PDA

Επιστροφή στο Forum : ΕΓΩ... ΕΣΥ...

Ευρυνοος
14-12-08, 20:30
θα ήθελα την άποψη όλων των μελών..

τι λέτε για τους εμποράκους της "γνώσης?

λέω για όλους αυτούς τους κυρίους που γράφουν σε "περιοδικά του χώρου", τον οποίο "χώρο" δεν σέβονται καθόλου..

χειραγωγούν τα πλήθη και καρπώνονται ΧΡΗΜΑ και την προσωπική τους ανάδειξη μέσω αυτού..

αρχηγοί των πάντων, ματαιόδοξοι, διαταραγμένοι κάποιοι, και προπαντώς, λάτρεις του ΧΡΗΜΑΤΟΣ..

θυμίζουν τους φοιτητές, που όταν είναι στα πανεπιστήμια, βγαίνουν και φωνάζουν για τα δικαιώματα του "λαού", και όταν τελειώνουν και διορίζονται, κάθονται στην καρέκλα και δεν κουνάνε ρούπι..
ασφαλώς ξεχνούν τα δικαιώματα του λαού και φωνάζουν για ισότητα, όταν αυτό αφορά τους ανωτέρους τους βέβαια..

δικαιοσύνη και ελευθερία του λόγου πρεσβεύουν, και ω τι ματαιότης, το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει..

επι της ουσίας λοιπόν..

ζητώ να ψηφίσετε φίλοι μου για το αν συμφωνείτε με τις σκέψεις μου αυτές ή διαφωνείτε..

και αν είστε υπέρ της διάδοσης της γνώσης ΔΩΡΕΑΝ.. ή ΕΠΙ ΠΛΗΡΩΜΗ..

δεδομένου οτι έχουν υπάρξει "ερευνητές" που έχουν ομολογήσει οτι το κάνουν για βιοποριστικούς λόγους, με ότι αυτό συνεπάγεται..

και για να γίνω σαφής..

γράφουν σελίδες επι σελίδων για να γράφουν τα ίδια και τα ίδια με διαφορετικούς τίτλους..

ΚΑΜΜΙΑ ανακάλυψη, ΚΑΜΜΙΑ νέα ιδέα ή αναζήτηση..

μόνιμο αναμάσημα των ήδη χιλιοειπωμένων.. χρόνια τώρα..

χαλάνε τόσο χαρτί όσο και πολύτιμο χρόνο απο το αναγνωστικό κοινό..
ΕΣΥ.. ΕΓΩ.. γνωρίζουμε, τρέχουμε σε βουνά και σε λαγκάδια, βρίσκουμε, ψάχνουμε, παραθέτουμε, ξοδεύουμε και μοιράζουμε ΔΩΡΕΑΝ..

ρέκβιεμ σε όλους τους ΓΝΗΣΙΟΥΣ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ που ξόδεψαν και δεν έλαβαν..

ΑΞΙΟΙ..

no slave
14-12-08, 22:18
καλησπερα φιλε μου

αφου αναφερεσαι σε αυτους ...
λέω για όλους αυτούς τους κυρίους που γράφουν σε "περιοδικά του χώρου", τον οποίο "χώρο" δεν σέβονται καθόλου..
οι οποιοι οπως λες...
γράφουν σελίδες επι σελίδων για να γράφουν τα ίδια και τα ίδια με διαφορετικούς τίτλους..
τοτε θα σου πω,οτι δεν συμφωνω καθολου με την πληρωμη της γνωσης.

γενικοτερα ομως,δεν θα μπορουσε να γινει διαφορετικα,αφου ολα εχουν το κοστος τους,απο τις πρωτες υλες μεχρι την πνευματικη εργασια.αν καποιος εχει κατι να πει,το οποιο το εμαθε αφιερωνοντας μερος της ζωης του αλλα και χρημα για να το μαθει,τοτε ναι,συμφωνω με την πληρωμη του.

οποτε δεν ψηφιζω ακομη,περιμενοντας να διευκρινησεις αν τους παιρνει ολους η μπαλα.

παντως...ΑΞΙΟΙ οσοι γνησιοι ερευνητες ξοδεψαν και δεν ελαβαν
τους ευχαριστω και τους βγαζω το καπελο
οπως και σε σενα αλλωστε :)

Ευρυνοος
14-12-08, 22:51
καλησπερα φιλε μου

αφου αναφερεσαι σε αυτους ...

οι οποιοι οπως λες...

τοτε θα σου πω,οτι δεν συμφωνω καθολου με την πληρωμη της γνωσης.

γενικοτερα ομως,δεν θα μπορουσε να γινει διαφορετικα,αφου ολα εχουν το κοστος τους,απο τις πρωτες υλες μεχρι την πνευματικη εργασια.αν καποιος εχει κατι να πει,το οποιο το εμαθε αφιερωνοντας μερος της ζωης του αλλα και χρημα για να το μαθει,τοτε ναι,συμφωνω με την πληρωμη του.

οποτε δεν ψηφιζω ακομη,περιμενοντας να διευκρινησεις αν τους παιρνει ολους η μπαλα.

οπως και σε σενα αλλωστε :)

θα σου πώ λοιπόν φίλε μου ότι,

στο "τσουβάλι" μπαίνουν οι "ερευνητές" που δεν έχουν πεί τίποτα ΔΙΚΟ τους..

αυτοί που μπήκαν στο κόλπο των εκδόσεων με μόνο μέλημα να πάρουν και να ΜΗΝ δώσουν τίποτα..

ήμουν σαφής οτι αναφέρομαι σ'αυτούς..

θεωρώ ήρωες εκείνους που έκαναν ανακαλύψεις γιατί πίστεψαν στο όνειρό τους, γιατί ξόδεψαν και ΔΕΝ έλαβαν..

ο νεωτερισμός και η πρωτοπορεία να αμοίβονται?
δεν ξέρω να απαντήσω..

ο έρωτας πρέπει να αμοίβεται?
αν απαντήσουμε σε αυτό τότε θα έχουμε απαντήσει και στό άλλο..

πιστεύω πως ΟΧΙ..

τότε θα βλέπαμε πόσοι θα ασχολούνταν με όλα τούτα που διαφημίζουν σαν πραμάτειες διάφοροι..
θέλω να κάνω και μία διευκρίνηση..

έχω προσωπικά γράψει στην ομάδα Παυσανίας και σε διάφορα post μου διάφορα απο έρευνες που έχω κάνει..
ΔΕΝ διαφήμισα κάτι, ΔΕΝ πουλάω κάτι, και να πώ, οτι, διαφημίζεις κάτι, όταν καλείται ο άλλος να ΠΛΗΡΩΣΕΙ..

το έχω δηλώσει άλλωστε απο νωρίς εδώ.
http://www.metafysiko.gr/forum/showpost.php?p=63239&postcount=4

έχω ξοδέψει άπειρα σε υλικά και εαυτό για χρόνια..

ο νοών νοείτω..

ένα βιβλίο ΟΥΣΙΑΣ πρέπει να πληρωθεί, για τον χρόνο που του αφιέρωσε ο συγγραφέας..
ένα δήθεν όμως βιβλίο, ΔΕΝ πρέπει να πληρωθεί, αν απλά αναμασάει πληροφορίες που έχουν χιλιοειπωθεί..

αυτό εννοώ φίλε μου..

αν σε βοηθώ, δεν γνωρίζω, πάντως με ενδιαφέρει η δημοσκόπηση ως δείγμα του αναγνωστικού κοινού, και των απλών μελών του φόρουμ..

ευχαριστώ.

no slave
15-12-08, 01:36
φιλε μου,εσυ ειπες...
έχω προσωπικά γράψει στην ομάδα Παυσανίας και σε διάφορα post μου διάφορα απο έρευνες που έχω κάνει..
ΔΕΝ διαφήμισα κάτι, ΔΕΝ πουλάω κάτι, και να πώ, οτι, διαφημίζεις κάτι, όταν καλείται ο άλλος να ΠΛΗΡΩΣΕΙ..

και γω νωριτερα ειπα..
οπως και σε σενα αλλωστε

τα υπολοιπα στην ψηφο μου

Knight_Of_Creation
15-12-08, 13:48
Φίλε Ευρύνοε καλησπέρα ...

Η Δημοσκόπηση που ξεκινάς με οδηγεί σε εσωτερικό αδιέξοδο δίχως να μπορώ να απαντήσω το "Ναι" η το "Όχι" . Και αυτό διότι ...

Δεν μπορεί να διευκρινιστεί ο όρος "Γνώση" . Πόσο μάλλον η εμπορευματοποιημένη Γνώση που εσύ επικαλείσαι . Γνώση θεωρείται και η θεωρία συνωμοσίας περι εξωγήινων, Γνώση πάλι θεωρείτε και η θεωρία συνωμοσίας των Ιλουμινάτι . Γνώση θεωρούνται δεκάδες - εκατοντάδες παρακλάδια της αναζήτησης . Προσωπικά δεν μπορώ να απαντήσω σε μια τόσο γενικευμένη οπτική . Εάν όριζες πως Γνώση θεωρώ την Φιλοσοφική σκέψη - διδαχές ατραπό ζωής τότε θα απαντούσα ευθέως "Όχι" αλλά πάλι θα είχα τους ενδοιασμούς μου. Ελπίζω να με καταλαβαίνεις... Ίσως θα βοηθούσε εάν έβαζες 2 ακόμα εναλλακτικές απαντήσεως . "Ναι" Σε ορισμένες περιπτώσεις π.χ ή Όχι Σε ορισμένες κατηγορίες της αναζήτησης .

