι τιτανες και οι γιγαντες ειναι σε ολους γνωστοι.

πολλα ερωτηματα αφηνει και η χριστιανικη βιβλος,ασχετα με το γεγονος πως δεν συμπεριλαμβανεται σε αυτην το αποκρυφο βιβλιο του ενωχ.

στην γενεση γινεται η πρωτη αναφορα απο τις δεκαδες που υπαρχουν στους γιγαντες.διαβαζουμε λοιπον:" Στ 4 οι δε γίγαντες ήσαν επί της γής εν ταίς ημέραις εκείναις· και μετ’ εκείνο, ως αν εισεπορεύοντο οι υιοί τού Θεού προς τας θυγατέρας των ανθρώπων, και εγεννώσαν εαυτοίς· εκείνοι ήσαν οι γίγαντες οι απ’ αιώνος, οι άνθρωποι οι ονομαστοί"

επισης στο δευτερονομιον:"Α 28 που ημείς αναβαίνομεν; οι δε αδελφοί υμών απέστησαν την καρδίαν υμών λέγοντες· έθνος μέγα και πολύ και δυνατώτερον ημών και πόλεις μεγάλαι και τετειχισμέναι έως τού ουρανού, αλλά και υιούς γιγάντων εωράκαμεν εκεί. 29 και είπα προς υμάς· μη πτήξετε, μηδέ φοβηθήτε απ’ αυτών".

εδω μπορειτε να βρειτε και αλλες αναφορες σε γιγαντες:
-ιησους του ναυη, 1β4 και ιγ12
-βασιλειων β, κα11 και 20
-παραλειπομενων α, ια15 και ιδ9 και κ4
-παροιμιαι σολομωντος, κα16
-σοφια σολομωντος, ιδ6
-ιεζεκιηλ, λβ12 και λβ27 και λθ18(το λβ 27 εχει ιδιαιτερη σημασια αφου λεει "και εκοιμήθησαν μετά των γιγάντων των πεπτωκότων απ' αιώνος")
-ησαιας, ιγ2 και ιδ8
-βαρουχ, γ25(λογιζεται απο την ορθοδοξη εκκλησια ως ξεχωριστο βιβλιο)

για πολλους ερευνητες της γραφης,οι λεξη νεφελιμ εχει μεταφορικη εννοια και αναφερεται σε ισχυρους λαους εκεινης της εποχης,μαλλον εξυπνοτερους και πιο ανεπτυγμενους τεχνολογικα.οντως νεφελιμ μπορει να σημαινει και "ισχυροι ανδρες",ο εβραικος ορος ομως "ραφα" σημαινει γιγαντες.

παρατηρουμε λοιπον τον γνωστο σε ολους μας γολιαθ.συγκεκριμενα:"και εγένετο μετά ταύτα και εγένετο έτι πόλεμος εν Γαζέρ μετά των αλλοφύλων. τότε επάταξε Σοβοχαί ο Ουσαθί τον Σαφού από των υιών των γιγάντων, και εταπείνωσεν αυτόν. 5 και εγένετο έτι πόλεμος μετά των αλλοφύλων. και επάταξεν Ελλανάν υιός Ιαίρ τον Λαχμί αδελφόν Γολιάθ τού Γεθθαίου, και ξύλον δόρατος αυτού ως αντίον υφαινόντων. 6 και εγένετο έτι πόλεμος εν Γέθ, και ήν ανήρ υπερμεγέθης, και δάκτυλοι αυτού έξ και έξ, εικοσιτέσσαρες, και ούτος ήν απόγονος γιγάντων. 7 και ωνείδισε τον Ισραήλ, και επάταξεν αυτόν Ιωνάθαν υιός Σαμαά αδελφού Δαυίδ. 8 ούτοι εγένοντο Ραφά εν Γέθ· πάντες ήσαν τέσσαρες γίγαντες, και έπεσον εν χειρί Δαυίδ και εν χειρί παίδων αυτού".ο γολιαθ λοιπον,εκτος του οτι καταγεται απο το γενος ραφα,εχει απο 6 δακτυλα σε καθε του χερι και ποδι.ισως λοιπον η διαφοροποιηση των ισχυρων ανδρων να μην ηταν μονο πνευματικη αλλα και σωματικη.

