Το forum του μεταφυσικού  

Επιστροφή   Το forum του μεταφυσικού > Συζητήσεις > Εσωτερική Αναζήτηση – Φιλοσοφία – Επιστήμες

Εμφάνιση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας: συμφωνείτε για την επι πληρωμή διάδοση της "γνώσης"?
ναι 3 7,69%
οχι 37 94,87%
Ψηφοφορία πολλαπλών επιλογών Ψήφισαν: 39. Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 14-12-08, 20:30
Το avatar του χρήστη Ευρυνοος
Ευρυνοος Ο χρήστης Ευρυνοος δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Exclamation ΕΓΩ... ΕΣΥ...

θα ήθελα την άποψη όλων των μελών..

τι λέτε για τους εμποράκους της "γνώσης?

λέω για όλους αυτούς τους κυρίους που γράφουν σε "περιοδικά του χώρου", τον οποίο "χώρο" δεν σέβονται καθόλου..

χειραγωγούν τα πλήθη και καρπώνονται ΧΡΗΜΑ και την προσωπική τους ανάδειξη μέσω αυτού..

αρχηγοί των πάντων, ματαιόδοξοι, διαταραγμένοι κάποιοι, και προπαντώς, λάτρεις του ΧΡΗΜΑΤΟΣ..

θυμίζουν τους φοιτητές, που όταν είναι στα πανεπιστήμια, βγαίνουν και φωνάζουν για τα δικαιώματα του "λαού", και όταν τελειώνουν και διορίζονται, κάθονται στην καρέκλα και δεν κουνάνε ρούπι..
ασφαλώς ξεχνούν τα δικαιώματα του λαού και φωνάζουν για ισότητα, όταν αυτό αφορά τους ανωτέρους τους βέβαια..

δικαιοσύνη και ελευθερία του λόγου πρεσβεύουν, και ω τι ματαιότης, το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει..

επι της ουσίας λοιπόν..

ζητώ να ψηφίσετε φίλοι μου για το αν συμφωνείτε με τις σκέψεις μου αυτές ή διαφωνείτε..

και αν είστε υπέρ της διάδοσης της γνώσης ΔΩΡΕΑΝ.. ή ΕΠΙ ΠΛΗΡΩΜΗ..

δεδομένου οτι έχουν υπάρξει "ερευνητές" που έχουν ομολογήσει οτι το κάνουν για βιοποριστικούς λόγους, με ότι αυτό συνεπάγεται..

και για να γίνω σαφής..

γράφουν σελίδες επι σελίδων για να γράφουν τα ίδια και τα ίδια με διαφορετικούς τίτλους..

ΚΑΜΜΙΑ ανακάλυψη, ΚΑΜΜΙΑ νέα ιδέα ή αναζήτηση..

μόνιμο αναμάσημα των ήδη χιλιοειπωμένων.. χρόνια τώρα..

χαλάνε τόσο χαρτί όσο και πολύτιμο χρόνο απο το αναγνωστικό κοινό..
ΕΣΥ.. ΕΓΩ.. γνωρίζουμε, τρέχουμε σε βουνά και σε λαγκάδια, βρίσκουμε, ψάχνουμε, παραθέτουμε, ξοδεύουμε και μοιράζουμε ΔΩΡΕΑΝ..

ρέκβιεμ σε όλους τους ΓΝΗΣΙΟΥΣ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ που ξόδεψαν και δεν έλαβαν..

ΑΞΙΟΙ..

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Ευρυνοος : 14-12-08 στις 20:46
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-12-08, 22:18
Το avatar του χρήστη no slave
no slave Ο χρήστης no slave δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: βριλησσια
Προεπιλογή

καλησπερα φιλε μου

αφου αναφερεσαι σε αυτους ...
Παράθεση:
λέω για όλους αυτούς τους κυρίους που γράφουν σε "περιοδικά του χώρου", τον οποίο "χώρο" δεν σέβονται καθόλου..
οι οποιοι οπως λες...
Παράθεση:
γράφουν σελίδες επι σελίδων για να γράφουν τα ίδια και τα ίδια με διαφορετικούς τίτλους..
τοτε θα σου πω,οτι δεν συμφωνω καθολου με την πληρωμη της γνωσης.

