Επιστροφή στο Forum : Πήτερ Πάν :Υπαρκτό πλάσμα, ψευδαίσθηση ή κατι αλλο?
rafael2020
03-01-09, 05:24
Καλησπερα :) . το θέμα που θα ήθελα να ανοίξω με βασανίζει εδω και 3 χρόνια. εχω ψάξει για εξηγήσεις, αλλά δεν βρήκα κάτι το ικανοποιητικό. το θέμα βασίζεται σε μία προσωπική μου εμπειρία, η οποία είναι η εξής.
Πρίν απο 3 χρόνια, το καλοκαίρι εκείνης της χρονιάς, μου άρεσε πολύ να διαβάζω μυθιστορήματα κάθε είδους. αποφάσισα όμως να δώ ένα μυθιστόρημα σε ταινία για έναν γνωστό παιδικό ήρωα, τον Πήτερ Πάν. είχα γυρίσει σπίτι απογοητευμένος επειδή ένα τσεκ απ που θα έκανα για το αναπνευστικο μου σύστημα ακυρώθηκε(ειχα αρρωστησει βαρια το προηγουμενο καλοκαιρι). πήρα να δώ την ταινια (όχι το καρτούν) με τον συγκεκριμένο ήρωα. εκείνη την μέρα, σε μία διαρκεια ταξιδιού 2 ωρών σκεφτόμουν μόνο αυτο. βλέπετε ήμουν και 14 χρονών παιδι τότε. φανταζόμουν οτι θα περνούσα υπέροχα στην χώρα του ποτε και ηθελα να τον δω. το ζητουσα και το φανταζομουν με ολη μου την καρδια. όταν έφτασα σπίτι ένιωσα μία παράδοξη νύστα. πάράδοξη γιατι σχεδον ποτέ δεν έχω κοιμηθεί μεσημέρι προς απόγευμα. έπεσα να κοιμηθώ με την ελπίδα να τον δω απο κοντα. καθώς κοιμόμουν βαθειά χωρίς όνειρα, άκουσα ένα θόρυβο. σήκωσα λίγο το κεφάλι μου και είδα ένα αγόρι. δεν μπορούσα να δω καθαρά το πρόσωπό του γιατί το χτυπούσε ο ήλιος απο το πλεον ανοιχτο παραθυρο στην πλάτη(το παραθυρο ηταν κλειστο πριν κοιμηθω και το στορι τραβιγμενο ολο προς τα κατω). όταν με είδε με πλησίασε αργά απλώνοντάς μου το΄χέρι. εγώ σηκώθηκα λίγο ακομα και απλωσα το δικό μου. ξαφνικα όμως σαν να ακουσε κατι και πηγε κοντα στο παραθυρο και αφού με κοιταξε εφυγε. τοτε ειδα αχνα το προσωπο του. ηταν πραγματι ενα αγορι. τοτε εγυρα πισω το κεφαλι και εκλεισα τα ματια. την ιδια στιγμη ακουσα το κουδουνι. ξυπνησα. ηταν οι φίλοι μου που ειχαν ερθει να με δουν. γυρισα στο δωματιο που κοιμομουν. το στορι που ηταν μπροστα απο το παραθυρο ηταν λιγο πιο επανω απο την κανονικη του θεση, αν και κλειστο. ρωτησα τους γονεισ μου. κανεις δεν μπηκε απο την οικογενεια μου στο δωματιο ενω κοιμομουν. επισις το παραθυρο δεν ηταν καλα κλειδωμενο. τοτε πιστεψα οτι πραγματι ειχε ερθει. και ενιωσα μεγαλη χαρα.
επειτα όμως όσο το θυμομουν μου εκανε εντυπωση το εξης. το στορι ηταν πιο ανεβασμενο, το παραθυρο δεν ηταν κλειδωμενο καλα, οπως ηταν κλειδωμενο πριν κοιμηθω. καθως ζουσα αυτην την εμπειρια, το δωματιο μου φαινοταν πιο γεματο με πραγματα απο οτι ηταν συνηθως. το κυριοτερο ομως ηταν οτι το αγορι αυτο εφυγε απο το παραθυρο οταν ακουσε κατι. και μετα απο δευτερολεπτα ηρθαν με φωνες και γελια οι φιλοι μου να με παρουν.
αυτο που με εκανε να τα γραψω ολα αυτα δεν ηταν μονο η θεληση μου να μαθω την αληθεια. ηταν η φρικη που ενιωσα τις προαλλες. οταν μπηκα σε εκεινο το δωματιο, ξαπλωσα και παρατηρησα το δωματιο με τον ιδιο τροπο που το ειχα παρατηρησει στην εμπειρια εκεινη. το δωματιο της εμπειριας μου πριν 3 χρονια ηταν ιδιο με το σημερινο δωματιο! :eek: το ιδιο μεν αλλα με περισσοτερα πραγματα δε, οπως ακριβως σε εκεινη την εμπειρια που ειχα. παρεπιπτοντως στο δωματιο εκεινο αφησε την τελευταια της πνοη η γιαγια μου οταν ημουν 12 χρονων.
αυτο που θελω να ρωτησω ειναι πρωτα αν εχει ζησει καποιος κατι παρομοιο. τι ενιωσε και τι ειχε ως συνεπεια αυτο.