Διαφωνώ με το να ταυτίζουμε την "αναζήτηση" με την φυσική ανάγκη του έρωτα που όπως τοποθετήθηκες είναι σαν να την κάνουμε επί χρήμασι ...Ναι η αναζήτηση είναι φυσική ανάγκη όπως ο έρωτας αλλά... ελάχιστοι καταφέρνουν να ανοίξουν νέους δρόμους και ορίζοντες, ελάχιστοι καταφέρνουν να κατανοήσουν την "αλήθεια" και πάλι υπό διαφορετικό πρίσμα ο καθένας, θέλει απίστευτο κόπο - μόχθο και προσωπική δουλειά για να κατορθώσει κανείς κάτι τέτοιο και πόσο μάλλον δε να το μοιραστεί με τον υπόλοιπο κόσμο... Σαφώς και είναι σκέτη ξεφτίλα αυτό που ζούμε με τα δεκάδες άχρηστα βιβλία που κυκλοφορούν για να γεμίζει η τσέπη ορισμένων... Σαφώς και ζούμε σε μια εποχή που όλα πέφτουν στον βωμό του κέρδους... Αλλά επειδή αυτή η εποχή έχει ως πρωταρχικό θεό της το χρήμα (είναι όπως και να το κάνουμε η βενζίνη της καθημερινότητας μας) πιστεύω πως θα έπρεπε αυτοί που πραγματικά ερευνούν και προσφέρουν να αμείβονται σε λογικά πλαίσια. Στην αρχαία εποχή λόγου χάρη αν το παρατηρήσεις (με εξαίρεση τον Σωκράτη και μερικούς ακόμη) οι αναζητητές της εποχής εκείνης είχανε λύσει το βιοποριστικό τους πρόβλημα και κινούνταν αμέριμνοι προς την σκοπιά της "αναζήτησης" . Σήμερα... Στην εποχή του άγχους και των τόσο κοπιαστικών εργασιών (δουλειές είναι που δεν σε αφήνουν να σκεφτείς και σε κάνουν σκλάβο) μου φαίνεται αδιανόητο κάποιος π.χ που έχει το μυαλό για αναζήτηση αλλά ταυτοχρόνως δουλεύει πυρετωδώς για να πληρώσει λογαριασμούς η χρέη και γυρνάει πτώμα από 10 ώρες το λιγότερο εργασίας να καθίσει και να προσφέρει το πνεύμα του στην σκοπιά της αναζήτησης....

Εύχομαι να κατανοείς το πως τοποθετούμε και να μην παρεξηγηθώ...

Είμαι απο τους ανθρώπους που θα ήθελα να δω αναγέννηση της φιλοσοφίας στα αρχαία πρότυπα με σύγχρονα μέσα και προοπτικές και να ξαναγεννηθούν Δάσκαλοι-Μαθητές στον ατέρμονο κύκλο της τελειοποίησης του "είναι" . Το θεωρώ αναγκαίο μάλιστα...ταυτοχρόνως όμως αναρωτιέμαι...Γινεται αυτό δίχως χρήματα ;

Ευρυνοος
15-12-08, 16:33
φίλε Ιππότη,

ασφαλώς ο καθένας απο το δικό του μετερίζι παλεύει όπως μπορεί..

έγραψα ξεκάθαρα οτι είμαι εναντίον αυτών που γράφουν χιλιοειπωμένα πράγματα,απο προηγούμενους..

όλοι αναφέρουν την λέξη-καραμέλα "χώρος" χαρακτηρίζοντας τον ευρύτερο χώρο της αναζήτησης..

δεν αναφέρθηκα σε σεμινάρια, σε σχολές, σε μεμονωμένους ερευνητές αφανείς ή επωνύμους..

αναφέρθηκα ξεκάθαρα σε "περιοδικά" και "βιβλία"..
ξέρεις επειδή ασχολούμαι πολλά χρόνια με τα θέματα και την πορεία του "χώρου", γνωρίζω οτι ας πούμε οι καλεσμένοι του κυρίου Χαρδαβέλα ΔΕΝ πληρώνονται..
άρα, δεν μπορώ να κατηγορήσω αυτούς, που κάνουν την τρέλα τους πες, το χόμπυ τους πές.. όπως θές πές το..

ο λόγος είναι οτι βλέπω νέα φυντανάκια να ξεπετιούνται απο δω κι απο κει, χρησιμοποιώντας όποια δύναμη μπορούν να αντλήσουν, πάνω στις γνώσεις-πλάτες άλλων,απο όπου κι αν προέρχονται..

είναι απογοητευτικό να βλέπεις κάποιους άσχετους με τα θέματα, να αρθρογραφούν μή έχοντας κάτι να επιδείξουν..
απλά συντηρούν το πνεύμα το Νεοελληνικό, του βολέματος, της θεσούλας, κτλ..

αν σε βοήθησα δεν ξέρω με τα γραφόμενά μου, αλλά αυτά αισθάνομαι, αυτά στηρίζω..

υγ: με την κοντόφθαλμή λογική του βολέματος που περιέγραψα πιό πάνω φίλε μου, δυστυχώς δεν βλέπω να ξαναγεννιούνται λαμπρά πνεύματα όπως της αρχαιότητος..
κι αν γίνει, δεν θα το μάθουμε ποτέ, διότι δεν θα τους αφήσουν οι "ύαινες" της δήθεν γνώσης..

καλή συνέχεια..

Indigocy
15-12-08, 22:20
Γεια σας. Ενδιαφερον ερωτημα φιλε Ευρυνοε, μιας και ειναι της "μοδας" τωρα τελευταια. Δεν συμφωνω καθολου με την επι πληρωμη διαδωση της γνωσης, οποια κι αν ειναι αυτη, οσο λαθος ή σωστη κι αν ειναι. Το μονο σιγουρο ειναι πως για να αποκτησεις γνωμη και να βρεις αυτο που πραγματικα ψαχνεις, την δικια σου αληθεια, ειναι πως πρεπει να φτυσεις αιμα. Τιποτα δεν ερχεται και μας βρισκει καθως αραζουμε στον καναπε με τη φραπεδια και τη γκομενα.

Νηρηιδα
16-12-08, 09:20
Γεια σας. Ενδιαφερον ερωτημα φιλε Ευρυνοε, μιας και ειναι της "μοδας" τωρα τελευταια. Δεν συμφωνω καθολου με την επι πληρωμη διαδωση της γνωσης, οποια κι αν ειναι αυτη, οσο λαθος ή σωστη κι αν ειναι. Το μονο σιγουρο ειναι πως για να αποκτησεις γνωμη και να βρεις αυτο που πραγματικα ψαχνεις, την δικια σου αληθεια, ειναι πως πρεπει να φτυσεις αιμα. Τιποτα δεν ερχεται και μας βρισκει καθως αραζουμε στον καναπε με τη φραπεδια και τη γκομενα.

Κι ακριβως με τα οσα υπογραμμισα απο το post του Indigocy θα συμφωνησω και θα συνεχισω.
Η γνωση δεν αγοραζεται, το να αγορασεις και να αποστη8ισεις 100 βιβλια δε 8α σε κανει πιο σοφο αν και...μπορει να βελτιωσει το λεξιλογιο σου.Που και παλι ειναι δωρο αδωρον καθοτι δεν θα ξερεις την εννοια των οσων λες.
Προσωπικα νομιζω πως οσοι εμπορευονται τη γνωση δεν την κατεχουν.Αν μοχθησω να μαθω κατι το κανω γιατι πραγματικα το θελω και δεν θα το κοστολογησω ουτε θα το εμπορευτω εκμεταλλευομενη την κοινη επιθυμια καποιου αλλου για την ιδια γνωση.Αντιθετως θα ειναι χαρα μου να τον βοηθησω, κατι που φιλε μου Ευρυνοε το ξερεις καλυτερα απο εμενα μιας και το κανεις στην πραξη.
Ενταξει καταλαβαινω πως δε γινεται να αρχισουν να μοιραζουν εντυπα, βιβλια dvd κλπ μεσα μαζικης πληροφορισης δωρεαν...εχουμε και οικονομικη κριση! Ασε που για να αφιερω8ω ολοκληρωτικα στην αναζητηση γνωσης καπως θα πρεπει να βρω πορους.
Απο την αλλη ειναι κι εμενα το ιδιο που με εκνευριζει, κοπιαζει ενας και καρπωνονται χιλιοι με το να τα αναμασουν και μαλιστα να κοκορευονται μετα "ξερεις ποιος ειμαι εγω" και θελεις να απαντησεις ξερω ενας ηλιθιος που νομιζει πως αμα εχει το ονομα του στο ιδιο κειμενο με καποιον σοφο αποκτα αυτοματως αξια.
"Tα αποφθέγματα προήλθαν από σοφούς για να τα επαναλαμβάνουν οι ανόητοι" Aθηναϊκό δημώδες και για να μην παρεξηγησω με το να το χρησιμοποιω δεν διαχωριζω τη θεση μου "ξερεις ποια ειμαι εγω"... το ακριβως αντι8ετο τουλαχιστον το κανω αφιλοκερδως...αν και δεν εχω και τιποτα να πουλησω :D

16-12-08, 09:59
Φίλοι μου καλημέρα σας.

