Το forum του μεταφυσικού

Το forum του μεταφυσικού (http://www.metafysiko.gr/forum/index.php)
-   Προσωπικές Εμπειρίες (http://www.metafysiko.gr/forum/forumdisplay.php?f=10)
-   -   Πήτερ Πάν :Υπαρκτό πλάσμα, ψευδαίσθηση ή κατι αλλο? (http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=4691)

rafael2020 07-01-09 19:59

ενδιαφερουσα αυτη η ιστορια. πραγματι αυτο το ονομα καπου το εχω ξανακουσει. ο αδερφος μου μου ειχε αναφερει κατι. ασχολειται πολυ με τοπικους μυθους και θρυλους. το θεμα ομως δεν ειναι αν παρουσιαστηκε με υλικη υποσταση. σε αυτη την περιπτωση το παραθυρο και το στορι ηταν ετσι που φανηκε οτι οντως καποιος μπηκε μεσα :eek: και μετα ποια ειναι η γνωμη σου για την αλλαγη στο δωματιο? το αναφερω λιγο πιο πανω

Mirella_S 08-01-09 05:25

Πολλοι ανθρωποι μπερδευουν καποια πραγματα και αυτο ειναι φυσικα απολυτα φυσιολογικο.
Η θεωρια θελει, οι ψυχες, τα πνευματα των νεκρων να μεταβαινουν σε ενα αλλο επιπεδο υπαρξης, σε αλλη πτυχη του χωρου και του χρονου.
Ισως αυτο που ειδες να ηταν και μια "ματια" σε κατι που ΘΑ συμβει.
Ισως το αγορι που ειδες να μην εχει καν γεννηθει ακομη.
Δεν μπορω να το εξηγησω, ομως ο χωρος στον οποιο βρισκοσουν μπορει σε καποιες δεκαετιες να μην ειναι καν ο ιδιος.
Μπορει στο μελλον στο συγκεκριμενο δωματιο να κατοικει το εν λογω αγορι.
Ολα αυτα βεβαιως υπο την προυποθεση οτι αυτο που ειδες δεν εχει ηδη συμβει.
Ποιοι π.χ. κατοικουσαν στο συγκεκριμενο σπιτι πριν απο εσας????
Ακουστηκε ή εμαθες ποτε να εχει συμβει κατι εκει?????

rafael2020 08-01-09 05:49

αγαπητη mirella το σπιτι αυτο που μενω ανηκει στην κατοχη της οικογενειας μου για περισσοτερα απο 100 χρονια αν θυμαμαι καλα. το δωματιο εκεινο υπαρχει εδω και 40 χρονια περιπου γιατι καναμε επεκταση στο σπιτι. εκεινο το δωματιο για 20 χρονια ηταν εκει που ζουσε η γιαγια μου. εκει αφησε την τελευταια της πνοη πριν 5 χρονια. και αυτο το δωματιο που ειδα κατα την διαρκεια της εμπειριας μου ηταν αυτο που αρχικα ειχα απλα παει να κοιμηθω, και μετα κατεληξα να ζω αυτην την εμπειρια. το δωματιο, της εμπειριας μου ειναι ιδιο με το σημερινο!!!! :eek: οταν το αντιληφθηκα αυτο ηταν πριν λιγες μερες. για αυτο και ανοιξα αυτο το θεμα στο forum. και να σου πω κατι που παρελειψα να αναφερω. λογω καποιων εμπειριων μου στο παρελθον, καταλαβα οτι ισως να εχω αυξημενη σε δυναμη καποια πνευματικη ικανοτητα. εκανα πολλα τεστ για αυτο στο ιντερνετ και διαβασα πολλα αρθρα για να καταλαβω αν εχω καποια ικανοτητα. τελικα ανακαλυψα μεσω των τεστ και των αρθρων οτι εχω σε καλο επιπεδο την ικανοτητα της ψυχομετριας(δηλαδη να μπορω να καταλαβω για ενα αντικειμενο, προσωπο κλπ απο που προερχεται και να ξερω καποια γεονοτα που το συνοδευουν) και σε κατι ανωτερο απο κανονικο το επιπεδο της προβλεψης με διαισθηση και με ονειρα(μερικες φορες). και σε ακομα καλυτερο επιπεδο την ικανοτητα της εμπαθειας(να καταλαβαινω τι υποστειται συναισθηματικα ενα ατομο που σκεφτομαι ανεξαρτητου αποστασης απο εμενα και πολλες φορες να αισθανομαι τι αισθανεται το ατομο αυτο). πιστευεις οτι εχουν σημασια αυτα για την εμπειρια την οποια εζησα?

Mirella_S 08-01-09 06:12

Σε αυτην την περιπτωση ασφαλως και παιζουν ρολο.
Δυστυχως το αυτο συμβαινει και με εμενα.
Δεν ξερω πως, δεν ξερω γιατι, ειναι ομως κατι που αν ειναι "θειο" δωρο ευχαριστως θα το επεστρεφα.

rafael2020 08-01-09 06:26

οταν λες οτι συμβαινει και σε σενα τι εννοεις?

