![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Η ελληνική έχει εμποτίσει σε κάποιο βαθμό (μεγάλο ή μικρό - λέγε με λατινικά η αγγλικά) όλες τις ΔΥΤΙΚΕΣ γλώσσες... Από εκεί και πέρα όμως ο κινέζος μάλλον ήταν αφελής ή δεν ήξερε καλά αγγλικά... Εσύ όμως γιατί θαυμάζεις την κινεζική γλώσσα (σε οποιαδήποτε διάλεκτο); Είναι ουσιαστικά ένα μόρφωμα, χειρότερο θα μπορούσα να πω από τα αγγλικά, μια και έχει υποδιέστερη - προτόγονη γραφή... Παράθεση:
Η κάθε μελέτη θα πρέπει να έχει απόδειξει για να σταθεί. Πως όμως μπορείς να έχεις απόδειξει όταν οι γλώσσες ΔΕΝ είναι ίδιες. Όταν ανήκουν σε διαφορετικούς γλωσσικούς κλάδους; Άρα έπεσαν και εδώ μαγειρέματα για αυτό και εξαφανίστηκε (όπως ο κώδικας της βίβλου ή η ανακάλυψη της κιβωτού στην Τουρκία ![]() Master Μαμαλάκη τα φώτα σου.... ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Μπορεις να εξηγησεις λιγο τα μαγειρεματα?
Δλδ, καποιοι ξενοι ερευνητες αποφασισαν να ανακυρηξουν την ελληνικη ως μητερα της εβραικης και μαγειρεψαν τα πραγματα χωρις κανενα στοιχειο? Δε νομιζω.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Να είσαι σίγουρος για αυτό... Εδώ μπορεσαν και μαγείρεψαν τα κέτσουα για να τους βγουν ελληνικά, τα σουμεριακά για να τους βγουν ελληνικά, γιατί όχι και τα βασκικά ή τα εβραϊκά ή τα μογγολικά;;; Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαίνεται...
|
||||
|
||||
![]()
Ναι μονο που επαναλαμβανω οτι δεν προκειται για Ελληνες αλλα για ξενους ερευνητες...
Αν μου πεις και το τι κερδος θα ειχαν αυτοι με κατι τετοο, ισως σε πιστεψω.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Σίγουρα αυτά θα είναι σε βιβλία - που θα πρέπει να αγοράσεις. Σίγουρα θα τους καλέσουν σε ομιλίες και σε ζωντανές εμφανίσεις - που θα πληρωθούν για αυτές. Σίγουρα θα γράψουν και κάποια άρθρα για τα οποία θα πληρωθούν. Σίγουρα κάποιοι άλλοι θα αγοράσουν τα δικαιώματα των βιβλίων (αν πάνε σχετικά καλά) για τις δικές τους χώρες... Άρα εάν κάτσω και φτιάξω μία οποιαδήποτε θεωρία την οποία ντήσω με "περίτεχνα και αληθοφανή" στοιχεία που δεν μπορεί να βρει εύκολα ή να ελέγξει ο μέσος αναγνώστης, το σίγουρο είναι ότι δεν θα χάσω... ![]() Από την άλλη πάλι υπάρχουν και αυτοί που πιστεύουν ότι έχουν δει τον θεό και κανείς άλλος δεν το έχει κάνει... Για παράδειγμα πριν από 10 χρόνια σε μία εκπομπή για τα ΑΤΙΑ στην ελληνική τηλεόραση, ένας "ερευνητής" είπε ότι ο σχήμα των ελληνικών αμφορέων είναι τέτοιο γιατί παρομοιάζουν εξωγήινα σκάφη!!! Δηλαδή πόσο έξω από την λογική πρέπει να είσαι για να μην ξέρεις ότι οι αμφορείς είχαν αυτό το σχήμα για να μπήγονται στην άμμο;;; Το ίδιο σημβαίνει και με πολλούς άλλους "ερευνητές"... ![]()
