Επιστροφή στο Forum : μεταβιβάζεται η αρνητική ενέργεια?
SOROR-MYSTICA
23-12-05, 15:41
Καλησπέρα! :)
Αναρωτιέμαι αν γνωρίζει κάποιος περί μεταβίβασης αρνητικής ενέργειας (κοινώς βασκανία)....
Γεια σου και Καλές Γιορτές... :)
Θάθελα να εκφράσω την ταπεινή μου γνώμη/γνώση...
Κάθε ενέργεια, άσχετα αν θέλουμε να την χαρακτηρίσουμε καλή ή κακή, επενεργεί... στο Σύμπαν.
Δεν είναι θέμα μεταβίβασης λοιπόν, αλλά ως «ενέργεια» που είναι..., επενεργεί, αυτοβούλως, και αναλόγως του: χώρου/ χρόνου /αντικειμένου...
Οι επενέργεια αυτή πολλές φορές δύναται να δημιουργήσει διάφορα συμπτώματα... ως εκδήλωση της παρουσίας της, της επενέργειάς της...
τα οποία χαρακτηρίζουμε καλά ή κακά... εκ του αποτελέσματος...
Μερικά απ’ αυτά -συνήθως τα άσχημα, πονοκεφάλους κ.λπ.- τα χαρακτηρίζουμε και ως συμπτώματα Βασκανίας...
Μήπως όμως θέλεις να πεις αν κάποιος μπορεί, έχει τον τρόπο ή την δύναμη... να κατευθύνει, ένα είδος, κάποιας ενέργειας, έτσι ώστε να την μεταβιβάσει... να τη στείλει σε κάποιο άτομο, με σκοπό να του κάνει κακό...;;;
Δηλαδή ενέργεια, μεταβιβάσιμη, κατά παραγγελία... για κακό...
και όχι από απλή συγκυρία... και φυσική συνέπεια...!
Η εκπομπή αρνητικής ενέργειας προς κάποιον είναι αρκετά συχνό φαινόμενο και αποτελεσματικό θα έλεγα. Αν και νομίζω ότι παίζει ρόλο και η "ενεργειακή άμυνα" του ατόμου που δέχεται τα "αρνητικά σήματα", δηλαδή αν μπορεί να αντισταθεί και αν τα αποτρέψει, οπότε να μη επηρεάσουν την υγεία ή την ψυχολογία του.
Πάντως και η εκκλησία αποδέχεται τον όρο και μάλλιστα έχει και "λύσεις" απέναντι σ' αυτό που λέμε βασκανία ή κοινώς "μάτι".
Καταρχάς να σημειωθεί πως όταν έχουμε μεταβίβαση αρνητικής ενέργειας,δεν σημαίνει ότι οπωσδήποτε αυτή απορρέει από αρνητικά κίνητρα και συναισθήματα όπως ζήλεια,φθόνος και κακία.Μπορεί να απορρέει και από υπερβολική αγάπη ή και θαυμασμό για κάποιο πρόσωπο.Η Έκκλησία όντως έχει λύσεις για το μάτι,είναι ορισμένες ευχές που διαβάζονται σ'αυτόν που έχει πρόβλημα.Εγώ ανήκω σ'αυτούς που δεν έχω αισθανθεί ποτέ να με έχει πιάσει το μάτι.Δεν έχω καταλάβει και δε γνωρίζω το γιατί.Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι είναι θέμα αύρας που περιβάλλει καθέναν από μας και λειτουργεί σαν προστατευτικό μαγνητικό πεδίο για οποιαδήποτε μορφή μεταβίβασης αρνητικής ενέργειας.
Ο άνθρωπος αποτελείται από ενέργεια, είναι ενέργεια. Είχα διαβάσει σε ένα βιβλίο κάποτε πως αν μπορούσαμε να κάνουμε την ενέργεια που έχουμε μέσα μας να ανατιναχτεί, ένας μόνο άνθρωπος θα αρκούσε για καταστροφές μεγαλύτερες από μία κλασική βόμβα. Εφόσον λοιπόν πέρα από ύλη είμαστε και ενέργεια είναι επόμενο η ενέργεια του ενός να αλληλεπιδρά με την ενέργεια του άλλου.
Όταν θαυμάζουμε κάτι πάρα πολύ, και συγκεκριμένα κάποιον μιας και αναφερόμαστε σε βασκανίες, τότε μπορούμε να μεταφέρουμε αυτή μας την σκέψη σε μορφή πονοκεφάλου, δύσπνοιας, έντονης δυσφορίας στο άτομο το οποίο σκεφτόμαστε. Κάποτε είχε επικρατήσει η άποψη ότι οι σκέψεις που προκαλούν τα παραπάνω συμπτώματα είναι μόνο αρνητικές.
Προσωπικά, πιστεύω ότι δεν είναι τόσο το είδος των σκέψεων όσο το μέγεθος. Για παράδειγμα, υπάρχει ένα άτομο το οποίο με το που θα μιλήσουμε στο τηλέφωνο ή θα μιλήσουμε στον δρόμο έστω, έχει την δυνατότητα να μου προκαλεί έντονη δυσφορία και πονοκέφαλο. Οι σκέψεις του εκείνη τη στιγμή είναι ουδέτερες, ούτε θετικές ούτε αρνητικές. Απλά σκέφτεται ότι μιλάει μαζί μου και αυτό είναι αρκετό.
Τώρα φυσικά, υπάρχει και η περίπτωση ατόμων που χρησιμοποιούν αυτή τη σκέψη για να προκαλέσουν κακό σε κάποιον άλλον επίτηδες. Ισχύουν τα ίδια δεδομένα με πιο πάνω... και χρειάζεται και μία γερή δόση κακίας και έχθρας αλλά αυτό είναι μία άλλη ιστορία.
Προς το παρόν ας μείνουμε μόνο στο μάτιασμα. Όλα τα παραπάνω έχουν να κάνουν και με την δεκτικότητα των ατόμων. Το αν μας προφυλάσει η αύρα μας, ή αν κατεβάζουμε ρολλά από μόνοι μας δεν το γνωρίζω...
Η εκπομπή αρνητικής ενέργειας προς κάποιον είναι αρκετά συχνό φαινόμενο και αποτελεσματικό θα έλεγα. Αν και νομίζω ότι παίζει ρόλο και η "ενεργειακή άμυνα" του ατόμου που δέχεται τα "αρνητικά σήματα", δηλαδή αν μπορεί να αντισταθεί και αν τα αποτρέψει, οπότε να μη επηρεάσουν την υγεία ή την ψυχολογία του.
Πάντως και η εκκλησία αποδέχεται τον όρο και μάλλιστα έχει και "λύσεις" απέναντι σ' αυτό που λέμε βασκανία ή κοινώς "μάτι".
Συμφωνώ με όσα ανέφερε η φίλη Αντωνία. Συμφωνώ επίσης με την επισήμανση πως η ενέργεια είναι κάιτ που επενεργεί ανεξαρτήτως βούλησης. Όσον αφορά στη βασκανία, αυτή είναι μια ενέργεια "αρνητική" κατά βάση και νομίζω πως αξίζει να διαρευνηθεί, στο βαθμό που είναι εφικτό.
Εγώ έχω "πειραματιστεί" για χρόνια μαζί της και θεωρώ ότι υφίσταται.
Σε πολύ πρόσφατη εκπομπή του Χαρδαβέλα για τη βασκανία, η επίσημη θέση της εκκλησίας ήταν ότι δεν την αποδέχεται, όπως και το ξεμάτιασμα, διότι είναι σαν να αποδεχόμαστε ότι το κακό υπερισχύει του καλού.
Συμφωνώ με Αντωνία και Freya ότι επιτρέπουμε να εισέλθει η αρνητική ενέργεια μέσα μας. Έχει να κάνει και με τη θεωρία της αύρας. Λέγεται ότι η αύρα λειτουργεί ως ασπίδα του υλικού μας σώματος. Μία "υγιής" αύρα δεν αφήνει καμιά αρνητική ενέργεια να περάσει, ενώ υπάρχουν αύρες σε αδύναμους σωματικά ή ψυχικά οργανισμούς που κάνουν "τρύπες" από τις οποίες μπορεί να περάσει η ενέργεια αυτή.
Πάντως έχει τύχει σε εμένα και σε φίλους να δω έναν άνθρωπο και να νιώσω κάτι σαν βέλος να με διαπερνά (..και όχι σαν αυτό του έρωτα φυσικά!! :D )
Σε πολύ πρόσφατη εκπομπή του Χαρδαβέλα για τη βασκανία, η επίσημη θέση της εκκλησίας ήταν ότι δεν την αποδέχεται, όπως και το ξεμάτιασμα, διότι είναι σαν να αποδεχόμαστε ότι το κακό υπερισχύει του καλού.
Αυτό που γνωρίζω είναι ότι υπάρχει ευχή της εκκλησίας για το ξεμάτιασμα- βασκανία. Και αυτή είναι τρόπον τινά ένα ξεμάτιασμα. Τώρα αν η επίσημη εκκλησία δε δέχεται τις "εναλλακτικές" μεθόδους ξεματιάσματος( που από γιαγιά σε κόρη πορεύθηκαν εις τους αιώνας :p ), αυτό είναι άλλο. Και αυτό το λέω φίλη Drymonia γιατί έτσι όπως το παραθέτεις, φένεται σα να μη δέχεται εξ' ολοκλήρου η εκκλησία τη βασκανία. Anyway :)
...Έχει να κάνει και με τη θεωρία της αύρας. Λέγεται ότι η αύρα λειτουργεί ως ασπίδα του υλικού μας σώματος. Μία "υγιής" αύρα δεν αφήνει καμιά αρνητική ενέργεια να περάσει, ενώ υπάρχουν αύρες σε αδύναμους σωματικά ή ψυχικά οργανισμούς που κάνουν "τρύπες" από τις οποίες μπορεί να περάσει η ενέργεια αυτή.
Συμφωνώ απόλυτα σ' αυτό.
Το θέμα της "αύρας" πάντως είναι αρκετά ενδιαφέρον. Πόσες φορές έχουμε αντιπαθήσει ή συμπαθήσει ανθρώπους χωρίς να τους γνωρίζουμε καν;
Αυτό λένε πως έχει να κάνει με την αύρα που εκπέμπει ο καθένας μας. Συγκεκριμένα, πριν λίγες μέρες σε εκπομπή με αυτό το θέμα στο discovery, "τέθηκε" η εξή ρητορική ερώτηση που απηχεί πιστεύω την ουσία...
"Είναι ποτέ δυνατό κανείς να αντιπαθήσει ή να ενοχληθεί από μια έγκυο γυναίκα που συναντα στο δρόμο; Σχεδόν ποτέ αφού η αύρα που εκπέμπει, αν τη φωτογραφίζαμε θα χε ένα απαλό "ροζ" χρώμα"... :)
Η Εκκλησία φυσικά και παραδέχεται τη Βασκανία και, όπως αναφέρει και ο Τσίλωφ, έχει ειδική ευχή για να την αντιμετωπίσει. Μάλιστα, μόνο αυτό τον τρόπο ξεματιάσματος δέχεται και όχι τις μεθόδους με το νερό, με το λάδι και άλλες μεθόδους που τις θεωρεί δεισιδαιμονικές.
Συμφωνώ και επαυξάνω τις αναφορές σας για την αύρα και τη σύνδεσή της με τη Βασκανία.
Ναι παιδιά, έχετε δίκιο, δικό μου λάθος. Ένας παπάς είπε στη μητέρα μου να μη ξεματιάζει με λάδι, αλλά αντ'αυτού να λέει μια ευχή. ..πάντως εμένα μου άρεσε η διαδικασία με τις σταγονίτσες λαδιού!! :o
Σωστά. Η Εκκλησία δέχεται μόνο τη δική της μέθοδο αποκατάστασης της βασκανίας και απορρίπτει όλες τις άλλες που κάποιοι ισχυρίζονται πως λειτουργούν. Εκτός από το λαδάκι, μου έχουν διηγηθεί και μια άλλη μέθοδο, που μου θυμίζει περισσότερο "μαγική" τελετουργία. Μια γυναίκα, λέγοντας κάποιες ευχές, ρίχνει ένα έντομο σε μια λεκάνη με κρύο νερό, το οποίο μετά από λίγο αρχίζει να αναταράσσεται σαν να κοχλάζει. Αργότερα πλένει το κεφάλι του "ασθενούς" με το νερό, το οποίο εκείνος το νιώθει καυτό. Αυτό μου το διηγήθηκε ένα άτομο για την αξιοπιστία του οποίου εγγυώμαι προσωπικά. Φυσικά και δνε προτρέπω κανέναν να προσπαθήσει να το κάνει, δεδομένου ότι απαιτούνται και ευχές που δεν γνωρίζω, οπότε δεχτείτε το ως λαογραφία περισσότερο...
Θα ήθελα πάντως να ήξερα στη βάση ποιού λαογραφικό μύθο, στηρίζονται αυτές οι ενέργειες, δηλαδή πώς προέκυψαν αυτές οι "τελετές". Προφανώς είναι αρχαίες στην προέλευση, αλλά με ποιά βάση το επινόησε ο πρώτος "ξεματιαστής"??. νομίζω είναι ενδιαφέρουσα ερώτηση. Δεν φαντάζομαι εκεί που περπατούσε στο δρόμο ξαφνικά να προέκυψε η τελετουργία στο μυαλό του. Προφανώς κάτι ήξερε και το χρησιμοποίησε έτσι.
Αν έχουν κάποια ισχύ τότε μάλλον η "βάση" της τελετουργίας έχει χαθεί και επιβιώνουν μεμονωμένες "τεχνικές".
Είναι πολύ σωστό και λογικό το ερώτημά σου αλλά δεν έχω απάντηση, όσο και αν έψαξα όλα αυτά τα χρόνια. Μην ξεχνάς ότι οι τελετουργίες αυτές δεν είναι διαδεδομένες στο ευρύ κοινό αλλά σε κλειστούς κύκλους ανθρώπων και αυτό και μόνο κάνει ακόμα δυσκολότερη την αναζήτηση του αρχικού αιτίου, το οποίο ίσως να αγνοούσαν ακόμα και εκείνοι που εξασκούσαν αυτές τις τεχνικές. Η ιστορία που ανέφερα, πάντως, τοποθετείται κάπου σαράντα χρόνια πριν και η γυναίκα που έκανε την τελετουργία θεωρούνταν στην εποχή της ως "μάγισσα - ξεματιάστρα". Τίποτα άλλο δεν μπόρεσα να μάθω.
Εγώ αυτό που θα ήθελα εδώ να θέσω σαν ερώτημα είναι αν τελικά όλα αυτά τα "γιατροσόφια" και οι "τελετουργίες" (όπως το λεγόμενο "ρίξιμο του λαδιού") ή ακόμα και το γαλάζιο μάτι (ή θαλασσία χάντρα) βοηθούν; Δηλαδή είναι πραγματικά αυτά που κάνουν τον "ασθενή" να νιώσει καλύτερα; Ή κατά βάθος αυτό που συμβαίνει είναι ο ίδιος από μόνος του, επειδή ακριβώς πιστεύει, να γίνεται καλά;
Αν το "μάτι" είναι προϊόν και αποτέλεσμα του μυαλού και των εγκεφαλικών ενεργειακών κυμάτων ενός ατόμου (άσχετα απ' το αν το κάνει άθελά του ή επίτηδες με σκοπό να βλάψει) δε θα μπορούσε πολύ απλά να περνά και πάλι με τη σκέψη; Η αυτοσυγκέντρωση και η χαλάρωση ή η "αντεπίθεση" δε θα μπορούσαν να είναι λύσεις στο πρόβλημα;
Προσωπικά, επειδή τυγχάνει να μου συμβαίνει συχνά το φαινόμενο αυτό (σε σημείο να αναρωτιέμαι μήπως τελικά το κάνω μόνη μου στον εαυτό μου, χωρίς βέβαια να ξέρω το πώς και το γιατί) πιστεύω πως εμείς οι ίδιοι μπορούμε να ξεπεράσουμε τις όποιες αρνητικές ενέργειες μας αποστέλονται από τους γύρω. Βέβαια δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να κάνουν και τα "μαγικά" τους το λαδάκι ή το νερό ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. :rolleyes:
Πάντως ανεξάρτητα αν θεωρούμε μόνο τις ευχές της Εκκλησίας σωστές,άτομα του περιβάλλοντός μου έχουν ξεπεράσει το πρόβλημα του "ματιού" με τις μεθόδους που έχουν λάδι και νερό.Δεν ξέρω αν αυτές είναι όντως δεισιδαιμονικές,γιατί πολύ απλά δεν ξέρω τα λόγια και τις ευχές που λένε οι "ξεματιάστρες" εκείνη την ώρα.Δεν ξέρω δηλαδή τι επικαλούνται.Αν επικαλούνται με τα λόγια τους το Χριστό και την Παναγία δεν το βρίσκω κακό,εξάλλου αυτές οι μέθοδοι φέρνουν αποτέλεσμα.Το να ζητάς δηλαδή τη βοήθεια του Θεού για κάποιον άλλο,γιατί να είναι κακό;Μόνο και μόνο επειδή δεν λέει τις ευχές κάποιος ιερέας;Αν κάποιος γνωρίζει να μας παραθέσει τα λόγια και τις ευχές με το λάδι και το νερό θα βοηθούσε πολύ τη συζήτηση.
Είναι πολύ σωστό και λογικό το ερώτημά σου αλλά δεν έχω απάντηση, όσο και αν έψαξα όλα αυτά τα χρόνια. Μην ξεχνάς ότι οι τελετουργίες αυτές δεν είναι διαδεδομένες στο ευρύ κοινό αλλά σε κλειστούς κύκλους ανθρώπων και αυτό και μόνο κάνει ακόμα δυσκολότερη την αναζήτηση του αρχικού αιτίου, το οποίο ίσως να αγνοούσαν ακόμα και εκείνοι που εξασκούσαν αυτές τις τεχνικές. Χμμ Μιχάλη έχεις δίκιο. Όπως το βλέπω εγώ αν δέν ξέρεις το ακριβές περιεχόμενο και "πρακτικό" του ξεματιάσματος είναι λίγο δύσκολο να φτάσεις στην πηγή του όση πρόσβαση να έχεις και σε λαογραφικό υλικό. Το ότι καταδικάζονται και από την επίσημη θρησκεία δεν βοηθά επίσης την αναζήτηση...
Προσωπικά, επειδή τυγχάνει να μου συμβαίνει συχνά το φαινόμενο αυτό (σε σημείο να αναρωτιέμαι μήπως τελικά το κάνω μόνη μου στον εαυτό μου, χωρίς βέβαια να ξέρω το πώς και το γιατί) πιστεύω πως εμείς οι ίδιοι μπορούμε να ξεπεράσουμε τις όποιες αρνητικές ενέργειες μας αποστέλονται από τους γύρω. Βέβαια δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να κάνουν και τα "μαγικά" τους το λαδάκι ή το νερό ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. Αντωνία, προφανώς τραβάς την προσοχή των άλλων με τον α ή β τρόπο. Συνήθως το μάτι προκαλείται από συναισθήματα ζήλειας...
Αν το "μάτι" είναι προϊόν και αποτέλεσμα του μυαλού και των εγκεφαλικών ενεργειακών κυμάτων ενός ατόμου (άσχετα απ' το αν το κάνει άθελά του ή επίτηδες με σκοπό να βλάψει) δε θα μπορούσε πολύ απλά να περνά και πάλι με τη σκέψη; Η αυτοσυγκέντρωση και η χαλάρωση ή η "αντεπίθεση" δε θα μπορούσαν να είναι λύσεις στο πρόβλημα; Γίνεται αλλά ο μέσος άνθρωπος, (όπως και ο υποφαινόμενος δεν έχουν ιδέα πως να το κάνουν)... Η αύρα είναι άμυνα αλλά "σπάει", αν δεχθεί δυσανάλογη "πίεση"...
Δηλαδή είναι πραγματικά αυτά που κάνουν τον "ασθενή" να νιώσει καλύτερα; Ή κατά βάθος αυτό που συμβαίνει είναι ο ίδιος από μόνος του, επειδή ακριβώς πιστεύει, να γίνεται καλά; Βοηθούν, αλλά από προσωπική εμπειρία, δεν υπάρχει καλύτερο αντίδοτο για το μάτι από λίγο λάδι διαβασμένο από παπα... (και όμως δουλεύει!!! ακούγομαι γραφικός αλλα συνέβει και μάλιστα όταν δεν πίστευα, είναι δηλαδή άσχετο από την πίστη σου...)
