Το forum του μεταφυσικού

Το forum του μεταφυσικού (http://www.metafysiko.gr/forum/index.php)
-   Ψυχικά Φαινόμενα – Μεταφυσική –Αποκρυφισμός (http://www.metafysiko.gr/forum/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Παιχνίδια με Πνεύματα; (http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=3877)

GeorgeToumpa 16-02-10 13:15

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από ^GHOST RIDER^ (Μήνυμα 78702)
Πως θα σου φαινοταν οτι ολο αυτο το παιχνιδι μπορει να επηρεασει και τα αγαπημενα σου προσωπα?
Εγω θα λεγα να το αφησεις..

Από την άποψη ότι μπορεί να μην φεύγει το πνέυμα απ' το σπίτι?
Έχω δοκιμάσει πολλές φορές πάντως μέχρι στιγμής αλλά τίποτα.. Δε με βλέπω να προσπαθώ για πολύ ακόμα..

^GHOST RIDER^ 16-02-10 23:35

Συνηθως χρειαζονται απο οσο ξερω τουλαχιστον 2 ατομα και δεν ξερω αν πιανει σε πινακα οπως το εκανες εσυ..
Εγω το ειχα δοκιμασει σε τραπεζι με ποτηρι κτλ.

Οσο για τους κυνδινους ναι παιζει και αυτο εχω ακουσει να μεινει μεσα αλλα εγω το ανεφερα σε αρνητικη ενεργεια στην ζωη σου γενικος και σε δικα σου προσωπα.
Φαντασου οτι μπορει να σου ερθει ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ οποτε θα λεγα ξανασκεψου το λιγο πριν πας να μπλεξεις.:eek:

GeorgeToumpa 17-02-10 12:37

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από ^GHOST RIDER^ (Μήνυμα 78766)
Συνηθως χρειαζονται απο οσο ξερω τουλαχιστον 2 ατομα και δεν ξερω αν πιανει σε πινακα οπως το εκανες εσυ..
Εγω το ειχα δοκιμασει σε τραπεζι με ποτηρι κτλ.

Οσο για τους κυνδινους ναι παιζει και αυτο εχω ακουσει να μεινει μεσα αλλα εγω το ανεφερα σε αρνητικη ενεργεια στην ζωη σου γενικος και σε δικα σου προσωπα.
Φαντασου οτι μπορει να σου ερθει ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ οποτε θα λεγα ξανασκεψου το λιγο πριν πας να μπλεξεις.:eek:

Μ' αρέσει που με συμβουλεύεις να μην ασχοληθω γιατί είναι επικίνδυνο ενώ εσύ το κάνεις :D
Εσύ δηλαδή δεν νοιάζεσαι για τα δικά σου άτομα?
Για τον πίνακα που ρώτησα κι άλλους μου είπαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα.. και στο youtube βρήκα βιντεάκι που το κάνει ένας μόνος του.. πώς τα καταφέρνει αυτός..?

^GHOST RIDER^ 17-02-10 22:52

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από GeorgeToumpa (Μήνυμα 78781)
Μ' αρέσει που με συμβουλεύεις να μην ασχοληθω γιατί είναι επικίνδυνο ενώ εσύ το κάνεις :D
Εσύ δηλαδή δεν νοιάζεσαι για τα δικά σου άτομα?
Για τον πίνακα που ρώτησα κι άλλους μου είπαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα.. και στο youtube βρήκα βιντεάκι που το κάνει ένας μόνος του.. πώς τα καταφέρνει αυτός..?