Φίλε Ευρυνοος σχετικά με την βάζεις πιστευω δυο θέματα μαζι...
Η εμπορευματοποίηση της γνώσης αλλά και ταυτοχρονα και τι είναι γνώση..
(Εαν κανω λάθος διορθωσέ με)

Γιατί θα πρέπει κάποιον να τον κατακρίνω εάν αυτά που γνωρίζει μέσα απο
βιβλία (έρευνα είναι και αυτή μην το ξεχνάμε) αλλά και απο προσωπικές του
έρευνες και έχει ξοδέψει πολλά χρήμματα ?????

Όπως σε όλα τσ "επαγγέλματα" έτσι και σε αυτό υπάρχουν οι σωστοι και άλλοι
όχι....

Σίγουρα υπάρχουν οι "εμποράκοι της γνώσης" που αναμασάνε τα ίδια και τα
ίδια με διαφορετικές λέξεις....

Ας μην ξεχνάμε όμως πως παλαιά υπήρχαν οι ΜΕΝΤΟΡΕΣ σήμερα ?????

Θα διαφωνίσω με την φίλη Νηρηιδα και τον φίλο Indigocy σε αυτό που
αναφέρουν......
<<Το μονο σιγουρο ειναι πως για να αποκτησεις γνωμη και να βρεις αυτο που
πραγματικα ψαχνεις, την δικια σου αληθεια, ειναι πως πρεπει να φτυσεις αιμα.>>
Για την αλήθεια ψάχνουμε η ΜΟΝΟ για την δικιά μας αλήθεια ??????
Που είναι πολλές φορές κάτι το διαφορετικό...

Ευχαριστώ.

Ευρυνοος
16-12-08, 10:11
φίλε AVATARGR

αν παράδειγμα εκδόσεις ένα βιβλίο περί ιδεογραμμάτων ή γράψεις ένα άρθρο θα το αγοράσω, λόγω του οτι είδα και κόπο και χρόνο-χρήμα..

φαντάσου να το κάνεις και μετά να βγούν άλλοι δέκα να αναπτύσσουν τα γραφόμενά σου..

πώς σου φαίνεται?

εμένα για αναμάσημα..

αυτό εννοώ..

η αλήθεια του καθενός είναι η προσωπική του βεβαίως, όπως και η πραγματικότητα..

δεν βάζω θέμα του τί έιναι γνώση φίλε μου..

αυτό το απαντά καθένας στον εαυτό του πιστεύω, ή αν θέλετε ανοίξτε ένα θέμα αν δεν υπάρχει ήδη..
αναφέρομαι μόνο στην ΚΑΚΩΣ εμπορευματοποίηση, την ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ και ανούσια επανάληψη ΜΟΝΟ..

δήλωσα οτι αν υπάρχει κάποιος που αναπτύσσει μια ιδέα, μια σκέψη, μια έρευνα μοναδική και ιδιαίτερη τότε αξίζει να του δοθεί σημασία..
όχι τα ίδια και τα ίδια, οχι το να πατάει κάποιος σε ιδέες άλλων για να κονομήσει..

αυτά, ευχαριστώ.

Νηρηιδα
16-12-08, 10:33
Θα διαφωνίσω με την φίλη Νηρηιδα και τον φίλο Indigocy σε αυτό που
αναφέρουν......
<<Το μονο σιγουρο ειναι πως για να αποκτησεις γνωμη και να βρεις αυτο που
πραγματικα ψαχνεις, την δικια σου αληθεια, ειναι πως πρεπει να φτυσεις αιμα.>>
Για την αλήθεια ψάχνουμε η ΜΟΝΟ για την δικιά μας αλήθεια ??????
Που είναι πολλές φορές κάτι το διαφορετικό...

Φιλε AVATARGR καταλαβαινω πως το εννοεις, ναι, η αληθεια ειναι μια, ομως την αντιλαμβανομαστε με τον ιδιο τροπο; Ειδικα σε θεματα που εχουν σχεση με το μεταφυσικο ειναι πολυ υποκειμενικα ολα.Αρα με αυτην την εννοια οι αλη8ειες ειναι παντα προσωπικες.Και οσο το "να φτυσεις αιμα" που συμφωνησα με τον φίλο Indigocy ειναι για οσα ανεφερα παρακατω στο προηγουμενο post που εκανα.Δεν ειμαι αντι8ετη στην αποκτηση γνωσης μεσω βιβλιων αντιθετως διαβαζα,διαβαζω και θα διαβαζω αλλα δεν γινεται απλα και μονο απο τον καναπε μου να λεω οκ!διαβασα!εχω τη γνωση συμπυκνωμενη σε σελιδες! Για μενα ειναι απλως το εναυσμα που σου δινουν οσοι πραγματικα την εχουν για να ακολου8ησεις και να ανακαλυψεις.
Δε λεω πως πρεπει να πας με τα ποδια στο Θιβετ :D Πχ Για καποιον το να σηκω8ει και μονο απο το σπιτι του και να περπατησει μεχρι ενα σπηλαιο και να ερευνησει μια περιοχη να ειναι απο μονο του θυσια (ειδικα αν ειναι αγοραφοβικος) αρα κοπιαζει για να αποκτησει τη γνωση.Εγινα πιο κατανοητη ελπιζω!

16-12-08, 13:20
Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Φίλη Νηρηιδα με όλα αυτά που αναφέρεις θα πρέπει να καταλήξουμε σε ότι
έχει σχέση με την αναζήτηση στο ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟ ΠΕΔΙΟ πρέπει να υπάρχουν
τόσες αλήθειες όσοι και οι αναζητητές...
Οπότε νομίζω πως βγαίνει και το ερώτημα "πράγματι υπάρχουν τόσες
αλήθείες" ??????

Εάν υπαρχουν πράγματι τόσες αλήθειες τότε ο κάθε ένας απο εμάς αναζητά
(ότι και να αναζητα στο μεταφυσικό χώρο) στον δικό του "χώρο"..
Ο δικός μας χώρος είναι αληθινός ή ένα μόρφωμα που δημιουργήθηκε
για τις μεταφυσικές ανάγκες μας (αναζητήσεις) ??????

Βέβαια δεν παραγνωρίζω πως πολλά θέματα έχουν μια κοινη ρίζα και
εμείς βλέπουμε απλα τα κλαδιά και τα φύλα...

Ευχαριστώ.

Indigocy
17-12-08, 01:09
Γεια σας φιλοι μου. Αυτο που εννοουσα γραφοντας αυτα που εγραψα, δεν εννοουσα οτι δεν πρεπει να αγοραζουμε βιβλια. Κι εγω εχω διαβασει αρκετα βιβλια. Αλλα το θεμα ειναι πως διαφωνω με αυτους που κατα καποιο τροπο μας "επιβαλλουν" τη γνωση, και με τεχνικη πλασιε κανουν τον κοσμο να τρεχει να παρει τα βιβλια τους. Οχι, εγω δεν μπαινω σε αυτο το τριπακι. Αυτο που νομιζω ειναι καλυτερο (προσωπικη αποψη), ειναι πως, να ανακαλυψουμε τι πραγματικα ειναι αυτο που ψαχνουμε για να νιωσουμε αυτη τη "γαληνη" της γνωσης. Απολυτη γνωση και "αληθεια" μονο μεσω καποιων βιβλιων κατα τη γνωμη μου δεν μπορει να δωθει. Να βοηθησει στην αναζητηση ισως ναι οκ. Για παραδειγμα, εμενα με ενδιαφερει πρωτα να μαθω τον εαυτο μου, και τα παντα γυρω απο το πραγματικο μου εγω, και εν συνεχεια να μαθω τι θα γινει, πως θα γινει, πως θα ειναι αφου πεθανω. Απλο παραδειγμα ειπα μην το παιρνετε σαν δεδομενο. Δηλαδη δεν θα κατσω να αφιερωσω ωρες, μερες, μηνες χρονια για να "μαθω" τι θα απογινω οταν πεθανει το σωμα μου. Αλλα πρωτα να ανακαλυψω απο τι "υλικα" ειμαι φτιαγμενος και τι πραγματικα μπορω να πετυχω. Αυτο εννουσα φιλε Αβαταρ λεγοντας την δικη μου αληθεια :) . Ισως να το ειπα λαθος. Η μεταφυσικη ειναι ενα τεραστιο κεφαλαιο, με διαφορες "ειδικοτητες", και αν δεν αφιερωθεις σε ενα τομεα, που ειναι αρκετα δυσκολο να βρεις ακρη, πως να περιμενουμε να τα μαθουμε ολα σε μια κοινη "αληθεια"? Ισως για αλλους η κοινη "αληθεια" να ειναι το big bang, για αλλους οι "Ελ", για αλλους τα ΑΤΙΑ κ.ο.κ. Δεν ξερω αν γινομαι κατανοητος :p Απλα για τον καθενα ειναι διαφορετικη η αντιληψη για ολα και ολους. Μονο μεσα μας ξερουμε πραγματικα τι ειναι αυτο που ψαχνουμε για να "ανακουφιστουμε" κατα καποιο τροπο. Το σταματω εδω γιατι εχω αρχισει και μπερδευομαι χαχαχα. :D

Φιλικα.

