Το forum του μεταφυσικού  

Επιστροφή   Το forum του μεταφυσικού > Συζητήσεις > Εσωτερική Αναζήτηση – Φιλοσοφία – Επιστήμες

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 20-07-08, 21:00
Το avatar του χρήστη Litsa
Litsa Ο χρήστης Litsa δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: ολούθε
Προεπιλογή

Με συγχωρείς αλλά κάνεις μέγα λάθος.

Έχω διαβάσει πολλά βιβλία στη ζωή μου και έχουν πέσει αρκετές φορές
και παρόμοια "ελληνοκεντικά ελλαδεμπορικά" πονήματα που ανακαλύπτουν
μεταφυσικές έννοιες και διαστάσεις στο νόημα των ελληνικών γραμμάτων.

Αν διαβάσεις ένα άντε δύο, δεν χρειάζεται να τα διαβάσεις και όλα μετά.
Είναι πανομοιότυπα. Κεντρική ιδέα ότι τα πάντα αρχίζουν και τελειώνουν
στην ελλάδα. Και για να συμβαίνει αυτό η εξήγηση που αφήνουν να εννοηθεί
πως οι έλληνες είναι "ανώτεροι φυλετικά" (αφού έφτιαξαν ανώτερο πολιτισμό
και ανώτερο αλφάβητο και δεν διδάχθηκαν τίποτα απ τους άλλους παρά μόνο
δίδαξαν, δεν μπορεί, σε φυλετική ανωτερότητα θα οφείλονται όλα αυτά.)

Παρεμπιπτόντως το βιβλίο του κ. Σημαιοφωρου έπεσε στα χέρια μου κάποτε ...
Όνειδος, ντροπή.... θράσος. Ώρες ώρες μου φαίνεται πως όλοι αυτοί οι ερευνητές
της αθλιότητας διεξάγουν κάποια άτυπη παραολυμπιάδα συγγραφικής βλακείας.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 20-07-08, 21:11
Το avatar του χρήστη akirav
akirav Ο χρήστης akirav δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Litsa
Αν διαβάσεις ένα άντε δύο, δεν χρειάζεται να τα διαβάσεις και όλα μετά.
Είναι πανομοιότυπα. Κεντρική ιδέα ότι τα πάντα αρχίζουν και τελειώνουν
στην ελλάδα. Και για να συμβαίνει αυτό η εξήγηση που αφήνουν να εννοηθεί
πως οι έλληνες είναι "ανώτεροι φυλετικά" (αφού έφτιαξαν ανώτερο πολιτισμό
και ανώτερο αλφάβητο και δεν διδάχθηκαν τίποτα απ τους άλλους παρά μόνο
δίδαξαν, δεν μπορεί, σε φυλετική ανωτερότητα θα οφείλονται όλα αυτά.)
Καλη μου Λιτσα,
το βιβλιο που παρεθεσα ηταν γραμμενο απο Εβραιο.
Και το απερριψες χωρις καν να το κοιταξεις...
Δεν πιστευω να νομιζεις οτι κι αυτος ελεγε περι ανωτερου Ελληνικου γενους ?

Ψαξε αλλου καλη μου.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 20-07-08, 21:29
Senior Member

Προεπιλογή

Δεν το απόρριψα αλλά σου εξήγησα πως δεν έχω ούτε εγώ ούτε εσύ
(εκτός αν είσαι ραβίνος) τις γνώσεις για να το καταλάβεις αλλά σε ρώτησα
μερικά απλά πράγματα και σου εξήγησα πως αυτό που έθεσες ήταν "εκτός θέματος".

Άντε και υπάρχουν πάρα πολλές ελληνικές λέξεις στα Ιουδαικά. ε, και;

Κάποτε τους είχαν κατακτήσει και θα ήταν φυσιολογικό να εισαχθούν και
λέξεις απ το ένα λεξικό στο άλλο. Και στα ελληνικά υπάρχουν λατινικές
αγγλικές αμερικάνικες σλάβικες και τούρκικες λέξεις. Αυτό δεν αλλάζει κάτι.

