Το forum του μεταφυσικού

Το forum του μεταφυσικού (http://www.metafysiko.gr/forum/index.php)
-   Ψυχικά Φαινόμενα – Μεταφυσική –Αποκρυφισμός (http://www.metafysiko.gr/forum/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Παιχνίδια με Πνεύματα; (http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=3877)

SecretAngel 23-10-09 14:55

Είμαι λίγο βιαστική τώρα που γράφω και θα επανέλθω αργότερα αλλά θα πω πως υπάρχουν ενδιάμεσοι που έχουν ρωτήσει για το νόημα της ζωής (αγάπη, αγάπη, αγάπη, πνευματική εξέλιξη) καθώς και άνθρωποι που είχαν επιθανάτιες εμπειρίες, μάλλον δεν το έχεις ψάξει τόσο καλά το θέμα, οι μεταφυσικές εμπειρίες δεν περιορίζονται ούτε σε αυτό το φόρουμ ούτε σε ένα συγκεκριμένο τόπικ. Επίσης, πολλές φορές όταν προσπαθούμε να κάνουμε επίκληση χωρίς να γνωρίζουμε και χωρίς να έχουμε καθαρίσει την ψυχή μας, προσελκύουμε αρνητικές οντότητες, που μπορούν ακόμη και ως καλές να μας εμφανιστούν. Αυτά για τώρα...
.....AYTO ΗΘΕΛΑ!! ...υπαρχουν ενδιαμεσοι που εχουν ρωτησει.....ΟΚ...μπορουμε να εχουμε τις απαντησεις?????
Ευχαριστω..

Ιορδανης 1971 23-10-09 18:14

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από THE KEEPER OF SECRET
Την αποψή μου καθώς και την ιστορία του QUIJA την έχω παραθέσει εδώ:
http://www.metafysiko.gr/forum/showt...ighlight=quija
Για ακόμη μία φορα θα επαναλάβω πως όποιος ισχυρίζεται οτι είχε επαφή με το υπερπέραν μέσω αυτου του χαζοπαίχνιδου τότε το λιγότερο που μπορώ να τον χαρακτηρίσω είναι ΜΥΘΟΜΑΝΗ.
Τώρα αν περιμένεις τις "μανουλες" όπως αναφέρεις στις επικλήσεις για τυχόν οδηγίες επικλησης λυπάμαι αλλα θα περιμένεις πολύ...!

Ευχαριστω φιλε μου, που με τοσο μεγαλη ευκολια αποκαλεις καποιους απο μας που εχουμε μοιραστει τις εμπειριες μας μυθομανεις...Οχι τιποτα αλλο, αλλα προσωπικα ουτε κανενα λογο εχω να γραφω παραμυθια, αλλα και ουτε αυτα που εζησα μου επιτρεπουν να αφηνω τον καθενα να με αποκαλει Βαρωνο Μιχαουζεν!Λιγο τακτ, εστω στους χαρακτηρισμους, δεν ΒΛΑΠΤΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ..

Ermhs 23-10-09 19:57

Keeper of secret, δεν έχω κάνει ποτέ μου αλλά ούτε έχω δεχτεί να παρακολουθήσω έστω και από μακριά να παίζουν αυτό το παιχνίδι με πνεύματα και αλφάβητα.. Ο λόγος, με όλα αυτά που έχω ακούσει μέχρι σήμερα. Ήξερα ότι ανήκει στην Hasbro και απορούσα πολλές φορές πώς μια εταιρία παιχνιδιών βγάζει κάτι τέτοιο, αφού αυτά δεν είναι παιχνίδι… Μάλιστα το πουλανε και τα σουπερ μαρκετ στην Αγγλία στον τομέα τον επιτραπέζιων (scrabble, domino, etc).
Με τα πολύ λίγα πράγματα που έχω διαβάσει, ποτέ δεν άκουσα να γράφουν ότι ξετύλιξαν από ζελατίνες το παιχνίδι και απλά ήρθε ο κασπερ με την παρέα του.
Σε 2 χώρες έχω ζήσει και στης 2 πάντα από όσες πληροφορίες, ιστορίες έχω διαβάσει και ακούσει, πάντα κάνουν ένα είδος προσευχής.. πάντα λένε κάποια λόγια.. κάνουν κύκλους με ιδικά κεριά, κτλ κτλ..