γενικοτερα ομως,δεν θα μπορουσε να γινει διαφορετικα,αφου ολα εχουν το κοστος τους,απο τις πρωτες υλες μεχρι την πνευματικη εργασια.αν καποιος εχει κατι να πει,το οποιο το εμαθε αφιερωνοντας μερος της ζωης του αλλα και χρημα για να το μαθει,τοτε ναι,συμφωνω με την πληρωμη του.

οποτε δεν ψηφιζω ακομη,περιμενοντας να διευκρινησεις αν τους παιρνει ολους η μπαλα.

παντως...ΑΞΙΟΙ οσοι γνησιοι ερευνητες ξοδεψαν και δεν ελαβαν
τους ευχαριστω και τους βγαζω το καπελο
οπως και σε σενα αλλωστε
Παλιά 14-12-08, 22:51
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από no slave
καλησπερα φιλε μου

αφου αναφερεσαι σε αυτους ...

οι οποιοι οπως λες...

τοτε θα σου πω,οτι δεν συμφωνω καθολου με την πληρωμη της γνωσης.

γενικοτερα ομως,δεν θα μπορουσε να γινει διαφορετικα,αφου ολα εχουν το κοστος τους,απο τις πρωτες υλες μεχρι την πνευματικη εργασια.αν καποιος εχει κατι να πει,το οποιο το εμαθε αφιερωνοντας μερος της ζωης του αλλα και χρημα για να το μαθει,τοτε ναι,συμφωνω με την πληρωμη του.

οποτε δεν ψηφιζω ακομη,περιμενοντας να διευκρινησεις αν τους παιρνει ολους η μπαλα.

οπως και σε σενα αλλωστε

θα σου πώ λοιπόν φίλε μου ότι,

στο "τσουβάλι" μπαίνουν οι "ερευνητές" που δεν έχουν πεί τίποτα ΔΙΚΟ τους..

αυτοί που μπήκαν στο κόλπο των εκδόσεων με μόνο μέλημα να πάρουν και να ΜΗΝ δώσουν τίποτα..

ήμουν σαφής οτι αναφέρομαι σ'αυτούς..

θεωρώ ήρωες εκείνους που έκαναν ανακαλύψεις γιατί πίστεψαν στο όνειρό τους, γιατί ξόδεψαν και ΔΕΝ έλαβαν..

ο νεωτερισμός και η πρωτοπορεία να αμοίβονται?
δεν ξέρω να απαντήσω..

ο έρωτας πρέπει να αμοίβεται?
αν απαντήσουμε σε αυτό τότε θα έχουμε απαντήσει και στό άλλο..

πιστεύω πως ΟΧΙ..

τότε θα βλέπαμε πόσοι θα ασχολούνταν με όλα τούτα που διαφημίζουν σαν πραμάτειες διάφοροι..
θέλω να κάνω και μία διευκρίνηση..

έχω προσωπικά γράψει στην ομάδα Παυσανίας και σε διάφορα post μου διάφορα απο έρευνες που έχω κάνει..
ΔΕΝ διαφήμισα κάτι, ΔΕΝ πουλάω κάτι, και να πώ, οτι, διαφημίζεις κάτι, όταν καλείται ο άλλος να ΠΛΗΡΩΣΕΙ..

το έχω δηλώσει άλλωστε απο νωρίς εδώ.
http://www.metafysiko.gr/forum/showp...39&postcount=4

έχω ξοδέψει άπειρα σε υλικά και εαυτό για χρόνια..

ο νοών νοείτω..

ένα βιβλίο ΟΥΣΙΑΣ πρέπει να πληρωθεί, για τον χρόνο που του αφιέρωσε ο συγγραφέας..
ένα δήθεν όμως βιβλίο, ΔΕΝ πρέπει να πληρωθεί, αν απλά αναμασάει πληροφορίες που έχουν χιλιοειπωθεί..