εδω μπορουμε να δουμε ενα ενδιαφερων αρθρο:http://www.oodegr.com/oode/genesis/gigant2.htm

και εδω ενα βιντεο το οποιο δεν μπορεσα να το δω διοτι αντιμετωπιζω εδω και καιρο προβλημα με τον ηχο στον Η/Υ μου.δειτε το και πειτε μου και μενα :)
http://www.youtube.com/watch?v=N63lhtx2q8o

no slave
23-03-09, 02:35
σε παλαιοτερα ποστ ειχαμε κανει αναφορα για τον αγιο χριστοφορο,ο οποιος σε πολλες αγιογραφιες απεικονιζεται ως κυνοκεφαλος.η "θεια βικυ" κανει αναφορα σε αυτον την οποια μπορειτε να βρειτε εδω:http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%86%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%82_%CE%A7%CF%81%CE%B9% CF%83%CF%84%CF%8C%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%BF%CF%82

ειναι αξιοσημειωτο το ποσοι αρχαιοι ελληνες αναφερονται στο εθνος των σκυλοκεφαλων,οπου ενας απο αυτους ειναι και ο ηροδοτος,ο οποιος θεωρειται ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ.επισης παρατηρουμε πως υπαρχει παρομοια αναφορα στην ασια και πιο συγκεκριμενα σε κινεζικα κειμενα του 6 αιωνα.

ΕΛΙΣΑΙΟΣ
15-08-09, 10:01
θα θέλαμε να σας αναφέρουμε ότι ο κ. Φουράκης στα βιβλία του αναφέρει για "εσωγήινους", όπως και ο φίλος του κ. ΠΑΛΜΟΥ, ο κ. Λιακόπουλος που μας μιλάει για τους "ΝΕΦΕΛΙΜ"...
Ωστόσο ο μεν κ.Φούρακης στα "βιβλία" του αναφέρει ότι αυτοί(οι εσωγήινοι) έχουν DNA με βάση το πυρίτιο...
Πράγματι έχουν βάση το πυρίτιο στο DNA τους, αλλά ποιοί;
Tα ανθρωποειδή τύπου "Ρόσγουελ" με ουδέτερη φύση που κατασκεύασαν οι Αμερικανοί, και όχι μόνο(υπάρχουν στοιχεία στα αρχεία της ομάδας μας).
Εδώ φαίνεται το μέγιστο της σατανικότητάς τους...
Συνεπώς οι προαναφερθέντες προσπαθούν να εμφυτεύουν ιούς σκέψης περί "ΝΕΦΕΛΙΜ" , εσωγήινων και εξωγήινων στην κοινή γνώμη μέσα από τα βιβλία τους και στις εκπομπές τους , ώστε να διαστρεβλώσουν την συνείδηση του κόσμου...

Ermhs
19-08-09, 02:46
Εγώ πιστεύω στην υπάρξει εξωγήινων μιας και ο άνθρωπος ακόμη ούτε τα γήινα δεν ξέρει στο ήμισυ.. και το σύμπαν δεν έχει ούτε αρχή ούτε τέλος.. εκεί που τελειώνει το ένα.. βρίσκεις ότι όλο αυτό υπάρχει μέσα σε ένα άλλο μεγαλύτερο.. κτλ κτλ..
Αλλά ότι γράφονται.. ότι λένε μερικοί και μερικές ομάδες για να πουλά.. τα γράφω και εγώ κάπου αλλού.. ΠΟΤΕ δεν αγόρασα αλλά και ούτε θα αγοράσω βιβλιογραφία για αυτό το θέμα, αλλά και όσα άτομα γνωρίζω.. Και εγώ και εσύ και ο δίπλα μπορούν να κάτσουν να γράψουν και κάνουν όσα βιβλία θες. Τέρμα οι γελοιότητες για εμένα προσωπικά για αυτά τα θέματα. Αν λέει ο οποιοσδήποτε ότι ο τάδε εξωγήινος είναι έτσι και έτσι.. και ο άλλος αλλιώς.. Απλό το πράγμα.. χειροπιαστές αποδείξεις. Πιστεύω ότι ο ποιο αγράμματος άνθρωπος πάνω σε αυτό το κόσμο έχει καλύτερη αντίληψη στο θέμα από τους παραμυθάδες.
ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ σε εσάς τους..##$@ οι εξωγήινοι.. θα έρθουν σε εμάς.