Άρα.. στην ουσία δεν είναι η Ouija που φέρνει τα διαβολια και τα πνεύματα, αλλά η διαδικασία και ψυχισμός αυτόν που το προκαλούν. Έτσι δεν είναι?.
Κάνουν ένα είδος μαύρης / λευκής μαγείας και το Ouija απλά είναι το παιχνίδι που μπορούν να γράψουν σε αυτό και να ακουστούν?. Δεν τα ξέρω αυτά και δεν με απασχολεί. Απλά πολλές 1000000δες κόσμος το έχει κάνει και χρησιμοποιεί καθημερινά και υποστηρίζουν ότι βιώνουν πράγματα. Όλοι ψέματα λένε?

Θα μου πεις αν ίσχυε και αυτό που έγραψα.. τότε και ένα στυλό με χαρτί θα ήταν αρκετό..
Πάντως αν και στην Αγγλία είναι καθημερινό παιχνίδι μεταξύ φίλων και οικογένειας, καμία ιστορία στοιχειωμένου σπιτιού η επιθέσεις, κτλ δεν είχε μέσα την Ouija..

Anduril 23-10-09 20:17

Δηλαδή τί ακριβώς θέλεις να σου πούμε; Να αρχίσω να σου παραθέτω ένα ολόκληρο κατεβατό με σελίδες όπου μπορείς να βρεις έγκυρες αφηγήσεις επιθανάτιων εμπειριών (πήγαινε στη σελίδα του IANDS); Ή μήπως ιστοσελίδες έγκριτων ενδιάμεσων; Θα με κράξουν και καλά θα κάνουν γιατί μπορείς και μόνος/μόνη σου να το κάνεις αυτό, χωρίς να ρωτάς εμάς. Λίγο ψάξιμο θέλει, αν δε έχεις και μια καλή γνώση της αγγλικής, τότε θα μάθεις πολλά. Τώρα, αν εσύ πιστεύεις πως είναι δυνατόν να υπάρχει πνεύμα χωρίς το Θεό, τί να πω, δεν μπορώ να μπω σε αυτή τη λογική γιατί θεωρώ πως υπάρχει πάντα μια συμπαντική Αρχή, ένας συμπαντικός Πατέρας (ή Μητέρα αν θες). Πολλά πνεύματα έχουν πει ότι ζουν πολύ ευτυχισμένα σε έναν κόσμο αγάπης και κοντά στον Θεό, από εκεί και πέρα δεν νομίζω να μπορούν να κάτσουν να μας αναλύσουν τα πάντα, υπάρχουν και όρια. Ο άνθρωπος αν μάθει τα πάντα για το επέκεινα τότε νομίζω η ζωή θα χάσει τη γοητεία της. Όταν πεθάνουμε θα γίνει αυτή η αναθύμιση (αν υποθέσουμε πως η ψυχή προϋπάρχει και μετενσαρκώνεται), ή θα μάθουμε μια και καλή.

^GHOST RIDER^ 24-10-09 07:29

Παράθεση:

Την αποψή μου καθώς και την ιστορία του QUIJA την έχω παραθέσει εδώ:
http://www.metafysiko.gr/forum/showt...ighlight=quija
Για ακόμη μία φορα θα επαναλάβω πως όποιος ισχυρίζεται οτι είχε επαφή με το υπερπέραν μέσω αυτου του χαζοπαίχνιδου τότε το λιγότερο που μπορώ να τον χαρακτηρίσω είναι ΜΥΘΟΜΑΝΗ.
Τώρα αν περιμένεις τις "μανουλες" όπως αναφέρεις στις επικλήσεις για τυχόν οδηγίες επικλησης λυπάμαι αλλα θα περιμένεις πολύ...!