Επίσης αν ανοίξεις ένα απλό βιβλίο εισαγωγή στην συγκριτική γλωσσολογία
θα μάθεις απ τις πρώτες σελίδες πως το σύνολο των δανείων που περιέχει ένα
λεξικό, δεν αλλάζει την οικογένεια που ανήκει αυτή η γλώσσα.

Δηλαδή, και να ανακαλύψεις ελληνικές λέξεις στα εβραικά αυτό δεν σημαίνει
πως οι εβραίοι δεν είχαν κάποια λέξη πριν για αυτήν την έννοια. Δεν σημαίνει
πως πριν δεν μιλούσαν και δεν μπορούσαν να πουν μια λέξη για τον πατέρα
μητέρα κλπ.

Παράδειγμα. Στα ελληνικά λέμε "κουβέντα", αυτό προέρχεται απ το λατινικό
conventus. Θα ήταν αστείο να ισχυριστεί κάποιος πως εφόσον οι έλληνες
χρησιμοποιούν μια λατινική λέξη για την συνομιλία, πριν την κατάκτηση απ
τους Ρωμαίους δεν είχαν τέτοια λέξη και όταν έφταναν στην ανάγκη να
προφέρουν αυτήν την έννοια απλά σιωπούσαν.

Εδώ λοιπόν αν κατάλαβα προσπαθείς να μας πεις ότι επειδή υπάρχει αυτό το
βιβλίο, συμπεραίνεις πως οι εβραίοι πριν γνωρίσουν τα ελληνικά δεν μιλούσαν
αλλά μούγκριζαν.

Αν είναι αυτό το point σου τότε σου επαναλαμβάνω δεν είναι ανάγκη να
διαβάσω το βιβλίο για να σου αποδείξω ότι λες ασυναρτησίες.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Litsa : 20-07-08 στις 21:35
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 20-07-08, 22:16
Το avatar του χρήστη akirav
akirav Ο χρήστης akirav δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Προεπιλογή

Καλη μου Λιτσα,
το να διαστρεβλωνεις αυτα που λεω, το να βγαζεις αυθαιρετα συμπερασματα για το πως (τυχον) σκεφτομαι, το να στηριζεσαι σε αυτα τα αυθαιρετα για να δειξεις οτι εχω αδικο, μαλλον δειχνει οτι εχεις στερεψει στην καλυτερη περιπτωση.
Στην χειροτερη, κανεις προπαγανδα.

Βαριεμαι να απαντησω στις λασπολογιες.
Αλλα, αμα μου το ζητησεις, θα το κανω.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη akirav : 20-07-08 στις 22:17
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 20-07-08, 22:35
Senior Member

Προεπιλογή

Καλέ μου Ακίραβ, ούτε διαστρεβλώνω ούτε όλα αυτά που νομίζεις

Ακόμα, δεν έγραψες κάτι συγκεκριμένο που να μπορεί κάποιος, αν θέλει,
να το διαστρεβλώσει.

Μιλούσαμε πριν πολύ καιρό για την καταγωγή του αλφάβητου, έπεσαν
διάφορα επιχειρήματα για αυτό ώσπου μας προσκόμισες ένα βιβλίο που
καταγράφει τα ελληνικά δάνεια στο ισραηλίτικο λεξιλόγιο.

Αυτό λοιπόν είναι "εκτός θέματος".

Το θέμα δεν είναι αν έχεις δίκιο ή άδικο αλλά να μας εξηγήσεις τι ήθελες να μας πεις.

Τι σχέση έχουν τα ελληνικά δάνεια στα Ισραηλίτικα με την καταγωγή του αλφάβητου
και αν μπορεί (αν είναι σε θέση) ένας λαός που ασχολείται με το εμπόριο και την
θάλασσα (οι Φοίνικες στην προκειμένη περίπτωση) να εμπνευστεί ένα φωνητικό
αλφάβητο.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 21-07-08, 08:11
petros01 Ο χρήστης petros01 δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member

Προεπιλογή αλφα βητα

Καλημέρα σε όλους σας.
Η δουλειά μου έχει να κανει με υπολογιστές και έχω μάθει να σκέφτομαι λίγο αναλυτικα. Ετσι όταν είδα το ποίημα/προσευχή ή ότι άλλο και θέλησα να ψάξω λίγο να δω τι είναι αυτό και αν έχει βάση. Ψάχνοντας στο γουγλη έφτασα στο forum αυτό.
Εχω να πω τα εξής:
Μετά από 7 ώρες διαβάσματος (παραλείποντας στα γρήγορα τα ξεκατινιάσματα) δεν κατέλειξα κάπου όσο αφορά το αρχικό θέμα που έψαχνα.

Είναι πατάτα και αβάσιμο? και αν ναι γιατί ? γιατί λείπουν 4 γράμματα, γιατί το χι και το ψι αλλάξαν θέσεις και γιατι χρησιμοποιεί κάποιες λέξεις οι οποίες υπήρχαν σε διαφορετικές χρονικές περιόδους?
Τελικά το Ελ και το Αλ αντιστοιχούν σε κάτι?
Οπως το βλέπω εγώ υπάρχει μόνο η οδός του να αποδείξεις οτι είναι αβάσιμο, διότι το αντίθετο δεν γίνεται.

Επίσης τα γράμματα έτσι όπως τα ονομάζουμε δεν σημαίνουν κάτι? ας πούμε τα Ο-μικρόν , Ω-μέγα , Υ-ψιλόν δεν είναι ο τρόπος ο οποίος προφέρονται? και αν είναι έτσι, σημαίνει οτι αφού βρήκαν τα γράμματα αποφασίσαν και πως να τα ονομάσουν, και αν είναι έτσι πως γίνεται να υπάρχει ποιημα το οποίο να χρησιμοποιεί αυτό το τρόπο ονοματισμού? Για μένα 2 πιθανες εκδοχές είτε φτιάχτηκε μετά είτε το όλο θέμα ήρθε "πακέτο" και έτοιμο εξ αρχής.

Επίσης άλλος προβληματισμός μου είναι το ότι το θεωρώ όχι απλά δύσκολο αλλά απίστευτο το να μπορεσει κάποιος να φτιάξει έστω πρόταση με τα ονόματα των γραμμάτων κάποιας γλώσσας. Και γιατί τα γράμματα να μην λέγοταν Αλ βη γα δη εψιλον ζη ητα θη γιωτ κι λι μι νι ξι ομικρον πι ρι σι τι υψιλον φι χι ψι ωμεγα? Δηλαδή ο ονοματισμός τους τι εξηπηρετεί (εκτός τα γράμματα που προαναφέρω) ?

Τώρα για το θέμα της καταγωγής του αλφαβητου , στο οποίο καταλήξατε να συζητάτε, θα πω το εξης.
Κατ' αρχήν δεκάρα δεν δίνω για το ποιος ζωγράφισε πρώτος τα σύμβολα (γιατί περι αυτού πρόκειται τελικα)