το δευτερο ομως και πιο σημαντικο ειναι το τι ηταν αυτο το πλασμα? πως εξηγηται το στορι, το παραθυρο, οι φιλοι αλλα κυριως το δωματιο? αυτα τα τεσσερα ειναι που με κανουν να σκεφτομαι οτι το εζησα αυτο. αν ηταν ενα απλο ονειρο θα ηταν οκ και δεν θα ενδιαφερομουν αλλο. εσεις τι πιστευετε?
τι εννοείς το δωμάτιο ήταν με περισσότερα πράγματα?
rafael2020
05-01-09, 03:50
καλα εκανες και ρωτησες γιατι δεν εγραψα αυτη την λεπτομερεια :) .ειχε επιπλα και αντικειμενα τα οποια δεν υπηρχαν κανονικα μεσα σε αυτο πριν 3 χρονια. μετα απο το ονειρο δεν εδωσα ιδιαιτερη προσοχη σε αυτη την λεπτομερεια. ωστοσο οταν πηγα πριν λιγες μερες καταλαβα οτι το δωματιο κατα την διαρκεια αυτης της εμπειριας ηταν ολοιδιο με το παρων δωματιο. αυτο με προβληματιζει ιδιαιτερα :rolleyes: εχεις ζησει κατι παρομοιο?
Δεν γνωριζω καν αν απαντω σωστα, το μονο που θα ηθελα να καταθεσω σαν σχετικη εμπειρια ειναι το εξης.
Η μητερα μου πεθανε απο καρκινο το 2002.
Πριν πεθανει, 2-3 ημερες πριν, μου ελεγε πως εβλεπε την κρεββατοκαμαρα της, ομως......εντελως αλλαγμενη.
Το ιδιο δηλαδη δωματιο αλλα με διαφορετικα επιπλα, τοποθετημενα σε εντελως διαφορετικη μερια.
Εκτοτε αναρωτιεμαι και το εχω συζητησει με φιλους.
Ειναι δυνατον, σε καποια αλλη διασταση, να υπαρχει ενα αντιγραφο του κοσμου που τωρα ζουμε, με διαφορετικη διαταξη πραγματων, επιπλων κλπ?????
Ο ιδιος χωρος δηλαδη, το ιδιο δωματιο στην προκειμενη περιπτωση, σε διαφορετικη ομως πτυχη του χρονου??????
rafael2020
06-01-09, 00:55
και εγω βασικα αυτο σκεφτηκα. αυτο που με τρομαξε ηταν οτι το σημερινο δωματιο ηταν στην εμπειρια εκεινη. αλλα δεν ξερω. εγω παντως με τα κριτιρια που ανεφερα αποκλειω το ονειρο. τι ηταν ομως αυτη η εμπειρια? δεν μπορω να καταλαβω... να σε ρωτησω κατι. σου περιεγραψε η μητερα σου το δωματιο της πως το ειδε τοτε? ειχε κατι αλλο αποκοσμο μεσα?
Η μητερα μου πεθανε απο ογκο στο κεφαλι.
Εναν ογκο που της ειχε πειραξει σαφως το κεντρο της λογικης.
Ομως, 2-3 ημερες πριν πεθανει μου δηλωσε αρκετες φορες αυτην την εικονα του αλλαγμενου δωματιου της.
Εβλεπε δηλαδη την κρεββατοκαμαρα της με τα επιπλα εντελως αλλαγμενα ή και διαφορετικα τοποθετημενα.
Δεν μου ανεφερε αν εβλεπε κατι το αποκοσμο μεσα στο δωματιο, μου ανεφερε ομως σαφως πως ακουγε τις φωνες της ηδη πεθαμενης γιαγιας μου και μητερας της, καθως και του νεκρου της πατερα να την φωναζουν κοντα τους.
Ισως, οταν πλησιασουμε πολυ κοντα στο τελος μας, να μπορουμε με καποιο τροπο να ριξουμε μια ματια στον κοσμο των νεκρων.
Ολα αυτα βεβαια ειναι θεωριες, πραγματα που ουτως ή αλλως καποια μερα, αγνωστη σε εμας, θα "ανακαλυψουμε".
Εγραψες νομιζω για καποια λοιμωξη ή ασθενεια τελος παντων του αναπνευστικου σου συστηματος.
Ισως, με καποιο τροπο να πλησιασες τον θανατο και τελικα αυτο να ανετραπη.
Ισως, ο Πητερ Παν, να μην ηταν τιποτε περισσοτερο απο την μορφη του θανατου που σε προσεγγιζε αλλα με μια μορφη εντελως οικεια και ευχαριστη.
Ας μην ξεχναμε οτι για πολλες επιθανατιες εμπειριες, το "περασμα" ειναι ευχαριστο, με οικειες σε εμας μορφες (γονεις, συγγενεις), που εχουν ηδη "φυγει" και που ερχονται να μας καλωσορισουν.