To γνωριζεις απο καποια σχετικη εμπειρια σου οτι οποιος αναφερει οτι εχει ασχοληθει με τους πινακες αυτους οτι ειναι μυθομανης? :)

SecretAngel
Απαντηση δεν ξερω να σου δωσω σε αυτα που ρωτησες γιατι σιγουρα δεν το κατεχω αλλα οσον αφορα τους πινακες ouija σε οτι και αν ειναι αυτο που θα ερθει και απο οτι εχω καταλαβει η πυλη ειμαστε εμεις οι ιδιοι σε αυτο που θα ερθει..μην περιμενεις απαντησεις αληθινες απο πνευματα.

Η να το θεσω λιγο καλυτερα απο την λιγη εμπειρια μου οτι τα πνευματα που τριγυρναν ελευθερα και θα σου ερθουν με την πρωτη ευκαιρια σιγουρα δεν θα ειναι αυτα που θελεις για να παρεις απαντησεις.
Πιστευω οτι οι καλες ψυχες ηρεμουν μετα το θανατο και δεν τριγυρναν αδεσποτες να το πω λαικα,οποτε ελπιζω να πιανεις τι θελω να πω. ;)

Υ.Γ Επειδη για την ωρα δεν θελω να μπω σε λεπτομερειες, αυτο που ειχα κανει καποτε ηταν αυτο που λεμε στο τραπεζι με τα γραμματα.. κατι αναλογο με τους πινακες.
Μην το ξαναεπιδιωξεις ποτε θα λεγα, πιστευω εχει αρκετη αρνητικη ενεργεια και πολυ κακος που το εκανες μονη σου :eek:

rados 24-10-09 09:56

Παράθεση:

1)Στο ouija board γιατι χρειαζονται παραπανω απο ενας για να λειτουργησει, δηλαδη μονη μου, δεν θα εχω καποιο αποτελεσμα?
2)Απο προσωπικες εμπειριες αλλων ατομων διαβασα πως μπορουν να κανουν επικλησεις πνευματων-αγγελων-οντοτητων. Οχι για ''κακο'' αλλα για καλο ή για να ρωτησουν διαφορα. Γιατι κανεις απο αυτους που οντως καταφεραν να εχουν επαφη με καποιες απο τις παραπανω οντοτητες, δεν ρωτησαν για το ''νοημα της ζωης'', πως θα γινουμε ''καλυτεροι ανθρωποι'', ''τι συμβαινει στην αλλη ζωη'' και τελικα...αν ''υπαρχει θεος''? Εφοσον εχουμε προσβαση σε ανωτερη διασταση, γιατι κανεις με τετοια εμπειρια δεν ρωτησε ολα αυτα..ή δεν τα εγραψε να τα μαθουμε κι εμεις?
3)Ολοι αυτοι που εχουν ερθει σε επαφη με νεκρους συγγενεις, γιατι κανεις(απο τους νεκρους) δεν μιλα για τον παραδεισο ή την κολαση και μας αφηνουν να αναρωτιωμαστε ακομη?
4)Γιατι τελικα(απο τοσα που εχω διαβασει..για τους εξωγηινους, την τεταρτη διασταση..που δεν γνωριζουμε, το τελος του κοσμου ή την εναρξη καποιου νεου το 2012) αλλοι τα λενε ετσι κι αλλοι τα λενε αλλιως?
SecretAngel, σχετικά με τα ερωτήματα που έθεσες.
1. Το ouija board μπορεί να λειτουργήσει και με ένα άτομο, απλά με περισσότερα είναι ευκολότερο. (Για παράδειγμα το εκκρεμές, λειτουργεί με ένα άτομο γιατί απαιτεί πολύ μικρότερες, μη αισθητές, ακούσιες, κινήσεις των χεριών για να καταγράψει αποτελέσματα.) Όμως υπάρχουν πολλές άλλες τεχνικές που λειτουργούν με ένα άτομο.
2. Το ότι κάνεις επίκληση σε μια οντότητα δεν σημαίνει ότι αυτή σου απαντά. Κατά την προσωπική μου γνώμη, αυτό είναι μάλλον απίθανο να συμβεί (δεν λέω απολύτως αδύνατο). Βέβαια παίρνεις απαντήσεις, και ενδέχεται αυτές οι απαντήσεις να είναι πολύ χρήσιμες και αξιόλογες. Οι απαντήσεις αυτές ενδέχεται να προέρχονται από εμάς τους ίδιους, αλλά αυτό δεν μειώνει πάντα την αξία τους.
Φυσικά και έχουν τεθεί τέτοια ερωτήματα. Εγώ τουλάχιστον έχω θέσει, όμως είναι αμφίβολο, ότι αν μεταφέρω τις απαντήσεις, θα είναι χρήσιμες και σε σένα ή σε κάποιον άλλο.
3. Κατά πρώτον σε μερικές περιγραφές, υπάρχουν απαντήσεις και σε αυτά τα ερωτήματα. Αλλά σύμφωνα με μια αρκετά συνηθισμένη θεωρία, οι αποθανόντες με τους οποίους, μπορεί να έρθει κανείς σε επαφή, βρίσκονται ακόμα σε ένα ενδιάμεσο στάδιο και είναι κάπως μπερδεμένοι. Οπότε δύσκολα θα δώσουν αξιόπιστες απαντήσεις. Προσωπικά υποψιάζομαι, ότι στις περισσότερες περιπτώσεις αντί να ερχόμαστε σε επαφή, προβάλουμε δικές μας εικόνες.
4. Αν δεν εντοπίσεις με περισσότερη ακρίβεια τις περιπτώσεις που αναφέρεσαι, μάλλον δεν μπορεί να δοθεί κάποια απάντηση. Γενικότερα σε συγκεκριμένα θέματα, οι διαφορετικές απόψεις, σημαίνουν ότι τουλάχιστον κάποιες από αυτές τις απόψεις, αν όχι όλες, είναι λανθασμένες.