Νηρηιδα
17-12-08, 05:47
Απλα για τον καθενα ειναι διαφορετικη η αντιληψη για ολα και ολους.

Παιρνω και παλι ως αφετηρια δυο φρασεις απο το post του Indigocy (στο τελος 8α φανει οτι σε γλυφω :p )
Γνωση...Αληθινη γνωση...Τα μαθηματικα ειναι μια κοινη αληθεια, η φυσικη, η χημεια.
Ομως ολα τα αλλα, απο την πραγματικη εκδοχη της ιστοριας μεχρι το αν υπαρχει ζωη μετα το θανατο, δεν νομιζω πως ειναι.Και ναι, πιστευω στην προσωπικη γνωση, ακομη κι αν ζησουμε ακριβως το ιδιο, μαζι, θα το αντιληφθουμε, κατανοησουμε και δεχτουμε το ιδιο;Σε γενικες γραμμες δε θα διαφωνησουμε για το μερος και την ωρα αλλα απο εκει και περα μπορει να μην εχει ουτε ενα κοινο η εμπειρια μας.
Αυτο δε σημαινει απαραιτητα πως καποιος εχει αδικο, μπορει να εχουμε και οι δυο ή κανενας.
Μονο μεσα μας ξερουμε πραγματικα τι ειναι αυτο που ψαχνουμε για να "ανακουφιστουμε" κατα καποιο τροπο.
Η προσωπικη αληθεια λοιπον(κατα τη γνωμη μου) εχει σχεση με τη δευτερη φραση του φιλου Indigocy.
Αυτη η απαντηση που ερχεται και "κλειδωνει" μεσα μας σαν το κομματι που λειπει απο ενα παζλ.Και μπορει αυτο το παζλ να ειναι τεραστιο με πολλα κομματια να λειπουν-και καποια να μην ειμαστε σιγουροι για το αν ταιριαζουν στη θεση που τα τοποθετησαμε-αλλα οποτε βλεπουμε μια γωνια του να ολοκληρωνεται και να αποκτα μια μορφη αυτο που μεχρι πριν λιγο ηταν αβεβαιο και θαμπο,τοτε ειναι μια αληθεια.Γιατι γι' αυτο δεν ψαχνουμε απαντησεις; Για οσα εμας μας απασχολουν, αρα και οι απαντησεις που βρισκουμε και δεχομαστε ως αλη8εια ειναι καθαρα η προσωπικη μας αποψη...

Οποτε φιλε AVATARGR στην ερωτηση σου:
Ο δικός μας χώρος είναι αληθινός ή ένα μόρφωμα που δημιουργήθηκε
για τις μεταφυσικές ανάγκες μας (αναζητήσεις) ??????
Θα σου απαντησω πως ο δικος μας χωρος ειναι τοσο αληθινος οσο η πιστη μας σε αυτον ανεξαρτητα απο την αιτια δημιουργιας του.
(κι αυτο ειναι καθαρα η προσωπικη μου αποψη! :D )

17-12-08, 09:38
Φίλοι μου καλημέρα σας.

Φίλε μου Indigocy η επιβολή της άποψης μέσα απο τα βιβλία πιστεύω πως
γίνεται μόνο έαν εμείς το θελήσουμε....
Πριν απο πολλά χρόνια όταν άρχιζα να διαβάζω επισταμένως για τα θέματα που
με ενδιέφεραν δυστυχώς πολλές φορές τολμώ να πώ πως κάποια απο αυτά
ούτε στην μέση δεν τα διάβαζα..
Ο λόγος???
Ανακρίβειες πολλές όταν προσπαθούσα να πάρω στοιχεία απο τις πηγές που
έλεγαν ότι τα πήραν....
Με αποτέλεσμα να γίνω πολύ προσεκτικός στα βιβλία που αγοράζω....
Βέβαια μερικές φορές εις γνώση μου πέρνω ακόμα και σήμερα κάποια βιβλία
που πιθανός να περιέχουν όχι σωστά στοιχεία και μέχρι στιγμης σε αυτά δεν έχω πέσει έξω....

Τώρα σχετικά με τα ΑΤΙΑ , big bang , ΕΛ .βριλλ κλπ αλλά και γενικότερα
θέματα εσωτερισμού Θρησκειών είναι αρκετά περίεργα και όχι τόσο ξεκάθαρα
τα πράγματα....
Σχετικά με το θέμα που αναφέρης φίλη Νηρηιδα περί δικιάς μας
πραγματικότητας δεν το αμφισβητώ....

Αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε κάτι....
Πως φτιάχνοντας την δικιά μας "πραγματικότητα" ή "αλήθεια" δεν θα πρέπει
να εγκλωβιστουμε μέσα σε αυτήν και να πεισθούμε πως είναι η μόνη
αληθινή..
Με αποτέλεσμα να μην ψάχνουμε και για κάτι άλλο που πιθανός να υπάρχει η
περίπτωση ανατροπής της "αλήθειας" μας...
Στο σημείο αυτό πιστεύω πως φτάνουμε στον ΔΟΓΜΑΤΙΣΜΟ που εκεί
σταματάει πλέον κάθε αναζήτηση κάθε τι διαφορετικού που είναι κόντρα
στις "αλήθειες" μας....

Ευχαριστώ.

Ophelia
17-12-08, 11:00
Χωρίς να έχω διαβάσει όλες τις απαντήσεις (μόνο το αρχικό μήνυμα του Ευρύνοου) απάντησα 'ΟΧΙ'.
Ο λόγος μου είναι ότι και εγώ κάποια στιγμή στο παρελθόν είχα την τύχη να δεχτώ και να διδαχθώ γνώση από ανθρώπους που δεν ζήτησαν ποτέ τίποτα για πληρωμή ή αντάλαγμα.
Τα όσα μου έμαθαν με βοήθησαν τρομερά και τα κουβαλάω ακόμα μαζί μου σαν μικρά διαμάντια γνώσης και σοφίας. Τίποτα πιστεύω δεν θα μπορέσει ποτέ να ξεπληρώσει αυτή τους την ενέργεια.
Βέβαια είναι πολλοί που λένε ότι η γνώση θα πρέπει να είναι επί πληρωμή για να μπορέσει αυτός που την δέχεται να την εκτιμήσει (ίσως και για να γίνεται κάποια διαλογή στο ποιος τελικά δέχεται αυτή την γνώση). Αυτό το έχω σκεφτεί και εγώ αρκετές φορές και κατέληξα ότι τελικά δεν χρειάζεται να πληρώσει κάποιος για να μπορέσει να εκτιμήσει κάτι. Στην πορεία του (που δεν είναι ποτέ εύκολη) ο καθένας θα δείξει το αν είναι έτοιμος ή αν θα μπορέσει να εκτιμήσει το τι του δίνεται. Άλλωστε από κάποιο επίπεδο και έπειτα το τι μαθαίνει κανείς ζητάει από 'μόνο του' ανταλλάγματα. Είτε είναι σε μορφή κάποιας μήυσης ή σε μορφή απόλυτης αφοσίωσης σε κάτι, για να κερδίδεις κάτι, πρέπει πάντα να θυσιάσεις κάτι άλλο...

Solon Aimonas Eautou
17-12-08, 17:59
Πιστεύω ότι η αρχική τοποθέτηση του Ευρύνοου είναι ξεκάθαρη, το ίδιο και τα πιστεύω μου ως προς αυτό το θέμα. Ο χώρος των έντυπων εκδόσεων είναι περίεργος και συχνά κατώτερος από τις εντυπώσεις που δημιουργούμε μόνοι μας όντας αναγνώστες. Προσωπική μου άποψη είναι ότι οφείλουμε να προσφέρουμε τη γνώση ελεύθερα. Αν ένας αναγνώστης γνωρίζει τα όσα πρεσβεύει ένας ερευνητής και επιθυμεί να τον στηρίξει (για να συνεχίσει να προσφέρει) λαμβάνοντας τις γνώσεις (που ούτως ή άλλως παίρνει αφιλοκερδώς) σε ένα καλύτερο (αισθητικά, φιλολογικά κ.ά.) "πακέτο", τότε σαφώς και οφείλει να το κάνει.
Είναι λεπτές όμως οι ισορροπίες και συχνά ξεπερνάμε τα όρια είτε είμαστε από τη μία (αναγνώστες) είτε από την άλλη (ερευνητές) πλευρά. Εφόσον ένας αναγνώστης επιθυμεί πραγματικά τη γνώση τότε ο ερευνητής οφείλει να την προσφέρει ελεύθερα. Πρέπει να είναι στην επιλογή του αναγνώστη αν θα πληρώσει γι' αυτήν ή αν θα τη λάβει δίχως κόστος.

Φιλικά,
Νίκος.

17-12-08, 20:39
Φιλοι μου καλησπερα σας.