Το εκανα 15χρονων και μετα εβαλα μυαλο.:)

σωτηρης 09-10-10 09:57

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από THE KEEPER OF SECRET (Μήνυμα 76140)
Φίλε GHOST RIDER έχω δοκιμάσει πολυ χειρότερα πράγματα στην πολυετή ενασχοληση μου με το ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ(sic), γι' αυτό και κάποιες φορές γίνομαι απόλυτος στα διάφορα θέματα που σχολιάζω χωρίς σε καμμία περίπτωση να υποτιμώ ή να χλευάζω τους υπόλοιπους φίλους του Φόρουμ.
Εχώ ξαναπεί το λέω και πάλι ότι ο καθένας απο εμάς, σε σχετικές εμπειρίες του που παραθέτει στην κρίση των μελών του Φόρουμ, μπορεί να πιστευει οτι είδε, άκουσε ή βίωσε οτιδήποτε.
Αυτά όμως κατ' ανάγκη δεν υπάγονται στην σφαίρα του Μεταφυσικού, Παραφυσικου ή όπως αλλιώς θελει κάποιος να τα χαρακτηρήσει
και ο λόγος ειναι απλός και δεν είναι άλλος απο το ότι οι ίδιοι είναι πεπισμένοι οτι βίωσαν κάτι αλλόκοτο κάτω απο το βάρος ενδεχόμενου φόβου ή μεγάλου άγχους που ένοιωθαν κατα την διάρκεια της εμπειρίας τους.
Για το συγκεκριμένο θέμα της επίκλησης πνευμάτων ας πουμε, αν διαβάσει κάποιος όλες τις αναρτήσεις θα διαπιστώσει πολλά ευτράπελα.
Α) Σε κάθε περίπτωση ακολούθηθηκαν διαφορετικά τελετουργικά επίκλησης που ποικίλουν από βιομηχανικής παραγωγής πνευματιστικές δέλτους, αυτοσχέδια χαρτιά ή χαρτόνια, κεριά,λαμπάδες, ποτήρια, φλυτζάνια, καθρέπτες, στρογγυλα τραπέζια και ότι άλλο μπορεί να βάλει ό νους σου.
Β) Οι επικλήσεις έλαβαν χώρα στα πιο πιθανα και απίθανα μέρη, από ήσυχα και έρημα δωμάτια μέχρι πολύβουες καφετέριες.
Γ) Ο χρονος επίσης δέν ένδιέφερε, πρωί, μεσημέρι,βράδυ σαν χάπι.
Δ) Σχεδον πάντα αναφέρεται ότι απαραίτητο αξεσουάρ των συμμετεχόντων είναι μία Βίβλος, για την περίπτωση που υπάρξουν ανεπυθήμητες παρενέργειες και έρχομαι έγω τώρα ο αιρετικός και ρωτάω άν την επίκληση την κάνουν μή χριστιανοι τα δικά τους ιερα βιβλία έχουν την ίδια επίδραση στις κακοτοπιές;
Ε) Τέλος στις εν θέματι επικλήσεις ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι ανοιχτός που σημαίνει απο ένας μεχρι όσους χωράει ο τόπος που γίνεται η επίκληση.
Το τραγελαφικό είναι ότι ω του θαυματος όλοι οι παραπάνω τρόποι λειτουργούν άψογα και έτσι έχουμε πνεύματα να πηγαινοέρχονται κατα το δοκούν λές και είναι πελάτες σουπερ μάρκετ και όχι όντα απο άλλη διασταση.
Εδώ τελειώνοντας θα ήθελα να παραθέσω για ακόμη μια φορα κάποια ερωτήματα,αν και είμαι σίγουρος κατα 99%(Το 1% το αφήνω για να μη λέτε οτι είμαι απόλυτος)ότι δε θα λάβω απάντηση.
1) Κατα την διάρκεια των επικλήσεων, απαγγέλεται απο τους συμμετέχοντες κάποιο κείμενο, υμνος, ψαλμός, δημώδες άσμα. Ποιο είναι αυτό(ένα κομματάκι του μόνο ζητάω) και από που προέρχεται;
2) Σε πιά γλωσσα γινεται η απαγγελία;(Νέα ή αρχαία Ελληνικά, Αγγλικά, Λατινικά ,Αραμαικά, Αιγυπτιακά ή άλλη)
3) Καλείται συγκεκριμένη οντότητα(πνεύμα) ή ότι κάτσει;
Ευχαριστω για την υπομονή σας και μη με παρεξηγήται που είμαι πιο άπιστος και από τον Θωμά...!