ΟΥ ΠΑΝΤΟΣ ΠΛΕΙΝ ΕΙΣ ΚΟΡΙΝΘΟΝ BELLUM OMNEUM CONTRA OMNE - ΦΩΤΙΑ ΠΕΡΠΑΤΑ ΜΑΖΙ ΜΟΥ Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη OANNHSEA : 11-05-08 στις 18:23 |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Τη γνωριζατε? Αγορασατε το βιβλιο? Βγηκε ο γραφων στην τν? Εγιναν ομιλιες? Επισης, οι μισες (και βαλε) μελετες με αυτον τον τροπο ακυρωνονται. Επισης, μ'αρεσει που εχεις ηδη απορριψει μια μελετη χωρις να την εχεις διαβασει. Δε μου φαινεται και πολυ επιστημονικο αυτο αλλα για κυνηγι μαγισσων.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
διαβάζεις τρεις μέρες και να σου εξηγήσει με δυο τρεις παραγράφους γιατί αυτά δεν ισχύουν αλλά για να σου πει θέλει πρώτα να της ζητήσεις συγνώμη για αυτό ΕΔΩ . Αν πραγματικά πιστεύεις ότι κάνω προπαγάνδα ποιός ο λόγος να με ρωτάς; εφόσον με ρωτάς σημαίνει είτε ότι δε σε ενδιαφέρει να μάθεις από μένα απλά να "διασκεδάσεις" με ότι προπαγανδιστικό πω. Και για να διευκρινίζουμε, δεν κάνω προπαγάνδα, λέω την άποψή μου και αυτά που ξέρω όπως τα έχω βιώσει και δεν δικαιολογώ κανένα εθνικισμό απεναντίας τους καταδικάζω όλους.
http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=2378 Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Litsa : 11-05-08 στις 21:23 |
|
||||
|
||||
![]()
Καλως,
αγαπητη Ραντμιλα, θα πειτε τιποτα επι του θεματος? Τι πιστευετε? Τα εβραικα καταγονται απο τα ελληνικα ή οχι? Τι θα λεγατε για μια μελετη που θα ελεγε κατι τετοιο? Επισης, δε ζηταω συγνωμη για τιποτα. Προσωπικα πιστευω οτι εσυ πρεπει να ζητησεις συγνωμη απο πολλους Ελληνες γιατι προσπαθεις (πολλες φορες χωρις ουτε καν να κρατησεις καποια προσχηματα) να τους εξαπατησεις παριστανοντας τον αντικειμενικο κριτη και κυνηγωντας τον ελληνικο υποτιθεμενο εθνικισμο - σιγονταροντας απο την αλλη τον σκοπιανικο... Μου εκανε φοβερη εντυπωση ο νταλγκας σου να δικαιολογησεις τη χαιρετουρα του πρωθυπουργου σου στην "απελευθερωμενη Μακεδονια". Χρειαζεται να βαλω λινκ? Επαναλαμβανω: πιστευω οτι εσυ πρεπει να ζητησεις συγνωμη απο τους Ελληνες.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Υπάρχει μία λογική σε όλα και σε στην γλωσσολογία. Δεν υπάρχει περίπτωση να κάτσω να διαβάσω μία μελέτη που προσπαθεί να αποδείξει ότι το πρόβατο προέρχεται από τον ελέφαντα... Τόσο μεγάλη είναι η διαφορά των γλωσσών ανάμεσα σε έλληνες και σε εβραίους... Γιατί δεν κάνεις ένα κόπο να δεις και μόνο σου την διαφορά των γλωσσών πριν αρχίσεις να πιστεύεις σε "μελέτες" και σε άλλα τεινά;
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Σχετικά με το πιο πάνω σχόλιό σου τώρα σχετικά με τη πρωτοποριακή μελέτη. Αν κάποιος ξένος ερευνητής διατυπώσει μια θεωρία που αναφέρει την ελληνική γλώσσα ώς μητρική, πατρική ή δεν ξέρω τι άλλη συγγένια κάποιων άλλων γλωσσών, γιατί πρέπει να τη θεωρήσουμε ως πρωτοποριακή; Αφού η πληοψηφία των ξένων επιστημόνων θεωρεί τον ελλαδικό χώρο και δη τον αιγιακό ως κοιτίδα του δυτικο-ευρωπαικού πολιτισμού. Κατ' εμέ θα ήταν πιο πρωτοποριακό να διατυπωθεί μια θεωρία που να αναφέρει ως μητρική γλώσσα τα εβραϊκά κι όχι τα πρωτο-ελληνικά.
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|