Ακούγονται και κάτι περίεργες γελοιότητες κατά καιρούς ότι συνωμοτούν οι εξωγήινοι με μυστικές υπηρεσίες και κυβερνήσεις..ΛΟΛ λολ λολ λολ λολ λολ λολ.. λες και ταξίδεψαν από όπου ταξίδεψαν και ήξεραν ότι « δεν πρέπει να μας δουν « παρά μόνο ο πρωθυπουργός κτλ κτλ.. έλεος.. mercy.. alle..

Αναφέρομαι γενικά στο θέμα.

morning star
21-09-09, 21:06
διαβαζοντας ολοκληρο το θεμα πιστευω πως ειναι η ωρα να παραθεσω και εγω την γνωμη μου.
δεν ανηκω στους φαν του λιακο,αλλα δεν μπορω και να πω πως εχει στα παντα αδικο.δεν ειναι δυνατον ενας ανθρωπος,ακομα και μονο για να πουλησει,να λεει ασταματητες μπαρουφες.
σιγουρα,εχει πιαστει απο καποια θεματα και ναι,τα εχει τραβηξει,λιγο εως πολυ απο τα μαλλια.
ανηκω στην μεριδα των ανθρωπων που ναι(περιμενω να τ'ακουσω τωρα :D )δεχονται την θεωρια περι υπαρξης "περιεργων πλασματων" στον πλανητη μας.θελετε να τα πειτε νεφιλιμ,ξωτικα,σαυροειδης η κατι αλλο;κανενα προβλημα.θελετε να πειτε πως δεν ειμαι και εγω σοβαρος ανθρωπος και ειμαι μια φαντασιοπληκτη που δεν εχει ξεχωρισει ακομα την πραγματικοτητα απο τα παραμυθια;θα το δεχτω.αλλα,θελωντας να δικαιολογησω λιγο τον εαυτο μου θα πω το εξης.
ναι,δεν μπορω να θεωρησω πως οι αρχαιοι πολιτισμοι,ενω ειχαν τοσο αναπτυξει αρκετες επιστημες και αφησαν πισω τους τοσο μεγαλη κληρονομια,ηταν ταυτοχρονα και αμαθεις μα και αδαεις και λατρευαν φανταστικα πλασματα.κατι θα ειχαν δει,ισως για να το πω πιο σωστα,κατι θα ειχαν ακουσει απο τους προγονους τους,για καποια "ανωτερα" και "δυνατοτερα" πλασματα που βαδιζαν καποτε στον κοσμο μας και απο φοβο να μην τα εξαγριωσουν και "επιστρεψουν",αποφασισαν να τα "λατρεψουν".
δηλαδη οι αιγυπτιοι ηταν απολιτιστοι λογο του πανθεου που λατρευαν αλλα πολιτισμενοι με τα μεγαλιωδη κτισματα και οχι μονο που αφησαν πισω τους;και οι σουμεριοι και ασσυροβαβυλωνιοι το ιδιο;και οι λαοι της λατινικης αμερικης;και οι ελληνες;ολοι οι λαοι ειχαν παθει δηλαδη ομαδικοι παρακρουση και ειπαν "δεν λατρευουμε κανενα τερας καλυτερα;"
μου φαινεται λιγο παραλογο.