melian 24-10-09 21:33

Καλησπέρα,

να σας ενημερώσω ότι το νήμα ...AΠΟΡΙΕΣ...το οποίο άνοιξε ο χρήστης SecretAngel συγχωνεύτηκε με το ήδη υπάρχον που όπως διαπίστωσα είχε πάλι ανοίξει ο/η SecretAngel. Κάλλιστα η συζήτηση που έχει ήδη αναπτυχθεί στο προηγούμενο νήμα μπορεί να συνεχιστεί. Άλλωστε δεν σβήστηκε κανένα μήνυμα όσων συμμετείχαν.

Καλή συνέχεια!

Εκ του συντονισμού,
Melian

THE KEEPER OF SECRET 27-10-09 13:27

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Ιορδανης 1971
Ευχαριστω φιλε μου, που με τοσο μεγαλη ευκολια αποκαλεις καποιους απο μας που εχουμε μοιραστει τις εμπειριες μας μυθομανεις...Οχι τιποτα αλλο, αλλα προσωπικα ουτε κανενα λογο εχω να γραφω παραμυθια, αλλα και ουτε αυτα που εζησα μου επιτρεπουν να αφηνω τον καθενα να με αποκαλει Βαρωνο Μιχαουζεν!Λιγο τακτ, εστω στους χαρακτηρισμους, δεν ΒΛΑΠΤΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ..