Γεια και παλι στο αγαπημενο forum του μεταφυσικου. Με αυτο το post θα ηθελα να δωσω καποιες απαντησεις στον χρηστη THE KEEPER OF SECRET. Δεν ειμαι τοσο απολυτος ωστε να υποστηριζω πως οι απαντησεις αυτες ειναι οι πιο σωστες 100%. Ειναι μονο οι απαντησεις που εγω πιστευω συμφωνα με αυτα που εχω δει - ακουσει - διαβασει.
Α) Δεν παιζουν κανεναν απολυτως ρολο τα υλικα που θα χρησιμοποιησει καποιος. Πινακες μπορεις να βρεις στο εμποριο (συνηθως σε βιβλιοπωλεια) ή στο Internet. Ακομα μπορεις και απο μονος σου να φτιαξεις. Δεν παιζει ρολο το αν ο πινακας θα εινα απο χαρτονι ή ξυλο ή κ εγω δεν ξερω τι. Μπορεις να χρησιμοποιησεις καποιο φλυτζανι, σφηνοποτηρο, δεικτες του εμπορειου ή κατι τελος παντων με το οποιο θα μπορεσεις να καταλαβεις ποιο γραμμα θελει να σου δειξει το πνευμα. Δεν σημαινει οτι επειδη εγω χρησιμοποιησα σφηνοποτηρο κ η επικληση πετυχε, λεει ψεματα καποιος που χρησιμοποιησε ενα στηλο 'η ενα απλο φλυτζανι του καφε. Το ιδιο ισχυει για τα κερια και γενικοτερα ολες τις λεπτομεριες, ακομα και για το τελετουργικο. Δεν ξερω αν σου φαινεται παρεξενο αλλα δεν υπαρχει συγκεκριμενος τροπος επικλησης.
Β) Οπουδηποτε μπορεις να καλεσεις ενα πνευμα. Στο σαλωνι σου, στο δρομο, σε ερειπομενο σπιτι, σε οικοδομη, νεκροταφειο, σταυροδρομι, χωραφι, ταρατσα... ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ!! Και για να σου δωσω κ περισσοτερες πληροφοριες, παιζει μεγαλο ρολο το που θα εισαι στο τι πνευμα θα ερθει τελικα. Αυτο που θες 'η καποιο αλλο, καλοβουλο ή οχι, ηρεμο ή εξαγριομενο.
Γ) Εννοειται πως δεν υπαρχει συγκεκριμενη ωρα επικλησης. Αν θεωρησουμε πως τα πνευματα υπαρχουν, τοτε αυτα μας περιβαλλουν ανα πασα ωρα, ασχετου τοπου και χρονου και μπορουν να ερθουν σε απαφη μαζι μας εφ'οσων τα επικαλεστουμε.
Δ) Επικληση πνευματων δεν πραγματοποιουν μονο χρηστιανοι, αλλα ανθρωποι διαφορων θρησκειων. Γενικοτερα ανθρωποι που πιστευουν σε κατι, οτι και αν ειναι αυτο, αρκει η θρησκεια τους και οι ιδιοι να αποδεχονται την υπαρξη των αϋλων οντοτητων. Ετσι οταν κατι παει στραβα ο καθενας θα ζητησει βοηθεια απο τον Θεο στον οποιο πιστευει!
Ε) Αυτο που γνωριζω εγω ειναι το εξης: οσο περισσοτεροι, τοσο το καλυτερο, διοτι οταν συμμετεχουν αρκετα ατομα, τοτε ειναι μεγαλητερη η δυναμη τους, η οποια θα χρησιμευσει στην επικληση του πνευματος αλλα και στην ασφαλεια τους. Αρα, καποιος που θα προσπαθησει μονος του εχει λιγοτερες πιθανοτητες η τελετη να αποδωσει καρπους, αλλα διατρεχει και μεγαλυτερο κινδυνο σε περιπτωση που καλεσει το πνευμα με επιτυχεια, εκτος και αν το ατομο αυτο ειναι εμπειρο ή ασχολειται με τον χορο επαγγελματικα (ή οχι) οπως ειναι για παραδειγμα τα μεντιουμ.

1) Φυσικα και υπαρχουν λογια με τα οποια μπορεις να καλεσεις καποιο πνευμα τα οποια μπορεις να τα βρεις απο βιλια ή στο διαδικτυο. Ψαχνοντας τα βρησκεις και μαλιστα πολυ ευκολα. Κατα καιρους εχουν πεσει διαφορα στα χερια μου, τα οποια διαφερουν μεταξυ τους. Μαλιστα αν κοιταξεις σε προηγουμενες σελιδες του θεματος θα βρεις καποια, εκτως και αν εχουν διαγραφει απο τον χρηστη που τα αναρτησε ή απο τους συντονιστες του forum. Για ευνοητους λογους λοιπον δεν θα ηθελα να αναφερω λογια επικλησης η να αναρτησω links ή ονοματα βιβλιων και συγγραφεων οπου θα βρεις τα λογια αυτα. Αν πραγματικα ενδιαφερεσαι και ψαξεις σωστα, ειμαι σιγουρος πως θα βρεις.
Εκτος απο τα λογια αυτα ομως μπορεις να χρησιμοποιησεις τα δικα σου λογια (πραγμα που κανω εγω, αλλα και οι περισσοτεροι) τα οποια εχουν μεγαλυτερη δυναμη γιατι σε αντιπροσωπευουν, ειναι δικα σου. Ειναι κατι αναλογο με τους ouija πινακες. Οι χειροποιητοι εχουν μεγαλυτερη δυναμη, γιατι ειναι φτιαγμενοι απο τα δικα σου χερια.
2) Τα περισσοτερα λογια που εχω διαβασει (και ποτε δεν εχω χρησιμοποιησει) ειναι στα νεα ελληνικα. Βεβαια εχω βρει και σε αλλη διαλεκτο την οποια συγνωμη αλλα για να μην λεω ο,τι να 'ναι δεν μπορω να προσδιορισω αυτη τη στιγμη. Το οναμα του λαου αρα και της γλωσσας τους ηταν πρωτακουστο για μενα και δεν το συγκρατησα. Αν πραγματικα θελεις μπορω με λιγο παραπανω ψαξιμο να το "ξετρυπωσω" και να στο παραθεσω. Απ' οτι γνωριζω ομως ο καθενας χρησιμοποιει την μητρικη του γλωσσα. Οι Γαλλοι γαλλικα, οι Αγγλοι αγγλικα κ.ο.κ.
3) Καποιος μπορει να καλεσει ενα οποιοδηποτε πνευμα, για παραδειγμα το κοντινοτερο ως προς αυτον, ετσι γενικα και αοριστα. Καποιος αλλος, το πνευμα της γιαγιας του που πεθανε, ενος γνωστου κτλ.. Θα ηθελα να σημειωσω πως ακομα και αυτοι που καλουν κατι συγκεκριμενο, τις περισσοτερες φορες καταφερνουν να φερουν κοντα τους κατι αλλο, το οποιο ισως και να παριστανει το πνευμα που θελαμε να καλεσουμε, χωρις εμεις να το γνωριζουμε
Ολα αυτα που postαρα στους περισσοτερους ειναι κατι περισσοτερο απο γνωστα, γι αυτο και θελω να ζητησω συγνωμη που σας αναγκασα να τα ξαναδιαβασετε. Αγαπητε χρηστη THE KEEPER OF SECRET, ο τυπος με τον οποιο εδωδα τις απαντησεις στα ερωτηματα σου (τυπου Α, Β, Γ, ... 1, 2, ...) ισως να σε κανει να πιστευεις πως σε πηρα "μονοπαντα", δεν ειναι καθολου ετσι ομως..! Θεωρησα πως ηταν ο ιδανικοτερος τροπος να σου απαντησω χωρις να σε κουρασω και να σε μπερδεψω.

Με εκτιμηση Σωτηρης

Raven girl 10-10-10 17:01

Τα παιχνιδια με τα πνευματα ειτε ouija board ειτε το ποτηρακι ειναι πολυ επικινδινα διοτι τα ατομα που παιζουν ανοιγουν μια πυλη.Τωρα το τι θα περασει μεσα απο την πυλη ειναι θεμα τυχης,των ατομων που παιζουν αν ειναι δηλαδη καλα ενημερωμενοι αν εχουν σωστες ενεργειες κλπ και αν εχουν γινει οι σωστες προεργασιες για την προστασια των ζωντανων παρευρισκομενων.Το θεμα ειναι πως αν υπαρχει πολλη αρνητικη ενεργεια μπορει μεσα απο την πυλη να περασει κατι παραπανω απο ενα "κακο" πνευμα οπως ενας δαιμονας κλπ.Γι' αυτο και αυτα τα παιχνιδια ειναι ακρος επικινδυνα.Οπως επισης πρεπει παντα να υπαρχει τουλαχιστον ενα ατομο μεταξυ της παρεας που ξερει απο αυτα και εχει μεγαλη εμπειρια ωστε να ειναι σιγουρο οτι η σεανς θα κλεισει σωστα.Οπως επισης ενα ατομο με εμπειρια θα ξερει πως να φτιαξει καταληλα των χωρο δηλαδη να αφαιρεθουν ολοι οι καθρεφτες απο το χωρο κλπ.Οι 9 απο της 10 ιστοριες με παιχνιδια με πνευματα δεν ειναι καθολου ευχαριστες.Επισης τα ατομα που εχουν σκοπο να παιξουν πρεπει να γνωριζονται καλα μεταξυ τους και να εχουν εμπιστοσυνη ο ενας στον αλλον οτι δεν θα σπασει καποιος απο αυτους τον κυκλο η οτι δεν θα χλευασει το πνευμα επειδη πολυ απλα δεν τα πιστευει αυτα.Γιατι ετσι θα ειναι πολυ δυσκολο η σεανς να κλεισει καλα και υπαρχει κυνδινος οτι εχει ερθει να παγιδευτει στο μερος οπου παιζεται το παιχνιδι.

Συμβουλη μου ειναι οσο ελκυστικο και αν ακουγεται αυτο το παιχνιδι να αποφευγετε γιατι μπορει να καταληξει σε τραγωδια χωρις να θελω να υπερβαλλω.Ελπιζω να βοηθησα λιγακι.:)

Ιορδανης 1971 10-10-10 22:14

Καλησπερα.επειδη ειχα την ατυχια να ασχοληθω με το θεμα για αρκετο καιρο,ειλικρινα θα σε συμβουλευα,σε καμμια περιπτωση, ουτε για πλακα, να μην εμπλακεις με το θεμα!Ειναι ακρως επικινδυνο και με σοβαροτατες παρενεργειες!
ΦΙΛΙΚΑ....:)