οσων αφορα τον αγιο χριστοφορο που αναφερθηκε αρκετα σε τοσα προηγουμενα ποστ πιστευω το εξης.ο χριστιανισμος σε πολλα πραγματα αναγκαστηκε να χρεισημοποιησει στοιχεια απο τις αρχαιες θρησκειες με διαφορους τρπους για να μπορεσει να γινει πιο ευκολα αποδεκτος και να μην τον αποριψουν οι μεχρι προτεινως "ειδολολατρες".
ετσι προκειπτει και η ιστορια του εν λογο αγιου.στο κατηχητικο(σικ!!!!τα βλεπω τα σχολια να σκανε αερα τωρα :D )εμαθα την ιστορια του.
μας ειχαν πει λοιπον πως ηταν ενας παρα πολυ ομορφος νεος και κατα συνεπεια ολες οι γυναικες τον ηθελαν για συζηγο τους.ο πειρασμος για εκεινον λοιπον ηταν τεραστιος και εμπαινε εμποδιο στον δρομο που ειχε διαλεξει,το να αφιερωθει στον Θεο.ετσι Τον παρακαλουσε συνεχεια να τον απαλαξει απο αυτην την ομορφια.και ετσι καποια στιγμη του εδωσε αυτην την απαισια οψη ωστε να εχει πια "την ησυχια του".
σιγουρα,παραμυθακι ακουγεται.αλλα παντα κρυβεται καποια αληθεια πισω απο το καθε παραμυθι και ειμαι σιγουρη γι'αυτο.κρυβεται το "παντρεμα του χριστιανισμου με τις "αρχαιες θρησκειες".οι οποιες εκρυβαν μεσα τους μικρες αληθειες,που για να γινουν πιο ευκολα κατανοητες και πιστευτες απο το ευρυ και συχνα αμορφωτο πληθος,συχνα παρουσιαζονταν σαν μυθοι και δοξασιες,οπως γινεται ακομα και σημερα.
τα εκαστοτε ιερατεια και του χτες μα και του σημερα παντα κρατουσαν πραγματα για την "παρτη" τους.καποιες γνωσεις παντα ηταν ερμητικα κλεισμενες πισω απο το εκαστοτε "αβατον".
αυτο που θελω να πω ειναι πως δεν πρεπει να βιαζομαστε να χαρακτηριζουμε πραγματα ως "απιθανα","χαζα","παραμυθια" κτλ,μα να κοιταμε τα πραγματα περα απο την "επιφανεια",ισως δουμε ενδιαφεροντα πραγματα και συσχετισμους αν τολμησουμε να τους κανουμε...
εξαλλου αυτο δεν προσπαθουμε να κανουμε εδω σε αυτον τον χωρο;να προσεγγησουμε και να κατανοησουμε το περιεργο,το παραξενο,το παραδοξο;
ας εχουμε ανοιχτο μυαλο και προς θεου οχι να προβαινουμε σε χαρακτηρισμους προς τους υπολοιπους συνανθρωπους μας επειδη εχουν διαφορετικο τροπο σκεψης απο τον δικο μας.να ειμαστε ανοιχτοι και να προσπαθουμε να μαθενουμε ο ενας απο τον αλλο.
φιλικα,

