Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #1554  
Παλιά 26-06-18, 20:40
Το avatar του χρήστη Litsa
Litsa Ο χρήστης Litsa δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 25-01-2006
Περιοχή: ολούθε
Μηνύματα: 2.315
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Vassilis_1 Εμφάνιση μηνυμάτων
Μη ξεχνάμε ότι Επιστήμη σημαίνει Γνώση, και η Γνώση γεννιέται από τη Λογική. Άρα η Λογική γεννάει την Επιστήμη.
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Vassilis_1 Εμφάνιση μηνυμάτων
Παράθεση …Επιστήμη = το σύστημα απόκτησης γνώσης…
Ας ξεκινήσουμε με μερικές αντιφάσεις.
Λέτε
1. Επιστήμη σημαίνει Γνώση
2. Επιστήμη = το σύστημα απόκτησης γνώσης…
3. η Γνώση γεννιέται από τη Λογική
4. η πρόταση της «επιστήμης» η οποία υποστηρίζει ότι το σύμπαν δημιουργήθηκε δια του Big Bang

Το 1 και το 2 δεν είναι το ίδιο πράγμα. Είναι διαφορετικά.

Το σύστημα απόκτησης γνώσης, δεν σου εξασφαλίζει ότι κατακτάς την απόλυτη γνώση, επίσης δεν το διαγράφεις ως άχρηστο όταν, στην προσπάθειά σου να λύσεις ένα ζήτημα,
βρίσκεις διαφορετικές απαντήσεις όταν χρησιμοποιείς διάφορες μεθόδους.

Στο 3, η γνώση γεννιέται από την έρευνα, η λογική είναι όπλο της έρευνας όπως είναι η παρατήρηση, η καταγραφή, το πείραμα και άλλα πολλά.
Μόνο με την λογική, δεν μπορείς να βρεις πόση είναι η απόσταση της Πέλλας απ τα Γαυγάμηλα.

Στο 4, η θεωρία του bing bang είναι μια θεωρία, δεν έχει αποδειχθεί ότι είναι ορθή, είναι μια θεωρία που ερμηνεύει με ικανοποιητικό τρόπο
μια σειρά από "κοσμολογικά" ερωτήματα αλλά αδυνατεί να απαντήσει σε όλα, για αυτό και συνεχίζει να είναι θεωρία και την διδασκόμαστε ως θεωρία.



“για να αποδειχθεί πως μία πρόταση είναι ψευδής ξεκινάμε από την υπόθεση πως είναι αληθής, και καταλήγουμε σε ένα συμπέρασμα που αποτελεί αντίφαση."
Αυτό είναι μία μέθοδος, “Εις άτοπον απαγωγή”, αλλά δεν είναι ικανοποιητική για να απαντήσει σε σπουδαία και προαιώνια κοσμολογικά ερωτήματα διότι
μπορούμε κάλιστα να αντιστρέψουμε την “Εις άτοπον απαγωγή” σε θεολογικά ζητήματα και να δούμε να καταρρέει όλο το θεολογικό στερέωμα.

Παράδειγμα, μπορεί ο Παντοδύναμος να δημιουργήσει μια πέτρα τόσο βαριά που να μην μπορεί ούτε ο θεός να την σηκώσει?
Ναι μπορεί, άρα δεν είναι Παντοδύναμος, όχι δεν μπορεί, πάλι δεν είναι Παντοδύναμος.


Άλλο και τέλος

Λέτε
Παράθεση:
“Η δομή του επιχειρήματος είναι τέτοια ώστε για να αποδειχθεί πως μία πρόταση είναι αληθής (Ανάλυση: Όπως η πρόταση της Ορθόδοξης Εκκλησίας που εξαγγέλλει, βάσει των περιγραφών της Αγίας Γραφής, ότι ο χωρίς αρχή και τέλος Θεός δημιούργησε το σύμπαν πριν 7.526 χρόνια), εκκινούμε από την υπόθεση πως η αντίθετή της είναι αληθής (Ανάλυση: Ο Θεός δεν δημιούργησε το σύμπαν πριν 7.526 χρόνια) (δηλαδή η αρχική πρόταση είναι ψευδής), και καταλήγουμε σε ένα συμπέρασμα που αποτελεί αντίφαση. (Ανάλυση: Υποθέτουμε ότι το σύμπαν δεν δημιουργήθηκε από το Θεό πριν 7.526 χρόνια. Δημιουργήθηκε σύμφωνα με την της «επιστήμης» εκπεμπόμενη χρονολογική θέση. Αλλά η «επιστήμη» για αυτό το θέμα, έχει πολλές και με άπειρη διαφορά χρονολογικές θέσεις. Αυτό το συμπέρασμα, καθιστά αντιφατική τη χρονολογική πρόταση που αντιμετωπίστηκε υποθετικά, ότι το σύμπαν δημιουργήθηκε σύμφωνα με την της «επιστήμης» εκπεμπόμενη χρονολογική θέση, με συνέπεια να απορριφθεί. Ενώ η χρονολογική θέση της Ορθόδοξης Εκκλησίας δεν υπέπεσε σε αντίφαση, με συνέπεια να αποδειχθεί αληθής).
Ένα, με απλή παρατήρηση, εντοπίζουμε χιλιάδες αντικείμενα που αποδεδειγμένα έχουν ηλικία μεγαλύτερη του 7526 έτη.
Επομένως η πεποίθηση πως το σύμπαν το δημιούργησε ο Θεός πριν 7526 έτη, δεν έχει καμία υπόσταση. Εδώ είναι θέμα νευρολογικής κλινικής να δώσει συνταγή.

Δύο, "η Κοσμολογία δεν έχει βρει την ηλικία του Σύμπαντος", σε καμία περίπτωση αυτό δεν μπορεί να αποτελεί συνθήκη ορθότητας της θεολογικής άποψης (ηλικία 7526).
Διότι θα σας αντιστρέψω το ερώτημα.

Υπάρχουν απολιθώματα ηλικίας εκατομυρίων ετών = ηλικία του Σύμπαντος 7526 έτη είναι ψευδής πρόταση, επομένως η κοσμολογική άποψη είναι ορθή, το Σύμπαν είναι ηλικίας κάτι δις.

υγ
Τι κάθομαι και γράφω θα μου πείτε...Δεν ανέχομαι να μου προσβάλουν την νοημοσύνη μου.


υγ 2
Πόσες φορές οι εκκλησίες και οι θρησκείες, μπόρεσαν να προβλέψουν με ακρίβια δευτερολέπτου μια έκλειψη ηλίου σελήνης, δεν νομίζω να το κατάφεραν ποτέ,
μόνο με την επιστήμη έγινε αυτό, τώρα ξέρουμε από πριν που και πότε θα γίνει μια έκλειψη και μπορούμε να ταξιδέψουμε εγκαίρως και να γίνουμε μάρτυρες.
Απάντηση με παράθεση