Ιορδανης 1971 10-10-10 22:16

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από σωτηρης (Μήνυμα 82493)
Γεια και παλι στο αγαπημενο forum του μεταφυσικου. Με αυτο το post θα ηθελα να δωσω καποιες απαντησεις στον χρηστη THE KEEPER OF SECRET. Δεν ειμαι τοσο απολυτος ωστε να υποστηριζω πως οι απαντησεις αυτες ειναι οι πιο σωστες 100%. Ειναι μονο οι απαντησεις που εγω πιστευω συμφωνα με αυτα που εχω δει - ακουσει - διαβασει.
Α) Δεν παιζουν κανεναν απολυτως ρολο τα υλικα που θα χρησιμοποιησει καποιος. Πινακες μπορεις να βρεις στο εμποριο (συνηθως σε βιβλιοπωλεια) ή στο Internet. Ακομα μπορεις και απο μονος σου να φτιαξεις. Δεν παιζει ρολο το αν ο πινακας θα εινα απο χαρτονι ή ξυλο ή κ εγω δεν ξερω τι. Μπορεις να χρησιμοποιησεις καποιο φλυτζανι, σφηνοποτηρο, δεικτες του εμπορειου ή κατι τελος παντων με το οποιο θα μπορεσεις να καταλαβεις ποιο γραμμα θελει να σου δειξει το πνευμα. Δεν σημαινει οτι επειδη εγω χρησιμοποιησα σφηνοποτηρο κ η επικληση πετυχε, λεει ψεματα καποιος που χρησιμοποιησε ενα στηλο 'η ενα απλο φλυτζανι του καφε. Το ιδιο ισχυει για τα κερια και γενικοτερα ολες τις λεπτομεριες, ακομα και για το τελετουργικο. Δεν ξερω αν σου φαινεται παρεξενο αλλα δεν υπαρχει συγκεκριμενος τροπος επικλησης.
Β) Οπουδηποτε μπορεις να καλεσεις ενα πνευμα. Στο σαλωνι σου, στο δρομο, σε ερειπομενο σπιτι, σε οικοδομη, νεκροταφειο, σταυροδρομι, χωραφι, ταρατσα... ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ!! Και για να σου δωσω κ περισσοτερες πληροφοριες, παιζει μεγαλο ρολο το που θα εισαι στο τι πνευμα θα ερθει τελικα. Αυτο που θες 'η καποιο αλλο, καλοβουλο ή οχι, ηρεμο ή εξαγριομενο.
Γ) Εννοειται πως δεν υπαρχει συγκεκριμενη ωρα επικλησης. Αν θεωρησουμε πως τα πνευματα υπαρχουν, τοτε αυτα μας περιβαλλουν ανα πασα ωρα, ασχετου τοπου και χρονου και μπορουν να ερθουν σε απαφη μαζι μας εφ'οσων τα επικαλεστουμε.
Δ) Επικληση πνευματων δεν πραγματοποιουν μονο χρηστιανοι, αλλα ανθρωποι διαφορων θρησκειων. Γενικοτερα ανθρωποι που πιστευουν σε κατι, οτι και αν ειναι αυτο, αρκει η θρησκεια τους και οι ιδιοι να αποδεχονται την υπαρξη των αϋλων οντοτητων. Ετσι οταν κατι παει στραβα ο καθενας θα ζητησει βοηθεια απο τον Θεο στον οποιο πιστευει!
Ε) Αυτο που γνωριζω εγω ειναι το εξης: οσο περισσοτεροι, τοσο το καλυτερο, διοτι οταν συμμετεχουν αρκετα ατομα, τοτε ειναι μεγαλητερη η δυναμη τους, η οποια θα χρησιμευσει στην επικληση του πνευματος αλλα και στην ασφαλεια τους. Αρα, καποιος που θα προσπαθησει μονος του εχει λιγοτερες πιθανοτητες η τελετη να αποδωσει καρπους, αλλα διατρεχει και μεγαλυτερο κινδυνο σε περιπτωση που καλεσει το πνευμα με επιτυχεια, εκτος και αν το ατομο αυτο ειναι εμπειρο ή ασχολειται με τον χορο επαγγελματικα (ή οχι) οπως ειναι για παραδειγμα τα μεντιουμ.

