Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 27-03-07, 19:18
Το avatar του χρήστη Litsa
Litsa Ο χρήστης Litsa δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: ολούθε
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Μιχάλης
Βρε Λίτσα μου, έλεος, με κάθε εκτίμηση που σου έχω, θεωρώ αυτό σου το επιχείρημα κατώτερο του επιπέδου σου...
Σε περίπου 300 απαντήσεις στο παρόν θέμα, βλέπω πως η επιχειρηματολογία εξαντλείται:
  1. στον Κοραή
  2. στον Καλόπουλο
  3. στα πειράματα με το φωσφόρο
  4. σε αμφιλεγόμενες αναφορές και δηλώσεις ότι πρόκειται για απάτη
  5. στη δεισιδαιμονία
  6. στην περιοδικότητα του θαύματος, που ακολουθεί πάντα την κινητή εορτή του Πάσχα
Κανένα από τα παραπάνω "επιχειρήματα" δεν αναιρεί την περίπτωση του να είναι θαύμα αλλά και δεν την επιβεβαιώνει. Ούτε ο Κοραής, ούτε ο Καλόπουλος είναι αυθεντίες που πρέπει να πιστεύουμε σε ότι και αν ισχυρίζονται, ούτε τα πειράματα με το φωσφόρο εξασφαλίζουν την εξήγηση, δεδομένου ότι δεν γνωρίζουμε εάν επικρατούν οι συγκεκριμένες συνθήκες που χρειάζεται το πείραμα.
Το Φως που ανάβει εκεί, παραμένει ένα κατεξοχήν μεταφυσικό φαινόμενο, που απαιτεί έρευνα σοβαρότερη από επιχειρήματα και θέσεις όπως οι παραπάνω. Ειδικά το τελευταίο επιχείρημα μου προκαλεί γέλια εδώ και καιρό, καθώς σκέφτομαι τον Αινστάιν που προέτρεπε τους ανθρώπους να σταματήσουν να λένε στο Θεό τι πρέπει να κάνει. Αυτόν τον επιστήμονα γιατί δεν τον ακολουθούμε;
Μιχάλη, είπα κάτι απλό.
Αν μια ζωή πιστεύεις ακράδαντα ότι το φως το στέλνει ο θεός
και ότι αυτό το φως δεν καίει αν το πιάσεις, τότε αν πας στον Αγιο Τάφο
και πιάσεις τη φωτιά και καείς δεν πρόκειται να το παραδεχθείς δημόσια.
Δε θα θέλεις να το πιστέψεις. Ούτε στον εαυτό σου δε θα το λες.

Αυτό το απλό είπα.

Το αν είναι θαύμα. . . έ , όχι δεν είναι θαύμα.
Μέχρι και από μέσα μαρτυρίες έχω διαβάσει που λένε "διάφορα".
Τώρα, τι ακριβώς πάνε και κάνουν εκεί μέσα οι
μαυροφαρδομάνικοι φακίριδες ούτε ξέρω ούτε έχω
και όρεξη να πάω για να διαπιστώσω.
Απάντηση με παράθεση