Το forum του μεταφυσικού  

Επιστροφή   Το forum του μεταφυσικού > Συζητήσεις > Ψυχικά Φαινόμενα – Μεταφυσική –Αποκρυφισμός

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 23-12-05, 15:41
SOROR-MYSTICA Ο χρήστης SOROR-MYSTICA δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member

Περιοχή: Νάξος
Προεπιλογή μεταβιβάζεται η αρνητική ενέργεια?

Καλησπέρα!

Αναρωτιέμαι αν γνωρίζει κάποιος περί μεταβίβασης αρνητικής ενέργειας (κοινώς βασκανία)....
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 24-12-05, 19:41
Poreia Ο χρήστης Poreia δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member

Περιοχή: Αθήνα
Smile Περί ενέργειας = Βασκανίας

Γεια σου και Καλές Γιορτές...

Θάθελα να εκφράσω την ταπεινή μου γνώμη/γνώση...

Κάθε ενέργεια, άσχετα αν θέλουμε να την χαρακτηρίσουμε καλή ή κακή, επενεργεί... στο Σύμπαν.

Δεν είναι θέμα μεταβίβασης λοιπόν, αλλά ως «ενέργεια» που είναι..., επενεργεί, αυτοβούλως, και αναλόγως του: χώρου/ χρόνου /αντικειμένου...

Οι επενέργεια αυτή πολλές φορές δύναται να δημιουργήσει διάφορα συμπτώματα... ως εκδήλωση της παρουσίας της, της επενέργειάς της...
τα οποία χαρακτηρίζουμε καλά ή κακά... εκ του αποτελέσματος...

Μερικά απ’ αυτά -συνήθως τα άσχημα, πονοκεφάλους κ.λπ.- τα χαρακτηρίζουμε και ως συμπτώματα Βασκανίας...

Μήπως όμως θέλεις να πεις αν κάποιος μπορεί, έχει τον τρόπο ή την δύναμη... να κατευθύνει, ένα είδος, κάποιας ενέργειας, έτσι ώστε να την μεταβιβάσει... να τη στείλει σε κάποιο άτομο, με σκοπό να του κάνει κακό...;;;

Δηλαδή ενέργεια, μεταβιβάσιμη, κατά παραγγελία... για κακό...
και όχι από απλή συγκυρία... και φυσική συνέπεια...!

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Poreia : 24-12-05 στις 19:43
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 25-12-05, 21:18
Το avatar του χρήστη Antonia
Antonia Ο χρήστης Antonia δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Προεπιλογή

Η εκπομπή αρνητικής ενέργειας προς κάποιον είναι αρκετά συχνό φαινόμενο και αποτελεσματικό θα έλεγα. Αν και νομίζω ότι παίζει ρόλο και η "ενεργειακή άμυνα" του ατόμου που δέχεται τα "αρνητικά σήματα", δηλαδή αν μπορεί να αντισταθεί και αν τα αποτρέψει, οπότε να μη επηρεάσουν την υγεία ή την ψυχολογία του.
Πάντως και η εκκλησία αποδέχεται τον όρο και μάλλιστα έχει και "λύσεις" απέναντι σ' αυτό που λέμε βασκανία ή κοινώς "μάτι".
Παλιά 26-12-05, 15:03
AREIANOS Ο χρήστης AREIANOS δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: ΚΟΖΑΝΗ
Exclamation

Καταρχάς να σημειωθεί πως όταν έχουμε μεταβίβαση αρνητικής ενέργειας,δεν σημαίνει ότι οπωσδήποτε αυτή απορρέει από αρνητικά κίνητρα και συναισθήματα όπως ζήλεια,φθόνος και κακία.Μπορεί να απορρέει και από υπερβολική αγάπη ή και θαυμασμό για κάποιο πρόσωπο.Η Έκκλησία όντως έχει λύσεις για το μάτι,είναι ορισμένες ευχές που διαβάζονται σ'αυτόν που έχει πρόβλημα.Εγώ ανήκω σ'αυτούς που δεν έχω αισθανθεί ποτέ να με έχει πιάσει το μάτι.Δεν έχω καταλάβει και δε γνωρίζω το γιατί.Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι είναι θέμα αύρας που περιβάλλει καθέναν από μας και λειτουργεί σαν προστατευτικό μαγνητικό πεδίο για οποιαδήποτε μορφή μεταβίβασης αρνητικής ενέργειας.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 21-02-06, 14:20
Το avatar του χρήστη freya
freya Ο χρήστης freya δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Προεπιλογή

Ο άνθρωπος αποτελείται από ενέργεια, είναι ενέργεια. Είχα διαβάσει σε ένα βιβλίο κάποτε πως αν μπορούσαμε να κάνουμε την ενέργεια που έχουμε μέσα μας να ανατιναχτεί, ένας μόνο άνθρωπος θα αρκούσε για καταστροφές μεγαλύτερες από μία κλασική βόμβα. Εφόσον λοιπόν πέρα από ύλη είμαστε και ενέργεια είναι επόμενο η ενέργεια του ενός να αλληλεπιδρά με την ενέργεια του άλλου.