αυτό εννοώ φίλε μου..

αν σε βοηθώ, δεν γνωρίζω, πάντως με ενδιαφέρει η δημοσκόπηση ως δείγμα του αναγνωστικού κοινού, και των απλών μελών του φόρουμ..

ευχαριστώ.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Ευρυνοος : 14-12-08 στις 23:11
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 15-12-08, 01:36
Το avatar του χρήστη no slave
no slave Ο χρήστης no slave δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: βριλησσια
Προεπιλογή

φιλε μου,εσυ ειπες...
Παράθεση:
έχω προσωπικά γράψει στην ομάδα Παυσανίας και σε διάφορα post μου διάφορα απο έρευνες που έχω κάνει..
ΔΕΝ διαφήμισα κάτι, ΔΕΝ πουλάω κάτι, και να πώ, οτι, διαφημίζεις κάτι, όταν καλείται ο άλλος να ΠΛΗΡΩΣΕΙ..
και γω νωριτερα ειπα..
Παράθεση:
οπως και σε σενα αλλωστε
τα υπολοιπα στην ψηφο μου
Παλιά 15-12-08, 13:48
Knight_Of_Creation Ο χρήστης Knight_Of_Creation δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Βόλος
Προεπιλογή

Φίλε Ευρύνοε καλησπέρα ...

Η Δημοσκόπηση που ξεκινάς με οδηγεί σε εσωτερικό αδιέξοδο δίχως να μπορώ να απαντήσω το "Ναι" η το "Όχι" . Και αυτό διότι ...

Δεν μπορεί να διευκρινιστεί ο όρος "Γνώση" . Πόσο μάλλον η εμπορευματοποιημένη Γνώση που εσύ επικαλείσαι . Γνώση θεωρείται και η θεωρία συνωμοσίας περι εξωγήινων, Γνώση πάλι θεωρείτε και η θεωρία συνωμοσίας των Ιλουμινάτι . Γνώση θεωρούνται δεκάδες - εκατοντάδες παρακλάδια της αναζήτησης . Προσωπικά δεν μπορώ να απαντήσω σε μια τόσο γενικευμένη οπτική . Εάν όριζες πως Γνώση θεωρώ την Φιλοσοφική σκέψη - διδαχές ατραπό ζωής τότε θα απαντούσα ευθέως "Όχι" αλλά πάλι θα είχα τους ενδοιασμούς μου. Ελπίζω να με καταλαβαίνεις... Ίσως θα βοηθούσε εάν έβαζες 2 ακόμα εναλλακτικές απαντήσεως . "Ναι" Σε ορισμένες περιπτώσεις π.χ ή Όχι Σε ορισμένες κατηγορίες της αναζήτησης .