Πάντως ανεξάρτητα αν θεωρούμε σωστές μόνο τις ευχές της Εκκλησίας σωστές,άτομα του περιβάλλοντός μου έχουν ξεπεράσει το πρόβλημα του "ματιού" με τις μεθόδους που έχουν λάδι και νερό.Δεν ξέρω αν αυτές είναι όντως δεισιδαιμονικές,γιατί πολύ απλά δεν ξέρω τα λόγια και τις ευχές που λένε οι "ξεματιάστρες" εκείνη την ώρα.Δεν ξέρω δηλαδή τι επικαλούνται.Αν επικαλούνται με τα λόγια τους το Χριστό και την Παναγία δεν το βρίσκω κακό,εξάλλου αυτές οι μέθοδοι φέρνουν αποτέλεσμα.Το να ζητάς δηλαδή τη βοήθεια του Θεού για κάποιον άλλο,γιατί να είναι κακό;Μόνο και μόνο επειδή δεν λέει τις ευχές κάποιος ιερέας;Αν κάποιος γνωρίζει να μας παραθέσει τα λόγια και τις ευχές με το λάδι και το νερό θα βοηθούσε πολύ τη συζήτηση.
Μπορεί να επικαλούνται ότι θέλουν, το θέμα είναι πώς τους επικαλούνται και τί άλλο λένε... ;)
Και εγώ μπορώ να σε προσφωνώ και να σε επικαλούμαι αλλά έχει σημασία το πώς: σαν φίλο, σαν ανώτερο, σαν ίσο, σαν υπηρέτη ???
Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις σε επικαλούμαι, σε σέβομαι όμως???
Εγώ αυτό που θα ήθελα εδώ να θέσω σαν ερώτημα είναι αν τελικά όλα αυτά τα "γιατροσόφια" και οι "τελετουργίες" (όπως το λεγόμενο "ρίξιμο του λαδιού") ή ακόμα και το γαλάζιο μάτι (ή θαλασσία χάντρα) βοηθούν; Δηλαδή είναι πραγματικά αυτά που κάνουν τον "ασθενή" να νιώσει καλύτερα; Ή κατά βάθος αυτό που συμβαίνει είναι ο ίδιος από μόνος του, επειδή ακριβώς πιστεύει, να γίνεται καλά;
Η αυτοσυγκέντρωση και η χαλάρωση ή η "αντεπίθεση" δε θα μπορούσαν να είναι λύσεις στο πρόβλημα;
Αντωνία, είναι πολύ σωστά και πολύ λογικά τα ερωτήματά σου. Είναι πολύ πιθανό ο ίδιος ο άνθρωπος να βρίσκει μέσα του τη δύναμη να "μονώσει" τον εαυτό του ή και να αντεπιτεθεί ενεργειακά. Ίσως πάλι, όλες αυτές οι τελετουργίες, οι γαλάζιες χάντρες και τα λοιπά, να φορτίζονται ενεργειακά εφόσον πιστεύουν στις ιδιότητές τους οι άνθρωποι, δεν ξέρω.
Πάντως, μάλλον σίγουρα έχει να κάνει με ενέργειες, γιατί έχω διαπιστώσει πως μπορώ πλέον, μετά από 15 χρόνια που ξεματιάζω, να αντιλαμβάνομαι αν σε ένα χώρο βρίσκεται κάποιο "ματιασμένο" άτομο.
Πάντως, μάλλον σίγουρα έχει να κάνει με ενέργειες, γιατί έχω διαπιστώσει πως μπορώ πλέον, μετά από 15 χρόνια που ξεματιάζω, να αντιλαμβάνομαι αν σε ένα χώρο βρίσκεται κάποιο "ματιασμένο" άτομο. XEXEXE τότε σίγουρα μπορείς να αισθάνεσαι και την παρουσία ανθρώπων και την κίνηση αντικειμένων χωρίς να τα βλέπεις ή να τα ακούς ;)
Αν δεν το έχεις κάνει μέχρι τώρα, προσπάθησέ το, σίγουρα μπορείς :D
Και ναί έχει να κάνει με ενέργειες. Αν ξέρεις πώς να το κάνεις μπορείς να φορτίσεις έναν χώρο με ενέργεια (σε σημείο που να πιάνει τον άλλο πονοκέφαλο όταν μπαίνει μέσα).
Είμαι της εντύπωσης πως κάτι παρόμοιο συμβαίνει και κατά την Θεία Κοινωνία στην εκκλησία διότι εκείνη την στιγμή εκεί μέσα γίνεται "το σώσε" ενεργειακά. Εκεί μπορούν να αποδωθούν και οι όποιες θεραπευτικές ιδιότητες παρουσιάζονται σε αγιασμούς κτλ. Βέβαια ποιά είναι η πηγή της ενέργειας αυτής είναι αντικείμενο συζήτησης...
Σχετικά με τη χρήση λαδιού στο ξεμάτιασμα, δεν το έχω διαβάσει, αλλά πιστεύω ότι έχει να κάνει με τις ιδιότητες του ελαιόλαδου. Σκεφτείτε ότι τα παλιά χρόνια πριν αναπτυχθεί η φαρμακοβιομηχανία, φάρμακα ήταν τα βότανα και κάποιες άλλες τροφές. Μάλιστα, ορισμένα από αυτά υπήρξαν τόσο ωφέλιμα και αποτελεσματικά [όπως το λάδι και το σκόρδο] που φαινόταν να είχαν "μαγικές" ιδιότητες. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο ότι το λάδι χρησιμοποιείται στο ξεμάτιασμα, αλλά και πολλά φυλαχτά έχουν σχήμα σκόρδου, καθώς και το γνωστό - κατά τα άλλα φορέας μικροβίων - "Φτουουου..σκόρδα!!" :p
Καλησπέρα, είμαι νέο μέλος και πρώτη φορά απαντώ σε θέμα στο site. Σχετικά με το θέμα που συζητάτε, παρατήρησα ότι οι περισσότεροι επικεντρώνεστε στο λεγόμενο "μάτι". Παρ' όλο που όταν λέμε "αρνητική ενέργεια" στην ουσία δεν εννοούμε αυτό. Είναι λάθος έκφραση. Και αυτό διότι το μάτι δεν είναι απαραίτητα αρνητικό...πολλοί άνθρωποι ματιάζουν τους άλλους σκεπτόμενοι κάτι θετικό που παρατηρούν στον άλλο ή σκέφτονται για αυτόν.
Όταν μιλάμε για αρνητική ενέργεια, εννούμε το τι "στέλνει" κάποιος σε κάποιον άλλο. Έχει να κάνει με τις έννοιες πομπός και δέκτης. Υπαρχούν καλοί και κακοί πομποί, καλοί και κακοί δέκτες. Όπως καλή και κακή αύρα (=άμυνα, στην συγκεκριμένη περίπτωση).
Προσωπικά, αν και δεν είμαι κακός άνθρωπος - το τελείως αντίθετο μάλιστα- μου έχει τύχει να κάνω μια κοπέλα να λυποθυμήσει μέσα σε μαγαζί. Είχε πληγώσει την ξαδέρφη μου και άθελά μου την κοιτούσα επίμονα και σκεφτόμουν πώς μπόρεσε να κάνει τέτοιο πράγμα...μετά από λίγα λεπτά αρρώστησε, λιποθύμησε και αναγκάστηκα να την πάω σπίτι της.
Είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα και φυσικά το "μάτι" δεν πιστεύω ότι θεραπεύεται με όλες αυτές τις μεθόδους, αλλα με αυτοσυγκέντρωση, διαλογισμό και παρόμοιες ενέργειες.
R-b-t3r,λες ότι άλλο το να επικαλείσαι κάποιες ανώτερες δυνάμεις και άλλο το να τις σέβεσαι.Από τη στιγμή που επικαλείσαι κάποιον,σημαίνει ότι τον αποδέχεσαι,αναγνωρίζεις πως μπορεί να σε βοηθήσει και κατά συνέπεια το σέβεσαι.Γιατί,πώς γίνεται από τη μια να ζητάς και να αποδέχεσαι τη βοήθεια κάποιου και ταυτόχρονα να μην το σέβεσαι;Δηλαδή,αν,επί παραδείγματι,πούμε σε μια δύσκολη στιγμή το "Πάτερ Ημών" σημαίνει ότι ζητάμε βοήθεια από κάποιον που δεν δεχόμαστε ως Θεό και στήριγμά μας;Τότε γιατί να επικαλεστούμε Εκείνον και όχι άλλες δυνάμεις;Και εκτός των άλλων,αν ζητούσες βοήθεια καιροσκοπικά,να'σαι σίγουρος ότι ο Θεός δεν θα επενεργούσε για να "ξεματιαστεί" κάποιος.Όλα τα παραπάνω τα αναφέρω υπό την προυπόθεση βεβαίως ότι στο "ξεμάτιασμα" επικαλούμαστε το Χριστό και την Παναγία.Γιατί αν δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο,που θεωρητικά τουλάχιστον το δίνω λίγες πιθανότητες,τότε το θέμα αποκτά άλλες διαστάσεις...
Δηλαδή,αν,επί παραδείγματι,πούμε σε μια δύσκολη στιγμή το Πάτερ Ημών" σημαίνει ότι ζητάμε Και εκτός των άλλων,αν ζητούσες βοήθεια καιροσκοπικά,να'σαι σίγουρος ότι ο Θεός δεν θα επενέβαινε για να "ξεματιαστεί" κάποιος. μην το πάρεις στραβά αυτό δεν το εννοώ προσβλητικά: από που και ως που μπορείς να σκέφτεσαι σαν κάτι που δεν κατανοείς (σαν Θεός δηλαδή)???. Ο Θεός μπορεί να παρεμβαίνει για χίλιους δύο λόγους οι οποίοι έχουν σχέση και με τους υπόλοιπους ανθρώπους. Αν υπήρχε μόνο ένας άνθρωπος στο σύμπαν τότε θα είχες κάποιο δίκιο. Κάποιος άγιος κάποτε είπε ότι:" Ο Θεός στέλνει βροχή (ευεργεσία δηλαδή) επί δικαίων και επί αδίκων". Δεν χρειάζεται να είσαι άγιος για να επικαλείσαι τον Θεό. Τα αποτελέσματα είναι που διαφέρουν και εξηγούμαι παρακάτω.
Υπάρχει μια ιστορία που οι γιοί ενός εβραίου ιερέα εξόρκισαν έναν δαίμονα στο όνομα του Χριστού. Ο δαίμονας έφυγε, αλλά τους είπε: "εγώ τον Ναζωραίο τον γνωρίζω, εσείς όμως γιατί επικαλείστε το όνομά του??". Αυτά τα έλεγε διότι δεν πιστεύαν στον Χριστό, απλώς τον επικαλέστηκαν. Ο δαίμονας μετά τους "άλλαξε τα φώτα" ακριβώς για αυτόν τον λόγο...
Να σου υπενθυμίσω ότι οι "ξεματιαστές" "εισπράτουν" μέρος από το "μάτι" με το που ξεματιάζουν. Λές ο Θεός να μεταφέρει μέρος από το "μάτι" και στον άλλο??? Για ποιόν λόγο???
το μάτι δεν είναι απαραίτητα αρνητικό...πολλοί άνθρωποι ματιάζουν τους άλλους σκεπτόμενοι κάτι θετικό που παρατηρούν στον άλλο ή σκέφτονται για αυτόν.
Και φτάσαμε σε ένα άλλο κρίσιμο και δυσνόητο σημείο. Συμφωνώ μαζί σου ότι πολλοί άνθρωποι "ματιάζουν" χωρίς να το θέλουν, χωρίς να έχουν κακό σκοπό, όμως ματιάζουν. Για αυτό και ο λαός συνήθως λέει "φτύσε με μη με ματιάσεις".
Αυτό το σημείο νομίζω πως δεν μπορεί να εξηγηθεί με την απλή παραδοχή ότι το "μάτι" είναι αρνητική ενέργεια, διαφορετικά δεν θα μάτιαζαν οι καλοπροαίρετοι άνθρωποι. Εκτός, βέβαια και αν υποσυνείδητα υπάρχει κάποιο "αρνητικό" στοιχείο, το οποίο δεν μπορούμε να επισημάνουμε, εφόσον είναι ασυνείδητο. Από τη στιγμή, όμως, που επιφέρει άσχημα αποτελέσματα στο "θύμα" δεν μπορούμε να χαρακτηρίσουμε αυτή την ενέργεια και ως θετική.
Ένα τρίτο κρίσιμο σημείο που πρέπει να μας απασχολήσει είναι αυτό που επισημαίνει ο Rbt3r (αν δεν κάνω λάθος), το γεγονός, δηλαδή, ότι αυτός που ξεματιάζει παίρνει ένα μέρος από το μάτι πάνω του. Όσοι από εσάς τυχόν ξεματιάζετε, όπως εγώ, θα έχετε καταλάβει για τι μιλάω.
Από τη στιγμή, όμως, που επιφέρει άσχημα αποτελέσματα στο "θύμα" δεν μπορούμε να χαρακτηρίσουμε αυτή την ενέργεια και ως θετική.
Ξαναλέω ότι υπάρχουν σε αυτό το θέμα οι όροι πομπός και δέκτης. Το ότι ο δέκτης δέχεται την ενέργεια αυτή - το "μάτι" αν θέλετε - αρνητικά, δηλαδή ότι αυτό έχει κάποιες επιπτώσεις στην υγεία του κατά κάποιο τρόπο, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ο δέκτης έστειλε αρνητική ενέργεια. Οποιαδήποτε θετική ή αρνητική ενέργεια μπορεί πολύ εύκολα να μετατραπεί σε αρνητική ή θετική αντίστοιχα.
Κατά την άποψή μου, το μάτι υπάρχει και στο παρελθόν το πίστευα και εγώ και ίσως ακόμα και τώρα, αλλά πιστεύω ότι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος είναι να γίνεσαι μόνος σου καλά και σ'αυτό πρέπει να πιστεύουν όλοι. Τα πάντα πηγάζουν από εμάς και τελειώνουν σε εμάς! Ακούω πολλούς που πιστεύουν στο μάτι, αλλά πίνουν ντεπόν για να τους περάσει - ΕΛΕΟΣ! ή παρατηρώ τη μητέρα μου να παίρνει τηλέφωνο τη μητέρα της να την ξεματιάσει...και σιγά μη θυμάται η γιαγιά μου που ξεχνάει και τη φωνή μου τα λόγια του "ξεματιάσματος"! Παρ'όλα'αυτά λέει η μητέρα μου μετά από λίγο: "Έγινα καλά, αυτό ήταν!". Ιδέα της ήταν προφανώς και κάτι ψυχολογικό...με την εντύπωση ότι η γιαγιά μου είχε αναλαμπή και θυμήθηκε τα λόγια, της πέρασε!!!
Πάντως, πέρα από όλα αυτά, συμφωνώ - γιατί το έχω δει - αυτός που ξεματιάζει να παίρνει μέρος του "ματιού" και στο τέλος να αισθάνεται άσχημα ο ίδιος, μετά αυτός να παίρνει άλλο να τον ξεματιάσει, ο άλλος άλλο και πάει λέγοντας....
Δε διαφωνώ μαζί σου αγαπητή mika πως οι απεσταλμένη ενέργεια, ανεξάρτητα από αρνητική/θετική, μπορεί να μετατραπεί στο ακριβώς αντίθετο όταν παραληφθεί. Όμως με ποιο κριτήριο γίνεται αυτό; Τι παίζει ρόλο; Ο δέκτης ή ο πομπός; Επίσης έχω ακούσει πως τα ανοιχτόχρωμα μάτια (του πομπού) ματιάζουν πιο εύκολα και πιο "βαριά" από τα σκουρόχρωμα. Δεν ξέρω αν είναι μύθος και σας ακούγεται γελίο, απλά το αναφέρω. :)
Πάντως διαφωνώ στο να αποκλείεις έτσι εύκολα πως οι γιαγιά σου και η κάθε "ξεματιάστρα" δεν κάνουν κάτι χρήσιμο. Σε εμένα πιάνουν πάντως τα "μαγικά" του μπαμπά μου. Ίσως έχει αν κάνει και με το άτομο που ξεματιάζει και με το "ματιασμένο". Και σίγουρα η γιαγιά σου θυμάται πιο εύκολα κάτι που κάνει εδώ και χρόνια και θεωρεί σημαντικό (και αποτελεσματικό λογικά).
Δε διαφωνώ μαζί σου αγαπητή mika πως οι απεσταλμένη ενέργεια, ανεξάρτητα από αρνητική/θετική, μπορεί να μετατραπεί στο ακριβώς αντίθετο όταν παραληφθεί. Όμως με ποιο κριτήριο γίνεται αυτό; Τι παίζει ρόλο; Ο δέκτης ή ο πομπός;
Έχει να κάνει και με τους δύο καθώς και με τις άμυνες και την αύρα του καθενός. Ο κακός πομπός είναι αυτός που δεν μπορεί να στείλει με τον σώστο (αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη λέξη αυτή) τρόπο την ενέργεια που επιθυμεί και κακός δεκτής είναι αυτός που "σπάζει" εύκολα η αύρα του και με λάθος τρόπο. Για παράδειγμα κάποιος που είναι αδύναμος συναισθηματικά και περνά δύσκολα και δεν έχει καθόλου ενέργεια είναι πολύ πιο εύκολο να "ματιαστεί" (το βάζω σε εισαγωγικά γιατί δεν συμφωνώ με τον όρο) από κάποιον άλλο που νιώθει ακριβώς αντίθετα.
Επίσης έχω ακούσει πως τα ανοιχτόχρωμα μάτια (του πομπού) ματιάζουν πιο εύκολα και πιο "βαριά" από τα σκουρόχρωμα. Δεν ξέρω αν είναι μύθος και σας ακούγεται γελίο, απλά το αναφέρω.
Και εγώ το έχω ακούσει αυτό και απ' ότι ξέρω έχει να κάνει με τη θεωρία και τις δυνάμεις των χρωμάτων.
Πάντως διαφωνώ στο να αποκλείεις έτσι εύκολα πως οι γιαγιά σου και η κάθε "ξεματιάστρα" δεν κάνουν κάτι χρήσιμο. Σε εμένα πιάνουν πάντως τα "μαγικά" του μπαμπά μου. Ίσως έχει αν κάνει και με το άτομο που ξεματιάζει και με το "ματιασμένο". Και σίγουρα η γιαγιά σου θυμάται πιο εύκολα κάτι που κάνει εδώ και χρόνια και θεωρεί σημαντικό (και αποτελεσματικό λογικά).
Ίσως έχεις δίκιο....θα το ψάξω... ;) :rolleyes:
Σε εμένα πιάνουν πάντως τα "μαγικά" του μπαμπά μου. Ίσως έχει αν κάνει και με το άτομο που ξεματιάζει και με το "ματιασμένο". Αυτό δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο. Ο οποιοσδήποτε μπορεί να ματιαστεί και ο οποιοσδήποτε μπορεί να ξεματιάσει...
Μπορώ να διαφωνήσω πάνω σ' αυτό, αφού και η μητέρα και η αδερφή μου ξέρουν να ξεματιάζουν, αλλά ο πατέρας μου έχει "καλύτερα" και πιο "άμεσα" αποτελέσματα!! :p :p
Αυτό δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο. Ο οποιοσδήποτε μπορεί να ματιαστεί και ο οποιοσδήποτε μπορεί να ξεματιάσει...
Όχι...είναι λάθος αυτό...διότι όπως αναφέραμε, δεν ματιάζονται όλοι οι άνθρωποι, ακριβώς γιατί δεν έχουν όλοι την ίδια αύρα και "άμυνα". Και επίσης δεν μπορούν να ξεματιάσουν όλοι. Θέλει ικανότητα. Αυτό το γνωρίζω στάνταρ, το γιατί όμως δεν το ξέρω...οπότε αν ξέρει κάποιος γιατί θέλει ικανότητα να ξεματιάζεις θα ήθελα να μου πει....Παίζουν ρόλο τα λόγια που λέει κάποιος ή κάτι άλλο, μέσα του π.χ.???
Πάνω στο τελευταίο ερώτημα της Μίκα μπορώ να απαντήσω ότι φαίνεται πως περισσότερη σημασία έχει εάν ο άνθρωπος που ξεματιάζει πιστεύει στην ικανότητά του αυτή και στη μέθοδο που χρησιμοποιεί ή όχι. Δεν ξέρω εάν παίζει ρόλο και η συνολική του "πνευματική" κατάσταση (εννοώ στοιχεία του χαρακτήρα και όχι δείκτες νοημοσύνης), πάντως έχω δει ανθρώπους κάθε είδους να ξεματιάζουν αλλά να μην... "στρέχει" όπως λέμε στον τόπο μου η ικανότητα αυτή σε όλους.
Δεν το λέω για να παινευτώ αλλά από 13 ετών περίπου που ξεματιάζω, έχουμε διαπιστώσει ότι μπορώ να το κάνω με άμεσα και πολύ καλά αποτελέσματα, που έχουν ξεπεράσει εκείνη που μου το έμαθε.