Κατά δεύτερον, από ότι διάβασα μέχρι τώρα, αποκλείεται το γεγονός να έχουν φύγει κάποιοι Κρήτες και να μετεγκατασταθούν στην περίοχή οπου είναι οι Φοίνικες. Αφού πάνε λοιπον οι άνθρωποι εκεί και ήδη γνωρίζοντας μια γραφή (γραμμική Β) αποφασίζουν να βρουν μια άλλη πιο εύκολη για τους εκεί ώστε να είναι δυνατή η επικοινωνία τους και η μετάβαση απο τα ιερογλυφικα (ή δεν ξερω τι γραφαν εκεί τότε). Φτιάχνουν λοιπόν το αλφάβητο με τα σύμφωνα και κάνουν τη δουλειά τους οι άνθρωποι.
Αφού κάνουν εμπορικά ταξίδια στην Ελλάδα, φυσικό και επακόλουθο είναι να δουν οι Ελληνες την νεα γραφή και να τους αρέσει γιατί έχει ωραια συμβολάκια και περιεκτικό τρόπο γραφής. Τα παίρνουν λοιπον και λένε, τι λείπει από εδω? αυτό κι αυτό... το κάνουμε πιο ωραίο, πιο λειτουργικό και το λανσάρουμε.

Αυτή είναι μια εκδοχή... κι αυτό γιατί μετά από 24 σελίδες στο forum δεν είμαι πεισμένος ούτε για το ότι είναι ελληνικό το αλφάβητο ούτε για το αντίθετο.

Αυτά, ελπίζω να μην κούρασα.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 21-07-08, 16:40
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από petros01
Είναι πατάτα και αβάσιμο? και αν ναι γιατί ? γιατί λείπουν 4 γράμματα, γιατί το χι και το ψι
αλλάξαν θέσεις και γιατι χρησιμοποιεί κάποιες λέξεις οι οποίες υπήρχαν σε διαφορετικές χρονικές περιόδους?
Και για αυτό αλλά κυρίως διότι γνωρίζουμε την καταγωγή του αλφάβητου.
Αν προηγήθηκε το ποιήμα της αλφαβήτου τότε ποιός ο λόγος να "ξεχάσουν" μερικά γράμματα
ή να αλλάξουν την σειρά της ακολουθείας μερικών από αυτά ή να χρησιμοποιήσουν ανύπαρκτες λέξεις;

Παράθεση:
Τελικά το Ελ και το Αλ αντιστοιχούν σε κάτι?
Το Ελ Αλ αντιστοιχούν μάλλον στην φαντασία αυτού που εμπνεύστηκε το ποιημα.

Παράθεση:
Επίσης τα γράμματα έτσι όπως τα ονομάζουμε δεν σημαίνουν κάτι?
ας πούμε τα Ο-μικρόν , Ω-μέγα , Υ-ψιλόν δεν είναι ο τρόπος ο οποίος προφέρονται?
Εντάξει, το ομικρον σημαίνει μικρό ο και το ωμέγα μεγάλο ο. Στα γαλλικά το y το λένε "ι γκρεκ".
Θα ήταν πολύ ακραίο λοιπόν να είναι το y γαλλικής έμπνευσης και προέλευσης και οι γάλοι να το ονομάσουν
"ι ελληνικό".

Ομως... το "αλφα" ή το "βήτα γάμα δέλτα" ας πούμε τι σημαίνουν; Σημαίνουν κάποιο αντικείμενο στα ελληνικά;
Στα φοινικικά σημαίνουν λέξεις. Στα ελληνικά δεν σημαίνουν τίποτα ούτε κλίνονται.

Παράθεση:
Κατ' αρχήν δεκάρα δεν δίνω για το ποιος ζωγράφισε πρώτος τα σύμβολα (γιατί περι αυτού πρόκειται τελικα)
Και γω δεν δίνω δεκάρα για το ποιός ζωγράφισε πρώτος όμως το πρόβλημα είναι αλλού και θα το αναπτύξω παρακάτω.

