PDA

Επιστροφή στο Forum : Ομιλία του Π. Γιαννουλάκη στην Αθήνα


beetlejuice
07-01-06, 15:16
Οπως και περσυ, ετσι και φετος, ο γνωστος συγγραφεας Παντελης Γιαννουλακης θα "κατηφορισει" στην πρωτευουσα για μια πολυ ενδιαφερουσα ομιλια.

"Η ΝΕΟΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 20ού και 21ου ΑΙΩΝΑ" ο τιτλος της .Η εκδηλωση θα πραγματοποιηθει στις 18 Ιανουαριου στον Πολυχωρο 471 ,Κεραμεικου 53 και Μυλλερου, Μεταξουργειο στις 19:00.

Την εκδηλωση θα προλογισει ο αρχισυντακτης του περιοδικου Strange Λουκας Καβακοπουλος

Voel
08-01-06, 10:59
Οχι ρε γαμωτο.......εφημερευω στις 18 >:(

Antonia
10-01-06, 14:47
Επειδή, για ακόμα μια χρονιά, σκοπεύω να πάω αλλά θα επιθυμούσα να μην είμαι μόνη μου εκεί, αν ενδιαφέρεται κάποιος/α να συναντηθούμε κάπου και να πάμε μαζί, ας μου στείλει ένα pm ή ας το γράψει εδώ και θα επικοινωνήσω εγώ μαζί του/της. :o

beetlejuice
18-01-06, 18:39
Το xamini και η Antonia βρισκονται αυτη τη στιγμη στο Μεταξουργιο για να παρακολουθησουν και να καλυψουν την ομιλια. Ελπιζω σε λιγες ωρες να εχουμε τις πρωτες εικονες και σχολια απο την εκδηλωση :)

agaliarep
19-01-06, 07:56
Μια μεγάλη… μεταφυσική αλλά και φιλοσοφική συζήτηση οπου ο Γιαννουλάκης για ακόμα μια φορά όπως και στα βιβλία του πήρε φόρα και ταξίδεψε μαζί μας από τον μύθο στην πραγματικότητα, από το ψέμα στην αλήθεια και από την αλήθεια στο ψέμα, μέσα από αστικούς και μη μύθους, διηγήσεις, παραδώσεις, παραπλανήσεις αλλά και περιπλανήσεις, μυστικά και αλήθειες, βιβλία, σχόλια, πληροφορίες, από την Θεσσαλονίκη ως την Αθήνα και από την Αθήνα ως την Νορβηγία, αναζητώντας την αλήθεια μέσα στο ψέμα τονίζοντας ότι δεν είναι ερευνητής και εξερευνητής αλλά ουσιαστικά περιηγητής της ζωής και συγγραφέας.
Αφήνω για περισσότερες πληροφορίες να γράψει το xamini και να δημοσιεύσει και η Αντωνία τις φωτογραφίες από την ομιλία αναμένοντας να επαλειφθούν και να γνωστοποιηθούν επίσημα οι τελευταίες πληροφορίες που μας έδωσε ο Γιαννουλάκης για το yahoo τα τσιπ, αλλά και πάντα παρακολουθώντας την ίδια την Νεομυθολογία να δημιουργείται και να παίρνει μορφή κάθε δευτερόλεπτο που περνάει…

Antonia
19-01-06, 08:38
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά παρακολούθησα την ομιλία του κ. Γιαννουλάκη. Παρά τους όποιους επικριτές του (και είναι πολλοί, όπως μπορεί εύκολα να παρατηρήσει κανείς και μέσα σ' αυτό το forum), προσωπικά θα πήγαινα και θα ξαναπήγαινα, και μόνη και με παρέα, γιατί είναι αυτές οι λίγες ώρες που ο συγκεκριμένος ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ (το τονίζω) με ταξιδεύει και το έχω ανάγκη.
Για να πάρουμε τα πράγματα απ' την αρχή και να παίξω το ρόλο του δικηγόρου του διαβόλου (δε θα μιλήσω με λεπτομέρειες για την ομιλία-έχει αναλάβει ο Δημήτρης γι' αυτό) ο κ. Γιαννουλάκης δε δήλωσε ποτέ ερευνητής! Τον θεωρώ αρκετά αξιόλογο άνθρωπο, παρότι δεν έχουμε γνωριστεί προσωπικά, και θαυμάζω τη δουλεία του, γιατί την κάνει με αγάπη, ζήλο και πραγματικό ενδιαφέρον. Αν έχω καταλάβει λάθος, ή με έχει πλανέψει, τότε και πάλι θα του δώσω συγχαρητήρια, γιατί ξέρει να το κάνει πολύ καλά και αυτό έχει σημασία.
Γενικά, ο τρόπος που μιλάει είναι τόσο ιδιαίτερος, ενώ παράλληλα είναι και απλοϊκός. Ο μόνος που δε θα μπορούσε να τον καταλάβει είναι κάποιος που δε θα ήθελε! Παρουσιάζει τα πράγματα άλλοτε όπως ακριβώς είναι, άλλοτε όπως θα ήθελε ο ίδιος να είναι, χρησιμοποιεί αλληγορίες αρκετά συχνά και ανάλογα σε ποιο επίπεδο γνώσης είναι ο κάθε ένας ακροατής του, αντλεί όλο και περισσότερα πράγματα απ' αυτά που λέει. Θέλω να πω πως εγώ (για παράδειγμα) απ' την ομιλία του αν κατάλαβα ή συμπέρανα ένα x αριθμό πραγμάτων, τότε ο Δημήτρης ας πούμε κατάλαβε 4x αφού είναι πιο "διαβασμένος" και ο agaliarep 10x αφού βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο γνώσης με τον ομιλιτή. (Πάντα μιλώ με παράδειγμα!) Νομίζω ότι κάθε φορά έχει και κάτι ακόμα να σου δώσει και είναι σα να ακούς ένα φίλο να σου διηγείται τις ιστορίες του και μετά να συζητάτε μαζί. Είναι ένας άνθρωπος ανοιχτόμυαλος, διαβασμένος και πολυταξιδεμένος και νομίζω αυτό τον κάνει έναν απ' τους πιο ελεύθερους στο κόσμο μας.