Επίσης, ένα ακόμα σχόλιο σχετικά με τη μετατροπή της ενέργειας. Συμφωνώ με τις απορίες της Αντωνίας, ότι δηλαδή εάν η ενέργεια μετατρέπεται από το δέκτη, τότε βάση ποιών κριτηρίων γίνεται αυτό?
Καταρχήν σε ευχαριστώ για την απάντηση, διότι δεν ήξερα τι ακριβώς συμβαίνει πάνω στο θέμα αυτό.
Τώρα σχετικά με την ερώτηση που έθεσες:
Επίσης, ένα ακόμα σχόλιο σχετικά με τη μετατροπή της ενέργειας. Συμφωνώ με τις απορίες της Αντωνίας, ότι δηλαδή εάν η ενέργεια μετατρέπεται από το δέκτη, τότε βάση ποιών κριτηρίων γίνεται αυτό?
...η αλήθεια είναι ότι είναι αρκετά δύσκολο να εξηγήσεις με λόγια τι ακριβώς συμβαίνει. Δεν ξέρω κατά πόσο ήταν "διαφωτιστική" η απάντηση που έδωσα και στη Αντωνία (μάλλον δεν ήταν απ'ότι βλέπω :( ). Είναι δύσκολο να απαντήσω ακριβώς στην ερώτηση. Παρ'όλ'αυτά, ανέφερα ότι όλα γίνονται βάσει πομπού-δέκτη. Αν θες, θα σου φέρω ένα παράδειγμα.... Κάποιος που ξέρει πώς να στέλνει ενέργεια, ακόμα και να θέλει να ματιάσει κάποιον, δεν θα τα καταφέρει (κι ας μην ξέρει ο δέκτης πώς να προφυλαχθεί). Το αντίθετο: κάποιος δέκτης που ξέρει να διατηρεί "δυνατή" την αύρα του, όσο και να θέλει κάποιος να τον ματιάσει, επίσης δεν θα τα καταφέρει. Δεν ξέρω κατά πόσο γίνομαι αντιληπτή...δυστυχώς προσπαθώ να το διατυπώσω με απλά λόγια, αλλά μου είναι αρκετά δύσκολο, διότι πρόκειται για πρακτικά θέματα και θέματα που είναι δύσκολο να βρεις τις κατάλληλες λέξεις να τα περιγράψεις. Συγγνώμη...
Η ενέργεια δεν αλλάζει ιδιότητες άλλο αν σε προστατεύει η αλώς σου...
Εκείνος που σκέφτεται αρνητικά για εσένα θα σε ματιάζει πάντα. Δεν μπορεί να σου προκαλέσει καλό διότι δεν είναι αυτή η προδιάθεσή του.
Παίζουν ρόλο τα λόγια που λέει κάποιος ή κάτι άλλο, μέσα του π.χ.??? Εγώ έχω την εντύπωση (άποψη είναι δεν ξέρω απο 1ο χέρι) ότι παίζει ρόλο η "οπτικοποίηση" και ο ενεργητικός οραματισμός σε αυτήν την περίπτωση, τα λόγια είναι δευτερεύουσας σημασίας. Όσοι ξέρουν ας μας διαφωτίσουν.
...η αλήθεια είναι ότι είναι αρκετά δύσκολο να εξηγήσεις με λόγια τι ακριβώς συμβαίνει. Δεν ξέρω κατά πόσο ήταν "διαφωτιστική" η απάντηση που έδωσα και στη Αντωνία (μάλλον δεν ήταν απ'ότι βλέπω :( ). Είναι δύσκολο να απαντήσω ακριβώς στην ερώτηση. Παρ'όλ'αυτά, ανέφερα ότι όλα γίνονται βάσει πομπού-δέκτη. Αν θες, θα σου φέρω ένα παράδειγμα.... Κάποιος που ξέρει πώς να στέλνει ενέργεια, ακόμα και να θέλει να ματιάσει κάποιον, δεν θα τα καταφέρει (κι ας μην ξέρει ο δέκτης πώς να προφυλαχθεί). Το αντίθετο: κάποιος δέκτης που ξέρει να διατηρεί "δυνατή" την αύρα του, όσο και να θέλει κάποιος να τον ματιάσει, επίσης δεν θα τα καταφέρει. Δεν ξέρω κατά πόσο γίνομαι αντιληπτή...δυστυχώς προσπαθώ να το διατυπώσω με απλά λόγια, αλλά μου είναι αρκετά δύσκολο, διότι πρόκειται για πρακτικά θέματα και θέματα που είναι δύσκολο να βρεις τις κατάλληλες λέξεις να τα περιγράψεις. Συγγνώμη...
Όχι, νομίζω πως είναι αρκετά κατανοητό το παράδειγμα που φέρνεις και σίγουρα δίνει μια ικανοποιητική εξήγηση στο ερώτημα γιατί κάποιοι ματιάζουν και γιατί κάποιοι ματιάζονται εύκολα ενώ μερικοί άλλοι δύσκολα ή και καθόλου. Μπορεί κάποιος να ματιάζει κατά βούληση? Πιστεύω πως με όλα αυτά που λες η απάντηση είναι θετική αλλά προϋποθέτει κάποια άλλα πράγματα...
Μπορεί κάποιος να ματιάζει κατά βούληση? Πιστεύω πως με όλα αυτά που λες η απάντηση είναι θετική αλλά προϋποθέτει κάποια άλλα πράγματα...
Τι εννοείς; :confused:
Καλησπερα
αυτο το εχω κι εγω ως απορία.Μπορει καποιος να ματιαζει,να διοχετευει αρνητικη ενεργεια κατα βουληση?Πχ αν ειναι γρουσουζης :D
Δεν κανω πλακα,εχω μια γνωστη που λεει ειμαι γρουσουζα ειπα εκεινο κι αυτο και το αλλο κι εγιναν(ολα ασχημα φυσικα).Αντε να σπασει κανενα ποτηρι αν σπασει κανενα ποδι τι γινετε δεν ειναι κριμα να μας στελνει ενεργεια καποιος ηθελημενα η αθελα του μονο και μονο επειδη ειναι ''γρουσουζης''?Προστασια? :eek:
polykarpos
29-05-06, 15:41
Ένα τρίτο κρίσιμο σημείο που πρέπει να μας απασχολήσει είναι αυτό που επισημαίνει ο Rbt3r (αν δεν κάνω λάθος), το γεγονός, δηλαδή, ότι αυτός που ξεματιάζει παίρνει ένα μέρος από το μάτι πάνω του. Όσοι από εσάς τυχόν ξεματιάζετε, όπως εγώ, θα έχετε καταλάβει για τι μιλάω.
Φίλε μου
Νομίζω ότι γνωρίζεις ότι αυτό που κάνεις δεν το επιτρέπει η Εκκλησία για τους πιστούς της .
Το ότι παίρνεις ένα μέρος - βάρος - από αυτή τη διαδικασία δεν σε έχει προβληματίσει ;
Αν χρησιμοποιείς το λάδι μέσα σε νερό ασφαλώς θα έχεις δει να εξαφανίζεται το λάδι μέχρι να πεις όλα τα λόγια και το επαναλαμβάνεις μέχρι να σταθεροποιηθεί δείγμα ότι ο άλλος ήταν ματιασμένος και εσύ τον ξεμάτιασες .
Δεν σε έχει προβληματίσει αυτή η εξαφάνιση του λαδιού ;
Ασφαλώς τα λόγια δεν μπορείς να τα ανακοινώσεις γιατί θα <<χάσεις το χάρισμα >>. Οι κληρικοί και όσοι λαϊκοί διαβάζουν τις ευχές της Εκκλησίας γιατί δεν χάνουν το << χάρισμα >> ;
Αγαπητέ μας Πολύκαρπε,
θέλετε να πείτε πως αυτό που κάνει ο Μιχάλης και κάτι ακόμα χιλιάδες (για να μην πω εκατομμύρια) είναι μαγεία; Ας είναι...
Πόσα "μαγικά" κάνει η εκκλησία όμως έχετε σκεφτεί ποτέ; Και όταν λέτε ότι θα χάσει το χάρισμα ενώ οι κληρικοί δεν το χάνουν τι εννοείται; Και γιατί η Θεία Κοινωνία ονομάζεται "μυστήριο"; Αυτό που κάνει ο παπάς μέσα στο ιερό είναι μυστικό; Γιατί τα λόγια που λέει όταν ετοιμάζει το "σώμα και αίμα" του Χριστού δεν τα φωνάζει όπως τα Ευαγγέλια; Γιατί δεν έχουν βάλει μικρόφωνα στην Αγία Τράπεζα; Ή μήπως αυτά δεν ενδιαφέρουν τους πιστούς και ο σκοπός αγιάζει τα μέσα;
Ε, τότε επιτρέψτε μου να σας πω, πως και το ξεμάτιασμα είναι χρήσιμο, αφού τόσος κόσμος το πιστεύει και μάλιστα έχει αποτέλεσμα.
polykarpos
29-05-06, 21:49
Αγαπητέ μας Πολύκαρπε,
Αγαπητή μου Αντωνία
θέλετε να πείτε πως αυτό που κάνει ο Μιχάλης και κάτι ακόμα χιλιάδες (για να μην πω εκατομμύρια) είναι μαγεία; Ας είναι...
Αυτό που κάνει ο Μιχάλης λέγετε << γητειά >> . Αν εσύ γνωρίζεις ότι είναι μαγεία δεν θα συμφωνήσω μαζί σου .
Πόσα "μαγικά" κάνει η εκκλησία όμως έχετε σκεφτεί ποτέ;
Δεν γνωρίζω η Εκκλησία να κάνει <<μαγικά >> , μπορείς να μου αναφέρεις μερικά ;
Και όταν λέτε ότι θα χάσει το χάρισμα ενώ οι κληρικοί δεν το χάνουν τι εννοείται;
Όταν λέω θα χάσει το χάρισμα εννοώ όπως και εσύ θα έχεις υπ ‘ όψη σου ότι όποιος γνωρίζει να ξεματιάζει δεν πρέπει να ανακοινώνει τα λόγια που λέει . Αν το κάνει πρέπει να είναι του αντιθέτου φύλου , δηλαδή άνδρας προς γυναίκα ή γυναίκα προς άνδρα γιατί αν γίνει διαφορετικά χάνουν και οι δύο το << χάρισμα >>.Οι κληρικοί διαβάζουν την σχετική ευχή της Βασκανίας , αλλά και άλλες ευχές , φανερά και φωνακτά και δεν χάνουν το χάρισμα , μπορούν να την επαναλάβουν και να ενεργήσει η Θεία χάρη .
Και γιατί η Θεία Κοινωνία ονομάζεται "μυστήριο";
Ονομάζεται έτσι διότι ανήκει εις τα Μυστήρια - τελετές της Εκκλησίας τα οποία ίδρυσαν ο Κύριος μας και οι Απόστολοί Του και δια των οποίων με ορατά σημεία μεταδίδεται αοράτως η χάρις του Παναγίου Πνεύματος .
Αυτό που κάνει ο παπάς μέσα στο ιερό είναι μυστικό;
Όχι .Γιαυτό έχει πολλούς βοηθούς .
Γιατί τα λόγια που λέει όταν ετοιμάζει το "σώμα και αίμα" του Χριστού δεν τα φωνάζει όπως τα Ευαγγέλια;
Φίλη μου η όλη ακολουθία της Θείας λειτουργίας είναι τυπωμένη και μπορεί άνετα να την παρακολουθήσει όποιος επιθυμεί . Το λειτουργικό - τελεστικό δεν μπορεί να έχει μια έκφραση . Έτσι βλέπομε να έχομε αναγνώσματα , ψαλσίματα και άλλα που διαμορφώνουν την πνευματική ατμόσφαιρα για την ψυχική και πνευματική ανάταση των πιστών .
Στις μεγάλες πόλεις μπορεί να υπάρχει κάποιο πρόβλημα αλλά στα χωριά πολλές φορές επειδή τα γνωρίζουν οι πιστοί παρατηρείται το φαινόμενο να τα λένε οι πιστοί ποιό γρήγορα από τον παπά .
Γιατί δεν έχουν βάλει μικρόφωνα στην Αγία Τράπεζα;
Νομίζω όπου έχουν βάλει μικρόφωνα πάντα βάζουν και στην Αγία Τράπεζα. Δεν έχετε δίκιο εδώ .
Ή μήπως αυτά δεν ενδιαφέρουν τους πιστούς και ο σκοπός αγιάζει τα μέσα;
Και βέβαια τους ενδιαφέρουν αλλά νομίζω ότι αυτοί έχουν λύσει αυτού του είδους προβληματισμούς .
Ε, τότε επιτρέψτε μου να σας πω, πως και το ξεμάτιασμα είναι χρήσιμο, αφού τόσος κόσμος το πιστεύει και μάλιστα έχει αποτέλεσμα
Το αν είναι χρήσιμο δεν το νομίζω , όσο για το αποτέλεσμα νομίζω ότι είναι προσωρινό .
(Μέχρι και το αγαπητέ μας Πολύκαρπε παραθέσατε! Μήπως έχετε μπερδέψει την έννοια του forum; Δεν είναι σαν το chat για να απαντάτε σε κάθε λέξη του συνομιλητή σας. Δεν είναι απαραίτητο. ~ Αυτά σα φιλική συμβουλή.)
Θα ξεκινώ την απάντηση μου στα γραφόμενά σας με τη σειρά που τα καταγράψατε, αφού πρώτα σας πω πως δε θα επιμείνω σε τέτοιου είδους διάλογο. Οι λόγοι είναι προφανείς νομίζω.
¤ Δεν είπα ότι είναι μαγεία αυτό που κάνει, ρώτησα εσάς αν αυτό θεωρείτε ότι είναι. Μου απαντήσατε (γητειά). Το λεξικό μου εξηγεί ετοιμολογικά τη λέξη αυτή ως εξής: αποτροπή / πρόκληση κάποιου κακο ή επιδίωξη κάποιου σκοπού με μάγια / μαγεία / μαγγανεία. Οπότε μιλάμε για το ίδιο πράγμα, απλά εσείς χρησιμοποιείσατε άλλη λέξη.
¤ Λέγοντας "μαγικά" εννοούσα όλα αυτά που περιλαμβάνει η τελετουργία των διαφόρων μυστηρίων της ορθόδοξης εκκλησίας. (Το κόψιμο μαλλιών κατά τη βάφτιση μου θυμίζει έντονα τη χρήση μαλλιών για μάγια π.χ.) Το ευχέλαιο είναι "μαγικό" με την έννοια πως ξορκίζει τα κακά πνεύματα και αγιάζει το χώρο (προστασία). Ας μη συνεχίσω με άλλα, εξάλλου η κάθε θρησκεία/ιερατείο έχει το δικό της τρόπο να εκφράζει τις πράξεις της. Αυτό που εσείς στην εκκλησία ονομάζεται μυστήριο, αλλόθρησκοι θα μπορούσαν να το ονομάσουν σαν μαγική τελετή (με ότι αυτό συνεπάγεται...) όπως ακριβώς κι εσείς θεωρείται μαγεία αυτά που κάνουν άλλες θρησκείες (αφρικανικές για παράδειγμα).
¤ Μυστήρια. Λέτε ότι τα ίδρυσε ο Κύριος και οι Απόστολοί του. Πείτε μου κάτι: ο Χριστός έδειξε στους παπάδες πώς να βαφτίζουν ένα παιδάκι (ενός έτους) και τι πρέπει να κάνει ο/η πνευματικός/ή πατέρας/μητέρα κατά το μυστήριο αυτό; Αυτός δίδαξε το "Ησαΐα Χόρευε" και το "Η δε γυνί να φοβείται τον άνδρα";
¤ Οι βοηθοί ενός ιερέα είναι γνωστό πως δεν πρέπει να περάσουν μπροστά απ' την Αγία Τράπεζα. Ό,τι κάνει εκεί ο παπάς το κάνει μόνος του!
¤ Τα λόγια που αναφέρει τότε ναι μεν υπάρχει δυνατότητα να τα διαβάζουν κι άλλοι, αλλά ποτέ δεν τα φωνάζουν (αναφέρομαι στη φάση που ο κληρικός κουνάει το μαντήλι και ψιθυρίζει προσευχές).
¤ Δυστυχώς οι πιστοί της εκκλησίας δεν έχουν κανενός είδους προβληματισμό για τη θρησκεία τους, παρά μόνο για το τι θα φορέσουν στην Ανάσταση.
¤ Και για να επιστρέψουμε (επιτέλους!) στο θέμα μας: είναι χρήσιμο το ξεμάτιασμα γιατί ακόμα κι αν το κάνουν οι παπάδες, δεν είναι διαθέσιμοι όλες τις ώρες (ενώ οι συγγενείς είναι). Όσο για το προσωρινό αποτέλεσμα, δε συμφωνώ. Εκτός κι αν εννοείται μακροπρόθεσμα. Δηλαδή η ευχή της εκκλησίας προστατεύει εφόρου ζωής;
Για να τελειώσω με αυτό το κατά 90% εκτός θέματος post μου, θα ήθελα να παρακαλέσω εσάς και κάποιους άλλους που κατά καιρούς κάνουν την εμφάνισή τους, να μην μπλέκουν σε κάθε συζήτηση την εκκλησία και τη θρησκεία τους. Το θέμα μας είναι σαφέστατα άσχετο με αυτή και με οποιαδήποτε άλλη αίρεση. Ας επιστρέψουμε λοιπόν σ' αυτό...
polykarpos
30-05-06, 09:07
[i]Μήπως έχετε μπερδέψει την έννοια του forum; Δεν είναι σαν το chat για να απαντάτε σε κάθε λέξη του συνομιλητή σας. Δεν είναι απαραίτητο. ~ Αυτά σα φιλική συμβουλή.)
Αγαπητή μου
Σας ευχαριστώ για τη φιλική συμβουλή Σας . Γνωρίζω ότι το forum δεν είναι chat , αλλά υποχρεώθηκα να απαντήσω στο post Σας με αυτό τον τρόπο διότι από τις εννέα προτάσεις της οι οκτώ ήταν με ερωτηματικό .
[QUOTE]Για να τελειώσω με αυτό το κατά 90% εκτός θέματος post μου, .
Τώρα εφόσον πιστεύεις ότι η απάντησή σου είναι εκτός θέματος κατά 90% θα σου απαντήσω προσωπικά .
θα ήθελα να παρακαλέσω εσάς και κάποιους άλλους που κατά καιρούς κάνουν την εμφάνισή τους, να μην μπλέκουν σε κάθε συζήτηση την εκκλησία και τη θρησκεία τους
Για αυτό θα ήταν καλύτερο στους όρους εγγραφής να θέτατε περιορισμό να μην εγγράφονται Χριστιανοί .Όμως μια απλή αναδρομή στα posts του θέματος αυτού θα έβλεπες ότι εσύ πρώτη αναφέρεις την Εκκλησία post 3 καθώς και σε άλλα 12 posts αναφέρονται απόψεις με εκκλησιαστικό - χριστιανικό περιεχόμενο . Τα δικά μου ενοχλούν ;
Το θέμα μας είναι σαφέστατα άσχετο με αυτή και με οποιαδήποτε άλλη αίρεση.
Είναι προσωπική σου άποψη .
Ας επιστρέψουμε λοιπόν σ' αυτό..
Ναι και περιμένω απάντηση στις αρχικές μου ερωτήσεις αν θέλει ο Μιχάλης .
Αγαπητέ Πολύκαρπε, επειδή βιάζεστε να βγάλετε συμπεράσματα, πουθενά δεν είπα πως ξεματιάζω με το λάδι, απλά παρέθεσα ορισμένες τεχνικές που έχουν υποπέσει στην αντίληψή μου, όπως αυτή με το λάδι και μερικές άλλες.