Όταν θαυμάζουμε κάτι πάρα πολύ, και συγκεκριμένα κάποιον μιας και αναφερόμαστε σε βασκανίες, τότε μπορούμε να μεταφέρουμε αυτή μας την σκέψη σε μορφή πονοκεφάλου, δύσπνοιας, έντονης δυσφορίας στο άτομο το οποίο σκεφτόμαστε. Κάποτε είχε επικρατήσει η άποψη ότι οι σκέψεις που προκαλούν τα παραπάνω συμπτώματα είναι μόνο αρνητικές.

Προσωπικά, πιστεύω ότι δεν είναι τόσο το είδος των σκέψεων όσο το μέγεθος. Για παράδειγμα, υπάρχει ένα άτομο το οποίο με το που θα μιλήσουμε στο τηλέφωνο ή θα μιλήσουμε στον δρόμο έστω, έχει την δυνατότητα να μου προκαλεί έντονη δυσφορία και πονοκέφαλο. Οι σκέψεις του εκείνη τη στιγμή είναι ουδέτερες, ούτε θετικές ούτε αρνητικές. Απλά σκέφτεται ότι μιλάει μαζί μου και αυτό είναι αρκετό.

Τώρα φυσικά, υπάρχει και η περίπτωση ατόμων που χρησιμοποιούν αυτή τη σκέψη για να προκαλέσουν κακό σε κάποιον άλλον επίτηδες. Ισχύουν τα ίδια δεδομένα με πιο πάνω... και χρειάζεται και μία γερή δόση κακίας και έχθρας αλλά αυτό είναι μία άλλη ιστορία.

Προς το παρόν ας μείνουμε μόνο στο μάτιασμα. Όλα τα παραπάνω έχουν να κάνουν και με την δεκτικότητα των ατόμων. Το αν μας προφυλάσει η αύρα μας, ή αν κατεβάζουμε ρολλά από μόνοι μας δεν το γνωρίζω...

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη freya : 21-02-06 στις 14:48
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 21-02-06, 18:36
Το avatar του χρήστη Μιχάλης
Μιχάλης Ο χρήστης Μιχάλης δεν είναι συνδεδεμένος
Banned

Περιοχή: Αργολίδα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Antonia
Η εκπομπή αρνητικής ενέργειας προς κάποιον είναι αρκετά συχνό φαινόμενο και αποτελεσματικό θα έλεγα. Αν και νομίζω ότι παίζει ρόλο και η "ενεργειακή άμυνα" του ατόμου που δέχεται τα "αρνητικά σήματα", δηλαδή αν μπορεί να αντισταθεί και αν τα αποτρέψει, οπότε να μη επηρεάσουν την υγεία ή την ψυχολογία του.
Πάντως και η εκκλησία αποδέχεται τον όρο και μάλλιστα έχει και "λύσεις" απέναντι σ' αυτό που λέμε βασκανία ή κοινώς "μάτι".
Συμφωνώ με όσα ανέφερε η φίλη Αντωνία. Συμφωνώ επίσης με την επισήμανση πως η ενέργεια είναι κάιτ που επενεργεί ανεξαρτήτως βούλησης. Όσον αφορά στη βασκανία, αυτή είναι μια ενέργεια "αρνητική" κατά βάση και νομίζω πως αξίζει να διαρευνηθεί, στο βαθμό που είναι εφικτό.
Εγώ έχω "πειραματιστεί" για χρόνια μαζί της και θεωρώ ότι υφίσταται.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 21-02-06, 21:55
Το avatar του χρήστη Drymonia
Drymonia Ο χρήστης Drymonia δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Προεπιλογή

Σε πολύ πρόσφατη εκπομπή του Χαρδαβέλα για τη βασκανία, η επίσημη θέση της εκκλησίας ήταν ότι δεν την αποδέχεται, όπως και το ξεμάτιασμα, διότι είναι σαν να αποδεχόμαστε ότι το κακό υπερισχύει του καλού.

Συμφωνώ με Αντωνία και Freya ότι επιτρέπουμε να εισέλθει η αρνητική ενέργεια μέσα μας. Έχει να κάνει και με τη θεωρία της αύρας. Λέγεται ότι η αύρα λειτουργεί ως ασπίδα του υλικού μας σώματος. Μία "υγιής" αύρα δεν αφήνει καμιά αρνητική ενέργεια να περάσει, ενώ υπάρχουν αύρες σε αδύναμους σωματικά ή ψυχικά οργανισμούς που κάνουν "τρύπες" από τις οποίες μπορεί να περάσει η ενέργεια αυτή.

