Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 26-05-08, 21:34
Το avatar του χρήστη Litsa
Litsa Ο χρήστης Litsa δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: ολούθε
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από OANNHSEA
Litsa,
Όταν είσαι σε πλοίο είναι κάπως δύσκολο να χρησιμοποιήσεις το ραβδί - άσε που ένα μικρό λάθος ακόμα και με τον αστρολάβο μπορεί να σε "στείλει" 300 χιλιόμετρα εκτός πορείας.
Το ραβδί το χρησιμοποιείς στην στεριά, στην ακτογραμμή όχι εν πλω OANNHSEA.

Παραπλέεις ας πούμε την ακτή και σε τακτές δεωγραφικές αποστάσεις ΣΤΗΝ ΣΤΕΡΙΑ παίρνεις στίγμα, μήκος πλάτος. Ενώνεις τα στίγματα και έχεις έτοιμο έναν χάρτι που φαντάζομαι θα ομοιάζει σαν του πίρι ρέις.

Αν πάρεις "στιγμα" στα κόκκινα χ που έχω βάλει έχεις τις βασικές πληροφορίες του χάρτη όπως αποστάσεις κλπ.
Σαφώς και ο ναυτικός μπορεί και με χάρτη να βρεθεί 500 μίλια μακριά από κει που νομίζει πως είναι αλλά αυτό είναι άλλο ζήτημα.

Φίλε Αλέξη, δεν ξέρω πως πήγαν, μπορεί και να πήγαν από Ευρώπη. Ο Κολόμβος είναι ο πρώτος που ιστορικά καταγράφηκε πως πήγε επέστρεψε και ξαναπήγε.
Εδώ (εφόσον αποδειχθεί και κυκλοφορήσει σε βιβλίο με στοιχεία) βρίσκουμε ένα λογικό τρόπο να εξηγήσουμε μια μεθοδολογία για το πως μπορεί να κατασκευάστηκαν αυτοί οι χάρτες.

yg
έχω βάλει και στην αφρική αμερική κόκκινα χ στην ακτογραμμή αλλά δεν φαίνονται πολύ καλά

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Litsa : 26-05-08 στις 21:35
Απάντηση με παράθεση