Αν ενδιαφέρεστε, όταν ξεματιάζω, το κάνω διαβάζοντας την "Ευχή εις Βασκανίαν", την οποία χρησιμοποιεί η Εκκλησία και εκδίδει και σε βιβλιαράκι μαζί με μερικές άλλες ευχές, για όποιον πιστό ενδιαφέρεται να προσεύχεται. Δυστυχώς, από την πολυχρησία, το βιβλιαράκι έχει καταστραφεί και δεν είναι δυνατό να σας παραθέσω εκδόσεις κτλ. Οπότε, παρακαλώ να μη βιάζεστε να μιλάτε για "γητειές" και τα τοιαύτα, δεδομένου ότι, όσο και αν παρόμοιες τεχνικές πολεμήθηκαν από την Εκκλησία, επέζησαν καλώς ή κακώς και ορισμένοι θεωρούν (πάλι καλώς ή κακώς) πως έχουν αποτελέσματα. Να σας υπενθυμίσω τελειώνοντας, πως αν ανατρέξετε στην Παλαιά Διαθήκη, θα βρείτε παρόμοιες "μαγικές" τελετουργίες να επιτελούνται από Πατριάρχες (βλέπε τελετουργική θυσία των σφαγμένων και τεμαχισμό τους από τον Αβραάμ, τελετουργική κατεδάφιση των τειχών της Ιεριχούς από τους Εβραίους υπό τον Μωϋσή κτλ)
polykarpos
31-05-06, 15:32
[QUOTE=Μιχάλης]Αγαπητέ Πολύκαρπε, επειδή βιάζεστε να βγάλετε συμπεράσματα, πουθενά δεν είπα πως ξεματιάζω με το λάδι, απλά παρέθεσα ορισμένες τεχνικές που έχουν υποπέσει στην αντίληψή μου, όπως αυτή με το λάδι και μερικές άλλες.
Αν ενδιαφέρεστε, όταν ξεματιάζω, το κάνω διαβάζοντας την "Ευχή εις Βασκανίαν", την οποία χρησιμοποιεί η Εκκλησία και εκδίδει και σε βιβλιαράκι μαζί με μερικές άλλες ευχές, για όποιον πιστό ενδιαφέρεται να προσεύχεται. Δυστυχώς, από την πολυχρησία, το βιβλιαράκι έχει καταστραφεί και δεν είναι δυνατό να σας παραθέσω εκδόσεις κτλ. Οπότε, παρακαλώ να μη βιάζεστε να μιλάτε για "γητειές" και τα τοιαύτα, δεδομένου ότι, όσο και αν παρόμοιες τεχνικές πολεμήθηκαν από την Εκκλησία, επέζησαν καλώς ή κακώς και ορισμένοι θεωρούν (πάλι καλώς ή κακώς) πως έχουν αποτελέσματα. Να σας υπενθυμίσω τελειώνοντας, πως αν ανατρέξετε στην Παλαιά Διαθήκη, θα βρείτε παρόμοιες "μαγικές" τελετουργίες να επιτελούνται από Πατριάρχες (βλέπε τελετουργική θυσία των σφαγμένων και τεμαχισμό τους από τον Αβραάμ, τελετουργική κατεδάφιση των τειχών της Ιεριχούς από τους Εβραίους υπό τον Μωϋσή κτλ)[/QUOTE
Φίλε μου
κατ ' αρχή συγνώμη γιατί , άσχετα αν προσωπικά πίστεψα ότι όντως το ξεμάτιασμά σου το κάνεις με νερό και λάδι , δεν πρόσεξα ότι δεν αναφέρεις πουθενά πως ξεματιάζεις , με ποιο τρόπο . Όμως θα παρατηρήσατε ότι λέγω << Αν χρησιμοποιείς το λάδι μέσα σε νερό >> .Δεν το λέγω για να δικαιολογηθώ αλλά έχω κρατήσει και κάποια επιφύλαξη .
Με ευχαρίστηση διάβασα ότι έχετε προς χρήση σας τις ευχές της Εκκλησίας . Η ανάγνωσή τους και από λαϊκούς είναι επιτρεπτό και σωστό .Έτσι η αναφορά μου σε γητειές δεν αφορούν πλέον εσάς . Το αν υπάρχουν << παρόμοιες τεχνικές >> και έχουν κάποια << αποτελέσματα >> μήπως αυτές τις τεχνικές πρέπει να εξετάσομε ;
Για τις περιπτώσεις που αναφέρεσαι θα τις μελετήσω και θα απαντήσω .
Για οποιαδήποτε παρεξήγηση ζητώ συγνώμη .
Φίλε μου, δεν τίθεται θέμα παρεξήγησης από πλευράς μου τουλάχιστον. Απλά έγραψα κάποιες διευκρινίσεις για να μην καταλήγουμε σε ασφαλμένα συμπεράσματα. Ξαναλέω, λοιπόν, πως το ξεμάτιασμα που κάνω εγώ στηρίζεται πάνω στην Ευχή εις Βασκανίαν και είναι αυτό που εγώ προσωπικά έχω δει πως έχει αποτελέσματα. Για τις υπόλοιπες τεχνικές δεν γνωρίζω την αποτελεσματικότητά τους, πάντως άνθρωποι που τις εξασκούν μου έχουν πει πως έχουν δει αποτέλεσμα.
polykarpos
07-06-06, 20:58
Φίλε Μιχαλη
Όπως σου υποσχέθηκα επανέρχομαι στο θέμα του Αβραάμ και της Ιεριχούς .
Στο θέμα του Αβραάμ . Θεός θέλοντας να ικανοποιήσει την απορία του Αβραάμ πως θα γνωρίσει ότι η υπόσχεσή Του ότι θα κληρονομήσει την γήν που του υπεσχέθη του ζητά να προσφέρει θυσία << 9 είπε δε αυτω• λάβε μοι δάμαλιν τριετίζουσαν και αίγα τριετίζουσαν και κριόν τριετίζοντα και τρυγόνα και περιστεράν. 10 έλαβε δε αυτω πάντα ταύτα και διείλεν αυτά μέσα και έθηκεν αυτά αντιπρόσωπα αλλήλοις, τα δε όρνεα ου διείλε. 11 κατέβη δε όρνεα επί τα σώματα, επί τα διχοτομήματα αυτών, και συνεκάθησεν αυτοίς Άβραμ. 12 περί δε ηλίου δυσμάς έκστασις επέπεσε τω Άβραμ, και ιδού φόβος σκοτεινός μέγας επιπίπτει αυτω. 13 και ερρέθη προς Άβραμ• γινώσκων γνώση ότι πάροικον έσται το σπέρμα σου εν γη ουκ ιδία, και δουλώσουσιν αυτούς και κακώσουσιν αυτούς και ταπεινώσουσιν αυτούς τετρακόσια έτη. 14 το δε έθνος, ω εάν δουλεύσωσι, κρινώ εγώ• μετά δε ταύτα εξελεύσονται ώδε μετά αποσκευής πολλής. >> .
Δεν προκύπτει πουθενά κάτι το <<μαγικόν >>. Εμένα δυό πράγματα με προβληματίζουν , το << τριετίζουσαν >> και το << φόβος σκοτεινός >> που αναφέρονται τι να θέλουν να δηλώσουν ;
Για την Ιεριχώ .
Το γεγονός περιγράφεται στον Ιησού του Ναυή , κεφ.6 .
<<, 13 και οι επτά ιερείς οι φέροντες τας σάλπιγγας τας επτά προεπορεύοντο εναντίον Κυρίου, και μετά ταύτα εισεπορεύοντο οι μάχιμοι και ο λοιπός όχλος όπισθεν της κιβωτού της διαθήκης Κυρίου• και οι ιερείς εσάλπισαν ταις σάλπιγξι, και ο λοιπός όχλος άπας περιεκύκλωσε την πόλιν εξάκις εγγύθεν 14 και απήλθε πάλιν εις την παρεμβολήν. ούτως εποίει επί εξ ημέρας. 15 και τη ημέρα τη εβδόμη ανέστησαν όρθρου και περιήλθοσαν την πόλιν εν τη ημέρα εκείνη επτάκις• 16 και εγένετο τη περιόδω τη εβδόμη εσάλπισαν οι ιερείς, και είπεν Ιησούς τοις υιοίς Ισραήλ• κεκράξατε, παρέδωκε γαρ Κύριος υμίν την πόλιν. 20 και εσάλπισαν ταις σάλπιγξιν οι ιερείς• ως δε ήκουσεν ο λαός των σαλπίγγων, ηλάλαξε πας ο λαός άμα αλαλαγμω μεγάλω και ισχυρω και έπεσεν άπαν το τείχος κύκλω, και ανέβη πας ο λαός εις την πόλιν. >>
Δεν πιστεύω να νομίζει κανείς ότι επτά σάλπιγγες και οι αλαλαγμοί του κόσμου προκάλεσαν την κατεδάφιση των τειχών επικαλούμενος το φαινόμενο του συντονισμού . Τότε θα πρέπει να δεχθούμε ότι τους Ιταλούς τους νικήσαμε γιατί οι στρατιώτες μας φωνάζανε <<αέρα >> και δεν πολεμήσανε όπως πολέμησαν .
Αν αυτά θεωρούνται <<μαγικές >> τελετές τότε τι πρέπει να πούμε για τα όσα γίνονται μεταξύ Μωϋσή και Φαραώ ; Μωϋσή και Ισραηλιτών ;
Το τι θεωρείται μαγικό μπορείτε να το δείτε εκεί στους διαλόγους του Μωϋσή και Φαραώ , π.χ. ΕΞΟΔΟΣ 7.
8 Και είπε Κύριος προς Μωυσήν και Ααρών λέγων• 9 και εάν λαλήση προς υμάς Φαραώ λέγων• δότε ημίν σημείον ή τέρας, και ερείς Ααρών τω αδελφω σου• λάβε την ράβδον και ρίψον επί την γην εναντίον Φαραώ και εναντίον των θεραπόντων αυτού, και έσται δράκων. 10 εισήλθε δε Μωυσής και Ααρών εναντίον Φαραώ και των θεραπόντων αυτού και εποίησαν ούτως, καθάπερ ενετείλατο αυτοίς Κύριος• και έρριψεν Ααρών την ράβδον εναντίον Φαραώ, και εναντίον των θεραπόντων αυτού, και εγένετο δράκων. 11 συνεκάλεσε δε Φαραώ τους σοφιστάς Αιγύπτου και τους φαρμακούς, και εποίησαν και οι επαοιδοί των Αιγυπτίων ταις φαρμακείαις αυτών ωσαύτως. 12 και έρριψαν έκαστος την ράβδον αυτών, και εγένοντο δράκοντες• και κατέπιεν η ράβδος η Ααρών τας εκείνων ράβδους.
Καλησπέρα! :)
Αναρωτιέμαι αν γνωρίζει κάποιος περί μεταβίβασης αρνητικής ενέργειας (κοινώς βασκανία)....
«Το να παραμένεις με θυμό είναι σαν να κρατάς ένα καυτό κάρβουνο με την πρόθεση να το πετάξεις σε κάποιον άλλο, εσύ είσαι αυτός που καίγεται.»"
Βούδας Shakyamuni
Τί είναι η αρνητική ενέργεια; όταν συναντάς κάποιον ο οποίος κάτι του συνέβει και έχει εκνευριστεί και αρχίζει να σου λέει αυτός μου έκανε αυτό, με αδίκησε κτλ. δεν καταλήγεις και εσύ ταυτισμένος και νιώθωντας τα ίδια πράγματα με αυτό το άτομο;
Δεν υπάρχει ψυχική ελευθερία.
Τα αρνητικά συναισθήματα είναι πιο μεταδοτικά και από τους χειρότερους ιούς.
Πηγαίνουμε στον κινηματογράφο, βλέπουμε μια ωραία τραγωδία, η ηθοπιός βάζει τα κλάμματα γιατί έφυγε ο αγαπημένος της και στο τέλος βάζουμε και εμείς τα κλάμματα και νιώθουμε ότι νιώθει η ηθοποιός (να η μεταβίβαση της αρνητικής ενέργειας).
Τα συναισθήματα δεν έρχονται από αυτό το επίπεδο, αλλά από το αστρικό.
Μην ψάχνεται την αρνητική ενέργεια στις βασκανίες ή στις μαγείες άλλων, αλλά σε εμάς τους ίδιους.
greekreader
02-09-06, 16:36
Η εκκλησία δεν επιτρέπει στους πιστούς να ξεματιάζουν και λέει να πηγαίνουν μόνο στον ιερέα για να μην χάσει πελατεία. Υπάρχουν άνθρωποι που ξεματιάζουν με τρομερά αποτελέσματα.
Για την ακρίβεια, η εκκλησία δεν απαγορεύει από λαϊκούς να ασκούν το ξεμάτιασμα, αρκεί αυτό να περιλαμβάνει την ανάγνωση της "ευχής προς βασκανίαν", την οποία χρησιμοποιούν και οι ιερείς. Τεχνικές όπως με το λάδι και με άλλες ευχές, θεωρούνται "γητειές" και δνε επιτρέπονται. Πάντως έχω παρατηρήσει πως λειτουργούν. Εγώ ξεματιάζω πάνω από 15 χρόνια τώρα, με την ευχή για τη βασκανία...
Το ξεμάτιασμα με νερό και λάδι παραπέμπει στο βάπτισμα στην κολυμπήθρα γι αυτό και δεν είναι ''γητεία'',εκτός και αν το βάπτισμα είναι...Είναι αυτή η δύναμη αυτών των δύο υγρών γνωστή από τα πανάρχαια χρόνια και που χρησιμοποιούνται σχεδόν από όλες τις θρησκείες.Και φυσικά επικαλούνται κάποιο άγιο ή το Χριστό ή την Παναγία ή το Άγιο Πνεύμα κλπ.Δηλαδή με λίγα λόγια τη Θεία Χάρη.Η Θεία Χάρη ακούει μόνο τους παπάδες ή κάθε αγνή ψυχή γεμάτη πίστη;Ο Θεός που γνωρίζει τις ψυχές μας μας δίνει και τα χαρίσματα και είναι ανώτερα από κάθε εκκλησία (όλων των ειδών και θρησκειών) και από κάθε ιερέα που βαριέται ή ειρωνεύεται. Η ευχή του Αγίου Κυπριανού που χρησιμοποιεί η εκκλησία έχει δύναμη μια και είναι ο κατεξοχήν Άγιος που κρατάει τα κλειδιά για το λύσιμο της μαγγανείας και της βασκανίας.Υπάρχει και στη Φυλή στη Χασιά Αττικής και το μοναστήρι του για όποιον ενδιαφέρεται.Αυτό δεν σημαίνει ότι οι άλλες τεχνικές που χρήση τους κάνει και η εκκλησία έχουν κάτι το κακό ή το επιλήψιμο.Υπάρχουν γνώσεις κρυμένες βαθιά μέσα στους αιώνες και νομίζω ότι όλοι αυτές αναζητούμε να ανακαλύψουμε και να μάθουμε .Γι' αυτό και είμαστε εδώ...
Δεν θα κάνω καν τον κόπο να διαβάσω αυτά που λες niriida. Το καμία σχέση δεν έχει το "ξεμάτιασμα" με το βάπτισμα. Αυτή η άποψη είναι απόκύημα της "φαντασίας" σου.
Υστερόγραφο: Καλώς ήρθες στο forum και καλή συνέχεια!
Λοιπον,αν και ειμαι αθεος,και αν και δεν πιστευω στο ξεματιασμα,βλεποντας το θεμα απο την δικη σου οπτικη γωνια niriida,Νομιζω οτι υπαρχει ενα λογικο χασμα...1+2=3,αλλα 1+3 δεν ειναι 2!
Θα ήθελα να πω την άποψή μου περί βασκανίας.
Για μένα το θέμα είναι πολύ απλό θα έλεγα. Ο εγκέφαλος του ανθρώπου έχει διαφορά δυναμικού όπως θα ξέρετε μιας και αποτελείται από νευρικά κύτταρα και τα ερεθίσματα μεταδίδονται με την βοήθεια της διαφοράς δυναμικού. Όπου υπάρχει διαφορά δυναμικού είναι γνωστό από την φυσική οτι μπορεί να δημιουργηθεί ρεύμα μιας κάποιας έντασης. Το ρεύμα με την σειρά του μπορεί να δημιουργήσει μαγνητικό πεδίο(νόμος Laplace-lavoiser). Ηλεκτικό και μαγνητικό πεδίο δημιουργούν από κοινού ηλεκρομαγνητική ακτινοβολία. Ενδεχομένως ορισμένοι άνθρωποι αυτή την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία να μπορούν να την μεταδώσουν με την προσήλωση σε κάποιο πρόσωπο σε οργανωμένα κύμματα και να δημιουργούνται παράσιτα στην ομαλή λειτουργεία του εγκεφάλου του δέκτη, με αποτέλεσμα ανάλογα με το τι έχει επηρεαστεί να έχουμε αντίστοιχα πονοκεφάλους,χασμουρητό κτλ. Είναι ακριβώς το ίδιο φαινόμενο με το κινητό που το αφήνουμε δίπλα σε ένα ηχείο και κάποιος μας παίρνει τηλ. Θα έχετε ακούσει τον ενοχλητικό ήχο που κάνει το ηχείο.
Είναι μια ενδιαφέρουσα άποψη, ομολογουμένως, αλλά σκέψου πως τα ρεύματα και τα πεδία που αναφέρεις είναι πολύ μικρής, απειροελάχιστης έντασης και δημιουργούνται από τη διαφορά των ιόντων μεταξύ της εξωτερικής και της εσωτερικής επιφάνειας της κυτταρικής μεμβράνης, όχι μόνο στον εγκέφαλο αλλά και σε όλα τα κύτταρα. όταν συμβεί η εκπόλωση, ακολουθεί αμέσως η επαναπόλωση της μεμβράνης και σε όλο αυτό το φαινόμενο παίρνουν μέρος πολλοί ρυθμιστικοί μηχανισμοί, οι οποίοι, αν ισχύει αυτό που λες, φαίνεται πως στη βασκανία δεν αποκαθιστούν το δυναμικό της ισορροπίας.
Ίσως και να ισχύει αυτό που λες, νομίζω πως είναι μια ενδιαφέρουσα άποψη που θα χρειαστεί να τη συζητήσουμε εδώ...
Είναι μια ενδιαφέρουσα άποψη, ομολογουμένως, αλλά σκέψου πως τα ρεύματα και τα πεδία που αναφέρεις είναι πολύ μικρής, απειροελάχιστης έντασης και δημιουργούνται από τη διαφορά των ιόντων μεταξύ της εξωτερικής και της εσωτερικής επιφάνειας της κυτταρικής μεμβράνης, όχι μόνο στον εγκέφαλο αλλά και σε όλα τα κύτταρα. όταν συμβεί η εκπόλωση, ακολουθεί αμέσως η επαναπόλωση της μεμβράνης και σε όλο αυτό το φαινόμενο παίρνουν μέρος πολλοί ρυθμιστικοί μηχανισμοί, οι οποίοι, αν ισχύει αυτό που λες, φαίνεται πως στη βασκανία δεν αποκαθιστούν το δυναμικό της ισορροπίας.
Ίσως και να ισχύει αυτό που λες, νομίζω πως είναι μια ενδιαφέρουσα άποψη που θα χρειαστεί να τη συζητήσουμε εδώ...
Και αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να καταφέρει ασυνείδητα να μεταφέρει αυτά τα κύματα?και το ασυνείδητο να "καταφέρνει" να ελέγξει αυτά τα κύματα?
Πάντως θα συμφωνήσω με την θεωρία του Κυκλώνα φαίνεται αρκετά σωστή και λογική.
Αποκύημα της λογικής μου και χωρίς χάσμα.
Η Βάπτιση στο καθιαγιασμένο νερό συνδυαζόμενη με τη χρήση του λαδιού προστατεύει το άτομο από το σατανά & τους δαίμονες, χαρίζει τη θεία χάρη και την προστασία. Ίσως εκεί να βρίσκεται, η τελετή της βασκανίας που έχει ρίζα στους πρώτους χριστιανικούς χρόνους, "άμα το μάτι χαθεί μέσα στο νερό ο σατανάς έχει ρίξει το μάτι του".
Βιβλιογραφία ΜΕΤΕΚΔΟΤΙΚΗ
ΕΓΚΥΚΛ. Δρανδράκη
Δε ξέρω αν είμαι εντός η εκτός θέματος , αλλά ....
Μπορείτε να μου πείτε κάτι το οποίο ΔΕΝ μεταβιβάζεται ;
Από αυτήν την ερώτηση νομίζω ότι πρέπει να ξεκινήσει κάποιος για να καταλήξει στην απάντηση του αν μεταβιβάζεται και η αρνητική ενέργεια...
Τα συμπεράσματα δικά σας ...... :)
Δ.
Δε ξέρω αν είμαι εντός η εκτός θέματος , αλλά ....
Μπορείτε να μου πείτε κάτι το οποίο ΔΕΝ μεταβιβάζεται ;
Από αυτήν την ερώτηση νομίζω ότι πρέπει να ξεκινήσει κάποιος για να καταλήξει στην απάντηση του αν μεταβιβάζεται και η αρνητική ενέργεια...
Τα συμπεράσματα δικά σας ...... :)
Δ.
Σωστός!Ακόμα και η κληρονομιά μεταβιβάζεται :p
Ήθελα να κάνω μια ερώτηση μπορεί να θεωρηθεί αρνητική ενέργεια και η κακοτυχία?Αν ναι από τι θα μπορούσε να προέλθει μήπως από τις δικές μας επιλογές?Ή να το πω λίγο πιο επιστημονικά από υπερβολική αυξηση των μαγνητικών πεδίων γύρω από το σώμα μας που αποθεί τα πάντα και τους πάντες?
greekreader
03-10-06, 14:30
Σίγουρα σαν φαινόμενο έχει επιστημονικές διαστάσεις το μάτιασμα αλλά έχω ακούσει και γιατρούς να λένε ότι πλήρεις εξηγήσεις δεν υπάρχουν. Πειστική η επιστημονική θεωρία, αλλά πώς γίνεται να φεύγει το μάτιασμα ή να ανακουφίζεται με το Πάτερ Ημών; Λένε ας πούμε τα γιατροσόφια να πεις το Πάτερ Ημών 9 φορές, και όποτε πιάνει αυτό γίνεται ο άλλος καλά σε δευτερόλεπτα, ενώ πριν ήταν χάλια. Γίνεται δηλαδή ένα ''κλικ'' στον εγκέφαλο σύντομα και θεαματικά.
Ποσειδώνιος
03-10-06, 14:43
Ήθελα να κάνω μια ερώτηση μπορεί να θεωρηθεί αρνητική ενέργεια και η κακοτυχία?Αν ναι από τι θα μπορούσε να προέλθει μήπως από τις δικές μας επιλογές?Ή να το πω λίγο πιο επιστημονικά από υπερβολική αυξηση των μαγνητικών πεδίων γύρω από το σώμα μας που αποθεί τα πάντα και τους πάντες?Κάπως έτσι πρέπει να είναι όπως το λένε οι υποθέσεις σου.
Αλλά ξέρεις τι μου ήρθε τώρα στο μυαλό. Όταν κατεβαίνω μόνος με το αμάξι στο κέντρο της πόλης μου πάντα δυσκολεύομαι να βρώ πάρκινγκ. Αν είναι μαζί και η γυναίκα μου πάντα είμαι τυχερός. Βρίσκω με την πρώτη. Συνήθως στη θέση κάποιου που μάλλον έχει μόλις φύγει. Μα πάντα.
Όταν κατεβαίνω μόνος με το αμάξι στο κέντρο της πόλης μου πάντα δυσκολεύομαι να βρώ πάρκινγκ. Αν είναι μαζί και η γυναίκα μου πάντα είμαι τυχερός. Βρίσκω με την πρώτη. Συνήθως στη θέση κάποιου που μάλλον έχει μόλις φύγει. Μα πάντα.
Εξηγείται αυτό. :D
Το προνόμιο των γυναικών φίλε Ποσειδώνιε.
Έχουν ως προνόμιο ολοδικό τους την αρνητική ενέργεια την οποία όμως -το σπουδαιότερο- την μεταβιβάζουν "κατά το δοκούν".
Και πάντα πιάνει... :D :p
Λένε ας πούμε τα γιατροσόφια να πεις το Πάτερ Ημών 9 φορές, και όποτε πιάνει αυτό γίνεται ο άλλος καλά σε δευτερόλεπτα, ενώ πριν ήταν χάλια. Γίνεται δηλαδή ένα ''κλικ'' στον εγκέφαλο σύντομα και θεαματικά.
Mήπως ξέρει κανείς γιατί 9 και ουχί 10 η 20 η 40 ;
Δ.
Γιατι μερικα νουμερα,οπως τα:3,7,9,13,18 και αλλα,θεωρουνται πιο "μαγικα" ας πουμε και ετσι ειναι πιο αληθοφανης σαν "θεραπεια"
Ενας αλλος λογος ειναι για να μην βραχνιαζει ο "εξορκιστης" :D
ΥΓ:its all about "αυθυποβολη" κατα την γνωμη μου...
greekreader
06-10-06, 08:06
Ναι, σίγουρα υπάρχει και αυθυποβολή. Μάλιστα αν ξέρεις ένα παραδοσιακό λαϊκό ξεμάτιασμα, λέει ότι εκεί που η Παναγία λουζόταν και χτενιζόταν ,'' επεράσανε οι λούσες κι οι μαλλούσες
κι οι χρυσές μελαναχούσες.''. :D
Αυτό πέρα από αυθυποβολή είναι και γελωτοθεραπεία! Χα χα χα! :p :rolleyes:
δεν εχω να παραθεσω κατι περισσοτερο απο οσα εχετε ηδη πει...
απλα... απο προσωπικη μου εμπειρια, παρολο που δεν πιστευω στο ματι,
εντουτοις... νιωθω μερικες φορες αυτην την περιεργη αισθηση της αρνητικης
ενεργειας(ποτε δεν εχω βρει απο που προερχεται) την αισθανομαι εντονα για
μερικα λεπτα και την αποβαλω απλα χωρις ουτε να με ξεματιασουν ουτε να πω
μονη μου καποια ευχη η οτιδηποτε γιατι δεν ειμαι χριστιανη ετσι κι αλλιως!!!
σε οσους το εχω πει... κανεις δεν το καταλαβαινει... εκτως απο μια κυρια που
το συζητησα καποτε και μου ειπε οτι εχω δυνατη αυρα και "προστασια" χωρις
να μου εξηγησει τιποτα παραπανω....
Θα σου κάνω μια περίεργη ερώτηση ane: Υπάρχει μαγικό τετράγωνο του 7? (μαγικά τετράγωνα λέγονται τα τετράγωνα 9 αριθμών που βγάζουν το ίδιο άθροισμα οριζόντια και κάθετα).
Δεν είναι τυχαία αυτά τα νούμερα, η παράδοση τα διατήρησε με την μορφή θρύλων χωρίς να κατανοεί όμως την σημασία τους. Ούτε αυθυποβολή είναι παιδιά, τα άλογα δεν αυθυποβάλλονται (προφανώς έχω μια ιστορία που συνοδεύει το σχόλιο αλλά δεν είναι επί του παρόντος).
http://img86.imageshack.us/img86/1811/magicsquarelux1000ot6.gif (http://imageshack.us)
http://img86.imageshack.us/img86/2576/magicsquaresiamese1000jq8.gif (http://imageshack.us)
http://img223.imageshack.us/img223/2370/magicsquarego3.gif (http://imageshack.us)
http://img86.imageshack.us/img86/8484/magicsquarediamond1000cx6.gif (http://imageshack.us)
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ...
Δ.
Θα σου κάνω μια περίεργη ερώτηση ane: Υπάρχει μαγικό τετράγωνο του 7? (μαγικά τετράγωνα λέγονται τα τετράγωνα 9 αριθμών που βγάζουν το ίδιο άθροισμα οριζόντια και κάθετα).
http://img222.imageshack.us/img222/505/alphamagicsquarewk3.gif
(http://imageshack.us)
http://img205.imageshack.us/img205/3567/bordersquare5x5il8.gif (http://imageshack.us)
http://img80.imageshack.us/img80/9658/marsvi9.gif (http://imageshack.us)
Ωχ Θεε μου , τι τραβάμε και μεις οι τετραγωνομάγοι... :)
Δ.
http://img178.imageshack.us/img178/2522/bordersquare7x7tx0.gif (http://imageshack.us)
http://img174.imageshack.us/img174/4209/moonue5.gif (http://imageshack.us)
http://img227.imageshack.us/img227/188/marsxj0.gif (http://imageshack.us)
http://img208.imageshack.us/img208/7436/templarqe8.gif (http://imageshack.us)
Δ.
αναθεμα με αν καταλαβα το παραμικρο!!!!!
αναθεμα με αν καταλαβα το παραμικρο!!!!!Δεν έχει κάτι να καταλάβεις. Μαγεία κανονική είναι και όχι μαθηματικά μαγικά τετράγωνα.
Είναι μαγικά τετράγωνα, τα οποία χαράζεις, λες την επίκληση και επιτυγχάνεις κάποια πράγματα. Ήθελα να ήξερα πού στο καλό βρήκε ο Lux το συγκεκριμένο υλικό :confused:
παλι δεν καταλαβαινω τιποτα.....
αλλα γενικα ειμαι ασχετη απο τετοια.... κινουμε σε αλλους χωρους....
γενικα δεν καταλαβαινω οτι εχει να κανει με αριθμους!!1
Ήθελα να ήξερα πού στο καλό βρήκε ο Lux το συγκεκριμένο υλικό
υπάρχουν τετράγωνα Συσχετισμένα με τους πλανήτες αλλά και αμιγώς μαθηματικά τετράγωνα.
Επίσης τετράγωνα με λέξεις (συνήθως ρωμαϊκά) ..
Τις πηγές μου δε μπορώ να τις αποκαλύψω αλλά μπορώ να τα αποστείλω εις πάσα ενδιαφερόμενο αρκεί να ξέρει κανείς τι πρέπει να κάνει με αυτά , αλλιώς ...άδικος κόπος . :D
Υπάρχουν πολλά ακόμη , διαφόρων ιδιοτήτων αλλά θεωρώ άσκοπο να γεμίσω το site με τετράγωνα ...
Δ.
υπάρχουν τετράγωνα Συσχετισμένα με τους πλανήτες αλλά και αμιγώς μαθηματικά τετράγωνα.
Επίσης τετράγωνα με λέξεις (συνήθως ρωμαϊκά) ..
Τις πηγές μου δε μπορώ να τις αποκαλύψω αλλά μπορώ να τα αποστείλω εις πάσα ενδιαφερόμενο αρκεί να ξέρει κανείς τι πρέπει να κάνει με αυτά , αλλιώς ...άδικος κόπος . :D
Τα συγκεκριμένα τετράγωνα (με τις λέξεις μόνο όμως και όχι τους αριθμούς :() έτυχε να τα βρώ και εγώ, αλλά δεν ξέρω το σκεπτικό με το οποίο προκύπτουν.
Πολύ θα ήθελα να δώ τις πηγές σου αλλά φοβάμαι ότι έχω ήδη πολύ υλικό για διάβασμα, και δυστυχώς δεν ασχολούμαι με αυτό όσο θα έπρεπε...
Υπάρχουν πολλά ακόμη , διαφόρων ιδιοτήτων αλλά θεωρώ άσκοπο να γεμίσω το site με τετράγωνα ...
Δ. Εννοείται ότι μπορεί να τα βρεί (κάποιος που ενδιαφέρεται πραγματικά) κάπου στο διαδίκτυο, οπότε δεν είναι σκόπιμο να ποστάρουμε εδώ τετράγωνα.
Τα συγκεκριμένα τετράγωνα (με τις λέξεις μόνο όμως και όχι τους αριθμούς ) έτυχε να τα βρώ και εγώ, αλλά δεν ξέρω το σκεπτικό με το οποίο προκύπτουν.
Μερικές λεπτομέρειες είναι πως φτιάχνοντας κάποιος ένα μαγικό ερωτικό τετράγωνο συνήθως από ξύλο η χαλκό πρέπει να μελετήσει τις επιθυμίες του και να το εναποθέσει στο κατώφλι του «θύματος»..ώστε αυτό να διαβεί από πάνω του ,σημαντικό ρόλο παίζουν οι θέσεις των πλανητών και προφανώς διάφορα άλλα που δυστυχώς δε γνωρίζω…(δοκίμασε να φτιάξεις ένα μόνος σου όπως ένα από τα παραδείγματα που παράθεσα πριν)
Ένα «κοινό» μαγικό ερωτικό τετράγωνο μπορεί να φτιαχτεί από τη λέξη ”amor” που σημαίνει αγάπη ενώ αντίστροφα βγαίνει η λέξη Ρώμη.
Επίσης υπάρχουν και τα μαθηματικά τετράγωνα-σπαζοκεφαλιές που απ όσο γνωρίζω ήταν η παιδευτική ενασχόληση των μαθητών στις παλαιές μυστικιστικές-μυητικές σχολές …
Δ.
Τι εννοεις μαγικο τετραγωνο του 7? Να περιεχει μεσα 7,ή το αθροισμα να ειναι 7?
Μαγεία κανονική είναι και όχι μαθηματικά μαγικά τετράγωνα.
Είναι μαγικά τετράγωνα, τα οποία χαράζεις, λες την επίκληση και επιτυγχάνεις κάποια πράγματα.
Ελπιζω να αστειευεσαι;
dragoness_crysta
03-01-07, 23:27
Δεν πιστευω οτι μεταβιβαζεται η αρνητικη ενεργεια...ομως το οτι επηρεαζει την θετικη μετατρεπωντας την σε αρνητικη τοτε αυτο μπορει να συμβει...Τα ΗΜ κυματα που παλλονται πιθανον επηρεαζουν αλλα οταν ερχονται σε αμεση επαφη...εδω μπορει να συνεισφερει πολυτιμες πληροφοριες και η επιστημη για τα ενεργειακα πεδια....και το πως αλληλεπιδρουν μεταξυ τους.
Felicianna
04-01-07, 20:13
Η Εκκλησία παραδέχεται υπάρχει το μάτιασμα (το έχω συζητήσει το θέμα με έναν ιερέα ) έχει και σχετικές ευχές για αυτό που περιέχονται στο μικρό Ευχολόγιο και στο βιβλίο του Αγ. Κυπριανού .Δεν μπορώ όμως να καταλάβω το εξής γιατί αρνείται να παραδεχτεί ότι η αρνητική ενέργεια ή μάτι όπως το λέμε εμείς μεταδίδεται εύκολα όταν κάποιος αισθάνεται ζήλια ,κακία ή μίσος για μας. Συμφωνώ με την Drymonia για αυτό που μας αναφέρει για την Αύρα , είναι αλήθεια ότι όταν κάποιος έχει μια υγιή και ενισχυμένη αύρα δύσκολα το πιάνει το μάτι και η αρνητική ενέργεια ! Εγώ πάντως πιστεύω όταν δεν πιστεύεις σ' αυτά τότε δεν σε πιάνει τίποτα ,!!!!! :o
Τι εννοεις μαγικο τετραγωνο του 7? Να περιεχει μεσα 7,ή το αθροισμα να ειναι 7? Να δίνει άθροισμα 7
Ελπιζω να αστειευεσαι; Μακάρι να αστειευόμουν
Δεν το εχω σκεφτει ποτε ετσι αλλα αν σκεφτομαστε το ματιασμα σαν αλλαγη κυματων...αυτο θα εξηγουσε ισως αυτο που συνεβει στην οικογενεια μου. Καθε φορα που μας επισκεφτηκε ενα συγκεκριμενο ατομο καηκαν στο σπιτι τουλαχιστον δυο λαμπες και χαλασε καποια ηλεκτρικη συσκευη. Και εκτος απο αυτο τσακωθηκαμε παντα και με τον αντρα μου. Ενιωσα στο σωμα μου την αρνητηκη ενεργεια αυτου του προσωπου, αλλα δεν μπορουσα και να πιστεψω οτι με τον αρνητισμο του θα χαλασει ηλεκτρικες συσκευες. Και ομως ειναι αληθεια, το παρατηρησα για μεγαλο διαστημα που ερχοταν τακτικα. Απο τοτε που αποφασισαμε να αποφυγουμε και να προστατευθουμε απο το ατομο, ειμαστε πολυ καλυτερα. Το οτι τα κυματα που εκπεμπει ο ανθρωπος επιρεαζουν τα ηλεκτρικα κυματα τον συσκευων το εχω παρατηρησει και απο θετικης αποψης. Εχει συμβει πολλες φορες που χαλαει μια συσκευη.....ερχεται καποιος αλλος να την δοκιμασει και ....τσουπ....δουλευει. Δεν ειναι παραξενο? Ισως τελικα μας επιρεαζουν τα δικα μας και ολα τα κυματα που υπαρχουν στον αερα περισσοτερα απ οτι νομιζουμε? Ισως υπαρχει καποιος που ξερει περισσοτερα για αυτο το θεμα?
φιλικα
Ερικα
Κάτι παρόμοιο είχα παρατηρήσει και εγώ με ορισμένα άτομα ...
Και νόμιζα πως ήταν η ιδέα μου τελικά.
Διαβάζοντας το μήνυμα σου αρχίζω και σκέφτομαι ίσως πως δεν ήταν η ιδέα μου ...
Θα με ενδιέφερε να μάθω και γω ...αν ξέρει κάποιος να μας πει τι συμβαίνει σε παρόμοιες περιπτώσεις ....
Αααα καλωσόρισες επί τη ευκαιρία ... :)
Δ.
Καλησπέρα.
Πολύ καλό το θέμα και πιστεύω αφορά αρκετό “καθημερινό” κόσμο.
Ένας πολύ καλός γείτονάς μας, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν ένα έτος περίπου, όταν έβλεπε κάποιον καλοντυμένο και σχολίαζε το άψογο ντύσιμό του/της και το πόσο όμορφος/η ήταν, μετά από 1-2 λεπτά το άτομο αυτό χασμουριόταν συνέχεια και είχε τάσεις υπνηλίας.
Στην αρχή το διασκεδάζαμε, αλλά στη συνέχεια ήταν απίστευτα κουραστικό, λες και είχαμε πάρει υπνωτικά!!! Προσπαθούσαμε να τον αποφεύγουμε, όταν ήταν δυνατό.
Η κοπέλα του αδελφού μου είναι ξένη και δεν τα πιστεύει καθόλου αυτά με το μάτι και τη βασκανιά. Κάποια στιγμή ήταν χάλια και υπέφερε από φρικτό πονοκέφαλο, ο πατέρας μου τη ξεμάτιασε και μετά από 5’ σιγά σιγά άρχισε να συνέρχεται. Όταν της το είπαμε δεν το πίστευε, αλλά είχε μείνει με ανοικτό το στόμα.
LUX, φοβερό αυτό με τα τετράγωνα. Φαντάζομαι χρησιμοποιούνται για καλό αλλά και για κακό σκοπό.....
Ίσως το λέμε και μάτι γιατί τα μάτια μας εκτός και από πύλη εισόδου είναι και πύλη εξόδου μηνυμάτων;;;; (Λέω εγώ τώρα....)
Ίσως το λέμε και μάτι γιατί τα μάτια μας εκτός και από πύλη εισόδου είναι και πύλη εξόδου μηνυμάτων;;;;Τα μάτια επίσης λένε πως είναι ο καθρέφτης της ψυχής... :)
Θα ήθελα εδώ να παραθέσω μια εξήγηση ονείρου από ένα μικρό ονειροκρίτη που πιστεύω πως κρύβει μια σημαντική πληροφορία.
"Αν δείτε στον ύπνο σας ότι έχετε ωραία και ζωηρά μάτια θα έχετε μεγάλες επιτυχίες στη δουλειά σας, αλλά και στα αισθηματικά σας. Αν όμως δεν βλέπετε καλά και τα μάτια σας δεν είναι σε καλή κατάσταση, θα έχετε οικονομικές στεναχώριες.[...] Αν ονειρευτείτε ότι έχετε γαλανά μάτια τρέφετε άσχημα αισθήματα για τους φίλους σας και τους οικείους σας. Τα μαύρα και καστανά μάτια συμβολίζουν την αγάπη και τη φιλία."
Τώρα θα μου πείτε γιατί το αναφέρω αυτό. Παρατηρήσατε πως ενώ στην αρχή μιλάει για όμορφα και ζωηρά μάτια που εξηγούνται ως καλό όνειρο, στο τέλος λέει πως τα γαλανά μάτια είναι άσχημο;; Πού θέλω να καταλήξω...; Μήπως έχει πάρει το αυτί σας τη θεωρία (?) πως τα ανοιχτόχρωμα μάτια ματιάζουν πιο εύκολα και σε χειρότερο βαθμό; Είναι τυχαία αυτή η σύμπτωση; Απλά αναρωτιέμαι... ;)
Μήπως έχει πάρει το αυτί σας τη θεωρία (?) πως τα ανοιχτόχρωμα μάτια ματιάζουν πιο εύκολα και σε χειρότερο βαθμό; Είναι τυχαία αυτή η σύμπτωση; Απλά αναρωτιέμαι... ;)
Παρόλο που ανήκω στους "ανοιχτοχρωμομάτηδες" δε πιστεύω ότι ματιάζω οποιονδήποτε (παρόλο που το χω προσπαθήσει :p ).
Στο ερώτημά σου Αντωνία θέλω να αναφέρω πως αυτό το έχω ακούσει και εγώ από όλους όσους κάποτε έτυχε να συζητήσουμε για τη βασκανία.
Μάλλον όμως θα ναι κανά κατάλοιπο από τα γνωστά σύνδρομα κατωτερότητας που τρέφουν οι "σκουροχρωμομάτηδες" :p .
Μόνο τέτοια εξήγηση μπορώ να δώσω, μιας και το ζήτημα της εκπομπής αρνητικής ενέργειας μάλλον σχετίζεται με εσωτερικές "δυνάμεις"-κίνητρα.