Λυπάμαι φίλε μου αν σε στεναχώρησα, σιγουρα δεν ήταν αυτός ο σκοπός της αναρτησής μου ούτε βέβαια να θίξω κάποιους. Για το λόγο αυτό χρησιμοποίησα και τον πιο ήπιο χαρακτηρισμο που μπορούσα.
Ομώς για μία ακόμη φορά θα δηλώσω ότι:
ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΑ ΟΧΘΗ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙΑ ΤΥΠΟΥ QUIJA BOARD Ή ΟΙ HOME MADE ΕΚΔΟΧΕΣ ΤΟΥ ΜΕ ΠΟΤΗΡΑΚΙΑ, ΦΛΥΤΖΑΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ.
Ολα αυτά λυπάμαι αλλά μόνο γέλιο προκαλούν.
Επ' ευκαιρία, σε παλαιότερη αναρτησή μου ειχα προκαλέσει όποιον ισχυριζεται ότι με αυτούς τους τρόπους καταφερε να επικοινωνήσει με πνεύματα, να μου παραθέσει (μέρος έστω) του τελετουργικού επίκλησης. Με απλά ελληνικα δηλαδη τι λέει εκείνη τη στιγμή και σε πιά γλώσσα. Βέβαια ακόμα περιμένω αλλα ας είναι όσο ζώ ελπίζω...!

^GHOST RIDER^ 27-10-09 15:43

Παράθεση:

Λυπάμαι φίλε μου αν σε στεναχώρησα, σιγουρα δεν ήταν αυτός ο σκοπός της αναρτησής μου ούτε βέβαια να θίξω κάποιους. Για το λόγο αυτό χρησιμοποίησα και τον πιο ήπιο χαρακτηρισμο που μπορούσα.
Ομώς για μία ακόμη φορά θα δηλώσω ότι:
ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΑ ΟΧΘΗ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙΑ ΤΥΠΟΥ QUIJA BOARD Ή ΟΙ HOME MADE ΕΚΔΟΧΕΣ ΤΟΥ ΜΕ ΠΟΤΗΡΑΚΙΑ, ΦΛΥΤΖΑΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ.
Ολα αυτά λυπάμαι αλλά μόνο γέλιο προκαλούν.
Επ' ευκαιρία, σε παλαιότερη αναρτησή μου ειχα προκαλέσει όποιον ισχυριζεται ότι με αυτούς τους τρόπους καταφερε να επικοινωνήσει με πνεύματα, να μου παραθέσει (μέρος έστω) του τελετουργικού επίκλησης. Με απλά ελληνικα δηλαδη τι λέει εκείνη τη στιγμή και σε πιά γλώσσα. Βέβαια ακόμα περιμένω αλλα ας είναι όσο ζώ ελπίζω...!

Με ολο τον σεβασμο keeper of the secret αλλα μπορεις να το δοκιμασεις καποια στιγμη αλλα δεν το προτεινω σε καμια περιπτωση.(αρκετη αρνητικη ενεργεια στο σπιτι και στην ζωη του καθενος μετα)
Ok no problem θα δωσω μια περιγραφη απο προσωπικη περιγραφη..
Ηταν εναν καλοκαιρι που οι γονεις λειπαν και ειμουν με ενα φιλαρακι σπιτι βραδακι σχετικα και μου ηρθε εμενα η ιδεα να δοκιμασουμε αυτο το περιφημο quija.
Μονο που επειδη δεν ειχαμε τον πινακα μου ειχε εξηγησει μια γυναικα πως γινεται με το τραπεζι,δηλαδη στρογγυλο ξυλινο τραπεζι γραμματα γυρω(αλφαβητο)οπως επισης αριθμους και ενα ναι η οχι.

Τα γραμματα τα γραψαμε εμεις σε τετραγωνα χαρτακια και φυσικα ενα ποτηρι αναποδα στην μεση κρυσταλινο το οποιο θα κανει τον δεκτη και θα μετακινειται απο γραμμα σε γραμμα,με προυποθεση οτι θα ακουμπαμε τους δεικτες μας στον πατο του ισα ισα και οχι με βαρος.