Δεν γνωριζω εαν εχεις δει την ταινια "Η επαφη" με την Jodie Foster, οπου ο εξωγηινος στο τελος της παρουσιαζεται με μια πολυ οικεια σε εκεινην μορφη, του νεκρου πατερα της συγκεκριμενα, μονο και μονο για να μην την "τρομαξει".
rafael2020
06-01-09, 20:13
χμμμ. αγαπητη Mirella να σου πω την αληθεια αυτο που ανεφερες μου περασε για λιγο απο το μυαλο :) . αυτο που ειπες τωρα μου θυμιζει κατι που μου ειχε πει ο αδερφος μου. το εζησαν και αλλοι ανθρωποι, και η γιαγια μου, που πεθανε σε εκεινο το δωματιο, ακομα ειδε τους νεκρους γονεις της και συγγενεις της να την ''περιμενουν''. θα συμφωνουσα με αυτη την θεωρια αλλα κατι πραγματικα δεν κολαει. αν ηταν μια ευχαριστη και οικεια μορφη θανατου, θα με ειχε παρει ηδη. δεν θα εδινε σημασια ουτε στις φωνες των φιλων μου που ακουστηκαν απο εξω, γιατι με τις ενεργειες του εκεινο το αγορι εφυγε γιατι καποιος πλησιαζε ή κατι ακουσε. αλλα αυτο που με παραξενευσε περισσοτερο ειναι οτι εκεινη την εποχη ημουν πολυ καλα στην υγεια μου. την χρονια πριν ζησω αυτη την εμπειρια ειχα παθει βρογχοπνευμονια και επρεπε να απεχω απο τα κρυα και απο πολλα αλλα για τα επομενα 2 χρονια. πολυ σοβαρο κρυωμα μεν αλλα περασε σχεδον ανωδυνα δε. το καλοκαιρι εκεινο, μετα απο εκεινη την εμπειρια, οταν ξαναεπισκευτηκα τον γιατρο μου ειπε οτι πλεον εισαι τελειως υγειης. το μονο που θες ειναι γυμναστικη για να δυναμωσουν παλι οι πνευμονες. και επισης ειχα κανει κατι μικροεξετασεις λιγες μερες πριν ζησω αυτη την κατασταση και ημουν απολυτως υγειης. κατα την γνωμη μου πιστευω οτι δεν ηταν ο θανατος. παρεπιπτωντως την ταινια την εχω δει :D μηπως ομως εχεις κατι αλλο στο μυαλο σχετικα με το τι μπορει να ηταν αυτο το αγορι? γιατι με τις ενεργειες του και με τα πραγματα που δεν ηταν στην θεση τους αφου εφυγε (κλειδαρια, στορι) δειχνουν οτι ειχε προφανως υλικη υποσταση :eek: :confused:
Να εξηγησουμε κατι.
Οταν λεμε ο θανατος, δεν εννοοουμε ασφαλως τον γνωστο σκελετωμενο κυριο με την μαυρη κουκουλα , τον μαυρο μανδυα και το δρεπανι ανα χειρα.
Μιλαμε για μια κατασταση.
Ολοι μας λιγο εως πολυ, φλερταρουμε με αυτην την κατασταση καθε μερα.
Ακομη και ο πλεον υγιης ανθρωπος μπορει να υποστει καρδιακη ανακοπη ανα πασαν στιγμη.
Ενας ανθρωπος που πλησιαζει σε αυτην την κατασταση (τον θανατο), ΔΕΝ σημαινει οτι ειναι απαραιτητο και να την υποστει.
Ολοι μας, οταν ειμασταν μικρα λατρευαμε τον Πητερ Παν.
Για σκεψου, το αγορακι που πετουσε, που ζουσε στην παραμυθενια χωρα του ποτέ, γεματο ξεγνοιασια, κλπ.
Ισως την συγκεκριμμενη στιγμη να "ειδες" αυτο ακριβως που ηθελες να δεις, κατι το ομορφο, το παραμυθενιο, σε αντιθεση με αυτο που πιθανον να πηγαινε να σου συμβει.
Ο εγκεφαλος μας εχει τεραστιες δυνατοτητες, το ιδιο και η ψυχη μας αν μπορω να το θεσω ετσι.
Πολλοι εικαζουν (υπαρχει σχετικο νημα στο φορουμ), πως κατα την ελευση του θανατου μας ο εγκεφαλος μας δημιουργει εικονες ευχαριστες, ωστε το τελος μας να ειναι ευχαριστο.
Ουδεις ομως μπορει να δωσει απαντηση στο εξης.
Εαν ο εγκεφαλος μας, συλλεγει τις τελευταιες εινονες που υποπιπτουν εκεινη την στιγμη στην αντιληψη μας, πως γινεται οι υποψηφιοι νεκροι να αντιλαμβανονται και πραγματα ή καταστασεις που συμβαινουν πολυ μακρυα απο το σημειο στο οποιο πεθαινουν?
Θελω να πω, πως ισως εκεινη την στιγμη, ο εγκεφαλος σου να ανεσυρε απο την μνημη του την υπεροχη εικονα του Πητερ Παν και να στην "προεβαλε" με σκοπο να σε κανει να νοιωσεις οσο πιο ευχαριστα γινεται.
Αυτο φυσικα δεν σημαινει πως ντε και καλα επρεπε να πεθανεις.
rafael2020
07-01-09, 06:47
σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου :) τελικα ισως να εχεις δικιο και να ηταν μια ενεργεια της ψυχης μου ή του μυαλου μου για να με κανει να νιωσω καλυτερα ισως για τον θανατο που με πλησιαζε αλλα τελικα δεν ηρθε. το θεμα που με αγχωνει ειναι οτι με τα σημαδια μετα (στορι, κλειδαρια) ηταν λες και μπηκε κατι με υλικη υποσταση. αν ηταν κατι αυλο θα ειχε μπει απο τον τοιχο. και μετα οταν μου απλωσε το χερι, οταν του το απλωσα και εγω εκεινος ξαφνικα τραβιχτηκε και εφυγε λες και ακουσε κατι (αυτο το κατι ηταν οι φιλοι μου που ερχονταν να με φωναξουν και λιγα δευτερα μετα ακουσα την πορτα). με αυτα τα κριτιρια αντεκρουω εν μερει αυτο που λες. φυσικα δεν λες οτι ειναι η μονη απαντηση αλλα πως εξηγεις αυτα τα σημαδια που εδειξαν οτι στο δωματιο εισεβαλλε ενα υλικο πλασμα? :confused: και κατι αλλο? αν ηταν ενεργεια του μυαλου μου ή της ψυχης μου γινοταν να εχει υλικη υποσταση?