Κατά τη γνώμη και επειδή έχω βιώσει εγώ η ίδια κάποιες καταστάσεις, η αρνητική ενέργεια μεταβιβάζεται. Άλλοι το αποκαλούν μάτι και άλλοι απλά εκπομπή αρνητικής ενέργειας. Προσωπικά, δε νομίζω ότι το χρώμα των ματιών παίζει τόσο πολύ ρόλο. Έχω κατα καιρούς συναναστραφεί με αρκετά άτομα που εξέπεμπαν αρνητική ενέργεια και δεν είχαν πάντα γαλανά μάτια. Πιστεύω ότι το πιο σημαντικό είναι ο εσωτερικός κόσμος του ατόμου και όσα κρύβει εκεί μέσα. Δεν πρέπει να είναι τόσο θέμα συνειδητής ζήλιας ή κακίας. Μάλλον, η αρνητική αυτή ενέργεια πηγάζει από το ασυνείδητο και αυτό είναι ακόμα χειρότερο γιατι το άτομο δε μπορεί να το αντιληφθεί και να το ελέγξει.
Σύνηθως τα άτομα που επηρεάζονται από αυτή την εκπομπή αρνητικών κυμάτων είναι τα άτομα που, για διάφορους λόγους, δεν έχουν αναπτύξει τις ψυχικές και ενεργειακές άμυνες τους, δεν έχουν "θωρακίσει", ας μου επιτραπεί ο όρος, τον εαυτό τους, δεν έχουν τονώσει την "αύρα" τους.
Παιδιά καλησπερούδια!
Στον τόπο καταγωγής μου (Καλαμάτα) αλλά και στην γειτονική Ηλεία, το μάτι είναι παραπάνω από αποδεκτό από τον απλό φυσικά κόσμο και υπάρχουν πολλές τεχνικές για να αντιμετωπιστεί.
Νερό και λάδι, ευχές και τα λοιπά από τις πιό κοινότυπες. Προσωπικά πιστεύω ότι το μάτι είναι μεταβίβαση αρνητικής ενέργειας από κάποιο άτομο σε άλλο. Η αρνητική ενέργεια που εκπέμπουν πολλά άτομα πιστεύω ότι μεταβιβάζεται προκαλώντας διάφορες οργανικές διαταραχές (χασμουρητά, υπνηλία, πονοκεφάλους) στα άτομα τα οποία τυγχάνει να βρίσκονται στο "στόχο".
Αναφορικά με το αν κάποια άτομα μπορούν λόγω του χρώματος των ματιών τους να ματιάζουν ευκολότερα από κάποια άλλα, μπορώ να πω ότι δεν το ήξερα. Δεν έχει ακουστεί κάτι τέτοιο στην περιοχή από την οποία κατάγομαι, αντίθετα εκεί πιστεύουν ότι κάποιοι έχουν ταλέντο στο μάτι ιδιαίτερα αν έχουν γεννηθεί κάποια συγκεκριμένη μέρα ή ώρα (Μεγάλη Εβδομάδα, Σάββατα για να αναφέρω παραδείγματα), σε σημείο που να μπορούν να βλάψουν ακόμα και σοβαρά κάποιον.
Για παράδειγμα αναφέρω πώς στην πόλη της αρραβωνιατικιάς μου μια καλή της θεία (που πιστεύει ακράδαντα στην βασκανία) ανέφερε πως κάποια συγχωριανή της λόγω προσωπικής ζήλειας ματιάζει εγγύους. Μάλιστα ανέφερε ότι πολλές έγγυες κοπέλες στην περιοχή αποφεύγουν να περνούν από το σπίτι της συγκεκριμένης γυναίκας για το φόβο της αποβολής. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν τυγχάνει καμίας αποδείξεως, μάλλον πρόκειται περί προλήψεως, αλλά όπως λέει και ο λαός, "Ο φόβος φυλάει τα έρημα".
.......από την άλλη να μου πείτε πώς δεν υπάρχει και καπνός χωρίς φωτιά.........
dragoness_crysta
10-02-07, 08:28
Τα μάτια επίσης λένε πως είναι ο καθρέφτης της ψυχής... :)
Θα ήθελα εδώ να παραθέσω μια εξήγηση ονείρου από ένα μικρό ονειροκρίτη που πιστεύω πως κρύβει μια σημαντική πληροφορία.
"Αν δείτε στον ύπνο σας ότι έχετε ωραία και ζωηρά μάτια θα έχετε μεγάλες επιτυχίες στη δουλειά σας, αλλά και στα αισθηματικά σας. Αν όμως δεν βλέπετε καλά και τα μάτια σας δεν είναι σε καλή κατάσταση, θα έχετε οικονομικές στεναχώριες.[...] Αν ονειρευτείτε ότι έχετε γαλανά μάτια τρέφετε άσχημα αισθήματα για τους φίλους σας και τους οικείους σας. Τα μαύρα και καστανά μάτια συμβολίζουν την αγάπη και τη φιλία."
Τώρα θα μου πείτε γιατί το αναφέρω αυτό. Παρατηρήσατε πως ενώ στην αρχή μιλάει για όμορφα και ζωηρά μάτια που εξηγούνται ως καλό όνειρο, στο τέλος λέει πως τα γαλανά μάτια είναι άσχημο;; Πού θέλω να καταλήξω...; Μήπως έχει πάρει το αυτί σας τη θεωρία (?) πως τα ανοιχτόχρωμα μάτια ματιάζουν πιο εύκολα και σε χειρότερο βαθμό; Είναι τυχαία αυτή η σύμπτωση; Απλά αναρωτιέμαι... ;)
Εχω ακουσει να λενε οτι ειδικα τα γαλαζια ματια ειναι αυτα που ριχνουν το ματιασμα, γιατι τετοια ματια εχει ο διαολος...(λενε οι παπαδες)....
επισης με βαση αυτο δε μου φαινεται τυχαιο που ο Χριστος αν και εχει ανοιχτοχρωμα και ζωηρα ματια που συμβολιζουν τη ζωντανια του...εντουτοις...ειναι πρασινα και οχι γαλαζια. Δεν τον εχω δει ζωγραφισμενο με αλλο χρωμα ματιων, παρα μονο στις βυζαντινες εικονες που τα εχουν καστανα.
Ας δωσουμε και μια λογικη εξηγηση....τα εχουμε τα ψυχρα χρωματα, το πρασινο, το μπλε και το μωβ. Και τα θερμα χρωματα το κοκκινο το κιτρινο και το καφε.(και το πορτοκαλι...αλλα ζηταμε τα βασικα.)....
εχετε παρατηρησει οτι ενω τα ανοιχτοχρωμα ματια ειναι εντονα και ομορφα, ειναι λιγο ψυχρα? Οφειλεται στην ερμηνεια που τους εχουμε δωσει.
Το ακριβως αντιθετο συμβαινει με τα σκουροχρωμα. Βγαζουν μια ζεστασια γιατι λογω παλι της ιδιοτητας που εχουμε δωσει ειναι πιο διεισδυτικα.
Ας δωσουμε και μια λογικη εξηγηση....τα εχουμε τα ψυχρα χρωματα, το πρασινο, το μπλε και το μωβ. Και τα θερμα χρωματα το κοκκινο το κιτρινο και το καφε.(και το πορτοκαλι...αλλα ζηταμε τα βασικα.)....Ουπς, τώρα με έκανες να ξεχάσω όλα όσα μάθαινα τόσα χρόνια περί χρωμάτων! :eek: Για να μην μπλέξουμε τα μπούτια μας :p να διευκρινίσω μερικά πραγματάκια που ελπίζω να μη με βγάλουν εντελώς εκτός θέματος:
Τα βασικά χρώματα είναι ΤΡΙΑ (3) --> κίτρινο, κόκκινο και μπλε.
Το μαύρο και το λευκό δεν είναι χρώματα (το μαύρο υπάρχει όταν λείπει το φως -ως γνωστόν τα χρώματα είναι η αντανάκλαση του φωτός στην εκάστοτε επιφάνεια-, ενώ το λευκό είναι όλα τα χρώματα μαζί -δηλαδή, το φως αντανακλάται πλήρως πάνω στην επιφάνεια γι' αυτό και δε βλέπουμε κάποιο άλλο χρώμα).
Θερμά χρώματα είναι το κόκκινο, το κίτρινο κι όλες οι αποχρώσεις τους, ενώ ψυχρά είναι το μπλε και όλες οι αποχρώσεις του. Επίσης μεταξύ των ψυχρών συγκαταλέγονται και τα σκούρα χρώματα (βλ. μωβ, καφέ κλπ.) απ' τη στιγμή που εμπεριέχουν το μπλε που είναι ψυχρό όπως έγραψα.
Στο θέμα μας τώρα.
Άσχετα από χρώματα ματιών, θα ήθελα να θέσω ένα ακόμα ερώτημα. Όσοι από εσάς έχετε αισθανθεί "ματιασμένοι" (ας χρησιμοποιήσω αυτό τον όρο) έχετε προβληματιστεί ποτέ γιατί σας συνέβει κάποιες φορές ενώ κανείς δε σας είδε; Μήπως τελικά το "μάτι" δεν έχει να κάνει με οπτική επαφή, οπότε είναι και λανθασμένος ο όρος που χρησιμοποιούμε, αλλά με μεταβίβαση αρνητικής ενέργειας ανεξαρτήτου απόστασης πομπού και δέκτη;
Άσχετα από χρώματα ματιών, θα ήθελα να θέσω ένα ακόμα ερώτημα. Όσοι από εσάς έχετε αισθανθεί "ματιασμένοι" (ας χρησιμοποιήσω αυτό τον όρο) έχετε προβληματιστεί ποτέ γιατί σας συνέβει κάποιες φορές ενώ κανείς δε σας είδε; Μήπως τελικά το "μάτι" δεν έχει να κάνει με οπτική επαφή, οπότε είναι και λανθασμένος ο όρος που χρησιμοποιούμε, αλλά με μεταβίβαση αρνητικής ενέργειας ανεξαρτήτου απόστασης πομπού και δέκτη;
Μου έχει συμβεί αρκετές φορές αυτό. Να αισθάνομαι άσχημα, να με ξεματιάζει η γιαγιά μου και να με βρίσκει ματιασμένη και εγώ να μην έχω καν βγει από το σπίτι. :eek: Δε ξέρω τι συμβαίνει ακριβώς. Ούτε αν πιστεύω απόλυτα στο μάτι ξέρω. Σε αυτό που πιστεύω σίγουρα είναι η μεταφορά αρνητικής ενέργειας και αυτή μάλλον δεν εξαρτάται από την απόσταση πομπού και δέκτη. Ίσως όταν μας ξεματιάζουν να το καταπολεμούμε μέσω μιας μεθόδου αυθυποβολής που μας βοηθάει να τονώσουμε την αύρα μας και να εξουδετερώσουμε αυτή την αρνητική ενέργεια. Αυτό είναι όμως μόνο μια υπόθεση. Αν κάποιος έχει καμιά καλύτερη εξήγηση περιμένω με ανυπομονησία να την ακούσω.
Melhisedek
17-05-07, 20:11
Μου έχει συμβεί αρκετές φορές αυτό. Να αισθάνομαι άσχημα, να με ξεματιάζει η γιαγιά μου και να με βρίσκει ματιασμένη και εγώ να μην έχω καν βγει από το σπίτι. Δε ξέρω τι συμβαίνει ακριβώς. Ούτε αν πιστεύω απόλυτα στο μάτι ξέρω. Σε αυτό που πιστεύω σίγουρα είναι η μεταφορά αρνητικής ενέργειας και αυτή μάλλον δεν εξαρτάται από την απόσταση πομπού και δέκτη. Ίσως όταν μας ξεματιάζουν να το καταπολεμούμε μέσω μιας μεθόδου αυθυποβολής που μας βοηθάει να τονώσουμε την αύρα μας και να εξουδετερώσουμε αυτή την αρνητική ενέργεια. Αυτό είναι όμως μόνο μια υπόθεση. Αν κάποιος έχει καμιά καλύτερη εξήγηση περιμένω με ανυπομονησία να την ακούσω.
Πιστεύω πως είναι θέμα αύρας.Αν η αύρα μας,η άμυνα μας,είναι δυνατή τότε ποιος ο λόγος να μας επηρεάσει η αρνητική ενέργεια?Συνήθως η αρνητική ενέργεια επηρεάζει άτομα με αδύναμη αύρα ή και άτομα που σε κάποια στιγμή η αύρα τους είναι πολύ ευάλωτη.Για την απόσταση πομπού και δέκτη πιστεύω πως για να γίνει αυτό,να μας επηρεάσει η αρνητική ενέργεια,ή το άτομο πρέπει να έχει ΄΄δύναμη΄΄,αφού το κάνει χωρίς να το θέλει,ή να το κάνει συνειδητά με υποβολή ή χρησιμοποιώντας τελετές κ.τ.λ.Για το πως ματιάζεται κάποιος υπάρχει η εξήγηση του ΄΄ζωώδης΄΄ μαγνητισμού.΄Δηλαδή το άτομο εκπέμπει χαμηλής συχνότητας μαγνητικά κύματα τα οποία προκαλούν και αυτό το φαινόμενο.Με τη τελετή του ΄΄ξεματιάσματος΄΄ προσπαθούμε να ΄΄εξουδετερώσουμε΄΄ το ΄΄κακό το μάτι΄΄,αυτά τα χαμηλής συχνότητας μαγνητικά κύματα.Ή προσπαθούμε να απωθήσουμε,μέσω της αυθυποβολής,τα αρνητικά κύματα,ενισχύοντας την άμυνα μας,την αύρα μας.Για αυτό λέγεται και πως αυτός-ή που ξεματιάζει παίρνει ένα μέρος της αρνητικής ενέργειας.Μερικοί αισθάνονται και τσιμπήματα στα χέρια τους.Άλλοι πιστεύουν πως για να μην τους επηρεάζει η αρνητική ενέργεια,όταν ξεματιάζουν,αρκεί να πλύνουν τα χέρια τους με μια μικρή ποσότητα αγιασμού και να τα αφήσουν να στεγνώσουν,χωρίς να τα σκουπίσουν.Όπως και να έχει,όποια και να είναι η εξήγηση η αρνητική ενέργεια μεταβιβάζεται.Εμεις το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να ενισχύσουμε τις ΄΄άμυνες΄΄ μας.
Viktor_Belenko
02-08-08, 18:32
Δυστυχώς είναι κάτι περισσότερο από απλή θεωρία. Τουλάχιστον με βάση την προσωπική μου εμπειρία μπορώ να το επιβεβαιώσω.
Το πρόβλημα όμως, και κυριολεκτώ με την λέξη πρόβλημα, είναι ότι η ιδιότητα αυτή είναι αμφίδρομη. Δηλαδή κάποιος με ανοιχτόχρωμα μάτια πράγματι είναι πολύ πιθανότερο να ματιάζει πολύ πιο εύκολα, πλην όμως ταυτόχρονα προσελκύει ευκολότερα το "μάτι".
Ούτως ή άλλως όμως η δυνατότητα αυτή δεν είναι, ευτυχώς, ελεγχόμενη.
Όσον αφορά το ερώτημα του θέματος αυτό καθαυτό, ή άποψή μου είναι ότι «ναι, η αρνητική ενέργεια μεταβιβάζεται, ή μάλλον, δύναται να μεταβιβαστεί.».
Φιλικά.
Δεν ξέρω αν είναι θέμα αύρας ή όχι. Πάντως και από όσα έχω ακούσει και όσα έχω βιώσει με κάνουν να μην μπορώ να ονομάσω το φαινόμενο, αλλά να δεχτώ ότι όπου υπάρχει καπνός...
Μάλιστα, 5 χρόνια πρίν, καλοκαίρι, στο χωριό που βρισκόμουν έτυχε το εξής.
Ένα κοπάδι, περίπου 200 πρόβατα, προσπαθούσαν απεγνωσμένα να χωρέσουν στην σκιά ενός μεγάλου δέντρου. Έκαναν σαν παλαβά, η νευρικότητα τους ήταν υπερβολική, χωρίς κάποιον προφανή λόγο. Το τσοπανόσκυλο μάλιστα είχε εξαγριωθεί και γαύγιζε στον αέρα, αν και απο μακριά έδειχνε σαν να παίζει μόνο του.
Στην αρχή με τα άτομα που βρισκόμασταν μαζί νομίζαμε ότι πλησίασε κάποιο φίδι, ή ένιωσαν απειλή απο κάτι που έβλεπαν αυτά κι εμείς όχι.
Λίγα λεπτά αργότερα όταν έφτασε η γυναίκα που είχε το κοπάδι, την είδαμε να σχηματίζει το σημείο του σταυρού στον αέρα και να μιλάει έντονα. Δυστυχώς δεν μπορούσαμε να ξεχωρίσουμε τι ακριβώς έλεγε λόγο της απόστασης. Σε λίγες στιγμές μέσα τα ζώα ηρέμησαν και απομακρύνθηκαν απο το δέντρο, επιστρέφωντας στην βοσκή.
Χμου , πολυ ενδιαφέρων θέμα ! Κ εγω ξερω να ξεματιαζω , εξ αποστασεως κυριως, διχως να ξερω φυσικα τα αιτια και τους μηχανισμους που ενεργουν πισω απο το εν λογω φαινομενο. Απλα γινεται , και εχω ανακαλυψει εναν δικο μου (?) μοναδικο τροπο για να το κανω.
Διαβαζοντας τα λεγομενα αυτου του τοπικ , απορειες μου δημιουργηθηκαν.
Αλλα για να γινει ουσιωδης συζητηση θα ηθελα οποιαδηποτε εικασία η εκδοχη να προσδιορισθει γυρω απο ενα κοινο εννοιολογικο πλαισιο.
Και για να κανω την αρχη , θα ηθελα τον ορισμο (σας) περι ενεργειας.
Η μοναδικη ενεργεια που γνωριζω ειναι αυτη :
http://en.wikipedia.org/wiki/Energy
Επαναλαμβανω οτι δεν αμφισβητω το φαινομενο , αλλωστε εχω τις δικες μου εμπειριες περι του θεματος , απλα θα ηθελα μια περισσοτερο ξεκαθαρη συζητηση!
Δυστυχώς έχω προσωπικό παράδειγμα.....
Πριν από λίγες μέρες επισκέφθηκα με την γυναίκα μου κάτι συγγενείς τις. Τους είχα δει άλλες 2-3 φορές. Λόγω του ότι στην μέση ήταν κληρονομικά και διάφορα άλλα σχετικά, η ατμόσφαιρα ήταν κάπως φορτισμένη.
Μια από το σόϊ της γυναίκας μου με κοιτούσε με παράξενο βλέμα και διαπεραστική ματιά. Με 35 βαθμούς θερμοκρασία με έλουζε κρύος ιδρώτας, δεν σας κάνω πλάκα. Προσπαθούσα να την αποφεύγω και να μην μιλάω πολύ.
Την πρώτη μέρα που τους επισκεφθήκαμε πατάω αχινό στο αριστερό μου πόδι, τη δεύτερη ημέρα με τσιμπάει κάτι στην αριστερή γάμπα, τούμπανο το πόδι κάτω από το γόνατο.
Την ημέρα την αναχώρησης με τσιμπάει σφίγκα στο αριστερό καλάμι. Μιλάμε το αριστερό μου πόδι δεχόταν επιθέσεις.
Το βασικότερο όλων, την ημέρα που ενημερώθηκαν οι συγγενείς ότι θα τους επισκεφθούμε, έπαθα διάστρεμα. Μαντέψτε σε ποιο πόδι...... Φυσικά στο αριστερό!!!!
Αρκετές ημέρες πριν το συμβάν έκανα ορειβασία και τρέξιμο σε ανώμαλο δρόμο και δεν έπαθα το παραμικρό.
Μπορεί να είναι απλές συμπτώσεις, αλλά έχουν να μου συμβούν απανωτά τέτοια κακά, πάρα πολλά χρόνια.
Καλησπερα!!!!
Δεν θα σας πω δικη μου εμπειρια αλλα του αντρα μου που δεν πιστευε καθολου στο "ματι"
19 χρονων τοτε, πρωτοαρραβωνιασμενοι ειχαμε παει βολτα στο χωριο του,γυριζοντας και πηγαινοντας στον πατερα μου που μας ειχε τραπεζι αρχισε να μην νιωθει καλα, τον ειχε λουσει κρυος υδρωτας,ειχε πονοκεφαλο και ανακατεβωταν. Οσο ειμασταν στον πατερα μου η κατασταση χειροτερευε κανοντας εμετους και να μην μπορει να σταθει στα ποδια του επεινε ντεπον ασπιρηνες τιποτα δεν του περνουσε. Του λεγαμε εχεις "ματι" αρνιοταν κατηγορηματικα να τον ξεματιασουν λεγοντας οτι αυτα ειναι βλακιες. Μετα απο 2 με 3 ωρες νομιζω η γυναικα του πατερα μου του λεει "εγω θα σε ξεματιασω πιστευεις δεν πιστευεις" ξερη κοντεψε να πεσει η γυναικα κατω απο το πολυ ματι που ειχε. Ο αντρας μου μετα απο μιση ωρα δεν ειχε βεβαια τιποτα ολα μια χαρα. Απο τοτε πιστευει. ;)
Viktor_Belenko
11-04-09, 10:00
Καλημέρα,
Το παρακάτω συμβάν είναι πραγματικό και συνέβη χθες το πρωί.