Διαφωνώ με το να ταυτίζουμε την "αναζήτηση" με την φυσική ανάγκη του έρωτα που όπως τοποθετήθηκες είναι σαν να την κάνουμε επί χρήμασι ...Ναι η αναζήτηση είναι φυσική ανάγκη όπως ο έρωτας αλλά... ελάχιστοι καταφέρνουν να ανοίξουν νέους δρόμους και ορίζοντες, ελάχιστοι καταφέρνουν να κατανοήσουν την "αλήθεια" και πάλι υπό διαφορετικό πρίσμα ο καθένας, θέλει απίστευτο κόπο - μόχθο και προσωπική δουλειά για να κατορθώσει κανείς κάτι τέτοιο και πόσο μάλλον δε να το μοιραστεί με τον υπόλοιπο κόσμο... Σαφώς και είναι σκέτη ξεφτίλα αυτό που ζούμε με τα δεκάδες άχρηστα βιβλία που κυκλοφορούν για να γεμίζει η τσέπη ορισμένων... Σαφώς και ζούμε σε μια εποχή που όλα πέφτουν στον βωμό του κέρδους... Αλλά επειδή αυτή η εποχή έχει ως πρωταρχικό θεό της το χρήμα (είναι όπως και να το κάνουμε η βενζίνη της καθημερινότητας μας) πιστεύω πως θα έπρεπε αυτοί που πραγματικά ερευνούν και προσφέρουν να αμείβονται σε λογικά πλαίσια. Στην αρχαία εποχή λόγου χάρη αν το παρατηρήσεις (με εξαίρεση τον Σωκράτη και μερικούς ακόμη) οι αναζητητές της εποχής εκείνης είχανε λύσει το βιοποριστικό τους πρόβλημα και κινούνταν αμέριμνοι προς την σκοπιά της "αναζήτησης" . Σήμερα... Στην εποχή του άγχους και των τόσο κοπιαστικών εργασιών (δουλειές είναι που δεν σε αφήνουν να σκεφτείς και σε κάνουν σκλάβο) μου φαίνεται αδιανόητο κάποιος π.χ που έχει το μυαλό για αναζήτηση αλλά ταυτοχρόνως δουλεύει πυρετωδώς για να πληρώσει λογαριασμούς η χρέη και γυρνάει πτώμα από 10 ώρες το λιγότερο εργασίας να καθίσει και να προσφέρει το πνεύμα του στην σκοπιά της αναζήτησης....

Εύχομαι να κατανοείς το πως τοποθετούμε και να μην παρεξηγηθώ...

Είμαι απο τους ανθρώπους που θα ήθελα να δω αναγέννηση της φιλοσοφίας στα αρχαία πρότυπα με σύγχρονα μέσα και προοπτικές και να ξαναγεννηθούν Δάσκαλοι-Μαθητές στον ατέρμονο κύκλο της τελειοποίησης του "είναι" . Το θεωρώ αναγκαίο μάλιστα...ταυτοχρόνως όμως αναρωτιέμαι...Γινεται αυτό δίχως χρήματα ;
Παλιά 15-12-08, 16:33
Senior Member

Προεπιλογή

φίλε Ιππότη,

ασφαλώς ο καθένας απο το δικό του μετερίζι παλεύει όπως μπορεί..

έγραψα ξεκάθαρα οτι είμαι εναντίον αυτών που γράφουν χιλιοειπωμένα πράγματα,απο προηγούμενους..

όλοι αναφέρουν την λέξη-καραμέλα "χώρος" χαρακτηρίζοντας τον ευρύτερο χώρο της αναζήτησης..

δεν αναφέρθηκα σε σεμινάρια, σε σχολές, σε μεμονωμένους ερευνητές αφανείς ή επωνύμους..

αναφέρθηκα ξεκάθαρα σε "περιοδικά" και "βιβλία"..
ξέρεις επειδή ασχολούμαι πολλά χρόνια με τα θέματα και την πορεία του "χώρου", γνωρίζω οτι ας πούμε οι καλεσμένοι του κυρίου Χαρδαβέλα ΔΕΝ πληρώνονται..
άρα, δεν μπορώ να κατηγορήσω αυτούς, που κάνουν την τρέλα τους πες, το χόμπυ τους πές.. όπως θές πές το..

ο λόγος είναι οτι βλέπω νέα φυντανάκια να ξεπετιούνται απο δω κι απο κει, χρησιμοποιώντας όποια δύναμη μπορούν να αντλήσουν, πάνω στις γνώσεις-πλάτες άλλων,απο όπου κι αν προέρχονται..

είναι απογοητευτικό να βλέπεις κάποιους άσχετους με τα θέματα, να αρθρογραφούν μή έχοντας κάτι να επιδείξουν..
απλά συντηρούν το πνεύμα το Νεοελληνικό, του βολέματος, της θεσούλας, κτλ..

αν σε βοήθησα δεν ξέρω με τα γραφόμενά μου, αλλά αυτά αισθάνομαι, αυτά στηρίζω..