Υλικη υποσταση, αυτο ειναι κατι που θελει μεγαλη συζητηση.
Μπορει να μην ειχε υλικη υποσταση, αλλα ετσι να εδειχνε.
Θα στο θεσω διαφορετικα.
Φαντασου οτι εισαι καπου και βλεπεις ενα φαντασμα.
Ενα φαντασμα δειχνει να εχει υλικη υποσταση, αλλα κατα βαση δεν εχει.
Το βλεπουμε απλα επειδη ειναι παγιδευμενο αναμεσα στον κοσμο μας, στο επιπεδο μας, και στο επομενο κοσμο ή επιπεδο αν θελεις .
Αλλα υπαρχουν και αλλες σκεψεις.
Να μια.
Η ψυχη, το φαντασμα εστω, ενος ηδη νεκρου αγοριου, που δεν περπατα αλλα ιπταται, ποσο μοιαζει με τον Πητερ Παν????
Ασφαλως και υπαρχουν στην ζωη μας καταστασεις ή και "επαφες" που δεν θα μπορεσουμε ποτε να εξηγησουμε.
Πραγματα που θα καταχωρηθουν στην μνημη μας σαν ανεξηγητα, σαν παραδοξα.
Καποτε, ειχα ακουσει μια ιστορια, εναν θρυλο, για μια πανεμορφη κοπελλια που παρουσιαζοταν σε διαφορα σπιτια στην περιοχη των Μεσογειων και συγκεκριμενα στα Καλυβια Θορικου.
Την ηξεραν ολοι με το ονομα Ερμινα.
Ο θρυλος ηθελε να κτυπα την πορτα διαφορων σπιτιων νυχτα, να μπαινει και να εξαφανιζεται μετα.
Στο σπιτι που "εισεβαλε" εφερνε τυχη και λεφτα κλπ, κλπ.
Ομως καποια στιγμη εμφανιζοταν ξανα μετα απο καποιο χρονικο διαστημα και αυτην την φορα για να φυγει.
Και τοτε, συμφωνα παντα με τον θρυλο, καποιος απο το συγκεκριμενο σπιτι πεθαινε.
Υποθετω πως αυτοι που κατα τον θρυλο ειδαν ή και "φιλοξενησαν" την Ερμινα, την ειδαν ασφαλως να ερχεται με υλικη υποσταση.
rafael2020
07-01-09, 19:59
ενδιαφερουσα αυτη η ιστορια. πραγματι αυτο το ονομα καπου το εχω ξανακουσει. ο αδερφος μου μου ειχε αναφερει κατι. ασχολειται πολυ με τοπικους μυθους και θρυλους. το θεμα ομως δεν ειναι αν παρουσιαστηκε με υλικη υποσταση. σε αυτη την περιπτωση το παραθυρο και το στορι ηταν ετσι που φανηκε οτι οντως καποιος μπηκε μεσα :eek: και μετα ποια ειναι η γνωμη σου για την αλλαγη στο δωματιο? το αναφερω λιγο πιο πανω
Πολλοι ανθρωποι μπερδευουν καποια πραγματα και αυτο ειναι φυσικα απολυτα φυσιολογικο.
Η θεωρια θελει, οι ψυχες, τα πνευματα των νεκρων να μεταβαινουν σε ενα αλλο επιπεδο υπαρξης, σε αλλη πτυχη του χωρου και του χρονου.
Ισως αυτο που ειδες να ηταν και μια "ματια" σε κατι που ΘΑ συμβει.
Ισως το αγορι που ειδες να μην εχει καν γεννηθει ακομη.
Δεν μπορω να το εξηγησω, ομως ο χωρος στον οποιο βρισκοσουν μπορει σε καποιες δεκαετιες να μην ειναι καν ο ιδιος.
Μπορει στο μελλον στο συγκεκριμενο δωματιο να κατοικει το εν λογω αγορι.
Ολα αυτα βεβαιως υπο την προυποθεση οτι αυτο που ειδες δεν εχει ηδη συμβει.
Ποιοι π.χ. κατοικουσαν στο συγκεκριμενο σπιτι πριν απο εσας????