1) Φυσικα και υπαρχουν λογια με τα οποια μπορεις να καλεσεις καποιο πνευμα τα οποια μπορεις να τα βρεις απο βιλια ή στο διαδικτυο. Ψαχνοντας τα βρησκεις και μαλιστα πολυ ευκολα. Κατα καιρους εχουν πεσει διαφορα στα χερια μου, τα οποια διαφερουν μεταξυ τους. Μαλιστα αν κοιταξεις σε προηγουμενες σελιδες του θεματος θα βρεις καποια, εκτως και αν εχουν διαγραφει απο τον χρηστη που τα αναρτησε ή απο τους συντονιστες του forum. Για ευνοητους λογους λοιπον δεν θα ηθελα να αναφερω λογια επικλησης η να αναρτησω links ή ονοματα βιβλιων και συγγραφεων οπου θα βρεις τα λογια αυτα. Αν πραγματικα ενδιαφερεσαι και ψαξεις σωστα, ειμαι σιγουρος πως θα βρεις.
Εκτος απο τα λογια αυτα ομως μπορεις να χρησιμοποιησεις τα δικα σου λογια (πραγμα που κανω εγω, αλλα και οι περισσοτεροι) τα οποια εχουν μεγαλυτερη δυναμη γιατι σε αντιπροσωπευουν, ειναι δικα σου. Ειναι κατι αναλογο με τους ouija πινακες. Οι χειροποιητοι εχουν μεγαλυτερη δυναμη, γιατι ειναι φτιαγμενοι απο τα δικα σου χερια.
2) Τα περισσοτερα λογια που εχω διαβασει (και ποτε δεν εχω χρησιμοποιησει) ειναι στα νεα ελληνικα. Βεβαια εχω βρει και σε αλλη διαλεκτο την οποια συγνωμη αλλα για να μην λεω ο,τι να 'ναι δεν μπορω να προσδιορισω αυτη τη στιγμη. Το οναμα του λαου αρα και της γλωσσας τους ηταν πρωτακουστο για μενα και δεν το συγκρατησα. Αν πραγματικα θελεις μπορω με λιγο παραπανω ψαξιμο να το "ξετρυπωσω" και να στο παραθεσω. Απ' οτι γνωριζω ομως ο καθενας χρησιμοποιει την μητρικη του γλωσσα. Οι Γαλλοι γαλλικα, οι Αγγλοι αγγλικα κ.ο.κ.
3) Καποιος μπορει να καλεσει ενα οποιοδηποτε πνευμα, για παραδειγμα το κοντινοτερο ως προς αυτον, ετσι γενικα και αοριστα. Καποιος αλλος, το πνευμα της γιαγιας του που πεθανε, ενος γνωστου κτλ.. Θα ηθελα να σημειωσω πως ακομα και αυτοι που καλουν κατι συγκεκριμενο, τις περισσοτερες φορες καταφερνουν να φερουν κοντα τους κατι αλλο, το οποιο ισως και να παριστανει το πνευμα που θελαμε να καλεσουμε, χωρις εμεις να το γνωριζουμε
Ολα αυτα που postαρα στους περισσοτερους ειναι κατι περισσοτερο απο γνωστα, γι αυτο και θελω να ζητησω συγνωμη που σας αναγκασα να τα ξαναδιαβασετε. Αγαπητε χρηστη THE KEEPER OF SECRET, ο τυπος με τον οποιο εδωδα τις απαντησεις στα ερωτηματα σου (τυπου Α, Β, Γ, ... 1, 2, ...) ισως να σε κανει να πιστευεις πως σε πηρα "μονοπαντα", δεν ειναι καθολου ετσι ομως..! Θεωρησα πως ηταν ο ιδανικοτερος τροπος να σου απαντησω χωρις να σε κουρασω και να σε μπερδεψω.

Με εκτιμηση Σωτηρης

παρα πολυ σωστα ολα,ευγε!!

σωτηρης 11-10-10 06:12

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Ιορδανης 1971 (Μήνυμα 82526)
παρα πολυ σωστα ολα,ευγε!!

Φιλε Ιορδανη ευχαριστω για τον καλο σου λογο! Επειδη παρακολουθω το θεμα γενικοτερα αλλα και μεσα απο το συγκεκριμενο forum χρονια τωρα, πιστευω πως δεν ειμαστε εδω για να "γλειφει" ο ενας τα αυτια του αλλου ή να ανοιγουμε πολεμο μεταξυ μας. Πρεπει ολοι μαζι, και χωρις να το παιζουμε μαγκες και παντογνωστες, να προσπαθησουμε εστω να βρουμε 'η να διαδοσουμε τις σωστες πληροφοριες επι του θεματος. Ετσι θα υπαρχει μικροτερος κινδυνος για αυτους που ασχολουνται ακομα με το θεμα στην πραξη του. Τα παραγματα ειναι πιο σαβαρα απ' οτι ολοι νομιζουμε και πρεπει παντα να εχουμε στο μυαλο μας πως δινοντας λαθος πληροφοριες η λεγοντας κ επαναλαμβανοντας πως τιποτα απο ολα αυτα δεν ειναι αλλο παρα μονο "παιχνιδια", μυθοι και λογια πολυλογαδων, μπορει να παρουμε ανθρωπους στον λαιμο μας και τοτε οι ευθυνες που οι ιδιοι θα ριξουμε στον εαυτο μας θα ειναι πολυ μεγαλες. Κλεινοντας θα ηθελα να σας αποτρεψω απο την πραγματοποιηση μιας τετοιας τελετης, οσο απλη και αν σας φαινεται. Επισης θα προτεινα την αλλαγη του τιτλου απο "παιχνιδια με πνευματα" σε "επικινδυνα παιχνιδια με πνευματα" ή κατι αντιστοιχο

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Raven girl (Μήνυμα 82513)
[COLOR="Purple"]Τα παιχνιδια με τα πνευματα ειτε ouija board ειτε το ποτηρακι ειναι πολυ επικινδινα διοτι τα ατομα που παιζουν ανοιγουν μια πυλη.Τωρα το τι θα περασει μεσα απο την πυλη ειναι θεμα τυχης,των ατομων που παιζουν αν ειναι δηλαδη καλα ενημερωμενοι αν εχουν σωστες ενεργειες κλπ και αν εχουν γινει οι σωστες προεργασιες για την προστασια των ζωντανων παρευρισκομενων.Το θεμα ειναι πως αν υπαρχει πολλη αρνητικη ενεργεια μπορει μεσα απο την πυλη να περασει κατι παραπανω απο ενα "κακο" πνευμα οπως ενας δαιμονας κλπ.Γι' αυτο και αυτα τα παιχνιδια ειναι ακρος επικινδυνα....

Συμφωνα με το θρησκευμα των χρηστιανων ορθοδοξων κατα την διαρκεια μιας επικλησης το μονο σηγουρο ειναι πως αυτο που καταφερνουμε εν τελη να φερουμε κοντα μας ειναι δαιμονια. Διοτι τα καλα πνευματα των αγαπημενων μας βρισκονται σε ενα μερος απο το οποιο δεν μπορουν να επικοινωνησουν μαζι μας, εκτος απο ελαχιστες περιπτωσεις. Γι αυτους τωρα που επελεξαν να πιστευουν καπου αλλου, σημαντικο ρολο στο τι πνευμα θα ερθει, παιζει το μερος απο οπου το καλουμε. Ετσι κατα την διαρκεια μιας επικλησης το ιδανικοτερο ειναι να ειμαστε σε εναν χωρο που μας ειναι οικειος, με καλη ατμοσφερα, ομορφο φωτισμο κτλ. Γενικοτερα οταν ενας χωρος μας προκαλει ευχαριστα συναισθηματα τοτε εχουμε πιθανοτητες να φερουμε κοντα μας αυτο που πραγματικα θελουμε. Οταν οχωρος απο μονος του μας προκαλει φοβο και αγχος τοτε βρισκομαστε προ τετελεσμενων γεγονοτων!:(

Trithemius 11-10-10 20:54

Αν και το ζήτημα της επίκλησης πνευμάτων είναι πραγματικά ατελείωτο, θέλω να κάνω 2 ερωτήσεις:

Φίλε Σωτήρη αν και βλέπω ότι αν και περί επικλήσεων ακολουθείς τη μέθοδο της χαοτικής μαγείας, στα ανωτέρω γραφόμενά σου την ακυρώνεις γιατί εμπλέκεις συγκεκριμένα θρησκευτικά συστήματα με την επίκληση. Άπαξ και αποφασίσει ο τελετουργός να δράσει υπό εβραϊκή/χριστιανική κλπ οπτική, πρέπει υποχρεωτικά να παραμείνει πιστός στη μεθοδολογία που απαιτούν τέτοιες επικλήσεις, οπότε σαφώς θα παίζουν ρόλο οι ημέρες, σημεία, ώρες κλπ...

Δεύτερον, θέλω πάλι να κάνω τη γενική ερώτηση: τι εξυπηρετεί για εσάς μία επίκληση; Πράγματι έχετε ανάγκη κάτι τέτοιο στη ζωή σας; Έχετε όντως το υπόβαθρο για να προωρήσετε? Φιλικά...

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 12:07.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.