Παράθεση:
Κατά δεύτερον, από ότι διάβασα μέχρι τώρα, αποκλείεται το γεγονός να έχουν φύγει κάποιοι Κρήτες και να
μετεγκατασταθούν στην περίοχή οπου είναι οι Φοίνικες.
Βασικά δεν γνωρίζω αν μπορούμε ή όχι να αποκλείσουμε τέτοιες εκτεταμμένες ή μεμονομένες περιπτώσεις
μετεγκατάστασης αλλά τέτοια συλλογιστική δεν είναι επαρκής για να θεμελιώσει κάποια θέση ή να εξηγήσει
ένα φαινόμενο. Το υποβιβάζεις σε θέμα "κολοκυθιάς", ούτε και το ανάποδο μπορούμε να αποκλείσουμε ότι δηλαδή
εγκαταστάθηκαν στον Ελλαδικό χώρο Αιγύπτιοι ή Φοίνικες και μετέδωσαν τον πολιτισμό.

Το θέμα που υποβόσκει είναι άλλο, κάπως βαθύτερο. Υπάρχει μια προσπάθεια από ορισμένους κύκλους
να ελληνοποιήσουν τα πάντα και μέσα από αυτό να κολακεύσουν το καταναλωτικό κοινό δηλαδή τους σημερινούς
νεοέλληνες. Έτσι ειδικά στο ελληνικό ιντερνετ γινόμαστε καθημερινά μάτρυρες διάφορων δοξασιών.

Συνοπτικά αν έφτιαχνα ένα κατάλογο με όλους αυτούς τους αστικούς μύθους θα έλεγα:
1. Η ελληνική γλώσσα είναι η μητέρα όλων των γλωσσών και όλες οι άλλες γλώσσες είναι ελατωματικά αντίγραφά της.
2. Η ελληνική είναι γλώσσα νοηματική, δηλαδή οι λέξεις έχουν νόημα ενώ όλες οι άλλες γλώσσες είναι "σημειολογικές"
3. Οι έλληνες είναι ο πλέον αρχαιότερος λαός του πλανήτη και έχουν ταξιδέψει σε όλα τα μήκη και πλάτη.
Σε άλλες περιοχές και ηπείρους, οι θεοί που έχουν οι διάφοροι λαοί στην πραγματικότητα δεν είναι θεοί αλλά
έλληνες ναυτικοί που τους εκπολίτισαν.
4. Ο πολιτισμός ξεκίνησε από την ελλάδα, οι άλλοι λαοί διδάχθηκαν από τους έλληνες και γνωρίζοντας
τον ελληνικό πολιτισμό εξελίχθηκαν ως "άνθρωποι".
5. Η ελληνική γλώσσα έχει τις περισσότερες λέξεις οι οποίες είναι πάρα πολλά εκατομμύρια (ίσως και πάνω από 70 εκατ.)
6. Οι έλληνες είναι αυτόχθονες, φύτρωσαν εδώ, ενώ ανέκαθεν στην ιστορία παρατηρούμε μικρές ή μεγάλες μετακινήσεις λαών,
στην περίπτωση των ελλήνων αυτό ποτέ δεν έγινε. Ακόμα και ο αρχάνθρωπος των Πετραλώνων πριν 1 εκατ. χρόνια
ήταν έλληνας.
7. Το δημογραφικό τοπίο στην σημερινή Ελλάδα είναι ίδιο ακριβώς όπως και το 500 π.Χ. ή και το 5000 π.Χ.
Όσοι ξένοι (ελάχιστοι) κατά καιρούς έφτασαν και εγκαταστάθησαν μέσα σε λίγα χρόνια ή αυτοκτόνησαν ή
σκοτώθηκαν όλοι μαζί σε κάποια μάχη ή δεν έκαναν παιδιά ή ήταν κάποιο ξεχασμένο ελληνικό φύλο που ακολούθησε
την μοίρα του και ξαναήρθε στην Ελλάδα περίπου όπως και οι σολομοί ή οι χελώνες καρέτα καρέτα επιστρέφουν
εκεί που γεννήθηκαν. Επίσης όσοι πάλι πάρα πολύ λίγοι, μη έλληνες, που εγκαταστάθηκαν εδώ, αφομοιώθηκαν
απ τους έλληνες σε χρόνο μηδέν επειδή τα ελληνικά χρωματοσώματα είναι "κάπως", είναι πιο δυνατά και τα νικάνε
τα χρωματοσώματα των άλλων.
8. Ένα ούφο που τράκαρε κάπου στο Μεξικό το 1949, βρήκανε στα συντρίμια μια πινακίδα που είχε ελληνικά γράμματα
"ελευθερία" και μάλιστα μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σε αυτό το τοπίκιο όπως τις παραέτει ο
κύριος Τάκης.
9. Οι αρχαίοι έλληνες είχαν υψηλή τεχνολογία και τώρα αυτήν την τεχνολογία την κατέχουν οι Αμερικάνοι και για
αυτό είναι τόσο ισχυρό κράτος. Αν την ανακτήσουν οι έλληνες θα γίνουν αυτοί ισχυρότεροι διότι θα έχουν
την τεχνολογία αυτή και επι πλέον είναι και έλληνες δηλαδή εξυπνότεροι απ τους αμερικανούς.
10.Οι αρχαίοι έλληνες δεν έχτιζαν το σπίτι τους ή το χωριό τους όπου είχε καλό οικόπεδο αλλά έπρεπε να
είναι ένα σημείο κορυφής κάποιου ισοσκελούς τριγώνου ή σημείο περιφέρειας κάποιου κύκλου ή πολυγώνου.
Αλλιώς δεν το χτίζανε.