Πάντως έχει τύχει σε εμένα και σε φίλους να δω έναν άνθρωπο και να νιώσω κάτι σαν βέλος να με διαπερνά (..και όχι σαν αυτό του έρωτα φυσικά!! )
Παλιά 22-02-06, 00:21
Το avatar του χρήστη tsilof
tsilof Ο χρήστης tsilof δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Κάτω από το βουνό των Θεών
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Drymonia
Σε πολύ πρόσφατη εκπομπή του Χαρδαβέλα για τη βασκανία, η επίσημη θέση της εκκλησίας ήταν ότι δεν την αποδέχεται, όπως και το ξεμάτιασμα, διότι είναι σαν να αποδεχόμαστε ότι το κακό υπερισχύει του καλού.
Αυτό που γνωρίζω είναι ότι υπάρχει ευχή της εκκλησίας για το ξεμάτιασμα- βασκανία. Και αυτή είναι τρόπον τινά ένα ξεμάτιασμα. Τώρα αν η επίσημη εκκλησία δε δέχεται τις "εναλλακτικές" μεθόδους ξεματιάσματος( που από γιαγιά σε κόρη πορεύθηκαν εις τους αιώνας ), αυτό είναι άλλο. Και αυτό το λέω φίλη Drymonia γιατί έτσι όπως το παραθέτεις, φένεται σα να μη δέχεται εξ' ολοκλήρου η εκκλησία τη βασκανία. Anyway

Παράθεση:
...Έχει να κάνει και με τη θεωρία της αύρας. Λέγεται ότι η αύρα λειτουργεί ως ασπίδα του υλικού μας σώματος. Μία "υγιής" αύρα δεν αφήνει καμιά αρνητική ενέργεια να περάσει, ενώ υπάρχουν αύρες σε αδύναμους σωματικά ή ψυχικά οργανισμούς που κάνουν "τρύπες" από τις οποίες μπορεί να περάσει η ενέργεια αυτή.
Συμφωνώ απόλυτα σ' αυτό.
Το θέμα της "αύρας" πάντως είναι αρκετά ενδιαφέρον. Πόσες φορές έχουμε αντιπαθήσει ή συμπαθήσει ανθρώπους χωρίς να τους γνωρίζουμε καν;
Αυτό λένε πως έχει να κάνει με την αύρα που εκπέμπει ο καθένας μας. Συγκεκριμένα, πριν λίγες μέρες σε εκπομπή με αυτό το θέμα στο discovery, "τέθηκε" η εξή ρητορική ερώτηση που απηχεί πιστεύω την ουσία...
"Είναι ποτέ δυνατό κανείς να αντιπαθήσει ή να ενοχληθεί από μια έγκυο γυναίκα που συναντα στο δρόμο; Σχεδόν ποτέ αφού η αύρα που εκπέμπει, αν τη φωτογραφίζαμε θα χε ένα απαλό "ροζ" χρώμα"...

blog:
mantri

blog:
adioristos

radio station
dRadio

Τα καλύτερα έρχονται ! ! !

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη tsilof : 22-02-06 στις 08:30
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 22-02-06, 09:47
Το avatar του χρήστη Μιχάλης
Μιχάλης Ο χρήστης Μιχάλης δεν είναι συνδεδεμένος
Banned

Περιοχή: Αργολίδα
Προεπιλογή

Η Εκκλησία φυσικά και παραδέχεται τη Βασκανία και, όπως αναφέρει και ο Τσίλωφ, έχει ειδική ευχή για να την αντιμετωπίσει. Μάλιστα, μόνο αυτό τον τρόπο ξεματιάσματος δέχεται και όχι τις μεθόδους με το νερό, με το λάδι και άλλες μεθόδους που τις θεωρεί δεισιδαιμονικές.
Συμφωνώ και επαυξάνω τις αναφορές σας για την αύρα και τη σύνδεσή της με τη Βασκανία.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 22-02-06, 16:37
Το avatar του χρήστη Drymonia
Drymonia Ο χρήστης Drymonia δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Προεπιλογή

Ναι παιδιά, έχετε δίκιο, δικό μου λάθος. Ένας παπάς είπε στη μητέρα μου να μη ξεματιάζει με λάδι, αλλά αντ'αυτού να λέει μια ευχή. ..πάντως εμένα μου άρεσε η διαδικασία με τις σταγονίτσες λαδιού!!

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν μπορείτε να προσθέσετε νέα threads
Δε μπορείτε να απαντήσετε
Δεν μπορείτε να προσθέσετε συνημμένα
Δεν μπορείτε
BB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 23:28.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.