no slave
22-09-09, 02:55
οσων αφορα τον αγιο χριστοφορο που αναφερθηκε αρκετα σε τοσα προηγουμενα ποστ πιστευω το εξης.ο χριστιανισμος σε πολλα πραγματα αναγκαστηκε να χρεισημοποιησει στοιχεια απο τις αρχαιες θρησκειες με διαφορους τρπους για να μπορεσει να γινει πιο ευκολα αποδεκτος και να μην τον αποριψουν οι μεχρι προτεινως "ειδολολατρες".
καταρχην ο αγιος χριστοφορος δεν εχει καμμια σχεση με τον χριστιανισμο σαν θρησκεια.το θεμελιο του χριστιανισμου ειναι η καινη διαθηκη και εκει δεν αναφερεται τιποτα περι τερατομορφων ανθρωπων.σε καμια περιπτωση ο χριστιανισμος δεν χρησιμοποιει στοιχεια με ειδολολατρικο περιεχομενο για να προσελκυσει τους εθνικους.
για τερατομορφους μιλαει μονο η παλαια διαθηκη η οποια ειναι η βαση του ιουδαισμου και φυσικα ο ιουδαισμος δεν εδειξε ποτε τασεις εξαπλωσης,το αντιθετο θα ελεγα.

κατα τα αλλα...συμφωνω :)

morning star
23-09-09, 16:49
αγαπητε no slave,χωρις να θελω να φανω ουτε απολυτη,μα και χωρις να εχω σκοπο να δημιουργησω μια αντιπαραθεση μαζι σου,εχω να πω τα εξης:συμφωνω δεν υπαρχουν αναφορες για τερατομορφα πλασματα στην καινη διαθηκη.εδω συμφωνουμε.τοτε ομως πως προκυπτει η υπαρξη του συγκεκριμενου "αγιου" και η αποδοχη του απο την εκκλησια με αυτον τον τιτλο;ποσες γιορτες και εθιμα του σημερα μα και του χτες εχουν κοινο παρονομαστη με αρχαιες παγανιστικες εορτες;λεω απλα οτι η εκκλησια δοκιμασε να κανει ενα παντρεμα αναμεσα στο "χτες και το σημερα" ωστε να γινει πιο ευκολη η "αποδοχη" του χριστιανισμου στο λαο.
δεν θελω να ειμαι απολυτη,μια γνωμη εκφραζω.
κατι αλλο δεν εχω να προσθεσω μεχρι στιγμης,αλλα ευχαριστως να συμμετασχω σε οποιαδηποτε περαιτερω κουβεντα.αρκει να μην βγουμε εκτος θεματος και...τ'ακουσουμε :D

no slave
24-09-09, 01:00
σιγα βρε morning star,σε τι αντιπαραθεση να ερθουμε? :) συζητηση κανουμε και αν διαφωνουμε...so what!!
λοιπον..
ο χριστιανισμος δεν εχει καμμια σχεση ουτε με γιορτες,ουτε με εθιμα ουτε με τελετουργιες(πλην της βαπτισης και της προσευχης-αν μπορει να θεωρηθει τελετουργια-).τα περισσοτερα ειναι εφευρεσεις των μεταγενεστερων εκκλησιων.ακομη και η αποδοχη ενος προσωπου ως αγιο.να ξερεις οτι ο χριστιανισμος απεχει μιλια απο αυτο που προβαλλουν οι εκκλησιες.

τωρα στο "on topic"...
δεν ειναι αποδεκτο απο την εκκλησια οτι ο αγιος χριστοφορος ηταν κυνοκεφαλος.δες εδω την εμπειρια ενος μελους:
http://www.metafysiko.gr/forum/showpost.php?p=59193&postcount=134