Το πρόβλημα όμως, και κυριολεκτώ με την λέξη πρόβλημα, είναι ότι η ιδιότητα αυτή είναι αμφίδρομη. Δηλαδή κάποιος με ανοιχτόχρωμα μάτια πράγματι είναι πολύ πιθανότερο να ματιάζει πολύ πιο εύκολα, πλην όμως ταυτόχρονα προσελκύει ευκολότερα το "μάτι".
...ήταν μια συνηθισμένη ημέρα. Την συνάντησα ξαφνικά. Εμφανίστηκε από το πουθενά, τα βλέμματά μας διασταυρώθηκαν, με όλες τις αισθήσεις σε επιφυλακή. «Καλημέρα» μου είπε, και ο πληθυντικός βγήκε αυθόρμητα: «Καλημέρα σας» απάντησα εγώ αν και ήταν στην ηλικία μου. Όχι ιδιαίτερα όμορφη και συνηθισμένα ντυμένη, πέρασε απαρατήρητη από τους γύρω μου. «Ψάχνω το...», με ρώτησε με αφοπλιστική ευθύτητα, την κοίταξα για λίγο όταν ξαφνικά συνειδητοποίησα ότι έπρεπε να απαντήσω! Της λέω «εεε... ναι, πηγαίνεται από εδώ, αριστερά», με κοιτάζει αμήχανη και αμέσως μετά έσκασε ένα πλατύ χαμόγελο και είπε «Μα... από εδώ που μου δείχνεις είναι δεξιά». Πάγωσα και την κοίταξα με ένα ένοχο βλέμμα «τι χαζός που είμαι-τι βλακεία πέταξα πάλι» σκέφτηκα. Προδόθηκα με την έκφραση που πήρα-σαν να το είπα φωναχτά. To κατάλαβε και με έπιασε από το χέρι κατευναστικά-σαν να με χτύπησε ηλεκτρισμός- «δεν πειράζει» μου είπε με ένα διαπεραστικό βλέμμα και χαμογέλασε ξανά. Κατευθύνθηκε προς αριστερά, χάθηκε σαν σε ομίχλη.
Όλη η σκηνή δεν πρέπει να κράτησε περισσότερο από μισό λεπτό της ώρας, αλλά βέβαια μου φάνηκε σαν αιώνας. Δεν ήξερα ποια ήταν, δεν ήξερα ούτε το όνομά της. Ούτε βρήκα την δύναμη να το ρωτήσω. Πιθανότατα δεν θα την ξαναδώ ποτέ. Στην συνέχεια, μετά από μόλις πέντε λεπτά η συνάντηση μαζί της ήταν μια μακρινή ανάμνηση και οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας πήραν την θέση της.
Μέχρι εδώ ήταν η μια όψη της ιστορίας.
Το μεσημέρι γύρισα στο σπίτι μου. Πολύ πιο κουρασμένος -πιο σωστά καταβεβλημένος- από ό,τι συνήθως, έπεσα για μεσημεριανό ύπνο. Ξύπνησα σαν σε όνειρο... Δεν αισθανόμουν το κεφάλι μου, ο κόσμος γύριζε γυρω μου. Σηκώθηκα για λίγο όρθιος, αλλά ένιωσα το σώμα μου να καταρρέει. Συνειδητοποίησα τι είχε συμβεί.
Διευκρίνιση: Πρόκειται προφανώς για μια προσωπική εμπειρία. Δυστυχώς αυτή την φορά δεν μπορώ να δώσω πηγές και σύνδεσμους. Απλά θα πω ότι δεν συμβαίνει πρώτη φορά.
Φιλικά.
Φίλε Viktor_Belenko, αυτό που περιγράφεις έχει να κάνει με μάτι ή με κεραυνοβόλο έρωτα????????????? :)
Viktor_Belenko
11-04-09, 17:07
Φίλε Viktor_Belenko, αυτό που περιγράφεις έχει να κάνει με μάτι ή με κεραυνοβόλο έρωτα????????????? :)
Γεια σου Άρτεμη.
Είναι πάρα πολύ πιθανό. :o
Όσον αφορά όμως μόνο την μια όψη της ιστορίας που παράθεσα. Εξάλλου, όπως είπα δεν ήταν η πρώτη φορά που συμβαίνει. Το παθαίνω από τότε που με θυμάμαι. Είναι μια κατάσταση που έχω αποδεχθεί και πλέον συμβιβαστεί.
Φιλικά.
Καλησπερα σε όσους διαβάζουν αυτό το thread,
Η μετατόπιση θετικής ή αρνητικής ενέργειας είναι αποδεδειγμένο φαινόμενο. Μόνο οι σοβαροφανείς επιστήμονες το απορρίπτουν ως αποκύημα της φαντασίας, όμως όλοι ξέρουμε από προσωπικές εμπειριές ότι μόνο στη σφάιρα της φαντασίας δεν ανήκει...
Προσωπικά εγώ ματιάζω και ματιάζομαι πάρα πολύ εύκολα, παρ'ολο που τα μάτια μου είναι καστανά ;)
Μου έχει τύχει άπειρες φορές να κοιτάξω κάποιον άγνωστο στο δρόμο και να με προσελκύσει ένα από τα χαρακτηριστικά του ή κάτι που φοράει..εεε λοιπόν τη στιγμή που θα καρφωθεί το μάτι μου πάνω του, θα στραβοπατήσει ή θα πέσει ή θα γλιστρήσει τέλος πάντων. Το χειρότερο το έχω κάνει πριν από 20 χρόνια περίπου-άθελα μου βέβαια-σε μια συμμαθήτριά μου η οποία θα πήγαινε στο χορό του σχολείου μας , στον οποίο εμένα δεν με είχαν αφήσει οι γονείς μου να πάω. Με φώναξε λοιπόν η κοπέλα από το σπίτι της να τη βάψω και να τη χτενίσω για να πάει στο χορό. Όντως πήγα, τη βοήθησα να ετοιμαστεί και έφυγα για το σπίτι μου βράζοντας από ζήλια. Την άλλη μέρα με πάιρνει τηλέφωνο και μου λέει ότι δεν πήγε τελικά στο χορό, γιατί με το που έφυγα από το σπίτι της ανέβασε ξαφνικά 39 πυρετό και αισθανόταν κουρέλι!
Αισθάνθηκα όντως πολύ άσχημα και φυσικά ποτέ δεν της αποκάλυψα ότι μπορεί και να την γκαντέμιασα εγω! Δεν το κάνω επίτηδες βρε παιδιά, πιστέψτε με!
..........<αρνητικη> και <θετικη >ενεργεια ,,,,,
,,,,,,,,,,,υπαρχει και μαλιστα καθε στιγμη ολοι μας ειμαστε εκπομποι και δεκτες τετοιας ενεργειας ,,,μιας και η ενεργειακη ανταλλαγη ειναι βασικη ψυχικη λειτουργια ολων των ζωντανων πλασματων ...
αλλα τι ακριβως ειναι η <θετικη> ενεργεια και τι η <αρνητικη> ...οι χαρακτηρισμοι αφορουν τα αποτελεσματα της πανω στους οργανισμους και αποκρυπτουν την ποιοτητα της ενεργειας ,,,λοιπον <θετικη > αρα με ευεργετικα αποτελεσματα ενεργεια ειναι η βιοενεργεια που εχει μεσα της ταξη -οργανωση και αρα φως ,,,ενω <αρνητικη > ειναι η ενεργεια που εχει μεσα της αταξια, χαος και αρα σκοταδι...αν μπορουσαμε να φωτογραφισουμε εναν εκπομπο αρνητικης ενεργειας σε κατασταση μαλιστα θυμου , θα βλεπαμε απο πανω
του να εκτοξευονται οι μορφες που στην γλωσσα τη βιοενεργειακης λεγονται <ενεργειακες σκοτεινες σπαθες > οι μορφες αυτες ειναι γεματες αταξια και μαλιστα απο εκεινη την αταξια που ειναι θερμη και βιαια υπερενεργη...αυτες οι μορφες ενεργειας ετσι και κατευθυνθουν πανω μας ...μας προκαλουν αναλογα συναισθηματα θυμου ,σκοτοδινης αποσυντονισμου η αλλιως αποδιοργανωσης και υπερεντασης ,οπως λεμε, που μοιραια μπορουν να μας οδηγησουν σε ατυχηματα μεσω των λαθεμενων ενεργειων που κανουμε σε τετοιες καταστασεις υποβαλλομενοι ..
....η <θετικη > απο την αλλη ενεργεια εχει την μορφη που στην βιοενεργειακη ονομαζουμε < ενεργειακο πεπλο > κυματιστες διαφανες και κυκλοειδης μορφες γεματες αβροτητα και απαλοτητα ...που οταν κατευθυνονται πανω μας μας δινουν μια αισθηση διαυγειας ,ευτυχιας ,αρμονιας ισορροπιας και οργανωσης ...καθοριζοντας με αυτο το τροπο τις δραστηριοτητες μας κανοντας τες να εχουν ακριβεια ,ευστοχια ,αποτελεσματικοτητα ......
παντως σε γενικες γραμμες το τι μορφες βιοενεργειας εκπεμπει ο καθενας μας η ελκει πανω του ..εχει απολυτη σχεση με την ενεργειακη του ιδιαιτερη ταυτοτητα ,δηλαδη με την ενεργειακη ποιοτητα των ψυχικων του σωματων ..κατα κανονα στο πεδιο της βιοενεργειακης αλληλεπιδρασης ισχυει αυτο που λεμε οι ομοιες ενεργειες εχουν και την εντονοτερη αλληλεπιδραση μεταξυ τους ...αρα οι ενεργειες οι <αρνητικες > εχουν σαν κυριο στοχο τους και ελκονται προπαντων απο αυτους που κι οι ιδιοι ειναι εκπομποι τετοιων μορφων ενεργειας ..και αυτο τον κανονα αν θελετε σας τον εξηγουμε περεταιρω για το πως ακριβως λειτουργει.....
δεν έχω ματιαστεί ποτέ...ούτε έχω ματιάσει άλλον. παρόλα αυτά νοιώθω πολύ έντονα και την αρνητική και την θετική ενέργεια...είμαι γενικά καλός δέκτης οπότε μου προκαλεί εντύπωση που δεν γνωρίζω καν πως αισθάνεσαι όταν είσαι ματιασμένος...
αλήθεια, πως είναι?
Καλημερα αδερφια,
ο ανθρωπος επηρεαζετε απο πολλα πραγματα γυρο ενα απο αυτα σιγουρα ειναι και η ενεργεια που βρισκετε ελευθερη.Υπαρχουν και σημεια με εντονη ενεργειακη επηρροη πανω μας.ειτε θετικα ειτε αρνητικα.Δεν θεωρω οτι η ενεργεια μεταβιβαζετε διοτι δεν ειναι κατι υλικο,πηστευω ομως οτι η υπαρξη της σε ενα χωρο ειτε προερχομενη απο καποιον,ειτε απο αλλες αιτιες σιγουρα μας επηρεαζει αμεσα.Αν ημαστε αναμεσα σε δυο ατομα που εχουν μαλωσει η ατμοσφαιρα ειναι ''τεταμενη'' και σιγουρα θα επηρεαστουμε αμεσα και θα νιωσουμε αβολα η κατι παρομοιο.......
Παντος η ενεργεια και γενικα η ελευθερη ενεργεια ειναι ενας τομεας που εχει πολλες πτυχες και ειναι ερευνησημες στην εποχη μας.....
Δεν θεωρω οτι η ενεργεια μεταβιβαζετε διοτι δεν ειναι κατι υλικο,πηστευω ομως οτι η υπαρξη της σε ενα χωρο ειτε προερχομενη απο καποιον,ειτε απο αλλες αιτιες σιγουρα μας επηρεαζει αμεσα.
Η ενέργεια δεν διακρίνεται σε αρνητική ή θετική. Αυτό που μας επηρεάζει αρνητικά είναι η έλλειψη ενέργειας και αναλόγως όταν δεχόμαστε ενέργεια νιώθουμε καλύτερα. Δεν χρειάζεται η ενέργεια να είναι κάτι υλικό για να μπορεί να μεταβιβαστεί. Για παράδειγμα, κατά την επαφή δυο σωμάτων με διαφορετικές θερμοκρασίες μεφέρεται ενέργεια από το θερμό σώμα στο ψυχρό υπό μορφή θερμότητας. Αλλά και χωρίς άμεση επαφή δυο υλικών σωμάτων είναι δυνατή η μεταφορά ενέργειας (π.χ. τηλεπάθεια).
Κάνεις ωστόσο και ένα ακόμα λάθος. Σύμφωνα με την περίφημη εξίσωση του Einstein E=mc^2, η ενέργεια ισοδυναμεί με την μάζα. Κατά μια άποψη μάλιστα κάθε μορφή ύλης αποτελεί ένα ανώτερο επίπεδο ενεργειακής δόνησης.
……..σχετικα με την υλη και την ενεργεια αλλα και την μεταβιβαση της εχουμε να καταθεσουμε τα παρακατω σχολια που αποτελουν προσωπικους κατα καποιο τροπο συμπερασμους και συνοψισεις θεωρητικες ,,,,ετσι όπως προκυπτουν από τα διαφορα διαβασματα μας ...........
-οι εννοιες υλη και η ενεργεια είναι απολυτα συνυφασμενες και με κανενα τροπο δεν μπορουμε να θεωρησουμε τη μια εννοια ανεξαρτητα από την άλλη .....αποτελουν δηλαδη διακριτες μεν , αλλα οχι ανεξαρτητες εννοιες και μαλιστα αποτελουν τις δυο εκδοχες πλευρες με τις οποιες εκδηλωνεται η < ουσια> που πληρει τα συμπαντα ...
στο σημειο αυτο να πουμε ότι θεωρουμε ότι ο δυισμος υλη- πνευμα που αναγεται στον δυισμο υλη- ενεργεια υφισταται βεβαια αλλα με τον τροπο που περιγραψαμε.... ..................δηλαδη η η υλη διακρινεται από το πνευμα αλλα δεν μπορει να υπαρξει χωρις αυτην που σημαινει ότι ο πνευματικος κοσμος και οι οντοτητες που συχνα αποκαλουμε πνευματικες είναι υλικες –υλικοτατες οντοτητες μονο που η υλη τους είναι τοσο λεπτοφυης που διαφοροποιειται από τη γνωστη σε μας μακρομοριακη και μακροπλεγματικη υλη ...
-οι διαφορες μορφες με τις οποιες εκδηλωνεται ως προς τα αποτελεσματα της η ενεργεια (πχ. θερμικη , μηχανικη ,χημικη κτλ ) αναγονται σε δυο βασικες μορφες την δυναμικη και την κινητικη ενεργεια * και αυτές με την σειρα τους αναγονται στην μια και μοναδικη μορφη ενεργειας την ηλεκτρομαγνητικη ....
-αυτό που λεμε μεταβιβαση της ενεργειας προαπαιτει την υλη και γινεται ειτε :
* με διεγερση και μεταμορφωση της υλης τετοια ώστε να επηρεαζονται τα υλικα σωματια της αμεσης γειτνιασης και ετσι να μετα βιβαζεται η ενεργεια διεγερσης από σωματιο σε σωματιο ( εχετε υποψιν σας μια συστοιχια απλων εκκρεμων σε μικρη αποσταση μεταξυ τους που η ταλαντωση του ενός μεταδιδεται σε όλα τα αλλα,,,,, η τα τραπουλοχαρτα τα στημενα με τετοιο τροπο ώστε η πτωση ενός από αυτα να μετα φερει την κινηση στα αλλα )
*ειτε με μετατοπιση μεταφορα των σωματιδιων και συγκρουση τους αλλα σωματιδια......
αυτά σχετικα με τα θεωρητικα της μεταβιβασης της ενεργειας και της εξαρτησης της από από την υλη.......................
[• δυναμικη είναι η ενεργεια που εχουν τα υλικα σωματια εξαιτιας της μεταξυ τους αλληλεπιδρασης,
• κινητικη είναι η ενεργεια που εχουν τα σωματια εξαιτιας της κινησης τους ]
οι διαφορες μορφες με τις οποιες εκδηλωνεται ως προς τα αποτελεσματα της η ενεργεια (πχ. θερμικη , μηχανικη ,χημικη κτλ ) αναγονται σε δυο βασικες μορφες την δυναμικη και την κινητικη ενεργεια * και αυτές με την σειρα τους αναγονται στην μια και μοναδικη μορφη ενεργειας την ηλεκτρομαγνητικη ....
Αγαπητή/έ ΚΑΘΗΡΑ, από πού συμπεραίνεις ότι η μοναδική μορφή ενέργειας στο σύμπαν είναι η ηλεκτρομαγνητική (έστω σαν πρωταρχική ουσία όλων); Δεν νομίζω ότι η δυναμική και η κινητική ενέργεια είναι ηλεκτρομαγνητικές, γιατί πολύ απλά δεν γνωρίζω κανένα σώμα που λόγω δυναμικής ή κινητικής ενέργειας να εκπέμπει φως!
-αυτό που λεμε μεταβιβαση της ενεργειας προαπαιτει την υλη και γινεται ειτε :
* με διεγερση και μεταμορφωση της υλης τετοια ώστε να επηρεαζονται τα υλικα σωματια της αμεσης γειτνιασης και ετσι να μετα βιβαζεται η ενεργεια διεγερσης από σωματιο σε σωματιο ( εχετε υποψιν σας μια συστοιχια απλων εκκρεμων σε μικρη αποσταση μεταξυ τους που η ταλαντωση του ενός μεταδιδεται σε όλα τα αλλα,,,,, η τα τραπουλοχαρτα τα στημενα με τετοιο τροπο ώστε η πτωση ενός από αυτα να μετα φερει την κινηση στα αλλα )
*ειτε με μετατοπιση μεταφορα των σωματιδιων και συγκρουση τους αλλα σωματιδια......[/COLOR]
αυτά σχετικα με τα θεωρητικα της μεταβιβασης της ενεργειας και της εξαρτησης της από από την υλη....................... [/B]
Δεν είναι καθόλου απαραίτητη η ύπαρξη υλικού μέσου για την μεταβίβαση ενέργειας. Το φως -και γενικότερα τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα- διαδίδεται και στο κενό (όσο σχετικό κι αν είναι αυτό) αλλά και σε διαφανή υλικά μέσα. Τα κύματα που ονομάζουμε "υλικά", όπως ο ήχος, είναι αυτά που απαιτούν την ύπαρξη ελαστικού μηχανικού μέσου για την διάδοσή τους, αλλά σε κάθε περίπτωση αυτό που μεταφέρεται είναι ενέργεια και όχι ύλη. Επίσης δεν χρειάζεται άμεση αλληλεπίδραση μεταξύ των σωματιδίων της ύλης για να μπορέσει να διαδοθεί ενέργεια. Η μετάδοση ενέργειας-πληροφορίας από ένα "σώμα" στο άλλο μπορεί να γίνει με συντονισμό των συχνοτήτων των ενεργειακών δονήσεων του πρώτου με το δεύτερο.
.............κοιτα αρτεμις ,,καλυτερα να μεταφερουμε το θεμα της <ενεργειας> που ειναι μεγαλο και δυσβατο καπου αλλου αν συμφωνεις και εσυ .....σε περιμενω στο νεο θεμα <ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ-ΠΕΔΙΟ ΜΙΑ ΑΓΝΩΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ>..εκει θα μιλησουμε και για το κενο κι αλλα ενδιαφεροντα πραγματα ....καταθετωντας παντα τις προσωπικες μας εκτιμησεις και αναλυσεις ...που αποκλινουν απο τις κατεστημενες γνωσεις ...και εκφερονται παντα με την επιφυλαξη της μη επιβεβαιωμενης πειραματικης γνωσης ...που κειται σε καθαρο θεωρητικο επιπεδο .......ειναι περισσοτερο ενα νοητικο κατασκευσμα μας,,, προκειμενου να εξασφαλισουμε ενα ειδος ταξης μεσα στο αχανες των προβληματισμων μας ........ολα ωστοσο ειναι ανατρεψιμα εκτος βεβαια απο τις γενικες παραδοχες μας ...εκτος κι αν ερθει αναποδα κι η βασικη εμπειρια μας ..............