υγ: με την κοντόφθαλμή λογική του βολέματος που περιέγραψα πιό πάνω φίλε μου, δυστυχώς δεν βλέπω να ξαναγεννιούνται λαμπρά πνεύματα όπως της αρχαιότητος..
κι αν γίνει, δεν θα το μάθουμε ποτέ, διότι δεν θα τους αφήσουν οι "ύαινες" της δήθεν γνώσης..

καλή συνέχεια..
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 15-12-08, 22:20
Το avatar του χρήστη Indigocy
Indigocy Ο χρήστης Indigocy δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Λεμεσος / Αθηνα.
Προεπιλογή

Γεια σας. Ενδιαφερον ερωτημα φιλε Ευρυνοε, μιας και ειναι της "μοδας" τωρα τελευταια. Δεν συμφωνω καθολου με την επι πληρωμη διαδωση της γνωσης, οποια κι αν ειναι αυτη, οσο λαθος ή σωστη κι αν ειναι. Το μονο σιγουρο ειναι πως για να αποκτησεις γνωμη και να βρεις αυτο που πραγματικα ψαχνεις, την δικια σου αληθεια, ειναι πως πρεπει να φτυσεις αιμα. Τιποτα δεν ερχεται και μας βρισκει καθως αραζουμε στον καναπε με τη φραπεδια και τη γκομενα.

Παυλος Σιδηροπουλος
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 16-12-08, 09:20
Το avatar του χρήστη Νηρηιδα
Νηρηιδα Ο χρήστης Νηρηιδα δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Indigocy
Γεια σας. Ενδιαφερον ερωτημα φιλε Ευρυνοε, μιας και ειναι της "μοδας" τωρα τελευταια. Δεν συμφωνω καθολου με την επι πληρωμη διαδωση της γνωσης, οποια κι αν ειναι αυτη, οσο λαθος ή σωστη κι αν ειναι. Το μονο σιγουρο ειναι πως για να αποκτησεις γνωμη και να βρεις αυτο που πραγματικα ψαχνεις, την δικια σου αληθεια, ειναι πως πρεπει να φτυσεις αιμα. Τιποτα δεν ερχεται και μας βρισκει καθως αραζουμε στον καναπε με τη φραπεδια και τη γκομενα.

Κι ακριβως με τα οσα υπογραμμισα απο το post του Indigocy θα συμφωνησω και θα συνεχισω.
Η γνωση δεν αγοραζεται, το να αγορασεις και να αποστη8ισεις 100 βιβλια δε 8α σε κανει πιο σοφο αν και...μπορει να βελτιωσει το λεξιλογιο σου.Που και παλι ειναι δωρο αδωρον καθοτι δεν θα ξερεις την εννοια των οσων λες.
Προσωπικα νομιζω πως οσοι εμπορευονται τη γνωση δεν την κατεχουν.Αν μοχθησω να μαθω κατι το κανω γιατι πραγματικα το θελω και δεν θα το κοστολογησω ουτε θα το εμπορευτω εκμεταλλευομενη την κοινη επιθυμια καποιου αλλου για την ιδια γνωση.Αντιθετως θα ειναι χαρα μου να τον βοηθησω, κατι που φιλε μου Ευρυνοε το ξερεις καλυτερα απο εμενα μιας και το κανεις στην πραξη.
Ενταξει καταλαβαινω πως δε γινεται να αρχισουν να μοιραζουν εντυπα, βιβλια dvd κλπ μεσα μαζικης πληροφορισης δωρεαν...εχουμε και οικονομικη κριση! Ασε που για να αφιερω8ω ολοκληρωτικα στην αναζητηση γνωσης καπως θα πρεπει να βρω πορους.
Απο την αλλη ειναι κι εμενα το ιδιο που με εκνευριζει, κοπιαζει ενας και καρπωνονται χιλιοι με το να τα αναμασουν και μαλιστα να κοκορευονται μετα "ξερεις ποιος ειμαι εγω" και θελεις να απαντησεις ξερω ενας ηλιθιος που νομιζει πως αμα εχει το ονομα του στο ιδιο κειμενο με καποιον σοφο αποκτα αυτοματως αξια.
"Tα αποφθέγματα προήλθαν από σοφούς για να τα επαναλαμβάνουν οι ανόητοι" Aθηναϊκό δημώδες και για να μην παρεξηγησω με το να το χρησιμοποιω δεν διαχωριζω τη θεση μου "ξερεις ποια ειμαι εγω"... το ακριβως αντι8ετο τουλαχιστον το κανω αφιλοκερδως...αν και δεν εχω και τιποτα να πουλησω
Παλιά 16-12-08, 09:59
Guest