Μου ειχε τονισει οτι να εχω για καλο και κακο μαζι μου πχ μια αγια γραφη κατι τελος παντων για προσευχη που κατι θα παει στραβα αλλα εγω δεν μπορω να πω οτι την ακουσα γιατι εκεινο το βραδυ εγινε αυθορμητα χωρις καν ιδιαιτερη προετοιμασια.
Οπως επισης μου ειχε πει οτι να ρωτησουμε το πνευμα αν πιστευει στον θεο.χριστο για να δουμε αν πρεπει να το διωξουμε(πραγμα που δεν εκανα λογω ενθουσιασμου)
Τον τροπο την ειχα ρωτησει και μου λεει δεν ειναι κατι συγκεκριμενο απλα θελει συγκεντρωση και λογια του τυπου οτι αν μας ακουει καποιο πνευμα η καποιο συγκεκριμενο που θελουμε(ποιο δυσκολο)ας ερθει στο τραπεζι να μας δειξει ενα σημαδι κτλ.

Στην αρχη φανταστειτε οτι δεν το πηραμε σοβαρα,μετα ισα ισα που ειδα το ποτηρι να κανει μερικα εκατοστα αλλα μην ξεχνιομαστε το ακουμπουσαμε και οι δυο και αρχισαμε συζητηση αναμεταξυ μας του τυπου..
-ρε μλκ μην το κουνας με το δαχτυλο
-δεν το κουνησα μου λεει
-ε ακουμπα το ισα ισα του λεω μην του δινεις βαρος για να μαστε σιγουροι.

Και ομως σιγα σιγα το ποτηρι πηρε φορα και κουνιοταν και σιγουρα οχι απο το δαχτυλο μας.
Προσπαθηστε να κουνησετε το ποτηρι με τον δεικτη και αυτο κουνιεται μεν αλλα εχει μια ταση να περιστρεφετε ελαχιστα στο δαχτυλο μας,εκεινο ομως πηγαινε σταθερο δεν μπορω ακριβως να σας δωσω την εικονα..

Τα πραγματα δεν μπορω να πω οτι ηταν ενθαρυντικα για πρωτη φορα γιατι αυτο που ηρθε σιγουρα δεν ηταν κατι καλο αλλα ευτιχως εφυγε(νομιζω
Με αποτελεσμα οταν το ρωτησα κατι ακομα αυτο τσαντιστηκε και εκει που το ποτηρι περιστρεφοταν μεσα στο τραπεζι εφυγε απο τα δαχτυλα μας και το τραπεζι και εκτιναχτηκε εξω απο το τραπεζι ωπου και εσπασε λογω της πτωσης.
Αυτο που μου εκανε εντυπωση οταν το ποτηρι εφυγε απο το τραπεζι δεν παρεσυρε καποιο απο τα χαρτινα γραμματα,ηταν σαν να τα περασε ελαχιστα πανω απο αυτα.
Μου ειπαν καποιοι τοτε καλυτερα που εσπασε γιατι μπορει να εμενε μεσα στο σπιτι(δεν ξερω αν στεκει)
Περιτο να σας πω οτι εχασα τον υπνο μου..
Δεν ξερω αν σας φανει κωμικο σε μερικους αλλα σιγουρα εγω ξερω τι ειδα μετα ματια μου :eek:
Εχει και συνεχεια το πραγμα απλα εγω σας ειπα την πρωτη φορα..

rados 27-10-09 18:37

Υποθέτοντας ότι το ποτήρι ή ότι άλλο, μετακινείται από κάποια άυλη οντότητα, δεν βλέπω τι χρησιμεύει να το ακουμπάμε.
Αντίθετα τα χέρια μας θα παρεμποδίζουν ή και θα επεμβαίνουν, αθέλητα στην μεταφορά του μηνύματος.

Οπότε το πρώτο που έχουμε να κάνουμε είναι να μην ακουμπάμε το σκεύος.
Προφανώς ούτε και το τραπέζι.

Έτσι θα αυξήσουμε κατακόρυφα την αξιοπιστία της τελετουργίας, μειώνοντας αισθητά τις "γήινες" επιδράσεις.
Θα διασαφηνίσουμε και αν και πότε, επεμβαίνει κάποια οντότητα.

(Συμπτωματικά έχω κάνει ένα σχετικό πείραμα με εκκρεμές. Ακούνητο το άτιμο.)

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 16:48.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.