Μέσα σε αυτό το κλίμα περιστρέφεται και η καταγωγή του αλφαβήτου. Δεν είναι δυνατόν να μην είναι 100%
ελληνική επινόηση, (σου λέει ο άλλος) είχαν την γραμμική Β οι έλληνες και παράλληλα κατασκεύασαν και το
φωνητικό αλφάβητο επειδή η Β ήταν πολύ δύσκολη για τους άλλους λαούς να την μάθουν και να εκπολιτιστούν.
Μέσα σε αυτό το κλίμα της παραμυθολογίας βρίσκουμε και το εν λόγω ποιήμα.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 21-07-08, 22:59
petros01 Ο χρήστης petros01 δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member

Προεπιλογή :)

Παράθεση:
Και για αυτό αλλά κυρίως διότι γνωρίζουμε την καταγωγή του αλφάβητου.
Αυτό είναι ένα θέμα... την γνωρίζουμε? ως τώρα δεν έχω πειστεί από κανέναν.

Παράθεση:
Το Ελ Αλ αντιστοιχούν μάλλον στην φαντασία αυτού που εμπνεύστηκε το ποιημα.
Εδω περιμένω απαντήσεις κι από άλλους.

Παράθεση:
Εντάξει, το ομικρον σημαίνει μικρό ο και το ωμέγα μεγάλο ο. Στα γαλλικά το y το λένε "ι γκρεκ".
Θα ήταν πολύ ακραίο λοιπόν να είναι το y γαλλικής έμπνευσης και προέλευσης και οι γάλοι να το ονομάσουν
"ι ελληνικό".
Μάλλον δεν κατάλαβες το συλλογισμό μου εδώ. Λοιπόν, ας πούμε οτι παίρνουμε τα γράμματα οποιασδήποτε γλώσσας και ξεκινάμε να φτιάξουμε ένα ποίημα, η δυσκολία είναι μικρή αν σε κάθε γράμμα αποδώσουμε εμείς και μετά την ολοκλήρωση του ποιήματος, την αντιστοιχη λέξη σε κάθε γράμμα όπως μας βολέψει π.χ. εχω τα ΑΒΓΔΕΖ.... και φτιάχνω το ΑΧ ΒΑΧ, ΓΙΔΑ ΕΧΩ ΖΩΗΡΗ ...... και μετα ονοματίζω τα γράμματα Αχ Βαχ Γι Δα Εχω Ζω Ηρη ..
Αυτό είναι πανεύκολο και μπορεί να το κάνει οποιοσδήποτε. Αν όμως αρχίσουν οι περιορισμοί (εδώ κολλάει το ο-μικρόν κλπ) του αυτό το γράμμα λέγεται έτσι το άλλο αλλιώς κλπ. το πράγμα αρχίζει και γίνεται πολύ δύσκολο. Οσο περισσότερα τα γράμματα με δικό τους όνομα όσο πιο δύσκολη η σύνθεση του ποιήματος.