φιλικα

morning star
24-09-09, 11:54
Χμμμ...καλε μου no slave,φαινεται πως περισσοτερο λοιπον συμφωνουμε παρα διαφωνουμε...
Ισως και εγω δεν ημουν απολυτα σαφης και ξεκαθαρη στα λεγομενα μου...
Αυτο λοιπον που θελω ουσιαστικα να πω ειναι πως ο χριστιανισμος σαν εννοια,σαν δογμα πλεον δεν ειναι αυτο το οποιο επρεπε να ειναι.οπως ειπες οι μεταγενεστερες εκκλησιες προσεθεσαν στοιχεια τα οποια δεν ανηκουν στην αυθεντικη ιδεα.πολλα πραγματα που ισχυουν σημερα,δεν εχουν καμια σχεση και πολλες φορες παραποιουν θα ελεγα τα λεγομενα του Ιησου.οπως πολυ σωστα ειπες και εσυ,πολλα προκυπτουν απο την παλαια διαθηκη,που ομως δεν ειναι η βαση του χριστιανισμου,ο οποιος οπως το μαρτυρει και το ιδιο του το ονομα βασιζεται στην διδασκαλια του Χριστου.πολλες γιορτες κτλ εχουν τις ριζες τους σε παγανιστικες λατρειες και τωρα πια εχουν υιοθετηθει απο την συνχρονη εκκλησια.ακριβως:η συμερινη εικονα απεχει μιλια απο τον "πραγματικο" αν θες χριστιανισμο.ετσι κατα την γνωμη που προκυπτει και το θεμα του "αγιου" χριστοφορου.ειχα ηδη διαβασει την παραπομπη που,πολυ καλα εκανες και μου υπενθυμησες.
ουτε εγω δεχομαι το συγκεκριμενο προσωπο(οτι η οποιος και να ηταν αυτος)με τον τιτλο του αγιου(αν και γενικα δεν τα παω και πολυ καλα με αυτον τον τιτλο γενικοτερα!!!!)
το θεμα ειναι οτι κατι κρυβεται πισω απο την "αγιοποιηση" μιας τετοιας μορφης.οπως ειπα και στο πρωτο μου ποστ,καποιοι χρησιμοποιουν την "ιστοριουλα" που παρεθεσα.αλλοι την "ιστορια" που διαβασαμε ολοι σε αλλα ποστ.αλλοι κληρικοι,οπως διαβασαμε χαμογελουν και πανε να την περασουν στα "ψιλα" γραμματα!
το θεμα ειναι πως κατι υπαρχει,κατι κρυβεται,καποιος συμβολισμος υπαρχει γιατι τιποτα δεν γινεται ουτε τυχαια,ουτε ετσι απλα για να γινει...
ευχαριστω για τον ουσιωδη και επικοδομητικο διαλογο,ειναι ενα πραγματικα πολυ ενδιαφερον θεμα που αξιζει να συζητιεται ;)

Ermhs
05-10-09, 01:18
Το είχα κατεβάσει πριν μια εβδομάδα αλλά το άκουσα τώρα.. δεν τα καταλαβαίνω όλα όσα λέει.. απλά καθοδηγούμε από της ερωτήσεις της δημοσιογράφου που παίρνει τηλεφωνική συνέντευξη από τον πολιτικό της Νορβηγίας που μίλησε για πλανήτη χ και καταστροφές..κτλ κτλ.

Αν προχωρήσετε την συνομιλία στο 21:00 λεπτό, του κάνει μια ερώτηση (γιατί προφανώς ανέφερε διάφορα πλάσματα και σκευωρία) και αυτός μιλά για δαίμονες και αγγέλους!.. ότι μερικοί δαίμονες είναι κλισμένοι υπόγεια και το 2012 θα αναλάβουν διάφορα, θα ανοίξουν πύλες κτλ κτλ.. έλεος? ..δεν ξέρω τη άλλο.. μου θύμισε το πρώτο πρώτο μήνυμα σε αυτό το τοπικ.

Τώρα.. η τρελός πολιτικός είναι η ονειροπαρμένος , η δεν ξέρω τι.

http://projectcamelot.org/norway.html

το λινκ για να κατεβάσετε την συνομιλία

edit: Ξέχασα να γράψω ότι επίσης λέει χαρακτηριστικά.. (Ξέρετε ότι υπάρχουν δαιμονικές και αγγελικές δυνάμεις. Νοιώθετε ότι το κακό έχει εξαπλωθεί παντού και δεν υπάρχει πλέον ισορροπία όπως ήταν το αρχικό σχέδιο, το 2012 θα βγουν οι δαίμονες που είναι σφραγισμένοι..μπλα μπλα μπλα…)