Ακουστηκε ή εμαθες ποτε να εχει συμβει κατι εκει?????
rafael2020
08-01-09, 05:49
αγαπητη mirella το σπιτι αυτο που μενω ανηκει στην κατοχη της οικογενειας μου για περισσοτερα απο 100 χρονια αν θυμαμαι καλα. το δωματιο εκεινο υπαρχει εδω και 40 χρονια περιπου γιατι καναμε επεκταση στο σπιτι. εκεινο το δωματιο για 20 χρονια ηταν εκει που ζουσε η γιαγια μου. εκει αφησε την τελευταια της πνοη πριν 5 χρονια. και αυτο το δωματιο που ειδα κατα την διαρκεια της εμπειριας μου ηταν αυτο που αρχικα ειχα απλα παει να κοιμηθω, και μετα κατεληξα να ζω αυτην την εμπειρια. το δωματιο, της εμπειριας μου ειναι ιδιο με το σημερινο!!!! :eek: οταν το αντιληφθηκα αυτο ηταν πριν λιγες μερες. για αυτο και ανοιξα αυτο το θεμα στο forum. και να σου πω κατι που παρελειψα να αναφερω. λογω καποιων εμπειριων μου στο παρελθον, καταλαβα οτι ισως να εχω αυξημενη σε δυναμη καποια πνευματικη ικανοτητα. εκανα πολλα τεστ για αυτο στο ιντερνετ και διαβασα πολλα αρθρα για να καταλαβω αν εχω καποια ικανοτητα. τελικα ανακαλυψα μεσω των τεστ και των αρθρων οτι εχω σε καλο επιπεδο την ικανοτητα της ψυχομετριας(δηλαδη να μπορω να καταλαβω για ενα αντικειμενο, προσωπο κλπ απο που προερχεται και να ξερω καποια γεονοτα που το συνοδευουν) και σε κατι ανωτερο απο κανονικο το επιπεδο της προβλεψης με διαισθηση και με ονειρα(μερικες φορες). και σε ακομα καλυτερο επιπεδο την ικανοτητα της εμπαθειας(να καταλαβαινω τι υποστειται συναισθηματικα ενα ατομο που σκεφτομαι ανεξαρτητου αποστασης απο εμενα και πολλες φορες να αισθανομαι τι αισθανεται το ατομο αυτο). πιστευεις οτι εχουν σημασια αυτα για την εμπειρια την οποια εζησα?
Σε αυτην την περιπτωση ασφαλως και παιζουν ρολο.
Δυστυχως το αυτο συμβαινει και με εμενα.
Δεν ξερω πως, δεν ξερω γιατι, ειναι ομως κατι που αν ειναι "θειο" δωρο ευχαριστως θα το επεστρεφα.
rafael2020
08-01-09, 06:26
οταν λες οτι συμβαινει και σε σενα τι εννοεις?
Δεν ξερω εαν μιλαμε για το ιδιο "χαρισμα", ομως το να σε πλησιαζει ο αλλος, να ξερεις τι σκεφτεται, που σου λεει αληθεια, που ψευδεται, που βαζει "σαλτσες", εαν σου λεει αυτο που θελεις να ακουσεις, τι εχει στο μυαλο του και πολλα αλλα.
Το να μπορεις να "βλεπεις" πραγματα, να διαισθανεσαι τι ερχεται αλλα και να μην μπορεις να κανεις κατι για να το αποτρεψεις.
Θα σου δωσω ενα παραδειγμα.
Στις 6 Δεκεμβριου που σκοτωθηκε το 15αχρονο παλληκαρι στα Εξαρχεια, ωρες πριν, κατα τις 7 το απογευμα, καθομουν με μια φιλη μου κοντα στην μπαλκονοπορτα, πιναμε καφε και συζητουσαμε.
Σχολιαζαμε τα πρωτα χριστουγεννιατικα στολισματα στα γυρω μπαλκονια, λαμπακια κλπ, κλπ.
Επειδη κατοικω στον 6ο οροφο, περα απο καποια θεσπεσια ηλιοβασιλεματα, αντε και τα πρωτοχρονιατικα πυροτεχνηματα, τι αλλο να χαζεψεις?????
Και ενω εκεινη μου μιλουσε, αφαιρεθηκα καρφωνοντας τα ματια μου στο κενο.
Οταν εκεινη με ρωτησε : "Mιρελλα με προσεχεις?", ελαβε την απαντηση μου ετσι, εντελως αυθορμητα: "Κατι κακο θα συμβει αποψε, οχι σεισμος, ουτε θεομηνια, κατι κακο θα γινει και θα το ακουσουμε και θα το ακουμε για ημερες".
Ετσι αυθορμητα, σαν μια λαμψη, σαν ενα φως δυνατο που αναβει στιγμιαια και αμεσως σβηνει.
Και δυστυχως αφορα παντα κακο.
Ε, αυτο ποσο ευχαριστο να ειναι?
rafael2020
08-01-09, 07:26
κατα τη γνωμη μου αυτη η ικανοτητα ειναι δωρο. και για σενα αλλα και για οσους αγαπας. εχω διαβασει οτι ατομα με αυξημενες πνευματικες ικανοτητες μπορουν και βλεπουν στην αλλη μερια. το θεμα ξερεις ποιο ειναι? οτι αν ειχα κατι τετοιο στο μυαλο μου εκεινη την μερα θα ελεγα κατι καλο θα μου συμβει σημερα. τοτε ομως και ειδικα εκεινη την μερα, δεν ξερω γιατι αλλα μεσα απο την ταινια που ειδα και μεσα απο την ονειροποληση που εκανα πραγματικα πιστεψα στην υπαρξη του πητερ παν. οταν ημουν παιδακι και τοτε πιστευα αλλα οχι με τοση θερμη. αν ειδες τι εγραψα στην αρχη ανεφερα οτι ηθελα να τον δω, το ζητουσα με ολη μου την καρδια. κατα τη γνωμη σου, πιστευεις οτι αυτο λειτουργησε με καποιο τροπο ως καλεσμα? δηλαδη υπαρχει οντως η περιπτωση να ηρθε, οχι ο ιδιος απαραιτητα, αλλα ενα πλασμα με παρομοια χαρακτηριστικα και ικανοτητες?