Παράθεση:
Ομως... το "αλφα" ή το "βήτα γάμα δέλτα" ας πούμε τι σημαίνουν; Σημαίνουν κάποιο αντικείμενο στα ελληνικά;
Στα φοινικικά σημαίνουν λέξεις. Στα ελληνικά δεν σημαίνουν τίποτα ούτε κλίνονται.
Στα φοινικικά εκτός του ότι τα σύμβολα σημαίνουν κάτι , φωνητικά η απόδοσή τους μοιάζει με αλφα, βητα ..κλπ ?

Παράθεση:
Και γω δεν δίνω δεκάρα για το ποιός ζωγράφισε πρώτος όμως το πρόβλημα είναι αλλού και θα το αναπτύξω παρακάτω.
Ολα αυτά είναι εκτός θέματος και πίστεψέ με σε πάρα πολλούς είναι κουραστική αυτή η αντιπαράθεση ειδικά όταν στερούνται αποδείξεων εκατέρωθεν. Λές οτι όλα αυτά είναι στο ίδιο κλίμα παραμυθολογίας κλπ παρ' όλα αυτά καλό είναι να μένουμε στο θέμα μας με τις απαιτούμενες βέβαια αναφορές και σε ότι κρίνει ο καθένας αναγκαίο. Για τα υπόλοιπα θέματα από ότι είδα υπάρχουν ένα σωρό τοπίκια. Εγώ έφτασα να διαβάζω 2 μέρες για να μείνω στο τέλος με την απορία... (κι έγινα και μελος για να ρωτήσω 5 πράγματα )

Παράθεση:
Το υποβιβάζεις σε θέμα "κολοκυθιάς"
... ποιος??? εγώ???
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 22-07-08, 06:31
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Μάλλον δεν κατάλαβες το συλλογισμό μου εδώ. Λοιπόν, ας πούμε οτι παίρνουμε τα γράμματα οποιασδήποτε γλώσσας και ξεκινάμε να φτιάξουμε ένα ποίημα, η δυσκολία είναι μικρή αν σε κάθε γράμμα αποδώσουμε εμείς και μετά την ολοκλήρωση του ποιήματος, την αντιστοιχη λέξη σε κάθε γράμμα όπως μας βολέψει π.χ. εχω τα ΑΒΓΔΕΖ.... και φτιάχνω το ΑΧ ΒΑΧ, ΓΙΔΑ ΕΧΩ ΖΩΗΡΗ ...... και μετα ονοματίζω τα γράμματα Αχ Βαχ Γι Δα Εχω Ζω Ηρη ..
Αυτό είναι πανεύκολο και μπορεί να το κάνει οποιοσδήποτε. Αν όμως αρχίσουν οι περιορισμοί (εδώ κολλάει το ο-μικρόν κλπ) του αυτό το γράμμα λέγεται έτσι το άλλο αλλιώς κλπ. το πράγμα αρχίζει και γίνεται πολύ δύσκολο. Οσο περισσότερα τα γράμματα με δικό τους όνομα όσο πιο δύσκολη η σύνθεση του ποιήματος.
Μα για αυτό, επειδή είναι δύσκολη η σύνθεση ενός τέτοιου ποιήματος
και πεπερασμένη η φαντασία του ποιητή, βλέπουμε στο εν λόγω ποίημα
μια εκτεταμένη σειρά από αυθαιρεσίες ετεροχρονισμούς εξαιρέσεις συγχωνεύσεις
επαναλήψεις φωνητικών αξιών και εφευρέσεις ανύπαρκτων λέξεων.
Ξαναρίξε μια ματιά στα πρώτα ποστ.