Φιλε μου Solon Aimonas Eautou σε αυτο που αναφερεις....
<<Πρέπει να είναι στην επιλογή του αναγνώστη αν θα πληρώσει γι' αυτήν ή αν
θα τη λάβει δίχως κόστος.>>
Με βρισκει απολυτα συμφωνο.....

Αλλα δεν θα πρεπει η οποια πραγματικοτητα (μας) να μας κανει να χτισουμε
Νοητικα οικοδομηματα ωστε να κλειστουμε μεσα σε αυτα αρνουμενοι να δουμε
εξω απο τα τοιχοι που εμεις δημιουργησαμε...

Ευχαριστω.

Ευρυνοος
17-12-08, 22:24
θα συμφωνήσω κι εγώ με τους δύο προλαλήσαντες και να συμπληρώσω οτι το πνεύμα πρέπει να μένει ελεύθερο, χωρίς φράχτες, ανεξάρτητα απο τους όποιους δασκάλους..

πρέπει να πάμε πάντα την σκέψη ένα βήμα, έστω, μπροστά..
πρέπει να φτιάχνουμε δικές μας σκέψεις, λογικές, πραματικότητες, επιγνώσεις, οπτικές..

θέλω να φέρω ένα παράδειγμα..
χωρίς να θέλω να προσβάλω, έχω ένα φίλο, ο οποίος παρακολουθεί κάποια μαθήματα τα οποία αναλύουν αρχαίους συγγραφείς..
όμως τους αναλύουν με την οπτική του ενός..
του δασκάλου τους..

κάποια στιγμή του είπα, μην σταματήσεις αυτό που κάνεις, απλά, μην "καλουπώνεις" την σκέψη σου και ψάχνε σε κάθε πιθανό μονοπάτι.. κι αν δεν υπάρχει μονοπάτι φτιάξε δικό σου..

ελπίζω να το ακολούθησε..

Litsa
18-12-08, 15:37
1
Υπάρχει γνώση που μπορείς να την λάβεις δωρεάν όπως υπάρχει και ανοησία που μπορείς να την πληρώσεις πανάκριβα.

2
Ίσως η λέξη "γνώση" να μην είναι η κατάλληλη και καλύτερα να χρησιμοποιούσαμε τον όρο "πληροφορία".

3
Η λέξη "γνώση" είναι κάτι άλλο και δεν μπορεί να εντοπισθεί σε κανένα περιοδικό κανενός χώρου.

4
Θα έγραφα και άλλα αλλά nemam vremena που λένε

Ευρυνοος
18-12-08, 15:52
φίλη Litsa

η λέξη "γνώση" φέρει εισαγωγικά, γιατί αναφέρομαι ειρωνικά σε αυτό το θέμα..

αν διαβάσεις όλα τα post θα καταλάβεις τι ακριβώς εννοώ..

αναφέρομαι στη "γνώση" εντός εισαγωγικών βέβαια..

θα συμφωνήσω μαζί σου στα υπόλοιπα..
πληροφορίες δίνονται..

γνώση διαμορφώνεται.. και αποκτιέται..

ευχαριστώ..

NAVMAN
19-01-09, 14:21
Διάβασα μόνο τα πρώτα σας μηνύματα, αλλά θέλω να πω κάτι. Το να αναφέρεστε σε γνώση που περνά μέσα από περιοδικά του χώρου στον κόσμο, και με την προϋπόθεση ότι ο συγγραφέας γράφει αρκετά άρθρα σε διάφορα περιοδικά κάθε μήνα, ναι θα έλεγα ότι υπάρχει κέρδος. Διαφορετικά, το να γράφει κάποιος ένα άρθρο κάθε μήνα κάπου, και να παίρνει 100-150 ευρώ για αυτό, δεν θα το έλεγα κέρδος.

Όσον αφορά τώρα τα βιβλία, και εδώ μιλώ από προσωπική πείρα, ο συγγραφέας δεν μπορεί να θεωρήσουμε ότι έχει κέρδος όταν του αντιστοιχεί περίπου 1 ευρώ για κάθε βιβλίο που πουλάει, και αυτό του το φορολογούν κι από πάνω. Πιθανόν οι εκδότες να έχουν αρκετό κέρδος, και μάλλον έτσι είναι. Ο συγγραφέας όμως, εδώ στην Ελλάδα που ζούμε, δεν βγάζει τίποτα. Συνεπώς αυτά περί κέρδους είναι μύθος. Γράφεις γιατί έχεις επιθυμία να γράψεις και θέλεις τα βιβλία σου να μπουν σε κάθε σπίτι και να διαβαστούν από τον κόσμο και πιστεύω πως οι περισσότεροι συγγραφείς αυτό θα το έκαναν και χωρίς καθόλου κέρδος. Δεν ξεκινάς ποτέ να γράψεις σκεφτόμενος ότι θα βγάλεις λεφτά, και όταν τα βάλεις κάτω βλέπεις πως τα προσωπικά σου έξοδα για επαφές, έρευνα, αναλώσιμα, κλπ. δύσκολα τα βγάζεις και αν τα βγάλεις είσαι χαρούμενος, όχι να μιλάμε για κέρδος.

Τώρα αν στα 4 χρόνια που εγώ έκανα να βγάλω 2 βιβλία, και ήμουν αφοσιωμένος σε αυτό για πάνω από 10 ώρες κάθε μέρα, κάποιος άλλος έχει γράψει 20, τι να πω; Εκεί κάτι τρέχει και σίγουρα τα 20 βιβλία θα φέρουν κέρδος, ειδικά αν ο συγγραφέας έχει εξελιχθεί και σε εκδότη και παρουσιάζει τα βιβλία του μέσα από την τηλεόραση, αλλά σίγουρα επίσης δεν θα έχει να πει και τίποτε γιατί η ποσότητα δεν συμβαδίζει με την ποιότητα και σίγουρα υπάρχουν εκτεταμένες αντιγραφές και παραποιήσεις.

Γνώμη μου είναι πως αυτοί οι έμποροι της γνώσης που αναφέρετε, πρώτα καλύπτουν κάποια προσωπική ματαιοδοξία για προβολή και ανάδειξη και μετά κοιτούν το χρήμα. Τα θέλουν και τα δύο. Αλλά για να είναι ακόμη στο προσκήνιο και να κερδίζουν σημαίνει πως υπάρχουν ακόμη αρκετά κορόιδα που τους πιστεύουν και αγοράζουν τα βιβλία τους και δεν ξέρω ποιος φέρει την μεγαλύτερη ευθύνη γι αυτό. Αυτοί που παραμυθιάζουν τον κόσμο ή ο κόσμος που δεν μπορεί να δει πέρα από την μύτη του.

Όταν δουλεύω βράδυ, κάποια στιγμή το απόγευμα πρέπει να ξαπλώσω λίγες ώρες για να μπορώ να τα βγάλω πέρα. Για να κοιμηθώ πρέπει να έχω ανοιχτή την τηλεόραση να σιγομουρμουρίζει. Συχνά βάζω Λιακόπουλο, πολύ χαμηλά, και αυτό το μονότονο μπλα μπλα με κοιμίζει μια χαρά. Το πρόβλημα με αυτόν είναι ότι συχνά αρχίζει και φωνάζει παραπάνω από αυτό που μας έχει συνηθίσει, ταράζοντας έτσι την ηρεμία μου. Μια μέρα φώναζε πολύ και αποφάσισα να κάνω ζάπινγκ να βρω κάτι πιο ήσυχο. Και που πέφτω λέτε; Ανέστης Κεραμίδάς. Μίλαγε τόσο σιγά και νανουριστικά, που λέω κομμένη ο Λιακό, αυτός είναι ο καλλίτερος για τούφες. Φυσικά για Βελόπουλους, Μπουμπούκους, κλπ. ούτε λόγος, μια που σκούζουν μόνιμα. Και εκεί που είμαι έτοιμος να ξεραθώ, τι λέτε πως ακούω; «πήγα με μια ομάδα στον Όλυμπο, μια και εμείς είμαστε χρόνια μυημένοι στα μυστήρια, για να βρούμε και να περάσουμε την πύλη της αθανασίας (ή κάπως έτσι τέλος πάντων) και εμφανίζεται κάτι και μας λέει γυρίστε πίσω, σωστά ήρθατε αλλά δεν είστε εσείς οι εκλεκτοί»!!! Πωω πωωω, τι είπε το άτομο;;; υπάρχει τόσο ηλίθιος κόσμος τελικά; Μου έφυγε ο ύπνος και άρχισα να σκέφτομαι το θέμα. Ύστερα μου ήρθε στο μυαλό αυτό που μου είχε πει κάποτε μια φίλη μου που δουλεύει στις πληροφορίες καταλόγου. Υπάρχει πολύ μοναξιά στον κόσμο, παίρνουν 2-3 την νύχτα, όχι για πληροφορίες αλλά για να μιλήσουν σε κάποιον άνθρωπο. Υπάρχει πολύ μοναξιά στον κόσμο, και ο κάθε Λιακό τους κάνει συντροφιά. Εμένα με νανουρίζει, αυτούς τους βοηθά να περάσει η ώρα τους, τους κάνει παρέα. Αυτό είναι νομίζω το δυνατό χαρτί τους. Και ο άνθρωπος που είναι μόνος και ψυχολογικά πεσμένος είναι και ευάλωτος. Δεν είναι τυχαίο αυτό που έλεγε κάποτε ο ίδιος, ότι υπάρχουν πολλές παραγγελίες τις μεταμεσονύχτιες ώρες και το τηλεφωνικό του κέντρο δούλευε στο φουλ.