Πιστεψε με, την.....αλλη μερια δεν μπορω να την δω.
Δεν ανηκουμε σε αυτην, οχι ακομη δηλαδη, αρα ο,τι βλεπουμε υποθετω αφορα τον δικο μας κοσμο, ή ο,τι εχει παγιδευτει σε αυτον.
Γιατι δεν λαμβανουμε υπ' οψιν λογου χαρην την περιπτωση ο Πητερ Παν που ειδες να ηταν ενας αγγελος?
Συμφωνα με την Γραφη οι αγγελοι εαν το θελησουν μπορουν να υλοποιηθουν στον κοσμο μας.
Θα μπορουσε καλλιστα λοιπον να ειναι ο φυλακας αγγελος σου.
Αγαπητέ rafael2020, πως ήταν τα ρούχα που φορούσε το αγόρι αυτό?
Εγώ πιστεύω πως απλώς επειδή έπαθες μια < εμμονή > με τον Πήτερ Παν εκείνο το καιρό, επηρεάστηκες και μάλων κάποιο όνειρο θα είδες.
Πριν μερικούς μήνες είχα διαβάσει για έναν συσχετισμό του Πήτερ Παν με ένα <πλάσμα-ξωτικό> που ονομάζεται Robin Goodfellow. Αν θες δες το στο google. Αλλά και πάλι πιστεύω πως ήταν η φαντασία σου...
rafael2020
09-01-09, 02:23
φιλε μου σε ευχαριστω για τα στοιχεια θα το ψαξω :) οσον αφορα για το εαν ηταν ενα απλο ονειρο, εχω παρουσιασει στη αρχη του θεματος καποια στοιχεια που δειχνουν χωρις δευτερη σκεψη οτι οντως κατι ή καποιος μπηκε μεσα στο δωματιο. για αυτο και προσπαθω να βρω μια ακρη. τα ρουχα... αν θυμαμαι καλα ειχε ρουχα με πρασινα και καφε χρωματα και καλυπταν το πανω μερος του σωματος εκτος απο τα χερια και το κατω σαν παντελονι αλλα ηταν φτιαγμενο απο υφασμα και φυλλα (για αυτο και το πρωτο πλασμα που σκεφτηκα οτι ηταν, ηταν ο πητερ παν) :)
αγαπητη Mirella αυτο που ανεφερες μολις τωρα ειναι μια πιθανη εξηγηση. το θεμα ειναι ομως μετα γιατι να ερθει? και κατι αλλο. οταν αναφερω ''αλλη πλευρα'' εννοω τον πνευματικο κοσμο. πιστευω οτι ολοι οσοι εχουν καποιες ικανοτητες μπορουν να βλεπουν εκει. γιατι μεσα απο εκεινη την πλευρα αποχτουν τις ικανοτητες που εχουν :)
Γιατι να ερθει?????????????????
Προφανως το θεωρησε αναγκαιο, πιθανον για να σου δειξει οτι ειναι εκει.
Ασφαλως και "αλλη πλευρα" εννοουμε τον πνευματικο κοσμο.
Αγαπητε rafael2020 διαβασα ολα τα post και για να πω την αληθεια νομιζω συμφωνω με τον Raistlin ως προς την παρουσια που ειδες.Ηθελες να δεις τον Πητερ Παν και οταν κοιμηθηκες τον ειδες.
Οσο για την ξαφνικη του αναχωρηση πριν ερθουν οι φιλοι σου, οταν κοιμομαστε ο εγκεφαλος εχει "αποστολη" να μας προστατευει απο εξωτερικα ερεθισματα ωστε να μην ξυπνησουμε.Καποια ενσωματωνονται στο ονειρο οπως πχ ενα τηλεφωνο που χτυπαει,καποιος που μας σπρωχνει απαλα κλπ. Οποτε δεν μου θα μου εκανε εντυπωση αν τελικα απομακρυνθηκε η μορφη γιατι ακουσες ασυνειδητα τους φιλους, την πορτα ή κατι σχετικο που θα εβαζε τελος στο ονειρο.
Πιστευω οτι ειναι ασχετο με το σημειο που λες οτι ειδες το δωματιο οπως θα ηταν στο μελλον.Αυτο δεν ειναι τοσο συνηθισμενο οσο το deja vu(εχω ξαναδει) αλλα ειναι το αντιθετο του Jamais vu(δεν εχω ξαναδει).Δηλ κατα το πρωτο βλεπεις μια σκηνη σαν να την εχεις ξαναζησει ενω στο δευτερο καποια που προκειται να ζησεις.
Προσωπικα δεν μου εχει συμβει αλλα μια πολυ αξιοπιστη φιλη(αξιοπιστη ακριβως γιατι δεν πολυπιστευε σε μεταφυσικα κλπ) περιεγραψε πως ακριβως ονειρευτηκε οτι ηταν το σπιτι μιας κοπελας που θα επισκεπτομασταν την επομενη μερα.(το εκανε πανω στην κουβεντα γιατι ηταν πολυ ζωντανο ονειρο)Και τελικα ειχε πεσει μεσα μεχρι σε λεπτομερειες-οπως μια μικρη πορτοκαλι κορνιζα με τη φωτογραφια του αγνωστου σε εμας αδερφου της κοπελας-οπως διαπιστωσαμε την επομενη.