PUCK
19-01-06, 16:04
Λόγω φόρτου εργασίας, κατάφερα τελικά την τελευταία στιγμή να παρευρεθώ και φυσικά ήμουν μόνος :( .

Ελπίζω την άλλη φορά να είναι καλύτερα τα πράγματα και να πάμε παρέα.

Πρώτη φορά βρέθηκα σε ομιλία του και σε γενικές γραμμές μου άρεσε. Θεωρώ όμως ότι πλιάτιασε αρκετά και κάπου κούρασε. Πάντως, έχει σημεία που σε κάνουν να βλέπεις και με "άλλο μάτι" κάποιες καταστάσεις.

Antonia
20-01-06, 08:02
Λόγω φόρτου εργασίας, κατάφερα τελικά την τελευταία στιγμή να παρευρεθώ και φυσικά ήμουν μόνος :(
Την επόμενη φορά λοιπόν αγαπητέ PUCK να μας ειδοποιήσεις και εμείς θα φροντίσουμε να μην είσαι μόνος, όπως φρόντισαν για μένα οι φίλοι XaMiNi και agaliarep. :)
Εξάλλου, κάτι τέτοιες ευκαιρίες ψάχνουμε για να βρεθούμε από κοντά, να γνωριστούμε και να συζητήσουμε για τα θέματα που μας ενδιαφέρουν.

Jonathan Bright
20-01-06, 18:54
Θα μπορούσατε επίσης να έχετε έρθει στην παρέα μας... (καλά, εσύ που κρύφτηκες re Puck?)
(...Μήπως, ρε παιδιά, βρήκε κανείς ένα button συναγερμού αυτοκινήτου?... -just joking. Όχι ότι δεν μου 'πεσε δηλαδή...)
Συνωστισμός, δυσανάλογα με τη διάρκεια "σκληρά" καθίσματα, αλλά όμορφος χώρος πάντως...

beetlejuice
04-02-06, 19:46
Στο http://www.metafysiko.gr/epikairotita.php?id=40 υπαρχει απο σημερα η πολυ καλη ανταποκριση της φιλης μας Αντωνιας για την ομιλια του κ. Γιαννουλακη. :)

Antonia
07-02-06, 07:31
Θα ήθελα, κλείνοντας αυτό το θέμα για την ομιλία του κ. Γιαννουλάκη, να παραθέσω κάποιες πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με το έργο και την προσφορά του στο χώρο. Πρόκειται για όσα ανέφερε ο κ. Καβακόπουλος στον πρόλογό του.

Έχει εκδώσει ή ήταν κύριος υπεύθυνος για 11 περιοδικά.
Έχει ιδρύσει 3 εκδοτικούς οίκους.
Ως εκδότης έβγαλε μέχρι σήμερα 189 βιβλία.
Έχει μεταφράσει 26 βιβλία.
Έχει προλογίσει 22 βιβλία.
Έχει βγάλει 182 τεύχη περιοδικών.
Έχει συγγράψει 1036 άρθρα και δοκίμια.
Έχει συγγράψει 19 δικά του βιβλία.
Έχει συνθέσει ή συμμετείχε σε 27 ανθολογίες και συλλογικά έργα.
Έχει δημοσιεύσει 44 συνεντεύξεις.
Έχει κάνει 31 διαλέξεις και ομιλίες.
Έχει συνθέσει και συμμετάσχει σε 62 τηλεοπτικές εκπομπές.
Έχει γυρίσει και συμμετάσχει σε 3 ντοκιμαντέρ.
Έχει γυρίσει 6 ταινίες μικρού μήκους.
Έχει ηχογραφήσει 3 δίσκους.
Έχει δημιουργήσει 5 εκπομπές στο ραδιόφωνο, κατά τις οποίες έχει εκπέμψει 120 ραδιοφωνικές εκπομπές.
Έχει προωθήσει και βοηθήσει εκατοντάδες συγγραφείς, δημοσιογράφους, ερευνητές.

Είναι τουλάχιστον εντυπωσικοί αυτοί οι αριθμοί, δε συμφωνείτε; :eek: