![]() |
Παράθεση:
αν διάβασες την κουβεντούλα του θέματος θα έπρεπε να καταλάβεις ότι υπήρξαν άτομα που υποστήριξαν το ίδιο με εσένα όσο αφορά την ύπαρξη της ψυχής απλά το ύφος τους ήταν διαφορετικό απο το δικό σου... ;) οπότε δεν κρίνω σωστό να μας βάζεις όλους απέναντι στον ίδιο τρόπο σκέψης... απο την άλλη όταν βλέπεις όπως πολύ σωστά λες και εσύ κάποιους να χρειάζονται αποδείξεις για την ύπαρξη της ψυχής δεν μπορείς να κάνεις κάτι για να τους πείς "κοίτα αυτή είναι η ψυχή σου και βρίσκεται εδώ και κάνει αυτό και αυτό..." ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΑΥΤΟ. απλά ο καθένας θέλει το χρόνο του και τις εμπειρίες του... :) |
Εγώ αδέρφια δεν έχω κάτι να προσθέσω,απλά θα ήθελα να απευθυνθώ στον open mind που θεωρεί ότι κανείς δεν μπορεί να πει κατηγορηματικά ότι υπάρχει ψυχή.Φίλε μου,δεν θεωρώ σόφρων να αποκλείεις κάποιος να ξέρει κάτι που δεν ξέρεις εσύ σε οποιοδήποτε θέμα,ή γενικότερα κάποιοι να αντιλαμβάνονται κάποια πράγματα που κάποιοι άλλοι να αδυνατούν να τα αντιληφθούν.Και εγώ για παράδειγμα δεν μπορώ να αντιληφθώ την ύπαρξη του Θεού,δεν αποκλείω όμως κάποιοι άλλοι να έχουν αυτή την ικανότητα.Και σίγουρα σε αυτά τα θέματα δεν μπορεί κάποιος που τα έχει αντιληφθεί τους άλλους με επιχειρήματα γιατί είναι θέμα βιώματος και το πώς τα βιώματα διαμορφώνουν τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο γύρω μας...
|
the_black_planet Δεν αρκούν μονό τα βιώματα πρέπει να υπάρχουν και οι
Κατάλληλες βάσεις ώστε να μπορέσεις να ξεκαθαρίσεις Τι πραγματικά βίωσες δεν αποκλείω να υπάρχει ένα μικρό Ποσοστό που να μπορεί να το διαχωρίζει αλλα το μεγαλύτερο ποσοστό Πιστεύει αυτό που θέλει να πιστέψει . υπάρχει η πιθανότητα μερικοί να αντιλαμβάνονται ας πούμε το θεό αλλα υπάρχει και η πιθανότητα να νομίζουν ότι τον αντιλαμβάνονται οποτε δεν μπορείς να βγάλεις ασφαλές συμπέρασμα όλα είναι πιθανά. |
Φίλε μου open_mind φυσικά και θέλω να πω ότι δεν μπορείς να αποκλείσεις κάποιοι που έχουν σώας τας φρένας να έχουν κάποιες πνευματικές εμπειρίες και εκ τούτου να έχουν αντιληφθεί πράγματα που δεν έχει αντιληφθεί η πλειοψηφία.Μπορεί και να μην ισχύει,μπορεί όλοι ανεξαιρέτως που υποστηρίζουν πως έχουν πνευματικές εμπειρίες να είναι τρελοί.Αλλά αυτό δεν μπορεί κανείς να το υποστηρίξει με σιγουριά,εκτός αν έχεις ελέγξει την ψυχική υγεία εκατομυρίων ανθρώπων.Για παράδειγμα εγώ δεν έχω δει ποτέ φάντασμα,σίγουρα πολλοί που υποστηρίζουν πως έχουν δει ήταν είτε υπό την επείρια ναρκωτικών,είτε ψυχικά άσθενείς.Αυτό όμως δεν είναι σόφρων να μας κάνει να μας κάνει να είμαστε σίγουροι ότι αφού κάποιοι που το υποστηρίζουν αυτό είναι ψυχικά ασθενείς,τότε όλοι είναι.Προσπάθησα να στο αναλύσω όσο περισσότερο μπορούσα,ελπίζω να έγινα κατανοητός τώρα...
|
the_black_planet Σε Θέματα όπως ο θεος δεν μπορείς να είσαι σίγουρος στο τι είναι πραγματική αλήθεια πχ ένας χριστιανός μπορεί να σου πει ότι μιλάει
Με τον χριστό και ένας βουδιστής όμως μπορεί να σου πει ότι μιλάει με τον Βούδα τελικά ποιος απ τους δυο γνωρίζει την πραγματική αλήθεια? Ο ένας απ τους Δυο ? και οι δυο ? η κανένας ?. Δεν αποκλείω τις μεταφυσικές εμπειρίες απλα λέω ότι δεν πρέπει κάποιος να Είναι κατηγορηματικός . |
Φίλε μου open mind σκέψου απλά ότι αυτά που αποτελούν για σένα ανασταλτικούς παράγοντες για να αντιληφθεί κάποιος την ψυχή,για κάποιους άλλους μπορεί να μην ισχύουν.Μπορεί πολύ απλά κάποιος να έχει ερευνήσει το θέμα πολύ πιο βαθειά από ότι εσύ ή εγώ.Εμένα πάντως η άποψη μου στο θέμα είναι σύμφωνη με του Παν,καταλαβαίνω βέβαια γιατί κάποιοι αδυνατούν να αντιληφθούν την ύπαρξη ψυχής γιατί και εγώ σε νεαρότερη ηλικία δεν μπορούσα να την κατανοήσω,όμως με τα χρόνια και όσο εξασκείται κανείς σε εσωτερικές εμπειρίες αυτή η έννοια εμφανίζεται μπροστά του σχεδόν ανάγλυφη.Θα μου πεις δεν μπορείς να την δεις;Ε και;Μπορείς να την νιώσεις,αυτό αρκεί πιστεύω.Τώρα αν θέλεις να σου γράψω εδώ όλες τις εμπειρίες και την διαδικασία που με οδήγησε σ'αυτό το συμπέρασμα,λυπάμε φίλε μου αλλά θα σε απογοητεύσω,θα χρειαστεί ολόκληρο βιβλίο φοβάμαι.Να σου πω μια σκέψη μου να μου πεις αν ισχύει,σκέφτομαι λοιπόν ότι εκτός του ότι δεν έχεις τις απαιτούμενες εσωτερικές εμπειρίες,πιθανότατα δεν έχεις γνωρίσει και κάποιον αξιόλογο άνθρωπο που να τον εκτιμάς και να σου έχει πει ότι πιστεύει σε αυτά.Αν συνέβαινε αυτό,πιστεύω πως ακόμα και αν είχες τους ενδοιασμούς σου(και με το δίκιο σου),θα άφηνες ένα παράθυρο για το ότι μπορεί να έχει δίκιο...
|
the_black_planet Κατ άρχην να διευκρινίσω ότι πάντα είμαι ανοιχτός σε όλες τις απόψεις
Δεν αποκλείω να ισχύει η περίπτωση που γραφείς εμένα η ένσταση μου Είναι στο κατά ποσό μπορεί να είναι απόλυτος κάποιος σε τέτοια θέματα Απ τη στιγμή που η εμπειρία του μπορεί να εξηγηθεί τόσο μεταφυσικά Οσο και επιστημονικά . Αν θες την προσωπική μου γνώμη στο ζήτημα της ύπαρξης μας και της Μεταθανατον ζώης από όλες τις θεωρίες που εχω ερευνήσει πιο λογική Μου φαίνεται της μετενσάρκωσης αμέσως επόμενη όμως μου φαίνεται Το να μην υπάρχει τίποτα. Σαφώς οσο και να ψάξεις αποδείξεις δεν βρίσκεις το μονο που μπορείς Να βρεις είναι ενδείξεις και από κει και πέρα είναι ζήτημα του καθένα Στο αν αρκείτε να πιστεύει έχοντας μονο ενδείξεις . Τώρα δεν ξερώ τι προσωπική εμπειρία έχεις εσυ ώστε να είσαι σίγουρος Και δεν μπορώ να κρίνω αφού δεν την ξερώ αν είναι κατι παραπάνω από Ένδειξη τοτε δεν μπορώ να το αμφισβητήσω αλλα αν εξηγείται και επιστημονικά Τοτε οι γνώμες διχάζονται. προσωπικά πιστεύω στο μεταφυσικό με την έννοια ότι υπάρχουν παρα πολλά πράγματα που δεν τα γνωρίζουμε ειτε δεν τα αντιλαμβανονται οι αισθήσεις μας αλλα για να θεωρήσω κατώι μεταφυσικό θα πρέπει ειτε να μην υπάρχει επιστημονική εξήγηση ειτε να μην είναι επαρκής . |
Φίλε μου μάλλον εδώ έγκειται η διαφωνία μας,ότι εγώ πιστεύω ότι η επιστήμη ΔΕΝ μπορεί να εξηγήσει πολλά φαινόμενα,και όταν δίνει εξηγήσεις αυτές για μένα είναι απολύτως ανεπαρκείς.Θα σου αναφέρω εγώ σαν παράδειγμα την αγάπη,αλλά μπορείς και εσύ να θέσεις όποιο ζήτημα θέλεις για να συζητήσουμε.Συνοπτικά θα σου πω ότι κατά τη γνώμη μου η αγάπη δεν εξηγείται χωρίς την παραδοχή της ύπαρξης της ψυχής.Να σου διευκρινήσω εδώ ότι δεν υποθέτω την ύπαρξη της ψυχής προκειμένου να εξηγήσω την αγάπη(όπως για παράδειγμα στην Ινδοευρωπαϊκή θεωρία υποθέτουμε την ύπαρξη της ΙΕ φυλής προκειμένου να εξηγήσουμε το φαινόμενο της γλωσσικής συγγένειας) αλλά γνωρίζοντας την ύπαρξη της ψυχής μπορούμε να εξηγήσουμε σχεδόν απόλυτα το φαινόμενο της αγάπης και όλες τις εκφάνσεις του,κάτι που δεν μπορεί στο ελάχιστο να κάνει η επιστήμη γιατί ψάχνει το αίτιο σε λάθος μέρος.Σου έδωσα το παράδειγμα της αγάπης επειδή είναι κάτι πιο κοντινό σε όλους(ή μήπως όχι;),αν θες μπορούμε να συζητήσουμε και για πλείστα άλλα φαινόμενα όπως η μαγεία,η τηλεπάθεια και άλλα,αν και γι'αυτά υπάρχουν ξεχωριστά τόπικ που τα καλύπτουν απόλυτα...
|
the_black_planet Η αγάπη εξηγείται επιστημονικά πχ όταν ερωτεύεται κάποιος αυξάνεται
Η ντοπαμινη στον εγκέφαλο τώρα γιατί να ερωτευτείς πχ την συγκεκριμένη Γυναικά ? είναι συνδυασμός βιοχημείας και διαφορών παραγόντων πχ ο χαρακτήρας Και η εμφάνιση. Βεβαία μας φαίνεται ξενέρωτη η εξήγηση που δίνει αλλα είναι επαρκές . Η μαγεία που λες δεν πιστεύω στην μαγεία η τηλεπάθεια πάλι ανήκει στις δυνατότητες Του εγκεφάλου που είναι ανεξερεύνητες . Δεν με εχει καλύψει η επιστημονική εξήγηση στις επιθανάτιες εμπειρίες η ακόμα Και σε μερικές περιπτώσεις αναδρομης ύπνωσης. Βεβαία μπορεί να είναι και αλλα θέματα απλά τώρα αυτά μου ηρθαν πρόχειρα στο μυαλό. |
Μιά άποψη είναι οτι το θέμα έχει σχέση με την αύρα και την μορφή των κυμάτων που εκπέμπει ο άνθρωπος, αόρατη με τις κανονικές αισθήσεις. Σε κάθε συναίσθημα η αύρα παίρνει και διαφορετικό χρώμα, η έλξη της αύρας δημιουργεί την αγάπη και την συμπάθεια.
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 15:45. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.