Αν λοιπον λαβουμε υποψιν και την πεποιθηση σου πως εχεις καποια ανεπτυγμενη ικανοτητα μου φαινεται λογικο να σου συνεβει κατι τετοιο.
rafael2020
09-01-09, 09:19
αγαπητη mirella πραγματι ισως ενας λογος να ηταν αυτος. μηπως γνωριζεις καποιον ή μηπως εχεις ζησει εσυ κατι παρομοιο? τι αποτελεσματα ειχε αυτο σε εσενα αν το εζησες?
αγαπητη νηρηιδα σε ευχαριστω για την απαντηση σου :) ισως τελικα αυτη να ειναι μια απο τις πιθανες λυσεις για την περιεργη αυτη θεαση του δωματιου που ειχα. οσον αφορα αν ηταν ονειρο ή οχι και εγω αυτο πιστεψα στην αρχη. αλλα μολις ηρθαν οι φιλοι μου σπιτι ειπα την μητερα μου να τους ανοιξει για να ελεγξω το δωματιο. το στορι ηταν τραβιγμενο πιο επανω και η κλειδαρια απο το παραθυρο ηταν μισοκλειστη. ρωτησα την μητερα μου αν ηρθε να ανοιξει το στορι ή το παραθυρο ενω κοιμομουν. μου ειπε οχι. δηλαδη οντως κατι ή καποιος μπηκε μεσα. για αυτο επιμενω στο οτι δεν ηταν αυτο το πλασμα που ειδα ενα ονειρο. ξερω οτι ειχα ''κολλησει'' καπως εκεινο τον καιρο με τον συγκεκριμενο παιδικο ηρωα ,ομως να δω ενα τετοιο ονειρο που μετα, απο οτι καταλαβα, αποδειχτηκε οτι μονο ονειρο δεν ηταν λογω των παραπανω αποδειξεων :eek: . τι πιστευεις οτι μπορει να ηταν αυτο που μπηκε? γιατι εγω δεν μπορω να πιστεψω ευκολα οτι ηταν ενα ονειρο διοτι φανηκε οτι καποιος ηρθε στο δωματιο απο το παραθυρο. και εγω αυτο πιστευα μολις ξυπνησα αλλα μολις ειδα τις αποδειξεις φρικαρα :eek:
Χμμμμμμμμ καποια απαντηση με βεβαιοτητα για να ειμαι ειλικρινης δεν εχω!Μονο υποθεσεις μπορω να κανω. :)
Αφου ειδες τετοιες αποδειξεις στον χωρο μετα, σαν καποιος να ηταν μεσα και αποκλειοντας φαινομενο υπνοβασιας, θα μπορουσε ισως να ειναι ο πνευματικος οδηγος σου.Αν το συνδιασω με το οραμα απο το μελλον ισως ειναι λογικο.
Υπαρχει η θεωρια πως καθε ενας απο εμας εχει εναν οδηγο.Αλλοι λενε οτι ειναι ο ανωτερος εαυτος μας, αλλοι αγγελος, αλλοι μια προσωποποιημενη εκδοχη του συλλογικου ασυνειδητου.Κι εμφανιζεται με μορφες καποιες φορες οικεια ή αγαπητη.
rafael2020
10-01-09, 06:15
φιλη νηρηιδα ενα ειναι το σιγουρο. δεν υπνοβατω :p το σκεφτηκα και αυτο το ενδεχομενο αλλα ποτε μεχρι σημερα στην ζωη μου δεν εχω κανει υπνοβασια. να ρωτησω κατι ομως. εκτος απο κατι τοσο θετικο υπαρχει η περιπτωση να ηταν και κατι κακο αλλα μεταμφιεσμενο σε μια οικεια μορφη? αν ναι μηπως γνωριζεις τι μπορει να ηταν? και κατι αλλο. οταν λες οτι μπορεις να κανεις υποθεσεις εννοεις οτι υπαρχει περιπτωση να ηταν κατι αλλο εκτος απο πνευματικος οδηγος?
οταν λες οτι μπορεις να κανεις υποθεσεις εννοεις οτι υπαρχει περιπτωση να ηταν κατι αλλο εκτος απο πνευματικος οδηγος?
Αυτο λεω ναι!Δεν μπορει κανεις να ειναι σιγουρος, απο φαντασιωση μεχρι οδηγος ή ο,τιδηποτε!Αν καποιος εδω μεσα ή εξω σου πει απλα και μονο απο μια διηγηση <<ακου φιλε ειναι αυτο σιγουρα>> τοτε ή νομιζει πως ειναι φωτεινος παντογνωστης ή απλα θελει να το νομιζεις εσυ :p
Απλα αναλογα τα συμβαντα προσπαθεις να βγαλεις μια εξηγηση κι εμενα μου φανηκε αρκετα λογικη αυτη που σου προτεινα :D
Οχι, αληθεια δεν πιστευω οτι ηταν κατι κακο.Δεν σου συνεβει κατι, δεν το ξαναειδες,δεν σε τρομαξε,δεν ειχε γενικα κατι απειλητικο η ολη εμπειρια.Αρα καλυτερα να μην σκεφτεσαι πως θα μπορουσε να ειναι κατι δαιμονικο.