Αυτές όλες οι περιπτώσεις έχουν εντοπιστεί από πολλούς που έγραψαν
και μπορείς να τις διαπιστώσεις.

Δεν χρειάζεται πολύ αναλυτική σκέψη για να αντιληφθείς ότι είναι μια
επιπόλαιη προσπάθεια προσαρμογής ενός υποτιθέμενου ύμνου
στην δεδομένη ακολουθία γραμμάτων του ελληνικού αλφάβητου.

Αν είχε συμβεί το ανάποδο, δηλαδή η σειρά του αλφάβητο είναι αποτέλεσμα
από το πώς αυτά εμφανίστηκαν σε κάποιο ύμνου, τότε θα είχαμε μια άλλη
σειρά, θα λέγαμε

Α = Αλ (και όχι άλφα)
Φ= φάος (και όχι Φ)
Β= Βη (όχι βήτα)

Παράθεση:
Εδω περιμένω απαντήσεις κι από άλλους.
Μέχρι να σε απαντήσουν, ψάξε και σε κάνα λεξικό.
Εδώ συνήθως οι παραμυθολόγοι σωπαίνουν μπροστά σε λεξικά
και πολύ συγκεκριμένες παρατηρήσεις.
Για να καταλάβεις τι εννοώ πρέπει να πάς στο θέμα κρυπτοελληνικά της αγγλικής εδώ. http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=3875

Είναι ικανοί να κάνουν το πλέον πολύπλοκο συλλογισμό για να φτάσουν
στο επιθυμητό συμπέρασμα αλλά σε πολύ απλά γεγονότα
(παράθεση ας πούμε μιας σελίδας από λεξικό) όλοι μετά σφιρίζουν κλέφτικα.

Παράθεση:
... ποιος??? εγώ???
Γενικά μιλάω
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 22-07-08, 08:41
Leporello Ο χρήστης Leporello δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Epoptes
Ο αρχαίος δίφθογγος όμως ΑΥ (στο ταυ) δεν προφερόταν ΤΑΦ ούτε άλλωστε το αρχαίο σύμφωνο Φ προφερόταν ως f αλλά ως ph δηλαδή Π με δασεία εκπνοή. Άρα δεν μπορούμε να πάμε από το ΤΑΥ ΥΨΙΛΟΝ στο ΤΑΦΗ.
Κανονικά, μετά από αυτό η συζήτηση έπρεπε να έχει σταματήσει και όχι να κρατήσει άλλες 23 σελίδες. Προσθέτω ακόμη ότι και το Η συνέπεσε στην προφορά με το Υ κατά την Βυζαντινή περίοδο και όχι νωρίτερα.

Ακόμη, δεν βρήκα σε όλο το νήμα κάποια υποτιθέμενη χρονολόγηση αυτού τού ποιήματος. Πότε υποτίθεται ότι ήταν γραμμένο; Δικαιολογούνται οι μορφές των λέξεων από την γλώσσα που ομιλείτο τότε (έστω και αν μερικοί τύποι ήταν προγενέστεροι). Λογικά, ένα τέτοιο ποίημα σύμφωνα με τον ισχυρισμό τού συντάκτου έπρεπε να έχει γραφτεί πριν από την ανακάλυψη του αλφαβήτου, άρα δεν μπορεί να περιέχει π.χ. Ελληνιστικούς τύπους. Μήπως όμως είναι λίγο μεταγενέστερο; π.χ. μετά το 1990 μ.Χ.;

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Leporello : 22-07-08 στις 08:57
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν μπορείτε να προσθέσετε νέα threads
Δε μπορείτε να απαντήσετε
Δεν μπορείτε να προσθέσετε συνημμένα
Δεν μπορείτε
BB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 21:23.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.