The_Priest
20-01-09, 02:05
Ευρύνοε,

Αφου θέλεις την άποψη όλων των μελών, θα καταθέσω και τη δική μου.

Δεν έχω διαβάσει κάποιο περιοδικό του χώρου, ούτε έχω γνωρίσει κάποιον συντάκτη προσωπικά οπότε δεν έχω γνώμη για τον χαρακτήρα τους.

Αφου πω ότι η διάδοση της όποιας "γνωσης" ναι θα πρέπει να είναι δωρεάν υπό προυποθέσεις, θα ήθελα να κάνω μια πρόταση αν μου επιτρέπεις.

Η πρότασή μου είναι το ερώτημά σου να συμπληρωθεί και με το αν ο ερεύνητης πρέπει να πληρώνεται η όχι ή αν το θες καλύτερα διατυπωμένο, αν θα πρέπει να πληρώνεται η έρευνα ή όχι.

Διότι άλλο να πληρώνεις για να αποκτήσεις το αποτέλεσμα της έρευνας που είναι η "γνώση" και άλλο να πληρώνεται η ίδια η έρευνα.

Αν λοιπόν αρχίσει η έρευνα (και κατά συνέπεια ο ερευνητής που την κάνει) να πληρώνεται τότε κατά τη γνώμη τα φαινόμενα που περιγράφεις θα εκλείψουν.

Το αν είναι δυνατόν να πληρώνεται η έρευνα σε θέματα "μη συμβατικά", το πως μπορεί να γίνει αυτό και γιατί θα εκλειψουν τα "ανώμαλα" φαινόμενα θα μπορούσαμε να το συζητήσουμε αλλά δεν ξέρω αν είναι επι του παρόντος. Ίσως είναι εκτός θέματος.

Βέβαια θα δημιουργηθούν άλλα, διαφορετικά προβλήματα αλλά καμμιά λύση δεν είναι τέλεια.

Αυτή είναι η άποψη μου επί του θέματος σου.

Ευχαριστώ για το βήμα.

Ευρυνοος
05-02-09, 22:35
The priest

μου κάνει πράγματι εντύπωση που δεν έχεις διαβάσει περιοδικά του χώρου όπως λέγονται..

άρα δεν μπορείς να κατανοήσεις το ύφος της ερώτησης που θέτω..

ο λόγος είναι οτι δεν λέω να μην πληρώνεται μία έρευνα η οποία θα δώσει πιθανά αποτέλεσμα..

μιλώ ξεκάθαρα για περιοδικά και βιβλία επι βιβλίων γράφοντας τα ίδια και τα ίδια..

ξεκαθάρισα άλλωστε οτι πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον χρηματοδότηση για έρευνες οι οποίες οδηγούν κάπου..

εδώ μιλάμε για εντελώς παράδοξα πράγματα.. χιλιοειπωμένα πράγματα και θέματα τα εμφανίζουμε σε νέα βιβλία και περιοδικά λές και δέν υπήρξαν κατα το παρελθόν..

τίποτα άλλο..

ευχαριστώ..

The_Priest
05-02-09, 23:45
Ευρύνοε,

δεν θα έπρεπε να σου κάνει εντύπωση. Ούτε ο πρώτος είμαι ούτε ο τελευταίος που δεν έχει διαβάσει. Και στατιστικά να το πάρεις πάλι δεν θα έπρεπε να σου κάνει εντύπωση. Ό,τι έχω διαβάσει είναι στο internet και σε κανένα βιντεάκι τα οποία δε νομίζω ότι διαφέρουν πολύ από αυτά που γράφονται. Άλλωστε ολόκληρα άρθρα έχουν μεταφερθεί και στο δίκτυο. Άσε δε που πολλά από αυτα είναι αντιγραφή από κείμενα του εξωτερικού. Απλά καμμιά φορά εκνευριζομουν με αυτά που διάβαζα ή έβλεπα και έχω σταματήσει πλέον. Αλλά ας πάμε στο κυρίως θέμα...

Στο πρώτο σου μήνυμα αναφέρεις μεταξύ άλλων χειραγώγηση, μη δικαιοσύνη, μη ελευθερία λόγου και επανάληψη περιεχομένου ως χαρακτηριστικά των αρθρογράφων των περιοδικών του χώρου και κατα συνέπεια και των ίδιων των περιοδικών.

Ως απάντηση, έγραψα ότι όλα αυτά θα σταματήσουν όταν αρχίσει να χρηματοδοτείται η έρευνα, ολοκληρωτικά, στην αρχή τουλάχιστον. Για να γίνω πιο σαφής, πρώτα η έρευνα και μετά -αν χρειαστεί- το περιοδικό που γράφει το αποτέλεσμα της έρευνας μέσα από την αγορά του και μόνο.

Αν σε ενδιαφέρει θα μπορούσα να σου πω και το γιατί.

Προς το παρόν ξεκαθάρισε και εσύ ο ίδιος ποιο είναι το θέμα που θες να συζητήσεις. Είναι οι εμποράκοι της γνώσης όπως λες στο πρώτο σου μήνυμα ή η επανάληψη των περιεχομένων το πρόβλημα;

Ποια θεωρείς ότι είναι η αιτία και ποιο το αποτέλεσμα;

Απλά λίγη συνέπεια τίποτα άλλο...

THE KEEPER OF SECRET
06-02-09, 10:57

τι λέτε για τους εμποράκους της "γνώσης"?

Το αν κάποιος εμπορευεται την γνώση που έχει ή νομίζει πως έχει, προσωπικά με αφήνει αδιάφορο μιά και αν θέλω αγοράζω και φυσικά επιλέγω τι θα είναι αυτό.
Το εκνευριστικό κατα την γνώμη μου είναι άλλο.
Οι συγκεκριμένοι κύριοι, αφού αυτοανακηρύσσονται πεφωτισμένοι μύστες, αρχίζουν ώς απόλυτοι γνώστες ΟΛΩΝ των φυσικών και μεταφυσικών θεμάτων και κάτοχοι της μίας και μοναδικής αλήθειας, να κατηχούν έμας τους αδαείς και αλλοίμονο σε όποιον τολμήσει να εκφέρει αντίθετη γνώμη...!

Ομως πέραν του εκνευριστικού, υπάρχει και το γελοίο του θέματος που εμφανίζεται όταν κάποιος τους ζητήσει να τον μυησουν στην γνώση που οι ίδιοι κατέχουν. Η απάντηση παντα η ιδια.
"ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ".
Κατόπιν βέβαια τρέχουν δεξιά και αριστερά να καταγγείλουν μυστικές οργανώσεις, μυστικές υπηρεσίες και συνομοσιολογικές ομάδες και παραομάδες που μας κρατούν στο ΣΚΟΤΑΔΙ.!!! ;) :D

Indigocy
11-02-09, 03:58
Αγαπητε παπα. Λες δεν διαβασες. Πως ανακαλυψες αυτο το φορουμ? Μηπως και για τον Χριστιανισμο εμαθες μεσα απο το διαδυκτιο? Για εμενα σαν Αθρησκος, το θεμα Χριστιανισμος ειναι το ιδιο με το θεμα Βουδισμος κ.ο.κ. Αν δεν διαβασες, τοτε πως αποφασισες για το τι πιστευεις? Εκτος κι αν πηγες κατ'ιδιαν στις χωρες με τις διαφορετικες κουλτουρες και τις απερριψες βλεπωντας τις. Δεν νομιζω να υπαρχουν ατομα που να μην εχουν διαβασει εστω καποιο περιοδικου του "χωρου" πριν να μπουνε σε αυτο 'δω το φορουμ. Ισως να υπαρχουν κι αλλοι σαν εσενα, αλλα να μπαινουν στον κοπο να γραφουν κιολας καποια αποψη, δεν νομιζω. Δηλαδη για να καταλαβω, εσενα σου'ρθε τωρα μια μερα, να μπεις στο ιντερνετ και να αρχισεις να "ψαχνεις"? Ισως υπαρχουν καποια χρησιμα στο ιντερνετ, αλλα τα πιο χρησιμα ειναι οι αποψεις ατομων μεσα στα φορουμ, οπως κι εδω καλη ωρα, αλλα απο ατομα που το εχουν ψαξει, εστω διαβαζωντας κατι. Φυσικα υπαρχουν αναμεσα μας και πραγματικοι γνωστες. Η γνωση αποκταται φιλε, δεν σερβιρεται ουτε μεσω διαδικυου, ουτε μεσω καποιου οραματος, ουτε ομως και "τυφλα".