Mirella_S 08-01-09 07:13

Δεν ξερω εαν μιλαμε για το ιδιο "χαρισμα", ομως το να σε πλησιαζει ο αλλος, να ξερεις τι σκεφτεται, που σου λεει αληθεια, που ψευδεται, που βαζει "σαλτσες", εαν σου λεει αυτο που θελεις να ακουσεις, τι εχει στο μυαλο του και πολλα αλλα.
Το να μπορεις να "βλεπεις" πραγματα, να διαισθανεσαι τι ερχεται αλλα και να μην μπορεις να κανεις κατι για να το αποτρεψεις.
Θα σου δωσω ενα παραδειγμα.
Στις 6 Δεκεμβριου που σκοτωθηκε το 15αχρονο παλληκαρι στα Εξαρχεια, ωρες πριν, κατα τις 7 το απογευμα, καθομουν με μια φιλη μου κοντα στην μπαλκονοπορτα, πιναμε καφε και συζητουσαμε.
Σχολιαζαμε τα πρωτα χριστουγεννιατικα στολισματα στα γυρω μπαλκονια, λαμπακια κλπ, κλπ.
Επειδη κατοικω στον 6ο οροφο, περα απο καποια θεσπεσια ηλιοβασιλεματα, αντε και τα πρωτοχρονιατικα πυροτεχνηματα, τι αλλο να χαζεψεις?????
Και ενω εκεινη μου μιλουσε, αφαιρεθηκα καρφωνοντας τα ματια μου στο κενο.
Οταν εκεινη με ρωτησε : "Mιρελλα με προσεχεις?", ελαβε την απαντηση μου ετσι, εντελως αυθορμητα: "Κατι κακο θα συμβει αποψε, οχι σεισμος, ουτε θεομηνια, κατι κακο θα γινει και θα το ακουσουμε και θα το ακουμε για ημερες".
Ετσι αυθορμητα, σαν μια λαμψη, σαν ενα φως δυνατο που αναβει στιγμιαια και αμεσως σβηνει.
Και δυστυχως αφορα παντα κακο.
Ε, αυτο ποσο ευχαριστο να ειναι?

rafael2020 08-01-09 07:26

κατα τη γνωμη μου αυτη η ικανοτητα ειναι δωρο. και για σενα αλλα και για οσους αγαπας. εχω διαβασει οτι ατομα με αυξημενες πνευματικες ικανοτητες μπορουν και βλεπουν στην αλλη μερια. το θεμα ξερεις ποιο ειναι? οτι αν ειχα κατι τετοιο στο μυαλο μου εκεινη την μερα θα ελεγα κατι καλο θα μου συμβει σημερα. τοτε ομως και ειδικα εκεινη την μερα, δεν ξερω γιατι αλλα μεσα απο την ταινια που ειδα και μεσα απο την ονειροποληση που εκανα πραγματικα πιστεψα στην υπαρξη του πητερ παν. οταν ημουν παιδακι και τοτε πιστευα αλλα οχι με τοση θερμη. αν ειδες τι εγραψα στην αρχη ανεφερα οτι ηθελα να τον δω, το ζητουσα με ολη μου την καρδια. κατα τη γνωμη σου, πιστευεις οτι αυτο λειτουργησε με καποιο τροπο ως καλεσμα? δηλαδη υπαρχει οντως η περιπτωση να ηρθε, οχι ο ιδιος απαραιτητα, αλλα ενα πλασμα με παρομοια χαρακτηριστικα και ικανοτητες?

Mirella_S 08-01-09 08:41

Πιστεψε με, την.....αλλη μερια δεν μπορω να την δω.
Δεν ανηκουμε σε αυτην, οχι ακομη δηλαδη, αρα ο,τι βλεπουμε υποθετω αφορα τον δικο μας κοσμο, ή ο,τι εχει παγιδευτει σε αυτον.
Γιατι δεν λαμβανουμε υπ' οψιν λογου χαρην την περιπτωση ο Πητερ Παν που ειδες να ηταν ενας αγγελος?
Συμφωνα με την Γραφη οι αγγελοι εαν το θελησουν μπορουν να υλοποιηθουν στον κοσμο μας.
Θα μπορουσε καλλιστα λοιπον να ειναι ο φυλακας αγγελος σου.

Raistlin 08-01-09 20:53

Αγαπητέ rafael2020, πως ήταν τα ρούχα που φορούσε το αγόρι αυτό?
Εγώ πιστεύω πως απλώς επειδή έπαθες μια < εμμονή > με τον Πήτερ Παν εκείνο το καιρό, επηρεάστηκες και μάλων κάποιο όνειρο θα είδες.
Πριν μερικούς μήνες είχα διαβάσει για έναν συσχετισμό του Πήτερ Παν με ένα <πλάσμα-ξωτικό> που ονομάζεται Robin Goodfellow. Αν θες δες το στο google. Αλλά και πάλι πιστεύω πως ήταν η φαντασία σου...

rafael2020 09-01-09 02:23

φιλε μου σε ευχαριστω για τα στοιχεια θα το ψαξω :) οσον αφορα για το εαν ηταν ενα απλο ονειρο, εχω παρουσιασει στη αρχη του θεματος καποια στοιχεια που δειχνουν χωρις δευτερη σκεψη οτι οντως κατι ή καποιος μπηκε μεσα στο δωματιο. για αυτο και προσπαθω να βρω μια ακρη. τα ρουχα... αν θυμαμαι καλα ειχε ρουχα με πρασινα και καφε χρωματα και καλυπταν το πανω μερος του σωματος εκτος απο τα χερια και το κατω σαν παντελονι αλλα ηταν φτιαγμενο απο υφασμα και φυλλα (για αυτο και το πρωτο πλασμα που σκεφτηκα οτι ηταν, ηταν ο πητερ παν) :)
αγαπητη Mirella αυτο που ανεφερες μολις τωρα ειναι μια πιθανη εξηγηση. το θεμα ειναι ομως μετα γιατι να ερθει? και κατι αλλο. οταν αναφερω ''αλλη πλευρα'' εννοω τον πνευματικο κοσμο. πιστευω οτι ολοι οσοι εχουν καποιες ικανοτητες μπορουν να βλεπουν εκει. γιατι μεσα απο εκεινη την πλευρα αποχτουν τις ικανοτητες που εχουν :)

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 23:38.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.