οκ υπαρχουν και ασχημες οντοτητες αλλα στη δικη σου περιπτωση δεν νομιζω να ηταν καποια απο αυτες για τους λογους που ηδη σου ειπα.
rafael2020
10-01-09, 10:09
:) συμφωνω απολυτα μαζι σου. να ρωτησω κατι ομως. πιστευεις να επαιξε ρολο σε αυτη την εμπειρια το γεγονος οτι στο δωματιο εκεινο αφησε την τελευταια της πνοη η γιαγια μου 2 χρονια πριν το συμβαν?
Η γνωμη μου ειναι πως οχι, δεν ειχε σχεση.Αν εβλεπες ή ενιωθες κατι σχετικο με εκεινη τοτε ισως να υπηρχε καποια συνδεση, αλλα νομιζω δεν ειναι κατι που εχει σχεση τοσο με τον χωρο οσο με εσενα, μιας και απ'οτι σου ειπα πιστευω πως ηταν ενα ειδος εμπειριας Jamais vu ή κατι παρομοιο, ισως το μονο σχετικο με τον χωρο ηταν οτι εκει ενιωθες ανετα και μπορουσες να χαλαρωσεις.
rafael2020
10-01-09, 14:33
δηλαδη για να καταλαβω το jamais vu δειχνει μια εικονα απο το μελλον? και κατι αλλο. το παραθυρο και το στορι τα βρηκα αφου ξυπνησα τοτε ενω το δωματιο που ειδα κατα την διαρκεια της εμπειριας μου ηταν το σημερινο. δηλαδη συνδεονται αυτα? και ενα τριτο. λογω του οτι ηρθα σε επαφη με μια μεταφυσικη οντοτητα το δωματιο ηταν μια εικονα του μελλοντος, αρα και το αγορι ειναι?δηλαδη μπορει να εμφανιστει αν το επιδιωξω? γιατι το δωματιο της εμπειριας ειναι το σημερινο
Πρίν απο 3 χρόνια, το καλοκαίρι εκείνης της χρονιάς, μου άρεσε πολύ να διαβάζω μυθιστορήματα κάθε είδους. αποφάσισα όμως να δώ ένα μυθιστόρημα σε ταινία για έναν γνωστό παιδικό ήρωα, τον Πήτερ Πάν. πήρα να δώ την ταινια (όχι το καρτούν) με τον συγκεκριμένο ήρωα. εκείνη την μέρα, σε μία διαρκεια ταξιδιού 2 ωρών σκεφτόμουν μόνο αυτο. βλέπετε ήμουν και 14 χρονών παιδι τότε. φανταζόμουν οτι θα περνούσα υπέροχα στην χώρα του ποτε και ηθελα να τον δω. το ζητουσα και το φανταζομουν με ολη μου την καρδια.
αυτο που με εκανε να τα γραψω ολα αυτα δεν ηταν μονο η θεληση μου να μαθω την αληθεια. ηταν η φρικη που ενιωσα τις προαλλες. οταν μπηκα σε εκεινο το δωματιο, ξαπλωσα και παρατηρησα το δωματιο με τον ιδιο τροπο που το ειχα παρατηρησει στην εμπειρια εκεινη. το δωματιο της εμπειριας μου πριν 3 χρονια ηταν ιδιο με το σημερινο δωματιο! :eek: το ιδιο μεν αλλα με περισσοτερα πραγματα δε, οπως ακριβως σε εκεινη την εμπειρια που ειχα. παρεπιπτοντως στο δωματιο εκεινο αφησε την τελευταια της πνοη η γιαγια μου οταν ημουν 12 χρονων.
Η ιστορία σου μου θυμίζει πολύ τα όνειρά μου, μόνο που τα βλέπω πολύ συχνά και επιβεβαιώνονται σε ανύποπτο χρόνο σαν φαινόμενο deja vu(βλέπω ένα όνειρο υπερπαραγωγή χωρίς σημασία, αλλά καιρό μετά-ακόμα και χρόνια- ζω κάποια λεπτόμέρεια του ονείρου με απόλυτη ακρίβεια)...έχω μιλήσει γι' αυτό σε άλλο τόπικ με τίτλο Ονειρα.... http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=4220&page=2
Όσον αφορά τον Peter Pan πιστεύω απλώς έχει σχέση με το ότι ήθελες πολύ να τον δεις... Στην περίπτωση μου, στο όνειρο που αναφέρω με τις σκάλες, αυτό που δεν είπα ήταν ότι στον ύπνο μου(ως 6χρονο παιδάκι) έβλεπα ότι σε εκείνα τα σκαλάκια έτρεχα με τον πατέρα της Pocahontas απ' την ομώνυμη ταινία της Disney καθώς ήταν ένα απ' τα αγαπημένα μου παιδικά εκείνη την περίοδο και το 'βλεπα συνέχεια!!! Όπως κάποιος που παίζει όλη νύχτα pro και μετά βλέπουν στον ύπνο τους goal και πανηγυρισμούς!!!χαχαχα :D
Τώρα αυτό σχετικά με παράλληλους κόσμους που είναι παρόμοιοι με τους δικούς μας, το έχω σκεφτεί πολλές φορές υποθετικά, αλλά ποτέ δεν είδα τα όνειρά μου ως ένα ταξίδι σ' αυτούς τους κόσμους, αλλά ως διαίσθηση και μόνο...
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.