Οσον αφορα τους διαφορους "τηλεπλασιε", δικαιωμα τους να λενε οτι θελουν. Δεν μπορουμε να φιμωσουμε κανεναν. Οταν ζουμε σε μια κοινωνια, που απο την μερα που γεννιομαστε μας φορτωνουν ταμπελες, τι περιμενεις? Καταρχην με φορτωσανε με την ταμπελα του ονοματος μου. Μετα με βαφτισανε χωρις να με ρωτησουν. Στο σχολειο καναμε θρησκευτικα, αλλα μονο για χριστιανισμο, και ουτε πως υπαρχουν αλλες θρησκειες. Σε καθε ταξη μεσα υπηρχε εικονα διχως να ρωτησουν τον καθενα τι πιστευει. Μας μαθανε οι γονεις μας τι κομμα να υποστιρηζουμε. Μας μαθανε τι ομαδα να ειμαστε (και ειναι το μονο που ειμαι υπερ). Ποια διαφορα απο ενα σκυλο που παει στο εκπαιδευτηριο? Καμια μηπως? Οταν δε, πεις οτι δεν θελω να ειμαι τιποτα απ'ολα αυτα, σε δερνουν τα ΜΑΤ, σε λενε αλητη και αναρχικο, σε λενε πρεζακι, και οτι αλλο φανταστεις. Ο καθενας μπορει να λεει οτι θελει, να πιστευει οτι γουσταρει και οχι οτι γουσταρουν οι γυρω του. Τηλεπλασιε, παπαδες, δημοσιογραφοι, πολιτικοι, μπατσοι = τρομοκρατες. Αυτο εχω να πω σαν προσωπικη παντα αποψη.

Τωρα για το αν πρεπει ή οχι να πληρωνεται ο ερευνητης. Αν καποιος κανει σαν "επαγγελμα" να γραφει βιβλια, πρεπει να πληρωνεται εστω για να μπορει να αγορασει υλικο να φτιαξει τα επομενα και να μπορει να ζησει. Ο ερευνητης που πρεπει να κανει ταξιδια για να ερευνησει, πρεπει να πληρωθει εαν η ερευνα του καρποφορησει, εκτος κι αν εχει χορηγους. Οταν δε καρποφορησει, και φερει αποτελεσματα, και γραψει και βιβλια, τοτε να πληρωθει για τους κοπους του, για τα λεφτα που εδωσε για να προσφερει σε εμας την γνωση αυτη. Οταν δε, την θελει για τον εαυτο του, ποιος ο λογος να πληρωθει? Και απο ποιον? Οταν λεμε "γνωση" εννοουμε την "¨αποψη" του συνοδευομενη απο καποιες "αποδειξεις", και καποια στοιχεια. Οταν ο αλλος βγαινει στο γυαλι και λεει "εχω πηγες, τα χαλκινα βιβλια, τα οποια δεν τα εχω, αλλα μου εδωσαν κοπια καποιοι που τα εχουν, και σας τα παραθετω", ε τι ειναι αυτο? Και γιατι να πληρωθει? Λεω για τον διασημοτερο τηλεπλασιε. Να πληρωθει απο καποιους που επιθυμουν καποια διεξοδο στην μιζερη ζωουλα τους ναι, ισως. Διχως να εχουν ερευνησει ποτε, μονο ακουγωντας εδω κι εκει, ξαφνικα εμφανιζεται στο γυαλι ο σωτηρας που θελει να δωσει γνωση. Επι πληρωμης γνωση, ως επι το πληστον χωρις καποια πηγη, φασκοντας και αντιφασκοντας. Για νεφελιμ που κλανουν κεραυνους, για ελοχιμ σωτηρες, για κατεψυγμενες γκομενες και τριπρωκτους ελεφαντες. Και η Εκκλησια ομως θελει λεφτα...σωστα? Για να αναψεις ενα κερακι, πρεπει να πληρωσεις. Για να βαπτισεις το παιδι, πρεπει να πληρωσεις. Για να παντρευτεις, πρεπει να πληρωσεις. Για να πας στον παραδεισο και καλα, πρεπει να μας πιστεψεις..και αυτο πληρωμη ειναι. Και πολλα αλλα παραδειγματα. Με λιγα λογια...τρομοκρατια...Ναι..για μενα αυτο ειναι τρομοκρατια και οχι ο Μπιν Λαντεν τον οποιο γνωριζω (?) μονο εξ οψεως μεσα απο ενα γυαλι, και που ριχνει αεροπλανα. Σκασιλα μου.

Τελος, αμα θες κατι, το αγοραζεις. Αμα θες να ακουσεις κατι, το ακους. Αμα θες να "δεις" κατι ομως..το "βλεπεις"? Αμα θες να διαβασεις..επιλεγεις βιβλιο και διαβαζεις. Ο καθενας εχει ελευθερη κριση. Αμα θελω βλεπω τηλεοραση, αμα δεν θελω, δεν το κανω. Αμα δεν θελω ομως ταμπελες, μην μου τις βαζετε με το ζορι.

Αν δεν βιωσεις, δεν γνωριζεις. Κι αμα γνωριζεις κανε τους αλλους να βιωσουν αυτο που θελουν αυτοι να γνωρισουν. Ολα τα υπολοιπα ειναι απλα αποψεις, γραμματακια, κειμενα, μπουρδες, γνωμες, οι γνωσεις καποιων αλλων και οχι η δικες μας. Αυτα.

Φιλικα.

Ευρυνοος
11-02-09, 09:30
Ευρύνοε,

δεν θα έπρεπε να σου κάνει εντύπωση. Ούτε ο πρώτος είμαι ούτε ο τελευταίος που δεν έχει διαβάσει. Και στατιστικά να το πάρεις πάλι δεν θα έπρεπε να σου κάνει εντύπωση. Ό,τι έχω διαβάσει είναι στο internet και σε κανένα βιντεάκι τα οποία δε νομίζω ότι διαφέρουν πολύ από αυτά που γράφονται. Άλλωστε ολόκληρα άρθρα έχουν μεταφερθεί και στο δίκτυο. Άσε δε που πολλά από αυτα είναι αντιγραφή από κείμενα του εξωτερικού. Απλά καμμιά φορά εκνευριζομουν με αυτά που διάβαζα ή έβλεπα και έχω σταματήσει πλέον. Αλλά ας πάμε στο κυρίως θέμα...

Στο πρώτο σου μήνυμα αναφέρεις μεταξύ άλλων χειραγώγηση, μη δικαιοσύνη, μη ελευθερία λόγου και επανάληψη περιεχομένου ως χαρακτηριστικά των αρθρογράφων των περιοδικών του χώρου και κατα συνέπεια και των ίδιων των περιοδικών.

Ως απάντηση, έγραψα ότι όλα αυτά θα σταματήσουν όταν αρχίσει να χρηματοδοτείται η έρευνα, ολοκληρωτικά, στην αρχή τουλάχιστον. Για να γίνω πιο σαφής, πρώτα η έρευνα και μετά -αν χρειαστεί- το περιοδικό που γράφει το αποτέλεσμα της έρευνας μέσα από την αγορά του και μόνο.

Αν σε ενδιαφέρει θα μπορούσα να σου πω και το γιατί.

Προς το παρόν ξεκαθάρισε και εσύ ο ίδιος ποιο είναι το θέμα που θες να συζητήσεις. Είναι οι εμποράκοι της γνώσης όπως λες στο πρώτο σου μήνυμα ή η επανάληψη των περιεχομένων το πρόβλημα;

Ποια θεωρείς ότι είναι η αιτία και ποιο το αποτέλεσμα;

Απλά λίγη συνέπεια τίποτα άλλο...

συνέπεια ως πρός τί?

η απάντηση έχει δοθεί μέσα απο τα προηγούμενα μηνύματά μου priest..

το όλο θέμα έχει να κάνει με το αναμάσημα χιλιοειπωμένων "ερευνών" και εκμετάλευσης αυτών.. άρα εμποράκοι της γνώσης..

μήπως δεν γράφω καλά Ελληνικά?

θεωρώ κουραστικό να γράφω τα ίδια και τα ίδια.. άλλοι όμως δεν το θεωρούν, και κονομάνε..

θα επιμείνω στην ερώτησή μου.. ήμουν ασυνεπής σε κάτι?

και επαναλαμβάνω οτι, αν δεν έχεις διαβάσει περιοδικά και βιβλία του χώρου όπως λέγεται, πώς γίνεται να έχεις άποψη για το θέμα που άνοιξα εδω?

δεν γίνεται κατά την ταπεινή μου γνώμη, γιατί απλά φαντάζεσαι τι έχει γραφτεί και τί έχει ειπωθεί..

συγνώμη αλλά θεωρώ χάσιμο χρόνου, το να συζητώ πράγματα που με απασχολούν με ανθρώπους που δεν γνωρίζουν για τι ακριβώς μιλώ..

φίλε priest, καμία μομφή για σένα, απλά διαχωρίζω οτι είναι ανώφελο να μιλούμε για θέματα που ένας εκ των συζητητών αγνοεί..

ας πούμε δεν θα μπορούσα να φέρω άποψη για μουσική και να συζητώ με κάποιον που είναι συνθέτης και μάλιστα να του λέγω οτι δεν είναι και συνεπής..

φιλικά..