Προεπιλογή

Φίλοι μου καλημέρα σας.

Φίλε Ευρυνοος σχετικά με την βάζεις πιστευω δυο θέματα μαζι...
Η εμπορευματοποίηση της γνώσης αλλά και ταυτοχρονα και τι είναι γνώση..
(Εαν κανω λάθος διορθωσέ με)

Γιατί θα πρέπει κάποιον να τον κατακρίνω εάν αυτά που γνωρίζει μέσα απο
βιβλία (έρευνα είναι και αυτή μην το ξεχνάμε) αλλά και απο προσωπικές του
έρευνες και έχει ξοδέψει πολλά χρήμματα ?????

Όπως σε όλα τσ "επαγγέλματα" έτσι και σε αυτό υπάρχουν οι σωστοι και άλλοι
όχι....

Σίγουρα υπάρχουν οι "εμποράκοι της γνώσης" που αναμασάνε τα ίδια και τα
ίδια με διαφορετικές λέξεις....

Ας μην ξεχνάμε όμως πως παλαιά υπήρχαν οι ΜΕΝΤΟΡΕΣ σήμερα ?????

Θα διαφωνίσω με την φίλη Νηρηιδα και τον φίλο Indigocy σε αυτό που
αναφέρουν......
<<Το μονο σιγουρο ειναι πως για να αποκτησεις γνωμη και να βρεις αυτο που
πραγματικα ψαχνεις, την δικια σου αληθεια, ειναι πως πρεπει να φτυσεις αιμα.>>
Για την αλήθεια ψάχνουμε η ΜΟΝΟ για την δικιά μας αλήθεια ??????
Που είναι πολλές φορές κάτι το διαφορετικό...

Ευχαριστώ.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 16-12-08, 10:11
Senior Member

Προεπιλογή

φίλε AVATARGR

αν παράδειγμα εκδόσεις ένα βιβλίο περί ιδεογραμμάτων ή γράψεις ένα άρθρο θα το αγοράσω, λόγω του οτι είδα και κόπο και χρόνο-χρήμα..

φαντάσου να το κάνεις και μετά να βγούν άλλοι δέκα να αναπτύσσουν τα γραφόμενά σου..

πώς σου φαίνεται?

εμένα για αναμάσημα..

αυτό εννοώ..

η αλήθεια του καθενός είναι η προσωπική του βεβαίως, όπως και η πραγματικότητα..

δεν βάζω θέμα του τί έιναι γνώση φίλε μου..

αυτό το απαντά καθένας στον εαυτό του πιστεύω, ή αν θέλετε ανοίξτε ένα θέμα αν δεν υπάρχει ήδη..
αναφέρομαι μόνο στην ΚΑΚΩΣ εμπορευματοποίηση, την ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ και ανούσια επανάληψη ΜΟΝΟ..

δήλωσα οτι αν υπάρχει κάποιος που αναπτύσσει μια ιδέα, μια σκέψη, μια έρευνα μοναδική και ιδιαίτερη τότε αξίζει να του δοθεί σημασία..
όχι τα ίδια και τα ίδια, οχι το να πατάει κάποιος σε ιδέες άλλων για να κονομήσει..

αυτά, ευχαριστώ.
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν μπορείτε να προσθέσετε νέα threads
Δε μπορείτε να απαντήσετε
Δεν μπορείτε να προσθέσετε συνημμένα
Δεν μπορείτε
BB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 07:27.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.