παντως συνοπτικα πιστευουμε ότι
- κενο δεν υπαρχει πουθενα στο συμπαν,,απλα υπαρχουν πολύ αραια υλικα μεσα ,
- κατα τον συντονισμο που λες εσυ και την μεταδοση πληροφοριας από αποσταση αυτό που συμβαινει ..ειναι η διεγερση η σχεδον αστραπιαια των σωματιδιων του υλικου μεσου που παρεμβαλλεται και η συζευξη μεσω αυτης πομπου- δεκτη ...αν η μεταδοση ηταν ανεπηρεαστη από το υλικο μεσο (μεγαλος παραμυθι κι αυτό ...κουτοχορτο που δινουμε να μασησουν συχνα οι μαθητες κι οι φοιτητες ..) τοτε καμμια διαταραχη δεν θα ειχαμε υπο την παρουσια νεφωσης η κατά τον εντονο ιονισμο της ατμοσφαιρας από διαφορα μετεωρολογικα φαινομενα ....
…...εάν μεσολαβουσε κενο αναμεσα σε έναν ληπτη και έναν πομπο πχ ορατης ακτονοβολιας ..τοτε απλουστατα κανενα φως δεν θα μπορουσαμε να αντιληφθουμε το υποτιθεμενο κενο θα <κατασπαραζε> και θα <τσακιζε> την η/μ ακτινοβολια ....και γενικα υπαρχει ενας κανονας μεταδοσης του φωτος ...
<<οσο πιο ιονισμενο και πιο λεπτοφυες το υλικο μεσο αλλα και η φυση της ακτινοβολιας τοσο πιο μεγαλη η ταχυτητα του φωτος>>
..που σημαινει δυστυχως για τους< φιλοαινσταινικους>
.....οτι ολες οι παραδοχες του μεγαλου φυσικου είναι εντελως ανυποστατες ...δυστυχως ...............κι είναι ζητημα χρονου η αποδοχη απο την επιστημονικη κοινοτητα της εξαρτησης της ταχυτητας του φωτος από το υλικο μεσο και την ιδια την ποιοτητα της ακτινοβολιας
μιας και από ότι διαβαζω υπαρχουν πειραματα οπου το φως ξεπερνα το οριο της υποτιθεμενης ταχυτητας του στο κενο…….
αλλα για την συνεχεια αν ενδιαφερεστε στο θεμα που θα ανοιξουμε στο πεδιο των επιστημων του παροντος φορουμ ....
....την βιοενεργεια ( βιοηλεκτρομαγνητικη ) παντως την διακρινουμε με πολλους τροπους ...η λεγομενη <αρνητικη> και <θετικη> ενεργεια προκυπτει απο την διακριση της βιοενεργειας με κριτηριο την επιδραση της πανω μας ....
απο εκει και περα υπαρχουν διαφορες επιμερους διακρισεις της <αρνητικης> η <θετικης >ενεργειας ..
...........υπαρχει για παραδειγμα η ψυχρονικη (αδρανης ) και η υπερθερμη (υπερδραστηρια) αρνητικη ενεργεια ,,,η πυκνη και η αραιη ..υπο την επιρροη ψυχρονικης αδρανους αρνητικης ενεργειας ιδιαιτερα οταν ειναι πυκνη ...νοιωθουμε οτι <ψυχοπλακωνωμαστε> οτι μας πνιγει κατι βαρυ ...μια μελαγχολια και καταθλιπτικη αδρανεια μας κατακλυζει ,,,που σε ακραιες μορφες μπορει να οδηγησει σε πληρη κατατονια ..αδυναμια ακομη και να μιλησουμε ....υπο την επιρροη της υπερθερμης πυκνης αρνητικης ενεργειας η κατασταση μετατρεπεται σε μανια ...δηλαδη εντονες και ακατασχετες σκεψεις υπερφλυαρια ,υπερκινητικοτητα και επιθετικοτητα ..........η μανιοκαταλιψη αυτη ειναι θεραπευσιμη μεσω <αντιδοτων> ενεργειων ...δηλαδη θετικης ενεργειας θερμης και πυκνης σε περιπτωση καταθλιψης ,,,ή θετικης ψυχρης ενεργειας σε περιπτωση μανιας .......οι θεραπειες ολων των ψυχασθενειων ακομη και των πιο βαριων κρινονται πλεον σε ενεργειακο επιπεδο ..........αναθαρρειτε οι < βαρια >ψυχολογικα αρρωστοι ...γιατι η αναπλαση και αναγεννηση σας ειναι ζητημα χρονου και αποδοχης απο την επιστημονικη κοινοτητα την ξεμυαλισμενη και αποπροσανατολισμενη προς το παρον ...αποδοχης των λεγομενων βιοηλεκτρομαγνητικων θεραπειων .......
....την βιοενεργεια ( βιοηλεκτρομαγνητικη ) παντως την διακρινουμε με πολλους τροπους ...η λεγομενη <αρνητικη> και <θετικη> ενεργεια προκυπτει απο την διακριση της βιοενεργειας με κριτηριο την επιδραση της πανω μας ....
απο εκει και περα υπαρχουν διαφορες επιμερους διακρισεις της <αρνητικης> η <θετικης >ενεργειας ..
...........υπαρχει για παραδειγμα η ψυχρονικη (αδρανης ) και η υπερθερμη (υπερδραστηρια) αρνητικη ενεργεια ,,,η πυκνη και η αραιη ..υπο την επιρροη ψυχρονικης αδρανους αρνητικης ενεργειας ιδιαιτερα οταν ειναι πυκνη ...νοιωθουμε οτι <ψυχοπλακωνωμαστε> οτι μας πνιγει κατι βαρυ ...μια μελαγχολια και καταθλιπτικη αδρανεια μας κατακλυζει ,,,που σε ακραιες μορφες μπορει να οδηγησει σε πληρη κατατονια ..αδυναμια ακομη και να μιλησουμε ....υπο την επιρροη της υπερθερμης πυκνης αρνητικης ενεργειας η κατασταση μετατρεπεται σε μανια ...δηλαδη εντονες και ακατασχετες σκεψεις υπερφλυαρια ,υπερκινητικοτητα και επιθετικοτητα ..........η μανιοκαταλιψη αυτη ειναι θεραπευσιμη μεσω <αντιδοτων> ενεργειων ...δηλαδη θετικης ενεργειας θερμης και πυκνης σε περιπτωση καταθλιψης ,,,ή θετικης ψυχρης ενεργειας σε περιπτωση μανιας .......οι θεραπειες ολων των ψυχασθενειων ακομη και των πιο βαριων κρινονται πλεον σε ενεργειακο επιπεδο ..........αναθαρρειτε οι < βαρια >ψυχολογικα αρρωστοι ...γιατι η αναπλαση και αναγεννηση σας ειναι ζητημα χρονου και αποδοχης απο την επιστημονικη κοινοτητα την ξεμυαλισμενη και αποπροσανατολισμενη προς το παρον ...αποδοχης των λεγομενων βιοηλεκτρομαγνητικων θεραπειων .......
Έχουν αρκετό ενδιαφέρον τα όσα γράφεις εδώ αν και μπορώ να τα κρίνω ολίγον τι εξιδεικευμένα, οκ όμως είναι η άποψή σου και μια απο τις πολλές απόψεις που προσπαθούν να εξηγήσουν φαινόμενα που έχουν να κάνουν με την ενέργεια.
Ίσως, αν προσπαθούσες να τα γράψεις με δικά σου λόγια θα ήταν πιο κατανοητά αυτά που μας λες.
Έχουν αρκετό ενδιαφέρον τα όσα γράφεις εδώ αν και μπορώ να τα κρίνω ολίγον τι εξιδεικευμένα, οκ όμως είναι η άποψή σου και μια απο τις πολλές απόψεις που προσπαθούν να εξηγήσουν φαινόμενα που έχουν να κάνουν με την ενέργεια.
Ίσως, αν προσπαθούσες να τα γράψεις με δικά σου λόγια θα ήταν πιο κατανοητά αυτά που μας λες.
...κοιτα ELPINIKI ,οι βασικες ιδεες και εννοιες για να μιλησουμε για τα φαινομενα της ζωης υπαρχουν και ειναι κατακτηση αιωνων ..οι εννοιες-ιδεες που πρεπει να προστεθουν για να συμπληρωθει η γνωση μας ειναι ελαχιστες ..αρα δεν εχει νοημα να <μιλαει κανεις με δικα του λογια> ...η προσωπικη συμβολη μας ειναι η συνθεση και τακτοποιηση- συστηματοποιηση σε ηδη γνωστα πραγματα .........οσο για την εξειδικευση που λες νομιζω οτι ολοι οι ανησυχοι και φιλομαθεις ανθρωποι θα πρεπει να εχουν μεσα τους το επιστημονικο "δαιμονιο" ...ιδιοτητες βασικες του οποιου ειναι η ταξινομηση, η αναλυση , συνθεση ,,,και αρα η εξειδικευση ...δεν χρειαζεται να εργαζεται κανεις σε ενα εργαστηριο για να επιδιωκει στις γνωσεις που συλλεγει απο εδω και εκει ,,την ταξινομηση τους ,την αναλυση η και την ανασυνθεση τους και αρα την εξειδικευση του πανω σε αυτες τις γνωσεις ... γιατι η εξειδικευση αυτο ακριβως σημαινει δηλαδη σε αυτα που προσλαμβανουμε να επενεργουμε αναλυοντας τα ,ταξινομωντας τα και ανασυνθετωντας τα με προηγουμενες γνωσεις ...
.............ειναι σαν να αγοραζεις συνεχως πραγματα και να μην τα πετας εδω και εκει φερνωντας τα σπιτι σου,,, αλλα να τα βαζεις στην θεση τους ..αυτη ακριβως η τακτοποιηση και το ξεσκαρταρισμα των αχρηστων πραγματων θα μπορουσαμε να αποκαλεσουμε και εξειδικευση ,,,και δεν ειναι καθολου μα καθολου περιττη δραστηριοτητα αλλα αντιθετως καθοριστικη και μαλλον επιτακτικη για να μη μοιαζει το πνευμα μας με ενα ανακατωμενο σπιτι με πολλα πολλα πραγματα σωρευμενα και εριγμενα αναρχα μεσα του που δυσχεραινουν την καθημερινοτητα μας ... ...
...κοιτα ELPINIKI ,οι βασικες ιδεες και εννοιες για να μιλησουμε για τα φαινομενα της ζωης υπαρχουν και ειναι κατακτηση αιωνων ..οι εννοιες-ιδεες που πρεπει να προστεθουν για να συμπληρωθει η γνωση μας ειναι ελαχιστες ..αρα δεν εχει νοημα να <μιλαει κανεις με δικα του λογια>
Κάποιοι έχουν μιλήσει για τα φαινόμενα της ζωής (αρκεί κάποιος να διαβάσει τους αρχαίους μας για να βεβαιωθεί), έχουμε κείμενα που έχουν σωθεί και που σήμερα μας γνωρίζουν βασικές ιδέες και έννοιες, σε αυτό που λες εδώ συμφωνώ.
Άρα μπορεί να υπάρχουν κομμάτια του παζλ που καλείται ζωή, έχουμε όμως ολόκληρο το παζλ; Όπως και εσύ γράφεις όχι, δεν το έχουμε, καθώς, για να συμπληρωθεί η γνώση μας πρέπει να προσθέσουμε κάτι παραπάνω, αυτό που μας λέιπει. Ρωτώ τώρα, μπορεί κάποιος να προσπαθήσει να λύσει το μυστήριο της ζωής ακολουθώντας το δικό του σύστημα μη βασιζόμενος σε ενα ήδη προυπάρχων; Εγώ απαντώ ναι μπορεί.
Άρα μπορεί να περιγράψει αυτό με δικά του λόγια αφού όλο αυτό είναι αποτέλεσμα δικής του "εργασίας".
...η προσωπικη συμβολη μας ειναι η συνθεση και τακτοποιηση- συστηματοποιηση σε ηδη γνωστα πραγματα .........
Εφόσον αναφερόμαστε σε προσωπική συμβολή το όλο θέμα γίνεται αυτόματα προσωπικό, δεν μπορούμενα ισχυριστούμε λοιπόν ότι η προσωπική μας συμβολή είναι η σύνθεση και η τακτοποίηση-συστηματοποίηση σε ήδη γνωστά πράγματα, γιατί με αυτό τον τρόπο μπαίνουμε στο τρυπάκι του τι πρέπει να κάνουμε ή του πως πρέπει να ψάχνουμε και έτσι χάνουμε την ελευθερία των επιλογών μας.
οσο για την εξειδικευση που λες νομιζω οτι ολοι οι ανησυχοι και φιλομαθεις ανθρωποι θα πρεπει να εχουν μεσα τους το επιστημονικο "δαιμονιο" ...ιδιοτητες βασικες του οποιου ειναι η ταξινομηση, η αναλυση , συνθεση ,,,και αρα η εξειδικευση ...δεν χρειαζεται να εργαζεται κανεις σε ενα εργαστηριο για να επιδιωκει στις γνωσεις που συλλεγει απο εδω και εκει ,,την ταξινομηση τους ,την αναλυση η και την ανασυνθεση τους και αρα την εξειδικευση του πανω σε αυτες τις γνωσεις ... γιατι η εξειδικευση αυτο ακριβως σημαινει δηλαδη σε αυτα που προσλαμβανουμε να επενεργουμε αναλυοντας τα ,ταξινομωντας τα και ανασυνθετωντας τα με προηγουμενες γνωσεις ...
Φυσικά για πολλούς δεν χρειάζεται το εργαστήριο υπάρχουν όμως και άνθρωποι οι οποίοι έχουν επιλέξει τα εργαστήρια και μελετούν εκεί απλά είναι το τι ταιριάζει στον κάθε άνθρωπο και πως έχει μάθει να ψάχνει.
.............ειναι σαν να αγοραζεις συνεχως πραγματα και να μην τα πετας εδω και εκει φερνωντας τα σπιτι σου,,, αλλα να τα βαζεις στην θεση τους ..αυτη ακριβως η τακτοποιηση και το ξεσκαρταρισμα των αχρηστων πραγματων θα μπορουσαμε να αποκαλεσουμε και εξειδικευση ,,,και δεν ειναι καθολου μα καθολου περιττη δραστηριοτητα αλλα αντιθετως καθοριστικη και μαλλον επιτακτικη για να μη μοιαζει το πνευμα μας με ενα ανακατωμενο σπιτι με πολλα πολλα πραγματα σωρευμενα και εριγμενα αναρχα μεσα του που δυσχεραινουν την καθημερινοτητα μας ... ...
Θα γνωρίζουμε σίγουρα όλοι μας τους ανθρώπους που πετούν τα πράγματά τους εδώ και εκεί και τους ανθρώπους που έχουν το χώρο τους απόλυτα τακτοποιημένο. Στην περίπτωση των ανθρώπων που τακτοποιούν πάντα τα πράγματά τους το σπίτι τους είναι πάντα μαζεμένο και καθαρό χωρίς ίχνος ακαταστασίας αφού τοκάθε πράγμα βρίσκεται στη θέση του.
Στη περίπτωση των ανθρώπων που το σπίτι τους μοιάζει με το ίδιο το "χαος" βλέπουμε να συντηρούν τη κατάσταση αυτή, το χάος δηλαδή, γιατί έτσι το θέλουν. Αν τους ρωτήσετε "μα γιατί δεν μαζευεις π.χ. το δωμάτιο σου" θα σας απαντήσουν "γιατί τώρα ξέρω που βρίσκονται τα πράγματά μου αν τα μαζέψω θα τα χάνω".
Με αυτό το παράδειγμα θέλω να πω πως δεν υπάρχουν τρόποι συμπεριφοράς ή έρευνας που πρέπει πιστά να ακολουθούμε αν θέλουμε κάποια στιγμή να απαντήσουμε σε φιλοσοφικά ερωτήματα ή να κάνουμε μια σωστή έρευνα.
Ο κάθενας μας έχει τον τρόπο του και όσο δεν βάζουμε το μυαλό μας σε καλούπια τόσο πιο ελέυθεροι είμαστε για να πάμε ένα βήμα πιο κάτω.
Βασική προυπόθεση για εμένα λοιπόν είναι να αισθανόμαστε οτι είμαστε ελέυθεροι.
pygolabida
27-08-09, 15:49
Γειά σας, είμαι καινούρια στο forum,και θέλω νας σας πώ την προσωπική μου εμπειρία, και εγώ δεν πίστευα τα περί βασκανίας ,ώσπου έπαθα το εξής.Μια εβδομάδα είχα συνέχεια πονοκέφαλο, ο οποίος δεν περνούσε με τίποτα, ώσπου μια φίλη μου,πρότεινε να με ξεματιάσει.Εγώ όπως ανέφερα δεν τα πίστευα,αλλά απο την άλλη είχα τρελλάθεί απο τον πόνο.Με ξεματιάζει και σε 10 λεπτά μου πέρασε , σαν να μην είχε συμβει τίποτα.Τα συμπεράσματα δικά σας.
Καλησπέρα σας.πριν καίρο μου συνέβει κάτι το οποίο νομίζω οτι είναι τηλεπάθεια.ενα πρωί,ενω κοιμόμουνα είδα όνειρο οτι έπαιρνα κάπου τηλέφωνο απο το κινητό μου,εκείνη την στιγμή ταυτόχρονα χτύπησε το κινητό μου σαν αναπάντητη κλήση 2-3 φορές και ξύπνησα.εσείς τι λέτε;ποιά η γνώμη σας;σύμπτωση;
όσο αναφορά την βασκανία,παλιά όταν ήμουν παιδί είχαν έρθει κάποιοι συγγενείς επίσκεψη στο σπίτι μας,η μαμά μου είχε στο σύνθετο στο σαλόνι κάτι ποτήρια κρυστάλινα πολύ ωραία,κάποιος απο τους επισκέπτες της είπε οτι τα ποτήρια είναι πάρα πολύ ωραία,μέσα σε λίγη ώρα κατέρευσε όλη η τζαμαρία του σύνθετου,και βέβαια έσπασαν σχεδόν όλα τα ποτήρια!έγινε τόση φασαρία που ξεσηκώθηκε σχεδόν όλη η πολυκατοικία.στο μέλλον βέβαια,διαπιστώσαμε οτι το συγκεκριμένο άτομο,ήταν κακός άνθρωπος.
Ποία η γνώμη σας;καληνύχτα
Καλησπέρα σας.πριν καίρο μου συνέβει κάτι το οποίο νομίζω οτι είναι τηλεπάθεια.ενα πρωί,ενω κοιμόμουνα είδα όνειρο οτι έπαιρνα κάπου τηλέφωνο απο το κινητό μου,εκείνη την στιγμή ταυτόχρονα χτύπησε το κινητό μου σαν αναπάντητη κλήση 2-3 φορές και ξύπνησα.εσείς τι λέτε;ποιά η γνώμη σας;σύμπτωση;
όσο αναφορά την βασκανία,παλιά όταν ήμουν παιδί είχαν έρθει κάποιοι συγγενείς επίσκεψη στο σπίτι μας,η μαμά μου είχε στο σύνθετο στο σαλόνι κάτι ποτήρια κρυστάλινα πολύ ωραία,κάποιος απο τους επισκέπτες της είπε οτι τα ποτήρια είναι πάρα πολύ ωραία,μέσα σε λίγη ώρα κατέρευσε όλη η τζαμαρία του σύνθετου,και βέβαια έσπασαν σχεδόν όλα τα ποτήρια!έγινε τόση φασαρία που ξεσηκώθηκε σχεδόν όλη η πολυκατοικία.στο μέλλον βέβαια,διαπιστώσαμε οτι το συγκεκριμένο άτομο,ήταν κακός άνθρωπος.
Ποία η γνώμη σας;καληνύχτα
Η πρώτη περίπτωση είναι αναμφισβήτητα τηλεπάθεια. Το υποσυνείδητο σε προειδοποίησε για κάτι που θα συμβεί. Μάλλον ήταν σημαντικό αυτό το τηλεφώνημα και σε προειδοποίησε γι΄αυτό.
Η δεύτερη περίπτωση ήταν φθόνος. Μπορεί κάποιος να ζηλέψει κάτι ή κάποιον και αν πει μέσα του γιατί να τα έχει εκείνος και όχι εγώ και παράλληλα πει με καημό ωραία π.χ. αυτά τα ποτήρια, πράγματι γίνεται αυτό που είπες. Δεν είναι πάντα κακοί αυτοί που φθονούν, αλλά από καημό ή ζήλια το κάνουν. Οι περισσότερες πετυχημένες σχέσεις έχουν διαλύσει. Φανταζόσουν ποτέ να χώριζε η Παπαρίζου. Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα φθόνου.
Φανταζόσουν ποτέ να χώριζε η Παπαρίζου.
Δεν υπάρχει ...
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.