The_Priest
11-02-09, 22:58
Να ρωτήσω κάτι,

το πρόβλημα σου είναι αν εγώ είμαι ότι είμαι ή αν αυτά που γράφω έχουν βάση και επιχειηρηματολογία που ούτε καν ζητήσες να την δείς;

Δεν είναι λίγο λάθος σαν προσέγγιση; δες τι έχω να πω και γιατί το λέω και μετά γράψε και δικαιολόγησε την άποψη σου σε αυτά που γράφω.

Άλλωστε ζητάς την άποψη όλων των μελών. Αν δεν θέλεις τι δική μου απλά πες το. No problem.

Η συνέπεια έχει να κάνει με αυτό που ρωτάς στην αρχή. Ρωτάς για γνώση και αν αυτή πρέπει να είναι δωρέαν ή όχι. Για το τι πρέπει να γίνει με τους εμποράκους της γνώσης και για την επανάληψη των θεμάτων στα περιοδικά.

Σου είπε κανείς ότι η "γνώση" υπάρχει μόνο εκέι που εσύ την εντοπίζεις; Σου είπε κανέις ότι εμποράκοι της "γνώσης" υπάρχουν μόνο εκέι που εσύ τους εντοπίζεις; Έχω ιδία άποψη. Μη βιάζεσαι κρίνεις εμένα, κρίνε αυτο που γράφω.

Ευρυνοος
12-02-09, 09:41
Να ρωτήσω κάτι,

το πρόβλημα σου είναι αν εγώ είμαι ότι είμαι ή αν αυτά που γράφω έχουν βάση και επιχειηρηματολογία που ούτε καν ζητήσες να την δείς;

Δεν είναι λίγο λάθος σαν προσέγγιση; δες τι έχω να πω και γιατί το λέω και μετά γράψε και δικαιολόγησε την άποψη σου σε αυτά που γράφω.

Άλλωστε ζητάς την άποψη όλων των μελών. Αν δεν θέλεις τι δική μου απλά πες το. No problem.

Η συνέπεια έχει να κάνει με αυτό που ρωτάς στην αρχή. Ρωτάς για γνώση και αν αυτή πρέπει να είναι δωρέαν ή όχι. Για το τι πρέπει να γίνει με τους εμποράκους της γνώσης και για την επανάληψη των θεμάτων στα περιοδικά.

Σου είπε κανείς ότι η "γνώση" υπάρχει μόνο εκέι που εσύ την εντοπίζεις; Σου είπε κανέις ότι εμποράκοι της "γνώσης" υπάρχουν μόνο εκέι που εσύ τους εντοπίζεις; Έχω ιδία άποψη. Μη βιάζεσαι κρίνεις εμένα, κρίνε αυτο που γράφω.

καλημέρα..

λες αν μου ειπε κανείς οτι η γνώση υπάρχει μόνο εκεί που την εντοπίζω..

πως ξερεις που εντοπιζω την γνωση??? :eek:

έχεις την εντύπωση οτι ΜΟΝΟ στα περιοδικά εντοπίζω το θέμα "γνώση"?
μάλλον πρέπει να σταματήσω τον διάλογο μια και βλέπω οτι δεν υπάρχει επικοινωνία..

δεν σε έκρινα..
είπα την άποψή μου και απάντησα ξεκάθαρα..

δυστυχώς με κουράζει να λέω συνεχώς τα ίδια..
αν είναι να κάνουμε ατέρμονες συζητήσεις πάνω σε εκτός θέματος προτάσεις δεν θα συνεχίσω.. ευχαριστώ..

απλά το θέμα που έχω ανοίξει αφορά ΜΟΝΟ τα παραπάνω που είπα..
αν είναι να ανοίξω συζήτηση για εμπόριο γενικό, θα πρέπει να πούμε για θρησκείες, για Διδασκάλους, για παππάδες για ιεροφάντες για "επιστήμονες", κι ένα σωρό άλλους που ασχολούνται με το άθλημα..

ΟΧΙ.. εδω μιλώ μόνο για τα παραπάνω..
αν θές άλλη συζήτηση άνοιξε κάποιο θέμα και βλέπουμε..

δεν είναι συζήτηση γενικού εμπορίου και ενδιαφέροντος..
αφορά περιοδικά, βιβλία και εμποράκους αναμασητές προηγούμενων αποψεων..

ευχαριστώ για τον χρόνο σου, και λυπούμαι για το οτι ίσως δεν έδωσα να καταλάβεις τι ακριβώς συζητώ..

ελπίζω με τούτο το μήνυμα να στο έδωσα..

χαίρε..

Viktor_Belenko
12-02-09, 10:04
Καλημέρα,

Για το θέμα των περιοδικών του χώρου, έχω σχηματίσει μια άποψη αλλά μάλλον θα την κρατήσω για τον εαυτό μου, καθώς είναι άκρως υποκειμενική. Απλώς θα επισημάνω ότι το μεγαλύτερο μέρος της αρθρογραφίας τους είναι δύσκολο να βρεθεί αλλού.

Αν θέλει κάποιος π.χ. να ενημερωθεί για ένα ανεξήγητο συμβάν (οτιδήποτε, από εμφάνιση ΑΤΙΑ μέχρι ανεξήγητα γεγονότα) δεν πρόκειται να το πετύχει μέσω ενός σοβαρού (ή σοβαροφανούς) περιοδικού ευρείας αποδοχής, που θα αντιμετωπίσει το περιστατικό περισσότερο πιθανότερα σαν μια αλλόκοτη, ανάλαφρη ιστοριούλα για να γεμίσει κάποια στήλη.

Δεν θα πάρω θέση όμως για το αν μπορεί να ενημερωθεί και από περιοδικά του χώρου, όπως τουλάχιστον θα ανάμενε.

Πιστεύω όμως ότι ο μόνος δρόμος προς την γνώση και την αντικειμενική πληροφόρηση είναι αυτός της χρήσης πολλαπλών πηγών και πολλαπλών φίλτρων.

Για το θέμα του αν η γνώση πρέπει να πληρώνεται, είναι ένα ερώτημα που κατά την γνώμη μου είναι αδύνατο να απαντηθεί με ένα απλό ΝΑΙ ή ΌΧΙ.

Φιλικά.

The_Priest
12-02-09, 10:44

τι λέτε για τους εμποράκους της "γνώσης?

χειραγωγούν τα πλήθη και καρπώνονται ΧΡΗΜΑ και την προσωπική τους ανάδειξη μέσω αυτού..

αρχηγοί των πάντων, ματαιόδοξοι, διαταραγμένοι κάποιοι, και προπαντώς, λάτρεις του ΧΡΗΜΑΤΟΣ..

θυμίζουν τους φοιτητές, που όταν είναι στα πανεπιστήμια, βγαίνουν και φωνάζουν για τα δικαιώματα του "λαού", και όταν τελειώνουν και διορίζονται, κάθονται στην καρέκλα και δεν κουνάνε ρούπι..
ασφαλώς ξεχνούν τα δικαιώματα του λαού και φωνάζουν για ισότητα, όταν αυτό αφορά τους ανωτέρους τους βέβαια..

δικαιοσύνη και ελευθερία του λόγου πρεσβεύουν, και ω τι ματαιότης, το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει..

επι της ουσίας λοιπόν..

ζητώ να ψηφίσετε φίλοι μου για το αν συμφωνείτε με τις σκέψεις μου αυτές ή διαφωνείτε..

και αν είστε υπέρ της διάδοσης της γνώσης ΔΩΡΕΑΝ.. ή ΕΠΙ ΠΛΗΡΩΜΗ..

δεδομένου οτι έχουν υπάρξει "ερευνητές" που έχουν ομολογήσει οτι το κάνουν για βιοποριστικούς λόγους, με ότι αυτό συνεπάγεται..

και για να γίνω σαφής..

ΚΑΜΜΙΑ ανακάλυψη, ΚΑΜΜΙΑ νέα ιδέα ή αναζήτηση..

μόνιμο αναμάσημα των ήδη χιλιοειπωμένων.. χρόνια τώρα..

χαλάνε τόσο χαρτί όσο και πολύτιμο χρόνο απο το αναγνωστικό κοινό..
ΕΣΥ.. ΕΓΩ.. γνωρίζουμε, τρέχουμε σε βουνά και σε λαγκάδια, βρίσκουμε, ψάχνουμε, παραθέτουμε, ξοδεύουμε και μοιράζουμε ΔΩΡΕΑΝ..

ρέκβιεμ σε όλους τους ΓΝΗΣΙΟΥΣ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ που ξόδεψαν και δεν έλαβαν..

ΑΞΙΟΙ..

Αύτα γράφεις στο πρώτο σου μήνυμα.

Αν σε κουράζει να γράφεις τα ίδια μάλλον είναι γιατί δεν καταλαβαίνεις τι γράφεις.

Θα μπορούσες να είσαι ευθύς και να μου ζητησεις να μη γράφω καθώς η άποψή σου σε αυτά που γράφω δε έχει λογικό υπόβαθρο. Ιδιαίτερα δε όταν διαβάσει κάποιος το πρώτο μήνυμά σου που παραθέτω παραπάνω.

Επεδή δε θελω να σε "κουράσω" άλλο και πάθεις υπερκόπωση σταματώ εδώ. Γράψε ότι θες θα σου κάνω τη χάρη να μη συνεχίσω να γράφω.